Hirdetés
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Divinity
üzenetére
Igen, így értem, igazad van.
A JVM szerintem (és remélem is) az életben nem fog futni mobil rendszeren almáéknál (aminek elég jó okai vannak), ezért mondtam hogy én biztos hogy maradok a first party xcode + swift vagy hasonló kombónál. Néha nehezebb, hogy így minden platformra kb. külön fejlesztőcsapat kell, de szerintem ez így sokkal jobban megéri hosszútávon. -
thiclyoon
aktív tag
válasz
Divinity
üzenetére
A business logic alatt két dolgot tudok felhozni, az egyik a nyelv, a másik a keretrendszerek. Előbbire high levelként ott a Swift, és egyre lejjebb az ObjC, vagy C, mellé a Metal. Ezek mindegyike fut mindegyik platformon - ha a PS mérnökei assemblyt vagy hasonlót használtak, akkor bocsánat, de ahhoz kissé elborultnak kell lenni
. Utóbbira pedig tudtommal mindent portoltak a Catalyst projekt keretében, lásd Core Location, Core Video, Core Audio stb. Vagy esetleg ezeken kívül másra gondoltál?(Azért csak a UI részt hoztam fel, mert tudtommal ez volt az utolsó rész, amit sikerült nekik közös alapra hozni.)
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Divinity
üzenetére
Lehet, hogy kettőt kellett írni eddig, főként ha 3rd party szoftverfejlesztő eszközt használt valaki, de ahogy írtam, egy ideje már elérhető a SwiftUI, mely nem egy 3rd party által minden új OS verzióra újraírt valami, hanem hivatalosan támogatott Apple keretrendszer. Mely mellesleg nagyon úgy néz ki, hogy a jövőben egyeduralkodó lesz (szerintem, mert ez még nincs kimondva), mivel már ma is van olyan komponens, amit nem lehet megírni a régi UIKit / AppKit rendszerben, csak és kizárólag a fent említett crossplatformot natívan támogató SwiftUI-ban (iOS 14+ Widget).

Az, hogy a SwiftUI kódból mi hogyan generálódik a háttérben, mi mire fordul, az meg nem érdekli a fejlesztőt. De ha esetleg mégis érdekel bárkit: nem, nem fordul le a régebbi rendszerre, hanem egy teljesen új "ground-up" rendszert tett le a fejlesztők elé az Apple, ezzel is segítve a minél gördülékenyebb és minél koraibb átállást. Szóval nem, nem kell kettőt írni már kb. 1-1,5 éve - más kérdés, hogy ezt melyik fejlesztő cég mennyire használja ki egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad 11(A16) 128GB Wifi Hibátlan/2026.11.27.Apple Gar./Akku 100%/p4613
- iPad Pro 5th gen (M1, 128 gb / wifi)
- Surface GO 1, 2, 3 - PRO 8, 9,10, 11, X Magyar Világító Billentyűzet
- Eladó Microsoft Surface Pro 9 i7 16GB ram 2TB ssd + Microsoft Surface Dock 2
- IPAD Mini 2 64GB Wifi+Cellular, Szép állapot, üzletből, garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Töltővel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
A JVM szerintem (és remélem is) az életben nem fog futni mobil rendszeren almáéknál (aminek elég jó okai vannak), ezért mondtam hogy én biztos hogy maradok a first party xcode + swift vagy hasonló kombónál. Néha nehezebb, hogy így minden platformra kb. külön fejlesztőcsapat kell, de szerintem ez így sokkal jobban megéri hosszútávon.
. Utóbbira pedig tudtommal mindent portoltak a Catalyst projekt keretében, lásd Core Location, Core Video, Core Audio stb. Vagy esetleg ezeken kívül másra gondoltál?