- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnny_gold
tag
válasz
Rickazoid #144 üzenetére
Én használtam az elődjét néhány órára, és sokszor azért csúnyábban megakadt, olyan dolgoktól is, mint menüben mászkálás. Ez a Prime teljesen folyamatosnak tűnik minden helyzetben. Szóval sima használat közben is bőven durva előnye van az sima Transformer-hez képest, bőven latszik rajta az erősebb vas.
Másik dolog: Az iPad 2 új HW-jét vajon mire tudtad használni a megjelenésekor, márciusban? Nem hogy márciusig, de most decemberig (Infinity Blade 2 most jött ki) gyakorlatilag SEMMIRE nem tudtad használni. Tehát azzal, hogy a Prime-ra elérhetőek grafikai demók, már most előrébb tart, mint az iPad 2, amire egészen eddig, több, mint fél évig a megjelenése utánig szó szerint semmi nem volt. -
johnny_gold
tag
válasz
Rickazoid #138 üzenetére
Nem, egyáltalán nem érzem a különbséget. Az iPad 2 a megjelenésekor a Prime-nál is jelentősen drágább volt (ha a 3G-s modell árát nézed, ami ugye a Prime-ban is van), mégis 7/10-et kapott. Azóta a forint csak gyengülhetett. Az érved akkor lenne valós, ha iPad 2 most fele annyiba kerülne, viszont nem ez a helyzet, az ára semennyivel nem csökkent, ugyanolyan drága most is, mint volt annó, így ár/érték arányban sokkal jobb most a Prime, mint a régi iPad 2, és nem hiszem, hogy a teszt időpontjában tudsz bármilyen másik táblát mutatni, ami legalább ilyen jó lenne, és olcsóbb volna.
-
Agro
senior tag
válasz
Rickazoid #138 üzenetére
Én értem mire céloz. A megjelenés pillanatában "méregdrága" volt az iPad is mégis jobb értékelést kapott ár/értékre. Most megjelent a Prime (dokkolóval ami tartalmaz üzemidő növelést, teljes billentyűzetet, touchpadot, usb csatlakozó, hdmi kimenetet, sd olvasót) sokkal de sokkal nagyobb kínálattal. ICS-el még bivajabb lesz a gép. Nekem is sok érte a 190k de ár/érték arány tekintetében még mindig jobb vétel mint a pad. Az iPad viszont megjelenésekor a többi apple termékhez képest valóban jobb ár/értékben mozgott, de ha a mostani árát nézzük a Padnek még akkor is százszor jobban megéri a Prime.
Amikor a pad megjelent akkor azért kaphatott ilyen jó értékelést mert nem nagyon volt mihez hasonlítani. Szerintem ha a mostanában megjelent csúcskategóriás tabokat nézzük (ami véleményem szerint egyedül a Prime jelenleg) akkor szerintem is megérdemelt volna legalább olyan értékelést mint az iPad már csak a dokkolós kialakítás miatt is. Ha lenne forgalomban sima 32 gigás dokkoló nélkül akkor az kb 160k körül rohangál még ez az ár is messze a legjobb ajánlat.
Bár én nagyon elfogult vagyok, mert beleszerettem a Primeba
-
johnny_gold
tag
válasz
Rickazoid #133 üzenetére
"Az előd Transformer 16 GB-os példánya dokkoló nélkül jelenleg 122.900 Ft, ez már sokkal jobb ár/érték arányú jelen pillanatban"
Ez szerintem baromira nem igaz.
Aki most, miután megjelent az új Prime, és kint nem kérnek érte többet 499 dollárnál, itthon megveszi az előző generációs sokkal lassabb, nehezebb, vastagabb gépet 122.900 kemény magyar forintért, az biztosan nem csinál jobb vételt, mintha a Prime-ot venné meg, akkor sem, ha másfélszer annyit fizetne a Prime-ért, mivel legalább annyival jobb.
Egyébként nem érzem úgy, hogy bármit megválaszoltál volna... Az itthoni árakat nézve egyenesen röhejes az iPad 2 pontszáma a 140.000-es indulóárával (a nagyobb, 3G-s példány pedig 236.000 volt a tesztelés időpontjában, a Prime ennek az árnak billentyűzettel együtt sincs a közelében, és a forint azóta csak gyengülhetett), a 4S-t pedig már nem is említem a 189.900-as indulóárával, ami meg sem áll 254.900-ig (egy telefonról beszélünk, biztos vagyok benne, hogy a magyar emberek 90%-a laptopot sem venne ennyiért soha).
Szóval ha az iPad 2 és 4S a megjelenésekor ilyen árak mellett 7/10-et kapott ár/érték arányra, a Prime-nak, ami semmivel nem drágább, sokkal erősebb, vékonyabb, könnyebb, alapból 3G-s, billentyűzetes, legalább 9-10-et kellett volna kapnia. És akkor még ezt kiáltják ki a kétszavas jellemzésében is "méregdrágának", nem is kommentálom. Szóval valami itt baromira nem kerek.
-
bambano
titán
válasz
Rickazoid #112 üzenetére
nem láttam még olyan programozót, aki armra és/vagy x86-ra írna programot.
olyat láttam, aki keretrendszer szolgáltatásait kihasználva magas szintű nyelven írta meg a programját, legyen az .net, directx11 vagy jáva(+ecosystem).
hogy a lomja menjen az adott gépen, azt majd elintézi az oprendszer meg a környezet gyártója.A szegmentálódás problémája nem a processzor szintjén van, hanem az alkalmazói könyvtárak szintjén. Az pedig nem fog változni, mert egyik cég sem fog meghátrálni.
-
Agro
senior tag
válasz
Rickazoid #104 üzenetére
Érthető és logikus az eszmefuttatásod, teljesen egyet értek vele, de még fogalmunk sincs arról, hogy az MS platformja milyen irányba halad, hol fog kikötni és mikor. Lehet addigra az android is felveszi a kesztyűt. Kitudja milyen irodai alkalmazásokat fejlesztenek addigra androidra. Jelen pillanatban és szerintem fél év múlva is jobb választás lesz egy android táblára mint a windows. Azt nem tudhatjuk mi lesz 1-2 év múlva.
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Rickazoid #42 üzenetére
Ha én tabletgyártó lennék, ráadásul felsőkategóriában, 2011 végén, ezt nem merném megengedni magamnak
Ilyen ütős hardver mellett szerintem ez csak szoftveres hiba lehet, de tőlem igencsak kapna egy kiadós irgum-burgumot, aki ezt így kiengedte a gyárból, ilyen alapvető hibával. Rossz belegondolni... nem ez az első gépük, ráadásul még a laikus is tudja, hogy a vevők nagy része (ha nem mindegyik) jópárszor fogja TV-re dugdosni. Agyam eldobom, és ezért majd' 200k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest