- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- iPhone topik
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
-
Mobilarena
Alcatel One Touch Idol 2S
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Ne vitázzatok má' filléres bigyók miatt... !
Ez van, ezt kell szeretni -
veterán
válasz gtamate2 #4077 üzenetére
Én 2 méterest vettem, narancssárgát, az talán 400 Ft volt, 2 hétig működött ...
Az viszont 2 hét alatt is kiderült hogy valami nagyon gagyi vezetékből vannak ezek, jó nagy ellenállással, mert sokkal lassabban töltődött vele a telefon. Vettem 2 db "nudli" típusút is, az mégolcsóbb volt (550 Ft a 2 db) , azok vagy 2 hónapja mennek már, de ugyanaz a helyzet: 2-szer annyi idő alatt töltődik rajta a telefon. A röviddel pikkpakk kész. -
veterán
válasz petranatasa #3829 üzenetére
-
veterán
válasz petranatasa #3823 üzenetére
Az sd- kártya lehet elsődleges, csak az adott csengőhang a telefonon legyen, ne az sd-n.
-
veterán
-
veterán
válasz matyiGo #3310 üzenetére
Ez a garancia-lejárat-előtti dolog marhára nem fog összejönni, mert az első év vonatkozik hardverre, a második már csak softverre, és bizonyítanod kell hogy kezdettől szar volt. Ha kezdettől szar volt, miért volt jó neked majdnem 2 évig, miért csak a végén reklamálsz? Az egyetlen járható út, ha hibát észlelve azonnal reklamálsz, újra és újra, nem csak a végén.
-
veterán
Fogadjátok el, hogy vannak hibátlan készülékek is. Ilyen volt a miénk is. 2014 nyári példány volt, 58990 volt az ára. Szerettük-tiszteltük-becsültük, használtuk - összetört. Csak azért hogy véletlenül se legyen happyend.
-
veterán
Tudod én microSD kártyákat forgalmazok már 2 éve, és én egészen másképp tapasztalom ezt a dolgot.
Nagy számok törvénye: időnként megáll 1-1 db, nem kell hogy telefon tegye tönkre. Igazság szerint nekem 2 év alatt 2 db jött vissza, mindkettő Kingston, Transcend-Toshiba-Sandisk még egy sem.
Az Idol 2 S- ünk pedig teljesen hibátlan volt a pár héttel ezelőtti balesetéig - összetört. Sajnáljuk. Mi 58990-ért vettük feltöltősben, és úgy is megérte, szerettük.
Az hogy egy fórumon 20-30, vagy 50 embernek gondja van, nem jelenti azt hogy az összes szar. Menj el egy BMW szervizbe, szétszedett BMW-ket fogsz látni. Akkor ne ajánljuk senkinek ?Üdv
Cs.Zs.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kovytomy #2699 üzenetére
Kicsike off lesz,
de mindenkinek ajánlom, akinek kijelző-problémája van, mert ez is 1 a többféle járható út közül:- 5" IPS , 180 fokos betekintési szöggel
- 4 x 1,3 GHz , 1GB RAM, nettó belső tárhely 13,3 GB! + max 64GB SD
- 7 mm vastagság ( emlékeztet valamire ? )
- Dual-sim , WCDMA 3G
- Németországból, 5 munkanap alatt, a kijelző árából (99euro) -
veterán
Nagy dilemma ez nekünk is, de egyenlőre nem dobjuk ki. Most másik telefon jön , aztán majd meglátjuk. Végül is 2 év garival vettük, abból még hátra van másfél. Akkor fogom megcsináltatni, ha már hivatalosan is lesz rá 4.4. Addig meg hadd lapuljon a fiók mélyén, enni nem kér.
-
veterán
-
veterán
válasz Repsol600 #2674 üzenetére
Szia, itt a 2659-es hozzászólásban itt a link, 75-77 dollár kijelzővel együtt,
Kedden pedig a Pandawillen 110 dollár egy Lenovo P780,
Vagy pl efox-shop.com -on 26000 Ft egy Cubot S168, vagy 32000 Ft egy S208, ingyen házhozszállítva, Németországból, ÁFa-mentesen. Én rendeltem is egy 208-ast. -
veterán
válasz daveoff #2655 üzenetére
Hát igen, az a 45 már garantáltan nem jön be. Mondtam is a gyerekeknek (15-12-10 évesek), hogy "semmi gond fiúk, csak az a baj, hogy ez egy 60.000. Ft-os verekedés volt" (a két kicsi összeveszett, a nagy pedig szétszedte őket, miközben a zsebében volt a telefon). Azóta csend van a lakásban...
-
veterán
válasz daveoff #2653 üzenetére
Hol csinálták ? Tudsz adni 1 címet ? Vagy bevitted Telenorba és ők intézték ? Mennyi idő alatt lett készen ?
Épp ma akarták elvinni, kis alkudozás után 45-ért, de végül nem lett üzlet. Aztán most egy órája összetört... Ilyen esetekben mindig az jut eszembe, hogy odafentről figyel minket Valaki, és van neki jó kis csípős humora... Jót nevettünk, mondhatom!
-
veterán
Szia mindenki !
A júniusban vásárolt (és egyébként teljesen hibátlan, amúgy 2 év garis) Idol 2 S-ünk az előbb egy 3 gyermekes összeverekedés áldozata lett. Igen, betört az érintő. Jelen pillanatban kikapcsolható-bekapcsolható, és puszi. Úgy szép az élet, ha zajlik, ugye? Ez az év is jól kezdődik...
Valami tipp ?
Gondolom a kijelzőcsere 20-25-30 ezerbe biztos beleszalad, ezért úgy kérdezem hogy esetleg ad valaki érte 15 vagy 20 ezret ?Üdv
Zsolti -
veterán
válasz pietrrr #2459 üzenetére
Egyetértek. Ez a telefon szép és jó, és a mindennapokban tökéletesen használható. A míénk közel fél éves , egész nap fingatva van, bírja. Az üzemidő lehetne jobb, de az átlag gimis zsebében az átlag napot bírja. Jelenleg feltöltősben 54e körül van az ára, ennyíért mondjanak az ellenzők jobbat!
Tökéletes telefon nincs, és nem is lesz soha.
-
veterán
Csak az a kérdés hogy ki mire használja.
Nálunk a 15 éves gimis fiam zsebében lapul közel fél éve. Skype-ol rajta, FB, Messenger, és persze sok-sok játék. Akárhogy is nézzük, ez egy gyönyörűtelefoneszköz, megragad rajta minden tekintet, a kijelző szuper, a játékokat viszi. Ami a legfontosabb: a gyerek szereti.
Ha állandóan kamerázna, lehet hogy ő is másképp érezne, de mivel még 5 percnyi videót sem vett fel vele mióta megvan, így ez minket nem érint.
Eként mi azok táborába tartozunk akik elégedetten használják, és véleményünk szerint egy nagyon jó ár-érték arányú készülék.
59 ezerért nem kaptunk volna jobb/nagyobb kijelzőt, szebb dizájnt (szubjektív), erősebb hardvert.Kinek hogy !
-
-
veterán
Amig garis a készülék, addig van visszaút, a szerviztől kérhető kell hogy legyen az eredeti állapot visszaállítása. Én anno WT19i 2.3-at frissítettem 4.0-ra, jó szar lett, akadt-dadogott, bementem a T-mobile-ba és szó nélkül (mosolyogva mondták hogy én vagyok a sokadik, mindenki kéri vissza a régit) visszarakták rá a 2.3.4-et.
-
veterán
Dehogynem érdemes! Az amúgy csak 12 hónapig garis készülék - szolgáltatónál vásárolva 24 hónap garissá válik. Ha ilyen nagy csomagot használsz, és nem is szándékszol kisebbre váltani, fillérekért megkapsz minden földi jót. 44 ezerért már LG G3-at vehetsz, ráadásul pl úgy, hogy 0 önerő + 12x3665 Ft... Vagy ott van a Nokia 930 , az sem piskóta , All-in-one-L-lel online 33000 Ft , 0 önerő + 12x2750 , az qrva jó ár...
-
veterán
Hát ez úgy van, hogy egy kitűnő agybadugóst adnak hozzá, tényleg szépen szól, van basszus, van magas, korrekt. Nyár elejéig a fiam WT19i-t használt, amihez tavasszal Gábor-napra kapott egy Jabra Rhythm fülest, és azt annyira megszerette, hogy az Idol 2 S-t is azzal használja (ha mondjuk kirándulnak, vagy ilyesmi, iskolába nem hordja a fülest). A 2 S gyári fülesét én használom a Samsung S5610-zel, kitűnő, szeretem. Erős, dinamikus.
-
veterán
Ez nehéz kérdés, mert már az Idol 2 S sem hordható zsebben, pedig az nem lenne egy utolsó szempont. 70-80 között én az edigital-ból vennék egy Xiaomi Redmi Note-ot.
Igazság szerint 1 hónapja boldog tulajdonosai vagyunk (ill a feleségem az) egy Jiayu G2F-nek, az pedig az előbb említett árkategóriának pontosan a fele, és 4,3 inch-es IPS kijelzőn minden igényt kielégít, 2 db sim-kártyával, 1 GB RAM-mal, 4x1,3 GHz procival, pörgős rendszerrel...és zsebben is hordható.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Korábban már belinkeltem itt : [link] , én ezt vettem, kitűnő. Jól néz ki, és véd rendesen. Történt azonban a napokban, hogy a nagy gyermek kivette a tokból, talán a micro SD-t akarta kivenni, vagy mittomén, a kicsike testvére pedig odaugrott mellé az ágyra, és pont rátérdelt az üres tokra. Gondolom nem kell mondanom: a műanyag telefontartó rész dirib-darabra tört... Volt kis kiabálás, a kicsi sírt ís, aztán amikor lehiggadtak a kedélyek, csak annyit mondtam : remek. 2000 huss ! ...
Aztán most rendeltem egy újat, de már nem olyat, mert ugyebár válság van ... [link]
Okt 1-én kattintottam rá, várható érkezés okt 17- nov 11 között ...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szia,
adott készülékek fórumai nem biztos hogy jó kiindulópontok, hiszen ha bármelyikbe mélyrehatóan beleolvasol, akkor egyetlen telefont (vagy autót, mikrót, kamerát, bármit) sem fogsz megvenni, de erről már leírtam a véleményemet itt : [link]Júniusban vettük a miénket, Telenor, feltöltősben 58990 volt, amiből 900 Ft volt lebeszélhető , azaz 58.090. Ft volt a telefon. Most közel 4 hónapos, az oldalsó gombjairól lekopott a festék, de más kínja nincs. Hibátlan. Pedig ez aztán minden nap fingatva van, ez nem csak készenlétben lapul egy zsebben, vagy táska mélyén.
Üdv
Cs Zs -
veterán
válasz pulai1000 #2090 üzenetére
Ha átlépsz a Redmi 1S topikba, vagy keresel róla egy fórumot, ott majd annak a hibáit fogod olvasni 5-10-vagy 20 embertől. (természetesen kevesebbet mint itt, hiszen nem forgalmazza szolgáltató, így sokkal kisebb az eladott darabszám) Ez ugyanígy lesz egy TEFAL, vagy egy Schneider fótumon is. Ez akkor sem jelenti azt hogy mind rossz. Sőt!
-
veterán
Csak ismételni tudom önmagam : 1990 hsz: attól hogy én nem hallottam még erről a lábfordítós dologról, attól még lehet, én elfogadom az újdonságokat , és akkor az 1984 es hsz reklám-része még mindig megállja a helyét: Jabra Rhythm fülest kell venni ...
Nekem van itthon Samsung EHS60ANN , amit az S5610 Primóhoz használtam régebben, meg van ilyenem is : [link] , és nem kompatibilisek egymással, akkor utóbbinál az adapter fordít ?
-
veterán
Soha nem méregettem. Egy 3,5 mm-es Jack az egy 3,5 mm-es Jack. Szabványos, kész. Ha egy 3-szálas fejhallgatót veszel elő, mindennel működni fog, mert a lábak helye fix. A 4-ik láb egy funkció-láb + mikrofon, de én nem hallottam még fordításról - persze ettől még lehet.
üdv
Cs Zs -
veterán
Az említett jelenség azért van, mert nem hozzávaló a füles, semmi köze ahhoz hogy Samu vagy Alma.
A lábkiosztás tökmindegy, a 4-csatlakozós az mikrofonos, a 3-as pedig miki nélküli. A belső ellenállásban van különbség (1-2 Ohm-ról van szó) , és a ma létező telefonok 2 részre oszlanak:
Nagyon jó választás pl a "JABRA Rhythm" headset, mert gyárilag egy kis adapter van hozzá (+ ellenállás) , és tökmindegy hogy milyen eszközzel akarod hallgatni, vagy így, vagy úgy, de működni fog.Sok telefonunk van, saját tapasztalat:
adapter kell (nélküle kiírja a telefon hogy "nem támogatott eszköz") : android 2.1 SE X8, android 2.3 SE WT19i
nem kell adapter : android 4.1, 4.2, 4.3, tabletek, telefonok, és nem kell adapter pl a nem-droidokhoz, pl Samsung S5610 Primo, Samsung Chat335. Ha ezekbe a készülékekbe adapterrel dugom be, akkor jön az a gombnyomásra felhangosodós dolog amit Te is írtál - tehát túl nagy ellenállású a fülhallgatód a telefonodhoz.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kisnokia #1903 üzenetére
Látod, nem mindenkinek jön be (nekünk egyenlőre igen, mert hibátlan és remélem így is marad)
Gyerek jön ma haza a gimiből (most elsős, második napja ismerkedik a brigád), kérdezi tőle az egyik csaj, hogy mennyibe került ez a nagy telefon, mondja rá: 58-59. Csajnak leesett az álla, mert ő ötvenvalamennyiért Samu Ace 2-t vett..
Most erre mit lehet mondani?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
2010 tavaszán szülinapomra megleptem magam egy SE W705-tel, aminek a hengszórója 23 hónaposan, 2012 februárban enyhe recsegésbe kezdett. Full hibátlan volt a telefon, szerettem, de vájtfülű révén a beszédhangszóró minimális recsegése engem zavart, visszavittem T-mobilba. Felhívtak a központi szervizből, hogy hangszóró jelenleg nincs (seperc alatt milliót találtam a neten) , elfogadok-e egy készülékcserét ? Először nem értettem, azt hittem újabb 2 évet kellett volna aláírnom (1 hónap múlva járt volna le a rablánc), de nem kellett, felvilágosítottak, hogy ez garanciális csere. Mivel W705 akkor már nem volt a kínálatban, felajánlottak egy SE X8-at, természetesen vadi újat, minden tartozékával, 2 év garival - de doboz nélkül. Elfogadtam, naná. Egy nylon-zacskóban kaptam meg, de ez marhára nem érdekelt. Csilli-villi tök új, fülessel, töltő, adatkábel, garijegy 2012 februártól 2014 februárig. Azóta is hibátlan, szeretjük, bár a 3" mostanában már elég kicsike...
-
veterán
Elkezdődött az iskola, nálunk nem lehet a suliba telefont vinni, elkobozzák. (Nem is viszik, csak az indiánok, nekik mindent lehet) Nálunk is feleslegessé vált a 11 éves gyerek nyár elején kapott Idol Minije -amíg kirándult, jó volt, most nem kell- , áruljuk több helyen. Ha elmegy, 7" tablet lesz belőle, azzal itthon többet ér...
-
veterán
Vodafone Smart Mini-nél (2MP fixfókusz, low-end fényképező) értékelhetetlen homályos képek készültek, és próbaképpen töltöttük le rá a Camera360 appot.
Meglepő, mert ezzel kiderült, hogy a lencse és a szenzor nem is rossz, csak atomgagyi szoftver volt mögötte gyárilag. Camera 360-nal nagyságrendekkel jobb képek készültek, onnantól már nem is használtuk a gyári fényképezőt. Volt benne pl HDR is.Xperia X8 esetében nincs kamera-menü, 3,2MP fixfókusz, és puszi. Camera360-at letöltve már állítható a felbontás, fényérték, stb - igaz, itt a képek nem lettek jobbak.
Egy próbát mindenképpen megér!
-
veterán
válasz kisnokia #1797 üzenetére
1: keress egy fogyasztóvédelmifelügyelőséges ügyfélszolgálatos/ügyfélpanaszos email-címet !
2: a következő (ha lesz ilyen) leveled mindenképpen úgy legyen elküldve, hogy a FV a címzett (kapják meg az előző levelezést is, és kérdezz rá, hogy ez a történet a jogszabályok szerint is fogyasztóvédelmi határokat feszeget, vagy csak neked tűnik úgy ?), és a T csak másolatot kapjon erről.Ennek a fele sem tréfa, hidd el, azonnal lesz megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A mi Idol 2 S-ünkön folyamatosan 750-800MB foglalt, néha 880-900-ra is felkúszik, de működik, nem fagy, nem áll meg. 700 alá még talán sosem ment
-
veterán
-
veterán
válasz gtamate2 #1729 üzenetére
15 éves fiamé a telefon, testvéreivel, haverjaival veszik fel a hülyeségeiket, de nem a videózás a fő profilja. (mindenkinek másra kell
a telefonaz eszköz). Zenét Jabra Rhythm fülessel hallgat és szereti, a hozzá csomagolt gyári fülest én használom, szerintem az is korrekt. Leginkább játszik rajta, ezt az akku nem nagyon bírja, 1-2 óra alatt lemeríthető, de Szereti. -
veterán
válasz gtamate2 #1727 üzenetére
Csak óvatosan a "típushiba" szó használatával, még ha mondjuk 10 vagy 20 ember is említette ugyanazt. (van ilyen, ennyi?). Nem tudhatjuk hogy hány db készülék került forgalomba, de vélhetően több tízezer, aztán akkor mindjárt másképpen hatnak a számok. (ezrelék)
Talán az "előforduló hibák", vagy valami hasonló kifejezés lesz a jó, nehogy rágalmazás legyen a vád ellened...A miénk 2 hónapos, hibátlan, remélem így is marad. Az oldalsó gombokról lekopott a festés. Az akku lehetne combosabb, de ekkora házban, ilyen hardverrel ez nem lehetséges. Lehet hogy az MTK chipset-es sima Idol 2 a kisebb felbontású kijelzőjével kevesebbet fogyaszt, és ezáltal akár jobb választás is lehet, de ez csak egymás mellett használva derülne ki.
Részemről ennyi
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Ares_lovag #1703 üzenetére
Beállítottad alapértelmezett tárhelyként ?
-
veterán
válasz kisnokia #1715 üzenetére
Úgy látszik Alcatel-ék rákapcsoltak. A Tescoban is újra kapható az Idol 1 Mini (OT-6012X), ez pár hete elfogyott. 30 e Ft-ért 1 év garival, 6 hónapig havi 1GB net-tel BESTBUY abban az árkategóriában. Nincs mese: ha valami kelendő, keresett, azt adni kell !
Nem is mondom hogy ügyesek, mert a vásárlói igények kiszolgálása alap dolog. -
veterán
válasz Ares_lovag #1703 üzenetére
Sandisk Mobile Ultra 32GB UHS-1 30MB/sec
Kingston 32GB UHS-1 30MB/sec
Transcend Premium 32GB UHS-1 45MB/secezek vannak itthon, minddel hibátlanul működik, tehát valószínűleg nincs olyan hogy kényes valamire. Legalábbis az UHS kártyákat bizonyosan szereti
-
veterán
"...az iGo-nak egy előnye van itt: a legrészletesebb magyar térképeket ők csinálják..."
a Sony-Ericssonokon lévő gyári jobb és pontosabb, csak ugyebár az nem offline
(a saját falunkban ezer éve zsákutcává lett kereszteződésről tudja hogy mi a szitu, az igo nem, keresztül akar vinni, ez engem is meglepett)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsug Galaxy Z Fold 3 - Phantom Silver 256gb
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok
- Xiaomi Redmi Note 10 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig