Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Megjelent a OnePlus 13T
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 90 - modellalkat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
#79335424 #3698 üzenetére
Az -s kimenete könnyebb esetnek tűnik, így azzal csináltam meg.
echo $((0x$(getevent -s event -c 40 /dev/input/event8 | grep '0003.*0035' | tail -n1 | sed 's/.* //')))Ez elvileg kiadja az utolsó tapintás helyzetét decimális számként. Tesztelni nyilván nem tudtam, csak a kimenet módosításokat teszteltem egy routeren, de elviekben semmi speciális nincs benne, ami nem működne android alatt.
Grep,tail,sed mindegyiken van. És a router "ash"-t használ ahogy az android is. Szóval a decimális számmá konvertálás is jó elvileg. Ha nem megy valamiért, akkor futtasd le terminál emulátorban, és akkor ott írni fogja a hibát. -
-
törölt tag
válasz
Headless #3696 üzenetére
Összeraktam egy zip -be az egész pakkot (használható kapcsolók, device infó, getevent -l, getevent -s kimenetek).
ZP999_Getevent_Commands01 -
-
Headless
őstag
válasz
#79335424 #3695 üzenetére
Hagyd a kapcsolókat, a kimenetet is szűrd shell scriptel, nem egy bonyolult. Ha nem megy írd ki a teljes kimenetet, és megnézem. Sed/grep párossal simán megoldható.
valahogy így:getevent /dev/input/event8 | grep POSITON_X | sed "s|.*POSITION_X||"
A sed-en lehet még módosítani kell.
-
törölt tag
válasz
Headless #3694 üzenetére
Még nem jutottam el a kimenetig. Pedig három órája pötyögöm a parancsokat. Nem mondom, hogy nem tanulok belőlük, csak hát....
Az megvan, hogy az én telómon a /dev/input/event8 a figyelendő kimenet. "-l " -re szépen kiírja a neveket, "-c num" -ra vágja a listát, "-s" -re visszaadja a kapcsoló kimenetét. De se "-l" -lel, se "-s" -sel nem sikerül kiszűrni a sort. A:
getevent -l /dev/input/event8
-ra kiadja a neveket, de nekem csak az:
EV_KEY BTN_TOUCH DOWN
utániEV_ABS ABS_MT_POSITION_X
EV_ABS ABS_MT_POSITION_Y
sorok értékei kellenének. Ha "-s" -sel próbálom, akkor a:
getevent -s event -c 5 /dev/input/event8
-ra kilistázza a sorokat, amikben a 4. (0003 0035) és az 5. (0003 0036) sorok utolsó, egybefüggő karakterei tartalmazzák a koordinátákat. Ezek ugyanazok, mint az "-l" kapcsoló esetén a POSITION_X és Y értékei. Csak az nincs meg, hogy magukhoz az értékekhez hogy jutok hozzá, a többi sallang nélkül. Hiányzik párszáz év számtech és Linux alap. -
dirteen28
csendes tag
Sziasztok
Remélem nem lesz túl bonyolult amit írok. Adott egy feladatsor amit végrehajtatok hely alapján: tehát hazaérkezem wi-fi bekapcsol mobilnet kikapcsol és egy bizonyos számról érkező hívásnál más csengőhangot állít be. Namost ha elhagyom a házat akkor minden visszaáll viszont szeretném azt az utasítást ami a csengőhangot változtatja manuálisan visszaállítani amikor én szeretném az eredeti hangra. Ezt lehetséges megoldani? Bocsi ha ilyen alap kérdéssel zavarlak titeket de csak most kezdek foglalkozni ezzel a jó kis progival
Köszi a segítséget
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3685 üzenetére
Hú, érzem a megoldás lehetőségét és tetszik a feladat, de azért ez még nem kis falat nekem. Sanszos, hogy fogok még helpet kérni.
Tegyük fel, hogy sikerül kapcsolókkal úgy szűrni a shellparancsot, hogy a kimenet egy X tengely koordináta, mondjuk 0000022e. Készítek egy "GETEVENT_X" változót, aminek értéke a shellparancs kimenete. Futtatom a parancsot, majd egy másik parancs eseménye:
Változó beállítva "GETEVENT_X".
Feltétel: Előre megadott minimum X </= számmá konvertálás->16 -os számrendszer->GETEVENT_X (ami 0000022e -> 558) < előre megadott maximum X.Aztán ugyanez Y -nal. Jól gondolom, hogy ilyesmi lenne az elmélet?
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3690 üzenetére
Ebben sajnos nem tudok segíteni. Esetleg megkérdezhetnéd Bozektől, hogy hogyan csinálta. Vagy, kérdezzem meg én?
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #3688 üzenetére
Kezdetben vala a Locale nevű automatizálós alkalmazás. Ő vezette be a pluginokat és a Tasker is igazából Locale pluginokat kezel. Szinte minden plugin szintén Locale plugin. Az E-Robot is ezt támogatja.
Namármost a Tasker csinált egy újfajta plugint, Event pluginnak nevezi, ami szinte ugyanolyan mint a Locale Query pluginja, de mégsem. Ezeket a kimondottan Tasker pluginokat nem látja most az E-Robot.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3687 üzenetére
#19648. Nincs Taskerem, én is csak ezekből tudom. Kicsit feljebb Bozek linkelt egy videót a működésről.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3685 üzenetére
Ja, így már értem. Igen, úgy már tényleg jó lenne.
Félreérted, amit az Autoinput -ról írtam. Van ilyen opciója. Tasker -ben megjelenik. Robotban ott kéne legyen az eseményeknél, de valamiért nem jelenik meg.
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #3684 üzenetére
Én persze úgy gondoltam hogy ha gondolok akkor tennék az alkalmazásba valami hex szöveg -> szám konvertert és vissza.
Megjelenik nekem az Autoinput a műveletek között. Maga az alkalmazás is azt írja ki hogy ott keressük. Gondolom Te az események között kerested, akkor nem biztos hogy ez használható lesz neked.
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3680 üzenetére
Köszi!
Kicsit bonyolultnak tűnik karakterekre bontani és aztán A -tól F -ig definiálni az értékeket.
Közben véletlenül kiderült egy hiányosság. Régebben próbálgattam az Autoinputot, de nem tudta az érintésérzékelést. Aztán pár napja kiderült (#19639 -től), hogy tudja, csak Robotban nem jelenik meg az eseményeknél az Autoinput UI opció. Ezzel tudnál tenni valamit? Ha működne Robotban, akkor ott a kész megoldás, nem kéne a getevent -tel varázsolni. -
Debilon
addikt
válasz
bartatamas #3679 üzenetére
nekem rendben működik az alkalmazás fókusz 5.0 alatt
normálisan és gyorsan változik a beállított kijelző fényerő amikor az adott app kerül fókuszba vagy kikerül onnan -
bartatamas
senior tag
> Egyéb iránt az érdekes, hogy a beállításoknál a leállítási részen a stop applications részen szépen írja oldalt, hogy root, de alatta a stop group mellett ez nincs felüntetve
Ezt javítom.
> A másik, hogy kézzel leállítva a Vibert, elindítja szépen a wifi bekapcsolásakor, de egyből full képernyőre.
Gondolom azért mert alkalmazás indításával indítod. Ez pedig olyan mintha az ikonjára kattintottál volna. Nem tudom hogy kellene a Viber-t háttérben indítani, azt gyanítom van valami szolgáltatása amit el kellene indítani. Erre kellene egy Start service művelet robotba, ami még nincs, de ha akarsz vele próbálkozni akkor belerakom.
Viszont tudod próbálgatni parancssorból, vagy a Shell parancs futtatása művelettel. Ehhez az "am" parancsot kell használnod, pl:
http://stackoverflow.com/questions/7415997/how-to-start-and-stop-android-service-from-a-adb-shell
Nem tudom mennyire érted miről ír a cikk, ha nem akkor lehet túl nagy ez a falat.
Ahhoz hogy ez működjön persze azt is ki kell deríteni hogy milyen Service-ek vannak a Viberban, erre vannak alkalmazások, Elixir 2-ben is meg tudod nézni.
-
bartatamas
senior tag
válasz
zeon.hu #3673 üzenetére
Már nem lehet lekérdezni az alkalmazás history-t mint eddig (legutóbbi alkalmazások), onnan könnyű volt kideríteni a fókuszt. Most alkalmazás statisztikákat kell nézni, abban van olyan mező hogy utolsó használat időpontja, az alapján próbálom megtippelni kié a fókusz. Nem tudom mennyire használható vagy sem, hátha valaki tud tapasztalat alapján véleményt mondani itt a fórumon hogy a fókuszba kerülés mennyire jól működik 5.0 alatt.
-
törölt tag
Félreérted. Az uri nem kapcsoló. Az adatot kell oda írni. Pl., ha egy konkrét weboldallal szeretnél indítani egy böngészőt, vagy egy konkrét zeneszámmal egy lejátszót, vagy épp egy ismerőst hívnál Viberen, akkor az uri sorban adod meg a weboldal címét, a fájl elérési útját, vagy a nevet, telefonszámot. VOIP out -nál is ezt használjuk a DIAL intent -hez.
Egyébként, itt két, külön dologról van szó. Az intentek, broadcastok, activity -k az OS, vagyis az Android elemei. Az OS viszont csak közvetít. A valódi munkát a kernel végzi. Az Android alatt egy Linux kernel van, ami alapból tartalmaz alkalmazásokat. Ezekkel lehet parancssorból kommunikálni és ezekhez használunk parancssori kapcsolókat. Ez tulképp egy közvetlen klmmunikáció, az OS megkerülése. Nem is "Androidul" folyik a kommunikáció, hanem a Linux nyelvén. Ez, persze csak egy pontatlan, elnagyolt megfogalmazás.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#79335424 #3676 üzenetére
Mobilnetet meg sem említettem
ki van lőve állandóan. De ugye ez akkor lényeges csak ha nem lóg a teló wifi-n. Átlagos hétköznapon ébredéstől fekvésig kb. 2x10 percig nem vagyok wifi mellett, így igazából mehetne mindig a Viber, de jellemzően barátok keresnek Viber-en, tehát melóban wifi lelőve (főnök morcos a hosszú magánügyi beszélgetések miatt), ha valaki akar valamit az úgy is hív. Otthon viszont jól jön a Viber, mert órákat is szoktunk beszélni, főleg egy távirányításos gépészkedésnél
Hangosan gondolkodva: egyébként most ezeket leírva lehet nem is wifi ki/be alapján kellene kapcsoltatni, hanem helyfüggően
Mondjuk van abban valami amit a Viberrel kapcsolatban írtál. Eléggé tohonya egy "jószág", ráadásul folyamatosan változó a hangminőség is. Néha semmit sem érteni abból amit a másik oldalon mondanak. Egy beszélgetés alatt is több tucatszor esik le a minőség, pedig 2 méterre van tőlem egy nem 3k HUF-os router.
A háttérben futás azért lenne jó, mert nem én szoktam hívni másokat Viber-en, hanem engem keresnek. Az indítandó program beállításakor van egy URI mező, ahová gondolom parancssori kapcsolókat lehet írni. PC-n bevett szokás, hogy ilyen kapcsolóval lehet utasítani a programot, hogy háttérben induljon, gondoltam itt is lehet ilyen kavarás
Mondjuk ez a Viber-es dolog is csak azért jött képbe, mert Greenify-ben bedobta fagyaszthatónak, így gondoltam mi lenne, ha nem csak fagyna, hanem nem is futna amikor nincs rá szükségem (nem vagyok wifi-n). Ez tanulófeladatnak jónak is tűnt a Robot-ban való matatáshoz.
-
törölt tag
Az egyik egy activity, ami pedig a háttérben fut, az egy service. Robottal az activity -t tudod indítani. Mint, ahogy az alkalmazáskezelőből sem tudod a Viber -nek csak a háttérszolgáltatását indítani. Mindenképpen be fogja hívni az activity -t.
A saját véleményem az, hogy a Viber egy elég önfejű és erőszakosan nyomulós alkalmazás. Én még az S2 -n, GB alatt száműztem. Aki olcsón akar velem kommunikálni, az használjon Whatsappot, mert én senkinek a kedvéért sem telepítem a Viber -t.
Azzal egyébként sem nyersz RAM -ot, ha csak wifivel engeded a Viber -t. Ráadásul, a logikát sem értem benne. Ha mobilnetnél kilövöd, akkor nem leszel elérhető. Ha ez nem lényeges, akkor wifinél miért futtatnád a háttérben? Használd akkor, amikor hívni akarsz. Bár, ez, így elég egyoldalú kapcsolattartás. -
AtHoS
nagyúr
Beleugrottam a Viber le/be kapcsolásába a Robot-tal. Gondoltam, hogy meg tudom csinálni csak azt nem, hogy nem egészen fog úgy működni ahogy szeretném
Nos a nagyobbik gond az, hogy mivel nincs root-olva a teló így nem állítja le a Viber-t (persze ha bekapcsolom, akkor bedob oda, ahol kézzel le tudom lőni). Na szóval ez teló oldali hiányosság.
Egyéb iránt az érdekes, hogy a beállításoknál a leállítási részen a stop applications részen szépen írja oldalt, hogy root, de alatta a stop group mellett ez nincs felüntetve, bár gondoltam, hogy ide is kellene neki a root jog, szóval nemlepődtem meg, hogy nem lőtte ki a progit
A másik, hogy kézzel leállítva a Vibert, elindítja szépen a wifi bekapcsolásakor, de egyből full képernyőre. Nekem elég lenne, ha a háttérben indulna, mivel nem akarok egyből hívni rajta csak legyek azon keresztül is elérhető.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyi akkuidőt és rendszerkezelési "gördülékenységet" nyerek azzal, ha wifin kívüli állapotban lekapcsoltatom a vibert. Akkuidőt szvsz nem sokat, de érzem, hogy az 1 GB memó eléggé határon van, mert azért jó párszor beröcög a gépezet, mikor nekiállok nyomkodni
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3671 üzenetére
Nem ilyen egyszerű a szitu. Érintésérzékelés detektálásával próbálkozom. Az lenne az elmélet, hogy egy "gombnak" van "tól-ig X" és "tól-ig Y" koordinátája. Ezt megadnám konstans értéknek. A getevent parancs kimenetét szeretném felhasználni. Ha történik egy touch input, akkor annak a koordinátáit összehasonlítanám a konstans értékével és ha X és Y is a konstans tól-ig értékei közé esik, akkor meg lett nyomva a "gomb", bekövetkezett az esemény. Vagyis, touch input X és Y nagyobb, mint konstans "tól" X és Y, de kisebb, mint konstans "ig" X és Y. Viszont, van egy bibi. A getevent kimenete hexadecimálisan adja meg a koordinátákat. Ha az operátor tudja ezt kezelni, akkor a konstans koordinátáit is hexában adnám meg és akkor nem kéne konvertálgatni.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
bartatamas #3672 üzenetére
Első nem vészes, 1(2) hangerő parancsom van.
Második nem gond, csak akkor teszem fel, ha root is van hozzá.
A harmadik viszont fáj. Mit jelent, hogy körülményesebb?
Elég sok parancsom indul fókuszba/fókuszból ki-kerüléskor. -
bartatamas
senior tag
válasz
zeon.hu #3669 üzenetére
- tudomásom szerint egyetlen esemény van ami nem érhető el 5.0-tól, ezek a hangerő fel-le gombok detektálása
- vannak funkciók ami 5.0 óta root jogot igényel (mobil adat kapcsolás)
- fókusz detektálás körülményesebb lett, kevésbé megbízhatóEzeken kívül nem tudok más problémákról.
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #3668 üzenetére
Gondolom arra gondolsz hogy szövegek között. De szerintem az téves megközelítés, miért nem számokkal dolgozol? A megjelenítéskor/elmentéskor kellene csak hexa formára alakítani. Egy számnál ugyanis nincs olyan hogy milyen számrendszer, csak a szöveges megjelenítéskor
-
zeon.hu
nagyúr
Lollinak milyen hibái/hátrányai vannak a robottal?
(5.1 jön a telóra EMUI 3.1-el, amint root is lesz, egy időre felteszem, legfeljebb visszaállok, ha nem tetszik) -
törölt tag
Szia Tamás!
Szerettem volna olyat, hogy egy bejövő e-mail szövegre reagáljon a Robot. Van egy "Email" rublika. Én úgy értelmezem, hogy ide lehet beírni a szövegmintát (mint az SMS -nél). De ez csak addig látható, amíg nem adok meg fiókot. Ha kiválasztok egy Gmail fiókot, eltűnik az "Email" opció. Az viszont nem lenne jó, ha bármilyen tartalmú e-mail -re végrehajtaná a műveleteket. Félreértek valamit?
-
Van egy ilyen ketyerém Gear fit, kérdezném meg lehet e csinálni azt hogy ha megszakadt a bluetooh akkor automatiksan vissza kapcsolódjon, valakinek itt állítólag sikerült.
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #3663 üzenetére
Szerintem egy topikba illő dolgot ne privátban beszéljünk meg! Az én telómon nincs olyan, hogy "egyéni beállítások". Csak "egyéb beállítások" van. Sztem nem elnavigálni kell oda, hanem konkrétan behívni az activity -jét (activity = maga a megjelenő felület). Én Secure Settings -ben szoktam kikeresni. Megjelenik a Robotban, a műveletek -> külső alkalmazásoknál. Aztán actions -> launch activity. Itt először kiválasztod az alkalmazást, aminek behívnád az egyik activity -jét. Sztem nálad ez jelen esetben a "Telefon" alkalmazás. Aztán a listából megpróbálod kibogarászni, hogy melyik lehet az az activity. Sokszor a Magyar nevük ugyanaz, csak az angol alapján tudsz tájékozódni. Ha megvan az activity, akkor felül a mentésre böksz és máris megjelenik, mint Robot művelet. Nem tudom, hogy mit szeretnél annál az activity -nél, de pl. hívószám kijelzés állítgatást én számhoz társított kóddal csinálnék, nem érintés emulálással.
-
törölt tag
válasz
Scooter86101 #3663 üzenetére
Persze. Hiszen van benne várakozás művelet.
-
Scooter86101
tag
Sziasztok , egy olyan kerdessel fordulok hozzátok hogy ezzel a progival meg lehet e azt csinálni hogy ugymond elnavigalnam a menun belül egy beállítasi opciohoz , de kellene bele olyan hogy hogy ugymond megvárja míg azt az opciot engedi vagyis várjon ... köszönöm előre is . Sziasztok
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit nekiálltam matatni a telón futó OS-t (non rooted 4.1.4) kényelmi és ésszerűségi szempontokból.
Jó ideje halogattam már ezt, de közben a használható APP-ok linkjei gyűjtögetve voltak.Nekiálltam első kanyarban a háttérben folyamatosan futó, de ritkán használt programokat "hibernálni" Greenify-vel. Na itt mikor a Viber-t dobtam hibernálásba ötlött fel, hogy: "mi lenne, ha...."
Mivel a Vibert csak wifi-vel használtam eddig, "mi lenne, ha...." a wifi ki/be kapcsolásával párhuzamosan lenne leállítva/elindítva a Viber is.
Ehhez már ütemezés kellene, de ezt már nem a telómhoz gyárilag biztosított ütemezővel szeretném megoldani, mivel az márkafüggő (SMARTACTIONS), tehát telóváltásnál kezdhetném elölről más programmal, ráadásul nem is biztos, hogy kínál ilyen lehetőséget.
A halogatás évei alatt gyűjtögetett linkek között ott figyelt a magyar fejlesztésű e-robot is. Ha meg már van ilyen magyar cucc, akkor az élből hendikeppel indul nálam
Gyorsan rákerestem a programra, hátha belefutok egy leírásba, de számomra érdemi infóval bírót (gyakorlatilag kézikönyv jellegűt, ahol részletezve fel lennének sorolva az eseményekhez rendelhető funkciók) nem találtam, de ráakadtam ezen fórumtopikra és jöttem is kérdezni.
A Viberes dolog-ra keresgettem a topikban és talán ezen hozzászólás tartalma alapján meg is tudnám oldani. Mivel elég sok hozzászóláson keresztülfutottam a keresgélés közben és a különböző megvalósításoknál ajánlva volt programcsoport létrehozása - viszont egyelőre fogalmam nincs, hogy a Viber-en kívül lesz-e még más program is amit a wifi állásától függően kellene indítani/bezárni - , azért egy "WifiOnOff-StartShut" csoportba tervezem berakni. Ha valamivel elakadok, akkor jövök úgyis kérdezni (nemsokára jövök akkor
)
Viszont érdekelne, hogy valamerre van-e elérhető részletes kézikönyv, mert szívesen átolvasnám mit is lehet kezdeni a programmal, hátha olyan dolog is megvalósítható, ami a csak a funkcióról olvasva jut eszembe, hogy lenne nálam is mire használni
Aztán valahogy kézenfekvőbb számomra egy lapozható könyv/jegyzet, mint a programban matatni céltalanulSzerk.
Ja igen...tudtam amúgy, hogy elfelejtem megkérdezni
... Mennyire szükséges root-olt telefon a programhoz?
-
blackfly
tag
Üdv!
Régóta használom ezt az alkalmazást és már meg sem lennék nélküle. Közben telefont váltottam egy xiaomi Mi3 van most. A gyári rommal minden működik. Viszont van egy ROM amiben nem megy a hely frissítés hálózattal és nem kapcsolja ki a mobil adat-ot. Lehet ezzel kezdeni valamit vagy ez a ROM ilyen?
Tudom nem közvetlenül az alkalmazásról szól a kérdés de hátha valakinek van ötlete. -
silver10
aktív tag
zeon.hu, bartatamas:
köszönöm a reagálásokat. Tamás akkor pü.-ben küldöm a logfile-t. -
acsabad
csendes tag
válasz
bartatamas #3657 üzenetére
Megtörtént. További jó munkát hozzá!
-
acsabad
csendes tag
válasz
bartatamas #3655 üzenetére
Szívem szerint inkább átutalnám azt az ezrest, ha tudnám hova.
-
acsabad
csendes tag
válasz
#79335424 #3649 üzenetére
Komolyan mondom, hogy erre nem számítottam. Ilyen segítőkészség, bakker, nem semmi!
Kezdem átlátni az E-robot lehetőségeit, nagyon komoly környezet, szép munka.
Ja, és minden úgy műxik, ahogy szeretném, nyílik a kapu bemondásra, stb.
Nem szeretnék hálátlan maradni, így kérdezem, ha megveszem az Elixír fizetős változatát, abból jut nektek valami? -
bartatamas
senior tag
válasz
silver10 #3650 üzenetére
Szerintem jól állítottad be és igazad van így egyszerűbb mint az én másik parancsos megoldásommal.
Vagyis addig vegyen fel amíg beszéd közben van, logikus. Egyébként másodpercenként ellenőrzi ezt a kifejezést.A "gyors újraindítás" szöveg hiba, "másodpercekben"-re cserélem
Akkor írja ki hogy nem sikerült a rögzítés ha hiba történt. Két helyen lehet megnézni:
- logcat log-ban (erre szolgáló alkalmazással, pl: aLogcat vagy a logcat shell paranccsal)
- az E-Robot Hibakövetés képernyőjén is megjelenik -
silver10
aktív tag
válasz
bartatamas #3648 üzenetére
Hurka vagyok, de nem találom, hova ír log fájlt. Az data/data mappán belüli könyvtár egyik alkönyvtárában sem láttam. Hová teszi? Amúgy lehet. hogy nem tudtam jól beállítani.? Az apróbetüs kék sornál lévő opció nem teljesen tiszta. [link]
Egyébként rögtö leáll a hang rögzitése, mostmár láttam, telefonálás közben kiírta, hogy nem sikerült a rögzítés.
-
törölt tag
acsabad:
Ezt is többféleképpen lehet. A csatlakozási állapotot letárolhatod egy változóba és aztán feltételként hivatkozhatsz rá. De sztem először válaszd az egyszerűbb utat! Csinálj még két parancsot. Az egyik eseménye legyen a Bluetooth ACL kapcsolódva (fülesed neve). Művelete pedig a Vezérlés-> Robot parancs engedélyezése -> az emulálós parancsod. A másik parancs pedig ennek a fordítottja. szétkapcsolás és parancs tiltás. Gondolom, hogy nem szorul magyarázatra.
Az IF alatt, gondolom, hogy a feltételekre gondolsz. Természetesen van ilyen lehetőség.
A Robot menüjében van egy mentés opció. Ebben kiválaszthatod, hogy miket szeretnél menteni. A mentett adat a felhasználói tárhelyen, a:
/Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP
útvonal almappáiba kerül. Innen másolhatod és ha mástól kapsz parancsot, akkor azt is ide kell bemásolni, majd a mentés menüben visszaállítani.A Robot menüjéből elérhető a dokumentáció. Ez nem biztos, hogy teljesen aktuális és részletes, de Tamás egyedül viszi a Robot projectet, úgyhogy mindent nem tud naprakészen tartani. De, alapnak elég és ha kell, akkor mi is segítünk. Továbbá, a menüből elérhetőek példaparancsok. Ezek Tamás által készített, vagy ellenőrzött minták.
Manuális indítást úgy tudsz csinálni, hogy az eseményt üresen hagyod. A főképernyődön létrehozol egy parancsikont, amiben a Robotot kiválasztva megjelennek a parancsaid. Kiválasztod és ennyi. Ugyanezt widgetként Tamás másik alkalmazásának, az Elixír2 -nek a Widget kiegészítőjével tudod megtenni. Vagy, Zooper -rel.
Remélem, hogy mindent megválaszoltam! -
bartatamas
senior tag
válasz
silver10 #3646 üzenetére
http://developer.android.com/reference/android/media/MediaRecorder.OutputFormat.html
Ezek lennének elérhetők, egyelőre ezt a kettőt tettem bele.
Nem nagyon értem mi lehet a gond. Magamnál ha indítok egy felvételt akkor rögtön elkezd írni a fájlba és folyamatosan növekszik a mérete (3GP-t próbáltam). Logot tudsz adni?
-
nyuszi123456
aktív tag
Sajnos úgy tűnik, hogy a Tasker és/vagy E-robot pusza jelenléte akasztja meg a telefonhívások kezdeményezését és fogadását a telefonomon. Ehhez nem kell semmilyen szabályt beállítanom, elég a két app valamelyikének feltelepítése. A problémát a két app törlése szerencsére megoldja.
Furcsa. Miért lehet ez?
Jelly Bean 4.2.2, mely stabil és nagyon jó.
-
silver10
aktív tag
válasz
bartatamas #3632 üzenetére
Én megcsináltam ezt a beállítást kiváncsiságból. Az adott könyvtárban meg is található a fájl, de sajnos 0 bájt a mérete. Pedig 600 secre állítottam a max mérétet. És a felvétel leállítását a kapcsolat bontásakor írta csak ki. Mondjuk azon csodálkoztam, hogy 3GP, vagy MP4 választható hangformátumként. Ezek nem video formátumok (konténerek)?
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3642 üzenetére
Köszi!
Szerintem én maradok a számoknál. Azokkal lehet bármilyen matematikai műveletet csinálni, az értékük meg lehet valamihez képest kisebb, nagyobb, és/vagy egyenlő. -
törölt tag
válasz
bartatamas #3639 üzenetére
Vazze! Ezt én eddig nem értettem, ezért használtam helyette számértékeket. Most már értem, csak nekem nem logikus. Biztosan rendben van így? Nekem úgy lenne logikus, mint a számoknál. Vagyis, hogy mindkét lehetséges értéke felhasználható művelet indítására.
Ha a logikai változó értéke = igaz -> végrehajtja X műveletet.
Ha a logikai változó értéke = hamis -> végrehajtja Y műveletet. -
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3639 üzenetére
Szuper, működik!
Köszönöm!
-
bartatamas
senior tag
válasz
Scaevola #3638 üzenetére
Ha a változót úgy állítod be hogy a "kocsiban" értéke logikai igaz vagy hamis, akkor egyszerűen csak a Bejövő hívás eseményhez állítsd be ezt a feltételt: Változó értéke(név: kocsiban)
Amikor az esemény végrehajtódik, megnézi mi a kocsiban változó értéke, ha igaz végrehajtja a parancsot benne a hívás fogadása művelettel, ha nem igaz akkor nem csinál semmit.
-
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3637 üzenetére
Köszi, csillagot kivettem..
Ellenben a változó kiértékelését nem tudom, hogyan kéne megoldanom.
Eseményként a bejövő hívás van beállítva, ahogy mondtad,
művelet pedig a hívás fogadása.
Ehhez kéne egy feltétel, mely ellenőrzi a kocsiban nevű változó állapotát, ami logikai, lehet igaz v. hamis.Megírnád, hogy ezt hogyan?
-
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3635 üzenetére
Úgy értelmezem, hogy ha a hívás fogadása művelet be van kapcsolva, akkor míg ki nem kapcsolom ezt az opciót, beérkező híváskor y csörgést követően a telefon automatice fogadja a hívást. (és mindezt kihangosítva, mert ugye azt előtte bekapcsoltam)
Értem amit írsz, akkor ez egy másik parancs lesz.
Az előző parancsnál egy változót fogok definiálni, és abból következtetek bejövő hívás esetén.Megy ez, mint a zsákbafosás.
Bejövő híváskor mindenféleképpen meg kell adjak számot vagy elég egy db *?
-
bartatamas
senior tag
válasz
Scaevola #3634 üzenetére
A Hívás fogadása művelet csak akkor működik ha éppen cseng a telefon. Tehát egy "Hívás állapota megváltozott" esemény (csörög) hatására érdemes végrehajtani ezt a műveletet.
Gondolom Te azt gondoltad hogy ez egy beállítást állít be, de nem. Az éppen folyamatban lévő hívást veszi fel. Ha nincs hívás akkor nem csinál semmit.
-
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3633 üzenetére
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy azt ellenőriztetném a Robottal, hogy a telefonon be van-e kapcsolva a wifi.
Áttörést értem el!
Eljutottam oda, hogy az autóba szánt tag-gel meg tudom csinálni, hogy váltson, azaz ne csak vagy ki-, vagy bekapcsoljon, hanem a készüléket megvizsgálva el tudja dönteni, hogy éppen mit szeretnék.
Így néz ki: (leírom, mert lehet, félreérthetően írnám le szavakkal)
Esemény:
NFC tag érzékelve
azonosító: 00000000001Műveletek:
Művelet csoport 1:
- GPS be
- buborék üzenet: GPS be
- Fényerő: 100%
- Kihangosító: be
- Hangerő: 100% (stream: mind)
- Hívás fogadása (ezzel van némi bajom, mert nem megy... vagy csak azt hiszem, hogy n csörgés után magától fel kéne, hogy vegye a telefon a hívást)
- Parancs megszakítása
feltétel: GPS állapota: nem
Művelet csoport: 2
- GPS ki
- buborék üzenet: GPS ki
- Fényerő: 50%
- Kihangosító: ki
- Hangerő: 60% (stream: mind)Tehát az első művelet-csoportot csak akkor futtatja, ha a GPS ki van kapcsolva.
Arra Tamás esetleg tudsz valami megoldást, hogy miért nem fogadja a hívást a teló?
Vagy félreértem? (Simán elképzelhető...)
-
bartatamas
senior tag
Szia,
Nem próbáltam, de talán működik. Először azt kell detektálni hogy ha telefonhívás közbe kerülsz, induljon el egy felvétel. Ehhez:
- csinálj egy új parancsot, mondjuk "GSM" néven
- add hozzá a "Telefon" / "Hívás állapota megváltozott" eseményt úgy hogy csak a "beszéd közben" legyen kiválasztva
- add hozzá az "Audió" / "Hang felvétele" műveletet. Válaszd ki a megfelelő forrást (voice call uplink + downlink gondolom). Állítsd be egy könyvtárat, ne fájlnevet, ebbe a könyvátrba fog "recording-*" néven fájlokat létrehozni. Állítsd be hogy max hány másodpercig menjen a felvétel.- csinálj egy új parancsot, mondjuk "GSM vége" néven
- add hozzá a "Telefon" / "Hívás állapota megváltozott" eseményt úgy hogy csak a "készenlét" legyen kiválasztva
- add hozzá az "Audió" / "Felvétel leállítása" műveletet -
törölt tag
válasz
bartatamas #3630 üzenetére
Szerintem Ő is így értette.
Én is csodálkoztam, hogy szerinted miért nem jó.
-
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3585 üzenetére
> Bár szerintem a wifi állapot rossz kifejezés annak eldöntésére hogy otthon vagy-e, de ez más kérdés...
Ok, hogy döntenéd (döntenétek) el, hogy merre jársz (jártok)?
GPS-t nem használnék, ugyanis lakásban az mit sem ér.
GSM cellák lehetnének, de az igen szép mutatvány lenne, ha csak azért halkulna le a telefonom, mert épp' elautóztam a munkahelyem mellett... ami simán előfordulhat a mindennapok során. -
KTU
addikt
Szeretném rögzíteni automatikusan a GSM hívásaimat, a stock androidban lévő alap hívásrögzítővel.
E-Robot-tal megtudom oldani?
Kérhetek részletes leírást.
MTK 6732 SoC -
silver10
aktív tag
válasz
#79335424 #3623 üzenetére
Köszi szépen a tippet! Rávilágítottál a megoldásra. A 2. kártyahelyen van az állandó jelleggel használt (4G) képes kártyám, mivel a másik( egy méretre vágott )SIM-et csak az 1. kártyahelyen látja. Ez utóbbi ki volt kapcsolva, nem használom állandóan. Miután aktiváltam, 3 adatsorral is "előrukkolt" otthon, a munkahelyen pedig eggyel.
-
silver10
aktív tag
Előfordult-e már valakivel, hogy a helyek menüpontnál lévő GSM cellák hozáadása teljes térerő mellett , se 2G, se 3G se 4G beállítással nem sikerült? Sem közvetlen módón , sem háttérben a cellák gyűjtése órák alatt sem lett eredményes. A wifi automata bekapcsoláshoz szerettem volna beállítani otthon. Munkahelyen pedig a mobilnet automatizálásához. Az MTK Engineer mode a Radio informationnál ír ki LAC & CID cellákat is. A telefon rootolt 4.4.2 alap android, xposed keretrendszerrel, gravity boxxal. De ilyenek gondolom itt vannak telepítve pár embernél.
-
Egy kérdés van nekem egy fitbit charge okos karkötőm, ezzel a progival meg lehet azt csinálni valahogy ha kikerülök a telefon hatótávból akkor rezegjen? Vagyis megszakad a bluetooh.
A sony sw 10 ezt alapból tudja de ez elméletileg nem, hétfőn kapom meg a cuccot. -
törölt tag
válasz
bartatamas #3613 üzenetére
-
géeles
aktív tag
válasz
nyuszi123456 #3617 üzenetére
Nem menne gyorsabban. Alapesetben. Az akku feszültségének emelkedésével a belső ellenállása is nő, ezért csökken az áramerősség. Amikor eléri a max töltöttséget nem folyik áram.
Nem alapesetben, ha nagyobb töltőáramot akarunk akkor a feszültséget kell feljebb emelni, ezt esetleg valahogy lehetne a töltő meghekkelésével, de tuti az akku kapacitás és élettartam rovására menne.
Ki van az találva, hogy a töltés milyen jelleggörbe szerint alakuljon, a töltőáram csak egy adat... -
törölt tag
válasz
nyuszi123456 #3617 üzenetére
Nekem pont van egy olyan bugom, amit Te most feature -ként szeretnél. Ez a jelenséggel kapcsolatos tapasztalatom.
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz
bartatamas #3609 üzenetére
Köszönöm. Klassz ez is, bár most másra gondoltam. Jó lenne mérni a töltés áramerősségét, és ha lecsökken, újraindítani a töltést. Talán így gyorsabban menne.
-
Siriusb
veterán
válasz
No, hát ilyenek miatt tekintem én az Androidot Windowsnak. Már jó pár éve linuxot használok, és az egyik jellemzője, amit szeretek benne: azt csinálsz amit akarsz, de hal elrontod, te vagy érte felelős. Ennyi. Ubuntuval kezdtem, de halottakról vagy jót, vagy semmit.
Aztán átnyergeltem Arch Linuxra és tényleg elkezdett gyarapodni a tudásom. Most meg már csak felejtek, mert olyan jól össze van rakva a rendszer, hogy nagyon ritkán ütközök problémába.
-
törölt tag
válasz
Bevallom, hogy linkeltem a hsz. -edet az Android alkalmazások topikban. Azóta ott is megy erről a műsor. Szerintem érdekesek a vélemények és talán nem ártana egy igazán érintett álláspontja!
-
gyűrű
addikt
válasz
Ezek szerint a supersu is lekerül pl. a playról ?
Mert gondolom a root jog sem tetszik a nagytesónak..
-
bartatamas
senior tag
válasz
#79335424 #3612 üzenetére
Ez tényleg jó kérdés. Nem akarok addig komolyan foglalkozni ezzel a dologgal amíg tényleg meg nem történik az hogy a Google figyelmeztet. Google Play nélkül viszont nem tudom hogy tudnám elérni a felhasználókat, nagyobb felhasználó bázis nélkül pedig egyszerűen nem éri meg a befektetett energiát. Lehet akkor eljön az ideje egy másik projektbe belekezdeni, ami nem ennyire problematikus
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #3611 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés! Mit tervezel, Tamás? Folytatod, ahogy pl. a TubeMate, vagy az SCR? Vagy vége? Nekem a Robot az, ami színt visz az Androidba. De a Robot is csak "félkarú" a supportod nélkül. Én kíváncsi lennék akár privátban, e-mail -ben is a gondolataidra, terveidre.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
bartatamas #3595 üzenetére
Tervezed a támogatást továbbra is vagy mentsük le a parancsokat sürgősen?
Beteg ez a google, épp a nyitottsága miatt van nagy bázisa...
-
törölt tag
válasz
bartatamas #3609 üzenetére
Az enyémen sajnos, totál használhatatlan. Az Elixír is teljesen fals értékeket ad. De, amit nyuszi123456 szeretne elérni, az nem megvalósítható közvetlen kernel támogatás nélkül. Sőt, szerintem még azzal se, mert a töltésvezérlésbe nem fog tudni belenyúlni.
-
bartatamas
senior tag
válasz
nyuszi123456 #3605 üzenetére
Van egy "Akkumulátor áramerősség" kifejezés. Ha a készüléked támogatja, akkor ezzel le tudod kérni az aktuális értéket. írhatsz egy parancsot ami mondjuk percenként kiolvassa ezt az értéket és megnézi hogy egy adott érték alá csökkent-e, vagy írhatsz rá más logikát.
Újraindítani a töltést nem lehet.
-
Scaevola
tag
válasz
bartatamas #3594 üzenetére
Sehol, félreértettelek.
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #3606 üzenetére
Igen, tudom. Most konkrétan a töltést szeretném javítani és gyorsítani. Az áramerősség egyre csökken, és ha töltést jelez is a készülék, nem biztos, hogy töltődik. Csak akkor, ha elég áramot vesz fel. Ezért lenne jó, hogy nekem jelezzen, ha lecsökken az áramerősség, vagy magától hajtson végre akciókat.
Az alábbi készülékekkel tapasztalható a userek által leirt jelenség:
[http://forums.androidcentral.com/htc-evo-3d/116922-phone-plugged-but-not-charging-light-2.html] -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
nyuszi123456 #3605 üzenetére
szerintem nem,esetleg kernel szinten
olyat tud hogy ha pl 95% van mondjuk játszon le egy zenét. -
nyuszi123456
aktív tag
Tamás, és felhasználók!
A töltés áramerősségéhez köthetők feladatok?
Képes a Robot újraindítani a töltést? (Mintha újra csatlakoztatnánk a töltőt.)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
bartatamas #3603 üzenetére
Hálozat kezeléshez:tüzfal rendszerszinten
Adatsporolás:A le és feltöltési sebbeség egyéni szabályozása
Vicces hogy ezekhez root-kell sok esetben
-
bartatamas
senior tag
válasz
aprokaroka87 #3602 üzenetére
Szerintem is. Most mit csinál a Google. Telepítés előtt kiírja hogy az alkalmazás ezt és ezt meg tudja tenni. Eldöntheted vagy feltelepíted és akkor minden ilyet fog tudni csinálni, anélkül hogy tudnál róla hogy mikor mit csinál. Vagy nem telepíted fel és egy alkalmazás egyetlen funkcióját sem tudod használni, pedig lehet csak azt nem szeretnéd hogy sms-t küldjön.
A normális szerintem az lenne hogy feltelepíthetnél bármilyen alkalmazás, de lennének olyan funkciók amelyek használatához engedélyt kérne (pl: ahogy a root engedélyt is megoldották mások). Pl ha az alkalmazás sms-t akar küldeni, akkor a rendszer megkérdezné hogy engedélyezed-e. És monthatnád az hogy nem, de ettől függetlenül tovább használhatnád az alkalmazás más részeit.
Számomra egy bizonyíték ennek szükségességére hogy már a google is megcsinálta ugyanezt pár dologgal: értesítések létrehozását lehet alkalmazás szinten tiltani, értesítések fogadását szintúgy. Tehát most egy elég csúnya hibrid megoldást használnak, valamit jogosultság szinten védenek, valamit máshogy.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
bartatamas #3601 üzenetére
ha ilyen szándék lenne,akkor arról legyen rendszerszintű tájékoztatás.
amúgy meg a google play áruhazat és a play szolgáltatásokat mobilneten is automatikusan frissiti a google,ha 100mb-os csomagod van kissé helytelen.
-
bartatamas
senior tag
válasz
aprokaroka87 #3600 üzenetére
Mi van ha te 2G-re állítod mert spórolni akarsz és egy program mondjuk átváltja lte-re és elkezdi használni a hálózatot mint a veszett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- Thermaltake ház + 360-as vízhűtés, fekete, üveg oldal, ARGB világítás
- Crucial Ballistix 2x8GB 3200Mhz DDR4 RED memória kit,hibátlan működéssel!
- Lenovo V15 G4 IRU 83A1 - 83A100EYHV laptop eladó
- ASUS K50IE X5DI 15,6" HD Intel T4400 / Nvidia 310M VGA / 4 GB DDR3 RAM / 120GB SSD /
- RTX 4060 Ti MSI Ventus 3X 8G OC GARIS!
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest