Hirdetés
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Siriusb #5180 üzenetére
Az egyiknél van feltétel (adott idő van), de a másiknál nincs.
Logot tudok csinálni, de Tamás régóta nem elérhető.
Parancsokat betehetem ide, de semmi extra:
Egyik csak jelzi, hogy nincs wifi és indít egy programot.
Másik kapcsolja a mobil adatot adott időszakon belül.Szerk.
Hibakövetés semmit nem mutat, mintha számára nem lett volna esemény.
-
Headless
őstag
-
-
hatpersze
tag
válasz
Siriusb #5150 üzenetére
Üdv!
Pfff, beleszaladtam egy nagyon piti dologba, és ami miatt (többek között) a lollis rendszer mellett döntöttem az Asus-on. A gyári rendszernek megmondhatom milyen programok indulhatnak automatikusan, és nagyon agresszíven be is tartja (nem úgy mint a TB), és nem hagytam szabad elindulást az SU-nak (az E-robot-nak igen)... Csak most vettem észre, hogy az általad linkelt (elég jó) program is ugyanúgy hezitál elindulni, akkor már gondoltam hogy én vagyok a balf@sz... (:
Tehát megoldódott a probléma! Köszönöm, Te vezettél rá!
Nagyon sok márka gyárilag átalakított rendszerét kipróbáltam már, de az Asus egyszerűen zseniálisan jó szoftvereket rak össze. Sajnos a Padfone túl nagy falat lett, van elég sok anomália, de még így is kenterbe veri az összes általam próbált rendszert... (Samu, Moto, HTC... stb...)
-
bartatamas
senior tag
válasz
Siriusb #3423 üzenetére
1. Az ID-t neked kell megadnod kézzel. Add meg pl hogy 42 létrehozáskor és megszüntetéskor is azt tudod használni. Tehát ez nem egy, a rendszer által generált azonosító. Azt most belefejlesztettem hogy a 0-val létrehozott értesítéseknél egy kimenő "notificationId" változóba bekerüljön a létrejött azonosító, hogy meg lehessen szüntetni.
2. Szerintem nem. Annak lényege hogy a program futása során mindig kint legyen, tehát szerintem csak a program leállításával lehet megszüntetni, vagy a program maga tudja.
-
törölt tag
válasz
Siriusb #2579 üzenetére
Köszi! Most frissült. Olvastam a leírásában prioritáskezelésről és hogy felváltva is tudja villogtatni. Meglássuk. A nagy kérdés, hogy ezt tudja -e úgy, hogy nem futtat folyamatosan egy akkuzabáló szervízt.
Tamás!
Van a leírásában egy mondat, ami arra utal, hogy a screen off feltétel készülékfüggő. Az enyémen biztosan van screen on -nál is jelzés, valamint a villogás/folyamatos működés is. Egyedül keverni nem tud RGB -ből. Csak a három alapszín megy.
Szóval lehet, hogy ez jó lesz. De azért jobban örülnék egy Robotos megoldásnak. -
törölt tag
válasz
Siriusb #2575 üzenetére
Xposed alá van egy XLED modul. Azt használom. Működik, de nem tudok prioritást beállítani. Ha ráállítom a töltés/töltöttség jelzésére, akkor nem funkcionál értesítőként, csak miután lehúzom töltőről. Nem is értem, hogy miért nem Tasker plugin. Jön egy üzenet, akkor szépen kikapcsoltatnám a zöld akkujelzést és aktiválnám a kék üzenetjelző villogást (sajnos, csak 3 színt tud a teló).
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Siriusb #2371 üzenetére
+1
én is azt gondolom hogy egy ilyen eszköz inkább szakembereknek kell hogy szóljon mint átlag user-eknek. Én pl nagyon örülnék neki, ha lenne valami egyszerű editora aminek segítségével scriptnyelven megírhatnám az automatizálásokat, vagy akár a GUI-n összerakott rutinokat szerkeszthetném, finomíthatnám.
Ez mellett megmaradhatna a GUI is.Persze a scripteléshez méginkább szükség lenne a jó doksira.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Siriusb #2284 üzenetére
Szia,
Játszottam kicsit az értesítés prioritásával. Lollipop alatt ugyanis a lock képernyőre is kikerült az ilyen célra értelmetlen értesítés. Hogy onnan eltűnjön minimumra tettem, így viszont úgy látszik az ikon is eltűnt. Ennek persze biztos sokan örülnek. Lehet beállíthatóvá kellene tennem a prioritást is.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Siriusb #1503 üzenetére
A ma kitelepített verzióban van arra lehetőség hogy gépelés nélkül is tudj csengőhang nevet használni. Ehhez a következőt kell tenned:
1. Beállítod a kívánt csengőhangot
2. Elmész a Változók képernyőre
3. Létrehozol egy változót valamilyen néven és kifejezésnek azt állítod be hogy Csengőhang. Az így létrehozott változó a kifejezés aktuális értékét veszi fel mindig, tehát változik ha változik a csengőhang. Ez neked most pont nem jó, konstanssá kell alakítani.
4. Rákattintasz a változóra és kiválasztod a "Konstanssá alakítás" opciót. Ezzel létrejött az a változó amit már tudsz kifejezésekben használni, vagy a tartalmát vágólapra tenni és beszúrni valahová. -
petipetya
nagyúr
válasz
Siriusb #1546 üzenetére
Köszi.
Közben eszembe jutott, hogy ha az utcán farmerzsebben van a telefon és leülök valahol, akkor is elnémulna a készülék. Ezért csak otthon és a munkahelyen szeretném beállítani.
Itthon sikerült is, működik oda-vissza. A munkahelyen viszont nincs wifi, így arra nem is tudok megadni helyalapú feltételt. A műveleteknél most ez látszik:
- csengőmód beállítása: néma
- ÉS adott helyen van: otthon
Ehhez viszont még hozzá kellene tenni azt, hogy vagy otthon vagyok vagy tart a "munka" nevű naptáresemény. Viszont ezt nem tudom hozzáadni.Van erre megoldás?
-
bartatamas
senior tag
válasz
Siriusb #1503 üzenetére
Egyelőre csak a második kérdésre tudok válaszolni.
A Változók képernyőn csinálsz egy új változót és beállítod a kívánt kifejezést. Ezután mindenhol erre a változóra kell hivatkoznod és akkor mindig kiértékelődik a kifejezés.
Tehát a váltózókat két módon lehet használni:
- a változó beállítása művelettel egy értéket tudsz egy névhez rendelni
- a Változók képernyőn tetszőleges kifejezést tudsz egy névhez rendelni
-
bartatamas
senior tag
válasz
Siriusb #1472 üzenetére
Egy változó az első értékbeállításkor jön létre az adott értékkel. Ha úgy hivatkozol rá hogy nincs értéke, akkor az értéke üres lesz.
Parancs mentése, betöltése nem érinti a változókat.
Ha akarsz indulási értéket beállítani neki akkor a Változók képernyőn tudod ezt megtenni.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Siriusb #1310 üzenetére
Ugyebár különböző ébresztő alkalmazások különböző módon működnek. Vagy dobnak valami eseményt, vagy nem. Ha dobnak, általában akkor sincs specifikálva hogy mit.
Jelenleg ez az esemény 2 óra alkalmazás eseményét tudja detektálni. Az egyik a beépített ébresztő, a másik egy Samsung ébresztő.
Ha ébresztés után küldesz egy logot (és írd le légyszi hogy mikor ébresztett) akkor megnézem hogy váltódik-e ki valamilyen esemény.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Siriusb #1166 üzenetére
Küldtem neked egy javítást. Ki tudod próbálni hogy ma jól aktivizálódik-e?
A dátum azért kell hogy beállíthass egy jövőbeli dátumot hogy mikor értesítsen. Persze az év megadásának lehet hogy nincs nagyon értelme, de mondjuk beállíthatod hogy mondjuk 2050-ben szóljon hogy nyugdíjas lettél
-
törölt tag
válasz
Siriusb #1059 üzenetére
Próbaképpen már csináltam ilyet és nálam is rendben volt.
Tamás!
A Playen több alkalmazás leírásánál láttam olyat, hogy a jogosultságkérések okai részletezve voltak. Sztem egy automatizáló használata mindenképpen bizalmi kérdés is. Ha azt akarom, hogy a kontaktjaim közül tudjon hívni, akkor világos, hogy kell neki hozzáférés. Aki ezt nem fogja fel, az.... -
bartatamas
senior tag
válasz
Siriusb #1052 üzenetére
2.x verzió alatt van ez a probléma. Neked olyan van?
Ott úgy tűnik igen, kell névjegy választáshoz hozzáférés a kontaktokhoz. Régebben ilyenkor elcsattant FC-vel az E-Robot, most csak annyit tudtam elérni hogy kiírom a hibát.Persze egy egyszerű megoldás lehetne hogy az E-Robot kérjen hozzáférést a kontaktokhoz de azt nem akarom, sok felhasználnó nem szereti az ilyesmit.
-
bartatamas
senior tag
válasz
Siriusb #1005 üzenetére
Ha bejövő hívásnál telefonszámot akarsz választani akkor leáll? Hanyas Android? Milyen Personal addon verzió?
Mi az a Google jogi valami ablak?
Néha nálam is üres lesz a képernyő, még nem jöttem rá mikor. Ha bármikor elő tudod idézni írd meg hogy. Nálam képernyő kikapcsra ok.
-
Siriusb
veterán
Szóval senki nem próbálta a lefordítom vagy vissza a készüléket eseményeket?
Bejövő hívás esemény megadásánál a telefonszám kiválasztásakor a Névjegyzékből E-robot leáll dialógus fogad. Illetve Google kérdez valamit Elutasít / Elfogad lehetőségekkel, de nem tudni milyen jogi szabályozást.
Meg tudná nézni valaki, hogy ezekkel kapcsolatban másnál is problémás a helyzet, vagy csak nálam? Android 4.2.2.
-
törölt tag
Ebben van igazság, de nem teljesen értek egyet. Ha egy projectnél több parancsot használsz, akkor létrehozhatsz neki egy parancscsoportot. Utána a főmenüben a cimkékre bökve megadhatod, hogy csak az adott project -hez tartozó parancsokat mutassa.
Ami az aktív parancsok megkülönböztetését illeti, az tényleg lehetne átláthatóbb. Mondjuk úgy, hogy a parancsok képernyőn más színben mutatná az aktív parancsneveket.Tamás:
Volt két funkció igényem, amiketl Te is kidolgozásra érdemesnek találtál. Az egyik ez a bizonyos parancsmegszakítás lehetőség, a másik pedig, hogy egy küszöbérték megadásával, a robot eseményként tudja kezelni a külső zajszint változását (gondolom, ez is megoldható, hiszen az elixír meg tudja jeleníteni a szenzor jelszintjét és több alkalmazás is tudja ezt a funkciót). Ne érts félre, nem "piszkálni" akarlak ezekkel. Csak arra lennék kíváncsi, hogy egyáltalán látsz -e lehetőséget ezekre, mert néhány projectet egyszerűbben tudnék megoldani velük és ha megoldhatónak látod, akkor addig nem kezdek bele ezekbe. -
törölt tag
Nem tudom, hogy pontosan mit szeretnél. Amire én ezt írtam, az konkrétan a nemfogadott hívások, olvasatlan sms -ek értesítése volt. Ha ezt a Lightflow helyett, a Robottal csinálod, akkor létrehozol egy parancsot, amivel addig nyúz a robot az értesítésekkel az előre definiált hangerőn, amíg ki nem nyomod. A parancs műveleteit a példánál maradva egy alkalmazás fókuszba kerülésétől teszed függővé.
Ha konkrétan az értesítések kezelésére gondolsz, akkor a beállítások - kisegítő lehetőségek - szolgáltatásoknál kell engedélyezni a robotot és utána az eseményeknél a rendszer - új értesítés menüpontban találsz erre opciót. A billentyűzetes példám mutatja, hogy ez nem minden esetben működik. A Taskerhez van Notification plugin, de ez csak 4.3 -as Androidtól tudja elcsípni a bill. eseményt. Ha környezeti zajszinttől szeretnéd függővé tenni valaminek (pl. értesítés) hangerejét, akkor erre is van egy Tasker plugin. -
bartatamas
senior tag
Szia,
Az Elixir csak szimulálja a szétválasztott hangerőket úgy hogy ha hívás van akkor módosítja, hívás végén pedig visszaállítja. Azt tudnád csinálni hogy Elixir-ben csinálsz profilokat is a hangerő beállításokhoz amelyek a megfelelő hangerő beállítást aktiválják. E-Robot-ból pedig tudsz Elixir profilt futtatni.
-
törölt tag
Lehet, hogy itt is van ösxzefüggés egy általam korábban jelzett problémával? Egy parancs átállítja egy alkalmazáscsoport fókuszbakerülésekor a képernyő timeoutot 300000 -re. A parancs végén kiíratom a timeout értékét a notibárra úgy, hogy egy átnevezés operátor a 300000 mintát "timeout 5 perc" -re módosítja.
Működik.
Egy másik, hasonló parancs töltő csatlakoztatáskor átállítja 180000 -re, amit ugyanilyen módon átnevezve "timeout 3 perc" -ként jelenít meg.
Működik.
De ha akkor dugom töltőre, amikor az alkalmazáscsoport fókuszban van, akkor csak az jelenik meg a notibáron, hogy "180000". Érthetetlen, hogy ilyenkor honnan kerül elő ez a szám, amiért nem tekinti átnevezendő mintának. -
bartatamas
senior tag
Sziasztok,
Megtaláltam a cellákkal kapcsolatos hibát, amit egy új funkció bevezetése okozott. Feltöltöttem a Playre az 1.21.2-t, kérlek jelezzétek vissza hogy ez már ok-e. Teszteltem magamnál és ez már ok szerintem.
Beletettem egy kis változtatást is hogy update után induljon el magától, remélem ez is működik.
-
törölt tag
Az még így sem biztos. Símán lehet, hogy mindketten elcsesztünk valamit. Az én szitumban azt érzem necces pontnak, hogy a parancshoz nincs definiálva semmilydn hely. Mert mindegy, hogy hol vagyok, a lényeg csak az, hogy legyen pozíció. De az "első találat" opcióra sem csinál semmit. Ha nem aktíválja a GPS -helykeresést, akkor első találat sem lesz.
-
törölt tag
Nálam nem aktiválódik a GPS. Azt szerettem volna elérni, hogy egy parancsikonnal a robot bekapcsolja a GPS -t, majd amikor megvan a pozíció, akkor indít egy másik alkalmazást. De az b...ik indulni, mert képtelen vagyok megértetni a robottal azt, hogy "van pozíció". Sőt, egyáltalán nem keres pozíciót, hiába állítom aktív módra. A GPS be van kapcsolva, de az ikonja nem jelenik meg a notibáron. Vagyis passzív, nem használja semmi.
-
Oldman2
nagyúr
-
bartatamas
senior tag
Azt nem tudom hogy pontosan hogy működik de azt a logban láttam hogy elég sűrűn detektálja a hálózatokat, percenként többször. Én mégsem éreztem hogy jobban merült volna. Gondolom a wifi működik ilyenkor de egyik alkalmazás sem használhatja. Ezek szerint viszont lehet a wifi igazából csak a hálózati forgalom miatt meríti az aksit.
-
bartatamas
senior tag
Android 4.4-nél tértem ár wifire. Mindkét helyen amit detektálni akarok van wifi. És nagyon hatékony az új feature hogy kikapcsolt wifi esetén is detektálja a hálózatokat (ha engedélyezed). Elmegyek otthonról kikapcsolja a wifit, munkahelyre megérkezek bekapcsolja. És wifi alapon detektálja mindezt.
-
bartatamas
senior tag
Jó kérdés, nem is olyan egyszerű a válasz. Ha változik a cella akkor a cellákat nézi csak, ha a wifi hálózatok változnak akkor pedig csak azt.
Szóval ha wifi azt érzékeli hogy ott vagy akkor belép de ha jön egy cella ami nincs a helyhez adva akkor kilép. Egyébként azt hogy mit használjon helydetekcióra a beállításokban lehet beállítani.
Szerintem éppen a fenti miatt jobb lenne ha egy helyet csak egy tulajdonság alapján próbálnál megfogni. Én legalábbis eddig csak úgy használtam.
-
bartatamas
senior tag
Nem kell kísérleteztetni. A bejövő hívás eseménynek van egy number nevű kimenő paramétere (ez látszik az esemény kiválasztásakor). Ezt bárhol tudod változóként használni. Tehát például kiírathatod a képernyőre hogy leellenőrizd hogy mi jött.
Ha nem tudod tesztelni csak vársz egy ilyen hívásra akkor csinálhatsz egy parancsot ami ezt pl a Történet-be írja és ott egy ilyen hívás után meg tudod nézni.
-
bartatamas
senior tag
Az hogy a "telefonszám" paraméterben milyen formában jön a hívószám sajnos nem definiált, ki kell próbálni. Az Android dokumentáció letudja ennyivel:
http://developer.android.com/reference/android/telephony/TelephonyManager.html#EXTRA_INCOMING_NUMBER
Az XML közvetlen szerkesztése bár elvileg lehetséges de én nem javasolnám mivel ha hibás lesz az xml akkor nehéz lesz rájönni hogy mi a baj. Nem tudok olyan funkcióról amely a felhasználói felületen nem lenne elérhető de az XML kézi szerkesztésével igen.
Ha szépen akarnánk lekezelni a dolgot akkor lehet egy olyan fejlesztés kellene mint amilyen az alkalmazásoknál van. A felhasználókat csoportokba lehetne sorolni és a bejövő hívás esetén pedig nem csak telefonszámot hanem csoportot is ki lehetne választani.
-
törölt tag
Épp erről gagyogok. Sztem lesz egyezés. Ha egyenként megadod a telefonszámokat külön műveletekként, az sztem egy felsorolás lesz az XML -ben. Ha a szükséges számokat kimented a névjegyzékből, akkor ugyanezt a felsorolást megcsinálhatod magában az XML -ben copy - paste módszerrel.
-
törölt tag
Majd Tamás kiigazít, ha rossz az elméletem, de én ezt másképpen gondolom. Amit kezelsz, az csak egy GUI, a rajta keresztül bevitt módosítások egy XML -t generálnak, amiből a program dolgozik. Ha elmented, akkor az a /mnt/sdcard/Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP/commands alá kerül. Innen importálhatsz is. Nyilván GUI -n keresztül nem tudsz többet megadni, mint amennyit a GUI enged. De úgy gondolom, hogy a magának a parancsnak nem a GUI számít, hanem a generált XML. Ezért abban lehet több, mint ami GUI -n keresztül bevihető, ha olyan formában van, amit a Robot értelmezni tud.
-
Oldman2
nagyúr
Jelenleg nincs erre lehetőség.
-
törölt tag
Ha a programon belül kell kapcsolni és nem Tasker plugin, akkor az Elixírrel sem fog menni. Sztem három megoldás lehet.
-Adott időpontban bekapcsoltatod a kijelzőt és érintést emulálsz a widgetre.
-Keresel a program helyett egy olyat, ami Tasker plugin
-Hagyod a francba a külső programokat és amit azok átállítanának, azt megpróbálod Robottal és esetleg Elixírrel átállítani. -
-
törölt tag
Egybként a parancs lefut? Esetleg dobd fel vmi tárra a parancsot, hogy ránézzünk. Elindítani nem tudjuk, de sztem nem ez a gond. Ha azt az alkalmazást elindítja a robot (vagyis a parancs rendben lefut), akkor az el lett idítva. Az más kérdés, hogy ez elég -e a programnak. Ha manuálisan elindítod, akkor nem kell még vmire rábökni? Mert azt már nem fogja tudni a Robot, hacsak nem Tasker plugin az az alkalmazás.
A Robot az Android "hozzáférési pontjainál" tud közbelépni. A Stamina mód Sony feature, nem Andoid. Talán lehet vele vmit kezdeni, de egyáltalán nem biztos.hati:
Elvileg igen, de ez is készülékfüggő. Tamásnál jól működött, de ha visszaolvasol, láthatod, hogy én mit küzdöttem Samuval és nem sikerült. Símán rám zárja használat közben a kijelzőt. Nekem van egy késleltetés opció is, ami szintén Samu találmány, nem Android.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest