Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptAdamica
veterán
válasz
buvartacsko #775 üzenetére
Nálad minden tökéletesen működik, ami apple. Attól, hogy mind a kettő webkit alapú még nem azt jelenti, hogy egységesen vannak implementálva a különböző egységek. Hidd el, webfejlesztő vagyok, amíg egy oldal chrome, mozilla és még edge alatt is hiba mentesen fut, ott tuti, hogy safari fog szenvedni. És lehet mondani, hogy béna vagyok, de nem. A safarinál trükközni kell, hogy egy alap megoldás működjön, nagyon lemaradott a többihez képest.
-
somogyib
őstag
válasz
Lord Sidious #778 üzenetére
"nagyon igenytelen a design mint kb. az osszes flat designt hasznalo Droidos stock ikon es alkalmazasnal"
Mert ezek a szivárvány színek szépek? (a design-t én is fontosnak tartom, szerintem nem csak ízlés kérdése).
-
madgie
titán
válasz
Lord Sidious #780 üzenetére
Hát pedig a Safari az iOS gyenge pontja évek óta, ott fagy a legtöbbet, ott fogyott el az 1 giga ram a leghamarabb (3rd party böngésző jobban bánt a memóriával).
-
Clander
tag
válasz
Lord Sidious #788 üzenetére
G3-ról szó nem volt azon kívül, hogy szervizben van. Ipad-en meg safari-t használok, amit szeretek...de attól, még nem fogom szarozni a chrome-t mert örülök, hogy egy 5 éves telefonon normálisan tudok böngészni vele...IOS-en meg nem használtam, de most már kipróbálom, amúgy igazad van tényleg iphone/IOS topic
-
Lord Sidious
senior tag
Ja es olyan jol mukodik a Chrome alatt a beepitett videoknal a kep a kepben mod... ja igen, ez meg mindig egy iPhone topic amit iOS hajt. Szoval kit erdekel a Samsung S2 es a G3?
De probald ki iPad Air 2-on pl. ugyan azokat a feladarokat elvegezni Safari, Chrome es Mozzila alatt tudni fogod mirol beszelek.
-
Clander
tag
válasz
Lord Sidious #780 üzenetére
Ez a "szarul optimizált trágyahalmaz" elég fura elképzelés. Mivel a G3 szervizben van, ezért a régi Galaxy S2-m használom amin egyedül a google chrome fut normálisan, akadás mentesen de köszi, hogy itt vagy..
-
Halkow.
senior tag
válasz
buvartacsko #765 üzenetére
Ott egyenlőre még van jack ajzat!
-
Bossi
őstag
válasz
CptAdamica #773 üzenetére
Próbáltam, de ott sem tudom állítani...
(#779) Lord Sidious
'Olvasoi nezet es ott tudsz betumeretet, betutipust, hatteret stb valtoztatni."' és ez hol van? -
Lord Sidious
senior tag
válasz
A Safari messze van az elavult fostol... a Chromenal pedig meg a mozzila is jobb alternatival mobilra. A Chrome egy szarul optimalizalt tragyahalmaz es igenytelen is.
-
Lord Sidious
senior tag
Google Mapset, Here-t, igo-t es waze-t en is hasznalok. Van iOS-en is az osszes. Here pl meglehetosen jo, ha offline akarsz navizni. Letoltod az adott terkepet vagy egest europat stb es hozza egy magyar tetszoleges hangot es mehet a moka.
igo nekem nagyon igenytelen, waze nem bejovos, a Google alkalmazasait meg nem szeretem, (nagyon igenytelen a design mint kb. az osszes flat designt hasznalo Droidos stock ikon es alkalmazasnal) de a maps kb. kivetel ezalol.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Nálam mégis tökéletesen működik. Azt mar félve említem meg ha nincs Safari nincs Chromeod se, mert teljesen a safari (webkit) alapjaira épül a chrome. Gondolom ezáltal a chrome is egy elavult fos.
-
total90
veterán
válasz
somogyib #619 üzenetére
Van van, de akkor is. Pl futáshoz van egy karszalag, amibe belteszem a telefont. Az L alakú jack pont passzolt bele, ezzel meg nem és nem tudom bezárni a tokot, ergo kiestet.
Simán csak nadrágba hordva meg van, hogy kijön a jack ha leülök, mert épp ott hajlik.Tudom, vegyek Bluetooth fülest...
-
Quqesz
nagyúr
válasz
buvartacsko #769 üzenetére
Na az akkor jó hír, van alternatíva.
Akkor csak a két srác nem foglalkozott vele.
Lugosi
Mea culpa. -
Ed Parker
nagyúr
Egyébként nem értem mi ezzel a baj?
Két dolgot kell eldönteni.
Hibás a telefon? Igen/nem
Garanciális a probléma? Igen/nem
Az meg hogy mikor viszik be ebből a szempontból tök mindegy, illetve nem, én is a végén adnám be és kérném az cserekészüléket.
Asszem ekkora apróság belefér egy 300%-os haszonnal dolgozó, mindennel lerántó cégtől, potom 7-800€-s telefonért, hogy egyszer a vásárló is kapjon valamit.
Hozzáteszem, nekem kétszer volt ilyen esetem, mindkettő komolyabb hiba, nem ilyen kamu hiba, ja és a 6S két hónaposan nem működött pici fagyban, azonnal kikapcsolt, azt is szó nélkül cserélték 3 nap alatt. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Lord Sidious #749 üzenetére
De ha jól tudom már nincs is alternatíva. Azért droidon ott a gogli maps, here,navigon,waze,sygic,tom tom, és az igo is(már hivatalosan, nem csak a szülinapos) alternatívaként.
skitter
G4-em van és nem cserélném le, pedig megtehetném....peti_s
Nem tudom, de itthon biztos. -
buvartacsko
addikt
válasz
gixxer-tomee #740 üzenetére
Nyugodj meg ha lenne rajta Jack akkor se vettél volna, csak járatod a szádat feleslegesen.
Ha igaz lenne amit írsz akkor vegyél nyugodtan 6s-t.
-
Bossi
őstag
Sziasztok,
a Safari böngészőben hol lehet betűméretet növelni?
-
Halkow.
senior tag
Ha már ennyire erőltették a jack elhagyását, akkor igazán adhatnák a dobozban ezt a 60ezres csoda headsetet.
-
joey04
titán
válasz
Lord Sidious #741 üzenetére
Ez egyébként a sok balf*sz miatt van itthon, ahogy az Apple is azért szemétkedik sok eseten. Ott is visszaéltek sok esetben a prémium garival, iphone topikban pedig szintén azzal hencegnek a mai a napig páran, hogy gari lejárta előtt beviszik valami hibával ami eddig is jelen volt, de nem zavarta őket, és kapnak egy új (refurb) készüléket, újraindult garival. Aztán csodálkoznak, ha elhajtják őket ha azzal viszik be, hogy rezgés közben zörög a hangerőgomb. jah hát nem így kellett volna hozzáállni...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
buvartacsko #722 üzenetére
Már megint nem gondolkodol...senki nem mondja hogy szar.
Egyébként is érdemes felrakni valami 3rd appot mert pl sok esetben az ac3 5.1 hang nincs támogatva alapból -
peti_s
addikt
válasz
Lord Sidious #755 üzenetére
De korábban ennél sokkal durvábban az iPhone kompatibilitás volt előtérben. A tendencia változik, az Apple részvényárfolyam szintén, ha én lennék az Apple nem egy ilyen 7-s szériával jöttem volna ki. Ez az én véleményem, simán lehet hogy rosszul látom a dolgokat, de szerintem nem jó irányba megy a a szekér.
-
Lord Sidious
senior tag
Az a durva hogy az Apple megoldasaira (lightning, AirPlay, Apple Pay, Home Kit) optimalizalt kiegeszitok szama szignifikansan emelkedik evrol eve. Nem csak az eladasok emelkedese miatt hanem mert a gyartoknak celszerubb egy stabil zart OS-re alkotni valami minosegit, mint egy kokany "java szimulator OS-re", ahol a termekek is millio szamra vannak kul. alkategoriakban es kismilliosegy SoC-al, GPU-val, UI-val annak sajat bugjaival stb. Nezetek meg a Ciscot, Polycomot, Crestront, Barco-t melyik OS-re ad nagyobb tamogatast?
-
pikszel
addikt
válasz
Mondhatni ezt a gránátot elfelejtetted kibiztosítani.
Ui.: már 2015-ben is ment a dolog. -
peti_s
addikt
Ez csak Magyarországon változott meg, vagy mindenhol?
(#745) Lord Sidious, vannak jó húzások, de sok a lehúzás.
Nekem ez unszimpatikus az Apple termékeiben, hogy szándékosan figyel arra hogy ne legyen más termékekkel kompatibilis. Munkatársaim folyamatosan töltőre szorulnak, és van vagy 3 microUSB-s töltő is, de az iPhone-al az nem kompatibilis.
Nem mondom hogy jobb a microUSB mint a lighting, de sokkal több eszköz használja. Most ilyen a jack elhagyása, szintén a pénzről szól, mivel a lighting jogdíjas. Viszont, szerintem nem lesz már annyi lighting köré épülő audio cucc, mint anno a régi iPhone csatihoz volt, mivel akkor tényleg az iPhone volt a legjobb, most viszont már nem így van. -
gixxer-tomee
aktív tag
válasz
Lord Sidious #750 üzenetére
Eeeee! Nem talált! Mert használtam, és nem hatott meg annyira.. Gondoltam a 7 másképp lesz az IOS10-el, de csalódnom kell.. Uncsi volt és maradt is. Mintha börtönben lenne az ember..
Nem fogom ugyanazt leírni ezerszer. Őszintén szólva, a fekete 7 az ami miatt agyaltam.. De nem akarom magamat átverni.. Csak külsőért baromság valamit is megvenni.. -
Lord Sidious
senior tag
Azert az is megvan hogy a maps meg nincs a magyar vadonra meg tanyavilagra optimalizalva es fejlesztve.
Budapesten jol mukodik. Parkolohazakat is mutat es foglalhatsz is stb. De a magyar terkep meg boven hianyos a vacak. Lesz meg ido mire nalunk is ugy fog mukodni mint pl. USA, Anglia, Fr. O. Nemet o. Stb.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Lord Sidious #745 üzenetére
Azt a mapsot azért ne dicsérd......nyáron autó megáll apósék előtt és kérdezik: itt van a Rukkel tói strand(házuk tó mellett). Nézek rá nagy szemekkel: ja, kb 15km-re. Srác meglepődik és kérdi merre. Kezdem magyarázni erre eszembe jut:-Srácok gps v teló?
Elő is kerül 2 iphone(6 v 6s). Nézem település ok,út ok....de b+ itt egy tó sincs a térképen! Másik teló dettó! Csak hogy tudd kb 30 tó van körülöttünk, persze bányatavak jórészt, de sok már horgásztó,strand,lakópark. Szóval a Rukkel tói strand még csak meg sincs említve a térképen és ahol annak a sok tónak kellene lennie egy szinte alig volt. Ennyi, rá lehet keresni gogli térképen.... -
DaWe94
senior tag
válasz
Igen, van benne valami amit mondasz. Ha nem robbantanak valami nagyot, én sem veszek több iPhone-t. Az SE-nél úgygondoltam, hogy tökéletes lesz kipróbálni a rendszert, megtapasztalni előnyeit-hátrányait. Viszont így pár hónap használat után néha felmerül bennem a kérdés, hogy miért nem G4-et vagy 5X-et esetleg Mi5-öt vettem. Szeretem ezt a telefont, viszont ahogy korábban is leírtam, nem látom nagy előnyét már, mint pár éve.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
USB30 tűs csatlakozó<-> Lightning
Ujjlenyomatolvasó - nem talaltak fel. De anno milyen hatasfokkal es mire lehetett hasznalni a HTC-ben es milyenben az Applenel?bealltak a bankok, kajaldak, allami szervek moge (igen, adasveteli szerzodest is hitelesitheszt vele)
NFC (szarabb megoldás, mert kb sehol nem használható) - haver ez az Apple Pay miatt van...
Apple Music - iTunes meg joval a spotify elott. Ez most nem sima bolt hanem ez is stream, radioval es igen nagyobb kiadoi hattertamogatassal mint a spotify... tudod az iTunes-al Jobesek szerzodtek le kb. mindenkivel.
Apple Pay - NFC
Apple Maps - iOS 7-el bukta volt es fejek is hullottak. iOS 9-el mar nagyon jo alternativa iOS 10-el pedig nagyon fasza lett. Probald ki. -
Quqesz
nagyúr
Ahigy írták a samu leállt a kijövős szervízzel és bezony most a telemax a központi szervizük. Amit leadsz oda megy. Pont csütörtökön voltam bent a váci úti szervízben és 7 emberből 6 telefonnal volt bent(én vittem csak porszívót, ami szétment az is konstrukciós baki)
Hogy a jack dugóval mi lesz? Pont az ami lightningel. Marad és lesz hozzá a fütyi becsomagolva. Ne várjunk mást, de a gyártók alkalmazkodnak majd és egy típusból lesz ikyen meg olyan csatis(mennyi asztali kis hifi volt a nagy apple csatival,itt is ez lesz) -
CptAdamica
veterán
válasz
Kedvedért megnéztem és igen, lejátssza.
-
somogyib
őstag
válasz
"When the headphone jack was removed, Apple realized it was easier to install the new Taptic Engine for the pressure-sensitive Home button, implement a bigger battery, and reach an IP7 water resistance rating, so the elimination of the headphone jack became essential for all of the other features in the iPhone 7."
Ez a hivatalos válaszok egyike, ezt még elhiszem.
De az, hogy a jack egy régi, elavult technológia, az szerintem már a marketing duma.
Ezek után minden hifi cuccon le fogják cserélni? A Gibson meg jack helyett lightnig-al fogja szerelni a gitárjait? -
Lord Sidious
senior tag
Az a premium gari mar jo regen megszunt. Azota a samu visszaallt a full ganej szintu "muszereszek" alltal kokanyolt szervizelesre... nekem pl Note 2-bol hagytak ki veletlenul par csavart. Baratomnak az S6-osanak az uj kijelzojez sikerult "mesteri" szinten beilleszteni. Komolyan a telemax jobban dolgozik mint a samu. Varhatsz par hetet es szervizelt mesermure. Zsir... Ezert is jobb szvsz az Apple gari supportja, beviszed leadod egy-ket nap mulva hivnak hogy johetsz a csereert.
-
gixxer-tomee
aktív tag
USB <-> Lightning
Ujjlenyomatolvasó
NFC (szarabb megoldás, mert kb sehol nem használható)
Apple Music
Apple Pay
Apple Maps
stb..Persze,csináltak olyat is, ami nekem is tetszik. Nem fogok hazudni, mert voltak szimpatikus ötleteik. Csakhogy már kezdenek kifogyni az értelmesekből. Pl ennek a csatlakozónak az eltüntetése. Miközben mindenki ezt használta. Miért? Mert egyszerű és olcsó. Mostantól az olyan dolgok jönnek majd, amikér pénzt lehet kérni.
Szerintem visszahozzák majd a jack-et. Csak pont majd más lesz a neve..Ha nem így lesz, akkor lehet hogy nekem nem lesz soha iPhone-om. Pedig eskü ki akartam próbálni mostmár. Ez lett volna az első.
Tudom, nem hatok meg ezzel senkit. De biztos hogy nem vagyok ezzel egyedül. Valami nagyot kell alkotnia a cégnek, hogy elnézzék nekik ezt a baklövést.. De félek, hogy már csak nagyobb ökörségek jönnek.. -
DaWe94
senior tag
válasz
gixxer-tomee #737 üzenetére
Mikor "találtak fel újra" valamit? Konkrét példa? Nem kötekedésből mondom, de kíváncsi vagyok.
-
peti_s
addikt
válasz
gixxer-tomee #737 üzenetére
Nem fogják visszahozni, mivel a lighting portban nagy üzlet van nekik.
-
gixxer-tomee
aktív tag
válasz
#67656192 #443 üzenetére
Szerintem is vissza fogják majd hozni a jacket, mint új találmányt, mondjuk Retina Audio Connector néven.. Ha nem is 1, de 2-3 generáció múlva visszatér. És majd el lesznek tőle ájulva az almabetyárok.
peti_s: Ne esküdj meg rá! Újrafeltalálásban és emlékezetkiesésben nagyon jók!
-
peti_s
addikt
válasz
ForRedGlory #733 üzenetére
S5-nél így volt, ezt nevezte a Samsung prémium garancia szolgáltatásnak. Háztól házig, és bizony nem javították, cserélték.
-
peti_s
addikt
Ezzel az a baj, hogy ez az IP67 közelében nincs a Samsung által adottnak. Ha a Samsung telefonod ázik be, a prémium garancia jegyében háztól elviszik, gondolom megvizsgálják, és szintén házhoz hozzák az új telefonod. Itt erre semmiféle garancia, jótállás nincs. Magyarul ha beázik mégis csak, akkor így jártál. Én a tetszett plecsnin gondolkoztam volna el, az ajánlott egyértelműen nem állja meg a helyét. De ez van, maga az egész cikk eléggé reklámszagú volt.
-
Redneck
nagyúr
Ennyiért? Vicc. Jobb akku és kamera bőven beleférne a keretbe.
Én is vezeték ellenes vagyok, de maradhatott volna a jack. Persze az alma stratégia nem erről szól.
Mondjuk a vezeték nélküli töltést akkor hol marad?Ajánlott?
Szerk:
"kapunk 750 x 1334 pixelt, képpontsűrűség szempontjából a kisebbik modell még mindig ott tart, mint a hat évvel ezelőtt megjelent iPhone 4". Ami egyébként tényleg jó és szerettem is, de ne röhögtessenek már. Ehhez nem kell túl nagy hardver. Nem vagyok az ultra felbontások híve ekkora méreten, de ez a telefon megint egy túlárazott rongyrázás. -
Kasya
nagyúr
válasz
Mintha a win10 játszaná...
-
buvartacsko
addikt
válasz
aprokaroka87 #716 üzenetére
A Windows amit használsz 2016ban alapból játssza a .flacet? Ja nem, akkor szar. Nincs mentség.
-
molnar816
újonc
Flac-et nem játszik le az iPhone, de mp3-mat igen, ha pedig valaki nagyon hajt a minőségre, akkor OS X-re van olyan program, mellyel a zenét át lehet konvertálni flac-ből aiff-be, ezzel nem veszítve a minőségből. Az OS X (vagy most már mac OS) pedig futtatható virtuális gépen is, szóval ez sem lehet akadály.
-
_cHAos_
aktív tag
válasz
andreas9109 #703 üzenetére
Ha megengeded kijavítom a sok dezinformációt amit írtál: szöveges üzenetküldéshez Lync (mostmár Skype for Business) és ehhez integrálnak Polycom videó rendszereket. (egyszerűen megoldható egy pluginnel, ovodáskirakó az integráció kb.)
BBM már rég a gyengék fegyvere, illetve a Telegram nagyon egyedi Enterprise felhasználási körben, persze M.o-ról beszélek.
Annyira nem értek hozzá, de pár éve terveztem pár nagyvállalati (pl: Tev@) kommunikációs rendszert) de a mostani helyzettel nem vagyok képben.Egyébként iMessage _mobil eszközön_ most is a legjobb SMS küldésre.
mod: többen írták a whatsappot, konzumer felhasználói körökben alap mindenütt.
mod2: annyit még hozzátennék, h USA konzumer szinten kb. mindenki Facetime-on beszél és vidóhív, akinek vannak ottani kontaktjai, tudja miről beszélek.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
GuzziBiker #709 üzenetére
Akkor te még nem láttad az én telefonom fotoit
Sok festő megirigyelhetné
-
Hunt3r22
őstag
válasz
GuzziBiker #709 üzenetére
Ja, tök szar.
-
GuzziBiker
csendes újonc
Hat gyerekek, ezek a kepek, amiket csinal, szerinten a "nagyon gaz" - kategoria. Es meg mindig nem tudjak megugrani a manualis modot.... Vicc.
-
Ötletes a cím
-
davidsz
senior tag
válasz
Minél több kommunikációs csatornán vagy elérhető, annál jobb.
Legalábbis, ami nekem kell, ott így van. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Én whatsupp-ot használok, pl koreai partnerekkel, platform független és gyors.
-
buvartacsko
addikt
válasz
ForRedGlory #701 üzenetére
Cipőben is működik.
-
buvartacsko
addikt
-
andreas9109
tag
válasz
Quasi_modo #685 üzenetére
ki a fene kommunikál komoly helyen FT-on és iMessagen? Két olyan alkalmazás, ami platformhoz kötött, utóbbi a tetejében nem tud direktbe csatolmányt küldeni, máshonnan kell elindítani egyáltalán a doksit, hogy elküldje. Előbb lesz BBM/Telegram a céges chat, videóra ott a Skype. Btw komoly helyeken még az e-mail küldözgetés is meg van berhelve biztonsági szempontból.
FaceTime, iMessage .... lol.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
buvartacsko #689 üzenetére
Zokniban meg nem probaltam.
Viszont ki fogom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest