- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubro
senior tag
2011 Q1-ben mindossze 1.6 millio darab kelt el a Gartner szerint.
A teljes piac 428 millio volt, a smartphone-piac 85%-ot nott. Ennek fenyeben ez eleg gaz kategoria a microsoftnak. -
Remus389
veterán
válasz
redmonk' #222 üzenetére
azzal nincs baj, csak a másikat fikázni már nem oké
önmagához képest feljődött az Android, egyáltalán nem bughalmaz laggolós sz@r ami a "fragmentáció" miat csak súlyosbodik ez tévhit
a valóságban a fragmentáció ellen lépéseket tesznek, a optimalizálás is egyre jobb
az sgs-emen veszem észre a fejlődést ilyen téren(gyorsul)
ha azt mondom egyre gyorsulnak a procik és egyre optimalizáltabb a droid, akkkor eltűnik a mikrolagg, ebben mi a hihetetlen, szerintem logikus
mit kell ezen vitatkozni? ezt nem értem
ugyanígy a WP7 is fog engedni idővell bizonyos dolgokat pl témákat talán és kijavítják a hiányosságait
-
redmonk'
tag
Így van nem vagyunk egyformák, szóval le is állhatsz a trollkodással. Olvasd el a topik címét és az ügyben nyilatkozz ha tudsz valami értelmeset is mondani
-
Remus389
veterán
válasz
aDM|RaL^ #217 üzenetére
erre annyit hogy nem vagyunk egyformák
én nem szeretem az unalmast az egyhangút a szürkét, lehet te azt szereted, ennyi
és ha 8 órát dolgozol akkor mi van, ez hogy jöön ide? én meg 9-et bibibi
[ha valakit érdekel és van türelme]nekem tetszenek a hozzászólások, főleg a legfelső, hahah
-
aDM|RaL^
őstag
válasz
Remus389 #216 üzenetére
Ez olyan mint a csempe, ragaszhatsz rá sok matricát, de attól még szürke csempe lesz.
Ha elmagyarázod nekem, miért leszek boldogabb az akadós 3D wiccsdzsettektől, meg a hasonló pszeudoorgazmikus vizuális addonoktól, ha napi 8 órát dolgozom, és a telefonom is használom, akkor leborulok előtted.
-
Remus389
veterán
válasz
winhelper #213 üzenetére
Használj negyed évig iPhone-t, majd WP7-et, azután lesz viszonyítási alapod. Gyanítom idegesítôen nyögve nyelôsnek éreznéd a Droidot. dehogy! inkább használok egy sgs2-est
inkább attól lennék ideges tőlük hogy nem lehet rávarázsolni semmilyen új felületet, 3D-st, widgetet, launchert
ha megunnod a felületet az iphone-nak vagy az wp7-nek továbbra is azt kell használnod, max a hátteret lecserélheted, míg droidnál ezerféle felület van, még metroUI is van(tudom ez nem egészen olyan, csak kostoló), nekem pont ez tetszik veszel egy telefont, veszel sok telefont
jó lehet a többit is lehet buherálni csak sokkal nehezebben
-
Remus389
veterán
Hogy tudtam hogy ezt fogod mondani A settingses lag durvább mint a 3:43-as, dehát pont ez az Android szépsége, sose tudni mikor és mennyire szaggat be.
1. ezek nem durva laggok, szinte észre sem venni(se én sem a többiek nem vették észre, te is soká válaszoltál)
2. semmit se cáfoltál meg, hiszen nem mondtam hogy gyorsabb lenne csak azt hogy elég
gyors és folyékonyellenben:
3. ma próbáltam egy i4-est, teljesen szűz volt(semmi plusz programmal) és meg akartam nyitni az ipod-ot kábé egy akkora, ha nem nagyobb mikrolagg-ot láttam mint amiket te említesz, ez sem laggmentes
4. az sgs2 vs i4 videoban is nézd meg hogy laggol az i4-es GPS-e és a beállítások menüje
bár gyorsabb talán az i4(egyszerűbb felelüettel persze) az sgs1nél, de egyik kutya másik eb
Az igazságod is aranyos, egy lassan egy éves modellt megver egy circa két hetes, két magos csúcsgép. Pisloghatsz majd (azaz pontosabban bekötheted a szemed, bedughatod a füled és kiabálhatod, hogy "dehát az SGS a király"), ha kijön a 4S.
hogy tudtam hogy ez lesz, eddig az volt hogy az Android sohasem lesz olyan gyors mert fragmentált és mindig egy laggos vacak lesz, mostmegmár az eddigi szuper-smooth i4-essel felveszi a versenyt egyből az i5-öst emlegetitek
ilyen szinten nem mind1? elég gyors mind2 nem?
végülis ez is haladás részetekről
-
Integra
titán
bejönni látszik a tippem..
-
winhelper
tag
válasz
Remus389 #202 üzenetére
Ne vagy gyenge.
Ilyen durva fanatizmussal csak iPhone topikban találkoztam eddig.
De emlékeim szerint, mikor becsaltál minket a hülyeség tengerébe, hogy veled pancsoljunk, épp azt bizonygattad: ELFOG tünni a lagg. Majd!
Erre most ott tartunk, hogy csak a múltban akadt meg a droid, és a DHD-m is gagyi volt.
Miként Karma összegezte a problémám: sosem tudod mikor és miért akad meg az Android.
Nem utáltam a DHD-, nem volt gagyi Froyo-val sem, de igen, INDOK nélkül akadt meg, úgy, hogy szinte semmi nem terhelte a háttérben. Aztán szaladt tovább vígan.
A Zöld Isten csak akkor fogad el fôpapjának, ha az érzékeid uralhatja? S a lagg szó TABU?
Használj negyed évig iPhone-t, majd WP7-et, azután lesz viszonyítási alapod. Gyanítom idegesítôen nyögve nyelôsnek éreznéd a Droidot. De amíg videók alapján fikázol vagy istenítesz valamit, nincs mirôl beszélni. -
redmonk'
tag
Mondjuk azt soha nem fogom megérteni és szerintem megértetni se fogják velem, hogy jönnek itt yeaa a Samsung ft. Android elverte az iPhone mert így meg úgy gyorsabb, gördülékenyebb stb. De az eszükben sem jut, hogy egyrészt az aktuális iPhone4 egy éves már van nagyjából ellenben a megnevezett SGS2-vel ami most jött ki. Valamint a szifonban 1magos 800MHz-es processzor míg az SGS2-ben 2magos 1,2GHz-es cpu található. Míg az iPhone4 512MB RAM-mal addig az SGS2 1GB-tal büszkélkedhet. Eltekintve a használt OS-ektől szégyen lenne ha alul maradna. És itt jön ki a dolog amit úgy neveznek optimalizálás. Tegyük fel gyorsabb és gördülékenyebb az SGS2. De nem annyival sőt szemmel ezt már nem az, hogy észrevenni hanem aggyal már számolni sem lehet a tizedmásodpercnyi betöltődési vagy akármilyen különbségeket. Ergo egy szinten. Hát ez meg mindent elárul a Droidról. Azt meg ne mondja senki, hogy az iOS nem optimalizált, mert megeszem a kalapom. Jelentem se egyik se másik készülék és rendszer tulajdonosa sem vagyok, ellenben volt már kezemben mindegyik készülék, néhány órára egyenként.
-
redmonk'
tag
Gyerekek, ez kész van ez a csávó. Vagy ez a munkája, vagy annyira csalódott az SGS-ben, hogy inkább isteníti.
-
válasz
Remus389 #206 üzenetére
Hogy tudtam hogy ezt fogod mondani
A settingses lag durvább mint a 3:43-as, dehát pont ez az Android szépsége, sose tudni mikor és mennyire szaggat be.
Az igazságod is aranyos, egy lassan egy éves modellt megver egy circa két hetes, két magos csúcsgép. Pisloghatsz majd (azaz pontosabban bekötheted a szemed, bedughatod a füled és kiabálhatod, hogy "dehát az SGS a király"), ha kijön a 4S.
-
Remus389
veterán
főleg hogy az iphoneban nincs is widget steve bácsi bölcsen kihagyta, nem bírná az iphone se(a mozgó háttereket és a 3D-es menürendszert is), maradt egy szimpla valami
egyébként 3:43-nál nem olyan vészes az(legyen ez a legnagyobb lagg! kb 0,3 mp lehetett hűha), ennyit a szifon is laggol meg a csempék is
ezt nézzétek meg: Itt Az igazság
bezony, jelenleg az Android gyorsabb(boot idő android, internet android, menü kb egál(bár androidban widgetek mozgó háttér is lehet), GPS android nyer
jó éjszakát!
ki is mondta hogy az Android SOHA nem lehet olyan mint az ios sebességben? vagy hogy csak szaggatni tud?
érdemes hallgatni a bolgár tesztelő beszólásait, ő is nekem adna igazat, illetve alul a kommentelők is elismerik az igazat
ti nem fogjátok, de ti vagytok a kisebbség
most tekintsünk el a technikai részletektől hogy ez duál core, meg minden, jelenleg ez a kínálat
az sgs-ben még tartalék is van mert duálkór, good night, sleep tight!
-
válasz
Remus389 #202 üzenetére
3:43-nál nagyon kemény, ahogy elhúzza az ujját a widgetlistán és fél másodperc múlva mozdul meg, erre igazán büszke lehetsz
Ez az a lag, amiről mindenki beszél, és sok fanatikus tagadja, pedig ők maguk is mutogatják. A JVK ROM mentségére szóljon, hogy más gyakori beakadások, pl. alkalmazáslista meg a homescreenek közötti lapozás itt tényleg teljesen semmisnek tűnnek.
-
Remus389
veterán
válasz
winhelper #201 üzenetére
jó az htc... az más, meg froyo
és szerinted is szaggatós döglassú a belinkelt videómban lévő sgs1? pedig még mozgó háttere van, amit se a szifon se a wp7 nem tud alapból pedig nagyon látványos
könnyű úgy gyorsnak lenni ha egyszerű a GUI(bocsi letisztult
)
én a 2.3.3-at mondtam, gondolom nem az volt az emlitett HTC-eiden, mert az tényleg tutkó
neked is max 2.2-vel van tapasztalatotok a legújabb gingerbread egy nagyságrenddel jobb sebességben
ez tény, még a gyári is
én is tényeket mondok akkor: a 2.2-vel (telenoros) nem volt túl jó az sgs-em(te is valami gagyi froyo verziót használhattál), de a 2.3.3 az faxa, qrva gyors, nem szaggat, nem gondolkodik, qrva látványos és testreszabható; tényekkel ne vitatkozzatok, itt van a kezemben engem ugyse győztök meg
-
winhelper
tag
válasz
Remus389 #192 üzenetére
Ne haragudj, de olvasó módba vagy kapcsolva, mint a Terminátorok küldetés elôtt, hogy ne gondolkodjanak???
Mondom DHD-m volt, Desire HD, 5 hónapig. Nem 1.6 és nem 600MHz.
Nem tudok amúgy többet hozzátenni, mint az elôttem szólók.
Tényekkel akarsz vitatkozni. Ez nem túl etikus. -
Remus389
veterán
ez nem így van, mert kismértékben eltérnek az i4-esek
trükkös dolgokat raktak bele
ezért viszik el inkább szakemberhez pénzért
nincs kedvem ebbe belefolyni, az apple folyamatos javítja a JB elleni védelmet, mert nem érdekük, én beleőszülnék ha a száz akárhány ezres telómat tönkrevágnám
a többi droidos rész csupán bla-bla. soha nem elsz olyan smooth amíg ilyen tördezett a rendszer mint egy ios vagy Wp7. jaj de gagyi propaganda, én se ezt mondtam hanem azt mondtam hogy eléggé smooth[link], most ez kinek nem elég smooth, tán beröccent a menü vagy mi? az sgs2 még ennél is durvább
majd ha ott tartunk hogy 0,2 mp(ios) és 0,29mp (android) akkor biza már mindenki lefogja tojni, különben ha alátolnánk mozgó háttéret attól a i4-es is befosna, egyszerű eléggé az iOs felülete főleg amikor még fekete háttere volt
-
joey04
titán
válasz
Remus389 #193 üzenetére
haverom mesélte iphone4-esben milyen védelem van..pfff hetekig olvasott utána
olyan védelem van benne, hogy kb 4 perc alatt lefut a folyamat. kész a jb és szabad a pálya. szájbarágós, magyar leírással, ha kell yt videóval. nem kell hozzá nagy ész, hogy megcsináld... szóval nem kell mindent elhinni, aztán meg terjeszteni (megint). pfc-n én olvastam SGS ROM topikokat, az egy bonyolultabb folyamat. Igaz, az is gyerekjáték a részletes leírás elolvasása után.
a többi droidos rész csupán bla-bla. soha nem lesz olyan smooth (amíg ilyen töredezett a rendszer) mint egy ios vagy Wp7.
-
Remus389
veterán
kinek a pap kinek a papné
valakinek az uniformis valakinek a individuális
nnincs min vitatkozni mert nem vagyunk egyformák
kipróbáltam az i4-est, nem vágtam magam hanyatt az sgs után, szerintem nem olyan látványos
a wp7-est is kipróbáltam, uniformis
menj el katonának, ott egyenruha van ha azt szereted
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #192 üzenetére
meg végülis tetszik az iphone meg a wp7 is, jók, de előbbi igen drága, és csak 1-2 félét kapni, egyfajta nagyságú kijelzővel, egyfajta felülettel, igaz jó sok progival aminek a 99,5%-át nem fogom se megnézni se felnakni jó ha 1-2 ezret megnézek és 200-at ha felrakok
a WP7 is szép de hamar megunnám, ráadásul elég egyformák azok is
nehéz ezeket feltörni és témázni(haverom mesélte iphone4-esben milyen védelem van..pfff hetekig olvasott utána)
marad tehát az Android van rá bő 250.000 progi, jó nagyja kuka, de ha 2000 (számomra)rendes progi van amiből 200-at kipróbálok nem ugyanott vagyok?
tehát véleményem szerint a legsokoldalúbb mind hardveresen mind árban mind szoftveresen az Android, boldog vagyok az sgs1-emmel, olcsó volt, teljesen tuti
igaz 2.1-essel és a telenoros 2.2 gagyi volt(kibírható azért
), de 2.3.3.-assal és voodoo soundfixszel hasít mint állat és baró jó zenében
tehát nehéz megunni mert változatos, ez az android sokoldalú
-
Remus389
veterán
válasz
winhelper #190 üzenetére
WP7: könnyű nekik, ha alapból elvárják az 1 ghz-es fejlett procit, kivi lennék hogy futna egy 5 éves architektúrájú 450mhz körüli ARM procin egy kínai vackon, valszeg olyan gyengén mint az android, vagy gyengébben
Iphone: gyors ez tény, de milyen áron
, ráadásul sokáig nem volt háttér nehogy belassuljon(az se mozog), meg flash sincs
meg egyféle procira csinálják
benned van egy berögződés hogy az Android szaggat, jogos, de a 2.3.3. Android eléggé hasít egy erős procin(olyanon mint amit minden WP7 alapból megkap), változnak az idők
amire te gondolsz az a 600mhz+android 1.6 kombó, na az gázos ezt elismerem
én csak azt mondtam hogy egyre jobb lesz sebességben az Android(optimalizáltabb ha úgy tetszik) és egyre durvább procik lesznek(jövőre 2ghz/2magot igér a Samsung), így az iOS és WP7 előnye elolvad(megmutathatom az sgs1-emet, szélsebes és tiszta folyékony a menü és a fájlrendszer és a zenelejátszó is, ha nem hiszed gyere át és a kezedbe nyomom, ráadásul olyan téma van rajta hogy be***sz(regina, csilli villi)) még akkor is ha gyorsabbak maradnak, kit érdekel hogy 0,3 mp vagy 0,4 mp alatt nyilik meg valaki, olyan kicsi lesz a különbség hogy elhanyagolható
de már az sgs2 is impresszív ráadásul még nem is van teljesen kihasználva a dual core-ja(android még nem ismeri), milyen gyors lesz az ha átprogramozzák két magra két vállra fekteti az i4-est(legalábbis ilyen téren egyenrangú)
mégis miért tör előre diadalmenetben az Android? könnyű testreszabhatóság, elég sok program, most már jó(de nem jeles) sebesség, olcsóság+választék
nem egykaptafa mint a szifon és a wp7, azok uniformisok, az Android széles választék
-
winhelper
tag
válasz
Remus389 #189 üzenetére
"Az android egyre optimalizaltabb es a procik egyre gyorsabbak idovel teljesen eltunik a lagg."
Gratulálok.
A WP7 kezdettôl nem szaggat, az iOS 416MHz-en sem szaggatott a 2G-n.
Felsôkategóriáról beszélek, DHD-rôl váltottam.
Mert két magos procin is szaggat a Zöld Isten.
De ha neked erre áll fel... -
Remus389
veterán
válasz
winhelper #188 üzenetére
Te a multrol en a jovorol beszelek. Az android egyre optimalizaltabb es a procik egyre gyorsabbak idovel teljesen eltunik a lagg. De megnezheted a desire s videokat azok is piszok gyorsak es nem akadnak, sot sgs1 ek se laggolnak a legujabb gyari rommal fozott rommal pedig szaguldqnank. Tehat egyre elavultabb dolog amit mondasz az android 1.6 / 2.1 valoban laggolt egy oreg 600 mhz procin, te meg itt tartasz csak azota elrepult mar az android. A froyo es a gingerbread jelentosen jobb sebessegben es ugye a procik is csak izmosodnal.
-
winhelper
tag
válasz
Remus389 #186 üzenetére
Nem lassú a Zöld Istened, mert baromi gyorsan meg tud akadni indokolatlanul, gyakorlatilag késedelem nélkül és azon nyomban.
"addigra en mar reg ott vagyok az androiddAL". Ja, a traumatológián agyrázkódással, mert belegörgettél a névjegyekbe.
Megnéztem a SGS2 videókat, tényleg csak ritkán akad meg és csak kis időre.
Tisztán látszik, hogy nem használtál WP7-et, csak fikázni jöttél be, szóval bocs, de trollkodásért nem tudok kulturáltabb kommentet írni. -
redmonk'
tag
"The Windows Phone Dev Podcast unearthed some seemingly legit Windows Phone 7 screenshots last week that revealed a few new features apparently headed to the mobile OS, and it's now back with another batch that show yet more additions said to be included with the so-called "Mango" update. That includes support for Facebook Chat and Office 365 (plus SkyDrive and SharePoint), as well as a revamped Games hub that suggests even more Xbox Live integration (including a rather interesting new "Automatic Sync" option). What's more, the lock screen will apparently now show the album art if there is a song currently playing, and it seems there will be some new group messaging options as well. Of course, all that's still unconfirmed by Microsoft, but you can judge all the screenshots for yourself at the link below." Forrás: Engadget
-
-
Pete55555
addikt
válasz
winhelper #179 üzenetére
Igen, jól meg van oldva ez a "HUB" dolog, jól használható, és laggmentes, de ahogy irtad ez is szubjektív. Van benne logika, átlátható a rendszer, de nekem akkorsem tetszik, ezért kár, hogy nem témázható.
Szerintem hagyjuk itt abba a dolgot mert ugysem fogjuk egymás véleményét megváltoztatni, majd 2 év mulva meglátjuk mi lesz a dologból, és még az is lehet, hogy akkor nekem is wp7-em lesz ( vagy wp8?! ).
PiszSzerk: facebook-tól hányok egyébként, szal az integrációval engem ki lehetne kergetni a világból :S
-
Alexios
veterán
-
winhelper
tag
válasz
Pete55555 #178 üzenetére
Engedd meg, hogy vitatkozzam.
A naptár az igényeim kielégíti, de ez szubjektív.
Viszont véleményem szerint a People HUB és a Pictures HUB a legnagyobb erőssége a WP7-nek. Javaslom ,ha lehetőséged van nyomkodj meg egy WP7-et hosszabban.
Szerintem ilyen látványos névjegyzék és galéria egyik platformon sincs.
Nemhogy puritán, de a legösszetettebb.
Minden egy helyen, látványosan animálva és hatalmas vásznakon játszódik. Ráadásul mindkét tile élő is, plusz a pictures HUB háttere dinamikusan változik.
És még lehetne folytatni a Facebook integrációval akár a people, akár a pictures-ben.
Számomra épp ezen dolgok, amik kiváltják a "pofám leszakad" érzést.
Mókus vakítás? Valóban.
De gyors és látványos.
És nem akasztja meg a rendszert. -
winhelper
tag
válasz
Pete55555 #176 üzenetére
Teljesen igazad van a launcher cserével.
Ha olvastad ebben a témában a hozzászólásaim, akkor láttad, nekem már a HD2-n is Merto UI volt, tehát kifejezetten tetszik a felület. A másik, hogy épp a launcher cserélgetést untam meg és az állandó buherálást. Ez a saját véleményem, de szerintem sokan vannak így vele, akik WP7-et használnak manapság. -
redmonk'
tag
válasz
winhelper #174 üzenetére
Igazad van. De a legszomorúbb, hogy mindig előjön az a fajta nézet, hogy miket nem tud a rendszer. Könyörgöm, fél éves rendszerről beszélünk, Android meg iOS hol volt ilyen korában? Ahhoz képest meg igenis gyors és simán fut és van benn rengeteg más jó dolog, én épp azokért váltottam. Akinek meg nem tetszik a Metro UI nem veszi meg ennyire egyszerű. Ízlésekbe ne kössünk már bele. Nekem meg nem tetszik pl. a Samsung féle TouchWiz mert szerintem gyerekesen néz ki és nem illik sok készülékükhöz főleg a prémium kategóriára mondanám. Ezáltal nem is fogom megvenni és megértem ha valakinek meg tetszik és elfogadom. Majd meglátjuk, mondjuk novemberben, hogy milyen lesz ez a WP7.
Mint már mondtam engem az sem fog zavarni, ha eladásokban nem lesz a TOP 3-ban nem is várom el tőle csak, hogy a WP7-re elszánt tulajdonosoknak fejlesztgessék és akkor tuti megtartom mindvégig. -
winhelper
tag
Tudod az a szomorú, hogy fogtam a kezemben, főzött rommal, felszabadított memóriával (512Mb, reklámozta a srác büszkén).
Talán nem véletlenül van az a processzor HVGA felbontásra skálázva, lásd GT540, X8, HTC Legend. Szerintem a sebesség és a folytonosság relatív, miként nemrég Dr.Anonymus kollégával is megtárgyaltuk.
Plusz a logikád követve: a legjobb autó a régi Suzuki Swift, nézd csak meg a városi forgalmat. Nem én mondtam. -
rakal
senior tag
válasz
winhelper #167 üzenetére
Szerintem életedben nem fogtál a kézbe mondjuk egy ZTE Blade-t, a "sokk hulladék Droid"kategória 40000 FT-ba elkötelezettség nélkül kapható példányt.Simán kenterbe ver bármilyen WP7-es mobilt,minden téren,lsd. a 65000 hozzászólást elkönyvelő ZTE Blade topicot.
Bármit írjanak is a Microsoft bértollnokok:jelenleg a WP7 EPIC FAIL.
A vásárlók szavazatai alapján,nem én mondtam... -
Pete55555
addikt
Ezt nem értem, miért irod, mikor nem láttad még működés közben a telefonomat...
Na akkor csak, hogy ellent mondjak, élményekkel teli, és gyors a telefon menüje, ha belelépek az appokba és elforgatom a telefont akkor a kijelzőn az appok is elfordulnak (szemben a wp7-el amin ugye nem..) tehát az "utánzat" még többet is tud mint az eredeti, legalábbis a launcher része biztosan (mivel ez csak 1 launcher, a kezdőképernyőn, és az "app drawer"-en kivül minden ugyanolyan mint androidon). A telefon egyébként smooth és laggmentes, még ugyis, hogy nem olyan fapados a kinézete, mint a wp7-nek, és teli van animációval. Természetesen nem gyári a ROM, a gyári romok (sgs-re legalábbis) sz@rok, de nekem nem jelentett különösebb problémát feldobni egy főzött romot, ami hetek óta rajta van, és eddig csak előnyeit tapasztaltam. -
winhelper
tag
válasz
Dr.Anonymus #170 üzenetére
Így van.
-
redmonk'
tag
winhelper BIG Respect! +1
-
redmonk'
tag
-
-
rakal
senior tag
Egyelőre a valós eladási adatok alapján a WP7 az epic fail csoportba sorolható,valószínűleg a propagandaízű cikk szerzője is tisztában volt vele,hogy WP7 telefonból x hónap alatt 1 millió sem fogyott,míg Androidos készüléket NAPONTA kb. 400000-et helyeznek üzembe.
-
winhelper
tag
válasz
Dr.Anonymus #163 üzenetére
Nem támadni akartalak, csak nem érzem életszerűnek.
A DHD-m sem fagyott és a barátom Dézije sem, nem is írtam ilyet, de sajnos a gyári romokkal az Androidok épp a használható szinten vannak.
Én WM-ról váltottam Androidra, és arra kellett rájönnöm, hogy cseberből vederbe kerültem. A régi WM és a Droid is ugyanannyira nyitott, csak épp ugyan annyit kell buherálni és ugyan úgy a főzött romokról szól mindkettő.
Én viszont fél év múlva sem látok fantáziát a Droidban. Ezért poénkodtam a 10.0-val.
Szerintem szimplán más az igényünk.
És az én igényeim az Android nem tudja kielégíteni főzött rommal, tuningolva sem.
A Desire szánalmasan lomhanak tűnik így is a WP7-hez képest.
Pedig barátom örül és mindenkinek fényezi, mekkora király most a telója. -
Dr.Anonymus
addikt
válasz
winhelper #161 üzenetére
Hát nekem 3/4 éve dézim van de soha nem fagyott, és nem is kell rá főzött ROM...
A fenti hiányosságok nálam használhatatlaná tesznek egy rendszert, és nem csak a magyar nyelv
Szóval maradjunk annyiban, hogy ha az én HD7-esemmel komoly gond van, akkor nálad meg desire vagy dhd hibás...De mondom hogy látom a fantáziát a wp7 ben, csak nem most, talán majd félév múlva
-
winhelper
tag
válasz
Pete55555 #160 üzenetére
"sajátosságaiból adódóan nem fog annyira elterjedni, mint az android."
Ne haragudj, de ez pont olyan jövőlátás, mint maga a témaindító írás, melynek értelmét én magam is megkérdőjelezem.
Emlékezzünk csak a 2007-es évre és az iPhone 2G-re. Ki tudta akkor, hogy felforgatja és visszavonhatatlanul átformálja a mobil piacot és az Apple fogja diktálni a trendet?
És épp ezért használok WP7-et, hogy ne az Apple diktálta trendet keljen követnem. -
winhelper
tag
válasz
Dr.Anonymus #147 üzenetére
Én meg kifejezetten ajánlom a váltást.
DHD-ról váltottam. Az szar?Vagy elqurt?
Barátom rendszeresen engem nyaggat, Desire-t használ s engem talál meg, hogy tegyek rá főzött romokat. (Még jó, hogy az asszony elvan a moddolt x8-al, s miatta nem kell Androiddal szívnom). Lehet hogy valami komoly gond van a HD7-el nálad, de nekem a főzött rommal sem volt gyorsabb a DHD mint az Optimus7.
Barátomra visszatérve: a Desire bár ugyan az a hardver, de képtelen megközelíteni az Optimus-t, akár milyen rom is van rajta.
Sense felülettel meg alapból vicces a boot után, ahogy 2 percig nézed, mert használhatatlan addig a teló.
Ebből a konklúzió: nem a Desire vagy a DHD-m volt szar. Csak az Android az. Talán majd a 10.0 StrawberryCake és a Qualcomm Watermelon processzor, 4000 maggal megoldja ezt a gondot.
Amiket leírtál hiányosságok valóban megvannak, de ne feledjük, hogy egyrészt a magyar nyelv hiánya miatt van a felsorolt problémáid java, másrészt hogy egy 6 hónapos rendszerről van szó. Hol tartott az Android fél év után? Vagy az iOS? -
Pete55555
addikt
válasz
redmonk' #153 üzenetére
"Személy szerint nem hiszem, hogy megtudná előzni az Androidot de egyrészt nem is érdekel másrészt nem is várom el a WP7-től."
Épp ez a lényeg, ezt akartam eddig is elmondani, csak mindenki ugy értelmezte, hogy szidom a wp7-et mert "NEKEM"??!! nem tetszik.(és még nagyonsok ismerősömnek sem, nem csak a saját véleményemre alapozok...) Jó rendszer a WP7, de még kiforratlan, és a sajátosságaiból adódóan nem fog annyira elterjedni, mint az android.
Mellesleg, jelenleg igy néz ki az SGS-em:
Magam is meglepődtem rajta, de mikor kipróbáltam androidon wp7 launchert bejött, de maga a wp7 belső szerkezete (pl:szöveg fele látszik a képernyőn, naaaagyon minimalista kinézet), bluetooth fáljtranszfer nincs, usb mass storage nincs, illetve a testreszabhatóság gyakorlatilag 0, ezek miatt nálam ki van lőve a WP7. De hangsulyozom ettől még nem tartom rossz rendszernek, és elhiszem, hogy sokaknak tetszik, de a lényeg, amiről a cikk szól, az eléggé utópikusnak tűnik számomra. -
hack69
aktív tag
Mintha ezt a hírt olvastam volna már itt.
-
redmonk'
tag
válasz
Beholder76 #148 üzenetére
Személy szerint nem hiszem, hogy megtudná előzni az Androidot de egyrészt nem is érdekel másrészt nem is várom el a WP7-től. Legyen jó azt kész. Így is úgy is megtartom majd.
-
redmonk'
tag
válasz
Dr.Anonymus #147 üzenetére
Hát frankón ellent mondasz saját magadnak.
Először is taglalod a hiányosságait majd megjegyzed, hogy friss és félkész rendszer stb.
Az Android sem így indult ahogy most van, jó pár firmware frissítésen átesett már a WP7 igazából csak egy újat kapott eddig. Gyorsaságról nem akarok vitatkozni, mert nem volt még kezemben Desire. Nekem speciel bőven jó ez a sebesség.Nincs flash így van, de azért terjed a HTML5 és egyértelműen erre gyúr leginkább az MS is.
Nekem mondjuk kicsit ellentmondásos ez az email dolog hisz (Gmail:Google, Hotmail:MS), én ilyen felfogásban nézem ezeket a dolgokat, persze akinek már nagyon régóta használatban van bizonyos fiók az nyílván nem próbál meg egy újra áttelepülni, teljesen érthető.
Magyar dolgok ősszel jönnek a Mangoval, szóval erről ennyit.
Az, hogy illuzió nem illuzió az emberek nem ezen agyalnak mikor kipróbálják, hogy vajon miért tűnik ilyen gyorsnak csak elfogadják, hogy smooth és gyors. -
erdoke
titán
Amikor a HD2-ről elkezdtek a biztos információk szállingózni 2009 szeptemberében, akkor úgy éreztem, hogy nekem pont az kell. Azóta egyik készüléknél se éreztem ezt, mindegyiknek volt valami baja, ami miatt inkább visszalépésnek tűnt. Hardveresen a szappantartó műanyagtól a sokkal nagyobb túlnyúlásokig, szoftveresen a primitív menütől a buta lock/home képernyőkön át a mostanihoz kísértetiesen hasonlító bütykölési igényig sok minden jelentett visszatartó erőt. Talán majd a Windows Phone 7.5 (és a Nokia?).
-
erdoke
titán
Szívás, ahogy a conversation mód hiánya is. Na ezért vagyok még mindig WinMo-n.
Komolyan, egy éve próbálok új telefont venni, és nem találtam olyat, ami megfelelne, és emellett komoly előrelépesnek érezném.
beholder76
Nem tudom, merre olvastad a jövő hetet, itt a hírben 2013 végét említik, egyébként pedig a legtöbb elemző cég 2014-2015-öt tart valószínűnek. Abban viszont megoszlanak a vélemények, hogy meg tudják-e előzni az Androidot, vagy sem. -
Beholder76
csendes tag
Ekkora baromságot ... már miért indulna robbanásszerű terjedésnek a win pár hét múlva??? A win-es nokia telókat leghamarabb év végére ígérik. Vagy most hogy meghallották az emberek, hogy wines nokiák lesznek, ezért elkezdik rohamosan felvásárolni a jelenlegi telókat??? Tehát ha már PR-hazudnak-vetítenek, lenne legalább pici valóságalapja lenne.
Win<>Android hitvitába nem mennék bele... de a WP7 sz*r.
*Az utolsó mondatomat viccnek szántam, mielőtt bárki kiborulna. De úgy gondolom, csak sokkal udvariasabb formában írnám le. -
Dr.Anonymus
addikt
hát váltást nem ajánlok,
az max akkor lesz pozitív élmény ha egy olyan elqrt android telefonról váltasz mint az x10...
én második telefonnak vettem HD7et, vannak a win7ben jó 5letek, a desire-t sose cserélném le, mert messze jobb, sőt gyorsabb...
inkább vegyél majd egy sensationt azzal jobban jársz
a wp7 jelenleg nagyon félkész benyomást kellt, csak egy két pl:- webböngésző lassabb, és nincs is flash, és igen nekem kell hogy egy beágyazott videót le tudjak játszani, idegesít hogy fél web-et kapok...
- még a youtube kliensek is gyengék, pl. lassan keresnek és nincs auto kiegészítés
- szép az email kliens, de ha gmailt használsz akkor sokkal kevésbé hatékony mint az androidos gmail kliens, pl. azért mert nem kezeli egy füzérben a válaszokat, minden külön levél... hát nem tudom Te hogy vagy de nekem így egy nap 200 új levelem lenne, androidos gmailnél ez 20 elem.. khm kicsit átláthatóbb
- a gépelés szar, nincs magyar rásegítés, így hiába 4.3-as a kijelző, a 3.7es dézin 2er olyan gyorsan gépelek, vagy inkább 3or.
- csomó beállítási lehetőség egyszerűen hiányzik, és app sincs rá pl. androidon a rotation togglerrel pillanatok alatt elintézem, hogy kikapcsoljon a giroszkópos forgatás, ami mondjuk ágyban/kanapén fekve rohadt idegesítő, win7nél ilyen, státuszbárból elérhető app tudomásom szerint nincs
- az pedig hogy a wp 7 gyorsabb mint az android csupán illuzió, a várakozást a csempés animációkkal fedik el, nekem az android gyorsabbnak tűnik összeségében (persze ez nem akármelyik droidra igaz, de egy desire vagy annál jobb telóra igen)összeségében szerintem a wp7 ígéretes rendszer csak félkész
majd egy fél év múlva talán a közelébe ér a jelenlegi senseel tunningolt androdinak, bár addigra az már az ice-cream-sandwich kint lesz... -
tDr1v3r
veterán
Viszont a Mac OS-ben akkor debütált a widget-rendszer, így nem lenne "koppintás", mert házon belül már van rá megoldásuk.
Telefonra mondjuk nincs Dashboard, viszont akkoris, ők az egész minialkalmazás-dolognak a "kitalálói", ha eltekintünk a platformoktól. Az első telefonos widget-rendszert ha jól tudom a Samsung csinálta, de az meg már Apple-koppintás, szóval... -
debrejo
senior tag
Rómába is világvégét jósoltak tegnapra, mégis a spanyoloknál dőlt össze pár ház. Ennyi értelmes embert a semmiről beszélni, hallatlan
a.k.a hiszem ha látom -
erdoke
titán
Az vajon kinek a hibája, hogy 5 hónap alatt nem tanultad meg használni a rendszerbe épített okosságokat? A névjegyzékben többféle módon is lehet keresni, akár a berűk beírásával, akár a kezdőbetűkre szűkítve, miután rányomsz bármelyik kiemelt kezdőbetű kockára.
Aki nem jött rá, vagy nem olvasott teszteket, az meg is érdemli.
Már nem emlékszek, hogy a WinMo-s Office oldalra görgetéses fiókváltása működik-e WP7 alatt, de jó eséllyel igen. Annál gyorsabbat egyik rendszeren se láttam, egy mozdulat az egész. -
redmonk'
tag
Így van kell a megfelelő .png kép azt viszont egyelőre úgy tudod beállítani, hogy elküldöd magadnak mailben mert a Zune .jpgként másolja át amikor is elveszik az átlátszóság.
-
legiaap
félisten
Ej csak már lenne pénzem azt beruháznék én is wp7-re.
Ilyenkor jön meg a kedvem mikor olvasom, hogy androidról váltanak.Karma: kösz
-
redmonk'
tag
Androidról (X10i) váltottam WP7-re (Optimus 7).
A gyorsaságról nem beszélek mert egyértelmű a két telefon közül melyik gördülékenyebb.
Azért váltottam elsősorban mert nekem túl nyitott és szétszórt az Android platform és úgy maga a Google. Ez tény. Plussz az is benne volt a dologban, hogy én ilyen widgetekkel, mert témákkal, ikoncserével nem akarok foglalkozni. Ezen a készüléken szépen black/red téma be van állítva mert jól megy a füllhallgatómhoz aztán ennyi.
A szépsége pont az egyszerűségében van, számomra legalábbis. Nekem elég az, hogy a csempék élnek és kifejezetten új hatása van és jó hatása van, hogy nincsenek a szokásos ikonok. Gondolok itt arra, hogy mindenhol a "felirat" dominál. Adott menüpont címe szépen tovább csúszik mikor épp görgetünk benne stb.
Tárcsázót ugyanaddig tart előhozni mint androidon, személyekre se lassabb a rákeresés. People HUB különösen tetszik mert ott van mindenki egy helyen minden féle elérhetőségével és még csak egy appot sem kellett letöltenem hozzá. Minden egyéb bejön és nem fogok visszaváltani Androidra, mert ízlések és pofonok alapon nekem ez jön be.
Egyetlen egy dolgot tettem rá egy átlátszó kép van a lockscreenre betöltve. Olyan a hatása mint ha valami állat belekarmolt volna és mikor mennék a menübe nagyon jópofa, hogy a karmolások alatt látszanak az élő csempék. -
jacis
nagyúr
Erősen kétlem.
-
Inarus
addikt
válasz
ThorsHUN #106 üzenetére
"Ugyanakkor szinte zero testreszabhatosaggal rendelkezik es az a nagy hatranya, hogy rettento unalmas."
Az iOS ilyen szempontból már lassan negyedik éve sokkal-sokkal unalmasabb. Szerintem."a nyakam ra, hogy az apple kov lepese a widgetek atvetele lesz"
Ha ez így is lesz, nagyon kíváncsi leszek a marketing körítésre és a fanok reakcióira... -
Gusztáv
addikt
Nem tudom, nekem androidon sincs egy widget sem kinn. Régen még régi wimo telón persze főzött rommal volt Sense is, de az is unalmas egy idő után, így visszaváltottam a Titanium-ra. Aki a testreszabhatóságot hiányolja, annak iOS-en ez nem volt probléma évekig? Nincs WP7 telefonom, de van egy Zune HD-m amin ugyanaz a Metro gui fut. És imádom. A WP7-nek szerintem vállalati környezetben lehet komoly esélye, ha megvalósul pl. a Sharepoint integráció.
-
Kumite
aktív tag
Nyílván nem úgy gondolta, ahogy Te gondoltad, hogy gondolja. Részemről azért vettem Wii-t, mert lehet rá olyan játékot venni, amire az van írva, hogy Mario. Azért az Xbox nagy húzónév tud lenni a játékosoknak, ezt teljesen felesleges és kár is vitatni. Nem (feltétlen) a játék lesz 3szor olyan fasza, hanem az XBox integráció és az ehhez a rendszerhez tartozó szolgáltatások teszik jobbá ugyanazt a játékot.
-
bobace
addikt
Én meg azt olvastam, hogy a BobAce Research Institute kimutatása szerint csak 2311-re lesz piacvezető a platform.....
-
gaben88
őstag
Ezt igazából nem értem... Miért lenne lassabb egy nevet kikeresni, mint droidon? Itt is lehet keresni nevekre, betűkre beírással, a görgetés villámgyors és ugye balra kikattintva a kezdőbetűkre, akkor betűhöz is ugorhatunk. Nekem a FB miatt ott az összes ismerősöm, de nem volt gondolom sosem megtalálni gyorsan egy nevet!
Egyébként arról mindenki elfeledkezik, hogy fontos szerepet játszik nagyon az okostelefonoknál az exkluzív játékok és programok! Ebben pedig a MS az Xbox-nak és a Live-nak hála baromi erős és erős lesz. Hány exkluzív droid játék van?
-
dynamicrossh
tag
Ezeken a Microsoft által szponzorált előrejelzéseken mindsig jókat derülök
.
-
eeXaa
addikt
...látok erre esélyt, különösen ha az akkori win op + xbox live + zune ideális öszhangja, egyre nagyobb teret nyer...
-
ThorsHUN
őstag
válasz
winhelper #104 üzenetére
"Az igehirdetőknek és igazságosztóknak meg üzennem, gondolkozzanak el azon, hogy vajon mond pl a HTC név valamit az átlag embereknek?
Elárulom, semmit sem!
Azt sem tudják, hogy létezik ilyen nevű telefon.
De mégis az ő vásárlóerejük alkotja majd a statisztikákat!"Erre csak azt tudom mondani, hogy aki sima egyszeru telefont vesz (az atlagember) annak tenyleg semmit nem mond a HTC markanev, de aki mar okostelefonok kozott nezelodik az azonnal talalkozik vele. A Nokia fo ereje szerintem az also kategorias telefonok ertekesiteseben rejlik, meg a nagy cegek ilyen keszulekekkel valo ellatasaban.
-
ThorsHUN
őstag
Szerintem ez ugy ahogy van hulyeseg.
A WPnak megvan az az elonye most, hogy uj. Ugyanakkor szinte zero testreszabhatosaggal rendelkezik es az a nagy hatranya, hogy rettento unalmas. Egyet lattal lattad az osszeset. Nincsenek gyartoi UI-k, vagy barmifele skinhalmaz, vagy ilyesmi. Ugyanugy nez ki az egesz. Nincs widget (a nyakam ra, hogy az apple kov lepese a widgetek atvetele lesz), csak a kockak vannak.
Nem volt WP telom, de az elobb felsoroltak miatt nem is kellene. Kiprobalnam max, de egyaltalan nem vonz.
A nokia meg jobban jart volna az androiddal... -
ZX7
tag
válasz
winhelper #104 üzenetére
mindenkinek tetszik a rendszer, mind egyszerűen kezelhető felépítése, mind pedig "folyékony" gyorsasága miatt.
Érdekes dolog ez a "folyékonyság". December elejétől múlt hétig használtam Optimus 7-et, aztán visszaáltam droidra. Egyszerűen meguntam a WP7-nek a "folyékonyság oltárán feláldozott ", idézőjelbe tett lassúságát. Konkrétan a people hub-ra való "kattintás" után az adott személy kikereséséig eltelt idő jóval több mint Android esetében. Ez nekem túl körülményes volt, mivel gyakran kell több hívást gyors egymásutánban elintéznem. A csempékre kipakolt e-mail fiókok közötti váltogatások közben szintén meguntam a folytonos (és amúgy tényleg nagyon "smooth") animációkat nézegetni (amelyek persze nem kapcsolhatók ki).
-
winhelper
tag
Príma kis flame keltő cikk.
Lassan a WP7 beéri az Apple-t, mert ugyan akkora vitát generál.
Itt sokan hajlamosak a saját ízlésük és véleményük általános igazságként hirdetni. De miként az sem mondható meg, hogy a WP7 mekkora részesedést szerez majd, az sem jósolható meg, hogy hány ember kattan rá a NOKIA jóvoltából erre a rendszerre.
S ha már a kedves Android fanboy-ok fikázzák a Metro UI-t, akkor jegyezzem meg, hogy a környezetemben érdekes módon mindenkinek tetszik a rendszer, mind egyszerűen kezelhető felépítése, mind pedig "folyékony" gyorsasága miatt. (s különben sem fikázunk olyat,amit nem használtunk aktívan, legalább pár hétig. Plusz hiába védünk olyan rendszert ami a kétmagos Tegrán is lag-ol.)
"szűk rétegnek tetszik" ? vagy miként én is, meg jó pár HD2 tulaj, már a megjelenés előtt Metrót húztunk a WM6.5-re. Én konkrétan elhagynám a rendszert, ha változtatnának a UI-en.
Az igehirdetőknek és igazságosztóknak meg üzennem, gondolkozzanak el azon, hogy vajon mond pl a HTC név valamit az átlag embereknek?
Elárulom, semmit sem!
Azt sem tudják, hogy létezik ilyen nevű telefon.
De mégis az ő vásárlóerejük alkotja majd a statisztikákat! -
bigand77
tag
"Létezhet a szenvedélybetegségek palettáján olyan, hogy "mindig új mobilt kell vennem" függőség?" Az létezik. Fateromnak 1 hétig van 1 telefonja. Max. Abban az 1 hétben az a legjobb mobil...utána meg a következő...mondjuk neki nem a legújabb kell, de egyszerűen mániákusan cserélgeti. Szal ez a jelenség van. Azt is meg tudom még magyarázni akinek a legújabb kell, merthát szimplán mégiscsak az a legújabb...
Nade, az hogy másnak nincs? Tudom, hogy különbözni akarunk, meg minden, de azokon kívül akik azért veszik, mert másnak nincs- sztem senkit nem érdekel, hogy kinek milyen telefonja van
Persze tőlem mindenki azért veszi amiért akarja, csak elfilozofáltam itt.
A szünethez: mielőtt véletlen flém indulna (nem rád gondolok) nem úgy értem, hogy lassú a rendszer, csak fura volt nekem, mert sehol máshol semmi ilyesmi. Lehet hogy később ezt kiszedik, mert most direkt van benne, passz...
-
Alexios
veterán
válasz
#06658560 #101 üzenetére
fekvő qwerty-vel mikor lesz hajlandó együttműködni?
passz, lehet a mangóval, nem tudom(azaz most is együttműködik, mivel működik a fekvő qwertyt azért lehet használni, csak nem mindenhol fordul el ugye)
Egyáltalán elforgatható a kijelző? Mert eddig nekem nem akarta.
El, kb ugyanott mint az ios-nél. A főoldal nem(azt amúgy minek?), de üzenetírásnál, képnézegetésnél, netezésnél természetesen igen.
Mikor szoknak le róla, hogy egyes menüpontokon belül "görgetve" a menü neve ne mozogjon olyan idétlenül, eleinte lassan, majd gyorsabban, a szemet irritáló módon? Vagy mikor tanulják meg illeszteni a szöveget a kijelzőhöz-menü.
Nem hinném, hogy ez elő fog fordulni, tekintve, hogy ez direkt ilyen. Van akinek nem jön be, mint korábban is írtam, nekik vannak más platformok, mindenkinek nem lehet megfelelni.
-
törölt tag
Arról nem értekezett, hova pozicionálják. Bár nem tudom miért lenne jobb business vonalra a wp7 a s^3-nál.
S ha ők terveznek vele, akkor valószínű lassabban fog teret veszteni, mert nem rohannak annyira tőlük el a céges vonalon mozgók. Illetve ha meg mégis, akkor jelenleg én leginkább a BB-t látom potenciálisnak, nem a wp7, A, iOS vonalat.#92 adam014: fekvő qwerty-vel mikor lesz hajlandó együttműködni? Egyáltalán elforgatható a kijelző? Mert eddig nekem nem akarta. Mikor szoknak le róla, hogy egyes menüpontokon belül "görgetve" a menü neve ne mozogjon olyan idétlenül, eleinte lassan, majd gyorsabban, a szemet irritáló módon? Vagy mikor tanulják meg illeszteni a szöveget a kijelzőhöz-menü.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged