Hirdetés
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Alcatel One Touch Idol 2S
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulai1000
tag
Sziasztok Kit-Kat frissítésről tudok valami bővebbet, hogy mikor jön a telóra ?
-
pulai1000
tag
Tudtok valami jó alkalmazást a kamerához,ahol látom hogy mit állítok be.
-
-
pulai1000
tag
Szia, én a Solo Launchert használom szerintem nagyon jó, és nagyon sok mindent lehet állítani.A játék lehet hogy az sd kártya miatt akadozik ha oda van telepítve mert nem megfelelő a sebessége.Ha elég a belső tár akkor azt használd.Sajnos én is ezt teszem mert mindig eldobta a csengőhangot az sd-ről.Bár a játékok jól futottak az sd-ről.
-
yuyizi
tag
Ki milyen launcher hasznal ? Ha valaki hasznal go launchert talalkozott mar olyannal hogy mikor jatekot indit sokszor akad viszont neha nem? A ramot mindig tisztitom mielott elkezdek jatszani. Valami otlet?
Videó vágást és szerkesztést vállalok ! Flickr: https://www.flickr.com/photos/128935591@N02/
-
Yag
tag
Üdv.
Sikerült valakinek már törött digitizert szervízeltetnie ?
G.
“Aki el akar érni valamit, az módszert keres, aki nem, az kifogást!” (LeEco LeRee L3)
-
skylinerold
tag
Uraim akinek hanghibás a készüléke nyugodtan küldje vissza javításra. Nekem telefonálás közben háttér zaj volt és tompán hallott a másik fél, valamint hangfelvételnél is jelentkezett a recsegés! Kicserélték pedig függetlenítve is volt és 2-hetet kellett várni rá!
Az emberekre néha rámutatott ujjával a szerencse, csak később derült ki néhányuknál, hogy a középső ujja volt...
-
bozarjoska
őstag
Agybadugos van , másik telo sokkal hangosabb volt (egy mediatek), csak azért kérdezem mert kicsit zavar nem ehhez vagyok szokva, root segítene rajta? Van valami program amivel lehet növelni? Pl xposed?
Ha az itteni root programmal megpróbálom rootolni nem lehet baja nem, max nem csinálja meg? -
Mr X
veterán
válasz bozarjoska #2189 üzenetére
Nem lehet, hogy a fülesed nem elég jó. Tudom, az Idol 2 S más típus, de sokat dob az agybadugós füles a dolgon.
-
bozarjoska
őstag
Helló!
Bocsi hogy ide írok de az alcatel ot idol 2-nek nincs topikja és hátha itt tudnátok nekem segíteni. Az lenne a problémám hogy elég halk a telefon zenehallgatás közben mintha le lenne korlátozva! Ezzel lehet valamit kezdeni? Ha rootolnám megoldható lenne a hangosítás? Ami a 2s-t rootolja az jó a sima 2-re is?
Köszönöm! -
Traffipax
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudja valaki, hogy van-e már custom rom a telóra? -
zohen
csendes tag
Ha valaki mem.kártyát keresne a telefonhoz:
SanDisk Ultra PLUS 32GB - SDSDQUP-032G micro sd kártyával használom.
Videók, játékok, minden akadás és bármilyen lassulás nélkül megy.ebay ről jóval kedvezőbb áron beszerezhető mint itthon.
-
pulai1000
tag
De ha jól értem akkor az alapértelmezett értesítési hang van csak értesítésre.
-
zohen
csendes tag
válasz pulai1000 #2178 üzenetére
Szia
Hívás csengőhangja és rezgés
-Telefon csengőhang
-Rezgés csengetéskor
-Alapértelmezett-> ez az értesítések hangja (sms, stb.)Nekem is elszokta felejti a csengőhangot és ilyenkor az sd kártyán levő képeket és mp3 zenéket se látja a zene lejátszó ill. a galéria, viszont a játékok gond nélkül futnak amik a kártyán vannak.
Ilyenkor megnézem a tárhelynél mi mennyit foglal, érdekes módon azt gond nélkül tudja, ha erre sem jön helyre egy fájl kezelővel (es file explorer) megnyitom a mappákat és pár másodperc múlva helyre áll minden.[ Szerkesztve ]
-
pulai1000
tag
Sajnos tévedtem,tényleg eldobálja a csengőhangot ami az sd kártyán van.Általában akkor teszi ezt ha egy játékot vagy egy nagyobb alkalmazást indítok el,ami az sd-re van telepítve.Vagy memória tisztítás után.Ha újra indítom a telefont akkor vissza áll a beállításom.Tudom írtátok már,hogy ez azért van mert az sd van ki jelölve elsődleges tárhelynek.De akkor se értem a dolgot a droidnak nem mindegy hogy honnan működteti azt az mp3 dallamot ? Egyébként az alkalmazások jól futnak az sd kártyáról, nincs laggolás és nincs akadás. Két lehetőség maradt vagy újraindítás, az alkalmazás használat után,vagy a belsőtárhely használat.Jó lenne ha ezt ki javítanák mert szerintem jó kis telefon, és tetszik,hogy akár 32 gb-ot is használhatnék elsődleges tárhelynek.Viszont az sms és értesitőhangok beállítására még mindig nem jöttem rá,hogy hol kell.
[ Szerkesztve ]
-
McCartman
őstag
Köszönöm a gyors reakciókat.
Az újraindítással próbálkoztam először én is, de sajnos nem segített a problémán.
Fólia ugyan nincs rajta, de mondasz valamit ugyanis egy ideje nem működik a dupla koppintásos feloldás sem, (lehet, hogy egyszerre kezdte el produkálni a két hibajelenséget de akkor ennek még nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget) csak bedobja a "megelőző kezelési mód, nem terjed ki a felső ablakra" lapot amit akkor produkált itt az egyik fórumtársnál amikor tokkal letakarta a szenzort.
Ezek szerint a közelségérzékelő szarhatott be, emiatt az elsötétült képernyő is?
Akkor viszont tartok tőle, hogy egy op rendszer reset nem oldaná meg a problémát.Köszönöm, ezt nem tudtam, így legalább ki tudom kapcsolni ha minden kötél szakad.
Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz McCartman #2173 üzenetére
Az akksit ugyan nem tudod kivenni, de a kikapcsológomb hosszan nyomása (5-6 mp körül) minden körülmények között újraindítja a telefont tudtommal. Nekem már kellett ezt alkalmaznom többször is, amikor nem ébredt fel a kijelző, csak az alsó 3 gomb, a rövid kikapcs. nyomásra.
-
McCartman
őstag
Tapasztaltatok már ti is hasonló hibát?
Telefonáláskor (amint felveszed az érkező hívást vagy elkezd kicsöngeni az indított hívás) elsötétül a képernyő és sehogy sem lehet életre kelteni, így például letenni sem lehet.
Így konkrétan mivel az akksit se tudnám belőle kivenni ha nem tenné le a másik fél sehogy sem tudnám megszakítani a hívást, számlázna egész addig míg le nem merülne a telefon vagy falhoz nem vágom.
Indított hívást se tudok megszakítani csörgés közben, jártam már úgy, hogy véletlen felhívtam valakit és meg kellett várni, míg felveszi az illető. Illetve le is teszi.Elég aggasztó, gondolom(remélem) egy gyári beállítások visszaállítása segíthet rajta de ezt inkább elkerülném.
Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66
-
pulai1000
tag
Azt értem, hogy az sd-re hova kell be másolni az sms hangot,de a droidon belül nem találok olyat hogy értesitőhang beállítás.Valaki segítsen,a másik dolog amit nem értek hogy nem mindig látja a számítógép a telefont.Vagy ha látja is a mappákat nem.
-
role_of_72
tag
Nekem ez a típus van a telefonból (6037Y), boltból kihozva a gyári szoftverrel is megvan ugyanennyi szabad RAM.
Most gyorsan ránéztem: belakva, hétfő óta nem volt ki-bekapcs, 546mb szabad - ami egy erős érv a típus mellett.
Tehát ez szerintem nem a szoftveren múlt (szintén 4.2.2 a gyári), csak Android L "skin" amit rádobott a srác.http://thebudapestproject.wordpress.com
-
yuyizi
tag
Mennyire kár hogy nem az S-hez csinálta a srác Rom érdemes lenne felvenni vele a kapcsolatot hogy sok magyar fórumtárs hálás lenne érte
Videó vágást és szerkesztést vállalok ! Flickr: https://www.flickr.com/photos/128935591@N02/
-
Traxx
őstag
válasz Ochocinco46 #2164 üzenetére
Egyetértek, bár volt olyan farmerom, amelyet végül azért nem vettem meg, mert nagyon kicsi volt a zsebe, és féltettem volna a telefont 3,2 colról váltottam, féltem, hogy nagy lesz, de szerencsére nem az, zsebkompatibilis.
gtamate2 #2108: egy észrevételem lenne az 1. hsz-os tervezet böngészős részéhez. "De ott van még az Opera Classic is, ha nagyon kevés az adatcsomagod." Ez nem Opera Mini lett volna eredetileg?
Montén egyébként csak Operáztam, ezen a telefonon pedig felraktam, de 10 perc után megint a Chrome-ot nyúztam, sokkal jobban kézre állt. Pedig PC-n rókázok
A kamerához: feldobtam nemrég a HD Camera ULTRA-t (ingyenes), és az is szebb képeket készített, mint a gyári
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Ochocinco46
aktív tag
Ez a telefeon még szűk nadrágban is bőven hordható zsebben, persze ez valamilyen szinten függ a talajdonosától is. Ennél a kérdésnél a kijelző méretét felesleges nézni mert pl:
LG G2 5,2 hüvelyk 138,5 x 70,9 x 8,9 milliméter
HTC Desire 610 4,7 hüvelyk 143,1 x 70,5 x 9,6 milliméter -
skylinerold
tag
Érdekes dolog ez a föggetlenítés. Ha kábellel csinálják akkor nyoma van a telefonban melyet egyszerű kiolvasással tudnak ellenőrizni. A gyárikód megadásával viszont semmi nincs. Tehát szerintem a szervíz nem tudja hogy eldönteni hogy gyárilag függetlenül jött ki a telefon vagy függetlenítették akár a esetünkbe a Telenor vagy más mivel mindegyik ugyan azt a 1 kódot használja. A külömbség csak az lehet hogy a Telenornál megvan papíron vagy számítógépbe hogy milyen típusú telefon és imei számhoz milyen függetlenítő kód tartozik és azt pötyögik be a függetlenítéshez. A függetlenítők meg vagy megszerzik a gyárból vagy számítógépes algoritmussal kiszámolják. Arról nem is beszélve hogy a Telenornál de más szolgáltatónál jelentek meg telefonok amelyek alapból függetlenek. Legalább is az első sorozat. Pl. Huawei P7 Nekem van belőle. De tudom hogy a Telecomnál a Huawei P6 is függetlenül jött ki egy nagy része. Akkor ezekkel mint kezd a szervíz?
Az emberekre néha rámutatott ujjával a szerencse, csak később derült ki néhányuknál, hogy a középső ujja volt...
-
Mr X
veterán
válasz skylinerold #2161 üzenetére
Garivesztés mindenképp van, hacsak nem a Telenorral függetlenítteted.
-
skylinerold
tag
válasz stefensoon #2160 üzenetére
Csak külföldről tudod függetlenűl de itthon nincs csak függetleníteni lehet. Szoftveresen gyári kóddal és így nincs gari vesztés tudomásom szerint!
-
stefensoon
csendes tag
Hol vásárolható meg kártyafüggetlenül a telefon? Már egy órája keresem.
-
matyiGo
aktív tag
Én zsebben hordom.
s egy ismerősöm (még vett ugyanabban a konstrukcióban 43-ropiért Idol 2 S -t és ő) is zsebben hordja. az 5 col-hoz képest egy egy elég pici készülék és szépen vannak kerekítve a sarkai s vékony is. szóval abszolút zsebkompatibilis, pedig vannak egészen kis zsebű nadrágjaim (zara) #zseb zsebJiayu G2F: vaskos nem túl elegáns telefon csunya hátlappal
Xiaomi Redmi Note: túl nagy
ezek szubjektív dolgok de én azt látom hogy dizájnban nem nagyon tudnak labdába rúgni az alcatel mellet -
yuyizi
tag
Nyilván jó ár de a törlesztéshez még odacsap a csomag díja is és úgy már nem igazán jön ki olyan jól persze annak aki sokat telefonál annak nyilvánvalóan érdemes így készüléket venni de a mezei embernek nem a legfőképpen ideális
-
veterán
Dehogynem érdemes! Az amúgy csak 12 hónapig garis készülék - szolgáltatónál vásárolva 24 hónap garissá válik. Ha ilyen nagy csomagot használsz, és nem is szándékszol kisebbre váltani, fillérekért megkapsz minden földi jót. 44 ezerért már LG G3-at vehetsz, ráadásul pl úgy, hogy 0 önerő + 12x3665 Ft... Vagy ott van a Nokia 930 , az sem piskóta , All-in-one-L-lel online 33000 Ft , 0 önerő + 12x2750 , az qrva jó ár...
-
yuyizi
tag
válasz skylinerold #2153 üzenetére
Elég vicces a szolgáltatónál az ára [link] Bár igen tudom szolgáltatónál nem érdemes telefont vásárolni ...
-
veterán
Hát ez úgy van, hogy egy kitűnő agybadugóst adnak hozzá, tényleg szépen szól, van basszus, van magas, korrekt. Nyár elejéig a fiam WT19i-t használt, amihez tavasszal Gábor-napra kapott egy Jabra Rhythm fülest, és azt annyira megszerette, hogy az Idol 2 S-t is azzal használja (ha mondjuk kirándulnak, vagy ilyesmi, iskolába nem hordja a fülest). A 2 S gyári fülesét én használom a Samsung S5610-zel, kitűnő, szeretem. Erős, dinamikus.
-
veterán
Ez nehéz kérdés, mert már az Idol 2 S sem hordható zsebben, pedig az nem lenne egy utolsó szempont. 70-80 között én az edigital-ból vennék egy Xiaomi Redmi Note-ot.
Igazság szerint 1 hónapja boldog tulajdonosai vagyunk (ill a feleségem az) egy Jiayu G2F-nek, az pedig az előbb említett árkategóriának pontosan a fele, és 4,3 inch-es IPS kijelzőn minden igényt kielégít, 2 db sim-kártyával, 1 GB RAM-mal, 4x1,3 GHz procival, pörgős rendszerrel...és zsebben is hordható.
[ Szerkesztve ]
-
yuyizi
tag
válasz skylinerold #2140 üzenetére
Köszönöm és esetleg kb 70-80k-s árkategóriában mit tudsz ajánlani ?
[ Szerkesztve ]
-
pulai1000
tag
cs.zs. Ugyanezt a szilikon tokot vettem a Pólus centerben 1500 ft- ért ennyit szerintem megért. A telefon szerintem nagyon jó bár igaz csak két napja van meg de enyhe nyikorgást azért tapasztalok, de rosszat nem tudok mondani még róla.A gyári launcert használom én még nem tapasztalom a fagyásokat.A memória zabálás kezelhető.A class 10 memória kártyát ki tudtam jelölni elsődleges tárhelynek,nem lassult be a telefon még játék közben sem, tesztelve Real Racing 3 játékkal.A csengőhangokat a telefon memóriájába másoltam és a zene lejátszón keresztül állítottam be csengőhangnak így megmarad a beállítás.Viszont azt nem tudom hol vannak a értesítő hangok és hogyan kell beállítani.Valaki súgja meg köszönöm.
-
skylinerold
tag
Nekem már jó néhány telefon megfordult a kezeim között. A samsung galaxy sorozat s5-ig bezárólag, a kínai xiaomi mi3-mi4, Huawei p6-p7, sony xpéria sorozatból néhány z1-ig, HTC M7, LG G2! Az Alcatelt junius óta megszakításokkal! A kialakult véleményem az hogy jó kis telefon, a tudása az árát jóval felülmúlja! Apróbb javítgatások persze ráférnének, a de melyikre nem! Igazi prémium kategóriás készülék is válhat belőle, de gondolom az már nem ennyibe kerülne. Aki nem szán többet 55-60 ezer forintnál többet egy készülékre annak remek választás lehet! Az meg csak hab a tortán ha egy magasabb előfizetéssel veszi valaki a felére is eshet az ár! Az itt leírt hozzászólások megoszlása valóban úgy tűnik mint ha több lenne a hibás készülék, de szerintem az eladott készülékek elégedett tulajdonosi közül jóval kevesebben írnak ezekre fórumokra mert használják a telót és kész!
-
veterán
Korábban már belinkeltem itt : [link] , én ezt vettem, kitűnő. Jól néz ki, és véd rendesen. Történt azonban a napokban, hogy a nagy gyermek kivette a tokból, talán a micro SD-t akarta kivenni, vagy mittomén, a kicsike testvére pedig odaugrott mellé az ágyra, és pont rátérdelt az üres tokra. Gondolom nem kell mondanom: a műanyag telefontartó rész dirib-darabra tört... Volt kis kiabálás, a kicsi sírt ís, aztán amikor lehiggadtak a kedélyek, csak annyit mondtam : remek. 2000 huss ! ...
Aztán most rendeltem egy újat, de már nem olyat, mert ugyebár válság van ... [link]
Okt 1-én kattintottam rá, várható érkezés okt 17- nov 11 között ...[ Szerkesztve ]
-
skylinerold
tag
-
veterán
Szia,
adott készülékek fórumai nem biztos hogy jó kiindulópontok, hiszen ha bármelyikbe mélyrehatóan beleolvasol, akkor egyetlen telefont (vagy autót, mikrót, kamerát, bármit) sem fogsz megvenni, de erről már leírtam a véleményemet itt : [link]Júniusban vettük a miénket, Telenor, feltöltősben 58990 volt, amiből 900 Ft volt lebeszélhető , azaz 58.090. Ft volt a telefon. Most közel 4 hónapos, az oldalsó gombjairól lekopott a festék, de más kínja nincs. Hibátlan. Pedig ez aztán minden nap fingatva van, ez nem csak készenlétben lapul egy zsebben, vagy táska mélyén.
Üdv
Cs Zs -
yuyizi
tag
Sziasztok !
Hezitálok a készülék vásárlásán. Telenoros vagyok most járt le a hűségidőm és szeretnék beújítani. Ajánlotok esetleg más alternatívát is az idol 2 S helyett ilyen árkategóriában (max +20k) vagy maradjak mellette. Az iPhone 5-ös még másik alternatíva viszont drágább bár használtan szeretnék venni egyet abból és igazából az lenne a fő kérdés hogy ez éri meg jobban vagy hosszútávon az iPhone jobban bírná? Illetve végig olvastam a fórumot és beszámoltak róla hogy a mostani szériák a telenornál azokból sok a hibás. Ez tényleg így van vagy ki lehet fogni pár rossz darabot. Windowsos telefonom van most és már kicsit meguntam szóval csak droid vagy ios jöhet szóba .Köszönöm a válaszokat !
-
senior tag
válasz Ochocinco46 #2131 üzenetére
Csak a lite-ot, a play áruházból.
A beállításoknál látszik, hogy amire alapból beállítja magát, az már sok a hardvernek. Ki is írja. Visszavettem szabvány audió cd beállításokra (44,1khz, 128kbit, aac-eld), meg sztereó felvételre, a mono zajszűrtből és láss csodát van hangom, ez látszik a hangkijelző sávon is.Kíváncsi lennék a full verzióra is, de még nem találtam meg.
-
matyiGo
aktív tag
-
kozma1986
tag
Üdv!
Akit érdekel a függetlenítés, tegnap nekem ezen az oldalon sikerült, és csak 2000 Ft-ba került!
http://www.fuggetlenites.com/hu/online-fuggetlenites -
halkow
őstag
Tudnátok valami módszert progit vagy valamit ajánlani amivel az 1napos készenléti idő kicsit kitolható?
Alcatel onetouch idol2s the king
-
matyiGo
aktív tag
-
matyiGo
aktív tag
+
nézd meg a videómat.. nekem lekopott:
http://goo.gl/LxZwLcszerk mármint ez pulai1000-nek ment
[ Szerkesztve ]
-
pulai1000
tag
Ma meg vettem a telefont nagyon pöpec,Azt szeretném kérdezni hogy melyik programok feleslegesek szerintetek amit le lehet törölni.Jó hír a pestieknek hogy a Polus centerben kaptam fóliát és tokot is.a Fóliából jó a idol2 fóliája is mert a méret ugyanaz.A tokból az s tokot vettem ami takarja a gombokat is így lehet,hogy nem kopnak a gombok.
-
gtamate2
veterán
1. Ilyenre más még nem panaszkodott. Én is tok nélkül használom és más festék nem kopott még egyáltalán. (Pedig megjelenés óta megvan).
A plexit, ill. a bevilágítást beleírtam, köszönöm az észrevételt.HummeRC: Nincs mit A Cinema FV-5 nagy előnye hogy van egy mikrofon hangerő csík, így láthatjuk hogy mikor nem jó a felvétel alatt a hang.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
halkow
őstag
válasz gtamate2 #2108 üzenetére
Üdv! Köszi hogy megírtad kicsit még finomítani kéne pár dolgot
A telefon gyakori hibái:
"1. A két oldalsó gomb kopik. A festék alatt
lévő réteg fekete, így szerencsére nem üt el a
telefon színétől."(hát én napi szinten tok nélkül használom és nem csak a gomb kopik hanem inkább ott ahol igénybe veszed nap mint nap nálam jack dúgonál és micro sd, sim ajtok mellet és hangerő gomb) a keret részen jellemző inkább
"2. A videó felvétel közben néha halk a hang
3. A videó felvétel közben nagyon hangos
idegesítő sercegő hang."(nálam állandó jellegű mind 2ö és szervizes szoftver frissítést nem oldja meg a gondott)
+ 7.kamera plexije minden körülmények mikro karcos lesz úgyhogy ezt nem árt fóliázni
8. Néhány készüléknél a kíjelző szélei bevilágítannakÖsszeségében ennyit fűznék hozzá...
Alcatel onetouch idol2s the king
-
gtamate2
veterán
válasz skylinerold #2113 üzenetére
Köszönöm.
A launcher pedig nem befolyásolja az üzemidőt, azt a fényerő levételével és a wifi/mobilnet kikapcsolásával lehet megnövelni. Plusz még amit korábban javasolt Mr X itt a fórumon, idézem:
Beállítások - wifi - menü gomb - speciális. Itt kapcsold ki a rendelkezésre álló hálózatok folyamatos szkennelését.Ezzel ki is bővítem még az első hozzászólást, a javaslatokat még mindig szívesen várom hogy miket látnátok még benne.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
skylinerold
tag
válasz gtamate2 #2108 üzenetére
Nagyon szuperre sikeredett a leírásod gratula. Szerintem is jó lenne ha minél többet olvasgathatnánk ilyeneket, mások beállítási tapasztalatairól! Hátha felfigyel az ALCATEL ezekre és a továbbiakban felhasználná az így elmondottakat a jövőbeni fejlesztéseihez! (Tudom csak álmodozom de hátha!)
Magam is úgy vélem kellene egy külön hsz. amiben csak ilyenek vannak és nincs tele más egyéb dolgokkal! Tehát kollégák témára fel!!![ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
Mr X: Tegyél fel valami cpu monitorozót és nézd meg. Nekem mindig maxon pörgött 1.2 Ghz-en, aztán ezzel beállítottam és szépen visszaveszi ha nincs terhelés. Btw. ebbe az alkalmazásba be van építve egy monitorozó is, ha megnéznéd. A backupos dolog tényleg megemlítendő, bele is írom, köszi az észrevételt.
matyiGo: A launcher cseréjétől nem ugrik a gari, nyugodtan kipróbálhatsz akár mennyit. A dodolban az ikonok méretét te állítod be, egyszerűen nekem így volt kényelmes, de állíthatod kedvedre akár nagyobbra vagy kisebbre. A garancia, mint írták a root után ugrik, de ha unrootolod (törlöd a rootot) akkor ugyan úgy érvényes a garancia. Sőt, sokszor nem is nézik a szervízben hogy rootolva van-e, inkább az egyedi romokat nem szeretik.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz matyiGo #2106 üzenetére
Alcatel One Touch Idol 2S
TCL 6050Y
Főbb paraméterei:
Screen: 5” HD 720 x 1280 pixels, IPS 16M color display (294 ppi pixel density)
CPU: Quad-core 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8926)
GPU: Adreno 305
RAM: 1 GB
Main Camera: 8 Mpxl camera | Sub Camera: 1.3 Mpxl HD
Battery Lithium: 2150mAhLegfrissebb szoftver: Android 4.3 Jelly Bean (Build: JLS36C)
Gyakran Ismételt Kérdések:
Lassú a telefon, szaggat ha régóta használom.
- Lépj ki a háttéralkalmazásokból. Alul, jobb szélső settings gombot pár másodpecig lenyomva tartod és után feldobálod az alkalmazásokat.Zavar a hang fényképezéskor. Ki lehet kapcsolni?
-Igen ki, beálíltásokat megnyomod fényképezés közben és a Blende Hang mellől vedd ki a pipát.A gyári launcher gyakran kifagy és lassan tölt be újra, mit csináljak?
-Cseréld le, lentebb a Launcherek résznél van pár ajánlat.Ez a sok előre telepített alkalmazás nekem nem kell, letörölhetem őket?
A legtöbbet igen, Beállítások\Alkalmazások kezelése. Itt tudsz megkeresni és törölni vagy tiltani egy alkalmazást, ha azt nem használod.Launcher
Én speciel a Dodol Launcherre váltottam Nováról. Pro verzióm volt, de meguntam, ezt jobban lehet témázni és ingyenesen is ugyan annyi funkciója van mint a Nova Pronak. Van benne óra widget is, 8 közül lehet választani azt hiszem, és nagyon szépek. kép 1 kép 2
A gyári helyett érdemes másikat használni, ott alternatívként még a Nova, a Solo. Vagy ha még jobban témáznátok a telefont akkor a BuzzLaunchert ajánlom, az is ingyenes és root nélkül is teljesen egyedivé alakítható a homescreen, viszont elég sok memóriát megeszik.
Root - Saját felelősségre!
Rootolni nagyon egyszerűen a towelroot alkalmazással lehet. Ezt innen kell letölteni: towelroot és feltelepítve a rootra kattintani. Pár perc alatt végez is a program és a telefonunk rootolva van.
Root után érdemes beállítani a processzort hogy ne pörögjön mindig maximumon, ehhez a No Frills CPU controllt érdemes letölteni, ami ingyenes.
Ezeket a beállításokat használom, megelégedve:Ott van még az AdAwayHU ami ugyan az mint az Adblock, ezekkel a reklámokat szűrhetitek meg (szintén root után). Így eltűnnek az alsó csíkok az ingyenes alkalmazásokban. Érdemes bekapcsolni a frissítéseket, mert naponta adnak hozzá újabb hostokat.
Custom Romok
Jelenleg nincs ismert custom rom a telefonra, ez a későbbiekben reméljük változni fog.Böngészők
A böngészők közül én a Chromeot szeretem a legjobban, természetesen az adatcsökkentő módot érdemes bekapcsolni (csak mobilnetnél alkalmazza). De ott van még az Opera Classic is, ha nagyon kevés az adatcsomagod.
A flash tartalmú (pl. Indavideó) oldalak látogatásához FlashFox böngészőt használok, szépen kezelia flashes tartalmakat.Játékok
Pár tesztelt játék a telefonnal.
GTA San Andreas - alacsony/közepes beállításon élvezhető és szép látványt is nyújt, de azért néha beszaggat.
Colin McRae Rally - szép futott, akadás nélkül.
Monument Valley - szép futott, akadás nélkül szintén
Hitman GO - szép futott, akadás nélkül
Temple Run - szép futott, akadás nélkül
Jetpack Joyride - szép futott, akadás nélkülVolt aki panaszkodott hogy kifogyott a memóriából és kilépett a játék. Megoldás: Lépj ki előtte minden alkalmazásból, ami a háttérben fut (jobb alsó settings gombbal tudod előhozni)
Kamera alternatívák:
A gyári kamerában is elég sok beállítás található meg, de ha nem lenne elég akkor az esetleges alternatívák:
Camera FV-5 - Ez egy DSLR-hez hasonló kamera app, rengeteg beállítással, de automatán is használható. Fizetős, de van egy Lite verziója is, ami korlátozott lehetőségekkel de működik.Ha kamerázni is hasonlóan szeretnétek akkor van egy Cinema FV-5 alkalmazásuk is, amiből szintén van egy ingyenes lite verzió.
Camera ZoomFX - Az ingyenes verzió is elég sok lehetőséggel bír, effektek, minden ami kell.
Camera 360 Ultimate - Teljesen ingyenes, rengeteg funkcióval, a fizetősökkel is felveszi a versenyt.
A telefon gyakori hibái:
1. A két oldalsó gomb kopik. A festék alatt lévő réteg fekete, így szerencsére nem üt el a telefon színétől.
2. A videó felvétel közben néha halk a hang
3. A videó felvétel közben nagyon hangos idegesítő sercegő hang.
4. A képernyőzár alkalmazás leáll. (Inkább idegesítő mint zavaró)
5. Nyekereg a hátlap.
6. A launcherekből kilép ritkán (nem tartja a memóriában), ez a launcherektől függ hogy milyen gyakorisággal.//Próbáltam széleskörűen írni, korábban említettem hogy szükség lenne egy első, összefoglaló hsz.-re. Ki mit alakítana még benne?
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
matyiGo
aktív tag
válasz matyiGo #2106 üzenetére
itt van egy kis videó mennyire komolyan néz ki a cucc működés közben:
http://goo.gl/LxZwLc -
matyiGo
aktív tag
Tipp gyüjtemény:
Alcatel Idol 2 S / Launcher / Nova
Én mindig nagyon sokat vesződöm azzal hogy a telefonom nagyon felhasznó barát legyen s röccenés mentesen fussanak, lehetőleg minél szebben és letisztultabban a dolgok. szóval néhány hetes munkával.. apró apró finomítgatásokkal végülis testreszabtam egy nova launchert amit ezennel közreadnék.
itt pedig letölthetőek a beállításaim:
http://goo.gl/lmjYNt
(a teljesértékű működéshez a Pro verzióra van szükség de anélkül is használható csak picit nagyobbak lkesznek az ikonok )
Másold fel az sd kártyádra utána nova beállításoknál keresd:
Biztonsági mentés és importálás / Visszaállítása illetve biztonsági másolatok+ itt pedig a legszebb óra widget ami rádásul nagyon kisigényű
Dialler azaz tárcsázó:
a gyári nem túl jó, a gyorstárcsázó nem tud ékezeteket kezelni és a felület sem túl tiszta, helyette az EX diallert ajánlom ezzel a témávalLock screen háttércsere: ez kicsit nyomi de van rá mód. nekem alapvetően tetszik az alcatel egyszerű csúsztatós lock screenje (tom hogy nem biztonságos dolog így használni de így kényelmes) szóval háttércseréhez mappakezelőt kell használni, én total commanderrel nyomom
fájlrendszer: storage/sdcard0/.lockscreen_wallpaper/lockscreenwallpaper.jpg
itt van az alapértelmezett lockscreen háttérkép, ezt a képet kell kicserélni és kész
figyelni kell hogy ugyanaz legyen a képarány mint a telefoné mert különben öszenyomja/széthúzza a képet. én konkrétan csináltam egy photoshoppal egy natív felbontású képet és így tökéletes
illetve nevezd el a képedet lockscreenwallpaper.jpg -nekitt ugye 5 vagy 6 alapértelmezett háttér közül lehet választani, azonban
Tipp: néha egy egy ingyenes app vásárlással vagy reklámmal zaklathat az értesítéseknél. ha annak az appnak nincs szerepe ilyen szempontból akkor le lehet tiltani az alkalmazás beállításoknál az értesítési funkciót
Hajrá.
én így használom és nagyon nagyon komázom így ezt a telefont.
(az ebay-en vásárolt tokot épp megmutattam egy barátomnak aki véletlenül kiverte a kezemből ->letört a tok bal felső sarka így egy teljes napig volt tokban a készülékem. )[ Szerkesztve ]
-
skylinerold
tag
válasz Ochocinco46 #2102 üzenetére
Igen, mindenben csatlakozom az előttem szólóhoz, nálam is ugyan ez a helyzet. Azt mondanám hogy ez a telefon az átlag felhasználó igényeit teljesen ki tudja elégíteni, az ár-értékarányban messze lekörözi a hasonló tudású telefonokat! Tényleg ha kijönne már sw. frissítés és javítanák a hanghibákat csúcs lenne a telefon a kategóriájában!
-
Ochocinco46
aktív tag
Üdv,
Én is leírom a tapasztalataimat három hét után.
Kezdeném azzal, hogy összeségében, minden jellemzőt és tuajdonságot figyelembe véve meg vagyok elégedve a telefonnal.
Bíztam benne, hogy az én készülékemmel nem lesznek azok a problémák, amiket itt sokan leírtak. Ez sajnos nem így lett. Videózásnál nincs sípolás vagy hasonló, de olyan, mintha erősen befognám a mikrofont és úgy venném fel, annyira halkan veszi fel a hangot, de nagyon felhangosítva tisztán hallható. Szerencsére nagyon ritkám videózom ezért ez engem nem zavar. Hívás közben hibátlanul hallanak, szóval a mikrofonnal semmi probléme, biztos h szoftveres a baj. A kamera napközben teljesen vállalható képeket készít, éjszaka nem a legjobb de akkor meg általában nem józanul fotózom ezért amúgy is mozog a kezem közben
Ami talán legjobban zavaró, hogy nagyjából 3-4 naponta nem tudom feléleszteni a kijelzőt, az alsó 3 gomb reagál a kikapcsológombra, és a hangerőszabályzók is hanggal reagálnak a nyomásukra, de a kijelző mégsem ébred fel, ez újraindítással természetesen megszűnik, de volt már hogy tíz perccel később magától is elmúlt. A GO launchert próbáltam eddig, néha kiírta, hogy a go laucher sajnos leállt, gyárial ez soha nem fordult elő. Nekem ez még nem az a szint ami miatt szervizbe küldeném, hiszen ha ott nem produkálná ezeket akkor egy hónap után megkapnám ugyanezt a telót.
Ennyi volt a rossz tulajdonság, ami lehet soknak tűnik, de csak azért mert hosszan fogalmaztam A készülék véleményem szerint az egyik legszebb a piacon, mindenki dícsérte eddig, csak az a fránya felirat nem kéne a hátuljára mert 10ből 10 ember húzza a száját ha meglátja, hiába mondom, hogy ez már nem az az Alcatel Egy nagyon minimális recsegés van de normális használatnál ez nem hallatszik. Bevilágítás nincs, a memóriakártyát jól kezeli. Hardveresen teljesen korrekt, aki játszik annak mondom, hogy egy RR3 szintű játék hibátlanul szépen folyamatosan fut. A RAM ugyan törlés után se nagyon megy 700-750 alá, de még nem volt olyan problémám h kevés lenne.
Tisztában vagyok vele, hogy sokan nem is olvasnak fórumot és általában csak a panaszokat közlik a userek a megelégedettséget nem, de szerintem az arány kicsit magas.
Mégegyszer mondom én meg vagyok elégedve a telefonnal így is, az én igényeimet kielégíti, és ha netán megjönne rá a Kitkat akkor a középkategória éllovasa lenne. -
allkatel
csendes tag
"Ha az igekötő közvetlenül az ige előtt áll, egybeírjuk."
Az nem lehet, hogy ilyen gyorsan elfelejtettétek, amit a vélhetően csinos tanítónénitek nehéz testi munkával a betonfejetekbe vésett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest