- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Be is futott a Samsung új olcsó mobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
alba-regia
aktív tag
Szerencsére a router cseréjével a wifi probléma megoldódott. A több napos teszt alatt folyamatosan hozta az elérhető legnagyobb sebességet a Prime.
Ezt a videót most találtam: [link]
-
TheGerike
tag
Azon gondolkodtam, hogy szerintetek létezik olyan progi, amivel a telómmal kapcsolódhatok a primera és fogadhatom a hívásokat a primeon?
-
TheGerike
tag
válasz
alba-regia #195 üzenetére
Én is azt tapasztalom, hogy a wifi-vel nincsen gond. Pont olyan jeleket és sebességeket produkál, mint a céges laptopom. Szóval részemről a téma lezárva...
-
JOkE01
tag
válasz
alba-regia #191 üzenetére
Hát ez szép válasz az Asus részéről! Azért a figyelmükbe ajánlanám az alábbi oldalt mielőtt mindenkit hülyének néznek aki kifogást mer emelni:
[link]IA fenti linken küldjön mindenki petíciót akinek wifi problémája van!!!
-
törölt tag
Sziasztok!
Tegnap vetten én is egy prime-ot! Nincs víszonyítási alapom,de nagyon bejövős!
Kis segítség kéne:
2 felhasználói fiókot csináltam, és sehogy sem tudom törőlni az egyiket!!! -
alba-regia
aktív tag
A jelerosseg jo. A tetoteren van a router, egy-ket teglafal arnyekolja. Az ujat a regi helyere raktam, a Primeot a haz tobb helyen hasznalom.
Azota tobbszor mertem sebesseget. Minden esetben hozta az elvartat megtorpanas, lassulas nelkul. Ezert azt gondolom, h ha a kesobbiekben fellepne a problema, csakis szoftveres lehet, mivel folyamatosan es stabilan mukodik mar 1-2 oraja.
-
JOkE01
tag
válasz
alba-regia #193 üzenetére
Engem érdekel, hogy mire jutsz, mert a tegnapi beszélgetésünk után én is írtam az asus-nak, de még nem válaszoltak.
A router csere nem csak az új router jelerőssége miatt hozott javulást? Milyen távol és mennyire akadályozva (fal, ablak, ajtó..) voltál a routertől amikor tesztelted vele a prime-ot?
-
alba-regia
aktív tag
Speedtesten elég rossz értékek jöttek. Mivel ki akartam zárni az egyéb lehetőségeket, egy ACE és egy SGSII segítségével is mértem azonos helyről. Sajnos vagy szerencsére kiderült, hogy a router is hibás, a telefonokon mért értékek is igazolták.
Most a megfáradt DLINK helyére egy fellelt SMC került. "Hasít" minden eszköz, beleértve a Primeot is 8/2,5 Mbittel. Tesztelem még egy darabig, és ha hálózati kimaradást, megtorpanást tapasztalok a Primenál, rámérek telefonnal is. Remélem, hogy tényleg csak a router volt a hibás, feleslegesen nem szeretném a Prime wifijét lejáratni.
Ha valakit érdekel, később írok a tapasztalatokról.
-
szitya1980
csendes tag
Én nem vettem meg. Vagyis karácsony ajándék lett volna, de így lemondtuk. Kibírom nyárig annyira nem érzek óriási késztetést 200 rongy elköltésére
-
alba-regia
aktív tag
válasz
szitya1980 #190 üzenetére
Asus válasza: " Tisztelt Ügyfelünk!
A Tf201-es termék nem szériahibás és nem is volt az, a mindenféle fórumokon és egyéb oldalakon olvasható információk legnagyobb része fals információ és a közvélemény felkorbácsolására van. Az említett sebesség valóban lassú, mi a szerviznél a tesztjeink során nem tapasztaltunk működésbeli problémát a készülék maximálisan kb. 36Mbps-es másolási/letöltési sebességgel rendelezik. Amennyiben három napon belül van a készülék javaslom forduljon a kiskereskedőhöz "
Tegnap újraindítottam, majd sikerült a szolgáltatóm által általánosan adott 8/2 Mbit/sec értékeket mérni egymást követően több alkalommal. Ezen kívül random jön elő, hogy mikor lassul.
Remélem, hogy az Asus kiad egy fw frissítést hozzá. A honlapjukon csak bt van, de azt még nem próbáltam, hogy működik.
A gépet nem viszem ezért vissza. Nálad mi a helyzet, tapasztalat, marad a gép?
-
szitya1980
csendes tag
"Visszamondtam a megrendelésemet emiatt:
http://www.mobilport.hu/sulyos-gps-problemakkal-kuzd-az-asus-transformer-prime.htmlAzért 190ért ne kelljen már kompromisszunokat kötnöm. Remélem majd a HTC is kijön valami ütős dologgal az éven aztán inkább abba ruházok be."
Nem semmiért írtam ezt aztán jöttek a lehurrogások, hogy mit számít a GPS, de úgy tűnik csak igazam lett. Sajnos használtan eladni is nehezebb lesz
Most úgy tűnik a TF700 már nem fog ilyennel küzdeni de azért ott is megvárok egy két embert amíg tapasztal. 195 ezerért kompromisszumot kell kötni ez azért bosszantó. -
JOkE01
tag
válasz
alba-regia #186 üzenetére
Szerintem igen.
Ha megjön a
válasz légyszi írj én is attól teszem függővé, hogy mit csinálok vele. -
alba-regia
aktív tag
Az extreme digital honlapján [link] a Prime adataiban 1 GHz-es proci szerepel. Ez csak elírás lehet??? Vagy változtattak azon is mint a GPS-en?
-
alba-regia
aktív tag
-
JOkE01
tag
válasz
alba-regia #184 üzenetére
Én egy keveset próbálgattam a honeycombal is mintha ott lényegessen jobb lett volna. Én is pont ezen hezitálok hogy maradjon vagy vigyem vissza. Esküszöm ha lehetne vennék hozzá usb-s wifit, ha az segítene.
-
alba-regia
aktív tag
Na közben felraktam a billentyűzetet, mert a képernyőn való írást két év alatt sem tudtam megszokni.
Nekem is az volt az első gondolatom, hogy három napon belül visszaviszem. Ez holnap jár le.
Remélem, hogy találnak valami megoldást rá, mert egyéb problémám nem lenne vele, ill. ha szoftveresen orvosolható, legyen.
-
JOkE01
tag
válasz
alba-regia #181 üzenetére
Hát, ez gáz, ez üres duma az asus részéröl. Mi a következő lépés? Esetleg gar?
-
alba-regia
aktív tag
Egyebkent 6.1.1.17 a wifi fw. Rogton frissitett elso bekapcsolas utan ICS-re.
-
alba-regia
aktív tag
Ugyanez a tapasztalatom, szinten SGS2-vel, ill. asztali gephez merve is problemas a wifi.
Asus valasza nemreg erkezett:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Jelenleg melyik firmware verzió található a készüléken? Ezt a beállítások -> táblagépről menüpont alatt találja. Végzett esetleg gyári állapot visszaállítását a beállítások menüből, mert az android verziók közötti váltás okozhat beállítás, működési problémákat."
-
JOkE01
tag
válasz
alba-regia #179 üzenetére
Nálam a wifi katasztrofális, egyszerűen nem hiszem el , hogy így sikerült elbaltázni. Ahol sgs2-m vígan tölt le 10-12 megával ez 4-7 között döcög sőt durván meg- meg akad.
Házi szerverről 1080p-s mkv-t simán viszi a telefonom wifin keresztül ez meg csak sd kártyáról vagy külső hdd-ről?
Ez most tényleg ennyit tud vagy vigyem szervizbe? Esetleg -mivel még 72 órán belül vagyok- vigyem vissza a boltba?
Ti mit tapasztaltatok?
Már tényleg úgy érzem én vagyok a hülye.
-
alba-regia
aktív tag
Valakinek esetleg másik böngészővel van pozitívabb tapasztalata a Primeon?
Wifi jelerősséggel/stabilitással mi nálatok a helyzet?
-
alba-regia
aktív tag
Úgy emlékszem, hogy az Asus februárban kezdi el értékesíteni nálunk a TF201 dokkolóját, magyar kiosztással. A TF101 dokkolója kb. 35000 Ft. Szerintem a Prime-é is hasonló árkategória lesz, tekintve, hogy sok különbség nincs.
A 64 GB-os változaton én is gondolkoztam, de egy class10 32 GB-os mSD árát számolva (eBayen 13-14e Ft) nekem a 32-es esetlegesen később bővítve elegendő. A legtöbb adatom felhőben van szinkronizálva (Dropbox), a képek meg videók Picasára feltöltve (+20GB tárhely 6 USD). Havonta meg archiválom ezeket külső HDD-re a biztonság kedvéért.
-
hf38
csendes tag
Sziasztok!
Van infó arról, hogy a magyar ékezetes dokkoló mikor jelenik meg, és kb. mennyi lesz majd?
A 64 GB-s prime-t szeretném majd ezzel a cuccal kiegészíteni -
TheGerike
tag
Na tegnap megvolt az orrvérzésig primeozás
Szóval,
Ami negatív:
- hogy ha másolok a belső tárolójára, vagy éppen torrentet tölt le rá, akkor elég lassúcska, és ha közben próbálnék valami mást csinálni, akkor képes megakadni 1-2-3 mp-re is. Elég idegesítőde mondjuk csak kibírom, h ne nyomkodjam másolás közben
- Illetve ami nem a gép hibája, hanem az ICS hülyesége szvsz, hogy amikor a főképernyőt hosszan nyomod, már csak a hátteret lehet megváltoztatni, widgeteket onnan nem lehet hozzáadni, hanem csak a menüből, ahol a programok is vannak.
- flash optimalizásál még ráférne a gyári böngészőre, mert van, hogy elég sokáig tölt 1-2 oldalt, mert mindent egyszerre akar betölteni flashestől, mindenestől.Ami pozitív:
+ pl. van bluetoothos egerem és billentyűzetem, mindkettő Logitech, kis adapterrel a PC-hez. Na amíg a PC-re kell telepíteni egy kliens programot, hogy működjön egy adapterrel mindkét eszköz, addig ebbe csak beleraktam, és simán felismerte, vígan múxik-> TV-re rá, és meg is van a csendes kis media player...jee! (ma kipróbálom a beépített bluetoothal, hátha azzal is működik)
+ akksi rettentően jól bírja, tényleg hozható a 16-17 órás folyamatos nyomkorászással, non-stop wifin, játszással, filmezéssel is.
+ kijelző bámulatosan szép! kicsit ragad rá a kosz, és eléggé tükröződik, de a képminőség és a fényerő ezt mind feledteti.
+ gyors-gyors-gyors!! háttérben 9-10 futó alkalmazással, böngészőben 6-7 megnyitott oldallal SEM akad meg! Minden gördülékeny. Nem tudom, hogy most ez az ICS vagy a Tegra3, de inkább a kettő együtt
+ a billentyűzet nagyon jól használható, értelmesen elosztva rajta minden. Gombok minősége részemről csodás. Tapipad szintén OK, bár inkább a kijelzőt csesztetem, nem azt.
+ hangszóró annyira nem rossz. Kicsit zavaró tényleg, hogy egy oldalas, de ez van. MegbocsájtvaAz érzéseim ennyit módosultak a gép iránt:
->
->
-
JOkE01
tag
Sziasztok!
Én is beléptem a prime-osok táborába. Egyenlőre csak ismerkedek vele.
Egy biztos a kijelző gyönyörű a rendszer síma és gyors. Telefonom egy sgs2 nem érzek sebességbeli különbséget.
Szóval egyenlőre tetszik, Ajánlom!
-
TheGerike
tag
válasz
alba-regia #172 üzenetére
Akksi időre én is kíváncsi leszek, de ahogy olvasgattam a teszteket, hozta a gyári adatokat! Ezek szerint ezt Te is csak megerősíteni tudod
hurrá!
A wifi-re meg gps-re panaszkodtak pár cikkben, de majd kíváncsi leszek. Tegnap még csak mobilomról neteztem wifi hot-spotról, de hsdpa sebességgel nem volt gond, hasított rendesen mindenhol.
Billentyű pipa!
egyet értek.
Igen a böngésző jó is, meg nem is. Pont az általad említett kis gikszer miatt, és még nem találtam meg, hol lehet átváltani asztali nézetre alapértelmezettként. A mobilomon dolphin browsert használok, abban van ilyen beállítási lehetőség. Majd ma kipróbálom!!
Legyen már fél5!!!
-
alba-regia
aktív tag
válasz
TheGerike #171 üzenetére
Nekem is pezsgő színű van, 32 GB-os. Sok szemponból jobb és ésszerűbb az appok működése mint PC-n. Közben kipróbáltam a külső HDD-t, nekem is megy gond nélkül.
A korábbi netbookom tokja megmaradt, ezért nem kerestem hozzá tokot.
Tegnap dél óta használom intenzíven (e-mail, böngészés, youtube, pressreader, ill. gyakorlatilag minden fellelhető alkalmazással), most 41% van még a táblában. A töltő a többit már átadta. Eddig ez legalább 14 óra nettó nyúzást jelent, és kb. még 2-3 órára elegendő lehet a fennmaradó 41%.
A wifi nem stabil. Azt értem alatta, hogy a többi eszközön mért letöltési sebességet nem minden esetben hozza, ritkán mintha "megtorpanna". Nem vészes, illetve a weboldalak betöltésénél nincs olyan érzetem, hogy lassítaná. Ennyi negatívumot tapasztaltam.
A billentyűzet a kis méret ellenére jól kidolgozott, használható. A funkcióbillentyűk hasznosak és könnyű megszokni őket. A képernyő érzékenysége, fényereje, színei, betekintési szöge kiváló. Az ICS is bejön, főleg a futó alkalmazások tekintetében (váltás, eltávolítás, stb.).
Egy dolog kisség zavaró (Androidos sajátosság), hogy a weboldalakat alapértelmezetten mobilnézetben hozza, de lehet váltani. A menüben az alapértelmezett asztali nézetet nem találtam. Ellenben a korábban asztali nézetben megnyitott lapokat továbbra is abban nyitja meg.
-
TheGerike
tag
válasz
alba-regia #170 üzenetére
Flash? hmm, nem tudom, nekem még nem volt vele gondom. Néhol kicsit lassabban töltötte be őket, de amúgy OK. Ami pl nagyon tetszik az a gyári Youtube kliens. Sokkal jobb mint amit PC-ről látsz
így kellene ott is kinéznie... És igen. Megjelenésben verhetetlen. Nekem pezsgő színű van, de még mindenkinek leesett az álla, akinek mutattam.
Tudsz, vagy vettél már hozzá valami jó tokot? Mert én most azt keresek!
-
alba-regia
aktív tag
válasz
TheGerike #169 üzenetére
Hasonlóak a tapasztalataim. Nekem is rögtön frissített ICS-re. Még a külső HDD-t nem próbáltam. A flash helyenként hagy némi kívánnivalót, de az nem a Prime hibája. Minden más valóban gyors, illetve a készülék megjelenése, összeszerelési minősége exkluzívnak mondható.
-
TheGerike
tag
válasz
alba-regia #168 üzenetére
Hmmm...olvasom itt a véleményeket, hogy nagyon drága.
hááát...
Lehet, de én is filóztam rajta, nem keveset. Ipad2 és e között.
Tegnap elhoztam Őt, sokat nem nyomkodtam még, de eddig ilyen érzésem van, mikor a kezembe veszem, és bármit csinálok:
Egyszerűen beszarás gyors. Nagyon brutális, hogy ebbe a házba ilyen teljesítményt zsúfoltak...720p mkv-s videóba úgy tudok két újjal nagyítani, mintha csak egy fénykép lenne!! meg sem reccen egy mp-re sem. Jaaa...és mindezt a WD külső winyómrólnem beszélve arról, hogy bekapcsoltam, wifi-re csatlakozás és már töltötte is le az ICS-t. Szóval jelenlegi rendszer 4.0.3
Alig várom, hogy hazamenjek és folytassam a buherálást -
alba-regia
aktív tag
Megjött a Primeom. Pár óra használat után meg kell állapítanom, hogy egy nagyon jól használható, átgondolt "szerkezet". Wifi problémát még nem tapasztaltam.
-
alba-regia
aktív tag
Ezt én is olvastam. Idézem az Asus Mo. válaszát: "a megrendelésekkel kapcsolatban nem fedi a valóságot a technet értesülése - pontosabban mondva a forrásmegjelölés nélkül átvett anyag -, a jövő héten érkezik hazánkba a TF201-ből. Később azonban lesznek változások a Transformer termékkínálatban, de ezek még nem publikus tervek."
Az újabb youtube-os tesztek szerint a Wifi működőképes, legalábbis a fém hátlap nem okoz nagy problémát. Ellenben a GPS-t az összes ASUS honlapon kivették a leírásból.
-
B1T3
addikt
válasz
alba-regia #153 üzenetére
Ezt olvastam még erről. Eléggé lehangoló hír.
-
szitya1980
csendes tag
Bíztató a jövő ha valóban jók lesznek a tapasztalatok akkor mégiscsak érdemes lesz beruházni rá:
http://tablet-news.com/2012/01/09/ces-2012-asus-transformer-prime-tf700t-brings-1920-x-1200-resolution-and-new-design-for-the-prime/
Ezért mondtam, hogy érdemes átgondolni egy ilyen árkategóriába, remélem nem sokan ugrottatok bele, mert az első verzió ára fog esni várhatóan.
-
norbi94
csendes tag
Ej, haj .. Pofás kis gépről van itt szó.
A wifi & gps problémát szerintem megoldották azzal hogy most kiadták a TF700T-t .Szerintem ezzel probálja javítani a hibát az asus. Én még nem vásároltam ilyen készüléket , de szeretnék egy ilyen prime-t (TF700T). Az egyik kérdésem az hogy ha egy modemet (olyan usb-s modemet pl mint a vodás) hozzádugunk akkor az fog rajta müködni, úgy hogy lesz is internetkapcsolat ? Tudtommal windows-on ezek az usb-s cuccok raknak egy drivert és utánna müködik . Ez androidon vajon hogy van ?
-
szitya1980
csendes tag
Azért ha valamiről előre tudom, hogy gond van egyes részeivel és ilyen árban van akkor azért meggondolom. Eladni is nehezebb lesz amikor már kezd lecsengeni az újdonság ereje.
Egyébként az ember sosem tudhatja mikor jön jól egy gps. Azt hiszem az ASUS túl gyors akart lenni és ez a fém lemez leárnyékolja az antennákat a kapkodás eredménye. Gyerünk gyerünk piacra majd a jóskapisták letesztelik. Pedig bíztam a dologban még szerencse, hogy időben le tudtam mondani.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Rakohammas #160 üzenetére
Asus Magyarország a Facebook oldalán közzétett egy képet a magyar kiosztású dokkolóról. Elvileg ezzel érkezik. 32 GB-osat rendeltem dokkolóval.
-
Rakohammas
csendes tag
válasz
alba-regia #159 üzenetére
Igen én is láttam, hogy azt hiszem a Pólusban már az edigitalnál kapható. Hát ha megérkezik a tied szívesen olvasom a tapasztalatokat. Ha jól láttam a többi verzió január 10-én jön a boltokba. Engem a dokkolós is érdekelne. De már azt sem értem, hogy az magyar kiosztású lesz-e mert erről is volt szó, vagy most megint angol mint az előd esetében. Vagy a magyar billentyűzetre még többet kell várni?
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Rakohammas #158 üzenetére
Lassan egy hónapja leadtam az előrendelést. Remélem, hogy nem beta verziót adnak, hanem kiforrottat, ha egyáltalán megérkezik.
Nekem az furcsa, hogy elvileg elérhető a 64 GB-os már jópár napja, és még nem írt a tapasztalatokról egy user sem a fórumban.
-
Rakohammas
csendes tag
válasz
alba-regia #157 üzenetére
Utánanéztem. Az a baj ezzel a Prime-mal hogy sok a huzavona. Pedig úgy volt beharangozva, hogy megjelenik és elsöpör mindent almástól körtéstől... Szóval másik forrás szerint az első szállítmányok antenna hibásak, és az újabbak lesznek normálisak, mert az Asus javította őket.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Rocksztarger #155 üzenetére
Aztán (állítólag) kiadtak rá egy olyan frissítést, ami nagyobb térerőt mutatott
Nem vagyok nagy guru a témában, de szerintem ha hardveres hiba lenne, akkor a térerő folyamatosan kevés lenne, pl. ha leárnyékolja a fém ház. Mondjuk a videón végig alacsonyabb a jelszint, mint a Transformer esetében. Az ingadozás meg inkább sanszos, hogy szoftveresen javítható. Bár nem tudom, hogy szoftveresen pl. lehet-e az antenna teljesítményét növelni, vagy milyen mód van erre...
-
Rakohammas
csendes tag
Elvileg firmware probléma a wifi és az Asus már keresi a hiba javításának lehetőségét...
-
Rocksztarger
csendes tag
válasz
Ezért volt, hogy a fém-ház az iPhone vételét is rontotta
-
Rakohammas
csendes tag
válasz
Pont megelőztél ezzel a GPS nem lényeges számomra sem Wifi érdekel dologgal
Én eddig csak ezt találtam, ami sajnos szintén aggasztó:
http://www.youtube.com/watch?v=nzCZc3pjtrA
Hiába jön január 12-én rá az ICS, ha nem tudok vele normálisan wifit használni, akkor lehet mégsem ebbe ruházok be. Prime helyett hasonló funkciójú laptopot tudtok? (Könnyű, jó aksi, és véletlenül sem netbook) -
alba-regia
aktív tag
válasz
Rocksztarger #152 üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy ráapplikálom a műszerfalra a Prime-ot, majd navigálok vele. Így engem a GPS esetleges problémája nem nagyon érdekel.
A WIFI már annál inkább, ugyanis annak a teljesítményét is csökkentheti a fém ház.
Ha valakinek van itt tapasztalata a Prime-mal, ne kíméljen minket!
-
Rocksztarger
csendes tag
Ne hülyéskedjetek már, a legnagyobb negatívum az ára?
hogyha az iphone 4s megér 190 ezer forintot, akkor ez se olyan drága - amúgy is, a csúcsteljesítménynek bizony megvan a maga ára
és valamilyen (gyanús) módon az Apple termékek mindig 9 pontokat kapnak az ár/értékre, és , ez meg sokkal jobb, és csak 5 pontot (tudom, kezdőár, de hát akkor is
)
-
szitya1980
csendes tag
Visszamondtam a megrendelésemet emiatt:
http://www.mobilport.hu/sulyos-gps-problemakkal-kuzd-az-asus-transformer-prime.htmlAzért 190ért ne kelljen már kompromisszunokat kötnöm. Remélem majd a HTC is kijön valami ütős dologgal az éven aztán inkább abba ruházok be.
-
alba-regia
aktív tag
Az Edigital honlapja szerint a Móricz és Pólus üzletekben kapható volt ma a 64 GB-os verzió. Esetleg vett valaki? Ill, ha igen, milyenek az első tapasztalatok?
-
erdoke
titán
Szinte csak a UI, a játékok és a böngészők használnak tableten komoly erőforrást. Amennyiben nem csak a játékok GPU gyorsítottak, az összhatás (amit gyorsnak érzel) semmivel nem rosszabb az erősebb GPU + lassabb VGA-nál.
Mellesleg csak 2-3 hónappal jön korábban, mint az új iPad, utána CPU fronton is változhat a helyzet. Az meg egyenesen vicces, hogy az NVIDIA megoldását kell magyarázni, mert a GPU sokkal lassabb. -
erdoke
titán
válasz
johnny_gold #142 üzenetére
Erre gondolsz? Valamit benéztél.
-
Rakohammas
csendes tag
Azért az elődhöz képest javult az anyaghasználat, az illesztés is. Szóval nem csak a belsőről beszélhetünk szerintem. Az akadás meg egyértelműen kellemetlen, már ha igaz, hogy az előd akadozott. Én csak pár percig tarthattam a kezemben, de akadást nem észleltem. Mondjuk egyszer azt olvastam, hogy az elődnek voltak töltés hibái is. Vagy ezek csak rémhírkeltők voltak?
-
johnny_gold
tag
válasz
Rickazoid #144 üzenetére
Én használtam az elődjét néhány órára, és sokszor azért csúnyábban megakadt, olyan dolgoktól is, mint menüben mászkálás. Ez a Prime teljesen folyamatosnak tűnik minden helyzetben. Szóval sima használat közben is bőven durva előnye van az sima Transformer-hez képest, bőven latszik rajta az erősebb vas.
Másik dolog: Az iPad 2 új HW-jét vajon mire tudtad használni a megjelenésekor, márciusban? Nem hogy márciusig, de most decemberig (Infinity Blade 2 most jött ki) gyakorlatilag SEMMIRE nem tudtad használni. Tehát azzal, hogy a Prime-ra elérhetőek grafikai demók, már most előrébb tart, mint az iPad 2, amire egészen eddig, több, mint fél évig a megjelenése utánig szó szerint semmi nem volt. -
Rickazoid
addikt
válasz
johnny_gold #143 üzenetére
Azonban jelen pillanatban pár demón kívül semmi másra nem tudod kihasználni a Tegra3 képességeit. Amint elkezdenek terjedni az erre optimalizált programok, máris többet fog érni, illetve addigra egyrészt csökken az ára, másrészt az összes nagyobb gyártó piacra dob 1-2 ilyen eszközt és a Samsung is kijön majd a saját megoldásával. Akkor már változhat az ár/érték aránya, de az a jövőben lesz és akkor sem biztos, hogy jobban meg fogja érni ez a gép az akkori versenytársakhoz képest. Most itt nem éri meg a Tegra3, mert nem veszed hasznát jó pár hónapig még, cserébe jelentős felára van a közvetlen elődjéhez képest is, ami még ma is csúcskategória és még az üzemidejük is megegyezik.
-
johnny_gold
tag
válasz
Rickazoid #138 üzenetére
Nem, egyáltalán nem érzem a különbséget. Az iPad 2 a megjelenésekor a Prime-nál is jelentősen drágább volt (ha a 3G-s modell árát nézed, ami ugye a Prime-ban is van), mégis 7/10-et kapott. Azóta a forint csak gyengülhetett. Az érved akkor lenne valós, ha iPad 2 most fele annyiba kerülne, viszont nem ez a helyzet, az ára semennyivel nem csökkent, ugyanolyan drága most is, mint volt annó, így ár/érték arányban sokkal jobb most a Prime, mint a régi iPad 2, és nem hiszem, hogy a teszt időpontjában tudsz bármilyen másik táblát mutatni, ami legalább ilyen jó lenne, és olcsóbb volna.
-
Agro
senior tag
válasz
Rakohammas #140 üzenetére
x86/64 nem fogja tudni akku időben felvenni a versenyt sajnos :S Ha fontosabb a kompaktság, készenlét és akkuidő. Akkor egyértelműen prime. Ha fontos a win7 és annak előnyei akkor netbook, de ebben az esetben le kell mondanod arról az előnyről, hogy 16 órán ét rendelkezésedre áll egyetlen feltöltéssel
-
Rakohammas
csendes tag
Ne nagyon hurrogjatok majd le, de szerintetek a Prime-ot érdemesebb venni, vagy esetleg ezt: http://prohardver.hu/hir/samsung_np305_notebook_europa_amd_fusion.html
Most az ár nem lényeges, hanem a kényelmi szempontok, plusz szerintem az, hogy az ember egy szerethető kütyüt akar. Nálam elsődleges most a hordozhatóság és az akkumulátor erőssége. Ezért is kezdtem el érdeklődni a Prime iránt. De ha van szerintetek olyan notebook ami ezen a téren felveszi a versenyt vele szívesen meghallgatom -
Agro
senior tag
válasz
Rickazoid #138 üzenetére
Én értem mire céloz. A megjelenés pillanatában "méregdrága" volt az iPad is mégis jobb értékelést kapott ár/értékre. Most megjelent a Prime (dokkolóval ami tartalmaz üzemidő növelést, teljes billentyűzetet, touchpadot, usb csatlakozó, hdmi kimenetet, sd olvasót) sokkal de sokkal nagyobb kínálattal. ICS-el még bivajabb lesz a gép. Nekem is sok érte a 190k de ár/érték arány tekintetében még mindig jobb vétel mint a pad. Az iPad viszont megjelenésekor a többi apple termékhez képest valóban jobb ár/értékben mozgott, de ha a mostani árát nézzük a Padnek még akkor is százszor jobban megéri a Prime.
Amikor a pad megjelent akkor azért kaphatott ilyen jó értékelést mert nem nagyon volt mihez hasonlítani. Szerintem ha a mostanában megjelent csúcskategóriás tabokat nézzük (ami véleményem szerint egyedül a Prime jelenleg) akkor szerintem is megérdemelt volna legalább olyan értékelést mint az iPad már csak a dokkolós kialakítás miatt is. Ha lenne forgalomban sima 32 gigás dokkoló nélkül akkor az kb 160k körül rohangál még ez az ár is messze a legjobb ajánlat.
Bár én nagyon elfogult vagyok, mert beleszerettem a Primeba
-
Rickazoid
addikt
válasz
johnny_gold #136 üzenetére
Azonban, ahogy írtam is, az iPad 2 márciusban kapott 7/10-et, ez meg decemberben 5/10-et. Ugye érzed a különbséget.
Attól, hogy 4 magos a processzor és extra erős fényű IPS kijelzője van, még nem feltétlenül lesz jobb vagy akárcsak azonos ár/érték arányú most, mint a piac jelenlegi ajánlatai emellett, a két magos processzorokkal és kevésbé jó kijelzőkkel. -
erdoke
titán
válasz
johnny_gold #132 üzenetére
"miközben hardverileg sokkal erősebb, kisebb, vékonyabb"
Az első állítás nem igaz, a többi jelentéktelen különbségeket takar, mindez 9-10 hónappal az iPad 2 megjelenése után, ill. 2-3 hónappal a 3 megjelenése előtt...
-
johnny_gold
tag
válasz
Rickazoid #133 üzenetére
"Az előd Transformer 16 GB-os példánya dokkoló nélkül jelenleg 122.900 Ft, ez már sokkal jobb ár/érték arányú jelen pillanatban"
Ez szerintem baromira nem igaz.
Aki most, miután megjelent az új Prime, és kint nem kérnek érte többet 499 dollárnál, itthon megveszi az előző generációs sokkal lassabb, nehezebb, vastagabb gépet 122.900 kemény magyar forintért, az biztosan nem csinál jobb vételt, mintha a Prime-ot venné meg, akkor sem, ha másfélszer annyit fizetne a Prime-ért, mivel legalább annyival jobb.
Egyébként nem érzem úgy, hogy bármit megválaszoltál volna... Az itthoni árakat nézve egyenesen röhejes az iPad 2 pontszáma a 140.000-es indulóárával (a nagyobb, 3G-s példány pedig 236.000 volt a tesztelés időpontjában, a Prime ennek az árnak billentyűzettel együtt sincs a közelében, és a forint azóta csak gyengülhetett), a 4S-t pedig már nem is említem a 189.900-as indulóárával, ami meg sem áll 254.900-ig (egy telefonról beszélünk, biztos vagyok benne, hogy a magyar emberek 90%-a laptopot sem venne ennyiért soha).
Szóval ha az iPad 2 és 4S a megjelenésekor ilyen árak mellett 7/10-et kapott ár/érték arányra, a Prime-nak, ami semmivel nem drágább, sokkal erősebb, vékonyabb, könnyebb, alapból 3G-s, billentyűzetes, legalább 9-10-et kellett volna kapnia. És akkor még ezt kiáltják ki a kétszavas jellemzésében is "méregdrágának", nem is kommentálom. Szóval valami itt baromira nem kerek.
-
Komolyan nem tűnik fel senkinek, hogy az x86 nem alkalmas táblára. Nem a fogyasztással van gond, illetve az csak a kisebbik. A hűtés, basszus, az egy katasztrófa. Az idióta Ultrabookokat háromszor ekkora házban is képtelenség rendesen hűteni, visítanak mint az újévi malac. Itt a vékony, 8mm-es házban ott lapul a kijelző, ami a teljes vastagság felét elviszi és így is jól érzi magát passzívan.
Aki ebben a topicban x86-ról meg Windowsról magyaráz, az egy rózsaszín álomvilágban él.
-
Rickazoid
addikt
válasz
johnny_gold #132 üzenetére
Idézet: "ár/érték arány: A telefon általános minõségéhez és funkcionalitásához viszonyítva mennyire éri meg az árát a készülék.
Fontos, hogy az értékeléskor az éppen aktuális technológiai fejlettséghez és a konkurenciához viszonyítunk. Értelemszerûen két évvel késõbb az adott értékelés nem mérvadó az akkori modellekhez viszonyítva."
Az iPad 2 megjelenésekor ez az eszköz még nem volt elérhető. Ráadásul most bruttó 140.990 Ft a legolcsóbb itthon (semmit sem változott a megjelenés óta), az itteni pontozás meg gondolom nem a külföldi árakat veszi figyelembe, hanem a hivatalos magyar árakat. Az előd Transformer 16 GB-os példánya dokkoló nélkül jelenleg 122.900 Ft, ez már sokkal jobb ár/érték arányú jelen pillanatban, fél éve a teszteléskor viszont 6 pontot kapott, akkor volt ~140.000 Ft, ez volt 3 hónappal az iPad 2 tesztje után, aminek a végén többek közt ez is szerepel: "pár hónapig egészen biztos, hogy nem lesz párja, az Android 3.0-s, kétmagos processzorra épülő táblagépek viszont megszorongathatják."
-
johnny_gold
tag
Megmondaná valaki, hogy miért kell "méregdrágának" titulálni ezt a szerkezetet és az ár/érték arányára 5/10-et adni?
Önmagában persze ez egy nagyon is elfogadható vélemény lenne, de ha melléteszem mondjuk az iPad 2-t vagy iPhone 4S-t (mind a kettő 7/10-et kapott ugyanerre, és nem lett kiemelve, hogy mennyire drága lenne, pedig azok ehhez képest is jelentősen drágábbak voltak) akkor valami nagyon nincs rendben...
Külföldön a Prime ára tudtommal megegyezik az iPad 2 árával, miközben hardverileg sokkal erősebb, kisebb, vékonyabb, és billentyűzet is van hozzá.
Csak nekem nem kerek, hogy mi alapján megy ez az ár/érték pontozás és mi alapján lesz valami méregdrágának kikiáltva? -
alba-regia
aktív tag
válasz
Rakohammas #130 üzenetére
Igen [link]
-
Rakohammas
csendes tag
Mondjuk engem csak a dokkolós változat izgat, főleg a magyar billentyűzet miatt. Ezért is várom már ezt a készüléket, mivel a laptopomtól megválnék egy ilyenért. Bár az androidos szövegfejlesztőkben még nem merültem el annyira, hogy hasonlóan kényelmesek e. De akkor a januárban megjelenő prime már magyar klaviatúrával érkezik, ugye?
-
matteo_szg
őstag
válasz
Rakohammas #121 üzenetére
A 32 GB-os dokkolós modell január első hetére lesz az előrendeléseket kiszolgáló készletben, a héten egyelőre csak a 64 GB-os verzió várható, de az előrendelések gyorsan kipucolják az első készletet.
-
ga214
csendes tag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy ki a Prime hivatalos magyar márkaképviselete? (akinek mobilarena nagyon köszöni a tesztlehetőséget)
Köszi!
-
erdoke
titán
válasz
Ne reklamáljunk, akár már májusban megkapja a novemberi keltezésű 4.0-ás Androidot, az pedig csak fél év!
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Ez engem is meglepett
-
Rakohammas
csendes tag
Azt néztem, hogy az edigital várható érkezésnek már január 9-ét ír, szóval akkor nem nagyon fog ez bekerülni senkinek a fája alá
-
Xeryus9
csendes tag
szerintem ez most a csúcs ebben a kategóriában. nagyon vártam ezt a tesztet
-
LSL1337
őstag
Úristen emberek, nem nektek való ez
Majd az új mobilokra is beírjátok hogy fúj szar nem tudok rajta 60ezer cellás excelt piszkálni, meg szar ez az új Nissan roadster, nem tudok kimenni vele a mezőre almátszedni
SZÓRAKOZTATÓ elektronika, és ha mutatsz nekem egy laptopot ami csak 3x nehezebb mint ezek az androidos táblák, és 10 órán keresztül tudsz rajta 720p videót nézni, akkor azt mondom hogy oké
3G majd jön idővel, és ha kapható lesz olyan arán itthon mint a samsung 10.1, akkor lecserélem a tab-omat erre, vagy a tegra3-as samura.
aki erre windowst akar pakolni és szerinte szar az android, annak nem ez való, cipelje csak a laptopját a töltővel a külön táskájában, külső USB stick nélkül kiveszem a táskámból a fél kg-os tabletet, szinte full asztali web.
teljesen más a böngészési élmény, erre is vannak jó játékok, bár én keveset használom rá.
Egy átlag usernek több mint elég egy ilyen cucc otthoni gépnek, akik csak böngészni, facebook, e-mail-re járnak fel netre, meg néha játszanak is valamit
és ezzel is lehet torrentezni/kicsoamgolni, MSNezni, flash játékot tolni, zenét streamelni, gta3-zni.
az ár meg nem sok, pl ha a galaxy tab 10.1 kerül 150be, ahhoz ha veszel egy billentyűzetet, akkor vagy 170 felett kicsivel, és 2x akkora a tárhelyed, nem is beszélve, SD USB HDMIről, szóval SEMMI gond nincs az árával, 3G-vel hűségnyilatkozattal megy még lejebb isés a legjobb az egész táblagépben (ha 3Gs), akárhol vagyok, megnyomom a power gombot, és ott a net a kezemben, nem kell bootolni, bedugni a mobilnetem.
szóval aki egy melós notebook-al hasonlítja, és fikázza mert nincs rajta windows, az nem érti a lényeget
és igen, 5-8 év múlva "mindenkinek" lesz táblagépe, úgy mint ahogy most van mindenkinek laptopja, de csak azért mert neked még nincs, attól ez nem szar
nekem az elmúlt 3-5év legpozitívabb tech csalódása volt amikor nyár végén kezembe került az android táblám
-
Ilyenekbe ne menjünk bele, csak összezavarod a fórumtársat.
De a fogyasztási korlát szerintem neki is fel fog tűnni, ha sikerül tisztázni pár dolgot.(#117) wdtv: Pontosan melyik Air-re gondolsz?
Ugye tudod, hogy az ivy nem egy kifejezetten alacsony étvágyú chip?(desktop CPU-hoz képest az, de az ultra hordozható eszközökbe sokkal takarékosabb chip kell)
-
wdtv
tag
ez itten a problema, egy atomos gep 8-szor lassabb mint egy jelenlegi inteles x86, es az arm processzorok meg az atomnal is lassabbak, mert ugye hol lattok 1.8Ghz-es armot, sehol
az x86 nyeri a tablagep piacot, es persze a windows 8, a tobbi csak jatek gyerekeknek
-
bambano
titán
válasz
Rickazoid #112 üzenetére
nem láttam még olyan programozót, aki armra és/vagy x86-ra írna programot.
olyat láttam, aki keretrendszer szolgáltatásait kihasználva magas szintű nyelven írta meg a programját, legyen az .net, directx11 vagy jáva(+ecosystem).
hogy a lomja menjen az adott gépen, azt majd elintézi az oprendszer meg a környezet gyártója.A szegmentálódás problémája nem a processzor szintjén van, hanem az alkalmazói könyvtárak szintjén. Az pedig nem fog változni, mert egyik cég sem fog meghátrálni.
-
Rickazoid
addikt
és (#110) zotyesz66:
Tulajdonképpen én pont a verseny miatt nem örülnék a dolognak. Úgy értem az nem baj, ha több cég van jelen a termékeivel és versenyeznek, de több architektúra... mi alapján döntsenek a programozók, hogy mire írják a programjaikat? Vagy megírják mindkettőre? De az plusz költség és idő, esetleg ha azonos határidőn belül és azonos pénzért készül a két verzió, akkor mindkettő rosszabb minőségű lesz, több lesz a bug, a biztonsági rés... én attól félek, hogy ha az ARM betör, lesz pár évnyi káosz, amíg kitisztul, hogy mi mire fog elkészülni, esetleg a Microsoft állást foglal az ügyben és akkor mindenki arra fog programozni, amire a Microsoft szeretné, kivéve az Apple-t, de az úgyis egy független világ, saját döntésekkel. A mobilos piac viszont még elég képlékeny.
Szóval szerintem ha a kettő összecsap, vagy az x86(_64) vagy az ARM meg fog bukni adott piacon és ugyanúgy marad a monopólium, csak esetleg a másik architektúrának. Szerintem ez lenne a legjobb eset egyébként, az nem baj, ha különböző eszköztípusokra különböző architektúrák vannak, de azonos típusoknál az egységes szabvány a leghatékonyabb. Szóval ha az ARM elterjedne a PC piacon is, akkor az x86_64-et ki kéne szorítania, nem csak elterjedtségben, hanem teljesítményben is. Viszont az én saját véleményem szerint jobb lenne az x86_64. Nyilván képtelenség ma összehasonlítani objektíven a kettőt, így ez szubjektív vélemény. -
Rickazoid
addikt
Én még azért számítok az Intelre, hogy megoldják az egyetlen gondot, vagyis a fogyasztást. De még ha nem is lesz olyan alacsony, mint egy ARM chipé, hanem veszít az ember 1 órát mondjuk, még az is megéri a teljes kompatibilitást (főleg ha szabadon lehetne op.rendszert telepíteni a tabletekre... egy Arch Linuxot futtató 13"-os tabletet billentyűzet dokkolóval el tudnék viselni..
).
A technológiák összeegyeztetése jó lenne, de sajnos egész mások a kilátások. Pár év és PC-PC kompatibilitás sem feltétlenül lesz az eltérő architektúrás és/vagy a sok ARM gyártó miatt. És nemrég jött a képbe a MIPS is, remélem többet nem hallunk róla, nem ismerem az architektúrát ugyan, de 3 már káosz lenne. Mondjuk az ideális az lenne, ha bevezetnék végre az üzemanyagcellát és akkor mehetne x86_64 (idővel remélhetőleg csak 64 bites) processzor és dedikált grafikus chip mindenbe, nem lenne gond az üzemidővel. -
Agro
senior tag
válasz
Rickazoid #104 üzenetére
Érthető és logikus az eszmefuttatásod, teljesen egyet értek vele, de még fogalmunk sincs arról, hogy az MS platformja milyen irányba halad, hol fog kikötni és mikor. Lehet addigra az android is felveszi a kesztyűt. Kitudja milyen irodai alkalmazásokat fejlesztenek addigra androidra. Jelen pillanatban és szerintem fél év múlva is jobb választás lesz egy android táblára mint a windows. Azt nem tudhatjuk mi lesz 1-2 év múlva.
-
Agro
senior tag
Az ötlet jó nekem is bejönne ilyen formában, de mivel teljesen más az architektúra lehetetlen megoldani. Arról nem is beszélve, hogy x86/64 megzabálná az akksidat 4 óra alatt... Én azt díjaznám a leginkább, ha egy pár év múlva a mobilos és pc/laptop gyártási technológia valahol összefutna és egy vonalon menne tovább ezzel kiküszöbölni ezt a hatalmas rétegződést és inkompatibilitást. Sajnos szerintem erre se lesz példa, mert a gyártóknak nem az a célja, hogy nekünk jó legyen.
-
Rickazoid
addikt
Munkára vagy iskolai feladatokra a Win8 ideálisabb lesz, mint az Android. Elkészül ugye a MS Office, idő kérdése és a LibreOffice is, ezek fényévekkel jobbak bármely androidos Office szoftvercsomagnál, valamint előbb lesznek rá munkára alkalmas célszoftverek (bármi, ami eszedbe jut), mint Androidra. És akkor a .NET is egy alternatíva. Arról nem is beszélve, hogy nem csak ARM-ra épülő Win8 tabletek kerülnek majd piacra, az Intelnek itt lesz a bejutási pont ugyanis, úgy pedig semmi hátránya nem lesz annak a tabletnek egy netbookhoz képest, maximum pár százalékkal rövidebb lesz az üzemidő, mint egy ARM SoC-kal meghajtott tabletnél.
Összegezve: jelenleg az Android multimédia és szórakozás, kiegészítve e-mail funkcióval, a Windows viszont univerzális.
Mondom ezt úgy, hogy nem használok és nem is fogok Windows-t használni (kivétel ha muszáj lesz egyetem vagy munka miatt), illetve Android fut a telefonomon és eszembe sem jutna WP-s telefont vagy Win8-as tabletet venni. -
sid87
senior tag
válasz
Maxentius #91 üzenetére
Mire kell annyi hely?
Filmet nyilván nem ezen néz az ember, zenét sem hallgat.. Szerintem nem kell 128, sőt 64 se. Legalábbis nekem nem kéne.
+sheratan
Én ebben mindig azt látom sajnos, hogy ugye a 200ezer nálunk sok, viszont külföldön (nyugaton ofc) egy félhavi fizu. Tehát nem sok, csak mi keresünk szarul, meg szar a forint.
-
GSM Boy
csendes tag
Hát ööö izé....erre a hardverre csak annyit tudok mondani hogy: WOW !!!
-
pzstm
titán
mondjuk nyilván ARM-re igen, de ötletesnek tartanám, hogy ha leveszem a kijelzőt, akkor a METRO felületre vált automatikusan. Ha meg rápattintom (kicsit is komolyabb munka), akkor a "hagyományos" felület jönne be.
Notebook mehetne is szinte a levesbe. Mondjuk ahhoz x86/x64-es proci kellene...nem ilyen
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro Gamer Laptop, karcmentes, doboz, 1 év garancia(i7 11800h, 3050ti)
- Asus TUF A15 gamer laptop/Ryzen 7 7735HS /RTX 4050 6GB 140W/16GB DDR5/1TB SSD garanciás 2027.05.16
- EliteBook 640 G10 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Legion Pro 5 16ADR10 16" QHD+ IPS Ryzen 9 8945HX RTX 5060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest