Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fairi

őstag

válasz #16820480 #96 üzenetére

nekem van pár ilyen órám,olyan unalmas volt h mobilommal neteztem:)
    olvastam a mobilarenát:)

mostani szemeszterben már fejlődtem pda-ról fogom nyomni az ipart,ha szar az óra...
    msc végén(még 2 év) már lehet ájpadról,feltéve ha lesz rá hack :DDD
    tipikus az a cucc,ami tetszik is meg nem is,pár hülyeség elrontja az összképet,,főleg az a rágott alma a hátlapon :D

• Ulkesh

őstag

válasz #16820480 #96 üzenetére

"valószínűleg eltérnek az oktatásról alkotott elképzeléseink, de én nem szeretnék ilyen órára beülni. halálra idegesíett, amikor az oktatók egy ratyi powerpoint prezentációra mondták azt, hogy ez a "jegyezet", és ahhoz is alig voltak képesek hozzátenni órán."

Mert piszokul nem érted, hogy miről beszélek.

Van egy tananyag, amit a tanárnak le kell adnia ez alapján készülhet kivonat, ami a jegyzet alapja. Az óra maga egy beszélgetős, párbeszédre és valódi oktatásra alapuló megoldás lenne. Az óra végén meg a diák megkapná az előre összeállított jegyzetet és az óra hanganyagát. Ha ebből nem vagy képes tanulni, akkor reménytelen vagy.
    (Ha meg ragaszkodsz a saját jegyzeteléshez, akkor a hanganyag alapján könnyedén összerakhatod magadnak utólag, de az óra nem azzal fog eltelni, hogy monoton írod, amit a tanár mond és gyakorlatilag semmi önálló gondolatod nem lesz a témáról.)

• kokyt

senior tag

válasz #16820480 #73 üzenetére

"az e-ink teljesen más szemszögből közelíti meg a dolgot. miért fejlesztik még mai napig az IrDA-t? pedig a BT elég jól lenyomta."

Na pont ez az. Technológiailag mind a kettő más, emiatt eltérő igényeket elégítenek ki. Konkrétan viszont nem jobb egyik sem a másiknál, ezt a kérdést a felhasználás dönti el. Mivel a iPad a könyv/újság bolttal együtt jelenik meg én indokoltabbnak éreztem volna ha emiatt e-ink kerül bele. Tudom, akkor nem igazán lehetne filmet nézni rajta, meg nem lenne csilli-villi játékdömping. Így viszont semmi több egy nagy iPod touch-nál.

A vicc az, hogy pont a játékok, videók, és színes szagos animációk miatt került bele az lcd technológia, egyesek mégis meg akarják magyarázni, hogy jobb olvasni rajta mint egy cél-technológiával ellátott céleszközön. Demagóg dolog... :U

Karma: Vagy az. Én is beneveztem volna egyre. Erre ezzel el*-ták ezt a remek lehetőséget. Az Apple-től innovációt vártam, erre kaptam a jól megszokott iSpanyolviasz-t, "némi" megkötéssel.

• Ulkesh

őstag

válasz #16820480 #85 üzenetére

"hát, arról (is) volt szó, hogy suliban ilyet használa a gyerek. nem tudom te hogy vagy vele, de sokszor érdemes jegyzetelni suliban"

Nem.
    A jegyzetelés órán egy ostobaság, ami eltereli a figyelmedet a tananyagról és az előadásról, alapból megölve az interakciót.
    Egy ilyen eszköz esetén a tanóra teljes anyaga az óra végén egy gombnyomásra a tanári gépről a tanuló készülékére kerül, az órát meg arra használják, hogy a tanuló figyelmét végig fenntartva oktassanak.
    (Ez lenne az ideális eset, nem??)

• Ulkesh

őstag

"ettől függetlenül szerintem ez nem egy olyan nagyon jó eszköz... a billentyűzet miatt egy netboook jobb lehet sokkal (meg a felbontás miatt is)."

Azokhoz a funkciókhoz, amire kihegyezték ezt az eszközt a billentyűzetre minimális szükség van és legtöbbször csak útban lenne.
    A felbontása meg nagyobb, mint a netbook-oké.

"ha választani kéne szolgáltatás alapján, akkor nekem jobban bejönne egy olyan google books, ahol bérelni/vásárolni lehetn könyveket. "

Nem figyeltél, ez arról szólt, hogy vásárolhatsz könyveket és előfizethetsz újságokra. :)

"a Times és hasonló lapok átkerül ilyen kütyükre csak egy dologra jó, hogy az a csávó át tudja verni a fizetős legyen az online sajtó is, és erre legyen egy, a felhasználókra nagy befolyással bíró társa is."

Ez is igaz, viszont nem egészen az online sajtóról van itt szó, mivel itt a papíralapú újság és az interaktív online tartalom együttese az amit megkapsz, valószínű olcsóbban, mint a papír alapú megoldást. Vagyis többet kapsz kevesebb pénzzért.

• SEFAN84

aktív tag

Apple a sznobokból él.Amint láthatjuk elég jól,mert sok a kényelmes ember,és utána sem néz ingyenes lehetőségeknek!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés