Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
én értem, de vannak tantárgyak, amit nem lehet így megoldani. nem tudom milyen órákra jártál, és ott mennyi tananyag van, de szerinted kinek van ideje visszahallgatni az órai hangfelvételt még egyszer? egyszer hallod órán, és úgymond "real time" feldolgozod, leírod. aki nem képes erre, az nincs megfelő szinten a tanulásban.
az előre gyárott jegyzetet általában félév elején megkapod/-veheted jelenleg is, ez nem nagy varázslat.
amit te mondasz, hogy interaktívan megtárgyaljátok az óra anyagát, ahhoz nem az óra végén kell megkapd a jegyzetet, hanem előre, hogy előre felkészülj belőle. van ilyen óra, úgy hívják "gyakorlat". ellenben előadáson ülsz, és figyelsz arra amit az elől álló csávó beszél, feldolgozod, és hozzáfűzöd a gondolataidat. ez nem azt jelenti, hogy a tanár tollbamond neke,d vagy ha esetedben ilyen élmények voltak, akkor azt sajnálom, rossz helyre jártál. hanem megvilágítja azt az anyagot, amit amúgy is elolvashatnál magadtól egy könyvből, illetve hozzáteszi a saját tudását, amihez előadás közben/után te hozzáteszed a saját tudásodat. -
törölt tag
valószínűleg eltérnek az oktatásról alkotott elképzeléseink, de én nem szeretnék ilyen órára beülni. halálra idegesíett, amikor az oktatók egy ratyi powerpoint prezentációra mondták azt, hogy ez a "jegyezet", és ahhoz is alig voltak képesek hozzátenni órán.
egyrészt sok tárgynál nem feltétlen előre kötött anyaga van az órának, hanem vannak olyan témák,amiket elmond még az oktató, és fontos lehet megjegyezni (nem monoton, determinált, amit egy gép is meg tudna csinálni). illetve még ha lenne is ilyen anyag és oktatási rendszer, akkor is azt mondanám, hogy én a saját gondolataimnak és logikámnak megfelelően akarom leírni, mert én úgy látom át (nem úgy, ahogy a tanár előre összeírta amagának). az előadás léynege, hogy gondolatokat ébresszen, és hogy ezeket a gondolatokat lejegyezd, ahhoz kell valamilyen eszköz (pl. papír és toll).röviden összefoglalva az általad leírt oktatási módszer antikreatív, determinált. nekem nem kellene, és remélem nem ilyen lesz (csak) a jövőben.
-
törölt tag
hát, arról (is) volt szó, hogy suliban ilyet használa a gyerek. nem tudom te hogy vagy vele, de sokszor érdemes jegyzetelni suliban, ahhoz meg szerinetm jobb a billentyűzet, mint egy kapacitív képernyőn megpróbálni kézírni, vagy virtuális billentyűzettel próbálkozni, és ugye egy netbook árában benne van az is, ehhez meg még külön fizetsz érte.
gigyeltem, de számomra a google books töbebt ad(na), mert ők nem csak az amerikai piacra figyelnek. ahogy az itunes-ból sem tudnám megvenni a kedvenc zenéimet/filmjeimet (hiába a legnagyobb zeneáruház).
tudom, hogy jelenleg elsősorban nem az onlines sajtó fizetőssé tételéhez akarják használni, de egy igen megfelelő eszköz rá, főleg az államokban, mert ott gondolom veszik majd, mitn a cukrot, ahogy az össze almát. és ha van esze annak a fószernak, akkor kapni fog ezen alkalmon, és megpróbál lepatálni velük.
-
törölt tag
én úgy tudom, hogy alapvetően nem a kijelző károsítja a szemet (a CRT óta), hanem az, hogy egyfoyltában egy helyre fókuszálsz, így ellustulnak a szemmozgató izmok. ezért lesz szemüveges egyre több iskolás, és az olyanok is, akik csak papírról olvasnak.
ettől függetlenül szerintem ez nem egy olyan nagyon jó eszköz... a billentyűzet miatt egy netboook jobb lehet sokkal (meg a felbontás miatt is). ha választani kéne szolgáltatás alapján, akkor nekem jobban bejönne egy olyan google books, ahol bérelni/vásárolni lehetn könyveket. mert az, hogy a Times és hasonló lapok átkerül ilyen kütyükre csak egy dologra jó, hogy az a csávó át tudja verni a fizetős legyen az online sajtó is, és erre legyen egy, a felhasználókra nagy befolyással bíró társa is.
kokyt: az e-ink teljesen más szemszögből közelíti meg a dolgot. miért fejlesztik még mai napig az IrDA-t? pedig a BT elég jól lenyomta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest