Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
foresz
tag
válasz
Lord Sidious #1393 üzenetére
Egyetértek
-
-
kovsol
titán
Úgy emlékeztem valahol azt olvastam, hogy az átalakítóban lévő dac számozása kisebb, mint ami a telefonban van, de most keresgéltem a neten és nem leltem rá erre.
Az átalakítóban egy 338S00140 számú van, míg az iphone 6s -ben egy 338S00105. Utóbbit egyébként aliexpressen 3,4$ /db áron lehet rendelni. Szóval az apple ennél jóval olcsóbban veheti nagy tételben. Így simán belefér nekik egy 9$-os kábelbe egy DAC.
-
-
-
joey04
titán
válasz
Lord Sidious #1385 üzenetére
ok
1386: vicc ez a fun
-
foresz
tag
válasz
Viktor0610 #1383 üzenetére
Igaz, valóban lemaradt egy "e" de szerencse, hogy te ilyen szemfüles vagy és itt vagy. Nem vagyok fun azért ajánlom másnak mert ezt tartom a legjobbnak. Egyenlőre! Remélem azért nem haragszól.
Vicc ez a sok okostojás. -
Lord Sidious
senior tag
Ha valami jobb akkor jobb?
azert ez eleg vicces igy... kb. annyira demagog, mint amivel arnyaltan engem "vadolsz". Szerinted a pizzas vagy a kakos csiga a jobb?
(szerintem a pizzas, mert alapbol nem szeretem a csokit.
) de azert mindenki eldontheti, hogy neki melyik a jobb opcio. Nekem a Moto megoldasa nem jott be. Eleg jo megkozelites, csak ki lehetett volna talalni egy egysegesen mukodo reakcios metodust ra. Sajnos ezt nem lehet droidon, mert aki Appot fejleszt, nem Motora fejleszti, hanem univerzalisan Droidra es x-y SoC-ra, GPU-ra stb. iOS alatt konnyebb a feature-oket egy kulso alk. fejlesztonek is beepiteni az alkalmazasaba, ugy ahogy a gyari alkalmazasokban mukodik.
ez nagy fegyverteny az iOS javara. Attol mert Droidon egy ket gyarto kitalal egy jo feature-t, ami megy az altala integralt es szemelyreszabott reszeken belul, az nem fog menni egy 3rd party appnal.
-
joey04
titán
válasz
Lord Sidious #1377 üzenetére
ne menj át tacskóba pls.
szerintem is ios the best, de azért ha valami jobb, akkor jobb.
1382: szerintem te csak egy dologért küzdesz, a minél magasabb komment számért.
-
-
Lord Sidious
senior tag
Van motom
tudom milyen. Nagy kulonbseg nincs. Talan meg jobb is az iOS megoldasa, mert force touchal rabokve az 5 sort mutato notira, latom a teljes tartalmat es 5-6 opcio kozul valasztva adhatok valaszt vagy barmilyen reakciot.
diktalva, irva stb. Hidd el ismerem a Samu Motion wizz megoldasat es a Motoet is. Parhuzamosan hasznalok Droidot iOS mellett mar cirka 7 eve
-
manokaki
addikt
Nem tudom mi a gond ,de én 5 év Android után , igaz csak 6 napja ,de simán elvagyok az I.O.S-sel is az iphone 7-ten , nem mondom kicsit egyszerübb, és zártabb , de nem rossz ez sem , utoljára Iphone 6-om volt kb 2 napig
, de az i.o.s 10. már tetszik kifejezetten...
-
joey04
titán
válasz
Lord Sidious #1368 üzenetére
kb k*rvára nem, de mindegy
a mostani bekapcsolja szimplán a kijelzőt, nem pedig egy kifejezetten notification jelzésre használt üzemmódot támogat. Kicsit nézz körbe a piacon a samu, lg, moto megoldásokat, vagy akár korábban a nokia is tudott kezdetlegesen valami hasonlót.
-
no more
veterán
válasz
buvartacsko #1370 üzenetére
Olvasgatom a topicot, tetszik a háború a két oldal között. Még itt is ebédeltem!
De erre az oltári baromságra muszáj volt már reagálnom, hogy a bekapcsolt kijelző gyakorlatilag "ugyanaz" a funkció szerintetek, mint az Active, vagy Always-On Display.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
buvartacsko #1370 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hány nap kell még valójában, hogy kipucolódjon a topik, és elvándoroljanak az androidos hittérítők.
-
no more
veterán
válasz
Lord Sidious #1368 üzenetére
Szóval szerinted az, hogy feléled a kijelző ugyanaz, mint az Always On Display, vagy pl. a Motorola Active Display funkciója? .......
-
joey04
titán
válasz
Hegyirabló #1358 üzenetére
Pedig ez androidos telefonokon ezerszer jobban van megoldva. Igaz a legideálisabb ehhez a funkcióhoz az amoled kijelző lenne, de azért IPS-en is meg lehetne oldani szépen/szebben. Értem ezalatt, hogy ne annyi történjen mintha megnyomnád a home vagy power gombot hogy bekapcsoljon a kijelző, hanem emelésre külön csak egy ikonos és/vagy szöveges értesítéseket megjelenítő mód legyen. Szerintem, ha igaz a pletyka hogy jövőre amoledre váltanak, akkor lesz rendesen átgondolva és kivitelezve ez a funkció, jelen állapotban csak egy demó a szememben.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
bazs.88 #1359 üzenetére
Nalunk egyszer egy beepitett litionos aksival rendelkezo taviranyito cseszodott igy szet meg a csomagolasban, kibontasnal lattuk hogy az akusav kb. szetmarta a doboz belsejet. Valami gyartasi hiba lehetett vele, de a selejt termeket csereltek termeszetesen. Minosegellenor ismerosom mondta, hogy tech cuccoknal akar mennyire is torekednek ra, mindenkeppen atcsuszik a rostan nehany selejtes termek, ezeknel meg eleg ha a raktarozasnal, fuvarozasnal egy kis strapat kap vagy olyan korulmenyt (homerseklet stb) akkor kijon a hiba. Nekem volt olyan iPhone-om ami elso bekapcsnap bekapcsolt csak a kijelzo nem elt.
egybol vissza a boltba es full boxos csere.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Az ertesitesek latod igy ha fuggolegesen emeled fel a keszuleket es nem kell feloldani a valaszadashoz eleg ha pl. Egy messenger uzenetnel jobranhuzod a szovegbuborekot es valaszolhatsz.
ez a funkcio (barmint a mozgasra feleledes csak A9&M9 cooprocis eszkozokbel megy i6S/plsu, iSE, i7/plusz) ha idovel zavar a beallitasokon belul ki is kapcsolhatod.
-
Astery
senior tag
válasz
Hegyirabló #1362 üzenetére
Akkor öröm és boldogság
-
Astery
senior tag
válasz
Ez pont az aminek látszik. Mi a kérdés?
-
bazs.88
csendes tag
hopp: megpirult egy iphone is
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Lord Sidious #1353 üzenetére
Kérdezhetek még?
Mi ez, hogy felemelem a telót, és felébred? Tök jópofa!
-
Lord Sidious
senior tag
Izlesek es pofonok. En hasznalok BT filest is es jack dugosat is. Megvan mindegyiknek az elonye es a hatranya, adott szituacio donti el melyiket reszetiem elonybe. A toltes figyeles azert nem annyira para sztem az AirPodsnal mert ha nem hasznalod akkor ugyis beteszed a tokba, hogy ne kallodjon el.
a tokot meg eleg atlagos hsznalat mellett 4-5 naponta feltolteni. Kulso hangszorommal is igy vagyok. Kenyelmes, mibilis de ritkan hasznalom de amikor igen akkor jol jon nagyon. Azt is fel kell tolteni, de cserebe 6 oran at uzemkepes es pl nyaralas alatt halas dolog ez. Pl szallonazas kozben nem kell a nyaralobol 30 meter hosszabbitot kivinni. Ha meg elered az eso akkor sem lesz baja.
rosszabul szol mint egy nagyobb sima faladas hangfal? Egyertelmuen. De nem is az a cel, hogy 30 ember tudja elvezni, hanem egy kisebb tarsasag es ha uj zenet akarsz akkor telorol kilokod ra amit akarsz.
-
LordLoss8800
csendes tag
válasz
Lord Sidious #1354 üzenetére
Oh, ez esetben: sorry
-
joey04
titán
válasz
Lord Sidious #1349 üzenetére
5 órát én sem hallgatom folyamatosan, de hogy állandóan töltögessem, még ha villámgyorsan is feltölt, akkor is macera, kényelmetlen. Eleve egy kis "szar" még vigyázni is jobban kell, mert hamarabb elveszíteném. Számomra ez így ebben a formában életképtelen. És akkor még nem beszéltem az árról, ami a nevetséges kategória. És itt is megjegyzem: Tudom, hogy a samu is hasonló áron adja a saját megoldását, az is nevetséges kategória. 60k egy átlagos hangminőségű fülesért aminél állandóan figyelni kell, hogy fel legyen töltve (és itt nem töltési idő a lényeg, hanem hogy figyelni kell) és nagyon könnyen elveszíthetem egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt. Hát egy nem kell. De nem is az ár a lényeg. Ha EarPods árban adnák, akkor is az EarPods kéne.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
LordLoss8800 #1352 üzenetére
Nem a telorol volt szo, hanem az AirPod-s BT fulesrol
zenehallgatassal majd hangeron jackel az i6 pl. orankent merul 1-3%-ot. (Itt persze szamit, hogy milyen formatumu a zene, mennyit veszed elo a telot hogy szaot valts stb, bar az utobbi ritka, mert a gyari fules taviranyitojaval is lehet elore lepni, elore tekerni stb.)
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Hegyirabló #1351 üzenetére
Nincs mit.
anno az elso ilyennel en is paraztam, hogy ez mi? Passziv hutes mellett ilyen melegnek lehet e lennie?
igen lehet. Amint befejezte az adatok ratolteset es a hatterben se dolgozik azok feldolgozasaval, pl. kepek iOS 10-ben levo "azonositasaval, csoportositasaval" stb. 3-4 perc es szepen lehull.
-
LordLoss8800
csendes tag
válasz
Lord Sidious #1349 üzenetére
5 óra az semmi, elindulok itthonról és lemegyek Pécsre az kb annyi, nehogy már ennyitől lerémüljön a teló. Még, ha mellette aktívan facebookozok vagy híreket olvasok akkor is legalább 20%-al kéne megérkeznem. A játék másik kérdés, abból 3-4 óra az csontig le tud meríteni bármit.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Lord Sidious #1350 üzenetére
Köszönet Neked!
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Hegyirabló #1347 üzenetére
Igen. Ilyenkor izombol dolgozik. Mennek ra a kepek, zenek, appok, chash adatok, dokuk, konyvek stb. ilyenkor nekem is minden eszkozom forro lesz amig az a 80-90 GB adat ra nem maszik. Szamold bele azt is, hogy ilyenkor kb. majdnek maxon porog a CPU es folyamatosan dolgozik. Akkor vesz vissza az orajelbol amikor mar nagyon felmelegedett, de amint kicsit lehullt egybol ugrik fel, hogy mindel elobb meglegyen a teljes visszaallitassal es adatlehuzassal.
-
Lord Sidious
senior tag
5 ora sztem nagyon rendben van. Oszinten nem volt meg olyan hogy 5 oran at zenet hallgattam.
2-3 ora utan mar faj a fejem tole es kiveszem fel orara vagy egyre pihenni. Ezalatt beteszeda tokba es feltolt. Persze elotte ki kene tapasztalni, hogy max hangeron hivassal valtogatva mennyi is tenylegesen az az 5 ora. De en ugy gondolom, hogy nincs kabelmentes kenyelem kompromisszum nelkul meg jopar evig. Addig meg vagy ez a megoldas vagy a kabellel vacakolas, ami pl. sportolashiz kifejezettem kenyelmetlen nekem. Egyreszt izzadok, mint egy csatalo
ha befuzom polo ala a kabelt hogy ne akadja semmibe bele
, akkor eleg iritalo hogy egy vizes gumikabel csattog es tekereg rajtam, mint valami fonalferegha meg szabadon van, akkor futasnal zavar, hogy beleakadok, hibalozik stb. Cserebe jol birja az uzemidot, mert a telorol kapja az aramellatast, viszont soha nem sportoltam meg le egyhuzamba 5 orat.
-
Hegyirabló
veterán
Emberek!
Nekem cefetül melegszik, miközben állítom vissza rajta az adatokat.
Ez nooooooooooormáááááliiiis???
-
LordLoss8800
csendes tag
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
ToniSoprano #1338 üzenetére
A gari nem hiaba volt idezojelben
-
buvartacsko
addikt
válasz
ToniSoprano #1338 üzenetére
Te is el is olvasod amire válaszolsz?
Amugy a szavatossagrol annyit hogy a hazai APR es ASPR-eknel nem szivoznak egyaltalan. Cserelnek 2 evesen is zokszo nelkul. Mar joparszor TAPASZTALTAM kb. bagatel hibakra.
Ehhez képest te megmagyarázod az ellenkezőjét.
Mostanában korrektebb? Mindig is korrekt volt, bár gondolom neked hatalmas tapasztalatod van ebben, mert 10-20 éve Apple user vagy...
(vagy lehet hogy soha semmilyen apple terméked nem volt)
-
buvartacsko
addikt
válasz
Lord Sidious #1335 üzenetére
Hiába tapasztaltad személyesen, az android haterek úgyis jobban tudják hogy ez nem igaz. Mikor az usa árakról van szó, akkor "Jó de magyarországon élünk leszarom az usa árakat" mikor az itteni gari időről van szó akkor meg "csak az euban ennyi, szar az apül".
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
LordLoss8800 #1327 üzenetére
Az s7e szerelési minősége kiváló, na de erre kellett várni 7generációt
Az az előtti modellek elég műanyag hatást keltettek s5-ig bezárólag.
Ugyanakkor most hogy minőségibb portékát raktak le az asztalra, az árán is húztak felfelé. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Lord Sidious #1326 üzenetére
Mint ugye említettem, nálam nem játszik, mert eleve kiesik a fülemből.
Szóval itt nem igazán gondoltak a nagy dizájnerek arra, hogy bizony az embereknek eltérő szerkezetű a fülkagylója, nálam kiesik, az asszonynak meg bele sem megy.
Szóval vagy agybadugós vagy fülpántos megoldás játszik nálam.
Amit tud az rendben van, a hangjával a teszterek nincsenek annyira megelégedve az árához képest.A garit ne keverjük a szavatossággal.
Már csak azért se, mert az első évben szó nélkül cserélnek készüléket.
1év gari van az Apple termékekre és Apple care szerződéssel bővítheted 3-ra. -
ToniSoprano
addikt
válasz
Lord Sidious #1335 üzenetére
Jó de akkor ne írj ilyen butaságot, hogy "iPhone-ra is ket ev "gari" van" ami a jogban a jótállásnak felel meg 1 év gari van csak. És nem az Apple adja a 2 év szavatosságot, hanem EU kötelező előírás., amit az Apple nem akart korábban betartani, csak amióta jól megbűntették 2012. évben: [link] Az EU szavatosság elsősorban a rejtett gyártási hibákra vonatkozik pl alaplap hiba, de akkor is szerviz bármikor elutasíthatja a javítást, és akkor fogyasztónak szakértőkkel kell bizonyítania az ok-okozati összefüggést ami nagyon drága és eléggé lehetetlen. A jótállásnál a gyártónak kell bizonyítani ami baromi nehéz. Bár ahogy hallom mostanában korrektebb az Apple szerviz.
-
joey04
titán
válasz
Lord Sidious #1326 üzenetére
Jó üzemidő???
5 órát bírja.... Ezzel nem az Apple-t ekézem, mert tudom, hogy konkurencia sem tud jobbat, hanem magát az egész termékkategóriát tartom komolytalannak. Egyszerűen az akksik még nem állnak készen a vezeték nélküli világ komfortos kiszolgálására a legtöbb kategóriában.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
ToniSoprano #1334 üzenetére
Pontosan tudom, hogy van a gari es a jogi resze az EU-Mo-Apple vonalon, csak mar kb. 200000x ki lett reszletesen targyalva, es nimcs kedvem mindig leirni, hogy mit merre pontosan. Pl.: csak maganszemely reszere van +1 év szavatossal AFA visszaigenyleve egy 1 jotallast es kesz. Stb stb.
Amugy a szavatossagrol annyit hogy a hazai APR es ASPR-eknel nem szivoznak egyaltalan. Cserelnek 2 evesen is zokszo nelkul. Mar joparszor tapasztaltam kb. bagatel hibakra.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Lord Sidious #1329 üzenetére
Csak az EU-ban van két év szavatosság, van eléggé más mint a jótállás/garancia. Ezt EU irányelv kötelezően írja elő az minden műszaki termékre:
"Mi a különbség a szavatosság és a jótállás között?
A szavatossági jogok érvényesítése során – a jótállás (garancia) alapján gyakorolható jogaival ellentétben – a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba oka a teljesítés időpontjában már megvolt, így a bizonyítással kapcsolatban felmerülő költségeket is a fogyasztónak kell viselnie. Fontos azonban kiemelni az 1999/44/EK irányelv által valamennyi Európai Uniós tagállam számára előírt minimumszabályt, amely szerint a fogyasztói szerződések esetében a teljesítéstől számított 6 hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba oka már a tejesítés időpontjában is megvolt.A 6 hónap leteltét követően jelentkező hiba esetén már a fogyasztó kötelessége lesz bizonyítani (pld: egy szakértő testület vagy szerviz szakvéleménye beszerzése útján), hogy a hiba oka már a vásárláskor megvolt.A fentiekkel szemben a kötelező jótállás a fogyasztóra nézve kedvezőbb, ugyanis a jótállás teljes időtartama alatt (1 év) az eladót terheli a bizonyítás, azaz csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Ne feledjük, hogy a kötelező jótállás csak a Korm. rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek esetén illet meg bennünket."
Forrás: [link] -
LordLoss8800
csendes tag
válasz
Lord Sidious #1329 üzenetére
Tényleg? Ezt nem tudtam. Ez egy nagy örömhír,
-
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
LordLoss8800 #1327 üzenetére
iPhone-ra is ket ev "gari" van. Egy ev jotallas es egy ev szavatossag.
-
LordLoss8800
csendes tag
válasz
Ed Parker #1273 üzenetére
Azért az a 2 éves garancia is ad egy nagyobb biztonságérzetet, szemben az iPhone 1 évével szemben.
A Samsung most nagyon ráment a prémium kategóriában a prémium érzetre és nagyon jól csináják, a telefonjaik gyönyörűek, az összerakás minősége és a felhasznált anyagok is ott vannak (már amit egy átlag felhasználó lát). -
Lord Sidious
senior tag
válasz
Ed Parker #1324 üzenetére
Jo lesz az az AirPods.
ki kell probalni, de ami eddig tudott az nem rossz. Jo uzemido, 24 ora szufla meg a tokba, ami 15-20 perc alatt megeteti a fulest. A fules hasznalhato kulon kulon is, headsgetnek. Erzekeli mikor van bent. ID alapjan az osszes eszkozodhiz csatlakozik, es egyszeru a valtas, nagyon csors a csatlakozas, ami stabil is. A W1 chip eleg jol teszi a dolgat, es az osszesszerelesi minoseg is nagyon rendben van. En megvarom azert milyen lesz eloben az a fules. Beats termekek minosege eleg vacak az arukhoz kepest szvsz, bar a kialakitas a sport verzioknal nagyon durvan elvan talalva. Stabil, tartos, kenyelmes. Csak a hangzas meg se kozelit egy olcsobb AKG, TDK, JBL BT fulest.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Lord Sidious #1323 üzenetére
Ok, te akkor power júzer vagy.
Nekem azért ennyire nincs nyüstölve.Arra leszek kiváncsi hogy a nagyobb gyártók közül melyiknek lesz korrekt áron (100-200$/€) jó minőségű fülhallgatója. Az airpods számomra picit komolytalan, már eleve az egy mérete miatt is.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Ed Parker #1318 üzenetére
Birni fogja az nyugi.
nekem van olyan i5-om, ami mar 4 eves. "Elso gen." Lightning van benne es rengeteget haszanltam az aljaztot. Napi 2-3 x munka miatt gepre kotve, napi 1-2 toltes, es egy evig Lightning csatis fules. 2015-ben. Az is napi 3-4x bedugva. Semmi baja, tokeletesen szuperal. A 30 tus csati konnyebben megy szet.
i6-omba is nagyon sokat van ki be dugva a lightning ott sincs semmi baj. Pedig zsebben a power bank es a telo, kozben csavarogik, feszul. Ez jo 2 honapig volt igy napi szinten, mert egesz nap szabi alatt rohangaltam ossze-vissza varos, tura, fotozas, videozas stb. este meg szorakozas es kellett a telep, mert otthoni es munkahelyi szerot is el kellett erni es a videokat is telon konvertaltam ki. A csati teljesen jol van.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Mr.Silkó #1319 üzenetére
Egy olcsóbb gyártó attól még tehet jobb elektronikát a készülékbe, Sztem nagymértékben függ hogy mi a forrás flac, alac és maga a fej/fülhallgatóminősége.
Meg az is hogy meg tudja e hajtani
Korábban volt egy beyer t1-em, hát nem nagyon tudott mit kezdeni vele a szifon
De egy kisebb sennheiser, akg lehet jó.
Még a bícc studio wireless is elfogadható hangot produkált a korábbi iphonokon, ugye az i7-en ez már csak bt-n megy. -
ToniSoprano
addikt
Mondjuk Brazíliában is van közeli rokon, mondjuk ő iphone 4S-et használ, azt a telót elég sokat használtam, tényleg a rendszer elég jó. logikus, minden jól működik. A Huawei, Xiaomi MIUI rendszer hasonló eléggé ott szerintem az IOS-t másolták.Nem véletlen hogy a huawei/honor jön fel mint a talajvíz, nemsoká lehet előzi az Apple-t a világon. De nem csak vele vagy nővéremmel beszélek whatsappon, a cég is csak 1500 Ft lebeszélhetőséget ad, de kb 1-2 Ft-os percdííjal. Ha hosszabban beszélek magyar ismerőssel whatsappon, vagy messengeren szoktam, vagy ha videó akkor skype főleg keresztfiammal Hollnadiában.
Volt egy akció, amikor felemeltem a mobilnet keretem még 2014-ben 100 megáról 500 MB-ra 3 hónap ingyenes időszak, azt hittem sokkal jobb lesz, mert a 100 mega kevés volt. Pár másodperces hívás után mosott lett szakadozott minden. Nem értem mi van, felhívtam a Telekom szar a mobilnet, és akkor felhívták a figyelmem hogy az 500 megás csomag az új szerződésnek minősül, amire az új ÁSZF vonatkozik, amiben benne már van hogy a VOIP tiltva van. Fain behúztak a csőbe. Korrekt cégek
Egyébként még annyi, hogy szerintem amiket használtam andorid közül talán a Samsungnak van a leglogikátlanabb, átláthatatlanabb és legoptimalizálatlanabb rendszere. Elsősorban a jó marketing, amoled kijelző, a név miatt veszik és szeirntem már baromi szép telefonokat gyárt. De Samu Touschwiz rendszere ultragáz szerintem, nekem nem tetszett nagyon.
-
Blyan
félisten
válasz
ToniSoprano #1304 üzenetére
Ha nővéred szeretné a szifont minden problémátok meg lenne oldva.
Van iMessage, FaceTime audio és video, merné valamelyik szolgáltató korlátozni (nem teszik). -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Ed Parker #1318 üzenetére
Az a vicces, hogy jó pár telefon után a legjobb hangzású még mindig a szintén a kezem ügyében lévő Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Brutál mélyekkel operál. A második az iPhone 6 a képzeletbeli listámon, kiváncsi vagyok a 7-re már nagyon, ilyen témakörben is.
Ami viszont érthetetlen volt számomra, hogy például a Samsungjaim kritikán aluli fülesre jutó hangminőséget produkáltak drágább fülessel is, lehangoló volt ez a funkciójuk.
-
Ed Parker
nagyúr
Egyébként még ha ott is az átalakító, kritikán aluli, mintha nem is az Apple gyártotta volna.
Nem tudom meddig fogja bírni, de hogy nem lesz tartós az tuti, továbbá ugye eddig a lightning csak adat vagy töltés céljából volt használva.
Nem tudni hogy fogja bírni az aljzat. -
foresz
tag
Egyébként létezik ilyen DAC os átalakító.
-
Igen, a lighting rosszabb. Akkor lehet csak jobb minőség, ha nagyon drága fülest használnak lighting csatlakozóval, mert a fülesbe van építve a DAC. Az Apple által adott átalakítóval nem érdemes próbálkozni, abban egy olcsó van beleépítve, nem tettek bele több tízezer forintba kerülő DAC-t.
Önmagában a lighting nem határozza meg a minőséget, és épp ez a probléma. Nagyon drága lighting csatlakozós (vagy BT-s) füles kell, hogy ne legyen rossz a hangminőség.
-
Szakiii
addikt
válasz
Mr.Silkó #1305 üzenetére
Egyebkent kar ezen ragodni teny ami teny iphoneba top ips kijelzo van de az is teny h ips mar elerte a hatarait nincs hova fejlodnie amig az oled meg mindig evrol evre jobb emiatt nem allja meg helyet az aki s3at linkel hogy annak milyen kijelzoje van.. mar azota is iszonyat sokat fejlodott a samoled es en ugy erzem most kb egy szinten vannak tudasban csak ugye a felbontasban vannak nagy kulonbsegek amit korbe lehet magyarazni, hogy miert van de latszik a kulonbseg. De abban is egyetertek hogy ha noveltek volna a felbontast meg gyengebb lenne az uzemido pelda erre az s6 ami nem tul jo uzemidoben ellenben s7 aminel noveltek az akut 7 ora kijelzo idot tud es akkor van 10%on ami jonak szamit
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
ToniSoprano #1297 üzenetére
Nekem volt szerencsém egyidőben iPhone 6-ot és Samsung S6-ot használni pár hónapig. Valóban gyönyörű az amoled panelja a Samsungnak, de a felbontáson kívül semmi más hátrányát nem éreztem az iPhone-nak. Gyönyörű, színhelyes, kontrasztos. A piac legjobb IPS panelja.
Nem vagyok az ellen - meg hát nyilván nem is számít sokat a véleményem -, hogy amoled panel kerüljön a jövőben az Apple telefonjaiba, elismerem a technológia nagyságát - a remek kontrasztot és az alacsony fogyasztást -, de én a mostani IPS kijelzővel is maximálisan elégedett vagyok. A Samsung féle amoledben csak egy dolgot nem szerettem: hogy szobában nagyon alacsonyra levette az automata a fényerőt, illetve sokszor fel-le ugrált, nem volt folyamatos az automata állítás; a mostani iPhone-okban viszont véleményem szerint hibátlan a fényerő-automatika.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
kchris78 #1300 üzenetére
Főleg alacsony fényerőn sokkal jobb az amoled tapasztalataim szerint, az ips-ek fehérei szürkülnek kicsit, a kontraszt is csökken a fényerpővel. Valószínüleg a layerek miatt, az amoled fehér marad és kontrasztarány sem csökken. Nekem egy Samu j5 Dual volt HD felbontással, most egy G4 dual van, QHD-vel,Quantum INCELL IPS de kijelzőben jobb volt a szememnek a J5. persze azért jobb az 5.5 col, nagyobb betűnagyság, de a kontraszarány főleg alacsonyabb fényerőn az amolednél sokkal jobb volt el kell ismerni sajnos. Betekintési szögek jobbak voltak és mivel amolednél vékonyabb a kijelző olyan mintha egy papírról olvasnál szöveget, teljesen olyan érzés volt. Abból a szempontból is kellene az Iphonnak a amoled, mivel a 3D touch helyet foglal, ezért kevés hely marad az akkunak, viszont az oled kijelző jóval vékonyabb mint egy ips, ha amoled kijelző lesz, akkor több hely marad az akkunak.
Egy Samung A3 (2016)-tal hasonlítsd össze alacsonyabb fényerőn MM-ben az iphone 6-tel 6s-sel, 7-tel, mindkettő 4,7 colos, HD kijelzős szerintem látni fogod a különbséget konrasztban, betekintési szögekben, ami szemnek is jobb, eklelmesebb. Egyébként az iphonoknak tényleg nagyon jó kijelzőjük van az IPS-ek között.
Egyébként az Ipohone rendszere tényleg a legjobb WP után arra akartam váltani, de dual sim kell nekem. Nővérem Holandiában él, a sima előfizetésnél nem működött a VOIP szolgáltatás whatsapp sype, beszélgetés, le volt tiltva Telekom saját előfizetésemben. Most második kártyaként egy APN notebookba való mobilnet van, 1650 Ft/hó 2 GB mobilnet itt műkdöik rendesen minden voip. Plusz a cég a belföldi telefonálást fizeti az az első kártya. A sima mobil mobil hivás Hollandiába 180 Ft/ perc a Telekomnál.
-
válasz
ToniSoprano #1289 üzenetére
Nem, az AMOLED kevesebbet fogyaszt, mint az IPS. Nem mond igazat a blog készítője.
A túlszaturáltság meg csak akkor fordul elő, ha direkt úgy kalibrálják a kijelzőt. Jelenleg a Samsung csúcstelókban legalább 4 színtér között lehet választani (igen, sRGB-t is), és a OnePlus 3-on is van sRGB színtér, vagyis ugyanolyan, mint az iPhone-ok kijelzője, hiába AMOLED, és még kevesebbet is fogyaszt, a feketék meg minden körülmények között feketék. Szerintem mindenki nyerni fog az AMOLED-del, ha tényleg bekerül az iPhone-ba jövőre, és még a fogyasztás is csökkenni fog.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ToniSoprano #1299 üzenetére
Az rendben is van, viszont az Apple híres arról hogy gusztustalan alacsony áron gyártat, ha most a samuval nem sikerül árban megegyezni, akkor keresnek ips kijelzőkben megoldást, ahogy eddig is volt.
Ott az LG, az is tudott szállítani brutál retina kijelzőket rmbp-ba, de van még pár cég AOC, stb akik szintén tudnának alternatívát nyújtani.
Van előnye és tudása a samunak, ebben nincs is vita, az meg hogy ebből hogy profitál, másik kérdés.
Mert hogy nem ad el annyi telefont mint az Apple az biztos. -
Lord Sidious
senior tag
válasz
ToniSoprano #1299 üzenetére
Meg jo, hogy az Apple a Sharp-al is targyal oled kijelzok miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest