- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Divinity
őstag
válasz
thiclyoon #161 üzenetére
Öhm, ez így nagyon high level, attól, hogy valami ugyanabba a nyelvbe van írva közel sem biztos, hogy elindul egy másik OS-en, ha ez így lenne akkor sokkal egyszerűbb lenne a világ.
Desktop alkalmazások elég erősen függenek System API-któl és/vagy olyan libektől amik vagy System API-kat használnak vagy csak simán nem kompatibilisek bizonyos OS verziókkal. Én pl imadnám ha tudnék Java fejlesztést végezni iPad-en is de az iPad OS-en biza el nem indul egy JVM amivel ugye bukott az egész, igaz ez egy nem mindennapi dependencia de van bőven ami a mindennapi használatához szükséges. Bármekkora hasonlóság is van a két rendszer között, teljesen más alapokra építkeznek -
törölt tag
válasz
thiclyoon #156 üzenetére
iPad Pro-n inkább a productivity appok lesznek érdekesek, hogy ne kelljen mondjuk 2 különböző photoshopot fejleszteni ugyanarra a platformra. Eddig az volt a fő visszatartó erő, hogy az iPad-ok gyengébb cpu teljesítményéhez és kevesebb ram-jához kellett optimalizálni a szoftvert, most ez az akadály elhárult, azaz innentől főleg GUI design kérdés, hogy a szoftver Mac-en vagy iPadOS-en fut-e.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
thiclyoon #70 üzenetére
Próbálják kitapogatni, hogy hogyan csinálhatják a legtöbb pénzt, keresik az egyensúlyt a tablet tudása és az ökoszisztéma fenntartása között. Ha az m1 ipad tudná ugyanazt, mint az m1 mac+macbook, akkor nem lenne akkora késztetés az ökoszisztéma kiépítésére (imac a dolgozószobába, macbook professzionális mobilitáshoz, ipad tartalomfogyasztásra, esetleg minden eszközből külön-külön több az egész családnak...)
-
Somatom
veterán
válasz
thiclyoon #57 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Ha már csinálnak egy ilyen gépet, akkor csinálják meg rendesen! Értsd: fusson rajta az az OS, ami ugyanilyen erős hardveren képes futtatni ezeknek az alkalmazásoknak a teljes verzióit. Egy "talán majdért" nem fizetnék ennyi pénzt egy ilyen hardverért.
-
Noukoum
veterán
válasz
thiclyoon #57 üzenetére
Mióta kijött az első ipad pro azóta várjuk ezeket a teljes szoftvereket, talán az m1 miatt végre eljutunk idáig. De elég nagy szemétség hogy az elmúlt években folyamatosan ez volt a hype meg az ígéret (még ha konkrétan nem tudom hogy az Apple személyesen tett-e bárminemű kijelentést ami nem valósult még meg), aztán azóta sokan már kétszer is lecserélték a pro-jukat.
Amit tud az ipad pro azt nagyon jól tudja, ellenben szerintem még mindig alkalmatlan nagyon sokféle munkára. Persze ez csak az én véleményem, de érdekes módon hiába vannak egészen jó szoftverek ipadre amikor komolyabb munkáról van szó mindenki macen/windowson végzi el. Pedig papíron sokkal erősebb (volt eddig) az ipad pro pl. egy macbook pronál. Biztos véletlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest