- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
válasz
donceleger8 #267 üzenetére
"Eredeti ötlet? Ki is az apple legnagyobb beszállítója? Kinek az alkatrészeit veszi? Ez nagyon eredeti! LOL"
Nem attól lesz valami eredeti ötlet, hogy ő maga csinálja meg az alkatrészeket.
Saját szellemi termék is lehet eredeti ötlet, pl. -
Black Dragon
addikt
válasz
donceleger8 #269 üzenetére
Én úgy tudom, hogy amióta beperelte az Apple a samut, azóta nincsenek jó barátságban, ergo az apple valamilyen más alternatívát keresett a beszállítóra, de nem tudom melyik céget.
-
bigand77
tag
válasz
Ok, én valóban a dizájnra értettem, le is írtam lentebb, hogy kijelzőt, meg chipet is a samutól vesznek. Illetve az A4 chip tudtommal samsung alap, de tudtommal az apple módosított rajta, tehát ilyenkor a tervet szokták megvenni, nem a chipeket...de passz, ezt nem tudom, hogy rendezték le, tény, hogy az Apple a samsungtól vesz/vett cuccokat. Azért írtam, hogy ez nem is fog abbamaradni, mert ha minden ekkora mammutcég megsértődne a másikra azért, mert bepereli, akkor már rég nem lenne közöttük egyáltalán együttműködés. Megy minden tovább, a cég meg úgy van vele, hogy végre a jogi osztály se csak ücsörög a babérjain.
-
Black Dragon
addikt
válasz
Hát már nem a samu a beszállítója.
-
Everman
addikt
válasz
donceleger8 #217 üzenetére
"Értem én, hogy levédette, de akkor ez monopol helyzethez vezethetne és tisztességtelen piaci magatartást vonna maga után."
Egyszerű a történet, ha le van valami védve, akkor ha olyat akarok gyártani, akkor fogom magam és kérek rá engedélyt a jogtulajdonostól, illetve megfizetem a használati jogokat.
Ha egy üzenetrögzítőben lejátszott dal után is jogdíjat kell fizetni, akkor miért kell ezen meglepődni és értetlenkedni? -
Everman
addikt
válasz
donceleger8 #206 üzenetére
A tabletPC nem tablet, más kategória.
"Ezekre alapozva indította el az apple a saját fejlesztéseit"
Kár, hogy jóval előbb volt már az Applenek mind tablet, mind tabletPC prototípusa. Szóval fail.
-
DanielK
addikt
válasz
donceleger8 #217 üzenetére
"Már ott elrontották, hogy engedték levédetni!" Ezzel egyetértek!
De ezért meg nem az Apple a hibás. Ő kihasználta ezt a kiskaput. Jókor volt jó helyen, ahogy a mondás tartja. És most próbálja ezt védeni. Üzletileg és jogilag ez teljesen korrekt, az erkölcsi kérdés meg ebben az üzleti életben nem kérdés. Sajnos! Mert ahogy írtam, nálunk is volt már olyan eset, hogy erkölcsileg mindenki nemet mondott, de beosztottként ezt csak és kizárólag munkahely váltás mellett lehetett volna megtenni. A mai helyzetben meg nem ugrándozunk, ekkora munkanélküliség mellett.
Amit a tulaj mondd, az úgy van.
-
DanielK
addikt
válasz
donceleger8 #206 üzenetére
"Ezekre alapozva indította el az apple a saját fejlesztéseit, és 2010-ben mutatta be az iPad-et áprilisban, majd jött a Galaxy Tablet a Samsungtól ugyanebben az évben szeptemberben. Most akkor erre a pár hónapra veri a nyálát az apple? A Samsungnak előbb volt tablet Pc-je!
Versenyezzen inkább jogi körök nélkül és meglátjuk hogyan alakul a helyzete! De ha veszíteni fog a peren, akkor ez a huzavona nem sokat segít a cég megítélésén, hiszen ezt még az alma tulajok is soknak tartják, amit magáról képzel az Apple!"Nem arra veri a nyálát (hogy tőled idézzek), hanem hogy úgy néz ki, mint az övé. Az Apple-nek nem az a baja, hogy ebben a termékcsoportban (táblagép) csinál valaki egyet, hanem, hogy OLYAT, mint az övé, ami le van védve.
Miért nem tudnak saját dizájn csinálni a Samsungnál? Pl. fejlesztették volna tovább azt, amit belinkeltél.
Amúgy az amit belinkeltél umpc és nem tábla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Házimozi haladó szinten
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 3561 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H T600 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest