- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Kínában Robotaxisodott a Model Y
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Alcatel One Touch Idol 2S
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
Idol X-re és Alphára megjött a csokis frissítés, hátha a mi telefonunk is sorra kerül hamarosan
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
JJazon
tag
Sziasztok!
A telefonhoz keresek kontrollert. Ez azért nehézkes, mert nincs otg, tehát a bedugós fajta nem megy. Elvileg. Viszont van bluetooth, stb. Vannak tapasztalatok, kerestetek már a témában?
-
pietrrr
aktív tag
válasz hurkamatyi #2496 üzenetére
Én ezt vettem, és teljes megelégedettséggel használom.
dragonn1226:
-
hurkamatyi
csendes tag
sziasztok!milyen sd karit ajánlotok?ezeket néztem:
Kingston microSDHC kártya 16GB Class10
Sony SR16UYA 16GB Class 10 UHS-I mSD kártya + adapter -
dragonn1226
csendes tag
Nagyon sok negatív kommentet lehetett olvasni ezzel a modellel kapcsolatban. Nos, legyen egy objektív vélemény (ajánlás) is - én is ilyen telefont nyúzok, lassan fél éve. Vágjunk bele:
Mit kapsz a pénzedért?
- nem premium, de minőségi érzetet keltő unibody házat (igen, minőségi - a műanyag puha, nem gyűjti a koszt, kellemes tapintású és nem karcolódik)
- 5" IPS panelt, HD felbontással és bitang erős fényerővel - ekkora fényerőt eddig még csak almánál láttam, napfényben is kiválóan olvasható, a színek viszonylag élethűek, a betekintési szög is dícséretes
- a középkategóriában gyorsnak mondható CPU+GPU párost és RAM-ot (ha megfelelően használjátok, kezes bárány a készülék, nyilván nem bír ki egyszerre 10 appot megnyitva, de egy böngésző, egy szövegszerkesztő, és egy facebook alkalmazás párhuzamos futtatása semmi problémát nem okoz neki)
- video: szép, fullHD felbontású felvételek, nálam egyszer sem akadt ki, a hang is nagyon tiszta (csak halk)
- átlag 1,5 napos üzemidőtMin gondolkozz el a vásárlás előtt?
- hardcore játékos: sajnos a szoftver nem jól bánik a RAM-mal, így különösen a Gameloft játékainak egy része FC-t fog adni (nem mindegyik, de az Asphalt 8, valamint az Overdrive biztosan)
- fényképész: ne fotózásra vedd a telefont, az eredmények festményszerűek lesznek, sokszor vállalhatatlan
- ha benchmark őrült vagy, ne vedd meg, az AnTuTu-ban 18k körüli pontszámot fogsz kapni
- ennyi pénzért nem felső kategóriás készüléket fogsz kapni, ne is úgy állj hozzá
- a fentiek megléte esetén ez a készülék nem Neked készültA készülék főbb hibái:
- melegedés: a teszttel ellentétben, a telefon nagyon is hajlamos a melegedésre, akár egy youtube-video, vagy hosszas csevegés közben is melegszik a kijelző üvege és a hátlap is (kellemetlen teljesítménycsökkenést eredményezve);
- szoftveres optimalizálási problémák: néha bután kezeli a RAM-ot, valamint alapjáraton sokat megeszik a rendszer (ez másik launcherral és/vagy Clean Master-rel kicsit javítható, de...)
- a jack csatlakozó körül pattogni fog a festék, ugyan nem észrevehető módon, de a kukacoskodó emberek úgyis észre fogják venni (no offense )Akkor vedd meg, ha:
- szeretnél egy gyors, mindennapokban megbízható, multitask képes készüléket
- szeretnél "szép kijelzőt nézegetni"
- szeretnél minőségi kihangosítást
- szeretnél egy mutatós darabot a zsebedben hordani
- nem szeretnél egy kisebb vagyont fizetni egy telefonért. -
kakuk.tamas
addikt
válasz gears27 #2493 üzenetére
Sorjában a válaszok:
1.) Igen, lesz. Még ebben az évben kiadja az Alcatel a frissítést. A többi a Telenoron múlik.
2.) A futó programokat a menü gomb hosszan nyomásával tudod kiiktani. De ajánlatos valamilyen taskmanager progit letölteni a [Playről]
3.) Okos telefon, mit vársz, ha nyúzod?! Ennyit tud. Mint a többi...XM-L T6
Nálam - speciel - nincs fémes hangja a rezgőmotornak, habár én valami kivételes példányt fogtam ki, mert egy olyan hiba se jelentkezett (eddig), ami másoknál igen.[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
gears27
aktív tag
Sziasztok! Volna pár kérdésem a telóval kapcsolatban(idol 2s) 1: 4.4 android lesz-e? Ha igen mikor? 2: Háttérben futó alkalmazásokat lehet kiiktatni valahogyan, vagy az automatikus? illetve kb 2 hónapos a telo de max 5-8 órát birja az akksi normál használat mellett. Játék vagy net alatt max 1-2 óra. Ez normális vagy vigyem vissza?
Seggsztézis
-
XM-L T6
tag
Üdv!
Nektek is kicsit hangosan rezeg a rezgőmotor? Olyan mintha nem lenne beolajozva. Olyan fémes hangja van, vagyis inkább kattan egyet a rezgés indulásakor. Huawei nem ilyen.
-
JJazon
tag
válasz kakuk.tamas #2489 üzenetére
az én dobozomban nem volt semmi ilyesmi...bár megoldottam, szóval nincs gond
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
[FLAMEON] 18 percig tartott míg a kártyát bele tette, mit vársz? [/FLAMEOFF]
Amúgy Kedves Új Tulajok.
(Elvileg) a dobozban van egy kis műanyag bizbasz, ami arra szolgál, hogy a SIM, és MicroSD kártya fedelét kinyissátok, és azzal bele nyomjátok a helyére a belevalót.
És jelentem, a telefon oldala tényleg fém. (Vagy nagyon jó utánzat) Tegnap sikeresen leejtettem - már vagy hatodszor -, az oldalára esett, és lejött a festék. És alatta fémes színű a keret.
Le kellene szoknom az és-sel kezdődő mondatokról...
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Joker1911
újonc
Már beletudtam tenni a kártyát, de nem kapcsol be. Mi lehet a hiba?
-
Joker1911
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Alcatel Idol S2-t és nem megy bele a kártya..
Valaki tudna segíteni? -
Ochocinco46
aktív tag
válasz hurkamatyi #2484 üzenetére
nem akarok okoskodni de a keresőt használd, ha ilyen alapvető kérdéseid vannak.
"megnyitod a képet,
beállítás mint,
(galéria) háttérkép opció,
alul a (jobboldali) függőlegest választod,
jobb fent beállítás, és ott kiválasztod h "képernyő zárolása"" -
hurkamatyi
csendes tag
a zárképernyőt hogy lehet megvàltoztatni??az elöbbi válaszokat köszönöm!!
-
senior tag
válasz hurkamatyi #2481 üzenetére
Bármilyen bankkártya, smartkártya, tesco clubcard, stb jó hozzá. Simán betolod velük, hisz ugyanolyan vastagok, mint a sim. Ha bement rendesen a sim, akkor a szokásos túltoló-visszaengedő mechanika tartja majd bent.
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz hurkamatyi #2481 üzenetére
Ha úgy tartod a készüléket h a kijelző néz feléd, akkor a simen a felirat nézzen feléd, és valamilyen kis hegyes tárgyal óvatosan addig nyomod amíg egy lágy kis finom kattanással a helyére nem kerül. (viszonylag mélyre kell tolni) that's what she said
[ Szerkesztve ]
-
hurkamatyi
csendes tag
sziasztok!mmegvan a kicsike,az a kérdésem lenne a simet hogy lehet beletenni??egyszerűen sehogysem sikerül.
-
halkow
őstag
A csávész érdekes módon akível bizniszelni akkartam még nem jegelte a hirdetését pedig komoly vevője volt állítolag ezek szerint talán kamuzott is... de találtam jobb ajánlatott az ővénél de előbb még kicsit szívozok a telenorral előbb-utobb csak én jővők ki győztesen kiváncsi leszek mit javítanak cserélnek benne ezúttal szoftver frissités,kamera+x modul, talán alaplapot...
Alcatel onetouch idol2s the king
-
halkow
őstag
válasz matyiGo #2477 üzenetére
egyetértek, és a fehér kaposabb de ezt jobb élőbe eldönteni mindegy bármelyiket is veszitek tokot vegyetek hozzá mindenképpen haverom is most rendelt egy gumis-t hátlappot ebay-ről biztos ami biztos nem akkart ö is úgy járni mint én kamera lencséjére is fólát rakott addig meg óvatosan bánik vele
( #2478 ) kakuk.tamas: mindegy már úgyse fontos ... sajnos sok az alaptalan előitélet Alcával szemben
[ Szerkesztve ]
-
-
matyiGo
aktív tag
válasz hurkamatyi #2476 üzenetére
sztem a csoki hátlapja nem annyira szép napfényben...
-
hurkamatyi
csendes tag
valóban ekkora a különbség a fehér és a choc között?most nagy dilemmában vagyok melyik legyen,mivel nagyon bejön a csokis,igaz képeken láttam csak ,élőben még nem
-
halkow
őstag
válasz norbert400 #2474 üzenetére
Én is megszerettem haver 2s-ét!
haverom a minap üzletelt egy fehéret egy picit kopottas xperia z-t adott érte és valjuk be nagyon jól járt annak semmi baja nem recseg és a kijelző is épp!
a keret az ilyen fémes... az xperia z-je nagyon melegedet és hamar lemerült rendesen meglepődöt hogy milyen kompakt a z-hez képest és a kijelző is fényévekkel jobb most én is egy fehérre pályázom ! mindent visszaszívok ami a minőséget illeti a kamera nála is halkan vessz fel de öt ez nem zavarja vov nem gondoltam volna a hogy a fehér ennyivel jobb minőségbenAlcatel onetouch idol2s the king
-
norbert400
tag
Mondjuk nekem a sima Idol 2 van. a 2. nap ki is nyiffant, elkezdtem kamerázni 4perc után újraindult és aztán se wifi, se BT etc. Kicseréltem, egy hónapot vártam a cserére. Aztán azóta is hű szolgám. Semmi hiba nélkül.Imádom, szép, gyors stb. ^^
-
halkow
őstag
Lost pár hsz....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz pietrrr #2459 üzenetére
Egyetértek. Ez a telefon szép és jó, és a mindennapokban tökéletesen használható. A míénk közel fél éves , egész nap fingatva van, bírja. Az üzemidő lehetne jobb, de az átlag gimis zsebében az átlag napot bírja. Jelenleg feltöltősben 54e körül van az ára, ennyíért mondjanak az ellenzők jobbat!
Tökéletes telefon nincs, és nem is lesz soha.
-
halkow
őstag
válasz pietrrr #2461 üzenetére
jogos, de akkor még más szelek fújtak és már bőven 3napon túl voltam... mindegy nemsokára elkel, at androidból is elegem van már ... végül is nincs olyan komolyabb baja 40-50k-t ha többihez viszonyítjuk akkor bőven megér, játékokat visszi, jó hangszorója van erős szép kijelzője van, faxa neg űveg védi egy karcot se szedet be ami kész csoda a szerviz után,gyors is,netezni is jó volt vele. Venni kell rá egy szilikon tokot és jó.
A samsung műanyagja se jobb sőt még note 3,s5 is kopik reped recseg rendesen,LG g2 is nyekereg,sárgul,karcolodik pedig ezek 2x annyiba kerülnek mint az idol...még egyszer jó telefon az idol 2s nem jobbak a nagyobbak se nála pl s5,g2,note3,lumia930 is szenved hibáktól bőven elég volt a topicjába belenézni most elköszönök... bye-bye
-
pietrrr
aktív tag
Mint írtam:
'Van itt egy-két ember, akinek nem vált be a telefon, vagy mert tényleg egy hibás készüléket kaptak, vagy...'
Tényleg sajnálom, hogy egy selejtet fogtál ki, de direkt visszakerestem a fórumban, és neked már július 15-én problémád volt a telefonnal, és most november 30-án még mindig itt szenvedsz. Ha annyira szar, akkor a négy és fél hónap alatt miért nem sikerült megoldanod a problémát? Már rég simán eladhattad volna, bár én a helyedben a telenornál már nyáron vertem volna a pultot...
-
halkow
őstag
válasz pietrrr #2459 üzenetére
Én kérlek szépen 60k ért nem egy recsegő karcolodó unibody telót vártam el, flagshipről szó nem volt amikor vásárlásra adtam a fejem azért ezt választottam mert ár/érték arányban verhetetlen volt és első okos tellóm is alca volt stb. na de mindegy ezek szerint csak nekem volt túlnagy igényem egy jobb anyagokból felépítkező telóra ja igen és alapból selejtett kaptam...
-
pietrrr
aktív tag
válasz hurkamatyi #2456 üzenetére
Én négy és fél hónapja használom, és csak ajánlani tudom! Sokan panaszkodnak, hogy nem jó a videózás, ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, mert még egyszer sem próbáltam. Sikerült párszor elejteni is, szerencsére nem túl magasról, így semmi baja sem lett.
Van itt egy-két ember, akinek nem vált be a telefon, vagy mert tényleg egy hibás készüléket kaptak, vagy mert azt hitték, hogy 30-40-50 ezerért flagshipet kapnak, és ők folyton hőbörögnek. Nyilván érdemes figyelembe venni, hogy akárki járhat így, de több tulaj álláspontját elolvasva érdemes állást foglalni véglegesen.
Véleményem szerint ár-érték arányban remek telefon, ami ráadásul b@szott jól néz ki.
-
Tamas32
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Idol2S-t, nagyon tetszik, csak nem tudok mobilnetezni vele, az APN, APN típusa be volt állítva alapból, ki is van jelölve zöld ponttal a telenor online, adathasználatom is be van kapcsolva. Mit kellene még állítanom?
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz hurkamatyi #2456 üzenetére
Tegyél nyugodtan szerintem. Azt ne felejtsd el, hogy ide majdnem mindig csak azok írnak akiknek valami baja van a készülékkel, de hidd el, vannak sokan olyanok, akik minden gond nélkül használják, ezért fórumot se bújnak. Ha nem a videózás az elsődleges, akkor szerintem egy jó vétel, a többi esetleges hibájával simán együtt lehet élni, ha nincsenek hatalmas igényeid, de ha meg azok vannak akkor, úgysem ebben a kategóriában kéne nézelődnöd. Nekem 24k-ért messze a legjobb vétel volt.
-
hurkamatyi
csendes tag
lehet,azért teszek egy próbát az alcával.
-
halkow
őstag
válasz gtamate2 #2454 üzenetére
neked mi a probléma vele ?
egyébként én nem várok csodát a frissitéstől az ot-990 en se csinált az állapot sávon kívűl lényegesebb dolgot anno...
( #2452 ) hurkamatyi: igaza van a többieknek vegyél valami komolyabb telót, Alcateltől nekem másodszorra elment a kedvem nagyon minőségtelen nem is halottam ez idáig olyan unibody telefont ami recseg, na ez recseg és kopik karcolodik is rendesen és a videózás horrorisztik.
huawei az jóféle mondjuk kártyàsan nem ér annyit , hardverileg pedig nem valami erős de legalább minőségi
-
matyiGo
aktív tag
se a samsung se a huawei nem ért a dizájnhoz sajnos. az alcatelhez valami véletlen folytán felvehettek egy jó érzékű dizájnergyereket aki összerakta ezt a telefont meg az idol x-et.
látom a rossz visszajelzéseket ezen a fórumon de ha nem látnám őket akkor abban a bárgyú tudatban lebegnék hogy egy jó telefont vettem. árértékben. hiába panaszkodtok itt ennyi pénzért nem lehet hasonló telefont venni. márint 40ért.
és tényleg: a zenelejátszója vacak, a videókamerája nem működik rendesen, az anyaghasználat sem csúcs és nincs rendes szervize neki. nem beszélve hogy bénán szoftverezték. ennyi. és ezek mellet is azt mondom hogy ez egy jó telefon mert nagyon nagy élmény használni. és nincs szívrohamom ha egyszermajd elhagyom vagy összetöröm..
-
x1port
addikt
-
matyiGo
aktív tag
válasz hurkamatyi #2449 üzenetére
Ha már ennyit költessz rá akkir vegyél rendes telefont. Sonyt vagy motorolát. Ha csak negyvened van rá akkor jó választás ez a telefon. Olvass más fórumokat is, itt egy két ember azt hitte ötven alatt megkaphat mindent.. :-) nem. Ők nagyot csalódottak és sokat posztolnak ide. :-D
Egy két éve az andoid rendszereknél a felhasználó élmény inkább arról szól hogy mennyi energiát fektet a gyártó a szoftverbe. Ez a telefon is egy jó telefon lenne ha az alca nem lenne ilyen trehány a szoftverezéssel. a sony a motorola odafigyelnek. E kettőt ismerem, az ilyen mosógépgyártó specifikáció nyomorult iphone dizájntolvajokban én nem bíznék mint a huawei. Sztem nem lehet sokka előrébb mint az alca
[ Szerkesztve ]
-
hurkamatyi
csendes tag
akk inkább 80ért huawei?
-
x1port
addikt
válasz hurkamatyi #2447 üzenetére
Én inkább kihagyom.
Csak trollnak kiáltanátok ki( ezzel burkoltan el is mondtam )
Szerintem ne pocsékolj pénzt rá. -
hurkamatyi
csendes tag
Nem,nekem nincs,az egyik ismerősömnek van így vanhasonlítási alap.légyszi pár mondatban fejtsétek ki a véleményetek!
-
matyiGo
aktív tag
válasz hurkamatyi #2442 üzenetére
hát ha van egy moto g-d akkor én nem váltanék, jó az csak a kijelő amiben jobb mint a moto g. meg vékonyabb.
-
hurkamatyi
csendes tag
Köszi a választ! kitudnád fejteni?
-
halkow
őstag
válasz hurkamatyi #2442 üzenetére
Az alcatelt vegyed nagyon faxa teló, megéri a pénzét és még gyors is.... ha lehet fehérben az szexibb
[ Szerkesztve ]
-
hurkamatyi
csendes tag
üdv mindenki!
gondolkodom e készülék megvásárlásán,előfizuval vanném,ami kb 37-38 e ftos árat jelentene,a másik lehetőség ascend p7,igaz más kategória,de ára is dupla uazzal a csomaggal,szerintetek melyik készülék érné meg jobban az árát?irnátok pár véleményt a telefonnal kapcsolatban.
ami érdekelne:kijelző,teljesítmény,akkumlátor,kamera pl.: moto g-hez képest,strapabíróság.
a válaszokat előre is köszönöm! -
zohen
csendes tag
válasz Louis1114 #2439 üzenetére
Szia
Én ezeket használom:
Gyári galéria helyett(ha letiltod a gyárit akkor a kamera is elfog tűnni): QuickPic,
zenére: poweramp,
névjegyzék, hívás: exDialer
billentyűzet: GO Billentyűzet
Nova launcher
óra widget és ébresztő: Clock JB+Reklámok ellen root -> AdAwayHU
[ Szerkesztve ]
-
JJazon
tag
Rosszul írtam, a telefon idol 2 mini S volt (bár mini 2 volt kiírva...) és nem kitkat, hanem 010 12G verziószámú frissítés.
-
Louis1114
csendes tag
válasz kakuk.tamas #2434 üzenetére
Olvastam, fel is telepítettem, tele van reklámmal, a másik problémámra meg még nem kaptam választ, hátha valaki tud segíteni és régóta használ profibb cuccokat a gyárinál, ami megbízható és nincs tele reklámmal
[ Szerkesztve ]
-
matyiGo
aktív tag
mondjuk ha 59ezret fizettem volna érte akkor nem lennék ilyen békés hangulatban én sem. 41 et fizettem érte 2 év hűséggel flottás rendszerben. nekem akkor az megérte, annyiért most is megéri de 59 az nagyon sok sajnálom a dolgot.
nekem nem fagy a kijelző, megbízhatóan működik a cucc továbbra is. komázom.
-
gtamate2
veterán
válasz Ochocinco46 #2436 üzenetére
Nekem is fagy a kijelző mostanában. Ilyenkor újra kell indítani. Azért amikor kellene elég idegesítő.
*Sn0w
-
Ochocinco46
aktív tag
Elhiszem, hogy te tényleg nagyon megszívtad ezzel, de azért szereted is sajnáltatni magad
Nekem sem tökéletes, konkrétan a legnagyobb baja, hogy párnaponta nem ébred fel a kijelző a bekapcs gomb nyomására, és ezt egyedül egy hosszan nyomvatartás/újraindítás oldja meg, de ezzel hálisten bőven együtt tudok élni. A hangfelvétell problémát teljesen megoldotta a cinema FV-5 app.(#2433) Louis1114
akkor a te telefonodnak meg ez a gyenge pontja, mint ahogy majdnem mindegyiknek van valami.
Fent ajánlottak egy ébresztőt, de van jópár magasan értékelt, megbízható app mindkét problémádra, amik több funkciót is tartalmaznak mint a gyári.(bár ezzel gondolom sok új információt nem mondtam )[ Szerkesztve ]
-
JJazon
tag
Sziasztok!
Ma voltam a téseknél, csak úgy telefonokat nézni (mert van iphone 6-osuk is) és ki volt rakva egy idol mini 2, azt is megszeretgettem kicsit. Megnéztem kíváncsiságból, és van rá frissítés. 4.3 az alap verzió, viszont nem tudom, hogy mi lesz ez, mert 10 perc alatt 6 megát szedett le. Tehát nem a miénkre van, az továbbra is "naprakész". Nem tudom, hogy a mini 2 egyáltalán fent van-e a kitkat listán, holnap megint bemegyek, addigra már majd csak lejön. Tehát ha az ott kitkat akart lenni, akkor talán pár nap, és mi is kapunk. Majd kiderül.
Gondoltam szólok, talán van itt mini 2 tulaj, vagy tényleg nekünk is jön
üdv!
-
kakuk.tamas
addikt
-
Louis1114
csendes tag
Sziasztok, harmadszor telepítem újra a telefont és 1-2 nap után nem működik az ébresztő óra. Tud valaki valamilyen megoldást, vagy esetleg helyette egy 100%-os megbízható appot.
A másik: Naptárnál az előre tervezett programok( scedule) beállításánál nem figyelmeztet. Itt mi lehet a baj? Vagy itt is más appot kell használni.
Várom a segítségeteket, köszi[ Szerkesztve ]
-
halkow
őstag
Ez a telefon egy akkora búkta volt nekem mint a franc 4hónap 14napja vettem ebből majdnem 2hónapot a szervízben töltőt(most is ott rohad) 58990ft volt most örüljek ha 20-30ért el tudom adni hát csodálatos ... kopot karcolodot is hála az alcatel sporolásának és a tmx korhely munkájának is , talán ha veszek rá valami tokot egyből akkor talán nem lett volna semmi baja de hát ki tudta hogy ez ennyire fröcsöntött lakkos patogzós xar... köszönöm alcatel ezt is megéltem... nem mondom hogy pocket neom jobb az is recseg de az más célt szolgál és abban az árban elfogadható ebbe viszont rohadtul nem...
-
halkow
őstag
Ti milyen alapvető aplikációkat használtok ?
-
Louis1114
csendes tag
Sziasztok, harmadszor telepítem újra a telefont és 1-2 nap után nem működik az ébresztő óra. Tud valaki valamilyen megoldást, vagy esetleg helyette egy 100%-os megbízható appot.
A másik: Naptárnál az előre tervezett programok beállításánál nem figyelmeztet. Itt mi lehet a baj? Vagy itt is más appot kell használni.
Várom a segítségeteket, köszi -
Francis Jr.
csendes tag
Ha valaki nem tudná esetleg, akkor a fejlesztői menüt a build számra való 7x koppintással lehet előhozni, ott lehet az usb debugging-ot is bekapcsolni. A nova launcher-eseknek pedig beállításokban hang le 2-3 másodpercig a labs menü előhozásához.
Francis Jr.
-
halkow
őstag
A garijegyen található ABCD+AB lehetőség(ha jól emlékszem) szóval mi történik a 6-dik javítás után ?
-
kakuk.tamas
addikt
válasz matyiGo #2424 üzenetére
A mai nap, és 2014.12.31. között bármikor jöhet.
(Ha ezt minden nap elolvasod, közelebb lesz az a bizonyos dátum.
-
Francis Jr.
csendes tag
Általánosságban én elégedett vagyok a telefonnal, root, nova, fv5, camera 360, ami az előző témákat illeti, és részemről teljesen használható a készülék. Karc nincs, kopás nincs, pedig tok nélkül használom, mert nem szeretem őket, megölik a design-t. Inkább vigyázok rá. Ami miatt én is várom a KitKat-ot, az a memóriakezelés, a 8q tabletem ugyanolyan appokkal 300Mb-tal kevesebb RAM-ot használ. (eltekintve a hálózati szolgáltatásoktól, mert a tab nem 3g-s) Rendkívül kellemeset csalódtam az Alcatelben, mert az eddig általam ismert telefonjaik legnagyobb jóindulattal sem mondtam volna, hogy használhatóak. (az ot990, vagy az ot985 (CyanogenModdal))
[ Szerkesztve ]
Francis Jr.
-
matyiGo
aktív tag
Hamarosan érkezni fog a 4.4-es frissítés, viszont 5.0-ás nagy valószínűséggel nem lesz rá.
Üdvözlettel,
az ALCATEL ONETOUCH csapata
Like · 1 · 20 November at 10:29... jahj annyira izgulokmár. az mit jelent hogy hamarosan?
Amúgy én személy szerint nem is tudom mt várok ettől a frissítéstől. Talán kicsi gyorsulást azt ennyi. a felületet úgyis magamnak intézem s a legtöbb dolgot...
A hangprobléma meg ugye hardveres szóval azt nem fogja megjavítani. max annyi hogy nem fogja túlvezérelni és csak simán halk lesz videofelvétel közben nem pedig sípolós. -
kakuk.tamas
addikt
Skacok. Mit kell mondani, hogy tuti szervíz legyen a vége a dolognak?
Nincs semmi bajom a telefonnal, csak most néztem, hogy 22ért tudok kihozni egy Note4-et a csomagomban... És hátha "szépen" bánnának a telefonnal...Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
halkow
őstag
telemax nekem össze karcolta az usb részt, ezek után nem érdekel ez a szerviz ,,max ha előttem szerelik csak mire házhoz jönne a tmx-os idegbeteg lenne és szétnyomná a telót...
s4-et ha találtam volna 4 hónapja annyiért akkor azt veszem
( #2421 ) kirusz1: nekem ezt csak ritkán csínálta amikor túlterheltem, gyorsan akartam megnézni valamit akkor döcögöt rendesen
( #2419 ) pulai1000: volt más gondja is csak nem mertem mondani mert akkor azt úgyse csínálják meg-> videos mikrofon halkság+fagyás akadás ,power gombnál a hátlap recseg,kijelző oldalán és alján részbe befele a fény bevilágít minusz 50 fényerőn is(lux),pixelhibák,kamera plexi belülről poros lett kívülről meg a szentlélek megkarcolta ami továbbra is rejtély...
ma vittem vissza egyébként 3x ra, kaptam egy csere sony x8-at amit be is vágtam a szekrénybe annyira gatyi elavult volt.... örülők hogy az ot-990 -em még meg van azzal írok most is
-
kirusz1
őstag
Engem a néha előforduló alkalmazás leállt fogad zavar egy kicsit de ha ujrainditom az appot akkor megy szépen.Nem igazán érzek különbséget az elötte lévő csúcskategoriás telefonok és ez között felhasználói élménye között.Azok jóval 100e ft felett voltak mikor megvettem és elegem lett a másfél évente lecserélem csúcs gépek ből amit negyedéért tudok eladni az én igényeimet teljesen kielégiti 48 e ftért.
-
x1port
addikt
Telemax-al nincs gond.
Egyszer bevinnéd hozzájuk , csodát látnál.
Udvariasak , korrektek.De gondolj bele a Telenor árulja ezt a sok szar bóvlifónt , komoly pénzeket szednek belőle , a Tmx meg szenved a garanciákkal.
Ami nem is lenne garancia mert pl ez a telefon nem üti meg azt a szintet amit kellene.Én ezért írta anno. 50-60 ezerért inkább veszek egy 1 éves márkásabb pl S4-et amire még mindig van 1 év PRÉMIUM garancia ( az otthonodban javítják ) mint sem hogy egy ilyennel szenvedjek.
Vagy egy úl Lg G2 mini vagy bármi más..
-
halkow
őstag
válasz kirusz1 #2417 üzenetére
de jó neked igaz nekem már az első napokban nem teccetek a selejtességei furcsaságai és később meg is bántam hogy megvettem...
A telenor és telemax pedig egy nagyon mocskos banda ma vittem vissza a telót és még engem akartak lebeszélni hogy ne adjam le szervizbe... mert ezt úgyse tudják megcsinálni 3xra se stb. attól hogy valaki fiatal az nem jelenti azt hogy semmit nem tud, adják vissza a pénzem vagy cseréljék alcatelen kivűl akármire és többet nem látnak az 100... a fxsz ki van már velük
-
balasko
csendes tag
Sziasztok
Tokot szeretnék vásárolni a telefonra, érdeklődnék, hogy az Idol 2 (6037y), tokok használhatók a 2s-re, gombok elhelyezkedése, készülèk mérete megegyezik? -
Traxx
őstag
Az Alcatel ígérete szerint év végén fog leghamarabb megérkezni a Kitkat, de 5.0 nagy valószínűséggel nem lesz rá (hivatalosan legalábbis nem).
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
huan
őstag
Sziasztok
Elérhető a kászülékre a 4.4 Kitkat? -
pulai1000
tag
Nem akarok okoskodni de ha csak a a kamera miatt vitted szervizelni,akkor el kapkodtad szerintem.Várhattál volna az állítólagos ígért frissítésre.Nekem pl a Cinema fv5 app megoldotta a kamera hibát bár hang még mindig zajos.De a memória kezelés továbbra is fen áll,de együtt lehet vele létezni. Egy biztos én ha szervizbe küldeném, állapot felméréssel küldeném,magyarán le íratnám,hogy karc mentesen küldtem be. Igy jogosan tudnák reklamálni hogy karcos,ugyanis a javításból eredő hibákért a szerviz a felelős.Ettől függetlenül tény,ha vesz valamit az ember akkor el várja a tökéletes működést.Szerintem ha a frissítés után nem változik a helyzet és továbbra sem javul meg a készülék,akkor vissza kell venniük a telefont javítás nélkül.Mert úgyse tudják meg javítani.Egy kis példa,én egy Lg LCD tv vetettem vissza a gari lejárta előtt 1 hónappal mert,nem volt jó a HDMI port.Szoftveresen nem volt jó mert a 1.4 szabványt nem ismerte fel.Nem tudták javítani,csere utalvány,új tv és kész. Telefonnal is ugyanez a helyzet nem kell belenyugodni,hogy rá.........tál ez nem így működik.Reklamálni kell és fenyegetőzni, írni panasz levelet a Telenornak,fogyasztó védelemnek is írhatsz.
-
halkow
őstag
válasz m.krisszz #2407 üzenetére
Attól függ melyik hiba kategóriába sorolta az eladó és ha szétkapják ne is reménykedj , enyémet jól elintézték pedig először lett szétszedve
ezek után soha többet szolgáló és telemax szerviz na és persze az alcatelt is kerülni fogom egy örök életre mert egy rakás xar ott spórol ahol tud,(kamera plexi, külső burkolat, Kijelző hanyagságok), nem lehet eladni!
jó áron nem véletlen hogy az ember egy rakkás xarra gondol mikor meghalja ezt a márkát...
Hülye voltam hogy ezt a retket megvettem senkinek nem ajánlom! És egy telóval se szívtam ennyit mint ezzel gyorsnak gyors meg szép is de amikor elkezd recsegni kopni karcolodni, videózásnál akadni némafilmezni akkor a pokol fenekére kívánod az egész brandetAlcatel onetouch idol2s the king
-
m.krisszz
újonc
remélem olyan külső állapotban kapom vissza, ahogy átadtam az 1hetes telefont szervízbe -_- abban már nem is reménykedek, hogy megoldják a problémát, ahogy itt olvasgattam a kommenteket...
-
ladakolyok
újonc
A telefonnak a kijelzője tényleg erősebb minta gorilla glass?Amúgy az én telom is tegnap külték állitolag a szervizből vissza,ezt arra alapozom hogy nem akartak adni átadás átvételt a készülékről.A jó még az egészben ,hogy a telefont nem is avval vizsgáltákbe amit én kértem.Sőt a kolléganő kijelentette a szerviz hozzá se nyúlt és így adott a készülékről szakvéleményt.A készülék akujának a kapacitása aszervizbe menetel előtt a következőt birta:5 perc net és fél óra video meg egy óra beszélgetés útán lemerült automata világítással.Szerviz útán 5 perc net, 10 perc video ,20 perc beszélgetés és lemerült.A sim kártya nyillás mellet egy hegyes tárgyal megsértették a festéket és egyre sűrűbben lefagy.Mégis csak szuper ez a szerviz,kokányolásból kitűnő.
-
halkow
őstag
Haliho mindenki
Ma kaptam vissza a drágaságomat másodszorra a Telenor és Szutyokmax jóvoltából !
cserét kértem de többlet költségre hivatkozva javították...
Na, lássuk csak mit műveltek 2hétig
hiba:
"NVP Hibás mûködés - videofelvétel során halk a felvétel hangja vagy sistereg, napos idő használatakor videofelvételkor lefagy"
Elvégzett szolgáltatások:
Szoftver töltés Teszt Alkatrész csere
Kiadott alkatrészek:
Alkatrész kód: Megnevezés: Db:
SBF60Y00031C P-SENSOR FURNISHED FPC,EOS 4G GL,C VERS 1
ASA8001027C1 kamera 8M 1
A készülék a gyári mérések alapján végzett végteszten megfelelt....
1. videó felvételek hangja továbbra is halk
2. a telefon micro usb körüli részét szana széjel karcolták
3. A telefon egyedi festék kopása révén világosan látszik hogyan szedték szét a telefont konkrétam szintén lent a kijelző és a műanyag találkozásánál egy hosszú kopottas fémes csík fut körbe
4. A hab a tortán hogy a kamera plexijén megduplázodtak a karcok száma
amit érzzek ->
( pozitivum amibe még nem csalódtam az a neg karcálló üveg egy micro karc sincs rajta ezek után csoda )
ötleteket kérnék a továbbiakban ?
-
Traxx
őstag
Videófelvételnél ugyan nekem is halk, de beszélgetés közben szép tiszta (mindenki azt mondta, hogy tisztább, mint az előző Samsungomnál).
-
matyiGo
aktív tag
válasz petranatasa #2399 üzenetére
Én nem a halkságról beszélek hanem a sípoló hangról.
A benne lévő mikit csak telefonbeszéégetésre lehet használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch
- Bundle topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gaming notebook topik
- Mozilla Firefox
- Hibákat orvosol az új Arc meghajtó
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenMediaVault
- További aktív témák...