- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Bilkooo #3553 üzenetére
Áááááá!!!
Ez sok nekem. Feladom.Az eddig kapott infó alapján ezt tök egyszerű megoldani. Csináld meg a helyadatokat, aztán sorold fel őket egy parancsban, a "belépés adott helyre" eseményekkel, majd add hozzá a "vezérlés -> üres művelet" műveletet! Ennyi. Olyan csendben fogja tenni a dolgát, hogy észre sem fogod venni.
Wazze!!! Mi a túró menjen csendben?????
Szerk.: Na, végre! Kezded csöpögtetni az infót! Szólj léccci a harapófogós embernek, hogy szorítsa két két kézzel a fogót és úgy húzza!
-
törölt tag
válasz
Bilkooo #3547 üzenetére
Igen, meg lehet oldani, de nagyon nem mindegy, hogy mik az egyes helyekre belépéshez tartozó műveletek. Ha az, hogy csippanjon kettőt, akkor nem ügy. De ha egymástól nagyon különböző műveletek, akkor lefosod a bokádat, mire definiálod az összes kizárás feltételt. Meg persze a Robotnak is megnehezíted a dolgát. Egyszer, egy középkori muki leprogramozta Robotban és nagyon találóan fogalmazta meg az eredményt:
"Sok hűhó semmiért." -
törölt tag
válasz
Bilkooo #3543 üzenetére
Úgy, hogy kiveszed a másik két eseményt.
Az a gyanúm, hogy nem állt össze a fejedben a Robot kezelése. Ezek az események totál ellentmondásosak. Írd le légyszi, hogy mit szeretnél összehozni, mert sztem bármi is az, másképp kell megértetni a Robottal. Nem tudok elképzelni olyan feladatot, aminél ez a három esemény, ugyanabban a parancsban szerepelne.
-
haliho0
tag
válasz
Bilkooo #3513 üzenetére
Persze, máshogy írja ki, azért is nem írtam pontosan, mert OS függő is, hogyan írja a külső SD-t.
Nézd meg, hogyan nevezi a rendszer a külső SD-t pl. E-Robotban vagy total Commanderben, bármilyen egyszerű szövegszerkesztőben nyisd meg a scriptet, majd az "accuUdvarhely.txt" (vagy aminek elmentetted az URL tartalmát) írd át a megfelelőre.
A weatherGet parancson belül is ellenőrizd a fájlok útvonalait.Ellenőrizted, létrejön a wToday változó? Mi a tartalma?
Tamás: szerintem az angol szöveg is jobb a semminél. Persze a magyar elegánsabb. A Google fordítónak is van APIja; lehetne egy fordító parancs, és aki akarja, lefordíttatja magának.
-
haliho0
tag
-
haliho0
tag
válasz
Bilkooo #3491 üzenetére
Szerintem a script futtatással lesz gond. Az szűri ki a hasznos infókat @ karakterrel elválasztva azokat, majd a tokenizáló a @ karaktereknél feldarabolja. A hibakódból nekem úgy tűnik, hogy nem talál @ karaktert a változóban, vagyis valamiért a script nem végzi el a műveletet.
-
haliho0
tag
válasz
Bilkooo #3472 üzenetére
Nézd meg légy szives, hogy a wToday változóba mi került.
A script elérését módosítottad arra az utvonalra, ahova másoltad?
Ja, és persze a scripten belül is módosítani kell az utvonalat ugyanarra, ahova a html-t mented.
Nálam a mentés és a script utvonala (SD)/-=program=-/
Ha létrehozod ezt a mappát, és bemásolod a weather.sh állományt, módosítás nélkül működnie kellene a parancsnak.(Mondtam, hogy körülményes, de ha egyszer mindent beállítottál, megbízhatóan működik.)
-
bartatamas
senior tag
válasz
Bilkooo #3468 üzenetére
Raktam a programba most egy "Időjárás információ" kifejezést. Az "http://openweathermap.org/" oldalt használom. Meg lehet majd adni a kívánt várost és visszaad egy összetett objektumot, benne ezekkel az értékekkel:
- temp: aktuális hőmérséklet
- minTemp: minimum hőmérséklet a városon belül
- maxTemp: maximum hőmérséklet a városon belül
- humidity: páratartalom százalék
- pressure: nyomás hPa-ban -
haliho0
tag
válasz
Bilkooo #3468 üzenetére
Bocs, a linket valóban elrontottam, de kimásolható
Az xml-eket bemásolod a (SD)/Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP/commands mappába, majd Robotban jobb felső menü -> Mentés és a kiválasztott parancsokra -> VisszaállításA weather.sh scriptet tetszőleges helyre másolhatod, csak a parancson belül módosítani kell az elérését.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Bilkooo #3462 üzenetére
Azzal lehetne esetleg próbálkozni, hogy innen:
http://koponyeg.hu/addonok#halado
Kiválasztasz egy RSS linket ami téged érdekel, azt beteszed az E-Robot URL letöltése műveletébe. Az eredményt elmented egy fájlba. A fájl tartalmát beolvasod egy változóba. És abból kereséssel és szövegkivágással megszerzed a téged éreklő részt.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Bilkooo #3457 üzenetére
Régebben nézegettem ezeket az API-kat, akartam beépíteni a programba. De sajnos fizetősök, sőt nagyon drágák. Accuweather-nél egy 2 évvel ezelőtti árat láttam, az 650 dollár / hónap. Nem találtam egyetlen olyat sem amit beépíthetnék. Vagy fizetős, vagy alacsony havi limit kérés szám van. Ez pedig szintén nem jó, mert valaki elhasználja a kvótát és akkor mások nem használhatják
-
bartatamas
senior tag
válasz
Bilkooo #3413 üzenetére
Az ébresztés kikapcsolását talán úgy tudod detektálni hogy a "Óra ébresztő vége" eseményt használod. Remélem működik, ébresztő alkalmazás függő.
Van egy "Naptár események" kifejezés amivel le lehet kérdezni a naptár események adott időponton belül. Az időpontok tetszőleges kifejezések lehetnek, szóval elvileg be tudod állítani úgy őket ahogy szeretnéd.
A kifejezés egy listát ad vissza, ennek elemein az "Iterálás" művelettel tudsz végigmenni. Az egyes elemnek a tulajdonságait a "Tulajdonság" kifejezéssel lehet lekérdezni, az események címe például a "title" tulajdonság néven érhető el.
Időjárás elmondására nincs beépített lehetőség. Valahonnan meg kell szerezned a kimondandó szöveget.
Van egy "Hálózati szolgáltató név" kifejezés, ez elvileg jó arra hogy eldöntsd hogy Vodanal vagy-e éppen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest