- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
-
rakal
senior tag
válasz
Paarthurnax #368 üzenetére
Ha van Novatel MIFI-d,akkor nem is kell 3G-s verzió,jobban jár az ügyfél,ha külön vesz egy MIFI-t,ahhoz több eszközt lehet csatlakoztatni WiFi-n keresztül,az iPad-ot is a 3G hálózathoz.
-
Paarthurnax
senior tag
Az amerikai Apple Store oldalán fent vannak az árak:
Wi-Fi:
16GB $499 32GB $599 64GB $699
Wi-Fi + 3G
16GB $629 32GB $729 64GB $829Szerintem a hatszáz dolláros wifis tűnik a legjobb vételnek ezek közül, hiszen 3G-t csak útközben használ az ember, arra ott van a telefon, otthon meg van wifi. Persze magamból indulok ki. Nem mintha venni szándékoznék, de gondolom sokan fognak.
-
joey04
titán
itt lesz olvasható leghamarabb magyar felhasználói vélemény.
-
ZooLee
senior tag
Nem fogják fejlesztgetni olyan szintre, mint egy asztali gépet, mert pont annak a hátrányai nékül használható gépet akartak kiadni, és emiatt jött a nagy kiábrándulás. Mindenki egy Tablet-PC helyettesítő gépet várt, az iPad pedig nem az.
Ha nagy procit/vinyót raknak a gépbe, már nem lesz hangtalan, fűteni fog, nem fogja 10 órán keresztül bírni. Valahol meg kellett kötni a kompromisszumot, az idő majd eldönti, hogy jó helyen próbálták-e. (Szerintem igen, bár nem robbanásszerűen fog elterjedni, inkább amolyan laposkúszás-szerűen beszivárog majd mindenhova...)
Z.
-
degooo
csendes tag
De tényleg gáz h nicsn multi task, Azthiszem ha kicsit fejlesztgetik a gépet, Az asztali gépet egy iylenre cserélem le. Milyen jó már , az öledbe netezni, és nem hallod a ventik hangját se
-
achim77
csendes tag
Sziasztok remélem jó helyen járok. Olyan kérdésem lenne hogy , kaptam egy apple ipod 16gb mp3, mp4 lejátszót németországból. Valszeg használt mert egy helyen kódot kér. Lehet ennek a szoftverét frissíteni és magyarosítani? Ha igen hol. Válaszokat előre is köszönöm.
-
ZooLee
senior tag
Azért az Apple-nek mélyen a zsebébe kellene nyúlni hogy egy Adobe-t kilóra megvegyen.
Ha csak az Apple-ről lenne szó egyedül, akkor lehet, hogy nem tudná lenyomni, de a Google-el együtt már igencsak potens páros! Különösen az okostelefon piacon, ahol gyakorlatilag együtt letarolják az egészet, ha az MS nem tud valami csodát előraántani a kalapból (amire egyre kisebb az esély)
Így tekintve nagyot fordulhat hirtelen a terület, a HTML5 növekedése exponenciálisan megindulhat...
Z.
-
ZooLee
senior tag
Számomra egyetlen helyen hiányozna, de azt inkább amúgy is laptoppal végzem: a Unicredit Spectranet rendszerében Flash-alapú a bejelentkező ablak, és utaláskor a címzett bankszámlaszám. Hogy miért ezzel oldották meg JS helyett, rejtély.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Spectra-t fejlesztő (magyar) cég már csinálja az iPhone klienst, azt nem tudom, hogy kint van-e már forgalomban, de már működik. Talán ők is látnak fantáziát a dologban?
Tehát - persze banktól függően - ezt sem kell feltétlenül hiányolni sokáig
Z.
-
<NewL>
addikt
válasz
LEFTHORSE1 #356 üzenetére
csak vicceltem,ne vedd komolyan
egyébként ha már van otthol neted,akkor mát érdemeseb egy wifi routert venni (nem nagy pénz,5K saccper)
de azért kíváncsi leszek a szolgáltató(i) árakra is -
LEFTHORSE1
őstag
-
<NewL>
addikt
válasz
LEFTHORSE1 #353 üzenetére
iPad
-
Tigerclaw
nagyúr
A gond nem azzal van, ami benne van, hanem a rengeteg dologgal, amit kihagytak belőle. Sajna messze nem váltható ki vele egy netbook, sőt már a legegyszerűbb netezésen elhasal. Persze amcsiban sokan megveszik így is, de máshol sajna nincs sok értelme piacra dobni, főleg olyan országokban nem ahol már az ipod/iphone is csak csökkentett funkciókkal érhető el, az itunes korlátozás miatt. Az ipaddal csak bővül az el nem érhető szolgáltatások listája. Se zene, se film, se könyv.
-
LEFTHORSE1
őstag
Aki tud angolul annak itt van egy kis összefoglaló az Ipod eddig ismerté vállt tudásáról
-
majom2
senior tag
-
Prof01
veterán
Jó cucc lehetett volna, de az USB-t és a flash-t kihagyni elég nagy hiba volt... Meg az OSX-et persze...
Remélem még nem volt: [link]
-
xxman
senior tag
szeringtem a flash megoldható...
ipod touchom van és vidáman viszi indavideot stb.(persze jailbreakelt)
és mivel ha jol lattma az eredeti bemutatóvideón ougyan az a csatlakozás
szerintem erre is lesz "JAILBREAK"
ja és a flash hiány nem teljesen igaz mert ipod táccson is ha megnyitsz egy vidis oldalt és mp4a vidi quicktime ikon jelenik emg és viszi vidáman -
majom2
senior tag
nem is rád gondoltam. az adobe felvásárlását természetesen csak viccből írtam, bár elméletileg valószínű meg tudnák tenni. és még csak nem is részvénycseréről beszélek, mert ha igazak a pletykák, valami iszonyat mennyiségű pénztartalékaik vannak. de ez persze soha nem fog bekövetkezni.
#343: gondolom nem egyszerű minden kis hülyeséget mindenkivel egyeztetni, viszont végül elméletileg mindenki boldog lesz. az meg nem baj h a dolgok közben fejlődnek, ha cserébe egy kiszámítható és átlátható rendszert kapunk amit mindenki és mindenki használ.
-
törölt tag
Spec. linuxon most nem vesződöm vele, hangcsatornát nem is támogatja böngésző, a többi marha lassan jönne le. Majd máskor.
A teoretikusság azért fontos, mert voltak, vannak példák kellő számban arra, valamit, amibe rengeteg időt, energiát, pénzt öltek a kukában végezze, s amíg nincs kinn, addig is lehet akár ezt is belevenni. A szabvánnyal szüttyögés- mennyi minden változott 2004 óta? A draft-n esetében is, mennyire sírtak vele, mennyit fejlődött a technológia menet közben? annál is bőven sokat lehetett olvasni arról, mindenkit zavar, hogy milyen sokáig nem adják ki a véglegeset. Ha pedig a szabványosításdit nézzük, rendben van, hogy kell, az is, hogy mi mindent akarnak vele elérni. DE. Baromi lassan teszik ezt. mire kiadják már meghaladja a világ jópár dologban. -
majom2
senior tag
válasz
#06658560 #341 üzenetére
látom nagyon képben vagy
egy ilyen jelentőségű szabvány kidolgozása mindig több évet vesz igénybe. hadd mondjak erre egy példát: 802.11n. 2002 óta készül, a végleges változattal azonban csak 2-3 hónapja lettek készen. ettől függetlenül, már 2007 óta vannak e szabvány szerint müködő készülékek a piacon.
de most már ha lehet szakadjunk le erről a hiperteoretikus témáról. nagyon unalmas ezen ennyit rugózni.inkább nézd meg a html5 linket amit beszúrtam az imént
-
törölt tag
Attól, mert vannak végleges részei még dobható kukába. amennyiben a fejlesztését végzők nem tudnak megállapodni, akkor megtörténhet könnyen. Az pedig, hogy mennyire előremutató a jövőbe egy dolog, még nem jelenti automatikusan, hogy a végleges stádiumig is eljut. Az, hogy 2004 óta töketlenkednek rajta, talán jól jelzi, hogy miért vagyok szkeptikus vele kapcsolatban.
-
majom2
senior tag
válasz
#06658560 #339 üzenetére
sztem rajtad kívül nincs ember a világon aki komolyan gondolja h a html5-öt megszüntethetik. mégis miért tennék? a következő évek egyik meghatározó ipari szabványáról beszélünk. 2004 óta dolgoznak ezen és mostanra már nagyon közel értek a végéhez.
és mondom még1x, a legfontosabb részek (pl streaming video/audió) már véglegesek.egy kis érdekesség, html5+js:
http://9elements.com/io/projects/html5/canvas/ -
törölt tag
Bármikor kidobhatják addig, amíg el nem készül. Pl mert meghaladja az idő közben, ha nagyon sokat tökölnek vele. Benne van a pakliban, hogy nem lesz belőle végleges szabvány.
Arra gondolok, hogy amíg nincs kész a szabvány, csak tervezete van, ami változhat, marha jó dolog támogatni, utána meg mutogatni, hogy de hát mi támogattuk a két évvel ezelőtti változatot, csakhogy ti mocsok szemetek belenyúltatok, megváltoztattátok és most mi lett velünk, bühühü. MS-től függetlenül. -
majom2
senior tag
válasz
#06658560 #337 üzenetére
méghogy a html5-öt kidobják???
na, ezen jót nevettem, köszi
ja lehet h kidobják, meg az is h lotto 5ösöm lesz a 7végénmindkettőre kicsi az esély, de lehet
meg akár az is lehet - ha már ennyire el akarunk szakadni a valóságtól - h az apple megveszi az adobe-t és megszünteti a flash-t
Majd ha végleges lett, s kiadták, onnantól kell elvárni, hogy valami támogassa.
ez honnan jött? arra gondolsz h a ms szeretkezik támogatni egyenlőre? nem csoda, ők az egyetlenek a böngészőpiacon akik ellenérdekeltek a html5 elterjedésében. -
törölt tag
Majd ha végleges lett, s kiadták, onnantól kell elvárni, hogy valami támogassa. Mennyi mindent láttunk már, hogy sok tervezetig eljutott, s majdnem végelegesen kidobták. meze még a szabványosítási folyamat vége. Talán addig meg jó lenne olyan követelményeknek megfelelni, amelyek jelenleg léteznek, elfogadottak.
-
majom2
senior tag
válasz
#06658560 #335 üzenetére
a html5 valóban nem végleges még teljesen, de a nagy része már nem fog változni! nem véletlen h a safari, chrome, firefox és opera már portolta a kisebb-nagyobb részét. egyedül az ie-re kell még várni, húzzák még egy az időt egy kicsit, de remélhetőleg hamarosan nekik lépniük kell.
-
majom2
senior tag
Ejjha, ez aztán az infó!
És szted melyik számít szabványnak? a flash vagy a html5? és melyik szekeret tolja jobbs bácsi éppen?
nyilván az átállást nem lehet egyik napról a másikra megtenni és ehhez kellenek átmeneti megoldások.
ha figyelmesen olvasol, láthatod h ezt én is írtam.
a met.hu bekaphatja. én is most néztem meg, és tényleg
tisztában vagyok vele h ez egy fórum. ugyanakkor néha ledobja a szíjat a rengeteg read-only megmondóember, akik csak hajtogatják a baromságokat mint valami papagály. na ennek nincs az égvilágon semmi értelme. az a legjobb változat, amikor láthatóan fogalma sincs arról sem h miről beszél - még ha ő esetleg úgy is gondolja. egy értelmes vitának én is nagyon örülök, én is ezekért járok ide. csak az a baj, h az ilyenekből sajnos nem sok van. még valami: read-only megmondóembereket soha nem győzöl meg érvekkel. meg kb semmivel sem. de arra jók h megöljék az értelmesnek induló vitákat.
#333: én is néztem a demót, h csak valami számlaszám kiírásra használják
le is esett az állam
na ilyenkor nem tudom sírjak-e vagy nevessek
de biztos valami nyomós oka van
-
válasz
#06658560 #332 üzenetére
Azért erősen embere válogatja, hogy kinek mekkora érvágás a Flash hiánya.
Számomra egyetlen helyen hiányozna, de azt inkább amúgy is laptoppal végzem: a Unicredit Spectranet rendszerében Flash-alapú a bejelentkező ablak, és utaláskor a címzett bankszámlaszám. Hogy miért ezzel oldották meg JS helyett, rejtély.
Sehol máshol nem hiányzik - FlashBlockom van, és nem szoktam a Playre kattintani.
-
törölt tag
válasz
czipaocsi #331 üzenetére
Olyanokhoz, mint fórumra írogatás, stb. persze, hogy jó, de az még nagyon messze van a teljeskörű nettől, ha korlátozottan tudsz oldalakat megnézni.
Pl az időkép oldalán műholdképet, vagy animált képet a széltérképen kívül már nem tudsz megnézni. holott nem lenne hátrány, ha ott is rendesen lehetne tájékozódni.
-
czipaocsi
aktív tag
válasz
#06658560 #328 üzenetére
Flash ide vagy oda, a lényeg, hogy a Mobilarena fórumba a buszon ülve is bele tudok kontárkodni, ahogy most is teszem, iPhone-ról. Vhogy el kell ütni ezt a három órát...
A flash szót pedig eredetileg elgépeltem és teljesen véletlenül a fals szó született meg helyette... -
talamasca
senior tag
Most már ugyanarról beszélünk.
Egyértelmű, hogy nagyobb kijelzőn kényelmesebb olvasni, filmet nézni, stb...
Számomra viszont nem nagy kompromisszum, hogy ezt az iPhone-omon kell megoldani.
Mint említettem, az iPhone legnagyobb előnye, hogy mindig nálam van.
Ezt a "képességet" az iPad nem tudja überelni.Otthon meg eszembe se jutna az iMac mellett elővenni.
Biztos, meg lesz a helye a piacon, ezt nem kétlem.
Sőt, ha hozzámvágnák tudnék mit kezdeni vele.Sajnos azonban egyelőre érdemi változásokat nem tud hozni.
A témaindító cikk címe ezért nagyon is frappáns: Nem más, mint egy nagyra nőtt iPod.
-
Lehet hogy újdonságot fogok mondani, de pontosan ezért törekednek szabványosításra, hogy NE kelljen két féle oldalt legyártani, és minden böngészőben ugyanúgy jelenjenek meg tartalmak. . .
"egyre több oldalnak jelenik meg iphone-ra optimalizált változata" - világ életemben imádtam az ilyet. Ha felmégy pl. az origo-ra rádob egy szutyok wml - vagy xhtml alapú (nyavaja tudja, nem is néztem) szarra. Nem akarom. Az eredeti oldalt szeretném látni.
Nem, iPhone-os tapasztalatom nincs, de bármilyen meglepő használok egyéb PDA-t, amin ugyanúgy küzdök a flash részlegs hiányával - és ez platform függetlenül igaz -, ugyanis az utólag telepített Opera 10ben nincs direkt flash támogatás - bele hákolni pedig macera. Ezért használok még Skyfire-t, hogy ahol Flash kell (pl. met.hu új csapadék térképe flash alapú, és azért kellett, hogy lássam mennyi hó zuttyan még a nyakunkba tegnap és tegnap előtt, az IE mobil böngészőjét meg nem szívesen használom, mert lassú ).
Örülnék neki, hogy ha valakinek nem egyezik a véleménye a másikéval, az nem lenne egyből kiosztva. Ha jól emlékszem ez egy fórum, és szabad vita lehetőséget biztosít. Te így látod a dolgokat, én úgy, a harmadik meg amúgy. A véleményemet le fogom írni, attól függetlenül, hogy te ezt jónak avagy rossznak tartod.
Érvekkel meg lehet győzni, de leugatással eddig még nem nagyon sikerült senkinek... -
törölt tag
válasz
czipaocsi #316 üzenetére
Fingom nincs ezekre, pl. normál telefonról sem küldtem még soha a büdös életben mms-t, csak párat fogadtam, persze azokat meg nem tudtam megnézni valami szolgáltatói beállítás hiánya miatt. Flashes oldalt szerintem rengeteget. legalábbis amiket én nézegetni szoktam, igen soknál ha csak a menük, de flashben vannak, s a flash hiánya már borzasztó nehézzé körülményessé teszi az adott oldal használatát. Én sem szeretem, de akkor is sajnos megkerülhetetlen valami. Most még.
-
erdoke
titán
válasz
talamasca #324 üzenetére
Az olvasási távolság nagyjából adott mindkét eszköznél, gondolom nem tartod az orrod előtt órákig az iPhone-t se.
Amit én írtam, egyébként se közvetlenül erre vonatkozott, bár a betűméret nyilván befolyásolja a megjelenített sor hosszát.Tehát:
"A szemedtől való távolság és a betűméret amiken múlik a dolog."
Ez így igaz, csak éppen a sor hossza a betűmérettel fordítottan arányos. Ha a szifonon fentebb állítod, hogy az iPad-hez hasonlóan legyen olvasható, akkor a sorhossz töredéke lesz a nagyobb kijelzőhöz képest, azaz ugrálhat a szemed oda-vissza, mint állat. -
majom2
senior tag
#321 + #325:
lehet h nagy újdonságot fogok mondani, de az oldalak jelentős része úgy működött régebben, h detektálta a böngészőt és ez szerint futott különböző kód a különböző böngészőkön. h ez elsősorban melyik mammutcég miatt kellett, abba most nem mennék bele mert tuti flame lenne belőleegyre több oldalnak jelenik meg iphone-ra optimalizált változata. én egyre többször találkozom ilyenekkel. néha visszakapcsolom az eredetire, mert azt szoktam meg, de tény h van egy ilyen tendencia. mindenesetre az biztos h ha valahol meg akarják tartani a látogatókat, ott tesznek is ezért.
akinek nincs hoszabb távú tapaszatalata iphone-al, vagy touch-al, azt arra kérem ne ossza már az észt h mennyire nehéz vagy könnyű az élet flash nélkül. persze, sok oldal használ flasht - reklámokra. egy értelmes oldalon soha sem flash-el oldják meg a navigálást. egy nyomi kis menüt javascriptben is nagyon könnyű megcsinálni - meg szinte bármi mást is.
az ha egy bank képes flash-hez kötni a netbankját, azt inkább hadd ne kommentáljam.
-
fairi
őstag
válasz
czipaocsi #315 üzenetére
pont az ipad miatt fog szarakodni egy nagyobb weblap,azért még nem jött el az az idő...
ha nem tudja a user ipadáról megnézni kapcsolja be számítógépét...Windowst még mindig többen használnak,macekben tudtommal van flash..
Iphonen meg senki ne nézzen flasholdalt...
netbookok tudják,mégis az elterjedtebb!
Ipad most jött ki,elég kétleném h hamar mindent átírnának miatta HTML5-ben,..
Summa summarum szívás vár az ipadosokra...
Főleg ha kedvenc oldaluk,vagy az internetbankjuk flasht használ.... -
talamasca
senior tag
Már ne haragudj meg, de próbáltad is már az adott programot, vagy csak tippelgetsz?
Mert nem érted, hogy én mit nem fogok fel, pedig én csak az általad valós problémának nevezett koholmányt nem értem.
A teniszes példával pedig pont engem igazolsz.
Minél közelebb ülsz a lelátón, annál jobban kell mozgatnod a fejed és a szemed.
Minél távolabb vagy pl. TV-ben nézed, akkor átlátod a pályát.Lényeg a lényeg: A szemedtől való távolság és a betűméret amiken múlik a dolog. Be kell állítani, hogy komfortos legyen.
Ha nem érted, hogy én mit mondok, kérd meg a kislányod, hogy magyarázza el! -
erdoke
titán
Vajon kitől származik az idézet (2008)?
"We don’t know how to build a $500 computer that’s not a piece of junk."
-
válasz
czipaocsi #315 üzenetére
Azért azt erős túlzásnak érzem, hogy minden oldalt duplikáljunk. . . .
Ez kb. akkora ötlet, hogy ha havazik, ne a havat takarítsuk el, hanem tartsunk egy télre felkészített autót, és a nyárra felkészített autót. . .A Flash biztonsági rést jelent. Valóban. Az viszont alapvető tény, hogy ma már nagyon kevés oldal jelenik meg valamilyen flash nélkül. Igazából már az is csoda, ha pl. a menü egy oldalon nem action srciptben, és flashben van megírva.
Más a célközönsége egy ilyen fórumnak mint ez, és pl. egy utazási iroda oldalának, ahol különböző uticélok közül választhatsz. Azt nem mobilon fogod lefoglalni. És bizony a flash csillogása kell az embernek. Mert parasztvakítás
ráadásul meglepően egyszerű programozni by the way. -
erdoke
titán
válasz
talamasca #319 üzenetére
Többszörös különbség van egy iPad és egy iPhone sorhosszúsága között. Aki normálisan tud olvasni, azaz egy könyvben legalább fél sorral előre olvas, annak ugyanez iPhone-on görcsös szemrángás. Ha te nem vagy képes felfogni a különbséget, és hogy valós problémáról van szó, akkor bizonyára általános iskola második osztályos színvonalon olvasol. Bár ezt a 8 éves kislányom kikérné magának...
A teniszes példád annyira sántít, hogy a valóságban pontosan fordítva van. A szélesebb látószögű kamera és a speciális szögek miatt kevesebbet kell mozgatnod a szemed TV-s közvetítéskor, mint ha élőben a lelátó közepéről nézed a mérkőzést.
-
talamasca
senior tag
Nem a számszerűség a mosolygásra késztető abban amit leírsz.
Hanem maga az, ahogyan bele akarsz magyarázni kényelmetlenséget a nézésbe, szemhasználatba.Ezek alapján tilos pl. tenisz nézése TV-ben is...
Sőt, legjobb ha nem is nagyon nézünk ki a fejünkből, mert a világban minden mozog és ezáltal lefárasztja a szemünket. -
czipaocsi
aktív tag
válasz
#06658560 #304 üzenetére
Kíváncsi lennèk mennyi MMS-t és mennyi SMS-t vagy e-mailt küldenek, esetleg chatelnek az iPhone tulajok, mondjuk havi átlagban...
Kíváncsi lennék mennyi flash-es oldalt néz meg egy átlagember és mennyit, ami nem flash alapú, szintén havi átlagban...
Lehet, hogy sokan meglepődnénk a számokon, de az is lehet, hogy nem... -
czipaocsi
aktív tag
Sztem nem az ipadnek kell megoldani a flash-kompatibilitást, hanem a flash-t használó oldalakat kellene ipaden (iphone-on, ipod touch-on) is elérhetővé tenni. Ez sztem minden weboldal tulajdonásának érdeke, hiszen lassan eljutunk oda, hogy a mobilinternet meghatározó szerepet tölt be a mindennapjaink során, amiben az Apple - lássuk be - elég komoly és megkerülhetetlen tényező lett. Nem hinném, hogy a flashes oldalak, no meg azok fejlesztői/tulajdonosai ezt ne látnák ugyanígy...vagy van nekik flashből bevételük?
-
fairi
őstag
tényen ezek nem változtatnak,még mindig sok oldal van flashben megírva,pl az internetbankomba belépés során is egy flash jön fel...
de rengeteg weblapom is a menü flashben irva h jó "látványos" legyen...persze én is használok a tüzesrókában flashblokkolót,reklámok ne töltsenek be,és gyorsabb,biztonságossabb is minden...
míg flash hiánya óriási érvágás,rengeteg oldal még használja,sőt vannak teljes flashben megírt oldalak is..
majd ha ipad megoldja ezt a flash témát akkor talán lehetne nevezni ami kiváltja a netbookot..
korrekt megoldás,safari böngészés során tiltaná a flash,oda tenne egy F betűt,és ha rákattintasz akkor elindulna..
reklámok kilőve,de ha oldal használatához kéne a flash akkor katt és használnád! -
majom2
senior tag
Jobs a Google-ról és a flashről!
"On Google: We did not enter the search business, Jobs said. They entered the phone business. Make no mistake they want to kill the iPhone. We won't let them, he says."
"Apple does not support Flash because it is so buggy, he says. Whenever a Mac crashes more often than not it's because of Flash. No one will be using Flash, he says. The world is moving to HTML5."
Így legyen lottó 5-ösöm
meghozta az eredményét az adobe balfaszsága az osx-en...
-
-
majom2
senior tag
olvastam egy cikket, miszerint rendesen alávágtak a piacnak ezzel az 500$-os árral. mindenki 1000$-ra számított és úgy árazta a saját kis termékét. most lett egy kis felbojdulás. röhej, h a kindle is ennyi. nem is kérdés melyiket éri meg jobban.
#306: iphone-nal többet netezek mint desktop pc-n. hidd el nekem, ez sokkal kisebb probléma mint amekkorának itt többen beállítják. de ha valaki farmville-ezni akar az ne vegyen ipad-et, vagy üljön le a desktop gép elé.
#307: volt már
-
Stunts666
őstag
Nem tudom, hogy láttátok-e már:
http://www.youtube.com/watch?v=D1G3KxvgldE&feature=player_embedded -
törölt tag
-
majom2
senior tag
válasz
czipaocsi #302 üzenetére
ezzel 100%-ban egyetértek... (a netbook-os megjegyzéssel is
)
jobban tették volna ha azt a hulladék mms-t is kihagyják teljesen, de mindegy, végül nem zavar, de jobban örülnék ha nem lenne. pontosan azért amit mondasz, meg kell szüntetni az ilyen elavult és méregdrága technológiák támogatását.
viszont a flash k.-ra zavarna. a rengeteg szar flash reklám jól belassítaná a gépet - amit ugye rengetegen azért szerentünk mert olyan gyors mint a villám -, másrészről egy csomó felesleges adatot töltenél le minden egyes oldallal. mobilelőfizuval nem mindegy.
és igen, régen a flash nélkül sok mident nem lehetett megcsinálni. de ma 2010-et írunk, minden eszköz adott a kiváltására, mehet a kukába. de a leglényegesebb h szabványos eszközökről beszélünk, amik teljesen nyíltak, mindenki portolhatja aki akarja - ellenben a flash-el ami egy cégkezében van és teljesen zárt.
valahol el kell kezdeni a flash kinyírását. na, ha a nyomi ms is méltóztatik beépíteni a html5 támogatást az ie-be, akkor majd egy kicsit felgyorsulnak a dolgok. de mindenesetre látszik h valami elkezdődött (youtube, vimeo, stb...). -
törölt tag
válasz
czipaocsi #302 üzenetére
Miért alkalmatlan bármire is a netbook netezésen kívül? Mert a jelek szerint azt tökéletesen ellátja, magyarul amire tervezték, arra jó.
Az MMS, mint példa eléggé sánta, ha visszagondolsz a rev. 2 hatalmas újdonsága pont az mms támogatás volt a szifonnál. S a probléma az elvetésével a flashnek rém egyszerű. Mert ha netezésre szánják a terméket, akkor ahhoz feltétlen kell manapság a flash, anélkül maximum egy drága e-book reader lehet a kütyü, nem több, aminek meg esetlegesen vannak hatékonyabb, olcsóbb megoldások is, jobban megfelelő kijelzővel. -
czipaocsi
aktív tag
válasz
czipaocsi #302 üzenetére
Abban pedig majdnem biztos vagyok, hogy a legnépszerűbb flash játékok meg fognak jelenni App Storeban iPadre optimalizált változatban, mivel a kijelző mérete és a vas maga alkalmassá teszik a készüléket az ilyen játékok teljeskörű és élvezhető használatára. Így a kecske is jól lakik, no meg a káposztát se kell mindig újratermeszteni a Farm-on...
-
czipaocsi
aktív tag
A korszakalkotó termékeknek pont az a lényege, hogy teljesen másfajta megközelítést alkalmaznak, mint a mindenkori "átlag", amihez idővel ez az "átlag" próbál majd meg alkalmazkodni és nem pedig fordítva. Legyen ez akár egy új üzleti modell (pl. iTunes, App Store, iBookstore), egy új technológia használata (pl. multitouch és/vagy kapacitív érintőkijelző), netán egy nem biztonságos, esetleg nem kívánatos (elavult?) technológia mellőzése (pl. MMS, flash). Lásd először iPod, majd iPhone sikersztori. iPad-del sem lesz ez másképp - valószínűleg -, csak be kell érnie. Vhol viszont el kell(ett) kezdeni.
Azt hiszem ez a flash-dolog egy picit túl van dimenzionálva, legalábbis az azt hiányolók részéről. Bár el tudom képzelni, hogy vkinek valóban hiányzik. A párom pl. most is csirkéket etet meg búzát vet a Farm(ville)-ján.....de sebaj, én majd veszek egy iPad-et, ő meg használhatja aratásra - az egyébként minden másra teljesen alkalmatlan - netbookomat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest