- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Alcatel One Touch Idol 2S
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Halkow.
senior tag
válasz Viktor0610 #3395 üzenetére
És milyen hiba vagy hány hiba kell ahhoz hogy cseréljék?
-
dutrás
őstag
Rendben. Tehát megtörtént a sex és van 4g mindenkinek.
Miért csak 7.2 miközben még nem kaptam adathasználati figyut.P50 pro/Honor 200 pro
-
MODERÁTOR
-
Krigi34
tag
Egy cikket belinkeltem a két T mai közösüléséről a Telenornak a FB oldalára. Itt a válasz:
Szia, Ügyfeleink számára elérhetővé tettük a 4G hálózat elérését a hálózatmegosztás révén.
Úgyhogy innentől mindenki nyogodjon le a ...
-
Krigi34
tag
válasz Halkow. #3387 üzenetére
Valószinű, hogy az amúgyis a tarifádban lévő adatmennyiséged már felhasználtad... ezért lassítva van a neted alapból is... ha marad a 4G, akkor számlázási ciklusod után észlelheted a gyorsaság különbséget.
(Nekem ma lesz a ciklus zárás, úgyhogy holnaptól elvileg begyorsulok!) -
kosa01077
tag
Nekem is 4g van
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki linket adni OT6037 romra mert állítólag erre létezik KIT KAT?
Előre is köszönöm!
Üdv laci -
Halkow.
senior tag
Nem bánnám ha a 4G vel hipergyorsan letölteni is tudnák de azt sajnos telenoros pista elfelejtette bekapcsolni
-
Fulár
senior tag
Hát nekem itt Nyergesújfalun nincs ilyen gondom.Mi itt falun már a 3G-nek is örülünk. LTE meg sem nyikkan.
Tegnap este óta amint hívást kezdeményezek a teló azonnal lekapcsolja a kijelzőt.Eddig ilyet nem csinált.
A hívás közben kézzel kell feloldanom a kijelzőt.Viszont ehhez vagy 3-szor 4-szer kell megnyomnom a feloldó gombot mert nem reagál rá.De ha a fülemhez emelem a ketyerét a közelség érzékelő ismét lelövi a kijelzőt.Ezzel nincs is baj,hiszen ez a dolga.De ha elemelem a fülemtől nem kapcsolja vissza.Ugyan úgy kézzel kell feloldanom.Enyhén szólva is idegesítő.A szenzor patyolat tiszta.Kerestem hozzá kalibráló progit de nem találtam.Jobb ötlet nem lévén csinálok egy gyári visszaállítást.De arra csak akkor lesz időm ha pihenős leszek melóban és az még odébb van.
Amikor már azt hiszed ez a teló már nem tud újat mutatni akkor tessék.....
Ezért már megérte megvenni!HummeRCöszi az infót a Recovery-ről de én a megfelelő leírás nélkül nem merek neki állni.Pláne így,hogy már csak évek kérdése és megkapjuk az új rendszert.....
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Az egész Ph Telenor topik ezzel van most tele. Kicsit uncsi itt is ezt olvasni. Akinek az előfizuja engedte, annak eddig is ment ezzel a telefonnal a 4g. (Pl nekem.) Most valami hiba miatt mindenkinek elérhetővé vált. Erre ahelyett, hogy örülnének a népek, mindenki értetlenkedik és kérdezősködik, mint a szűz kissrác az első kupilátogatáskor.
[ Szerkesztve ]
-
Krigi34
tag
Úgy, hogy a Telenor sem tudja.... átnéztem a FB oldalukra és ma reggel már vlki kérdezte őket.
Ők sem értik a 4G-t... -
dutrás
őstag
Ha nincs előfizetve hogyan csatlakozik?
Ennek utána kell néznem.
Úgy emlékszem amikor a telefont vettem nem ajánlották fel a csomag vásárlásakor. Mi a helyzet akkor a feltöltőkártyás csomagoknál. Ott külön van 3 ill 4g? Nem hinném.P50 pro/Honor 200 pro
-
Krigi34
tag
Valami elromlott.... Pista rákönyökölt a "4G power" gombra Nem a készülékeinkkel van most probléma.
A mi előfizunk sem tartalmazza a 4G-t, de tegnap óta a készülékeink felcsatlakoznak a 4G- re...
( vagy a Telenor most fel enged mindenkit a 4G-re)Pssssszt, csak csendben, csak hallkan!
[ Szerkesztve ]
-
kosa01077
tag
Nekem 6 mega 3g-s hálózaton..úgyhogy elvileg le vagyok korlátozva 32kb/s ra
-
dutrás
őstag
Tegnap csináltam intetnet sebességtesztet 4g hálózaton. Érdekes lett az eredmény.
7.2 megabit fölé nem tudtam tornázni az istennek sem.
Nem többnek kellene ennek lennie egy LTE képes telefonnál? Vagy ez is nagyon hálózatfüggő? A térerő 3 rublikát mutatott.
Kinél hogy alakul ez?P50 pro/Honor 200 pro
-
senior tag
Hiányoltátok a cwm-et, hogy az mennyire kéne erre a telóra. Orosz oldalon megtaláltam letölthetőbe, hátha jobb lesz nekünk tőle. Én magam egyelőre nem tudok mit kezdeni vele, sosem foglalkoztam még ilyesmivel.
Az Idol 2S kódja 6050Y.
Aki nem olvas cirill betűket:
CWM Recovery for Alcatel OT-6050Y
Hi, all. Want to share for all my CWM Recovery for Alcatel OT-6036Y and Alcatel OT-6050Y (i have both devices). CWM's and installation instructions available in my blog - decker.su (post from Nov/2014). Blog language is Russian, but in cwm_alcatel_6036y_v2.7z and cwm_alcatel_6050y.7z archives i was include the English instruction in readme.txt. Here it is:Installation instruction [ENG]
1. Install ABD drivers from AdbDriverInstaller.exe
2. Put your device in FastBoot mode (turn it off, than, hold Volume Down + Power button.
After Alcatel One Touch Idol 2S logo appears, release buttons)
3. If you did everything correctly - Alcatel logo will stay on screen.
4. Plug in phone via USB.
5. Run check_device.cmd. If Ok, you can see "9e0eb10 fastboot" caption at bottom of command
window (digits can be other). If you see this caption - follow next step, if don't - check
adb drivers from #1 installed.
6. Run flash_recovery.cmd to flash cwm. All done. To boot into CWM turn off power, and hold
Volume Up and press Power.Infó forrás
Orosz oldal
CWM forrás Ha letörölnék, lementettem magamnak is.[ Szerkesztve ]
-
yuyizi
tag
válasz Halkow. #3370 üzenetére
Igazából az a nevetséges, hogy más készülékekre már lollipop jön ki és jött ki ... erre meg még egy szájbav*rt 4.4-et nem tudnak kiadni végre. Ez már a nevetséges és felháborító kategória...........
Videó vágást és szerkesztést vállalok ! Flickr: https://www.flickr.com/photos/128935591@N02/
-
dutrás
őstag
Én is úgy gondolom hogy ha az Alcatel nagyobbat akar harapni a mobilos tortából nem teheti meg azt hogy nem foglalkozik a kiadott készülékeivel.
Ugyan ez volt az ot 995-el is. Nagy nehezen kiadtak egy frissítést de abban sem volt sok köszönet.
Sajnos én is újra beleestem acsapdába nagyon megtetszett az idol 2s.
A leckét viszont megtanultam: soha többé Alcatel sőtt ha kérdeznek róla mindent megteszek hogy lebeszéljek a vásárlásról bárkit!
Nem csak magával a készülékkel van bajom azt lehetne javítani. De meg sem próbáják és ez nagyon zavar.[ Szerkesztve ]
P50 pro/Honor 200 pro
-
Halkow.
senior tag
Ohh hogy r@hadnának bilire 60ezer forintért..
köszönöm szépen hogy megosztottad velünk Fulár.
A teló megjelenése óta már eltelt 1év és nincs update rá. 1,5-2év múlva talán lesz
ja és azt vettem észre tegnap hogy a power gombom már nem a régi, csökkent a nyomáspontja és valszeg nemsokára meghal
[ Szerkesztve ]
-
factis
tag
Sziasztok ! Érdekelne, hogy létezik-e a telóra 4.4-es frissítés? Nekem a kékektől 4.3-al jött ki, ha van , akkor érdemes-e lecserélni? Esetleg van-e valami CM vagy hasonló a telóra ? Előre is köszi !
-
CheGhost
aktív tag
Azért én pofátlanul visszakérdeznék arra is, hogy adjanak már egy listát, hogy mikor milyen frissítést adtak ki, ha két elemnél több lenne rajta (de a pontos szám 0), akkor odaajándékozom valakiknek az árát, és ezt mondom úgy, hogy nekem szerencsére nincs gondom vele, de ez nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet, aki pedig ezt nem érti meg, az előbb-utóbb rosszul fog járni.
Azért lehetne annyi tartásuk, hogy nem hazudnak a saját vásárlóik képébe. :@ Ezzel csak azt érik el, hogy előbb-utóbb lehúzhatják a rolót![ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Fulár
senior tag
Csak,hogy örömet szerezhessek MatyiGoo kollégának ezen a szép napon engedelmetekkel bemásolom az Alca válaszát a nemrégiben hozzájuk intézett levelemre.(előzményeket lásd feljebb)Az egyből lejött,hogy semmi értelme sincsen velük kommunikálni mert a telefonom töltőjével is sokkal színvonalasabb társalgást tudnék lebonyolítani és a töltő kevésbé is nézne hülyének mint a mélyen"tisztelt"Alcatel.
"ALCATEL ONETOUCH
Kedves Zsigmond!
A frissítések folyamatosan érkeznek a készülékekre, amint elkészül az ALCATEL ONETOUCH IDOL 2S-re is, nem habozunk közzé tenni azt. A több ezer darabos készülékeladásból jelenleg is nagyon alacsony a szervizproblémák száma, ha bárkinek gondja van a telefonnal, akkor kérjük keresse fel vele a hozzá legközelebb eső ALCATEL ONETOUCH szerviz átvevőpontot."
Válaszom:
"Kedves Alcatel! Azért olyan alacsony a szervizelések száma mert a szoftveres hibákkal az ég világon semmit sem tud csinálni a szervíz!Legfeljebb ugyan azt a bugos rendszert tudják újratelepíteni ami jelenleg is a készülékeken van!
Kezd olyan furcsa érzésem lenni,hogy önök minket teljesen hülyének néznek."
......
[ Szerkesztve ]
-
espi38
őstag
Sziasztok!
12 óra elteltével sikerült frissülnie az idol 2 ugyanaz az op rendszer került fel 4.2 mint eddig
Csak azt nem értem miért fissití a gyári upgrade ha ugyanaz kerül fel mint ami volt rajta.
Honnan szerezheti pl.GSM home a romot hogy tudja frissíteni a típust KIT KAT-ra? -
kisDomy
újonc
Hello. Hogyan lehet a telen több felhasználói fiókot beállítani? Válaszokat előre is köszönöm!
-
Halkow.
senior tag
válasz petya220 #3358 üzenetére
Nekem is hasonlót pródukál a Messenger ha csinálok egy képet a tippmix segéd appal, előtte meg kell nyitnom a képet a QuickPic-el hogy a Messenger lássa és el tudjam küldeni...
( #3355) dutrás: Ez különös nekem idáig a micro sd kezelésel nem volt gondom, volt rá példa hogy azt állítottam be elsődleges tárhelynek és a csengőhang nem állítodott el... engem inkább az zavart hogy a játékokat újra le akarta tölteni velem közben ott voltak rajta csak a belső memóriába de micro sd-re is szépen letölti lehet ott is játszani
-
petya220
senior tag
Ez a hol látta hol nem dolog fura.... Nekem se látja a Galéria appom az sd-t. A rar bezzeg igen.(vagy bármelyik másik fáljkezelő.)
És csak úgy látta a galéria ha az sd-t ki és beraktam..De azóta sikerült beszereznem egy kemény 200 kb-os progit. Amivel már nem kell ezt tenmem c: csak elinditom dolgozik és tádáááá
(Fogalmam sincs h ezt h hozták össze alkáéknál... De ügyesek voltak )"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
dutrás
őstag
válasz kosa01077 #3354 üzenetére
Nekem ilyen jelenséggel nyírta ki az sd kártyát.
Én továbbra is ezt vallom bár lehetett kártya hiba is. De nem tartom valószínűnek.
Hol látta a tárhelyet hol nem aztán egyszercsak kiírta hogy nem lett leválasztva a kártya mielőtt kivették.
Mégcsak ki sem nyitottam a kis ajtót.[ Szerkesztve ]
P50 pro/Honor 200 pro
-
kosa01077
tag
Na elkezdődött..ha csinálok egy képet..nem menti el..mintha nem is csináltam volna..se a gyári se az fv5 semelyik nem mukodik..szerviz lessz ugy erzem..vagy negvarom a kit kat-et..habár az meg...
-
Krigi34
tag
Közvetlen Telemaxba. Szerintem a Telenor ne üljön rajta, tudom gyűjtik és nem mindennap viszik el a szervizes telókat... meg akkor dobálják az üzletbe, a szállító... így a leggyorsabb, és kértem vigyázzanak rá! 1 hónapos a telóm...
Foltos volt a kijelző alsó része, és az akksi érdekesen merült... (itt kértem segítséget akkura, de senki nem panaszkodott arra) mindkettőt cserélték!
[ Szerkesztve ]
-
Úgy fest eddig tartott a szerencse.
Édesanyám írt, hogy a telefon pár óra alatt lemerül és nem tölt 90%-nál tovább, ráadásul visszaállította a gyári beállításokat kérdés nélkül, törölve mindent.Viszek neki egy rendes telefont, és kaptok egy kalapácsos-zúzós videót
(ha tényleg ez történt nála, komolyan meg is kapjátok)[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
MODERÁTOR
-
SidCorky
őstag
válasz Viktor0610 #3348 üzenetére
Ezért kérdeztem, mert mikor én leadtam akkor mondták hogy ha közvetlenül odaviszem akkor pár nap, de így 2 hét volt, pedig csak a töltővel volt gond A teló hibátlan volt, de le kellett adni
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad mini 7 // Fujifilm X-T30 II
-
MODERÁTOR
-
Krigi34
tag
Pár napja olvastam itt a Telemax szervizről kritikát.
Én pénteken délelőtt leadtam a telómat és ma délután már kész is volt!
Tökéletes munkát végeztek, jobb lett a telefonom, mint volt!Bátorítok mindenkit, hogyha hibás a telója akkor nyugodtan viheti hozzájuk. Nekem ez a második Alcatelem ami náluk járt (az előzőn olyanokat is megjavítottak amit nem is lett volna kötelességük!), és maximálisan meg vagyok elégedve a szervizelésükkel!
Ja, nem bérenc vagyok csak egy elégedett ügyfelük!
-
Halkow.
senior tag
Létezik olyan laucher ami képes osztott képernyős üzemmódra vagy valami hasonló applikáció ami segít ebben?
-
espi38
őstag
Sziasztok!
És ez elvileg a KIT KAT ami szed a szoftver?
Nekem volt az Idol 2S telom is és többek között tényleg rossz volt a kamera felvételi hangja
Szerintem semmivel se rosszabb az ot 6037 semmi búg nincs rajta.
Csak azt nem értem hogyha kiadták az OT6037 hivatalosan a KIT KAT szoftot akkor miért nem jelzi a telefon,hogy frissítés érkezett? -
yuyizi
tag
Én is külföldi idol2s-es fórumon olvastam hogy a mobile upgrader q-val szedte egy srác de neki is nagyon sokáig tartott...(12óra) felcsillant egyből a szemem hogy lehet frissíteni de tegnap este néztem nem volt semmi ....
Videó vágást és szerkesztést vállalok ! Flickr: https://www.flickr.com/photos/128935591@N02/
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Pár napja vagyok tulajdonosa egy Idol 6037Y-nak.
Nos azt az infot kaptam egy GSM boltból,hogy tudják frissíteni a típust KIT KAT rendszerre,ezek szerint már kiadták csak nem hivatalos a dolog?
A hivatalos upgrade szoftverrel töltők valamit de ez eszméletlen lassan jön 5 óra alatt sikerült fele romot letölteni[ Szerkesztve ]
-
D.CS.
csendes tag
-
D.CS.
csendes tag
Sziasztok! Két készülék között hezitálok. Amit nagyon szeretnék, hogy legyen benne miracast (wifi display) azt mindkettő tudja. Esetleg szempont még hogy autóban navigációként tudjam használni, bár ahogy látom mindkettő normál A-GPS-es.
Fontos! Nem S-es a készülék, csak sima Idol 2! Sima Idol 2 topikot nem találtam
Alcatel Idol 2 - 44 190 ft
THL T6Pro - 44 910 ftKínából olcsóbb a THL de ha rájön vámnál az áfa akkor majdnem ugyanannyi és nincs is hazai forgalmazó garija. Szóval marad ott is a magyar üzlet.
Ezt szűrtem eddig le (ha valamit rosszul adtam meg szóljatok)
Alcatel Idol 2 előnyei:
NFC (másikban nincs)
videofelvétel rendes 30fps-es (másik csak 15fps-t mutat a tesztvideókban)
fém is van a burkolatába (másik csak műanyag)
Dragontrail kijelző üveg (másik sima műanyag)
DLNA (másikba nincs, bár elvileg a wifi display ezt kiválthatja)THL T6 előnyei:
HD kijelző (másik 540x960)
8magos cpu (másik 4 magos)
két sim, egyik mikro másik normál - normál sim-em van (másik csak mikro)
jobb fényképező - tesztképek alapján
extrák - műanyag tok, kijelzővédő fóliaMelyiket választanátok?
[ Szerkesztve ]
-
captain sch
csendes tag
Szia!
Köszi a segítséget, novát használok gyári helyett,parádé.Viszont lenne még pár kérdésem:
A jegyzetek mappát lehet-e valahogy titkosítani? Én nem találtam.....
A gps-t ha bekapcsolom, az értesítési sávban nem jelenik meg semmi, csak ha valami programot bekapcsolok,
(térkép,trafikradar,gps test) de önmagában az értesítési sávban nem jelenik meg(pl. véletlen bekapcsolás).Ez hiba?
A fényképező az gagyi, nappal még elmegy,de vakuval,este vállalhatatlan.Van-e olyan beállítás, hogy azonnal megtudjam nézni a képeket, vagy bogarásznom kell a médiamappába a telefonmemóriából(elég körülményes)?
Illetve van e olyan beállítás hogy egyből sd-re mentse a fotókat, ne a telefonmemóriába.Milyen jobb kamera appot tudnál ajánlani?
Köszi előre is, lehet hogy még zargatlak. Eddig samut használtam, ott azért egyértelműbb volt minden. -
dutrás
őstag
340 mb???
Hát az nem semmi. Nálam 600 körül volt a legkevesebbP50 pro/Honor 200 pro
-
petya220
senior tag
-
petya220
senior tag
válasz SidCorky #3260 üzenetére
Ez a kép azért elég durva lett.
Le a kalappal nekem ennyire jót még nem sikerült lőni xDDD De lehet h nem az alap kamera appot kellene használnom... Megnézem ezt a Camera Fv 5-öt hátha olyan jó, mint mondjátok"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
kosa01077
tag
Valakinek sikerült már ez alá levinni a ramot?http://mobilarena.hu/dl/upc/2015-02/22/462581_uspmzzyswpukwavs_screenshot_2015-02-22-22-01-59.jpg
[ Szerkesztve ]
-
lacix76
őstag
Fiúk,lányok,én elejétől fogva olvaslak titeket,de ezt a hangnemet hanyagoljátok ha lehet.
2 percen múlott,hogy nem ilyen telót vettem.
Én leszarom,kinek mi baja a telóval.
Lemajmozzátok,lehülyézitek a másikat,ezt olvasni is rossz.
Alcatel 990-essel kezdtem én is.
Na ott volt harc.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz matyiGo #3317 üzenetére
Igen. Nem néha, hanem 99%-ban. A maradékban meg semmilyen hangot nem vesz fel. Az elején pár percig működött, aztán szaggatott a felvétel, majd kifagyott és többet el sem indul. De ezt is írtam korábban. Az se csoda alkalmazás, csak egy felület az ócska kamera hardverre.
A legszebb az volt, hogy az indikátoron jól mutatta, hogy mit kellene felvennie a hangsávon, de mégsem azt rögzítette.
[ Szerkesztve ]
-
matyiGo
aktív tag
válasz petranatasa #3316 üzenetére
hmm.. ez különös.. camera fv-5-el is sípol néha videófelvétel közben?
-
petranatasa
csendes tag
válasz matyiGo #3298 üzenetére
Azt ír, amit akar! Az ő írásaira én is kíváncsi vagyok, a tiedre viszont nem! Milyen jogon mondod te meg, hogy miről lehet itt írni?
Nem igaz, hogy az appok cseréje megoldja a problémát, a videóhangot nekem semmi sem javította meg, és már bocs, de nem vagyok köteles cserélgetni azokat, meg próbálgatni, ezért én az árban fizettem, hogy az alca tegye meg. -
Emtra
tag
Elhihetitek én se rohadnák itt nap mint nap ha a dolgok úgy mennének mint ahogy matyigo kolléga gondolja...
Én csak annyit kérnék a drága alcateltől hogy adja ki de tüstén az új bugmentes 4.4 v. 5.2-t nem érdekel hogyan de legyen már valami
A telenornak meg azt szeretnémo üzenni hogy tekerje lejjebb az árakat ,seperje ki a hulladék gyenge szarokat, rakjon több s400-as vagy jobb telefonokalt a kínálatba és lehetőleg 80-k alatt
A galaxy A3 és A5 és a lg g3s pedig legyen olcsobb! kártyásan persze!
-
dutrás
őstag
válasz matyiGo #3310 üzenetére
Ember!!!
Te nagyon hülye vagy!
Nem tudod felfogni ésszel higy itt nem csak rólunk fórumozókról van szó? Ennyire nehéz megérteni hogy vannak teljesen laikus felhasználók akik nem tudják hogyan kell lecserélni a gyári appokat. Ja és ez sem garancia a helyes működésre.
Ha én veszek egy vadi új középkategóriás autót akkor elősször toljam el egy műhelybe hogy megcsiálják a féket vagy rakassak bele másik kormányt mert az eredeti szétmállott cirka 1 óra alatt?
Te magad ismered el hogy garanciába cseréltetni akarod. Miért hisz ezért az árért ez tökéletes nem igaz.Hála istennek most utóljára segítettél remélem a további hozászólásoktól is megkíméled a nagyérdeműt.
Őszinte részvéttelP50 pro/Honor 200 pro
-
veterán
válasz matyiGo #3310 üzenetére
Ez a garancia-lejárat-előtti dolog marhára nem fog összejönni, mert az első év vonatkozik hardverre, a második már csak softverre, és bizonyítanod kell hogy kezdettől szar volt. Ha kezdettől szar volt, miért volt jó neked majdnem 2 évig, miért csak a végén reklamálsz? Az egyetlen járható út, ha hibát észlelve azonnal reklamálsz, újra és újra, nem csak a végén.
-
matyiGo
aktív tag
vegyük sorba srácok, nem számoltam meg de ide az elmúlt hónapban 4-5 panaszos érkezhetett akik megállás nélkül ismételgetik magukat Fúlárral az élen.
utoljára segítek itt
- garancia* úgy tűnik sajnos nem segít a gyári hibákon -> ne vidd szervizbe, cseréld ki a hibás appokat a maradék 1db javíthatatlan hibába meg törődj bele (nem kapcsolja be az ébresztő a telefont) ...összefoglaló hsz-ben minden lényeges benne van. aki végigveszi annak lesz egy remek telefonja.
- ha nm törődnél bele menj a fogyasztóvédelemhez és haknizz az összes másik hibával. mindannyian örülni fogunk a sikereknek, én személy szerint azt remélem tőle hogy a garancia lejárta előtt be tudom adni cserére a telefonom az nagyon jó móka lenne.*ezt esetleg bele lehetne írni az összefoglalóba hogy ne járkáljanak feleslegesen a szervízbe az emberek
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Fogadjátok el, hogy vannak hibátlan készülékek is. Ilyen volt a miénk is. 2014 nyári példány volt, 58990 volt az ára. Szerettük-tiszteltük-becsültük, használtuk - összetört. Csak azért hogy véletlenül se legyen happyend.
-
Fulár
senior tag
Nem győzöm hangsúlyozni,hogy örülök neki,hogy vannak itt szép számmal akik normálisan képesek látni a helyzetet! Szerintem sincs értelme személyeskedni de ezt sajnos nem mindenki képes felfogni.Nem kötelező egyet értenünk viszont el kell fogadnunk a másik akár gyökeresen különböző felfogását is!De ezt már leírtam egyszer!Hátha másodszorra leesik a kollégának....Egyébként pedig nekem talán azért ba**a az átlagosnál kicsit jobban a csőröm ez az egész mizéria ezzel a telóval mert zsinórban a második szoftverhibás telefonra csúszok rá.2 éves előfizetési ciklusra szoktam telefont venni.Az előző még egy évig sem húzta a szoftverhibájából adódóan.A szervízben rohadt majdnem két hónapig aztán megadták neki a kegyelemdöfést.Volt pofájuk visszahozni végigrepesztett kijelzővel.Köpni nyelni nem tudtam.Arról nem is beszélve,hogy 5! alkalommal kellett beutaznom a legközelebbi Telenorig ami oda vissza bő 40 kilométer.A benzint sem ingyen adják.Ráfizettem és így lett az Alcám.És erre tessék.Ez is szarakodik.Az anyagi helyzetem nem teszi lehetővé azt,hogy 8-10 havonta cserélgessem a mobilomat.
Matyikám!Legközelebb légyszíves írjál inkább privát üzit.Abban nagyon szívesen elküldöm a privát E-mail címemet sőt,még a lakcímemet is.Aztán majd mocskolódhatsz amennyit csak a kicsi szíved kíván.Jobb lenne úgy mert itt rajtad kívül szerintem senki sem kíváncsi a kötekedésedre.
Előre is köszönöm a megértésedet! -
Halkow.
senior tag
válasz pulai1000 #3304 üzenetére
Jaj
Te se ismered a telenort és a nagyszerű telemaxot most pár pontban elsorolnám a telóm szervizelése történését
Telenor nő -> hello szia miben segíthetek?
én-> készüléket hoztam vissza mert rengeteg hibával küzd
Telenoros nő -> fapofa egy kis grimasszal, mi is pontosan a probléma?
én-> videózáskor sípol vagy nincs hang és kint a szabadban túlmelegedet és szaggatot ezen kívül a készülékház hátlapja recseg mozog a power gombnál
Telenoros nő -> úhhhh ez szoftver hiba lesz gyakori ez1-2hét múlva
szoftver frissítés, semmi nem változottAztán vissza a telenorba
Telenoros nő -> jaj megint nem jóóó?
én -> egyáltalán nem és kétlem hogy ezt bármi megoldja, ezért cserét kérnék! többletköltség miatt nem lehetséges de előtte a hölgy közölte hogy szerinte feleslegesen küldöm stb.
-> engem nem érdekel az a dolguk csinálják meg beadtam ugyanazon hibákkal2hét múlva
kamare modul, + xy cserea teló micro usb körüli rész hemzseg a karcoktól, kamera plexi szintén, ezüstös kopások, egyéb teló nem változott
már másnap a telenorba!
Telenoros ficsúr -> jaj helllló
Telenoros nő már meg se szólalt
Telenoros ficsúr ->mi a probléma
én ->az ami múltkor, sőt maga szerint ez normális hogy így leamortízálják a készüléket a szervizesek? hát hat...
én -> jó akkor készülék cserét írjunk be papíron, túl költség miatt javítjákhazamentem leültem gép elé, írtam egy szép levelet a telenornak a szervizről, a fogyasztó védelemről
2-2,5hét múlva
felhív a telenoros bányarém -> jaj jöhetsz a telefonodért fülig érő szájjal stb...
bemegyek 30perc után előcsapja a ficsúr
én -> magamban mondom mi a franc ez új lenne? hát nem csak új külsőt kapott, na mondom elpasszolom még lehet 40-ért erre már xy emberek 30-35ért rakják fel há normálisak ezek.... nem is vették meg 1 jelentkező ha volt 30-ért akarta elvinni na mondom a nagy... akkor megfogadtam többet Alcatelt nem veszek.szóval erre a inkorrekt ügyintézésre számíthatunk bármiféle probléma esetében de hamarosan jön a folytatás részemről
-
pulai1000
tag
Skacok kár vitázni,én azért ki cseréltettem a tv-met mert nem tudta a legújabb HDMI szabványt.Nem javítható ezért csere utalvány és másik tv.Ugyanez lesz ezzel a telefonnal csak még várok egy kicsit,hátha tudjátok Kit-Kat............ Ha valami nem működik normálisan a készüléken, és nem tudják javítani vagy nem akarják akkor új készüléket kell biztosítaniuk és kész, nem kell ezt túl ragozni.Nem kell elfogadnod,hogy hibás a készülék,pénzt adtál érte ennyi, nincs min vitázni.
-
dutrás
őstag
válasz matyiGo #3298 üzenetére
Ide figyelj te majom!
Most én is személyeskedem mert az agyamra mész a hülye szövegeddel.
Nincs jogod ahhoz hogy bárkinek is megmondd hogy mennyit és hogyan is fogalmazzon. Az hogy te nem érzed magad átverve illetve te el tudod fogadni hogy egy ilyen árszegmensű telefon rengeteg hibával kerül forgalomba az a te dolgod.
Ráadásul kinek is milyen hibajelenséggel kapcsolatba tudtál tanácsot adni?
Én eddig csak azt olvastam tőled hogy másokat leszóltál. Azt hogy nem a mem. kártyát kell alapértelmezett tárhelyként használni és a gyári appokat le kell cserélni ha jól emlékszem nem te fogalmaztad meg.
Hozzátenném nálam így sem működik megfelelően.
De vegyünk alapul egy teljesen laikus felhasználót aki e fórumról mit sem tud de esetleg a tesztet elolvasta.
A gyártó megadott egy specifikációt aminek meg kellene felelnie a készüléknek. Szépen kipengeti érte a 40 ropit majd elkezdi használni. Azon nyilván túlteszi magát egy idő után hogy nem tud csengőhangot beállítani. Azon már nehezebben hogy az értesítési hangerő nem állítható. Ugyanis ha nem férne el a szűk fejedben ez néhány környezetben zavaró lehet. De menjünk tovább. Az android erőssége a személyreszabhatóság. Mi is a helyzet a locsreennel? Sokunknál gyakorlatilag beállíthatatlan hiába vesszük ki a pipát hogy mit is jelenítsen meg a telefon ezt figyelmen kívül hagyja. Azért gyűlik itt a hiba!
Tételezzük fel hogy családi eseményen van egy pillanat ami egyszeri és megismételhetetlen. Ez akár fontos is lehet. Felhasználónk előkapja a készülékét és boldogan nekifog hd minőségben videózni hisz a készülék alkalmas rá.
Pár nap múlva kimenti a videót majd visszanézné immár nagyban a televízión s csak ekkor jön a fekete leves. A kép szaggat a hang sípol.
De a megismételhetetlen pillanat már elmúlt.
A készülék garanciában visszakerül szervízbe majd onnan összekarcolva rosszabb esetben a kijelző összetörve repedve visszakerül a felhasználónkhoz. Idegeskedés viták esetleg perek.
És akkor még nem beszéltem arról hogy a tesztben fémként jellemzik a készülékházat.Szóval!
Ez te úgy gondolod hogy 40 ezerért teljesen elfogadható!
Csakhogy ez sem igaz. Nem ismerem a telenor árképzését de ha 0 és x összeg közötti intervallumban kínálják akkor nyilván való hogy az előfizetésen keresztül hajtják be a készülék árát. Akkor már a 0 nem 0 a 40 pedig nem 40.De nekem nem is ez a fő gondom. Az egy dolog hogy el lett cseszve a szoftver. Nyilván az első hónap után ahogy a készülék forgalomba került már jelentkeztek a hibás készülékek felhasználói. Nyilván a gyártó felé is jeleztek. Kutya kötelessége lenne a hibákat javítani ugyanis alapvető működésbeli zavarok vannak a készülékben.
Ahelyett hogy leszólnád Fulár kollégát akinek valóban még a nicknevét sem tudtad helyesen leírni(legalább erre vetted volna a fáradságot) inkább megköszönnéd hogy pénzt időt és energiát pocsékol erre.
Remélem belefért abba szűk agyadba amit itt el szerettem volna mondani és nem fáradtál el a hosszú fél oldalas irományom silabizálása közben.
Ha pedig csak a hozzászólásaidat szeretnéd számokban szaporítani akkor keress olyan fórumot ahol kifelyezetten ez a cél.
Itt nem biztos hogy mindenki örül a süketelésednek.
Üdvözlettel[ Szerkesztve ]
P50 pro/Honor 200 pro
-
Traxx
őstag
Sok bajom nekem sincs a telefonnal, én bőven beérem azzal, hogy az előzőtől jóval jobb. Persze, vannak hibái, de mindegyik telefonnak vannak, pl. a 100k fölötti összegért LG G2-t vett haver is pampogott a telefonja miatt, másik ismerős az iPhone 5S-t húzta le az akkuideje miatt. Ezek pedig jóval drágábbak ugyebár, és elvileg minőségibbek.
Nekem elég az, hogy a videó zajos, de 2-t csináltam eddig a bő fél év során. A fényképező elmegy, hang bajom nem volt, kopás tokban tartás miatt nincs, a gombok kopását pedig letojom Az akkuidő bőven elmegy, Persze, jó lenne a friss rendszer, de nekem valahogy olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, mint amikor pár éve az AMD-sek a videókártyák csodadriverét várták, amivel több 10%-os javulásra számítottak.
Hibák vannak, ennyi, ezek vagy elmúlnak (ha tényleg frissítenek), vagy meg kell tanulni együtt élni vele. Vagy eladni a telefont, és nem panaszkodni permanensen, hagyva, hogy a látens mazochista énünk dominánssá válva átvegye az uralmat.
Személyeskedni meg hülyeség.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Gyönyörű állapotban, üvegfóliával, tokkal FOXPOST
- Karcmentes iPhone 13 - 128GB - Kék - 91% akku + doboz, töltő, tokok
- Apple iPhone 12 Mini 64GB Black, gyárilag kártyafüggetlen Akku:88%
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű Galaxy S24 / 2024 okt.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest