- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
azért el kell ismerni az apple marketingeseinek tudását. Nagyon tudnak pénzt hozni a konyhára, jó lett a hype:
iPad keyboard
iPad Camera KitMég pénzt, még pénzt...
-
Épp ezt akartam írni. Valahogy nehéz elképzelni, hogy az iPad-et azért kötném a Windows-os gépemre, hogy egy linket megnyissak.
moonman:
Ez igaz, lehet, de ez iPad-en terjed. Szerencsére engem nem fenyeget, mert nem használom az iTunes-ot se és iPad-em sincs.[ Szerkesztve ]
-
Manapság ki nem ismeri a számítógépet? Általában az, akinek vagy nincs rá akkora szüksége vagy olyan területen dolgozik, ahová nem kell vagy idős és azért. Ezeknek a rétegeknek valószínűleg nincs is otthon gépük vagy ha van, annyit tesz, hogy bekapcsolja és netezik vele kicsit vagy filmet néz (erre azért a legtöbben képesek, még ha nem is nézitek ki belőlük). Így akár lehetnének potenciális vásárlók is, de mivel eddig sem volt nagyobb igényük ezekre a high-tech kütyükre, nem igen most fog megváltozni, mert kijött az iPad. Valószínűleg azért értenek kevésbé hozzá, mert nincs szükségük rá. Innentől pedig egy drága készüléket nem fognak megvenni csak azért, hogy legyen...
[ Szerkesztve ]
-
Szerintem nem kellene belemenni, melyik oprendszer jobb melyiknél, mert ez kb. parttalan vita.
Másrészt itt elég OFF.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#16820480 #538 üzenetére
Igen, a Samsung a gyártója az Apple processzorainak, de ez az A4 a nem rég megvásárolt P.A. Semiconductor közreműködésével hozta össze ezt Cortex alapokon, tehát gyakorlatilag sajátjuk - így is beszélnek róla mindenhol. A nagyon jó fogyasztás például a P.A. megoldásainak nagyban köszönhető.
[ Szerkesztve ]
-
-
Az tévedés, hogy a tablet az Apple "találmánya" lenne. Haz ezt sugározzák valahol, az csak reklámfogás. Ráadásul gondolod, hogy a CES-en bejelentett készülékek tervezése, gyártása csak az iPad bejelentése után kezdődött? Nem hinném. az egy dolog, hogy most lesz/van dömpingje ezeknek, ebben talán van szerepe az Apple-nek, ez meglehet.
Sokan jönnek mindig azzal, hogy az Apple-t mennyien majmolják, meg lopnak tőle, de ez erős ferdítés. Vannak jó ötleteik, amiket mások átvesznek, de nyilván ők sem csak a saját fejükből építkeznek.
[ Szerkesztve ]
-
"Vihar ez egy kicsi pohárban"
Az. Valaminek az első lépcsője talán, de az meg majd kiderül...
"az iPad esetében innováció a tartalomkezelésben van."
Persze nem az iPad hibája, de az sem épp innovatív, hogy összevesztek az Adobe-bal azon, hogy az Apple lekorlátozta a flash alapú fejlesztést és emiatt a vita miatt most a webes tartalmak jó része ki van zárva a körből. Lehet mondani, hogy megvagyunk flash nélkül, de ez kicsit önámítás. Persze, hogy megvagyunk, csak hülyén néz ki az oldalak 90%-án egy csomó piros X, így a tech csúcsán.
Az ágyban netezés meg jól hangzik, de azért tegye fel a kezét az, aki naponta órákat fekszik az ágyban és eddig csak a plafont bámulta, mert nem volt iPad, amit nyomkodhatott volna. Ha meg napi 15-20 percet még lefekvés előtt ezt nyomogatja, ahhoz a 200.000 körüli ára horribilis (amúgy is).
Persze be lehet inni az iskolába is (bár itt akkor bukott a technikailag nem képzett vásárlók nagy számának elmélete, ha nem is nekik szánjuk), de ott mit kezd vele az ember? Menőzik, mert másra nem való. Szünetben megnézni a híreket 200.000-ért pazarlás. Ott a Metropol.
Ilyenkor persze többnyire a szülők pénztárcája bánja, de azoknak úgyis mindegy.
Vagy vegyük azt az esetet, hogy megveszem a szülőknek, akik nem tudnak PC-t kezelni. Vajon ezt követően kint ülnek majd a verandán és naphosszat ezt a vackot nyomogatják? Kétlem. Ilyen egy szép amerikai reklám, idillel, jól fésült, mosolygós családdal az iPad körül. Talán, ha nyugdíjas, akkor ráér ilyesmire, de akkor meg valószínűleg már kevésbé is érdekli.
persze ez mind idehaza érvényes, az amcsik úgyis megveszik, ha kell, ha nem.
[ Szerkesztve ]
-
Gondoltam, hogy addig mész, amíg bele nem kötsz... látom, ez valamiféle divat lett nálad.
Íme, innen vettem. Megnyugodtál?
Shiku:
Tény, hogy az Apple annak idején jól találta ki a design-t, de egyszer meg fogja unni a nép, hogy bármilyen eszközt adnak ki a kezükből, mind pontosan ugyanúgy néz ki. A HTC "csúnyasága" meg erősen szubjektív, nekem például jobban tetszik az iPhone-nál a legtöbb HTC.[ Szerkesztve ]
-
Az Apple alapvetően a kevés terméknek köszönheti az alacsonyabb részesedést, de árban azért hasonló, mint a HTC-k. Mivel a HTC viszont sok kategóriában terít, nagyobb a részesedése a piacon, mint az Apple-é (még É-Amerikában is). No meg több hamisítvány is van Apple mintára és az is levesz valamennyit.
-
És jönnek fel. Már saját oprendszert akarnak és majdnem megvették a Palm-ot is. Egyre népszerűbbek, de a trendeknek idő kell, míg átalakulnak.
Nem kell a neten sokáig keresgélni a wi-fi probléma miatt:
egyrészt a 64 bites WEP-et nem szereti, inkább a WPA2-t, másrészt több egyetem és Izrael is bannolta hálózatkezelési problémái miatt, ami meg az OS 3.2 hibája javarészt.Ez gondolom hamarosan javításra kerül benne, hiszen pont a fő funkcióját érinti, a netezést.
-
Érvet nem mondok, mert írtam, hogy szerintem, a többibe csak beleszóltál.
orbano:
Nem mondtam, hogy terveztem, azt mondtam, hogy kihagyták és azt bele kell tenni, ha használni akarják és az azért pénz, idő és energia és azért egy webkamera és a többi cucc fogyaszt... a körítést te tetted hozzá. És igen, attól egy új SoC lesz, új áron és újra el lehet adni. Marketing az egész, de ezt nem is állítottam másként. A hónapokig rajta ülés a kivétel és a jelenlegi A4 kialakítása volt, nem a webkamera visszalapátolása, bár legyártani megint x darabot az újból, nem 1-2 nap..[ Szerkesztve ]
-
Ezt végképp kár volt...
Nem azért ülnek hónapokat egy ARM cucc fölött, mert olyan marha egyszerű ki-be pakolgatni cuccokat. A fogyasztást pedig maga az Apple szolgáltatta és az adatokat is, hogy mitől 10 óra a 10 óra.
de most már megy a film, szóval fankodjatok, meg utáljatok, a lényeg, hogy nekem holnap ugyanott kel fel a nap, mint eddig...
nord_:
Csókollak, de komolyan...néha beböfögsz valamit és azért, mert egy felé csaholsz másokkal, menő lettél. háát gratulálok.Ha figyelmesen visszaolvasol, az nem neked szólt...
[ Szerkesztve ]
-
"Ebben igazad van, de ezert is pont olyan funkciokat (pl. webkamera) hagyott ki az Apple az elso iPadbol, amit konnyen be tud rakni jovore"
Épp azt mondom, hogy teljesen kihagyták a SoC-ból, ergo komoly fejlesztés belehegeszteni.
Aki tud olvasni, annak:
SZERINTEM jobb a Dell, kapisch?kötekedők.
Megint az érvek nélküli vita...
Imádjátok tovább az Apple-t egyedül, én megyek filmezni.
[ Szerkesztve ]
-
"A 3GS se a legelso iPhone "lelkere" epul."
Az nem, de előtte az összes többi igen... és ezt 1x már megúszta az Apple. Ha ráül a kiherélt, de gyors és nagyon innovatív A4-re, akkor vége, mert abban még kamerának se maradt hely, vezérlő.
Dehogy irreleváns. Drágább lesz és fél - 1 év után az almás se lesz oylan hülye, hogy 500$-t kidobjon az ablakon. Legalábbis a mostani vásárlók túlnyomó többsége biztosan nem, ahogy eddig se tették.
A vásárlók többségének lehet, hogy szimpatikus, de azok, akik nem vásárlók, nem biztos, hogy pont így gondolják. Aki már megvette, az más, mint aki még nem és körülnéz.
De, tévedsz a statisztikákat illetően (bár kétségtelen, az Apple nagyot ugrott), úgyhogy csak várd ki azt a hétfőt szépen.
Jót fog tenni. Amúgy minden cég a profit maximalizálására hajt és aki a legjobban teszi, az az első, nem?
[ Szerkesztve ]
-
"de máig nem tudta lenyomni senki."
2 oldala van: a szakmai, amiben tényleg kiváló az iPhone, de már korántsem egyeduralkodó és a szubjektív, ami miatt én nem vennék iPhone-t, mert nekem nem fekszik. Én inkább HTC párti vagyok (illetve az új Dell-ek bármelyike is jobb szerintem nála). Szóval ez nem egyértelmű. És az iPAd se lesz mindig első és halálosan népszerű, mert a fanatikusokon kívül sokan hamar be fogják látni, hogy hiába a fantasztikus minőség, ha egyszerűen kevesebbet tud társainál, amik még talán olcsóbbak is lesznek.
Fiery:
És az Apple hogy áll Ázsiában?már nem a hamisakra gondolok. És a világon? Sehol. USA-n kívül a Nokia egyeduralkodó.
Majd nézd meg hétfőn a logout-ot ezzel a ki hogy áll az eladásokban kérdéssel. Meg fogsz lepődni, ki hogy áll.
[ Szerkesztve ]
-
Addig ok, hogy biztosan lesz kamerás, meg értelmes csatlakozós, de aki ezt megveszi, annak mindegy, nincs hardveres upgrade
Erre is értendő a kivárás. Egyébiránt a kiherélt Cortex azért bír 10 órát, mert minden egyebet kivettek, ami nem alapvető, így azok, amikben több cucc lesz, egyenes arányban kevesebb ideig bírják majd és ilyen helyeken a konkurencia befogja. És nem mellesleg, amihez nincs hardveres támogatás a SoC-ban, ott csak egy nyilván drágább, kiegészített modell segít. Az, hogy egyszerű a kezelés, csak 1 dolog, amit általában az Apple használók mondanak, de ez nem lehet általános érvényű érv, mert szubjektív.
[ Szerkesztve ]
-
Én mindig azt tanítom meg elsőnek, hogy minél kevesebb ablak, annál jobb.
Eddig bevált.
Fiery:
Itt azért most dömping várható és azért talán csak lesz egy-egy Dell vagy más, ami beéri, lehagyja aziPad-et. Rossz lenne, ha ennél jobbat már nem lehetne csinálni.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Cathfaern #319 üzenetére
Nyilván hatalmas réteg, aki még kimaradt, de aki most sem gépezik, az talán nem is tudja, hogy létezik ilyen. Én csak azt mondom, hogy elég valószínű szerintem, hogy nem a technikai analfabéták veszik majd meg többségükben, hanem mondjuk a világ többi részén élő fanok, akikhez most jut majd el hivatalosan és azok, akik menőzni akarnak vele meg azok kisebb számban, kik csak érintős vackot akarnak nyomkodni végre.És végül később azok, akiknek most nincs rá pénzük, de áhítoznak.
[ Szerkesztve ]
-
A multitasking azt a felhasználót nem fogja érdekelni, aki először ül előtte. Bezárni meg tudja Task Manager nélkül is. Ablakkezelés hogy jön ide? Azért, mert az iPad egyet kezel, már nem is lehet többet használni egyszerre? Nem értem. Eddig ezzel senkinek nem volt gondja, aki először ült gép előtt. iPad-en is be kell zárni, hogy újat indíts, ezt azért megértik az emberek, nem gyökerek.
[ Szerkesztve ]
-
A jóslás úgy tudom, nem tárgya a statisztikának. Mondom, benned már ez annyira megérett, hogy mindegy, mit írok, szóval ne fárasszuk egymást mercis legendákkal.
"be fognak tevedni a boltba az "egyszeru" emberek is."
Mondtam, hogy nem?
A józan paraszti ész olyanokat nem diktál, hogy van a világon tanulás és gyakorlás? Ismétlem, hátha értelmezed: nem azt mondom, hogy 1 sem veszi meg, aki még gépet nem látott, csak azt, hogy a többség már most látszik, hogy Apple fan és jártas a technikában.
Egyébiránt érdekes módon egy számítógép asztalát át lehet alakítani úgy, hogy pont ugyanilyen könnyű legyen kezelni, mint az iPad-et. Szóval ez megint csak nem a legjobb érv.
szerk: jó-jó, visszavonva egy része, ami nem ide való... de tényleg hagyjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Te tényleg write-only módban vagy...
fél millió eladott példány statisztikája semmi szerinted? Látom, nem tanultál statisztikát az iskolában, csak jössz itt azzal, hogy az, akinek se szüksége, se képzettsége a PC használatához majd hirtelen ilyen vackokat akar venni.
"Bizom benne, hogy lesz lehetoseged egy ilyen embernek a kezebe iPadet adni, es megnezni a reakciot."
Mi ez, cukorka egy kisgyereknek? Inkább te gondolj bele abba, hogy anyámnak az egeret nehéz megtanítani, akkor miért pont érintősön akarna gépelni? mert addig ok, hogy az ikonra bök, de mi van, ha bejön a böngésző? csak nézi? Csak ugyanazt szajkózod, mindegy, ki mit ír.
suraki:
Ezt a marhaságot ti találtátok ki, hogy csak IT szakember veszi meg szerintünk... úgy látszik, nálatok csak ez a 2 véglet van.Én beírtam, amit tudtam. Néztem statisztikát. De hogy nektek mindegy, mi van odaírva, csak az számít, ki írta, így nem vita a vita, úgyhogy mentem... vitázni évekkel lehet, nem meggyőződéssel.
És érdekes, hogy azok a cégek, akik erre szakosodtak, nem írnak sehol nagymamákról, meg hasonló legendákról. Mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Rossz felé indultál. Én oktattam embereket az alapvető géphasználatra, nem nézem le és nem is szánom őket, viszont kicsit ismerem. Aki zsigerből ódzkodik a számítógéptől, az ezektől a high-tech cuccoktól is. Ezt tipikusan nem vszi majd senki a nagymamának karácsonyra, max. fordítva. Nem is tudom, honnan indult, hogy a számítógéphez nem értők vennék (talán mert egyszerű kezelni?). Persze, lehet, hogy ők is, de túlnyomó részt nem ők.
Viszont azért megnéztem pár statisztikát, mielőtt azt mondanád, hogy a levegőbe beszélek. Azt ugye tudjuk, hogy iszonyatos mennyiséget megvettek már a kiadás előtt és az első napokban is. Nos, a márciusi statisztikák szerint 18-34 közöttiek mondták, hogy ilyet venni kell rövidesen és ezek nagy többsége azért, hogy internetezzen és zenét hallgasson rajta és a többség az Apple iránti lojalitás miatt. 57% azok közül, akik nem akarják megvenni, az árat jelölte meg első indokként a vásárlás kihagyására, de sokan mondták azt, hogy már van netbook, laptop otthon. A vásárlók 99%-a nem látta, érintette, nem látott teszteket a vásárlás előtt.
Ezek a statisztikák. A megérzésem tehát nagyjából bejött. Ez high-tech és menő, tehát az ennek megfelelő korosztály veszi meg.
-
Igazad van, az iskolázottság nem tartozik szervesen ide.
"amerikai tinik a kozepiskolakban es a colleg-okban"
Én is erre a rétegre céloztam. Az EU-ban is szerintem itt fog terjedni. A nyugdíjasok és a középkorúak, kik nem rendelkeznek számtech tudással szerintem elenyésző számban vásárolnak ilyesmit, de persze majd az idő eldönti.
-
Gondoljátok, hogy a célpiac az iskolázatlan, otthon géppel nem is rendelkező réteg? Kétlem... ezen kár is rugózni, mert ez nem olyanoknak szól, akik még sose neteztek és azt se tudják, mi az a PC, csak az Apple-t ismerik. Ez már kb. olyan belemagyarázás, mint a tűzhelyes példa. Ez a cucc igenis technikán felnőtt fiataloknak van kitalálva.
Annyiban igazad van, hogy alternatíva, de semmi több. Nincs misztikus célja, jelentősége, csak egy újabb eszköz, ami egyelőre még nem tökéletes és bőven van hol fejlődnie. Tanulhat belőle az Apple is és a konkurensek is.
Valóban, azért van itthon ilyen heves vita, mert ez is olyan, mint az Intel vagy az nV túlmisztifikálása és mindenki azonnal védelmébe veszi azokkal szemben, akik talán nem csak magasztalják. Talán inkább azt kellene felfogni, hogy lehet hibája az Apple termékeinek is, akármennyire is minőségiek a cuccaik.
[ Szerkesztve ]
-
Nem vonható. az egyik a mindennapi élet szinte elengedhetetlen és hasznos része, a másik pedig egy hobbi készülék. Ne menjünk már el szélsőséges filozófiába, hogy mit minek tekintünk.
az iPad marhára nem specifikus eszköz attól, hogy viszonylag szűk felhasználói körre tervezték. egy DVD lejátszó DVD-t játszik le, az iPad általánosabb ezerszer.
[ Szerkesztve ]
-
El is olvastad, amit írogatok itt vagy csak write-only módban vagy? Írtam a tiéddel ellenkezőt most? Nem, ne keresd. Amit írtam, hogy nem nagyon értem, hogy jön az iPad már a tűzhelyhez, mosógéphez... semmiféle párhuzam nem vonható közéjük. Háztartási készülék és iPad nem jön össze sehogy. Egyébként ajánlom figyelmedbe az utolsó pár hsz-emet is.
talamasca:
Én is a miért várjon a nép, ha van használható dologra írtam, amit írtam. azért várjon a nép, mert ez az első fecske nem igazán váltotta be a reményeket és csak marketingből akarják eladni, de bizonyos, hogy még az Apple palettájában is lesz jobb néhány hónap múlva. Szóval ha akkor lett volna szó arról, hogy lesz iPad és van időd megvárni, nm vártál volna? Persze nem kell örökké várni, de itt már van 1 termék, ami után viszont egyelőre érdemesebb kicsit várni. ennyit hadoválok, nem mást.[ Szerkesztve ]
-
válasz
talamasca #164 üzenetére
"Más:
Tök jó dolog, hogy más cégek "hegesztik" a sokkal jobb, innovatívabb kütyüket. Ja, tényleg jó.
Csak az emberek jobban szeretik használni a cuccot, mint olvasni róla. (pl. WP7)"Az Apple hány évig ült az első iPhone-ján nyugodtan, fejlesztés nélkül? És az OS? Talán a 4.0 már hoz érdemi újítást és nem csak bugfix-et. A WP7 meg jön, mint ahogyan az iPhone OS 4 is. talán nem kellene időt szánni a fejlesztésre? Azonnali csak a levespor meg a kávé.
"Na, ezért vezető cég az Apple."
Szegmense válogatja. a mobilok piacán világviszonylatban igen messze áll a vezető helytől, viszont nem kétséges, a marketing nagyon erős az oldalukon, de ez azért csak a közeli múlt óta van így... Egy IBM vagy SUN vagy Nokia össze sem mérhető velük.
"Bele lehet kötni a termékekbe, de kiszolgálják a népet.
Nem évekig írnak csak róla. Lehet utánuk csinálni. Szabad a pálya."Erre továbbra is csak azt tudom mondani, hogy persze, hogyne, csak az apple képes jó és minőségi terméket készíteni. Így van.
"De nem a pálya széléről kell okosakat bekiabálni! "
Hát nem... ebben egyetértünk.
Fiery:
Na, haladunk, már háztartási készülékké lépett elő az iPad? Holnap felteszem a tűzhelyre, de ha nem pirít és nem főz kávét, beperelem a gyártót, mert nem írták rá, hogy ilyet nem tud.Látom, kezdünk elszállni...
[ Szerkesztve ]
-
"Minden más oldal dicséri az eszközt, ezért nektek muszáj volt összehozni egy lehúzós cikket."
Nem. Minden más oldal szerint is az van, amit a racionális emberek mondanak. Jó lett és úttörő a maga nemében, de egyelőre kevés, nem tökéletes és túl van értékelve. Nem kell hátast dobni tőle, de mindenképp érdemes figyelembe venni a fejlődésben. És érdekes módon mindenhol azt írják, hogy notebook, netbook kiváltására egyelőre nem alkalmas, de ez csak most van így.
[ Szerkesztve ]
-
Csak tudna többet és mondjuk ne csak 1024-es felbontása lenne. azért ezen netezni sem éppen álom ekkora felbontás mellett. A konkurencia ezt a szintet hamar megugorja, mondjuk az első hullámban 1, talán 2 hónapon belül.
(#123) Ulkesh:
Jaj, Istenem... ez a bizonyítási kényszer. Általában a fanatikusok módszere az ilyesmi. Nyilvánvaló alaptalanságokkal nem lehet vitázni. Az Apple OS zárt, nyilván nem lesz másik eszköz, amire lehet optimalizálni. Az Apple OS telefonokra készült és pontosan annyira bugos, mint bármelyik másik. Felskálázták 10"-ra, a felbontás 1024 és ettől eldobta magát mindenki. Csak az Apple képes egyáltalán használható és minőségi cuccokat gyártani, értem én.[ Szerkesztve ]
-
Más gyártó sose csinált még minőségi alapanyagokból terméket jól összeválogatott hardverrel és plusz szolgáltatásokkal, igazad van, csak az Apple képes erre.
De én továbbra is azt mondom, hogy jó ez. Ha otthon lenne (ingyen mondjuk), akkor reggel gyorsan megnézném az NBA eredményeket, a híreket vagy receptet keresnék vele és a konyhában is meg tudná nézni a hozzávalókat vagy mittom én, de úgy önmagában ennek a konkrét eszköznek nem nagyon látom az értelmét. És amit szintén mondtam, komolyabb eszközök nagyon jól hasznosíthatóak a tudományban, különféle szakmákban és több területen is. Ha komolyabbak.
[ Szerkesztve ]
-
Most azért gurul elől az alma, mert kidobtak valamit a piacra. Ha ez jelenti a zászlóshajót, akkor ezt jelenti, de ettől a többi nincs lemaradva, csak ők még dolgoznak. Valószínűleg a Dell csak 1x adja ki és nem lesz generációkon keresztül ugyanaz a termék, csak más néven.
Bog:
Már ketten látjuk így...[ Szerkesztve ]
-
-
Szubjektív terület, nem mennék bele.
Szerintem több is van, sőt!.
suraki:
Jelenleg talán nincs kényelmesebb, de a CES-en bemutatott hasonló eszközök között vannak jóval messzebb mutatók, mint a mostani iPad (pl. a Dell multitouch-osa is jónak tűnik) - még az Apple is sietve bejelentett egy tablet-et, az iSlate-et. Ahogy valaki mondta, ez is 1-2 generáció múlva lesz igazán jó. Jelenleg a márka és a marketing erősebb, mint az értéke valójában.[ Szerkesztve ]
-
Ilyesmire pont jó. Gyors hírolvasásra, receptkeresésre vagy ilyenek. Több funkcionalitást belemagyarázni nem nagyon érdemes. Akkor jó, ha van otthon, de egyébként nem fog hiányozni és hamar megunható.
Bluegene:
ne menjünk bele, hogy miért nem hasonlítható össze egy SoC és egy PC. Erre értettem a különbséget, de abban igazad van, hogy az irány jó... ezt én is írtam, de ennél azért jobbak jöjjenek a későbbiekben, ha lehet.Alex91:
Igaz, de ez már üzletpolitika kérdése.[ Szerkesztve ]
-
Ezt akarja az Apple is elhitetni mindenkivel.
ahogy a cikk címe is utal rá, ez egy játékszer. Ha nagyon szigorúan nézzük, akkor számítógép, de leginkább egy túlméretes PDA vagy mobil, telefonálási funkciók nélkül, ami még kevesebb is annál. (Ugye a hardvert és a szoftvert nem kell bemutatni. Mindkettő mobil piaci termék)
Nem állítom, hogy nem jó, de azért ne állítsa be senki tökéletesnek, mert közel sem az és egy netbook funkcionalitásával nem ér fel sem hardveresen, sem szoftveresen.
Ha a felhasználó, aki megveszi, azt hiszi, jobban járt, mint egy netbookkal, az azért van, mert ezt vagy elhitte vagy mert épp erre volt igénye. Mindkettő logikus érv, de most nem a felhasználók szemszögéből néztük az előbb a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Na de azt is figyelembe vetted, hogy ezen Mobil OS van?
Vegyük figyelembe a környezetet is.
suraki:
Nem arra gondoltam, hogy papír vagy nem, de a netet máshonnan is elérem és még csak jegyzetet sem tudok ezen készíteni. a tábla PC a tudományos életben vagy bármely szakmai területen okos dolog, de nem ebben a formájában. Ezt azért nem szakemberekre méretezték, hanem a fiatalokra -- és ezt nem én mondom.Bluegene és mindenki:
Miért,csak XP-s netbook képzelhető el? Van tábla is Win 7-tel. Csak arra akartam kilyukadni, hogy nem összehasonlítható egy netbook és az iPad. Ide most illik, hogy alma és körte összehasonlítás lenne, aminem értelme nem sok van.[ Szerkesztve ]
-
Miért, te hol olvasod a szakmai híreket? Én eddig meg tudtam oldani és ehhez nem kell külön eszköz. azt gondolom te is tudod, hogy az internetezési szokások alapján nem a szakmai híreket olvassák legtöbben.
Az csak egy ellenpélda.
edward2 és alex91:
Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy az Apple találta fel ezt a nagy kijelzős, érintős szegmenst? Tábla PC a kulcsszó. Évek óta vannak ilyenek. Az Apple azért volt érdekes, mert innovációt várt mindenki a sok bejelentéstől, ami kicsit felemás eredményt hozott. Van iylen, de lesz ez jobb is.[ Szerkesztve ]
-
Ebben igazad van, de akkor már valóban ott egy noti, ami emellett másra is képes. Szóval jó ez, ahogy írtam, de nem az igazi. Van egy szűk sáv, ahová be lehet erőltetni a piacon, de már most vannak tábla pc-k, amik többet tudnak és ez csak javulni fog.
Elveb felskálázhatóak a régi alkalmazások változtatás nélkül erre a méretre.[ Szerkesztve ]
-
válasz
hackeeeee #30 üzenetére
Igen szűk a célcsoport lehet az: pénzes, magát lekötni nem tudó, ezért ilyennel menőző és netet olvasgató (szigorúan olvasás, mert a parkban már nehéz ezen érintőssel gépelni.), unatkozó fiatalok, akik mást nem nagyon tudnak kitalálni, mint ágyban iPad-et nyomogatnak. Értelmes célok.
Nem is ellened, neked beszélek én, inkább csak értetlenkedek. Mindenesetre én is kipróbálnám, de hamar meg lehetne unni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
hackeeeee #21 üzenetére
Értem én, de ha meg csak olvasgatni akarok, veszek egy E-ink-es gépet és még csak nem is fárasztja annyira a szemet. Árban talán egy szint egy profibb e-reader is, úgyhogy ha csak ezt az egy értelmes érvet hozták fel neked, akkor ez bizony gyenge érv.
Bluegene:
Ekkora sz*rral hogy a nyavalyába telefonálnál? A füledhez emeled?Jó-jó, tudom, van headset is, csak jó volt elképzelni.
A másik kérdés a Flash... azt most az Apple elintézte magának, szóval ez kilőve.
[ Szerkesztve ]
-
Ahogy mindenfelé megy a beszélgetés róla: a fanatikusok szerint úgyis a következő táblák az Apple-től lopnak majd, de aki leveszi az almás szemüvegét láthatja, hogy jó-jó, de azért nem az igazi áttörés, amit beígértek. Épp, mint az Intel és a CPU-ba integrált GPU.
Mindenesetre jó volt a tesztet olvasni és a videók is tetszettek.
Köszi
ui: azért emeljük ki, hogy a saját CPU igen erős lett, viszont az SGX 535 (Intel GMA 500) GPU-ra úgy tűnik, hogy 1024-es felbontástól nagyobb ekkora méretű kijelzőnél nem nagyon erőltethető rá.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple internetezésre és könyvolvasásra kitalált táblagépe járt nálunk. Elsőre döbbenet, gondolkodóba is estünk.
- Kés topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- iPad topik
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest