Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akimbo
csendes tag
Én is végigjártam minden rendszert - lásd pár hozzászólással feljebb - és engem is a kíváncsiság hajtott, de nem az, hogy hú, ez új ezt meg KELL vennem, vagy csak keveseknek van; hanem ha a dolgok úgy álltak - többek közt anyagiak ugye - akkor kipróbáltam a többi rendszert is. És leszűrtem a konklúziót.
-
Akimbo
csendes tag
Hát, most hogy írtad, tényleg van egy kis szünet az említett metódus során, de megmondom őszintén, ha nem mondod, különösebben nem tűnik fel

Egyébként egy pár- konkrétan 2 ismerősöm - szintén azért vesz mindig új telót, mert pl. másnak nincs. Nem tudom, hogy beteges vágyaikat elégítik-e ki, vagy egyéb dolog végett, de érdekes jelenség.
Létezhet a szenvedélybetegségek palettáján olyan, hogy "mindig új mobilt kell vennem" függőség?
Lehet...
-
bigand77
tag
Nos, bár én is úgy gondolom, hogy a microsoft fizetett hirdetése a hír (már nem a mobilarenan, hanem úgy általában), el kell mondjam, hogy bár videókról nagyon nem jött be a felület, élőben tapizva nagyon érdekes, olyan mintha vmi útvonalon mennél. Gondolom ezért metro. Valóban, ha egyszer sikerült vmelyik csmpére rányomni, utána már gyors, de a csempe megnyomása után és az oda való visszalépéskor mindig van 1 jó kövér mp-nyi szünet ami nekem baromi feltünő a többi részhez képest, ahol semmi ilyen nincs. Ha vmilyen elmebaj folytán el akarnám adni az i4-et, valszeg WM7-es telót választanék, nem androidost. Bár előtte biztos vecillálnék, mert microsoft terméket venni mifelénk szentségtörés...de a gugli meg a jövő (vagy lassan a jelen) májkroszoftja, szal lassan tökmindegy, hogy melyik szörnyeteget pénzeli az ember.
De azt nem értem, aki azért veszi mert kuriózum...akkor annak otthon is körtácsás telefonja van, mert az kuriózum? Ugye hogy nem. Igazából, mint soxor olvastam itt különböző telefonok fórumjaiban, plö ő azért vesz sgs 2-t, mert mostmár a szifont nem nézik meg nála mert annyi embernek van, de majd az sgs 2-t igen, mert abból nincs olyan sok. Komolyan, érdekel vkit, hogy a többi paraszt milyen telefonnal rohangál? Vki mondja már meg hogy ez miért számít, komolyan...
-
rerros
tag
Önök a májkroszoft fizetett hirdetését olvashatták. és most az időjárásról..
-
Alexios
veterán
válasz
Pete55555
üzenetére
És rohadtsokaknak bejön. El kéne tudni szakadni azért a saját véleményünktől is, lehet neked nem jön be, ettől még másnak tetszhet nem? Na meg miben is van annyira lemaradva? Multitask, navigáció, stb jön a mangóval, a marketplace nyílván folyamatosan fejlődik, de én nem látom azt a hihetetlen nagy szakadékot az android és a WP7 közt. Ja, hogy nem lehet csillogó pörgőforgó widgeteket pakolni? Később se lehet majd, ebben biztos vagyok, hál istennek. Akinek ez jön be az majd használ androidot, ennyi, senki nem mondta, hogy a konkurensek el fognak tűnni. Aki viszont egy gyors rendszert szeretne használni(mert a WP7 bizony piszokgyors) annak meg ott lesz ez.
-
Az a baj, hogy ok, hogy most fél éves a WP7 és még fejlődni fog, de ne várd az iOS-től meg a Google-től, hogy addig ők majd kivárják, hogy a WP7 felérjen a szintjükre... Ők is fejlesztenek gőzerővel, és bár az biztos, hogy a wp7 gyorsabban fog fejlődni, mivel még kezdeti stádiumban van, de beérni az ios-t vagy andriodot nem 1 éven belül fogja (mert ha 1 éven belül érné be, kb akkor lenne 2 éven belül ugyanott az eladásokkal). Szerintem.
"Akinek nem jön be, ne vegye." ---> Hát ezaz, hogy roh@dtsokan vannak akiknek nem jön be
Ezért nem fog elterjedni. -
Akimbo
csendes tag
A cikkhez kapcsolódva:
nem biztos hogy bejön, amit írtak, de lehet. 50-50%, azt jónapot.Más:
Én már próbáltam Symbiant (N95 - 2 évig), iOst (3gs, 4 - fél-fél év), androidot (Pulse, X10, X8 - 3-4-3 hó), badat (Wave 3 hó) és lassan 2 hónapja használok egy Omnia 7-est (gyk. WP7)
Igen, más mint az iOs, igen, más mint a bada, vagy android, mindegyiknek vannak hibái
A WP7nek is.
De azt senki ne mondja, hogy lassú, mert felveszi a versenyt mindegyikkel.
Az iPhone sem volt tökéletes az első szériában, pl. copy-paste, háttérkép hiánya, multitasking, miegymás...
Szvsz hogy a francba várhatjátok, hogy tökéletesen működjön és fullos legyen egy fél éves rendszer?
Erről ennyit.Ui.: jah és hogy nem témázhatók a csempék az nem zavar, mivel ÍGY EGYEDI. Akinek nem jön be, ne vegye. Én sem fikázom az androidot, pedig szerintem eléggé lagos még egy LG 2xen is, de akinek az kell, vegye, szíve joga.
WP7... az én döntésem

-
WP7 kezelőfelülete, és "kinézete" szerintem csak egy relatíve kis rétegnek jön be, igy ha nem oldják meg mondjuk a témázhatóságot (amit kétlek), vagy nem formálják át a rendszert (ami meg baromság lenne, mert az igy jó - még akkoris ha nekem speciel nem tetszik) akkor nemhiszem, hogy nagyon széles körben el fog terjedni, még akkor sem ha a középkategóriában is lesznek wp7 telók.
"WP7: lehet bármilyen remek rendszer, amíg ilyen pocsék GUI van hozzá addig nem fogok venni. hiába próbálkozom barátkozni vele."
+1 -
törölt tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
mivel hányhatnékom van az apple formáktól-leginkább a kijelzőtől egyre jobban távolodva számomra mindinkább kényelmetlen formáktól, élektől, ívektől- a csúszós üvegtől, polírozott fémtől, ezért nálam rendkívül gyorsan kiesett az összes alma teló. A legújabb is, bár ezt a leginkább elfogadható fogni. Azon túlmenően, ha nem akarok akkora kijelzőt, akkora tepsit, akkora felbontást, annyi csiricsáré opciót, ellenben az alap dolgokkal nem vagoyk elégedett, akkor megint nem fogok az egyentermékes piacokon keresgélni- almabolt, ahol létezik egy készülék, eltérő memóriával. Függetlenül attól, hogy mennyire világverő hardvere van, vagy csúcsszuper felbontású kijelzője.
WP7: lehet bármilyen remek rendszer, amíg ilyen pocsék GUI van hozzá addig nem fogok venni. hiába próbálkozom barátkozni vele.
Nokia, Symbian: nem tudom, nekik nem szóltak, hogy nem kéne erőltetni a vonalat, mert az elemzők szerint már holnap sem adnak el egy darabot sem? Mikor terveik szerint még majd´ annyit el fognak adni a jövőben, mint eddig összesen.
-
Prien
addikt
Tipikus promó hír amerikai módra. Már most el kell hitetni az emberekkel,hogy pár év múlva ez és ez lesz...
-
Gusztáv
addikt
@AS: Lehet hogy nincs benne snapdragon, vagy 5 magos proci, de bőven a jól használható kategoria. És ha hozzávesszük hogy olyan panelt kapott, ami csak a felső-közép kategoriában jellemző. A 600-as proci egy nornális rom-mal (Cayogen) elég szépen elviszi a rendszert. Persze aki attól kap merevedést, hogy mekkora proci van a telefonjában, annak nem való.
Azért a WP7-et nyomják erősen Amerikában. Ha megnéztek egy friss amerikai sorozatot, akkor tuti lesz valamelyik szereplőnél egy WP7 telefon. Érdemes pl. Egy Hawai-five-O részt megnézni, ott elég diszkréten csináljak.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Black Dragon
üzenetére
Egyértelmű.
iOS a magas árfekvése miatt szvsz soha nem lesz piacvezető, még ha egy szinte prodi rendszerről is beszélünk, .. az Andorid-ról meg nem kell sokat beszélni.
WP7 nem fogja lekörözni. -
redmonk'
tag
Urak!
Mi a véleményetek a webOS-ről. Ugye a HP felvásárolta a Palm-t. Nem tudom megjelent-e már de amiről szó van az új webOS a HP TouchPad, HP Pre 3 és Veer. Most nem az érdekel, hogy a skin hasonlít az Apple-re (iTunes főleg). Maga a rendszerről kérnék véleményeket.
-
AS
félisten
Zte blade jó HW-san OMG................ Ez azért rossz vicc.
-
Lirion
addikt
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Az erős hardver önmagában még nem drága. Nézd meg pl. ott a zte blade is, elég jó hardveresen és mégis töredéke a htc-s androidoknak. Vagy ott az iphone, aminek kb. 160-180$ a hardver költsége, egy kínai gyártó erre ráteszi a saját 5$-s munkaköltségét és 250-ért jó haszonnal eladják (androiddal persze, nem az iphone-t
). -
AS
félisten
válasz
vidékiürge
üzenetére
Reméljük a Bada 2.0 val igazi lavinát indít a Samsung

-
vidékiürge
tag
kicsit lehet off, de a véleményem
:
talán egy említést vagy egy alul poroszkáló kis csíkot megérdemelhetett volna a Bada, mert van olyan mint a többi, főleg olyan mint a WP7. Nem fikázni akarom a WP7-et, biztos jó valamire (nyomkodtam kb 5 percet, elég volt).
Most Bada-t használok (lassan egy éve), használtam közben Androidot (kb egy hétig, de több ízben is megismerkedtem már vele), előtte meg hosszú időkig Symbiant (fekvő nyolcas
). Szinte minden okostelefonnal bíró tulajdonosnak ez utóbbi volt, mindenki ezen szórakozott, hol feltörték, hol okos dolgokat írtak rá stb... Abban volt a siker kulcsa, hogy igazából nem volt más, mindenki ezzel foglalkozott, valahogy feltörték, valakik okos dolgokat írtak rá és mindenki 320x240-en akarta megcsinálni a spanyol viaszt. az utolsó symbian trükk a win95 futtatása volt. Ezután jöttek rá, hogy tök jó hogyha o.r. fut a telefonon. Manapság van iOS és az Android, Symbian, WP7, Maemo, Bada, BlackBerryOS... Egyik sem erősebb a másiknál és mindegyik él és virul, léteznek.
Használhatóság, hívás, sms, fényképezés, navigáció, médiafunkciók? Mind tudja (érdekes, de még a Bada is!!!)! Különbség? Amiről szó van e harcokban, az nem más mint az adott o.r. elterjedtsége (aminek mellékhatása a ráíródó szoftverek mennyisége).
Tehát marhaság, hogy a WP7 erősebb lenne, maximum elterjedtebb lesz, amit kétlek ha így folytatja = (#73) telya -
válasz
(An)Dante
üzenetére
Tavaly augusztusban vettem egy Nokia 5230-at két év hivatalos garival 29.990-ért. Minden olyan tudással együtt, amit felsoroltál. Jelenleg egy készülék sem tudja ezeket, de akkor csak álom volt mindez.
Nem hinném, hogy a WP átvenné a vezetést, de sok esélyt látok arra, hogy 25% feletti részesedést is elérjen.
-
(An)Dante
őstag
válasz
Valentino K.
üzenetére
A Nokia már nagyon régóta gyártó bárki számára elérhető okostelefonokat. Ott van például a Nokia 5230, mely jelenleg hivatalos 2 éves Nokia garanciával 34.000 forintért is elvihető! Ezért az összegért nem sok gyártó kínál 3,2 hüvelykes, 360x640 képpontos kijelzőt, HSDPA átviteli képességet és korlátlan offline GPS navigációt. Az 5250 kevésbé jó vátel, de még olcsóbban elérhető.
A Nokia jelenleg nincs igazán jelen a felső kategóriában, még akkor sem, ha megpróbálja oda célozni egyes készülékeit.
-
telya
aktív tag
gratulalok a cikkhez, ilyen egetvero baromsagot evek ota nem olvastam.
-
redmonk'
tag
A MeeGo én a Duke Nukem Foreverben tudom elképzelni, Duke kezében.
-
blex
senior tag
válasz
Valentino K.
üzenetére
Ök tisztában vannak az oprendszerekkel. Kivéve a sony ericsonos kolléganöt, akinek én mondtam meg, hogy symbian van a telefonján

Iphone-osok meg becsületesen fizetik a havi 5k-t. Azt nem tudom honnan, de egészségükre
Én egy ezer forintos csomaggal folytatok túlélöharcot... 
(Ja és a legutóbb a felsorolásból kihagytam egy xperia x10 mini prót)@gaben88: igen, ez sajnos így van... Mondjuk a megrögzött iphone és android fanok kipróbálás után sem változtatnak véleményt..
-
Hobbbyt
őstag
Kicsit azért viccesek ezek a diagramok.. Nemhiszem, hogy ebben a világban élnek azok akik ezt rajzolták

És most egy nagy OFF mert le kell, hogy írjam..
Ha jobban belegondolok a WP7 körüli puffogás (hogy zárt stb..) csak azért ennyire hangos, mert a Wm széria pont ebben volt erős, ott lehetett belenyúlni ahol érted a rendszert. És nagyon nem ezt Vártuk! a Microsofttól. Az iOS-nél bezzeg ugyan ezek a problémák jelen vannak, mégse okozott ekkora kavart, mert az Applenél mindenki megszokhatta, hogy van az Apple meg van mindenki más.
Én és a hozzám hasonlók jelenleg csak az Androidot választhatjuk... Egyszerűen Nincs más alternatíva..Nem akarom agyon törni szegény teló lelkét (Mondjuk Vicces az N900-amon az Android 2.3.1
) A technika világában elfogadott csatlakozó készlet, És azért ha rádugom egy idegen gépre csak lássam már a belső-külső memórián lévő dolgokat... Bluetoothon csak eltudjam már küldeni amit elakarok (névjegyzék,kép,hang) Legalább háttérképet tudjak cserélni.. az ikonok sorrendje se mindegy. ..és legyenek rá minőségi programok.. valahogy ezeket az minimális elvárásokat a legtöbb rendszer MÁR képtelen teljesíteni.. számomra szörnyű ez a fejlődési irány amit az WP7 és iOS képvisel. Bada szóra sem érdemes.. Symbain már tényleg a nyugdíjából él... MeeGoo meg egy fantom. Annyi ideje csinálják már hogy félek sose lesz kész, oké hogy jó munkához idő kell, de szarhoz meg még több.. -
gaben88
őstag
En azt vettem eszre, hogy aki meg nem nyomkodott WP-t(!!!) az fikazza! Akinek en eddig megmutattam azoknak pedig nagyon tetszett! Gyors (leggyorsabb?), kiraly dizajn, jo hw, xbox live, stb! Szerintem a Mangoval es a Nokiaval az a bizonyos gorbe siman megindulhat ugy felfele, ahogy itt latjuk! Buta aki nem szamol az MS-el!
-
Valentino K.
senior tag
S ők nagy általánosságban mire használják ezeket a felső kategóriás, drága telefonokat?

Annál jobban semmi se fáj, amikor egy abszolút analfabétát látok méregdrága smartphone-nal szerencsétlenkedni(favoritom az iPhone4 data csomag nélkül), csak azért, mert státusz szimbólumnak tartja a telefont![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
blex
senior tag
válasz
Valentino K.
üzenetére
Hát néha én is meglepödöm, amikor belegondolok

Egyébként illyés gyula gimnázium budaörsön -
joey04
titán
top3-ba nem olyan nehéz bekerülni azért hosszabb távon. symbian halott lesz, ios csak felsőkat, rimet le kell nyomni, szóval droid mögött a 2. helyet illene hozniuk, hiszen már most is van 70k-s wp7. az zavarhat be, ha lesz valami olcsóbb iphone. de akkor is meg kell legyen a 3. hely.
-
-
Ricardo
titán
Csak nekem szúrt szemet ez a mondat?
"melyre a jövőben a finn gyártó agresszív árpolitikája is rátesz majd egy lapáttal."
A finn gyártó soha nem volt arról híres, hogy vékonyan fog a ceruzája amikor a cédulára írja az árat. Kíváncsian várom az agresszív árazást.
-
parkr
őstag
mindenki csempmézi fog

-
Dr.Anonymus
addikt
joey20:
+1Lirion:
"A dzsunka gyártókkal meg mit tudnak kezdeni? Azon kívül, hogy fizetőssé teszik a platformot, kb. semmit..."
- pl. ugyanazt mint a wp7... erősebb hardver követelmények
ez a filozófia egyébként nem áll távol az androidtól sem...
hiszen nekik is vannak kikötéseik, csak azokat pár éve írták (pl. wifi, 3g, gps megléte), és ezek mára már nagyon alap dolgok lettek, de lehet ezen emelni akármikor...egyébként nem mondom hogy nem fog teljesülni az előrejelzés, csak jelenleg kicsit túl merésznek érzem, mert a googlenél se sült hülyék ülnek...
-
bolvar
senior tag
válasz
HardSanyeee
üzenetére
azért eléggé érdekes is lenne ha az ios vezetne...

az azt jelenteni mindnekinek jól megy
-
Lirion
addikt
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
az ok, hogy sok országban még mindig erősek, de pl. USA-ban ahonnan minden új, nagy trend jön, hol vannak?
sehol,No kérem hát itt jön majd be a MS a képbe. Az amcsikról köztudott, hogy egy amcsi és külföldi termék közül a hazait választják inkább, nem meglepő módon az amcsi apple és android jobban fogy arrafelé, mint a finn symbian. Viszont ha arrafelé is amcsi WP7-t árulnak majd a Nokia égisze alatt, akkor az európai vásárlói bázisával kiegészülve messze a többiek fölé tud ugrani a márkanév is és a rendszer is.
Én nem látom lehetetlen küldetésnek az előrejelzést.a google az android gyorsabb frissítése érdekében már tett erős lépéseket , és szerintem fog is még tenni pl. a dzsunkás android telefon gyártók ellen is...
Ne viccelj már, az a 18 hónapos határidő nevetséges. Nem arra kötelezték el magukat, hogy a 18 hónapon belül érkező frissítéseket elkészítik, szóval a hajadra kenheted a fogadalmakat, ha egy frissítésen egy évet ülnek és a másikra már nem jut idő a 18 hónap alatt...
A dzsunka gyártókkal meg mit tudnak kezdeni? Azon kívül, hogy fizetőssé teszik a platformot, kb. semmit...a wp7nél én a testreszabhatóság hiányát látom a legnagyobb gondnak
Ez nem gond az iphone-nál se, miért lenne pont a wp7-nél para?
-
Kumite
aktív tag
Akik nem tudnak 2 évet előre gondolkozni, azoknak szeretném mutatni az alábbi képet, magyarázat nélkül:

Bármi megtörténhet...
-
törölt tag
Én 2012 végén váltok telefont, és gondolkozom azon, hogy Android után a WP7-et is kipróbáljam. Meglátjuk, hogy akkor hol lesz ez a 2 rendszer és ez alapján döntök. De az is lehetséges, hogy addigra kijön az Intel a Meegos x86-os telefonokkal, amik porbatiporják a mezőnyt, és mindenki azzal fog rohangálni.

-
gzbotii
nagyúr
A nekem is nokia volt a legelso telefonom, es sokaig ugy lattam, a legjobb gyarto.. de el kell ismerned mostanaban nincsenek epp formaban..
A Bada-t azert irta zarojelben mert ugye az meg kevesbe elterjetteb mind a tobbi felsorolt.. es szerintem hasznalhatosagra jobb mind egy Omnia 7 [de ez maganvelemeny ugyebar..]
Tudok ezen befolyasolo tenyezokrol, egytemen en magam is tanulok hasonlokrol, ezt -azt tudok a temaban
En a tenyt irtam le, h ismeroseim, baratiam koreben amit lattam.. volt koztuk tanar es ketkezi munkas akiknek az emlitett telefonjuk volt.. (az ismeretsegi koromben az emlitett 2 modelbol - ha mal felsos kategoriat veszuk - 6 db van)
De viszont en meg nem lattam olyan embert aki WP7 hasznalt volna [most helyesen irtam, elnezest elobbi hibaimert] csak viszonteladonal nyomkottam olyant. -
"A Windows Phone lehet a legerősebb platform" - legyen.

Az mindig csak nekünk, fogyasztóknak jó, ha minél több erős platform van a piacon. Van verseny és választék.
-
blex
senior tag
válasz
Valentino K.
üzenetére
A mi osztályunk mondjuk nagyon durva

Két iphone 3G, egy 3GS, két 4, egy htc desire, egy optimus 2x, egy nokia n97, valami symbianos se, egy galaxy s, meg az omnia 7-em
Egyébként a 2013-at kissé tulzónak tartom, de azért mindenki gondoljon bele, hogy nem a jelenlegi formájában kell gyöznie a rendszernek.
-
Dr.Anonymus
addikt
ez az előrejelzés azért kicsit szerintem túl bizakodó a wp7et illetőleg...
több nagy kérdés is van, amitől sok minden függ, pl.- mikor jelenik meg az első wp7es nokia és milyen áron?
ha az eddigi nokia trendet nézzük, akkor vagy megjön karácsonyra de összecsapott lesz, vagy jövő év elején és lehet, hogy késő lesz...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
- a nokia márkanév túléli -e az "emberek fejében" az elmúlt év gyenge szereplését?
az ok, hogy sok országban még mindig erősek, de pl. USA-ban ahonnan minden új, nagy trend jön, hol vannak?
sehol, ott még a márkanév sem ér semmit
a mai fiatalok meg szerintem inkább iphone-t vagy androidot vennének már... és ők lesznek a felnövekvő generáció...- a google az android gyorsabb frissítése érdekében már tett erős lépéseket , és szerintem fog is még tenni pl. a dzsunkás android telefon gyártók ellen is...
- a wp7nél én a testreszabhatóság hiányát látom a legnagyobb gondnak, kérdés hogy ezen változtatnak-e? mert ha igen akkor pedig a letisztultság tűnik el a felületből... és akkor csödörből --> vödörbe
egy HTC Desire-t és egy HD7et használok, és azt kell mondjam, hogy jelenleg nem érzem késznek a wp7et a világhódításra...
-
Hát...
Nincs WM7, mert az WP7, de ez apróság amellett, hogy nem ismered. A Bada igen messze áll tőle, viszont használhatóságban és felhasználói élményben egy szállal nem kevesebb a többi rendszernél. Azok mondják, hogy unalmas általában, akik életükben nem használták még.
Hogy melyiket mennyi ember kezében látod, nem mutat túl sokat. Kor, nem, szociális hátér,demográfiai viszonyok, reklám, hype, stb. mind befolyásoló tényező.
A Nokiával kapcsolatban sincs igazad. Csak mert most nem megy a szekerük, kiröhögni nem röhögném ki a vállalatot, mivel a jövőt senki nem ismeri.
Alaptalan, amit leírtál, az a legnagyobb baj. Ha rendes érvek lennének, akkor más lenne.
-
Teaway
veterán
Ezekről a grafikonokról vhogy mindig lemarad a Bada...

-
gzbotii
nagyúr
válasz
Valentino K.
üzenetére
hat igen
exkluzivabb mind egy szifon.. en pl tobb DHD meg SGS lattam mind WM7 telot [iPhone4 -rol nem is beszeleve].. peddig azok is szep felsosok meg tudnak is, arban is ott vanak.. talan azert mert jobbak latni gyakraban oket?
es ez szerinted anyira jo? [ez nem egy flegma kerdes, csak kivancsi vagyok, mi ebben a jo.. ] -
Valentino K.
senior tag
S szerinted akik most Nokia buzik (többnyire szerintem 30-50 év között mozognak, s az első, mára már kultikussá vált Nokia példányok óta ragaszkodnak a márkához), azok 2 év múlva mind meg fognak halni, vagy valamilyen globális tv\rádió adás hatására androidos zombikká változnak?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ne viccelj már.Aki meg azt gondolja, hogy ezzel a Nokiának vége, az nincs teljesen tisztában a cég nagyságával, anyagi helyzetével.
-
LordTech
tag
Azért azt ne felejtsétek, hogy kétféle vásárlóréteg van. Vannak a tudatosan okostelefont vásárlók, ezek nagy számban megtalálhatók a Mobilarena kolóniában is, valamint vannak azon okostelefon vásárlók, akik nem is tudják, hogy milyen oprendszer fut a telefonon, csak hallotta havertól, hogy jó vagy éppen elszédül a Nokia felirat miatt. Ilyen felállásban igenis lehetséges ez a növekedés.
-
blex
senior tag
válasz
Valentino K.
üzenetére
Nálunk az osztályban lassan kettö lesz, egy gyerek szimpatizál, de a mangót tuti megvárja, egy pedig csak eljátszadozott a gondolattal. Ez elég sok

-
gzbotii
nagyúr
mar elnezest, en nem vagyok se ITs se egy mobilos fejleszto/tervezo v hasonlo de anyit en is latok, h az Andoid es iOS szintjet [ami haszanlhatosag, kinezet, felhasznalobaratsag] kozel sem uti a WM7 [ ja es ugye a Bada ami ugyszint egy igen komoj rendszer a Samsungtol ami feltorekvoben van..]
enyit a WM7rol... meg ja, h felsokategorias telokban lesz.. akkor ott van mind az iOS de az bar jobb.
es noki..kerem... az a gyar mar lassan kesz rohej... Dorophone meg tarsainak tud ellenfele leni.. semi ujat nem alakottak.. Symbian^3
..meg tarsai..Persze az Android se tokej, hissz elege fragmentalt, sok gyarto b@szik frissiteni meg hasonlok de akkor is szerintem merfoldekel a WM7 elott van. Es meg mesze 2013 addig meglasuk, h hanyszor es hogyan frissult
[es gondolom az Apple meg az OHA sem fog aludni a samsungrol meg ne is beszeljunk..]
-
Mint winmo felhasználó én ezt kétlem....Sajna az embereket megvakitja az androidnak vert hatalmas por és egyenlőre mindenbe azt pakolják...Mosógép,hűtő stb lassan minden droidos lesz.
-
Dany007
veterán
"Hardver: Valaki több ramot akar valaki nagyobb processzort stb."
Semmi értelme, amikor külön az adott hardverre (iPhone) tervezett programok vannak csak hozzá. És azok kifogástalan sebességgel futnak!
Tehát innentől kezdve ez a nagyobb proci és ram igény csak e-pénisznövelő, gyakorlati értéke nincsen.Az iOS-nek amúgy azért nem lesz még nagyobb részesedése később sem, mivel csak felső kategóriás telefonoknál alkalmazzák, vagyis az iPhone-ban.
Android pedig szinte az összes gyártó összes kategóriájában szerepel, kezdve az alsótól a legfelsőig.
Vagy fogalmazhatnék egyszerűen is, iOS-t egyetlen telefontípuson használnak, Androidot meg "250" félén. Innentől kezdve ez a fajta összehasonlítás teljesen felesleges és értelmetlen.
Azt az egyet jól mutatja, hogy az iOS még így is igen erős, hogy csak egyetlen telefon típuson* fut.*: iPhone 2-3-4G-re gondoltam egy típus alatt.
-
legiaap
félisten
válasz
Valentino K.
üzenetére
Miért az jó, hogy most mindenki androiddal vagy iphone-nal mászkálgat?
Én személy szerint örülnék, ha sikeresebb lenne. Ha a frissítéseket időben adják ki, nem huzzák-vonják és persze lesz miből választani, akkor sikeres lehet. -
Ezek szerint te tulajdonos vagy és nem olyan, ki már látott olyat, aki kirakatban látta tükröződni egy plakát képét, ugye? Gondolom ezért állítod ezt ilyen magabiztosan.

A cikkhez:
Amúgy szerintem se életszerű. Pár év alatt kinövi magát, az biztos, de jó lesz oda a középmezőny is a cikkben prognosztizált dátumig. Az igaz, hogy most kivárnak, fejlesztgetik, nem kergetik az azonnali és mindent elsöprő rendszer illúzióját (nem is értem, hogy várhatnak ilyet némelyek), aztán szépen lassan beindul ez is. Ekkora vállalatnál nem szokás gyorsan mozogni. Kiadnak valami bétától jobbat és idővel jóra csiszolják.Valentino K.:
Én max. a középkategóriát tippelném be, az alsót semmiképp. Annak én is örülök, hogy kuriózum.
-
Valentino K.
senior tag
Több, mint 2 éves periódusról van szó, ami nagyon sok idő.Addigra lesz wp7.5 vagy wp8, tehát a wp7 rendszer, mint alsó kategória abszolút reális ilyen távlatokban

Egyébként én se örülnék, ha boldog-boldogtalan wp7-es telóval mászkálna. Jelenleg annak örülök, hogy szinte senkinél se látni ilyen telót -
Alwares
aktív tag
Ezt volt Nokia és jelenlegi Wp7 tulajként mondom, hogy ekkora megugrást esélytelennek látok. Majd meg meglatjuk mit fog villantani a Nokia, de egyre kevesebb eselyt latok ra hogy a finneknek valami olyan utokartya lenne a zsebukben ami felforgatna minden mostani mobilos trendet.
Ellenben maga a Wp7 egy remek rendszer, en nagyon szeretem es az oszi frissites utan a hianyossagok nagy resze is potolva lesz. Ezen kicsit tobb mint 1 honap alatt szinte minden ismeros akinek mutattam a telefont total odavolt tole, szep, gyors egyszeru megis latvanyos. Persze a romfozogeto, folyton droid baxtatoknak nem tetszett, de ok nem is celcsoport.
Mondjuk egy kicsi testreszabhatosag jo lenne bele, de nem untam meg a kinezetet, es tenyleg villam gyorsan elintezek vele mindent. Nekem mondjuk droidon is boven eleg volt, hogy lecsereltem a launchert es kesz. Ket kattintas. Nem vagyok mar tinedzser, hogy egy egesz delutant romozzak, formazgassak, ujratelepitsek, hekkeljek.... -
jjc
aktív tag
ahogy nézem a grafikont (biztos rosszul), megnézték, h mennyi idő alatt tűnik el a symbian, és a csökkenéseket 1az1ben hozzáadták a winphone-hoz.
tehát amikor lecseréled a symbianos-telefonodat, pisztollyal fognak a fejed mellett állni, és csak winphone-osat választhatsz helyette. -
anubys1984
aktív tag
Lemaradt a végéről, hogy a felmérést a Microsoft szponzorálta...
-
tDr1v3r
veterán
Android lesz a legnagyobb szerintem továbbra is.
Ha minden ipari hulladékra rárakják, ez nem is fog változni... alig várom már hogy felváltsa az MTK-t.
A rendszernek viszont tényleg jót tenne egy komolyabb témarendszer, mondjuk a menüben lévő csempék hátterét testreszabhatóvá tenni... -
David75
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Természetesen egyik sem, igazából még most is megállja a helyét.
Anyag használat: Valaki fémet akar, valaki nem szereti a fényes ujjlenyomat gyűjtő felületeket valaki műanyagot. Van aki kékben,sárgában zöldben akar telefont.
Hardver: Valaki több ramot akar valaki nagyobb processzort stb.
Kijelző: Valaki amoledet akar valaki tft-t. Valaki 3,2" valaki 4,3" valaki 4" valaki 3,7"-t...
A különböző igényekre gondoltam.
-
Probber
őstag
Addig még van két évük, sok alapkövét átrendezhetik még a WP-nek, de én ennek ellenére sem hiszek az efféle "jóslatokban".
-
Gubro
senior tag
A keszito siman letukrozte a Symbian zuhanasat negativban, igy jott ra, hogy a vindoz lesz az elso, ergo azt feltetelezi, hogy majdnem minden symbian tulaj vindozt fog venni.
-
Gusztáv
addikt
Hogy ők lesznek az elsők, az elég merész jóslás. De az hogy ez csak egy prémium platform, az azért már nem nagyon mondhatjuk ki. Semmivel sem drágábbak, mint pl hasonló Androidos társaik. A hardver tényleg rendben van, optimalizálni is lehet a fix hardver miatt. A szolgáltatók is bevették a kínálatba, és pl. most valamelyik nagy elektronikai áruházban az Optimus 7 bruttó 70e ft-ért kapható. És a használt készülékek is elég nyomott áron kaphatóak.
-
Black Dragon
addikt
Hát nem igazán tudok veled egyetérteni.
"egy készülék nem mindenkit fed le igazán amit évente kiadnak sem design sem hardver sem kijelző méret és anyag használat terén."
Azért azt szeretném én látni, hogy amikor kijött az i4, akkor melyik telo volt nála gyorsabb, és melyiknek volt jobb, szebb anyaghasználata.
-
davep
tag
Ismét könnyű álmokat hozot az esti szellő...
-
David75
őstag
Ha a szunnyadó nokiatáborból, az apple-től elpártolókból és az androiddal rosszul járt felhasználók számából indulok ki akkor elképzelhető.
A Nokia még mindig egy olyan név amit nagyon nagyon sokan szeretnek és talán még többen azt várják hogy újra a régi fényében pompázzon.
Az apple-től sokan elpártolnak a rugalmatlanság és amiatt hogy az az egy készülék nem mindenkit fed le igazán amit évente kiadnak sem design sem hardver sem kijelző méret és anyag használat terén.
Az androidban pedig sokan csalódtak vagy csalódnak a frissítések,akadások,appok terén.
-
AS
félisten
Na persze.... Kevesebb készüléket adtak el idén mint Samsung Badábol ami a semmiből jött...
Android lesz a legnagyobb szerintem továbbra is.
Nokiának meg szerintem idővel vége lesz. Eddig is azt tartotta fen a hatalmát hogy mindenki ismerte a Nokia nevet. De az generáció már nem így gondolja...... -
rudymester
senior tag
A Nokia agresszív árpolitikája segíti majd a WP7 telókat??? A drága kezdőárral eddig sem volt problémájuk...

-
joey04
titán
Hát ennek nem örülnék. Ne kurvuljon el ez is úgy, mint az Android. Maradjon felsőkategóriás rendszer. Még ha ez alacsonyabb piaci részesedéssel is jár.
#5: pont ez a baj, hogy nem csak felsőkategóriás lesz: a komponensek árának folyamatos eróziójával idővel a legolcsóbb Symbian alapú modellek helyét is átveszik
-
HardSanyeee
őstag
Jajj ezek az előrejelzések... Bizonyára 35%-os részesedést fog elérni egy olyan platform, aminek zéró testre szabhatósága van és garantáltan csak felső kategóriás készülékeken lesz megtalálható. Az Apple is ilyen és az Android fölött áll részesedésben? Nem, ennyi...
-
Black Dragon
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nos én sem. Szerintem egy darabig még iOS és Android harc lesz.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Black Dragon
üzenetére
Régi WinMo-sként én nem látok rá esélyt.
-
Syl
nagyúr
válasz
Black Dragon
üzenetére
2013-ra akár milliárdosok is lehetünk, ha nyerünk a lottón

-
Black Dragon
addikt
Jaj már megint ezek az előrejelzések.
Még a következő heti időjárást sem tudjuk megmondani, nem hogy azt, mikor ki lesz a legerősebb a piacon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (339) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus - 256 GB - kék (338) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezért nem fog elterjedni.
:
). Szinte minden okostelefonnal bíró tulajdonosnak ez utóbbi volt, mindenki ezen szórakozott, hol feltörték, hol okos dolgokat írtak rá stb... Abban volt a siker kulcsa, hogy igazából nem volt más, mindenki ezzel foglalkozott, valahogy feltörték, valakik okos dolgokat írtak rá és mindenki 320x240-en akarta megcsinálni a spanyol viaszt. az utolsó symbian trükk a win95 futtatása volt. Ezután jöttek rá, hogy tök jó hogyha o.r. fut a telefonon. Manapság van iOS és az Android, Symbian, WP7, Maemo, Bada, BlackBerryOS... Egyik sem erősebb a másiknál és mindegyik él és virul, léteznek.

) A technika világában elfogadott csatlakozó készlet, És azért ha rádugom egy idegen gépre csak lássam már a belső-külső memórián lévő dolgokat... Bluetoothon csak eltudjam már küldeni amit elakarok (névjegyzék,kép,hang) Legalább háttérképet tudjak cserélni.. az ikonok sorrendje se mindegy. ..és legyenek rá minőségi programok.. valahogy ezeket az minimális elvárásokat a legtöbb rendszer MÁR képtelen teljesíteni.. számomra szörnyű ez a fejlődési irány amit az WP7 és iOS képvisel. Bada szóra sem érdemes.. Symbain már tényleg a nyugdíjából él... MeeGoo meg egy fantom. Annyi ideje csinálják már hogy félek sose lesz kész, oké hogy jó munkához idő kell, de szarhoz meg még több..

Még a következő heti időjárást sem tudjuk megmondani, nem hogy azt, mikor ki lesz a legerősebb a piacon...