Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
bartatamas #3599 üzenetére
egy 3g/2g kapcsoló pl milyen biztonsági kockázatot rejt?
-
bartatamas
senior tag
válasz
aprokaroka87 #3598 üzenetére
A Google gondolom a biztonságra hajt, azért szűkíti az API-t mert szerintem felhasználói visszajelzésekből rájön hogy egy funkció biztonsági kockázatot rejt és ezért zárttá teszi. És gondolom nem örül annak hogy az alkalmazások ezeket a befoltozásokat próbálják megkerülni, kihasználni folyamatosan a biztonsági réseket.
Szóval én ezt megértem. Az már más kérdés hogy ez szerintem nem a helyes út. Úgy gondolom a helyes út az lenne ha a felhasználó dönthetné el hogy egy alkalmazás mit tehet és mit nem. Ez az engedély-kezelés teljes megváltoztatását igényelné.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
bartatamas #3595 üzenetére
tulajdonképpen mi az oka az ilyen lépéseknek?
-
törölt tag
válasz
Felháborító! Ez a legundorítóbb húzás, amit eddig a Google csinált. Szerencsére, ezzel saját maga alatt is vágja a fát. Remélem, hogy Ubuntura is lesz majd E-Robot!
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Király, továbbra is "fejlődik" az Android?
Mindent a felhasználó kényelme ellen.
Lassan korlátosabb lesz, mint az iOS.
-
bartatamas
senior tag
Hát lehet nem sokáig lesznek elérhetőek a programjaim. Ez jött most levélben, ez került be a Policy-be most:
"We’ve specified that apps should not harm, interfere with, or improperly access Application Programming Interfaces (APIs)."
Gyakorlatilag mindkét program (és sok más egyéb program is) kénytelen az API-t nem a megfelelő módon használni.
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #3591 üzenetére
Mindkettőre van lehetőség, de mivel az egyik nem Android feature, a másik pedig akár még bug, vagy vmi hiányosság lehet, ezért csak trükközni lehet, ami nem működik/rosszul működik/jól működik. Tapasztalós. Leírom, amit sztem tehetsz, de lehet, hogy Tamásnak van frappánsabb ötlete.
Híváskor húzhatsz egy filtert a kijelzőre, ami blokkolja az érintésbevitelt. Erre van opció a Robotban. Esetleg vmi full screen -t is használhatsz, ami híváskor eltűnteti a "rolót".A másikra az az elmélet, hogy egy parancsban behívatod a hívószámkijelzés választómenüjét és érintést emulálsz a kívánt opcióra. Erre használhatod az Autoinputot is, mert sztem úgy gyorsabb lenne (korábban írtam róla).
-
Scooter86101
tag
Szia köszönöm a választ főleg hogy ilyen gyorsan ..
nekem sony telefonom van , de ismerősomnek samsung és abban alapbol van ilyen lock program , a közelség érzékeloje az működik amikor hivast inditok fejemhez teszem elalszik ugyan a kijelzo de hallom hogy csak hozzá érek a kepernyohoz és pl az ertesito sav legutobb is már le volt húzva ..
szóval a saamsungon úgy van hogy ahogy elidnult a hivas megjelenik egy lakat mar levan zarva , ettől függetlenul a közelség erzekelo működik .. de csak ha kétszer a kepeenyore böksz úgy oldja ki ... a másik akkor hogy a hivoszam lerejtesevel kapcsolatban egy olyan parancs esetleg amivel a menun keresztül o maga ellep a célig és atvaltja .. ? Köszönöm megegyszer ..
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #3589 üzenetére
Ez egy kicsit zavaros. A telefonszám rejtést/megjelenítést nem az Android és még csak nem is a telód csinálja, hanem a szolgáltató. A telón beállításra a teló egy kérést intéz a szolgáltatód felé. A szolgáltatónak megvannak a kódjai a különböző beállításokhoz. Ezeket kell használni az adott hívásnál ahhoz, hogy a számodat megjelenítse, vagy rejtse. Természetesen, ezt lehet automatizálni a Robottal. Az elmélet az, hogy a teló beállításaiban alapértelmezés szerintire állítod a számkijelzést. Aztán csinálsz egy parancsot, ami blokkolja az összes kimenő hívásodat, egy változóban letárolja a hívott számot, hozzáilleszti a szükséges kódot és így küldi ki a hívást. Ez nyilván nem az "egyenes út". Azt a Google becsukta (ez egy külön story). De észre sem lehet venni a különbséget, annyira gyorsan avatkozik be a Robot a kimenő hívásba.
A lock is megoldható, többféleképpen is. Gyárilag nincs ilyen funkciód? Vagy rossz a közelségérzékelőd? Ha indítasz egy hívást és lezárod a kijelzőt, akkor hogy adod ki a hívás vége utasítást? Valamelyik fizikai gombbal? -
Scooter86101
tag
Sziasztok , most telepitettem a robotot és nagyon tetszik .. szeretnék tőletek két kérdést kérdezni hogy olyat is lehetne a robottal elvegeztetni , hogy a telefon számon elrejti illetve mutatja ezt csak sima ikonkent .. a másik pedig hogy ha hívást indítok akkor úgy egy callscreen lock , vagyis lezárna a kepernyo... ezekre lenne megoldás köszönöm előre is ..
-
törölt tag
válasz
Scaevola #3587 üzenetére
Először kell egy művelet, amiben beállítod a változó értékét. Aztán, egy másik parancs eseményében hivatkozhatsz magára a változásra. Az esemény az, hogy változott a változó értéke és nem az, hogy mi a változó értéke. Értelemszerűen, a változás definiálásához csak a változó neve kell. Ha az is számít, hogy mire változott (vagyis a változó értéke), akkor azt feltételként tudod hozzáadni, mondjuk egyenlőség operátorral. Tehát, esemény: X változó beállítva ÉS X változó értéke = valamivel. Ez lehet pl. szöveg is. Ha a változó értéke szám, akkor használhatod a kisebb/nagyobb operátorokat is.
Egyébként nem látom, hogy Tamás írt volna eseményt. Művelet feltételeként említette a változót. Egy műveletnek mindenképpen lennie kell, ami beállítja a változó értékét. Utána tudsz hivatkozni akár a változásra, akár a beállított értékre. -
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3585 üzenetére
Izé... Változó beállítva esemenynél csak nevet tudok adni a változónak, értékadási opció nincs... vagy nem látom (értem)
-
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3585 üzenetére
Ahh... tehát már magában az eseményben létre kell hozni a változót!
-
bartatamas
senior tag
válasz
Scaevola #3583 üzenetére
Meg tudod azt csinálni hogy mondjuk a parancs első művelete ez:
Változó beállítása, név: otthonVagyok, érték: Adott Wi-Fi állapotban van(enabled)
Tehát ha otthon vagy akkor az otthonVagyok változó értéke igaz lesz, egyébként hamis. (Bár szerintem a wifi állapot rossz kifejezés annak eldöntésére hogy otthon vagy-e, de ez más kérdés)
Ezután ha a parancsodban vannak olyan műveletek amelyeket csak otthon vagy csak az utcán akarsz végrehajtani, akkor adj hozzá egy feltételt (klikk a műveletre és feltétel beállítása) amely vagy az legyen hogy
Változó értéke(név: otthonVagyok)
vagy az hogy
Tagadás operátor(Változó értéke(név: otthonVagyok))
-
zho-lee
addikt
Üdv srácok!
Bocs, csak visszatértem ehhez a képernyőzáras kapcsolóhoz, és valamit nem értek.
Segítséget meg azért kérek, mert most épp annyi a melóm, hogy jól jönne..
Működik szépen, tehát nálam fordítva van, ha az otthoni wifi hálózatot megcsípi, akkor beadja a pin kódos képernyőzárat, ha eljövök otthonról, és leszakad a wifimről, akkor meg kikapcsolja a pin kódot.Az egész úgy megy, hogy alapból a telefon menüjében a pin kódos feloldás van beállítva.
Éppen ezért, okos kis program ez, amikor kikapcsolja, nincs semmilyen zár.
Nem lehet mellé betuszkolni, hogy legyen mondjuk egy "Elhúzás" zár ha kikapcsolja?Elsőre nem találtam ilyet, azért kérdem, köszi még egyszer a segítséget!
-
Scaevola
tag
Gyerekek... elakadtam.
Bizonyára öregszem, mert van vagy 10 eljárásom különböző esetekre, ennek ellenére képtelen vagyok létrehozni egy parancsot... igaz ilyen elven még nem készítettem egyet sem.
(Tamás, pont az jött elő, amiről e-mailen beszéltünk, de nem akarlak privátban nyaggatni)
NFC tag érzékelését Tamás megoldotta, tök jól működik.
Ehhez kapcsolnék műveleteket, de nem úgy, hogy ha bekövetkezik az esemény, akkor történjen meg mondjuk a wifi bekapcsolása, hanem úgy, hogy
megvizsgálnám, be van-e kapcsolva a wifi és ennek megfelelően döntenék.Konkrétan:
egy NFC tag-gel tudatnám a telefonommal, hogy adott helyen vagyok, vagy ha az adott helyet elhagyom.Tehát a tag nem azt mondja a telefonnak, hogy OTTHON, hanem feltételektől függően azt, hogy OTTHON v. UTCA.
Ugyanez a kocsiban lévő taggel is.
KOCSI vagy UTCA
Mert ha beülök, érintek, akkor aktiválom az auto kihangosítást, GPS-t, stb.
Kiszálláskor nem kívánok másik taget használni, hanem ugyanazt érintve szeretném az utcai beállításokat érvényesíteni.
A robotnak abból kéne tudnia eldönteni, hogy a kocsiba épp' be- v. kiszállok, hogy pl. aktív-e a GPS.Míg egy hálószobai tag esetén nagy segítség az idő (reggeli érintés = ébredés, esti érintés = lefekvés) addig az utcára történő kilépést nem tudom ennyire egzakt módon meghatározni.
Tehátaszongyahogy:
Esemény:
- NFC tag érzékelve
Műveletek:
- Wi-Fi beállítása
állapot: be
- Fényerő beállítása:
50%
stb
stb.Ezt akárhányszor érintem, minden esetben ezeket fogja végrehajtani.
Hogyan tudom megvizsgáltatni a robottal, hogy milyen állapotban van a Wi-Fi?
Próbáltam szöveg illesztéssel, de nem sikerült.Mit gondoltok?
-
zermi
aktív tag
Arra keresnék valami megoldást, hogy két BT eszköz között hogyan lehetne megoldani a váltást. Adott egy okos óra és egy headset. Csatlakoztatva az okos óra, ha érkezik egy telefon hívás, vagy én indítok telefon hívást, akkor a headset-et csatlakoztassa.
Köszi előre is az ötleteket. -
Scaevola
tag
válasz
#79335424 #3578 üzenetére
Igen... azért is írtam, hogy nekem elég lenne akár az ID is (az a MAC-re hajazó sor), mert csupán a tag-eket szeretném megkülönböztetni egymástól. Ha a Robot felismeri, hogy egyik a piros, másik a zöld tag (fizikai valójukban is szinesek), az már nekem elég, ettől függetlenül lehet, hogy érdemes inkább az írható részt kiolvasni, lehet, hogy másnak arra is szüksége lenne.
-
törölt tag
válasz
Scaevola #3576 üzenetére
Na, látod, ebbe a vonatkozásába bele se gondoltam. Én az ID átírás és ez alapján azonosítás miatt linkeltem. Így viszont a szitu adott. Azt a sort kellene a Robotnak beolvasnia (és gondolom, hogy társítania az azonosítóhoz). Ez már Tamáson múlik, hogy le tudja -e programozni.
-
Scaevola
tag
válasz
#79335424 #3575 üzenetére
Jó kis cikk... csak éppen a BTK. 375. §-a kimondja, hogy öttől tíz évig évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki információs rendszerbe adatot bevisz, annak működését befolyásolja jogtalan haszonszerzés végett. Egyébként csak három évig terjedő szabadságvesztés járna érte, de minősítik az esetet, ha hamisított vagy jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával vagy az ilyen eszközzel történő fizetés elfogadásával okoz valaki kárt.
Szóval jó kis cikk, én is próbálgatom a szárnyaimat az informatikában, de ilyenbe még próba szintjén sem mernék belemenni.
-
Scaevola
tag
válasz
#79335424 #3572 üzenetére
Fogalmam sincs, mit jelent az flg melletti érték... (0x800000)
Így fest egy beolvasott NFC tag:Tag type: NXP MIFARE Ultralight (Ultralight C) - NTAG203
Technologies available: MifareUltralight, NfcA, Ndef
Serial Nr: 06:a6:62:52:23:35:81
ATQA: 0x0044
SAK: 0x00
Data format: NFC Forum Type 2
Size: 10/137 Bytes
Writable: Yes
Can be made Read-only: Yes
Record 0 - UTF-8 (en): text/plain a=1Elképzelni nem tudom, melyik lehet ezek közül a 0x800000
-
törölt tag
Egy ártatlannak tűnő művelettel csináltam egy hatalmas user errort. Leírom, hogy meglegyen az infó, mert csak a mázlin múlt, hogy áldozatok nélkül ki tudtam jönni belőle.
Az előzmény:
Korábban írtam, hogy ezen a custom romon feljebb kellett emelnem a prioritást ahhoz, hogy a Robot ikon ne tűnjön el.
Van egy alkalmazáscsoportom, aminek a fókuszba kerülésekor átállíttatom a kijelző kikapcsolási idejét. Ennek van egy különálló, kontroll parancsa is, ami kijelző timeout változás eseményre, dob egy ticker üzenetet az aktuális timeout értékkel.(Egy parancs eredményének kijelzését mindíg független parancsként szoktam megcsinálni). Mivel a Robotban is sok időt töltök, ezért benne van a "long_timeout" csoportban.A merénylet:
Minap túrtam a Gravitybox -ban és találtam egy értesítés eltűntető opciót. Emlékeztem darvinya kérdésére és gondoltam, hogy kipróbálom. Lássuk csak, melyik értesítés látható, amin tesztelni lehetne! A Robot. Na, ez hiba volt!Az eredmény:
Alkalmazáscsoport indít, értesítés megjelenik és abban a pillanatban a teló kikapcsol. Mázlim volt, hogy nincs olyan parancsom, ami mondjuk lock feloldásnál dobna egy ticker -t. Így, "büntetlenül" ki tudtam kapcsolni a Gravitybox -ban a funkciót. -
Scaevola
tag
válasz
#79335424 #3570 üzenetére
Ezt értem, de ezzel csupán annyit tudok vezérelni, hogy ha egy NFC-t érzékel a teló, akkor történjen valami.
Jelenleg azon törpölök, hogy hogyan lehetne megkülönböztetni egymástól az NFC tageket.
Még írni sem kéne rá, csupán a SERIAL-t ha ki tudná olvasni a Robot, elég lenne... nekem. -
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3567 üzenetére
Bekarmolom.
NFC tag discovered: Intent { act=android.nfc.action.TECH_DISCOVERED flg=0x800000 cpm=com.bartat.android.robot/com.bartat.android.event.NfcTagListener(has extras)}
Ennyi a bejegyzés az NFC-vel kapcsolatban.
Van egy AAA nevű szabályom, ami egy NFC tag érzékelésekor kiír egy buborékba egy a betűt... ez lefut.
-
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3567 üzenetére
Nem értem, hogy miért, de a hibakövetést tudom törölni, ezért a törlést követően pár sor van csak, amit meg kéne osztanom... de nem megy.
Hiába próbálom a megosztás gombot, csak kér, hogy várjak.Ha bekarmolom ide kézzel, az nem jó?
-
bartatamas
senior tag
válasz
Scaevola #3566 üzenetére
> com.sonyericcson.organizer: [] Ez jó?
Ez azt jelenti egyrészt hogy ugye engedélyezted a Robot-nak hogy értesüljön az új értesítésekről. Másrészt a fenti alkalmazás ezek szerint másodpercenként frissíti az értesítést. A logolásom csak hibakövetés miatt írja most ezt ki, de a másodpercenkénti értesítés frissítés az Organizer által nem meríti nagyon a telódat?
> Lehet, hogy akkora, hogy percekig törli?
Van ilyen ahol ez beakad, soha nem értettem miért.
> NFC
Gondolom akkor nem is tudod elküldeni mit lát a Robot az NFC-ből? Más logcat alkalmazással?
-
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3507 üzenetére
Szia Tamás!
Most próbálom a hibakövetést és nem egészen értem, mi történik.
Minden másodpercben bejegyez egy ilyen sort a progi:
Notif event:
com.sonyericcson.organizer: []Ez jó?
Másik,hogy próbálom a megosztás gombot használni, de ha rányomok, percekig csak várat... nem történik semmi.
Most próbáltam a logot törölni, arra is csak azt írja, várjak.Lehet, hogy akkora, hogy percekig törli?
Az NFC-vel kapcsolatban:
Van egy NFC tools nevu progim, ami kiír egy halom üzenetet a tag-ről:Tag type
Technologies available
Serial Nr.
ATQA
SAK
Data format
Size
Writable
Can be made Read-only
Record 0 - UTF-8 (en): text/plainEz utóbbit én írtam rá a tag-re... lehet itt bármi más is, pl:
- text
- URL
- custom URL
- Application
- mail
- contact
- Phone number
- SMS
- DataPl. az SMS-hez be lehet írni egy számot és szöveget, ezáltal ha a tag-et "érinted" a telefonnal, dobja az sms-t, URL esetén egy linket vár, értelemszerűen... stb.
Csomó lehetőség van ebben a dologban, azt kellene valahogy megoldani, hogy ezeket az infókat a robot a beolvasás során egy-egy változóba lementse, amit aztán feltételekkel kiértékelünk és azokhoz rendelünk műveleteket.
-
Headless
őstag
Sziasztok milyen eseményt lehet használni, hogy közvetlen bootolás után induljon egy parancs, igazából egy ext4 HDD-t szeretnénk csatolni shell parancsal bootolás után. Az eszköz Egy Banana pi. Mi erre a legjobb megoldás?
-
meone
tag
Sziasztok fel tettem az E-robotot.
Ki kristályosodott, hogy mire kell használni.
Mit és hogyan kell ahhoz beállítani, hogy a giroszkóp adatait letárolja adott időpontokban egy txt-be?
Ehhez még vajon számolni kell utána valamit?Köszönöm a segítséget így is már.
-
Bilkooo
csendes tag
Van egy pici gondom....
Megcsináltam az itthoni helybeállításokat, viszont a külföldi részét azt csak úgy tudom megoldani a kilépésként adom meg. A kilépést berakhatom ezekhez mint esemény egy külön parancsba? Vagy csináljak új parancsot inkább?
A többi úgy van megcsinálva ahogy Somatom írta. -
zeon.hu
nagyúr
Az egyik parancsot hiába engedélyezem, hibakövetésben ez áll előtte: stop command.
Le se fut a parancs, eddig rendesen működött. -
zeon.hu
nagyúr
-
Sziasztok!
Egy weather widgetet dobtam össze elősször Tasker+zooper+wunderground trióval. Csak a Taskerben volt néhány hiányosság, ill a végére már a sok változó miatt elég lassan futott le. Ugyanezt megcsináltam robotban is. És sokkal gyorsabb lett.
Minden elismerésem!
Már csak az a gondom, h meg szeretném azt oldani, h az időjárásnak megfelelő háttér legyen a zoperben. Még nem jöttem rá, h lehetne megvalósítani...
Vkinek van vmi tippje, h hogyan lehetne?
Thanks!
-
-
törölt tag
válasz
Bilkooo #3553 üzenetére
Áááááá!!!
Ez sok nekem. Feladom.Az eddig kapott infó alapján ezt tök egyszerű megoldani. Csináld meg a helyadatokat, aztán sorold fel őket egy parancsban, a "belépés adott helyre" eseményekkel, majd add hozzá a "vezérlés -> üres művelet" műveletet! Ennyi. Olyan csendben fogja tenni a dolgát, hogy észre sem fogod venni.
Wazze!!! Mi a túró menjen csendben?????
Szerk.: Na, végre! Kezded csöpögtetni az infót! Szólj léccci a harapófogós embernek, hogy szorítsa két két kézzel a fogót és úgy húzza!
-
törölt tag
válasz
Bilkooo #3547 üzenetére
Igen, meg lehet oldani, de nagyon nem mindegy, hogy mik az egyes helyekre belépéshez tartozó műveletek. Ha az, hogy csippanjon kettőt, akkor nem ügy. De ha egymástól nagyon különböző műveletek, akkor lefosod a bokádat, mire definiálod az összes kizárás feltételt. Meg persze a Robotnak is megnehezíted a dolgát. Egyszer, egy középkori muki leprogramozta Robotban és nagyon találóan fogalmazta meg az eredményt:
"Sok hűhó semmiért." -
Bilkooo
csendes tag
válasz
#79335424 #3546 üzenetére
Van 5 helyhez kötött parancsom:
otthon magyarba
autóban
útközben Magyarországon
útközben határon kívül ebben benne van az is ha autóval megyek
otthon NémetországbanEzeket szeretném 1 parancsba összeszedni, hogy ne 5 különböző legyen. Ezt meglehet oldani? Erre lennék csak kíváncsi. Ha megoldható, akkor valahogy megcsinálom, csak nem jöttem még rá, hogy lehet.
-
Bilkooo
csendes tag
válasz
#79335424 #3544 üzenetére
pont ezt szerettem volna elkerülni, hogy külön külön kelljen a parancsokat létrehozni.
Valamit biztos nem jól csinálok.
Van egy pár parancsom ami a telefonra vonatkozik, vannak parancsok amik helyekre vonatkoznak stb...
és ezeket szerettem volna egy kalap alá hozni, ugyanis kezdenek beláthatatlanok lenni a parancsok nálam. -
törölt tag
válasz
Bilkooo #3543 üzenetére
Úgy, hogy kiveszed a másik két eseményt.
Az a gyanúm, hogy nem állt össze a fejedben a Robot kezelése. Ezek az események totál ellentmondásosak. Írd le légyszi, hogy mit szeretnél összehozni, mert sztem bármi is az, másképp kell megértetni a Robottal. Nem tudok elképzelni olyan feladatot, aminél ez a három esemény, ugyanabban a parancsban szerepelne.
-
Bilkooo
csendes tag
Sziasztok
Adott 3 esemény. A három eseményből csak az egyikhez egy külön műveletet hogy tudok hozzáadni?
belépés egy helyre
akku lemerül
akku töltődikEz a három esemény együtt lenne, ehhez szeretnék olyan műveletet ami csak a belépés helyre vonatkozik,
vagy csak az akku lemerültre vonatkozik.
Ezt hogyan tudom megcsinálni? -
Armahun
addikt
válasz
bartatamas #3541 üzenetére
A bejövö hívás az esemény, amihez és operátorral van a nem fogadott hívás kapcsolva.
-
Armahun
addikt
Valami nem kerek nálam.
Csináltam két parancsot.
1.
Esemény: Bejövö hívás egy bizonyos száról.
nincs nem fogadott hívásMűvelet: Hívás befejezése
Nem fogadott hívások megnézettnek jelölése.2.
Esemény Bejövö hívás, egy bizonyos számról.
Van nem fogadott hívás.Művelet: Várakozás
Hívás befejezése
Email küldése a tárgyban a nem fogadott hívások száma, a szövegben a számok listája.
Nem fogadott hívások megnézettnek jelölése.
TTS motor szöveg felolvasás.Működik is majdnem rendesen, de valamiért a második parancs kétszer fut le, kétszer fut le.
Először a valós adatokat küldi, másodjára a nullázott értékekkel jön a levél.Akartam logot küldeni, de csak pörög a kérem várjon felirat és nem lép tovább.
Apropó hívás, a hívás fogadásához kell root jog?
Van egy rootolatlan gyári 5.0.2 androidom azon nem veszi fel, egy másik cm11-es 4.4.4-es készülék, ott működik rendesen. -
Armahun
addikt
válasz
bartatamas #3538 üzenetére
Köszi.
-
Armahun
addikt
válasz
bartatamas #3433 üzenetére
Nagyon jó lett az e-mail funkció, köszönjük szépen!
Sikerült is megoldanom, amit szerettem volna.
Azt szeretném kérdezni, hogy a levél szöveg részénél van lelehetőség több értéket is beállítana?
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3535 üzenetére
Sztem ez hiányosság. Legalábbis számomra az. A Drive -on levő mappáim különböző jogosultságúak és a beállítás szerint, a mappajogosultságok érvényesek a bennük levő tartalomra is. Pl. van egy shared_public és egy shared_protected könyvtáram. A publikus mappa tartalmára bárkinek olvasási, letöltési jogosultsága van, a link birtokában. Ebbe a mappába töltöm fel és innen linkelem a nyilvánosan megosztandó tartalmakat. Az is jó lenne, ha lekérhető lenne az elérési út, esetleg külön a fájl ID -vel. Ez azért lenne hasznos, mert a Drive -on levő fájlok elérési útját lehet direkt letöltőlink formában is publikálni, csak a Google ezt nem reklámozza. A gyakorlatban ez nálam úgy megy, hogy SolidExplorer -ben megnyitom vmelyik Drive -omat, belépek a shared_publik mappába és felmásolom a kiválasztott és előkészített (érts: pl. egy fájlba tömörített) tartalmat. Aztán az "elérési út másolása" opcióval vágólapra másolom a linket. Ez, nálam nem az Androidos vágólap, hanem egy külön alkalmazás, a Clipper Plus With Sync (ha fel kéne sorolnom a leghasznosabb alkalmazásaimat, akkor a Clipper lenne a második ). Ez a feltöltött hangparancsaim Drive -os elérése:
https://docs.google.com/file/d/0B8ekilaj-manRl9lV1BucmJuNE0/edit?usp=drivesdk
Megnyitom Clipper -ben szerkesztésre, kimásolom belőle a fájlazonosítót (0B8ekilaj-manRl9lV1BucmJuNE0) és beillesztem a direktlink sablonba:
https://drive.google.com/uc?export=download&id=0B8ekilaj-manRl9lV1BucmJuNE0
és ezt linkelem. Ha vki rábök, akkor egyből a letöltést dobja a böngésző. Ezt az "átalakítást" lehetne Robottal automatizálni az elérési út birtokában.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3523 üzenetére
Audió:
Sztem 1-2 opció van, amit hirtelen nem tudnék hova tenni, de a többihez mind fűződik személyes tapasztalatom. Ha gondolod, akkor esetleg almenüzheted, vagy segíthetek tesztelni az egyes kapcsolások eredményeit, hogy tudj pár szavas infót fűzni hozzájuk. Ha ez tudja azokat, amikre gondolok, akkor nagyon jó és széles körben használható lehetőségekről van szó. Csak, ami hirtelen eszembe jut:
-Tudtad, hogy alapértelmezetten az Android csak A2DP -ként feljelentkező eszközre ad ki médiahangot? Ha a headset csak Hands Free protokollal jelentkezik fel, akkor csak a hívással kapcsolatos hangokat kapja meg. Itt lép be egy csúf Android hiba (legalábbis szerintem az). A VOIP hívás az Androidban nem telefonhívásnak, hanem netezésnek minősül. Van ugyan némi áthidalás a beépített SIP opción keresztül (már amelyik gyártó nem "felejti ki"), de annak a beállítási lehetőségei nagyon szegényesek. A 3rd. party kliensek hangkommunikációja viszont alapértelmezetten a média csatornán megy.
-Tudtad, hogy aktív hanghívásba nem lehet médiahangot beadni? Nem lehet bejátszani pl. előre rögzített szöveget, amiben tájékoztatom a hívót a hívásrögzítésről. Ha előhívóval, automata központot hívok, akkor a mellék DTMF kódját sem lehet bejátszatni. Elvileg!
Sorolhatnám a lehetséges alkalmazási példákat az autós PNA -k telókezelési funkcióitól, a miniPC -k HDMI kimeneti problémáiig (a HDMI kimenet Android alapértelmezésben másodlagos megjelenítés, viszont a miniPC -ken ez a fő rendszerkép). Szóval, én az összes lehetőséget elérhetővé tenném. De én mindenképpen szeretnék egy ilyen dev. -et!Drive feltöltés:
Nem a fiókazonosítással van a probléma (bár, sztem nem ártana oda vmi effekt, mert most, az ellenőrzésre bökve úgy tűnik, mintha nem történne semmi, amíg meg nem jelenik a visszaigazoló buboréküzenet).
A probléma az, hogy nem tudom kiválasztani a célmappát a hálózati meghajtón és a Robot nem jelez, hogy hiányozna neki vmi függőség (pl. Drive app). Vagy csak én bénázok/értek félre vmit? -
bartatamas
senior tag
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
nyuszi123456 #3531 üzenetére
ez fejhallgató és csak a robot segítségével csörög a telefon, ha be van dugva.
-
Karaya
tag
Barátkozom a robottal, de elakadtam az elején. Azt szeretném, hogy a wifi akkor kapcsoljon be, ha a saját wifi közelébe értem. Ha meg elmentem onnan és több mint 5 perce nem látja, akkor meg kikapcsoljon.
Ezeket csináltam :
- Lollin: wifi/spec beáll/kikapcsolt wifi esetén is kereshet : Be
- Új hely: "saját" itt csak Wifi hálózatok, Saját ssid megadása.
- Új parancs: Esemény: Belépés megadott helyre: "saját", aut detekt.Nem lép be a helyre, se kikapcsolt wifi-vel, sem bekapcsolttal.
A hibekeresében látom percenként, hogy meglátja a wifi-t kikapcsolva is.
Mi lehet a gond?
Próbáltam hely belépés helyett a "Wifi konfigurált hálózat elérhető" paranncsal, de az sem idul.
-
Siriusb
veterán
Jajjjjjjjj
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
bartatamas #3523 üzenetére
én kértem annak idején a kényszerített audió használatot, mert a lányom mániája, hogy bedugott fejhallgatóval együtt teszi le a telefont és ilyenkor hiába hívtam, nem hallotta.
remekül működik, amire kell, magam is szoktam használni, kösz még 1x!az időjárási adatok lekérdezésére valaki feltöltene valahova egy példát?
(nem boldogulok vele) -
nyuszi123456
aktív tag
Tiszteletem A Fejlesztőnek! Sziasztok!
A napokban kiderült számomra, hogy a Tasker nem tudja megállapítani, egy alkalmazás csak háttérbe került, vagy be zárult.
Ezért az érdeklődésem fókuszába került az E-Robot.E-Robottal így beállítható például, hogy a GPS app indításával bekapcsol a GPS sensor, a háttérben folyik a tracking a következő pihenőig, mialatt telefonálni lehet, és más alkalmazások is futtathatóak.
Lehet, hogy lennének majd kérdéseim a userek felé, esetleg ha van néha időd, Tamásnak is.
Ha szeretnéd németül is megjelentetni a Robotot, lefordíthatom.
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #3522 üzenetére
Lehet hogy banálisnak tűnik, de egyáltalán nem egyszerű probléma. A parancsok végrehajtása a háttérben történik, engedélyezéskor/tiltáskor onnan visszajelezni a nem is biztos hogy látható Robot alkalmazásnak, nem biztos hogy megnyitott Parancsok oldalnak hogy valahogy generáld újra a füleket. Hááát, nem is tudom hogy lehetne szépen.
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #3516 üzenetére
> Audió -> Kényszerített használat
Valaki kérte hogy amikor fejhallgató van bedugva a telefonba és csörög a telefon, akkor ne csak a fejhallgatón csörögjön, hanem a rendes hangszórón is. Ez a funkció ennek a megoldására és lett beletéve és sikeresen meg is oldotta a feladatot.
Sajnos ez a funkciós is mint oly sok más nem része a publikus API-nak. Nem a teljes funkciót építettem be az igaz, csak amire első körben szükség volt.
A config paraméter paraméter lehetséges értékei (android forrásból vágtam ki), én az első hármat tettem bele.
public static final int FORCE_NONE = 0;
public static final int FORCE_SPEAKER = 1;
public static final int FORCE_HEADPHONES = 2;
public static final int FORCE_BT_SCO = 3;
public static final int FORCE_BT_A2DP = 4;
public static final int FORCE_WIRED_ACCESSORY = 5;
public static final int FORCE_BT_CAR_DOCK = 6;
public static final int FORCE_BT_DESK_DOCK = 7;
public static final int FORCE_ANALOG_DOCK = 8;
public static final int FORCE_DIGITAL_DOCK = 9;
public static final int FORCE_NO_BT_A2DP = 10;
public static final int FORCE_SYSTEM_ENFORCED = 11;
public static final int FORCE_HDMI_SYSTEM_AUDIO_ENFORCED = 12;A usage paraméter lehetséges értékei, itt az első négyet tettem bele:
public static final int FOR_COMMUNICATION = 0;
public static final int FOR_MEDIA = 1;
public static final int FOR_RECORD = 2;
public static final int FOR_DOCK = 3;
public static final int FOR_SYSTEM = 4;
public static final int FOR_HDMI_SYSTEM_AUDIO = 5;Ha valamelyikre szükséged lenne még akkor belerakom. Sajnos leírás nélkül azonban nem lehet tudni hogy melyik mire jó és milyen verziókon érhető el.
> Fájl feltöltése Drive -ba
Az account paraméter elvileg opcionális, ha nem adsz meg akkor az alapértelmezett accountot használja. A doksi nem szól róla hogy mi is az alapértelmezett account definíciója. Én most itt az elérhető Google accountokat kínálom fel opcióként.
A content paraméter az ami beíródik a fájlba mint szöveg, a charset pedig azt mondja meg milyen karakterkódolású fájlt szeretnél. Alapból a rendszer alapértelmezett kódolása van kiválasztva.
A file paraméter mondja meg melyik fájlba akarod elvégezni a mentést. Mivel tesztek során úgy vettem észre hogy a drive ellentétben normál fájlrendszerekkel simán engedi hogy többször létezzen ugyanaz a fájl, előbb rákeresek hogy van-e ilyen nevű fájl, ha igen akkor abba írok, ha nem akkor új jön létre.
Az appand paraméter beállításával a fájl végére lehet fűzni adatokat, tehát bővítésről beszélünk, egyébként felülírja a fájlt. Úgy látom ebben hiba volt, most javítottam.
> Email küldése
Nagyon jó ötlet, most megcsináltam.
-
törölt tag
-
Armahun
addikt
Észrevétel:
Ha egy paranccsal engedélyezek egy másik robot parancsot, akkor az engedélyezett neve mellett ott marad a "pillanat stop" jel. -
törölt tag
válasz
haliho0 #3515 üzenetére
Esetleg a szövegcsere operátorral lehetne közvetlenül a Robottal is fordíttatni. Persze, nem arra gondoltam, hogy komplett fordítóprogramot kreálni, de egy pár szavas időjárási helyzetjelentésben talán nincs túl sok szóvariáció. Hó, köd, eső, felhő, nap, hőmérséklet, stb. Ezekből lehetne angol/Magyar szópárokat, esetleg ragozott kifejezésmintákat összerakni.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3514 üzenetére
Egyszerű kis rutinnak indult, de belefáradtam a megváltozott Timeout érték kiírásának beállításába (összefűzés, osztás, kerekítés, megint összefűzés, stb.,és még sehol a vége), úgyhogy inkább felfedező kőrútra indultam az új lehetőségek között. Lenne néhány észrevételem/kérdésem.
Audió -> Kényszerített használat
Ha jól gondolom, akkor itt lehetne beállítani, hogy bejövő híváskor a csengőhang a telón, a headseten/külső eszközön, mindkettőn, vagy egyiken se szólaljon meg. De, mintha ehhez hiányozna egy-két opció.Fájl feltöltése Drive -ba
Ehhez írj légyszi egy kis útbaigazítást! Itt a tartalomnál kéne megadnom a helyi elérési utat, a fájl opcióra bökve pedig, a megjelenő ablakban kiválasztani a megfelelő fiók Drive -ját és megadni a hálózati célkönyvtárat? Ezzel nálam van egy kis bibi. Perfektül kezelek 5 Drive fiókot, viszont a Drive appot még sosem használtam, nincs is telepítve. A fájlkezelőmet viszont hiába választom ki, nem tudok belépni a Drive -ba úgy, ahogy szoktam.
Mire való a "hozzáfűz" opció?Email küldése
Itt is van egy fájl opció. Gondolom, itt a csatolmány elérési útját kéne megadni. Ezeknél nem lehetne vmi alkalmazásválasztó felületet meghívni, hogy a szöveges elérési út helyett, pl. egy fájlkezelővel tallózva lehessen kiválasztani a fájlt? Ha itt kell az egyéb Robot lehetőségek (konstansok, operátorok, stb.) választhatósága, akkor az opcióra bökve, a lehetőségek között ott lehetne a tárhely (most ez nincs), amire bökve megjelenhetne az alkalmazásválasztó. Pl. Galériából, vagy QuickPic -ből lehetne képet kijelölni, stb. Ne érts félre, nekem tökéletesen megfelel így is, mert a SolidExplorer tud elérési utat vágólapra másolni. Csak tallózással sztem felhasználóbarátabb lenne. -
haliho0
tag
válasz
Bilkooo #3513 üzenetére
Persze, máshogy írja ki, azért is nem írtam pontosan, mert OS függő is, hogyan írja a külső SD-t.
Nézd meg, hogyan nevezi a rendszer a külső SD-t pl. E-Robotban vagy total Commanderben, bármilyen egyszerű szövegszerkesztőben nyisd meg a scriptet, majd az "accuUdvarhely.txt" (vagy aminek elmentetted az URL tartalmát) írd át a megfelelőre.
A weatherGet parancson belül is ellenőrizd a fájlok útvonalait.Ellenőrizted, létrejön a wToday változó? Mi a tartalma?
Tamás: szerintem az angol szöveg is jobb a semminél. Persze a magyar elegánsabb. A Google fordítónak is van APIja; lehetne egy fordító parancs, és aki akarja, lefordíttatja magának.
-
haliho0
tag
válasz
bartatamas #3511 üzenetére
Én kipróbáltam, jól működik, viszont én már megszoktam, hogy kapok egy rövid szöveges infót is az időjárásról...
-
haliho0
tag
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3506 üzenetére
Köszi! Remélem, hogy kiderül! A gyanusított a Dolphin, a gyanús cselekmény pedig a:
/data/data/mobi.mgeek.TunnyBrowser/files/watch_server
Úgy tűnik, hogy elég rejtett és önálló életet él. Pontosabban élt, amíg nem vettem el tőle a futtatási jogot.
-
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3451 üzenetére
Valami olyasmire gondolok, hogy megírom az NFC-tageket - én lokalizációra használnám, mert sem a GSM, sem a wifi alapú lokalizáció nem jött be - mondjuk -lakás, -háló, -autó...
... és esemény feltételénél ezt ellenőrizném, ez alapján végeznék el műveleteket, pl:- lakás rekord érzékelésekor ellenőriztetném, hogy az IO változó 0 v. 1,
ha 0, akkor wifi be, fényerő le a felére, LTE ki (asszem ilyet nem is lehet, de akkor 3G ki) és nyilván IO-t átállítanám 1-re...
ha 1, akkor wifi ki, fényerő fullra fel, 3G, LTE be, IO változó 0-ra.- háló esetén minden off, fényerő minimumra, stb..
Ehhez csak az kell, hogy az NFC-ből kiolvassa valahogy az infót a progi.
Mindezt, amit most leírtál (képernyőre kiírás, logba írás) most nem tudom tesztelni, mert nincs bent a melóhelyemen NFC tag, de otthon ellenőrzöm és írok.
Köszi szépen!
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3501 üzenetére
Ha Elixírben letiltom egy alkalmazás valamely szolgáltatását, akkor mi történik a háttérben? Ki tud ez alól "bújni" és el tud indulni az a szolgáltatás?
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3501 üzenetére
Megjött. Köszönjük!
-
bartatamas
senior tag
válasz
fpeter84 #3499 üzenetére
Raktam ki most egy új verziót, benne jó sok funkcióval, javítással amiket az elmúlt időben kértetek.
Tettem bele 3 új USB kifejezést is:
- Csatlakozott USB kiegészítők
- Csatlakozott USB eszközök
- USB eszköz csatlakoztatva vanÚgy emlékeztem ezeket nem lehet lekérdezni, korábban ezért nem tettem bele. Kiderült hogy tévedtem, így most beleraktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest