- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
és (#110) zotyesz66:
Tulajdonképpen én pont a verseny miatt nem örülnék a dolognak. Úgy értem az nem baj, ha több cég van jelen a termékeivel és versenyeznek, de több architektúra... mi alapján döntsenek a programozók, hogy mire írják a programjaikat? Vagy megírják mindkettőre? De az plusz költség és idő, esetleg ha azonos határidőn belül és azonos pénzért készül a két verzió, akkor mindkettő rosszabb minőségű lesz, több lesz a bug, a biztonsági rés... én attól félek, hogy ha az ARM betör, lesz pár évnyi káosz, amíg kitisztul, hogy mi mire fog elkészülni, esetleg a Microsoft állást foglal az ügyben és akkor mindenki arra fog programozni, amire a Microsoft szeretné, kivéve az Apple-t, de az úgyis egy független világ, saját döntésekkel. A mobilos piac viszont még elég képlékeny.
Szóval szerintem ha a kettő összecsap, vagy az x86(_64) vagy az ARM meg fog bukni adott piacon és ugyanúgy marad a monopólium, csak esetleg a másik architektúrának. Szerintem ez lenne a legjobb eset egyébként, az nem baj, ha különböző eszköztípusokra különböző architektúrák vannak, de azonos típusoknál az egységes szabvány a leghatékonyabb. Szóval ha az ARM elterjedne a PC piacon is, akkor az x86_64-et ki kéne szorítania, nem csak elterjedtségben, hanem teljesítményben is. Viszont az én saját véleményem szerint jobb lenne az x86_64. Nyilván képtelenség ma összehasonlítani objektíven a kettőt, így ez szubjektív vélemény. -
Rickazoid
addikt
Én még azért számítok az Intelre, hogy megoldják az egyetlen gondot, vagyis a fogyasztást. De még ha nem is lesz olyan alacsony, mint egy ARM chipé, hanem veszít az ember 1 órát mondjuk, még az is megéri a teljes kompatibilitást (főleg ha szabadon lehetne op.rendszert telepíteni a tabletekre... egy Arch Linuxot futtató 13"-os tabletet billentyűzet dokkolóval el tudnék viselni..
).
A technológiák összeegyeztetése jó lenne, de sajnos egész mások a kilátások. Pár év és PC-PC kompatibilitás sem feltétlenül lesz az eltérő architektúrás és/vagy a sok ARM gyártó miatt. És nemrég jött a képbe a MIPS is, remélem többet nem hallunk róla, nem ismerem az architektúrát ugyan, de 3 már káosz lenne. Mondjuk az ideális az lenne, ha bevezetnék végre az üzemanyagcellát és akkor mehetne x86_64 (idővel remélhetőleg csak 64 bites) processzor és dedikált grafikus chip mindenbe, nem lenne gond az üzemidővel. -
Rickazoid
addikt
Munkára vagy iskolai feladatokra a Win8 ideálisabb lesz, mint az Android. Elkészül ugye a MS Office, idő kérdése és a LibreOffice is, ezek fényévekkel jobbak bármely androidos Office szoftvercsomagnál, valamint előbb lesznek rá munkára alkalmas célszoftverek (bármi, ami eszedbe jut), mint Androidra. És akkor a .NET is egy alternatíva. Arról nem is beszélve, hogy nem csak ARM-ra épülő Win8 tabletek kerülnek majd piacra, az Intelnek itt lesz a bejutási pont ugyanis, úgy pedig semmi hátránya nem lesz annak a tabletnek egy netbookhoz képest, maximum pár százalékkal rövidebb lesz az üzemidő, mint egy ARM SoC-kal meghajtott tabletnél.
Összegezve: jelenleg az Android multimédia és szórakozás, kiegészítve e-mail funkcióval, a Windows viszont univerzális.
Mondom ezt úgy, hogy nem használok és nem is fogok Windows-t használni (kivétel ha muszáj lesz egyetem vagy munka miatt), illetve Android fut a telefonomon és eszembe sem jutna WP-s telefont vagy Win8-as tabletet venni. -
pzstm
titán
mondjuk nyilván ARM-re igen, de ötletesnek tartanám, hogy ha leveszem a kijelzőt, akkor a METRO felületre vált automatikusan. Ha meg rápattintom (kicsit is komolyabb munka), akkor a "hagyományos" felület jönne be.
Notebook mehetne is szinte a levesbe. Mondjuk ahhoz x86/x64-es proci kellene...nem ilyen
-
Misály
addikt
"Remote desktop alkalmazással akár terminálra is fellogolhatsz amin már a játékok kivételével minden egyéb windowsos alkalmazás is futtatható. Ha nagyon akarja az ember monitorra is kikötheti vezetékes egérrel vagy bluetoothos egérrel is használható."
Ha el is olvasnad amit irok ( ne adj isten levontal volna par kovetkeztetest ) nem kellett volna feleslegesen ennyit gepelned.
AS es a tobbi a win8 arm ki lesz herelve ervelok: Eddig se ugy ismertem a microsoftot mint aki sajat magat hereli ki ha sajat rendszerei manageleserol van szo, tessek megnezni egy mango-s office-t. Amennyiben egy ilyen eszkoz windowsal lenne szerelve, realis aron, nem konzumidiotaknak villogo featureokkel ( jatszani nagy cimek gagyi klonjaival pl ), hanem olyanokkal amit fentebb irtam, en mar veszem is. Remelhetoleg lesz erre valami jo dell vagy hp megoldas az elkovetkezo par evben. Ez a keszulek azert nagyon jo mert a konkurencia remelhetoleg ralepi azt amire en varok mar egy ideje.
"Tehát simán kitudja váltani egy bizonyos réteg szükségleteit, de erre alkalmas már egy olcsóbb tablet is akár egy Acer iconia amit akár már 120k-ért is megkapsz. "
Nem szenvedni akarok hanem dolgozni... Egy acer iconia es egy Dell 6400 ( amit jelenleg is hasznalok ) kozott van egy kis kulonbseg.
#42: A fentebb emlitett Dell 13"-en tud ennyit, ne akarjunk mar mindent...
-
tjb007
nagyúr
Nettó 500 amerikai dollár, itthon csak a 64GB -os kapható dokkoló nélkül.
===========================================
Igen, k.va drága és igen, 200.000 forintért még egy 3G (vagy inkább LTE ?) modem sem került bele de ilyen a tablet biznisz is, majd lesz olyan verzió is még drágábbért. Akinek minden vágya egy ilyen az úgy is megveszi ennyiért is, aki meg kivár az majd hozzájuthat jóval olcsóbbért valamikor a jövő év közepén.
Kétség nem fér hozzá, hogy jelenleg ez legjobb készülék az Androidos tablet piacon csak az a kérdés, hogy meddig mert a többi gyártó sem tököl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest