- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teo.
aktív tag
Sziasztok.
Van itt esetleg egy ultimate felhasználó akihez lehet intézni egy sor kérdést? -
meke
csendes tag
Sziasztok! Elég halott a topic, de hátha segít valakinek, aki gondolkozik billentyűzet beszerzésén. Az "eredeti" Magic Keyboard-ot nem ismerem, tehát összehasonlításom így nincs. Ettől függetlenül jó szívvel ajánlom a Brydge keyboardot.
[link] -
shadowcam
tag
Sziasztok!
Grafikai munkára (rajzolás elsősorban, nem PS) használja valaki? Ha igen, milyen vele dolgozni?
Köszi! -
SeatZola
őstag
Na az első tapasztalatok a 2020-as Ipad Pro után ( mindkettő 12.9” 128 GB Cell+Wifi) :
Jellemzően napi 7-8órát használom asztalon, Magic Keyboardon, irodában Telenor korlátlan net adatkártyával mindkettőt. Az M1-es nálam mobilneten jobban bírja akkuval. Pontos számot még nem mértem, de érzetre olyan 15% lehet az előnye.
A kijelző sokkal sokkal jobb let. Nekem közelebb van az OLED kijelzőhöz, amit a Samsung Tab S6 után picit hiányoltam a sötét képei miett.
Más különbséget nem érzek. De a filmek és az akku miatt NEKEM megérte. De ez egyéni preferencia kérdése. -
SeatZola
őstag
válasz
#95462144 #40 üzenetére
Számomra az egyik legfontosabb kritérium az LTE/Cellular modem megléte, amit sajnos a MacBook széria még nem tud. Az nem alternatíva, hogy a telefonról osszam a netet vagy a külső MiFI Router sem. Próbáltam ezeket a megoldásokat, de macerásak. Napi 6-7 órát megy a gép a munkahelyemen a céges win PC mellett, amit magán célra nem is lehet használni. A miniLED kijelző is igen erős fegyvertény a MacBook ellen egyelőre, de ez tudtommal változni fog.
-
HardRic
addikt
válasz
HESOYAM1111 #169 üzenetére
Legközelebb a sima iPad topic-ban kérdezz, ott többen látják.
Én amúgy egy AlzaPower PD60C-t vettem nemrég, és hozzá egy derékszögű Vention kábelt 2m-eset, mert a gyári röhejesen rövid.
Kb ez a legolcsóbb megoldás ha nem akarsz külföldről rendelni.
Nekem az M1-es iPad max 36W-ot vesz fel, szóval ez a 60W-os bőven kiszolgálja, a céges Dell monstrumot is szoktam vele tölteni, szóval nem egy rossz befektetés. -
HESOYAM1111
csendes tag
Hello srácok!
Most kezdtem el építgetni az Apple Ecosystememet és most jutottam egy iPad Pro-hoz eddig tetszik nagyon jó de a töltési sebességgel nem vagyok megelégedve. Esetleg valaki tudna ajánlani valamilyen töltőt ami neki bevállt és minőségi és mennyivel effektívebb mint a gyári? Előre is köszönöm a válaszokat 😁 -
HardRic
addikt
Elvileg a blooming is javult valamennyit. [link]
ahh, ezt az ipad topicba akartam. mindegy itt is jó
-
Drp81
aktív tag
"Mióta kijött az első ipad pro azóta várjuk ezeket a teljes szoftvereket, talán az m1 miatt végre eljutunk idáig. De elég nagy szemétség hogy az elmúlt években folyamatosan ez volt a hype meg az ígéret […] aztán azóta sokan már kétszer is lecserélték a pro-jukat."
Hát aki azt gondolta, hogy az ARM-ra ugyanazt megkapja, mint az Intel-re, az meg is érdemelte, hogy kétszer is cseréljen
De igen, az M1 miatt most már sanszos a dolog.
-
joey04
titán
Akiknek szánják, azoknak nagyon jó vétel. Átlagnak pénzkidobás.
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Divinity #162 üzenetére
Igen, így értem, igazad van.
A JVM szerintem (és remélem is) az életben nem fog futni mobil rendszeren almáéknál (aminek elég jó okai vannak), ezért mondtam hogy én biztos hogy maradok a first party xcode + swift vagy hasonló kombónál. Néha nehezebb, hogy így minden platformra kb. külön fejlesztőcsapat kell, de szerintem ez így sokkal jobban megéri hosszútávon.
-
Divinity
őstag
válasz
thiclyoon #161 üzenetére
Öhm, ez így nagyon high level, attól, hogy valami ugyanabba a nyelvbe van írva közel sem biztos, hogy elindul egy másik OS-en, ha ez így lenne akkor sokkal egyszerűbb lenne a világ.
Desktop alkalmazások elég erősen függenek System API-któl és/vagy olyan libektől amik vagy System API-kat használnak vagy csak simán nem kompatibilisek bizonyos OS verziókkal. Én pl imadnám ha tudnék Java fejlesztést végezni iPad-en is de az iPad OS-en biza el nem indul egy JVM amivel ugye bukott az egész, igaz ez egy nem mindennapi dependencia de van bőven ami a mindennapi használatához szükséges. Bármekkora hasonlóság is van a két rendszer között, teljesen más alapokra építkeznek -
thiclyoon
aktív tag
válasz
Divinity #160 üzenetére
A business logic alatt két dolgot tudok felhozni, az egyik a nyelv, a másik a keretrendszerek. Előbbire high levelként ott a Swift, és egyre lejjebb az ObjC, vagy C, mellé a Metal. Ezek mindegyike fut mindegyik platformon - ha a PS mérnökei assemblyt vagy hasonlót használtak, akkor bocsánat, de ahhoz kissé elborultnak kell lenni
. Utóbbira pedig tudtommal mindent portoltak a Catalyst projekt keretében, lásd Core Location, Core Video, Core Audio stb. Vagy esetleg ezeken kívül másra gondoltál?
(Azért csak a UI részt hoztam fel, mert tudtommal ez volt az utolsó rész, amit sikerült nekik közös alapra hozni.)
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Divinity #158 üzenetére
Lehet, hogy kettőt kellett írni eddig, főként ha 3rd party szoftverfejlesztő eszközt használt valaki, de ahogy írtam, egy ideje már elérhető a SwiftUI, mely nem egy 3rd party által minden új OS verzióra újraírt valami, hanem hivatalosan támogatott Apple keretrendszer. Mely mellesleg nagyon úgy néz ki, hogy a jövőben egyeduralkodó lesz (szerintem, mert ez még nincs kimondva), mivel már ma is van olyan komponens, amit nem lehet megírni a régi UIKit / AppKit rendszerben, csak és kizárólag a fent említett crossplatformot natívan támogató SwiftUI-ban (iOS 14+ Widget).
Az, hogy a SwiftUI kódból mi hogyan generálódik a háttérben, mi mire fordul, az meg nem érdekli a fejlesztőt. De ha esetleg mégis érdekel bárkit: nem, nem fordul le a régebbi rendszerre, hanem egy teljesen új "ground-up" rendszert tett le a fejlesztők elé az Apple, ezzel is segítve a minél gördülékenyebb és minél koraibb átállást. Szóval nem, nem kell kettőt írni már kb. 1-1,5 éve - más kérdés, hogy ezt melyik fejlesztő cég mennyire használja ki egyelőre.
-
törölt tag
válasz
thiclyoon #156 üzenetére
iPad Pro-n inkább a productivity appok lesznek érdekesek, hogy ne kelljen mondjuk 2 különböző photoshopot fejleszteni ugyanarra a platformra. Eddig az volt a fő visszatartó erő, hogy az iPad-ok gyengébb cpu teljesítményéhez és kevesebb ram-jához kellett optimalizálni a szoftvert, most ez az akadály elhárult, azaz innentől főleg GUI design kérdés, hogy a szoftver Mac-en vagy iPadOS-en fut-e.
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
#54625216 #150 üzenetére
"Én arra tippelek, hogy mivel a macOS-en már futnak az iPadOS szoftverek, idővel kiadnak egy olyan API-t, ami lehetővé teszi, hogy egy szoftvert tabletre és desktopra is egyaránt optimalizálják, hogy az alkalmazás fejlesztőknek ne kelljen két külön szoftver kategóriát futtatniuk."
Szerintem a Mac Catalystre gondolsz, illetve a SwiftUI-ra. Előbbi "Native Mac apps built with Mac Catalyst can share code with your iPad apps, and you can add more features just for Mac.", utóbbi pedig "Native on All Apple Platforms." A lehetőség adott, lehet gyártani tvOS - watchOS, macOS, iPadOS és iOS "crossplatform" appokat, egyelőre inkább a fejlesztők nem használják ki, lásd pl. a FB messenger, vagy Google appokat, melyeket explicit megtiltotta a gyártó, hogy macen fussanak.
-
Divinity
őstag
válasz
#54625216 #150 üzenetére
“Én arra tippelek, hogy mivel a macOS-en már futnak az iPadOS szoftverek, idővel kiadnak egy olyan API-t, ami lehetővé teszi, hogy egy szoftvert tabletre és desktopra is egyaránt optimalizálják, hogy az alkalmazás fejlesztőknek ne kelljen két külön szoftver kategóriát futtatniuk.”
Ilyen irányba hamarabb váltana az Apple valami macOS forkra iPad vonalon mint magukat és a külsős fejlesztőket is szivassák. Szerintem egy pár évig biztosan nem lesz nagy változás, majd ha teljesen leépítették az Intelt akkor talán lesz közelítés az iPad és mac irányba de ez is egy erős talán hisz nekik jobban megéri két mint csak egy eszközt eladni, pláne, hogy az iPad-ek kapudrogként szolgálnak az Apple ökoszisztémába -
törölt tag
válasz
#16820480 #148 üzenetére
Az iPad Pro mindig is egy hibrid eszköz volt valahol félúton a casual-pro vonalon. Az egész onnan indult, hogy maga a tablet forma egyes esetekben nem csak tartalomfogyasztáshoz, de munkához is jobb lehet, mint egy laptop vagy desktop gép. Ezért az Apple kiadott egy olyan tabletet, amiben igyekeztek elkerülni a casual célú tabletek limitációit, azaz méret, cpu teljesítmény, háttértár, memória, perifériák kezelése, stb. cserébe persze a laptop kategóriába árazták.
Most, hogy a hardver teljesítmény nem szűk keresztmetszet többé, az a nagy kérdés, hogy felszámolják-e az OS-ből fakadó limitációkat is, vagy meghagyják továbbra is köztes terméknek.
Én arra tippelek, hogy mivel a macOS-en már futnak az iPadOS szoftverek, idővel kiadnak egy olyan API-t, ami lehetővé teszi, hogy egy szoftvert tabletre és desktopra is egyaránt optimalizálják, hogy az alkalmazás fejlesztőknek ne kelljen két külön szoftver kategóriát futtatniuk. -
törölt tag
"Szövegszerkesztés, levelezés, böngészés, kapcsolattartás, esetenkénti játék, ritkán szükségessé váló fénykép/videó szerkesztés az átlagos igény"
Ezt amúgy egy alap ipad is tudja hozni simán évek óta (mármint egy évekkel ezelőtti alap ipad is elég erre, nem hogy a legújabb).
De majd a wwdc-n kiderül, hogy akarják-e tovább tolni a profi felhasználás felé ezt a tabletet, vagy marad az irreálisan erős hardver a szoftveres lehetőségeihez. -
törölt tag
Ez már nagyon off, de a legtöbb embernek nem konkrétan a Windows-al van baja, hanem általában a PC ökorszisztéma megbízhatatlanságával. Azaz hogy minden külön kézben van és ha valami nem áll össze, akkor megy az egymásra mutogatás, hogy a hardver a hibás, a driver a hibás, a szoftver a hibás, az os a hibás, de legfőképpen a user a hibás, hogy miért azt a hardvert vette, miért azzal a driverrel, miért ahhoz a szoftverhez.
Az MS meg amolyan önjelölt szabványhivatalként őrködik az egész felett és mivel mindenki kénytelen valamilyen szinten hozzá igazodni, a Windows lesz az elsőszámú felelőse a nyomorúságukért akár tehet róla, akár nem. -
fogtunder
nagyúr
válasz
moleculez #140 üzenetére
Hiába züllesztette a Lenovo egy igazi fostaligává a T szériás Thinkpadeket, soha nem cserélném be munkára az Airemmel, mert nem úgy van ki alakítva az IT környezet a cégnél és tudom, hogy szopás lenne.
És ettől még nem lesz igaz az, amit ír, hogy kb semmi sincs rá. Ha Windows programok kellenek, akkor windowsos laptopot kell venni és nem azon sírni, hogy miért nincsenek M1-re, mert ennek egy fikarcnyi értelme sincs. Őszintén szólva én is jobban örültem volna, ha a MS kihoz egy értelmes ARM Windowst, meg valaki csinál alá egy hasonló gépet, csak ugye ez nem történt meg és ahogy elnézem, egy darabig nem is fog. -
Tartok tőle kicsit, hogy itt mindenki szeret magából kiindulni, saját igényeit preferálni, és ez generálja leginkább a vitákat, ami kívülálló számára néha érthetetlen is.
Halladort megvédeném kicsit, mert valóban “szidta” anno kicsit az M1-t, de később miután kipróbálta, teljesen reális, pozitív véleményt fogalmazott meg róla, kiemelve persze, hogy saját igényei teljeskörű kielégítésére nem alkalmas.
Ez az “emberek többségének nem megfelelő” kitétel ami nekem szúrja a szemem. Az itt hozzászólók tapasztalataim alapján abszolút nem “átlaguserek”, többségük speciális munkát, tevékenységet végez, egyedi igényekkel. A “zemberek” többsége pont nem Ti/Mi vagyunk, akik rendszeresen olvassuk az itteni híreket, főleg fórumokat.
A többségnek véleményem szerint pont hogy tökéletes ez az új vonal, főleg tabletbe építve. Szövegszerkesztés, levelezés, böngészés, kapcsolattartás, esetenkénti játék, ritkán szükségessé váló fénykép/videó szerkesztés az átlagos igény . Ezeket pedig maximálisan (valóban, akár túlzottan is) kielégíti az az architektúra, a virtualizálás, 28 programnyelv kezelés, kódolás pedig nem átlagigény. Ráadásul egyetlen eszközben, tabletként, virtuális laptopként, dokkolóval asztali gépként akár 60 colos monitoron. Összegszerűségében jóval olcsóbban mint három, pláne különböző alapokra építő eszköz, ahol az egymással való kompatibilitás is problémás lehet.
Ami tény, hogy jelenleg az OS kérdéses, de ahogy itt többen is pedzegették, nem tudni, hogy egy-két hónapon belül nem-e lesz valami “dex-szerű” megoldás, ami a macOS és iPadOS közötti határt elmossa, vagy választhatóvá teszi. Ennek viszont igen erős realitása van. Így ha most nem is de a jövőben, ami a chip erősségét tekintve 5-6 év is lehet szinte biztos megéri az árát. A méret természetesen vitatható, de mindennek lehet célközönsége, a 12,9 colnak, a 11-nek, de a 8-nak is, csak legyen meg benne a sokoldalúság és a “kakaó”. -
fogtunder
nagyúr
válasz
hallador #130 üzenetére
De ha meg akarod tanulni, akkor miért nem azt csinálod a Windowson megszokott dolgok kergetése helyett? 10 éve is pont ugyanez volt, el kell engedni a régi beidegződéseket, mert addig csak szenvedés lesz. Ha valami nincs kell alternatívát keresni. Egy csomó esetben nem lesz ugyanolyan, de a tanulás az ilyen.
-
-
-
törölt tag
válasz
hallador #132 üzenetére
A Mac mindig is egy külön ökoszisztéma volt, mindig is az lesz. Ha valakinek Windows ökoszisztéma kell, az PC-t vesz magának, akinek macOS kell, az meg Mac-et.
Most megint belinkeltél egy VM-ről szóló cikket, úgyhogy had emeljem ki még egyszer:
az x86 VM rétegigény, ha nélkülözhetetlen a számodra, akkor rossz ajtón kopogtatsz és az sajna nem az ajtó hibája. -
hallador
addikt
válasz
#54625216 #131 üzenetére
Az hagyján, hogy én, mert én elvagyok anélkül, de az ipar annyira nincs. (Nekem erre van másik gépem, ami erre alkalmasabb.)
Ha nem is olvasod el a cikket, elég szakmai, és érdekes is, de csak a kommenteket olvasd el. Igen nagyon sokan, és nem én, aki most tanulja, hanem Ős mac-esek, és USA, Kanada vonalon. [link] -
hallador
addikt
válasz
moleculez #129 üzenetére
Valahol igazad van. De érdekel, és meg akarom tanulni. Én elismerem, hogy nem vagyok Mac fan, de amit az Apple letett az asztalra az tetszik. Szóval remélem én is megtanulom rendesen használni egy ilyen gépet, a Linux, és a Windows már megy, A mac maradt ki az életemből, ezért van Mac-em. A másik, hogy azért az operációs rendszer is érdekel, meg a hardver felépítése is, amit fel tudtam volna tenni egy VMware Workstationre es, de az azért nem olyan, meg azért ez az üzemidő elég jó, bár Rosettával, meg a többivel nem hozza ezt, de amúgy jó eszköz az Ipad Pro, és a Macbook is. Hát ennyi,
Amúgy egyetértünk valahol mélyen. -
hallador
addikt
válasz
PavelVagyok #123 üzenetére
Munka szempontjából amúgy? Igen én is kaptam hozzá o365 1 éves előfizetést. de az iWork nekem elég, majd Libreoffice kerül rá...
Amúgy pedig igen, ha munkára használsz valamit, akkor hiányozni fognak rá a megelelő programok. Mert hát játszani k...rv@ drága. Nekem mint befektetés megérte, de ha pl System adminisztrációja használom, röpke pár óra volt ameddig össze kellett vadászni azokat a szoftvereket, amiket úgy az iparban használnak, már amelyik megvan rá, de tudom, nálatok trollországban mindenre is mást használnak, mint amit a világon bárhol. Szóval ja ezt a cuccot a Rosetta2, brew, és port menti meg nem az M1 jelen pillanatban még.
Pár év múlva nyilván lesz rá minden, de most még nincs.
Azért ez nagyon vicces, hogy te magyarázol arról, bárki panaszkodik arról. hogy még kompatibilitási probléma van vele, mert hát ha Te ezeket nem használod akkor senki...Ember Te normális vagy?
-
hallador
addikt
válasz
PavelVagyok #116 üzenetére
De van. pl: Milyen x86-os program futtatható rajta, mondjuk Notepad++, esetleg TypeII Virtualizáció, ami nem 100 $, vagy x86-os Windows-t lehet rajta futtatni, Linuxot?
Amire én használom most, az tudod mi?
Meg szeretném tanulni a Mac-et, újból, mert a munkámhoz szükségem van rá, és ami sztem elég jó, hogy passzív a hűtése. Az, hogy szerinted nekem milyen gépem van az meg abból is jól látszódik, hogy szerinted minden is van rá, csak a fentiek nincsenek... Na erről ennyit....
Ja hát még szerencse, hogy van rá brew, meg port, mert nélküle elég sok minden hiányos lenne, amúgy meg szeretem az okoskodó embereket, mert ha szerinted nekem nincs, akkor aztán nincs.... Ember nem baj, ilyenekkel jössz elő, csak legalább ne ilyen aljas módszerekkel jönnél elő....Volt már Mac-em évekkel ezelőtt, de most magamnak is vettem egyet.
Tudod az a szomorú, hogy ennyire primitív módszerekkel próbálsz érvelni. Gondolom, hogy most bizonyítottam, hogy van nem kérsz bocsánatot, mert Árpád népe nem tágít. Hiába kár volt ide beírni, mert annyi fanatikus van itt, hogy vitya szektája innen veszi a kiképzőket.... -
Divinity
őstag
válasz
PavelVagyok #123 üzenetére
Továbbra sem macOS-ről hanem iPadOS-ről beszélünk és azért számos különbség van, pl az említett FinalCut sem érhető el iPad OS-en
-
Somatom
veterán
válasz
jonnyjoker01 #121 üzenetére
Sztem sem a technikai oldalon, hanem a piacin van az eb elföldelve.
-
PavelVagyok
junior tag
válasz
hallador #120 üzenetére
Tehát nincs Notepad++ (winamp nem hiányzik?
) meg x86 virt. és innentől kezdve semmi másra nem jó csak videózni. Értem. Vagyis nem, de Te tudod...
Esetleg azon nem gondolkodtál, hogy nem Winre készült programokat kell kergetni MacOS alatt, hanem Mac-re készülteket? Ennyi erővel a PC semmire nem jó csak játszani mert nincs rá Final Cut Pro.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
thiclyoon #70 üzenetére
Próbálják kitapogatni, hogy hogyan csinálhatják a legtöbb pénzt, keresik az egyensúlyt a tablet tudása és az ökoszisztéma fenntartása között. Ha az m1 ipad tudná ugyanazt, mint az m1 mac+macbook, akkor nem lenne akkora késztetés az ökoszisztéma kiépítésére (imac a dolgozószobába, macbook professzionális mobilitáshoz, ipad tartalomfogyasztásra, esetleg minden eszközből külön-külön több az egész családnak...)
-
hallador
addikt
válasz
De van. pl: Milyen x86-os program futtatható rajta, mondjuk Notepad++, esetleg TypeII Virtualizáció, ami nem 100 $, vagy x86-os Windows-t lehet rajta futtatni, Linuxot?
Amire én használom most, az tudod mi?
Meg szeretném tanulni a Mac-et, és ami sztem elég jó, hogy passzív a hűtése. Az, hogy szerinted nekem milyen gépem van az meg abból is jól látszódik, hogy szerinted minden is van rá, csak a fentiek nincsenek... Na erről ennyit.... -
Divinity
őstag
válasz
Mac-re? Szerintem te valamit nagyon keversz
-
moleculez
veterán
válasz
PavelVagyok #117 üzenetére
Csak Te nem látod, mert Ő említette.
-
Divinity
őstag
válasz
dontdoit #112 üzenetére
Tehát a fizetéseddel való flexelés (ami amúgy financiálisan balga döntésre utal) meg a az Android hate számodra racionális döntés.
Nincs azzal semmi baj ha érzelmi alapon vásárol valaki de ne próbáljuk már racionális keretekbe burkolni hisz ez alapján egyértelműen nincs szükséged rá csak szeretnéd és ez teljesen oké. -
dontdoit
tag
Itt most a saját véleményem írom le. Én megvettem az M1-es MBP-t. Kellett volna? Nem elég lett volna az Air-is mert azon is lehet már 4K-t vágni. Ezt a tabot is meg fogom venni. MIért mert jó, és kényelmes. Lehet hüledezni, hogy úr isten de drága, de nézzük már meg azt, hogy mennyi a Samsung tabja, ami harmad ennyire gyors meg két év után elbuktam az ára 70%-át. Réteg-eszköz, ja igen. Van rá fél millám? Van, kevesebb mint egy havi fizetésem. Szóval abból induljatok ki, hogy jobban járok ezzel három évre, mint annyi idő alatt két Samsunggal. Ja, meg kinek kéne Android? BTW a mostani iPad Pro-m külső kijelzőnek van használva a MBP mellé, elképesztően kényelmes.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Essentials #86 üzenetére
-
super21
csendes tag
válasz
PavelVagyok #62 üzenetére
Ezt a hardvert még az android se tudná lelassítani, bár kitudja...
-
törölt tag
Mivel alapvetően ez egy tablet és főleg tabletként használják, így pont annyival olcsóbb megoldás, mint egy cintiq ára, mivel azt így már nem kell megvenni. Kizárólag extra monitornak nyilván nem éri meg.
#100 Somatom
Igazából még csak rá sem kell kötni a mac-re, úgyis működik a Sidecar segítségével, bár usb-vel nyilván sokkal reszpontívabb. -
Plug Life
senior tag
120ezres billentyűzet 😆😂
-
fogtunder
nagyúr
pontosan ez a bajom a Proval. ha már különszedték az iPadOS-t, akkor adhatnának neki ilyen funkciókat, amik akkor is használhatóvá tennék az eszközt, ha az ember otthon ül a munkaállomása mellett és modnjuk dokkolná. mert a jelenlegi mirror only és fullscreen only megoldás nem a produktivitás csúcsa. de ahogy korábban írtam, igazából eleve MacOS-el kellett volna kiadni.
-
fogtunder
nagyúr
-
Somatom
veterán
válasz
fogtunder #90 üzenetére
Talán az is közrejátszott, hogy már korábban elmentem Samu irányba. Teló, TV, így most adta magát a tab. Tetszik a Samsung innováció, ökoszisztéma. Pl. az alap Android nem ad lehetőséget arra, hogy a tabon kezeljem a telós hívásokat. A Samsung viszont igen. Úgy tudom, hogy iPhone és iPad között is van ilyen lehetőség.
-
fogtunder
nagyúr
én használtam már pár nem éppen low-end androidos tabot is (Z3 Tab, Tab S2, Tab S3), de valahogy az a két iPademmel voltam/vagyok a leginkább elégedett. a legnagyobb hibájuk a nem 16:9-es képarány, de amúgy az optimalizáció összességében sokkal jobb rajtuk, mint a droidos vonalon. nyilván egyéni usecase kérdése is, hogy kinek melyik a jobb, de én egy olyan környezetben is inkább iPdaet használtam, amikor semmilyen más Apple termék nem volt mellette.
-
Somatom
veterán
válasz
Essentials #88 üzenetére
Mert sok helyen olvastam iPad dícséretet és amikor kinyírtam a legutóbbi tabomat, akkor gondoltam, teszek egy kitérőt. De, a hozzáértők lebeszéltek róla, így maradt a Samu. De, ezzel sem vagyok maradéktalanul elégedett. Vannak szoftveres hiányosságok.
-
Essentials
aktív tag
6. éves iPhone 6s Plus-om van másoftelefonnak. 2021-bennsem tudom azt mondani a sebességére, teljesítményére hogy outdate-ed lenne, mert nem ez. A legfrissebb rendszerverzió fut rajta mindig, referenciának pedig a 12 Pro Max-szal tudom hasonlítani, h mennyire van bekassítva a készülék. Spoiler: Semennyire!
-
B.i.L
senior tag
SoT érdekel,hogy alakul terhelés alatt,illetve egyéb felhasználói szokásoktól függően.Játszom is,yt is megy,discord,levelezés,és összekapcsoltan a közösségi médiákból is rendszeresen fogyasztok.
-
törölt tag
Ha az Apple bejelentené a macOS támogatást iPad Pro-n, akkor a következő hordozható gépem ez lenne. Sok esetben egy tablet kényelmesebb lenne tartalomfogyasztásra, filmnézésre utazás közben, mint a laptop, már csak a formája miatt is, továbbá a rajzolás lehetősége is durva előny CG munkáknál. Ugyanakkor tablet mellé kellene egy rendes gép is rendes oprendszerrel munkára. Ha ezt a két funkciót egyesíteni tudnák, akkor instant buy.
-
HardRic
addikt
Ja hogy közben van ám teszt is. Első napos előrendelés volt nekem, imádom a cuccot. Soha nem volt még ennyire sokoldalú eszközöm.
-
PavelVagyok
junior tag
válasz
Cattle_Decap #77 üzenetére
Szerintem valamit nem tudsz a témáról, mert van benne GPU. Arról nem is beszélve, hogy a Macbook Air 1000 dollárról indul, kapható itthon. A Razer 1700 dollárról indul és nem kapható hivatalosan Magyarországon. Miközben a Macbook passzív hűtéssel sok feladatban (ami neked nem fontos, másnak viszont fontosabb mint Doomozni. nem mindenki csak gamel egy számítógépen képzeld.
) szarrá veri a Razert vagy ugyanolyan teljesítményt nyújt.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Van benne GPU. De amúgy mutass egy hasonlóan vékony, full passzív gépet, ami hozza ezt a teljesítményt és akkuidőt ennyi pénzért. Az a párhuzamos univerzum, ahol egy laptop értéket egy dedikált GPU adja, ha ez a lényeg, vegyél asztali gépet.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Na nem mintha a játékokban mért FPS szám döntené el ezt a kérdést.
-
nozs23
addikt
válasz
fogtunder #75 üzenetére
Persze, eleg lehet.
De ha valakinek nem gond kifizetni a sokkal erosebb, idotalobb vasert, es amugy klasszisokkal jobb kijelzoert, kameraert, hangszorokert, thunderboltert, opcionalis nagyobb tarhelyert, nagyobb kijelzoert az extra a penzt, akkor most miert olyan erthetetlen ennek a letjogosultsaga?
Nem csak az M1 miatt jobb es dragabb ez mint a tobbi. -
nozs23
addikt
válasz
fogtunder #73 üzenetére
Utkozben, meg amugyis sokkal kenyelmesebb lehet bizonyos grafikai/fotos munkakra egy ilyen iPad, mint egy kulon tabla + laptop. Tok mas a felhasznaloi elmeny, amit abszolut egyeni preferencia/megszokas billent ide vagy oda. Hasznaltam mindkettot, en vegul a tablanal es 24 colos monitornal maradtam. Ha utkozben is kene dolgoznom biztos ilyet vennek es nem egy macbookot.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#16820480 #72 üzenetére
A tablethez csatolt billentyűzet nem azért korlátozó, mert hozzá van csatolva, hanem a mérete miatt, a kijelző szintén, még a Macbookom billentyűzete is az éppen elmegy kategória, ha asztalnál ülök, azonnal megy a dokkolóra, ahol van rendes billentyűzet és egér. Én személy szerint egy grafikust se ismerek, aki iPaden rajzol, bár tény, hogy nem mozgok nagyon ilyen körökben. Én személy szerint logikusabbnak tartok egy általános felhasználásra praktikusabb eszközt és hozzá egy külön táblát, amit igény szerint le is lehet választani, ha éppen nem kell, de simán lehet, hogy csak nem értem, miért jó ez. De OK, parkba kiülni digitálisan festeni jó az iPad, ettől még a Pro létjogosultsága jelen formában nekem továbbra is kérdéses és nem látom logikusnak a lineupot. Nekem úgy lett volna logikusabb, ha vagy kap MacOS-t, vagy a Macbook érintőkepernyőt. Vagy legalább az IPad OS kap kiterjesztett képernyő funkciót és nem fixen fullscreen appokat.
-
törölt tag
válasz
fogtunder #68 üzenetére
Ezt egyrészt mindenki el tudja magának dönteni, de azért azt jól látni, hogy az ipadek (nem csak a Pro) kb meghódították a grafikusok piacát, ha út közbeni munkáról van szó. De ha egy tablethez csatolt billentyűzet szerinted nehézkes és korlátozó, akkor egy külön csüngő digitalizáló pad hasonló méretben és minőségben mennyire lenne az? Plusz ezt nem tudnád igazán mobilisen használni, mondjuk kiülni vele valahova rajzolni (festeni).
-
pallacko
tag
Valaki mondja meg, mi jön ezután.
Mit tudnak egy iPad Pro 22 -be beletenni majd?
Lesz ennél feljebb, vagy feltették az i -re a pontot?
Ergo feladták a leckét a konkurenciának, hogy "Na gyertek utánunk"? -
thiclyoon
aktív tag
válasz
fogtunder #63 üzenetére
+ #58:
Úgy emlékszem, az Adobe és az MS voltak főként, akik emlegették, hogy meglesz ARM-re minden is akár első napra. Ahogy látom pl. a PS néhány funkció kivételével már elkészült, szóval ez már natívan fut. Viszont itt ketté kell választani a kérdést: vannak a "régi" - egyszerűen mondva - Intelre írt appok, amiket a gyártóknak át kell fordítani ARM-re - ez már megtörtént a fenti PS esetében, és természetesen az összes Apple appal tudtommal (Final Cut, Xcode stb.) - így ezek natívan futnak macOS-en. Ez volt, amiről sokat beszéltek, olyanról viszont nem tudok, hogy iPad-re ígértek volna full verziós alkalmazásokat. Tehát igen, mindenki jól érti: az iPad abszolút képes (lenne) futtatni minden appot (a mögöttes hardver nem kérdés, a szoftver (OS) pedig nem szabadna gondot okozzon, hiszen az architektúra is ugyanaz), ami fut az új maceken, egyszerűen szólva az Apple nem engedi. Lehet, hogy emögött mélyebb architekturális dolgok vannak, de én inkább arra tippelnék, hogy még várnak egy kicsit, amíg a két nagy OS összeolvad. Voltak találgatások, én bízom benne, hogy akár már a kb. 1-2 hét múlva kezdődő WWDC-n történik ezirányban valami. Ha nem, akkor az egy nagyon jó kérdés, hogy mégis minek adták ki ezt a bivalyt (vagy inkább öszvért, hehe
) az Apple, de szerintem jó oka volt erre, csak mi még nem látjuk.
-
Somatom
veterán
válasz
PavelVagyok #67 üzenetére
Egy darabig valóban nem tartom valószínűnek a platformváltást, mert pár órája vettem egy Samu Tab S7+ -t. De, egy eszköz/rendszer hiányosságairól diskurálni sztem nem trollkodás. Előzőleg érdeklődtem az iPad topikban a lehetőségekről, de azt tanácsolták, hogy a vázolt elvárásaimmal felejtsem el az IOS vonalat.
-
PavelVagyok
junior tag
A kommentjeid alapján azt látom, hogy soha a büdös életbe nem lesz az Apple-nek olyan terméke amit Te ne éreznél a szivatásodnak. ezért lehet, hogy felesleges minden Apple topciban elmondanod 100x hogy ez neked nem jó és szar. Szerintem, de Te tudod, ez így csak trollkodás.
-
Somatom
veterán
válasz
PavelVagyok #61 üzenetére
Az nem célom, hogy megszivassam őket. Csak az, hogy magamat ne szivassam meg.
-
fogtunder
nagyúr
akik nagyon el vannak ájulva tőle, azok írják már le azt az egzakt use case-t, ami miatt érdemes lenne ezt venni drágábban egy M1 Macbook Air helyett. nekem a bejelentés óta nem sikerült ilyet találni és őszintén sokkal jobban örültem volna, ha a Macbookok kapnak érintőkijelzőt. ha nem iPadOS menne rajta, hanem MacOS, akkor látnám értelmét, de így...
-
Kapanyél
őstag
Egyetlen dolgot nem tud majd megugrani ez a SoC sem. Mégpedig azt, hogy 4 év múlva simán lelassítja az Apple ezt is.
-
Somatom
veterán
válasz
thiclyoon #57 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Ha már csinálnak egy ilyen gépet, akkor csinálják meg rendesen! Értsd: fusson rajta az az OS, ami ugyanilyen erős hardveren képes futtatni ezeknek az alkalmazásoknak a teljes verzióit. Egy "talán majdért" nem fizetnék ennyi pénzt egy ilyen hardverért.
-
Noukoum
veterán
válasz
thiclyoon #57 üzenetére
Mióta kijött az első ipad pro azóta várjuk ezeket a teljes szoftvereket, talán az m1 miatt végre eljutunk idáig. De elég nagy szemétség hogy az elmúlt években folyamatosan ez volt a hype meg az ígéret (még ha konkrétan nem tudom hogy az Apple személyesen tett-e bárminemű kijelentést ami nem valósult még meg), aztán azóta sokan már kétszer is lecserélték a pro-jukat.
Amit tud az ipad pro azt nagyon jól tudja, ellenben szerintem még mindig alkalmatlan nagyon sokféle munkára. Persze ez csak az én véleményem, de érdekes módon hiába vannak egészen jó szoftverek ipadre amikor komolyabb munkáról van szó mindenki macen/windowson végzi el. Pedig papíron sokkal erősebb (volt eddig) az ipad pro pl. egy macbook pronál. Biztos véletlen. -
thiclyoon
aktív tag
Desktop verzió alatt a szoftverek olyan verzióját értem (pongyola megfogalmazás következik, ne hivatkozzon erre senki
), amit monitor - egér (touchpad) - billentyűzet kombóra terveztek. Pl. a “normál” photoshop, vagy final cut. Ezeknek (mármint a desktop appokon belül a heavy appoknak, amiről szólt a kérdésed) tudtommal vagy nincs, vagy csak korlátozottan működő mobil megoldása van (iOS-re, iPadOS-re). Ha én ezeket a szoftvereket munkára használom, akkor elvárom hogy pl. egy macbook -> ipad váltás miatt a munkám menetéből a lehető legkevesebb változzon meg. Ezt én egyelőre a fenti két program esetén nem látom biztosítottnak (ha azóta kijött új verzió, akkor majd ránézek), így nem tartom valódi opciónak munkára ezt a tabletet - hiába van meg hozzá az ereje. A szoftverek majd felnőnek hozzá, akkor más lesz persze. És emiatt gondolom, hogy nem éri meg ezen tesztelni 8 heavy appot, mert aki munkára használná, az az én elméletem szerint nem fogja, xy hobbifotós meg azért nem fog csomó heavy appot használni mert nem az a célja, így én nem tartom ezt közel sem valós felhasználásnak (biztos van, aki így fogja használni, de ezek alapján én nem tenném). </szigorúan személyes vélemény vége>
-
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
PavelVagyok #49 üzenetére
Na mert az iPad-en van vindóz, mi?
(nem komolyan venni)
#30: szerintem ilyen szempontból megnézhetsz m1-es air teszteket, kb. ugyanazt fogja hozni ez is (kisebb eltérések a méretek stb. miatt persze lehet, de a lényegen nem változtat). Xcode tapasztalatával tudom mondani, hogy se egy erőforrásigényes appal nem lehet a gép szájába lépni (gyorsabb mint a legdrágább 16-os mbp, vagy egy inteles imac), se azzal, ha egymás mellett fut egy PS meg mondjuk a Final Cut, miközben megy valami 4K is yt-n pl. Ez meg szerintem már valós használaton túlmutat, legalábbis 2-3 ilyen cuccot egyszerre ha használni szeretnék, én biztos nem az iPadOS-ra hagyatkoznék, mert a legtöbb appnak a desktop verziója ilyen szempontból jobb (vagy inkább csak simán ott érhető el).
#35: nem rossz ez a játék, végre valami ami megizzasztotta az a13-at
bár első ránézésre nem feltétlenül értem, hogy miért, lehet valami optimalizációs cucc van a háttérben.
-
antim
tag
Bog! Nagyon gáz ahogy beakadt nálad a gép ára és minden oldalon háromszor leírod ezzel kapcsolatos véleményed. Ez nem a te szinted!
-
janeszgol
félisten
Csucskategoria. Igen lehet,hogy egy noti jobban megeri (nem, ennel mar nem), de azoknak a kijelzoje, hangminosege, kameraja, mikrofonja sehol nincs minosegben ehhez. Es a felsoroltak miatt az elobbi iPadek is jobbak, mint egy windows-os noti.
Szerintem barkinek siman jo, es ajanlott vetel. -
bollokcs80
Korrektor
Alap Ipadhez is az van most.
Brutális gép lett, de igaza van Bog-nak, tényleg nem lehet kihasználni átlagos célokra. Ez a tablet kiváltja a notit koncepció nekem sajnos nem jött be (igaz, én egy S7-et próbáltam a gyári billentyűjével), de biztos van, akinek jó lehet.
Az végül is pozitív, hogy a 11"-os ugyanannyiért megy mint a tavalyi. (Az meg most lényegesen olcsóbban beszerezhető.)
-
törölt tag
válasz
PavelVagyok #41 üzenetére
Nagyon jó megfigyelő vagy le a kalappal, egy igazi géniusz. Köszi az építő jellegű hszt ezért kár volt regelni.
-
törölt tag
Korrekt cucc lett az biztos a végső konklúziót meg nagyon adom, mert egyszerűen nem látom, hogy miért kellene a lapos helyett ezt a tabot választani, a hordozhatósága is nagyjából egy szinten van ráadásul a lapos esetében a klaviatúra alapból adott.
-
moleculez
veterán
Videó vágást kipróbálhattátok volna egy Luma Fusionnel, képszerkesztésre pedig az Adobe vacka helyett az Affinity Photo-t (lényegesen jobb iPadon, mint a PS asztalin
).
Én ezeket használom Air4-en, már ott is hibátlanul fut minden (40-50mb RAW fileok, 4K videó 5-6 sávon nem probléma).
-
Bukta01
csendes tag
20W-os adaptert adnak már ehhez is, mint a 2020-as Air-hez.
-
-
milkabrams
őstag
iPad Air 2020-on azért van olyan játék, ahol nincs meg a 60 fps, pl. Lifeafter van mikor csak a felét tudja, itt már lehet értelme az m1-nek akkor is ha valaki nem munkára használja.
-
-myself-
tag
válasz
Luck Dragon #26 üzenetére
melyik programra gondoltal? Vannak már értelmes lakberendezéses programok ipad-ra optimalizálva?
-
jbcs
tag
De sokan fogják ezt vásárolni drágább jobb alapon youtube-ra...
-
atike
nagyúr
Brutális. De a "Minek?" kérdés jogos... Bár tudom, lesz utólag megfogalmazott igény erre az erőre...
Az akksiért meg kár. És majd mi lesz akkor, ha jól ki is fogják tudni használni a teljesítményt az appok? Nem hiszem, hogy nőni fog az üzemidő...
-
Somatom
veterán
Hogyhogy nincs mivel megfingatni? HDMI -n ki kell tolni a képet monitorra, aktiválni a többablakos módot és pár erőforrásigényes alkalmazást futtatni párhuzamosan, külön ablakokban. A Samu tabok is a DEX -től nyögnek.
-
*Mukeey*
addikt
Az apple idei legjobb terméke a macbook air. Az ár-értékben mindent ver.
-
Noukoum
veterán
A magyar árat köszönd a világbajnok áfának, a gyenge forintnak valamint az Apple európai árpolitikájának. Egyébként igen, régen talán olcsóbb volt cserébe 1-2 év alatt elavult a vas. Csak a tabletnél maradva az iPad pro 2018 a mai napig egy abszolút high end eszköznek számít, több mint 2 és fél éve jelent meg.
-
Egyszerűen szuper lett , azért kipróbálnám egy ház berendezéses applikacióval mennyire bírna nálam a szuflával.
-
kapal
tag
Figyu, emberek! Én aludtam el pár évet, vagy a világ megy keresztbe, hogy ennyibe kerülnek az info/kommunikációs cuccok? 1.200 € még 300-as EUR/HUF árfolyamnál is kemény.
De nem csak az Apple szállt el, hanem szinte minden műszaki cucc. Mi ez?
Beetettek minket, hogy kell, aztán adj neki, 1-2 évente cseréljed. Környezetvédelem leszarva.
Általánosságban kérdezem, nem 1-1 cuccra. -
Essentials
aktív tag
válasz
LamerGyuri #19 üzenetére
Arra meg sokkal tökéletesebb eszköz egy kijelzőbe belefúrt, végletekig szétreszelt kávájú fancyka Huawei csúcstabi!
-
LamerGyuri
senior tag
Most még nem éri meg, de később lehet, hogy igen.
Később sem.
Ha lenne rá pénzem, akkor is csak azért venném meg, hogy mutogassam, nekem erre is van pénzem -
Essentials
aktív tag
Ez azért lett miniLED, hogy ne kelljen OLED-nek lennie.
Gondolj bele milyen kellemetlen amikor a garancia lejárta után szrik be az OLED-ed, szellemképesedik, csíkosodik. Az iPad-ről eddig kialakult "kétéltű", hosszú használatot lehetővé tevő képet erősen árnyalná, ha széthullana 2-3 éves korára a legdrágább része, a kijelző. Én nagyon reménykedtem benne hogy az Apple kiküszöböli ezt legalább az iPad-ekben, ha már az iPhone-nál az évi százmilliós mennyiségekkel erre nem is lesz lehetősége a következő 1-2 évben mini/microLED-et tekintve. Szerintem okosan döntöttek amikor az OLED helyett ezt a vonalat kezdték el reszelgetni. Jön a Macbook-ba, órába is hamarosan.
-
Kapanyél
őstag
iPad pro 12.9 2018-at használok amióta kijött. Még nem érzem, hogy cserélni kellene, függetlenül attól, hogy ez az új már eléggé izgat, de ez meg user error.
Ezen a régin is hasít a 4k60fps videovágás, autocad, nagyonnagy .PDF tervek kezelése, jó a hangja, stb.
Szóval biztosan nem kell majd cserélni jó sokáig. -
Essentials
aktív tag
Szerintem az Apple nem az a gyártó, ami azért készít el egy terméket, hogy "fitogtasson és vitrinbe tegye". Ők nagyon kevés dologhoz nyúlnak hozzá, és ami a portfólió részévé válik, abból minimum sokmilliós számot szeretnének elérni évről évre. Ennek a tabletnek a 11 inches 128Gb-os Wi-Fi változata még itthoni adókkal is 324000Ft-tól indul az Apple-től közvetlen, és bizony mindegyik méret, és mindegyik tárhelyvariáns meg fogja találni a saját tömegeit. A WWDC-n kapunk ízelítőt hamarosan az iPad-re érkező speciális appokról, illetve magáról az iPadOS-ről is, szeptemberben pedig a végleges verzióval minden fejlesztés ( és irány ) kiderül.
Ez a tabi lehet h soknak tűnik ennyi magyar pénzért, de aki grafikai munkák vagy a kézben tarthatósága, "fürdőkádas" szintű mobilítása miatt kifizeti az árát, annak nem csak a szokásos 6 éves szoftveres támogatás lesz garancia, hanem az is, hogy a hardver nem fog kifulladni az akkori kihívások előtt sem, és jól használható marad.
Vajon egy Snapdragonnal szerelt csúcs Sami tabletről is elmondható majd ugyanez? ( Ami jelenleg a kategóriája egyik legjobbjának számít? ) Kötve hiszem, és nem csak a Samsung miatt, de még a chipfejlesztő Qualcomm sem fogja támogatni a chipszettel, amikor ebben az iPadben még bőven duruzsol majd a potenciál hardveres/szoftveres fronton is. Ez a termék csak jobb és jobb lesz a soron következő években, köszönhetően a speckó care-nek. Szerintem ez is egy fontos szempont a megítélésében.
-
Hallosz
senior tag
Egy biztos, ezt nem kell lecserélni két év múlva, ezzel a hardverrel igen időtállónak tűnik.
És még jól is néz ki.
-
Most is nagyon jó gépet tettek le az asztalra.
-
kBika
csendes tag
bámulatos készülék, kiváncsi leszek mikor lesz kihasználva ez a teljesítmény
Màr a macbook is elég overkill az m1 erejével és üzemidejével
-
aprokaroka87
nagyúr
8K videó lejátszás az hardveres gyorsítás esetén megy, vagy a cpu is ki tudja hajtani a 8K@30/60 fps-t?
Mert ez lehet hogy nem mindig mindegy :D
-
doooo
veterán
"Ez a kütyü kétségkívül egy saját kategóriát csinált magának"
"Egy újabb mérföldkő a technikai fejlődés útján"
Persze, ha a feleslegesen erős, soha kihasználásra nem kerülő SoC (ami az egyetlen új dolog; "mérföldkő" is maximum az az egy dolog lehet) új kategóriát jelent, akkor igen. -
whatwhatwhat
aktív tag
Megint egy olyan termék ami erőfitogtatás és márka prémiumként való pozicionálása miatt készült. Mint a fejhallgató meg a kerekek. Csak arra való, hogy az budget ipad-eket is az erről alkotott képhez igazítsák az emberek. Ez az ipad nagyon jó és prémium, tehát az összes ipad nagyon jó és prémium kell, hogy legyen.
És igen, nyilván felvágni is lehet vele, ha épp arra vágyik valaki. -
Csurry
újonc
A tesztet olvasva kicsit olyan érzésem támadt mint amikor autókiállításon csodálja meg a földi halandó a legújabb csodákat….
Ez a kütyü kétségkívül egy saját kategóriát csinált magának,aligha lesz ellenfele a tabletes piacon.
Egy újabb mérföldkő a technikai fejlődés útján,belekötni nem igazán lehet. Nyilván az árán sokaknak fennakad a szeme,de hát ez nem tömegterméknek készült. -
DS39
nagyúr
Atom cucc.
De gondolom számológép app gyárilag még mindig nincs rajta. 😆 -
Maxxy10
addikt
Köszönjük a tesztet, kiváló gép de ez várható volt… Egy igazi pró tablet.
Érdemes lesz oda figyelni az alig két hét múlva esedékes WWDC-re. Reményem szerint kapunk valami dex módhoz hasonlót. -
hankock
tag
Kedves Bog!
Csak szólni szeretnék, hogy a milliós tétel nem hat, hanem hétszámjegyű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged