Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
Félreérted... Arra utaltam, hogy olyan nincs, hogy "üvegfólia". Van edzett üveg és fólia. A kettő nem ugyanaz. Csak ez az elnevezés is a neten terjedt el. Csak erre próbáltam rávilágítani. Remélem nem veszed kötekedésnek. Egyébként nagyon hasznos a védő üveg, nekem is van.
-
kovsol
titán
Én az 5s -t már annyiszor ejtettem le, hogy a negyedik üvegfólia van rajta. Ezeket az eséseket garantáltan nem élte volna túl a gyári üveg repedés nélkül, de így egy hajszál karc nincs az üvegen.
7 -re is ugyan úgy felraktam, és a tokban is benne van elejétől fogva. Kamerára és a home gombra persze nem fogom rárakni amit adtak.(#1793) kovsol lehet a szenet azért rakták bele, hogy rugalmasabb legyen, így egy leesés hatására kevésbé törik kettő, de ha egy fém darabbal erőből karcolják akkor ez hátrány.
-
kovsol
titán
-
kchris78
veterán
most irjam azt hogy ujonnan egy i7 (elvileg ez a topic errol szolna) megvasarlasa sem egy tipikus telefonvasarlas
. Ezt a gepet tesom (nincs nalam a konkret szeria) mar hasznaltan vette 100 korul, ennyit tudok az ararol. De mindegy is, ha ez a leica tobbeves cucc akkor az jut eszembe amikor egy uj kis olcso autoba beletesznek olyan dolgokat amik par eve meg csak luxusokban voltak benne.
Zafiruveg: katasztrofa. Elterjedt ez a baromsag aztan kiderult hogy ugyanaz van mar 5s ota... Ciki.
-
Ez így nem pontos, mert nem az egész üveg van zafírból, hanem csak egy nagyon vékony zafírréteggel van kívülről bevonva. És pont ezért tudta Jerry "megkarcolni" a tesztje közben, mert valójában nem karcolódott, hanem a nyomás hatására széttört a vékony zafírréteg (a zafír nagyon törékeny, jobban, mint az üveg). Viszont így is nyilvánvalóan eléggé ellenáll a karcoknak (főleg mikrokarcoknak).
-
kovsol
titán
Korábban már volt linkelve a teszt ahol komoly készülékkel meg lett vizsgálva az üveg összetétele és igen is zafírból van! és ugyan ilyen zafír van az összes többi iPhone készüléken az 5s óta. Csak nem pont olyan mint amit az órákhoz is használnak. De az interneten terjedő hülyeség az elterjedt.
Egyébként nekem pl a Nillkin üvegfólia mellé adtak home "gomb" és kamera védő kis üveget is. Mondjuk az ujjlenyomat érzékelést akkor el lehet felejteni.(#1788) Ed Parker: hol írtam, hogy nem kompakt? nem TIPIKUS kompakt. Mert az emberek ha kompakt gépet vesznek akkor 50e Ft alatti készülékeket veszik főleg.
-
kovsol
titán
válasz
kchris78 #1782 üzenetére
Azért ez a 200+e Ft -ba kerülő fényképező se az a tipikus kompakt gép. De meglepő, hogy jobb képet csinál egy célhardver ami szinte hasonló áron van, mint a szóban forgó telefon.
Én nem szoktam szarrá zoomolni az elkészült képeket. A full hd TV-n szoktuk megnézni a nyaralás képeket, meg laptop kijelzőn akkorában ahogy elfér a kijelzőn. Így meg nekem teljesen megfelel egy telefon minősége is. Optikai zoom persze sokszor jól jönne, de a telefon amúgy is velem van mindig, így nem cipelek még1 eszközt magammal. Pl mikor voltam Rómában egy 5s -el fótózgattam. Colosseum panoráma kép: [link] [link] Vagy a strandon egy gyors kép erejéig menet közben: [link]
És ez 5s -el készültek. Ha nem 300%-os nagyításban nézegetem a képet akkor szerintem teljesen jó, és szép emlékeket idéz bennem. -
kchris78
veterán
nyilván, ezért írtam hogy ez csak egy példa. viszont ha nagy a mpix az lehetővé teszi kisebb felbontás igénylésekor a zajmentesebb, élesebb képet. 20 Mpix viszont már annyira brutál hogy a 4x optikai zoom + felbontással olyan részletek jönnek elő amiket ott akkor szabad szemmel nem is lát már az ember. Nyilván vannak többtízszeres zoomok de nem annyira a kompakt kategóriában, hordtam olyat is egyszer, cipelje azt aki profi
.
-
kchris78
veterán
Saját példámból kiindulva: nem egy 5 éves kamerával kell összevetni egy mai telefont mert amennyit a telefonok kamerája fejlődött az a fejlődés azért ott van a fotógépeknél is.. Pl egy dolog hogy sarkos legyen, a legelső gépem 2Mpixeles volt, erről nyomtattam a minap képet emléknek, ezt összevetni a Sony 20Mpixeles képével.. Naggyon durva a difi...
-
kchris78
veterán
pont itt van a lényeg. Van amikor VAN valami KONKRÉT pillanat vagy valami amit mindenféleképp le akar az ember fotózni. Ha az nem optimális akkor a hajára kenheti az ember a telefonos kamerát. Ilyenkor a rendes fényképezők "enyhén" jobban muzsikálnak. Ha tud az ember olyan pillanatot-helyet keresni ami optimális lehet egy rosszabb gépnek is ott már lehet olyan képet csinálni a telefonnal aminek a képe összevethető a fotógépével... Egy fotós meg NYILVÁN kurvára tudja hogy melyikek ezek a pillanatok, így nem nehéz jó képeket csinálni a telefonnal..
Én Iphone 6s-t vittem szardiniára nyaralni és egy sony kompaktot http://www.sony.hu/electronics/cyber-shot-kompakt-fenykepezogepek/dsc-rx100m2
Csak lövöldöztem mind a kettővel. LÁTNI a különbséget pedig ha valaki én nem értek hozzá. Önmagában szép persze a 6s+ nak is a képe... Miért nem fotózta le a natgeós RENDES géppel is ezeket a képeket? Mert akkor kijönne a különbség? (azonos kép esetén már az is különbség ha az optikai zoom miatt nem kell annyira közel menni amit fotóz, stb)Nem mondom hogy szar képeket csinálnak a telefonok, de engem már az felidegesít hogy minimálisan széleslátószögű a telefonok optikája és ez torzít, főleg arcképek esetén ha nem középen vannak.
-
manokaki
addikt
Akinek Tmobilos i7-se van azon van valami Tmobilos alkalmazás amit nem tudok törölni ?
-
-
-
madgie
titán
válasz
Ed Parker #1767 üzenetére
Nikon D3300-mal mondjuk. Ami nyers adatokat (dinamika, lowlight ISO...) figyelembe véve sokkal fejlettebb, mint ez a Leica.
De szerintem egy csúcskompaktot sem ugrik meg az iPhone ,csodák egyszerűen nincsenek. Telefonból RAW-ozni meg óriási macera, ha az ember dolgozott már normálisabb gép RAW fájljaival.
-
Ed Parker
nagyúr
Azoknak a kétkedőknek és minden kedves trollnak, akik nagyot csalódtak az i7 kamerájában
Egy 9000$-os szett a 650$-os telefonnal. -
foresz
tag
Létezik, hogy az Apple store üzletben drágább a 7es mint Apple store online?
-
zola96
senior tag
Demó készülék 3x volt kivéve és kitéve a fa (!!!!!) asztalra. Sehol sem találkozott semmi igazán kemény dologgal, hajszál karcok már a jobb alsó saroknál megjelentek. Kétszer megfogod undorító módon zsíros lesz a hátlap.. Kényes! Szóval inkább a mattot választanám. Kényelmes egyébként nagyon jó, mondhatni puha kézbefogni de érzed, hogy fém. De a matott venném..(veszem)
-
zsuha
aktív tag
Sziasztok, kapunk céges telót, és lehet választani színt. A jet blackkel mik a tapasztalataitok? (karcolódás csúszás, ergonómia). Olvastam, hogy jobban karcolódik mint a matt (ez nem para), érdekelnek a további egyéb vélemények
Köszi. -
Mr.Silkó
veterán
Na végre úgy látom, beindult a tok/fólia témakör, éhenhaltak a trollok!
Kopp-kopp.
-
B-L-A-C-K
titán
Jaaaa hogy Te kezdted el a sztorit most, amire normálisan is válaszoltam elsőnek, utána meg jöttél itteni hiányosságaim kompenzálása kis flegma szövegeddel, és már az én stílusommal van a baj utána? Hát persze, ne haragudj már hogy másodjára erre nem fogok jópofázni.
Ha viccnek szánod meg oda raksz egy szmájlít, és felfogom, de így nagyon nem annak jön át.
A másik meg teljes mértékben megértem ha van 3-4 ember aki a tok témától behány mert abszolút nem érdekli, de mellette meg rengeteg embert érdekel mint tapasztalható, úgy mint régen téged is érdekelt. Tok/fólia topik meg már ki lett vesézve miért nincs és nem lesz... Ugye azért mert ugyan úgy a telefon topikjában a be be térők rákérdeznek, ez elkerülhetetlen, átirányítani meg felesleges ha lenne ilyen topik, mert akkor napi szinten lehet linkelgetni mindig hol kérdezze meg, és ez ugye sose kopik majd el. A másik meg mikor már lemegy a trollkodás az új iPhone topikokban, akkor nincs semmi téma szinte mert a iOS rendszer ugyan az, maga a telefonról meg nem sok szó esik, így kérdések se nagyon akadnak ezzel már utána, tok/fólia meg igen, ami így el is fér. Az a pár ember aki meg nem bírja elviselni, tovább görget és kész.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
B-L-A-C-K #1742 üzenetére
Latod ,volt annyi eszem ,hogy megkerdezzem privatban ,mert szerintem nem egy szakmai topicba valo.
Amugy meg nem kotottem beled, csak neha kifogasolhato a stilusod es most igy reagaltam ra.
Az egesz mondanivalom felreertetted az elejen.Igy az altalanos velemenyem leirtam amit gondolok neha a hozzaszolasaidrol.
Az egeszet poennak szantam nevezheted vicces verszivasnak, ( foloslegesen alltal bele)de ez a tok folia mar a te nyakadban marad.
Tenyleg nem ertem miert nincs egy kulon topic neki ha mar ennyire nepszeru tema!
-
B-L-A-C-K
titán
Az hogy a nepperek hogy basznak át és mire kell figyelni 2 hónap alatt csak ki tapasztaltam már ~20 autó lekérdezése és megnézése után, így válaszolhatok rá nem
Vagy írtam valakinek olyat hogy XY kocsival amit még életemben nem vezettem mi a tapasztalatom? Kurvára nem.
Az meg már csak hab a tortán hogy te belém kötöttél ma ezzel a tok témával, de az első privátot azért kaptam tőled pár éve hogy az XY tokot hol is vettem mondjam már el...:/ Cica rúgja meg.
A kritika meg a szándékos kötekedjünk most velem szerintem nem ugyan az, a másik meg egy rossz szavam se volt szerintem hozzád soha, ezért se értem mi ez a kötekedés most, de csináld nyugodtan.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Nescafé #1707 üzenetére
Nézegettem például Speedshopon, egyelőre ott még a legtöbb masszívabb Nillkin/Spigen tok csak hetek múlva elérhető. Majd én is beszerzek egy tough armor tokot - vagy valami hasonlót -, addig egy bőrtokot nyúzok - olyasmi varrásút, mint amilyen az LG G4 gyári hátlapja volt.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
B-L-A-C-K #1732 üzenetére
Meg az a jo ,hogy minden temaban naprakesz vagy!
A kedvencem ,hogy nagy autoszakerto is lettel mar a szemelyes kb 0 tapasztalatoddal.De nem kell itt frocsognod ,mert felkaptad a vizet. Kritikat nem nagyon birod pedig ez nem is az volt!
A hianyossag temat is felreertetted!
Arra gondoltam majd mashol (mas topic)kompenzalod ,hogy itt tok folia temaban nem vagy meg szakerto!
-
-
zola96
senior tag
Ezt válaszotottam. Mint említettem a Rhinoshield azért elég prémiumkategória ezen a téren. Bumpere elég meggyőző számomra.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Ed Parker #1729 üzenetére
Nem szokásom megsértődni, csak úgy írja mintha miattam lenne majd ez a téma, miközben naponta teszik fel mások. Az meg hogy válaszolok rá persze, mert engem is érdekel a téma.
Gsx-rr: Ennyire sz@r napod van hogy megtaláltál a kis f@szságoddal? Mondjuk ha valami témában van tapasztalatom, és akarok rá válaszolni, nem tudom milyen hiányosságaimat elégítek ki ezzel, de mindenki magából indul ki.
-
-
jani70
aktív tag
Karcolásra nem,de törés,rongálás,stb,igen!Nem áll szándékomban lecserélni 2-évig kb.Hogy ha addig karcolás netán lesz rajta,akkor annyival olcsóbban adom majd el legfeljebb,biztosítás 2-évre szól!Az hosszú idő úgy hogy bármi lehet addig a telefonnal,de nyilván próbálok vigyázni rá!Ha meg bármi van vele a 2-év alatt akkor úgy is kapok egy másikat...
-
zola96
senior tag
Éppen erre való az ilyen kialakítású fólia, amit direkt erre gyártanak és nem jön fel. IFA-n is számtalan megoldással találkoztam, azokból nem írtam fel egyet sem persze.. De pl S7e-n is tökéletesen illeszkedett. Egyébként ami tuti működő azok a Rhinoshild dolgok, de azok borsosak annyit nekem már ér.. Viszont töréstesztek alapján elég fullosak.
-
zola96
senior tag
edge-to-edge-nél észre sem veszed, hogy van rajta btw... Mint emlitettem 800ftba kerül, szóval nem túlköltkezés ez sem... Ha pedig 300ft-ért veszel ozakit fóliát akkor az biztos eredeti. Kollégáknak, ügyfeleknek számtalanszor megvédte már az üveg.. Sőt barátnőnek is. Szemtanúja is voltam. De mindenki saját ízlésének megfelelőt vesz.
-
-
foresz
tag
Nem tudom minek erőltetni az üvegfóliát mikor a sima is bőven elég.
-
Jaffa75
őstag
válasz
Mr.Silkó #1696 üzenetére
Nem (erre) figyel adott pillanatban, vagy akár tudatmódosító szert használ...
Egy üveglap előre, és megoldott minden! (én a Z1c-n azt használtam elöl-hátul, a bambusz hátlapos Moto X-en csak elül van üveglap)
Tokot sem használ mindenki, hiszen akkor majdnem mindegy hogy milyen színű, ha bedugja egy tokba! Ugye a telefon is vastagabb lesz.. (nem a tokot akarom nézegetni
) Védeni kell, ez biztos...
-
Mr.Silkó
veterán
Ne izgulj, jó lesz rá!
foresz (#1700)
i5, i6, i7. Mindhárom készülékemen üvegfólia volt/van, párom i6-ján is, mindig hibátlanul tette a dolgát, nem repedt be, ne tört be. Pedig párom hajlamos elejteni a telót, landolt már betonon is egy sima műanyag tokban 1 méterről az i6, karcolás nélkül túlélte, bár a pulzusunk a duplájára emelkedett.
-
B-L-A-C-K
titán
6-os szérián már én se használok üvegfóliát, mert nem találtam rá olyat ami normális, és a széleire se megy be a dzsuva. Egy nagyon vékony műanyag tok viszont van rajta, nem rontja el ez a kinézetét még annyira, cserébe nem kell rá figyelni mi mellé rakom be a zsebembe, vagy hogy rakom le bárhová. i7-nél azért idegesítene hogy megkarcolom a matt fekete részt és ott látom mindig, ezért meg nem cseréltetném ki biztosítással mindig ~20 ezres önrészért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás!Lenovo Legion 5 Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650Ti / 16GB DDR4 / 500SSD +1TB HDD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest