- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
jé, egy poweruser kezében, aki pontosan tudja, hogy kell használni, hogy ne ragadjon be semmi, ne legyenek összeakadások, nem laggol a 150ezres készülék. most meg vagyok lepődve.
#94: teljesen rohadtul mindegy, hogy ki mit gondol az amerikai szabadalmi törvényekről. valószínűleg én is úgy gondolom, hogy nem jók. ettől még vannak és be kell tartani őket. és az is teljesen mindegy, hogy bambano-nek vagy Google-nek hívnak, nem kezdhetsz egyik pillanatról a másikra lopkodni meg törvényt sérteni, mert seggberúgnak. ennyi.
-
törölt tag
-
bambano
titán
ezt most úgy írtad, mintha az amcsi szabadalmi törvényekről általánosan elfogadottan mindenki azt gondolná, hogy azok jók.
nem jók, és pont most teszik nagyon sokkal rosszabbá. rossz törvényt kihasználni, erősen sok pénzért lobbizni, hogy még rosszabb legyen, az bizony trollkodás.
ráadásul az eu-s törvények mások, mégis itt pattog pár szabadalmi hiéna és teszi tönkre mások üzletét.
-
moonman
titán
"a 100-150k-s telefon kategóriában az android nem laggol."
de. laggol. és ez a röhejes az egészben.
"miért szabadalmi trollkodással akarja megakadályozni"
fogd már fel végre, hogy ez nem szabadalmi trollkodás. kifejlesztett technológiákat, amiket másoknak licencel. ez a törvény. nem tudom máshogy mondani: TÖRVÉNY. oké?
"az ms lemondott a 20-60ks telók vevőinek piacáról"
nem mondott le, a Nokiával ezt a réteget is becélozzák később, amikor a mostani hardverek erre az árszintre csökkennek. más kérdés, hogy a WP ebben az árkategóriában sem lesz használhatatlan.
-
bambano
titán
válasz
#19617792 #88 üzenetére
a 100-150k-s telefon kategóriában az android nem laggol.
többieknek: ha a microsoft nem akarja lejjebb vinni a hw követelményeket, akkor miért szabadalmi trollkodással akarja megakadályozni, hogy az a vevőkör, aki neki nem érdekes, okostelóhoz jusson? az ms lemondott a 20-60ks telók vevőinek piacáról. ahhoz nincs joga, hogy mondvacsinált indokokkal, elérje, hogy ezeknek a vevőknek *semmi* ne jusson.
(#90) Thome: szakadjunk már le erről az akadásmentes témáról. ha szerintetek akad az android a 20k-s telefonokon, és mégis eladnak belőle egy csomót, akkor a vevők zömét nem érdekli a laghype. az ms-nek be kellene látnia, hogy a piac értékítélete más, mint amit az ms hitt.
-
Thome
veterán
-
törölt tag
egy 20k-s telón még elmegy, hogy laggol, örüljön a nép, hogy okostelója van, jobb, mint a semmi. de aki kiad 100-150k-t egy készülékért az azért már csak elvárhatja, hogy a rendszer lagmentesen működjön... vagy nem?
WP7 egyelőre prémiumkategória, mint az iOS is, WP7-nél kötött a hardver, hogy ne futhasson szarul, mint bármin az Android.
(#87) bambano: szerintem nem a rendszer hibája, egyszerűen még lövése sincs a népnek, hogy van-e Windows mobilra... sokan leragadtak annál, hogy Symbian, iOS és Android, többit hírből sem ismerik...
-
törölt tag
nem a mobilarénára gondoltam, ott jóhogy.
de ha az utcán járok meg se tudom számolni hány WP7-es telót látok, mert egyet se látok. Androidos telefonokat, fostaliga zárt Samsungokat, meg iPhone-okat meg talicskával tudnám hordani, annyi van. ha az utcán járok lépten-nyomon Androidos reklámokba botlok, Telenoréba főként... főként az occó' készülékek miatt lett divatos az Android...
elfut, de nem létezik olyan szupermodern készülék, amelyiken olyan perfektül futna, mint egy "öreg" vason a WP7, iOS.
(#84) Thome: akad, mint a szentszar, de még mindig jobb, mint ha valami zárt, bővíthetetlen fos lenne rajta, mint pl. KP500, S5230 esetében...
-
Thome
veterán
Sales kérdés... Könyörgöm, előbb is erről beszéltünk, hogy miért van az androidból a legtöbb eladva. Mert a fos dzsunka 20 ezres mobilokon is az android megy.
Egyébként (gerilla) marketing kérdése is, laikus ember megnyomkodja az olcsó androidot, előtte még ilyennel nem találkozott, kevésbé zavarja a lagg, mert a nokija 5230-hoz meg az LG KP500-hoz képest hasít, effektel. Vesz egyet, elkezdi hájpolni, ismerőseinek megmutogatja, stb..
Az már más kérdés hogy akad mint az állat, de az fut rajta.
-
bambano
titán
válasz
#19617792 #81 üzenetére
írd már be a guglinak (bocs, bingnek
), hogy "site:mobilarena.hu windows phone 7"
folyik ez a csapból rendesen.
az, hogy 20k-s dzsunkavasakon elérhető-e vagy sem, az nem marketing kérdés, hanem sales kérdés.hmm. szóval szerintetek az android 20k-s dzsunkavasakon is elfut elfogadható szinten?
-
-
Thome
veterán
Ezt is megértük... Teljes mértékben igazat kell hogy adjak Moonmannek jelen esetben.
-
moonman
titán
"triviális dolgokat"
hóó, ez nem az Apple, nem "fekete alapon négyzetrácsra elhelyezett ikonok" és "ezüstözött lekerekített szélek" féle szabadalmakról van szó. de itt úgy tűnik, mindenki jobban tudja.
"Nem lenne tisztességesebb csinálni egy eladható mobil oprendszert"
jó, hagyjuk... itt ma mindenki kurva okos.
-
floatr
veterán
Ha nem így kezdődött volna az apple és a ms sikertörténete -- ti. "a kifejlesztett technológiákért nem fizeti ki a licencdíjakat, hanem ingyen lopja őket" -- akkor még lehetne is mondanivalója
Egyébként engem kicsit frusztrálna a tény, hogy ha valaki kizárólag az én ötleteimet lopja, és emellett sokkalta sikeresebb a "lopott" termékével, mint én. Valószínűleg ennek a frusztrációnak a piaci manifesztációját láthatjuk akkor, amikor a ms olyan cégekbe köt bele, akiknek esélye sem lenne éveken át vinni egy esetleges pert, vagy nem lenne érdeke lévén, hogy egyébként partneri viszonyban vannak. Teljesen egyértelmű, hogy megint visszaél a helyzetével. Már rég szét kellett volna őket dobni legalább 5 kisebb cégbe.
Ha meg megmondanám, hogy milyen tanácsadóik vannak, akkor zárnák a topicot
-
bambano
titán
ohhh, egy ms fan köpködi az apple-t... ez a nap csúcsa.
a másikfajta pióca az, aki triviális dolgokat "kifejlesztett technológiának" nevez, szabadalmaztatja és utána ebből akar megélni, nem abból, hogy érdemi munkát végez. Nem lenne tisztességesebb csinálni egy eladható mobil oprendszert, mint undok szabadalmi trollkodással akadályozni azt, aki már megtette?
Mindegy, az usákok a szellemi mélység újabb szintjét mutatták be azzal, hogy olyan módosításokat csináltak a szabadalmi rendszerükön, amilyet. Magyar tanácsadóik vannak?
-
bambano
titán
pióca.
szerk: és azt hinni az ms-ről, hogy a vásárlók érdekében szed díjat az androidról, az gigarotfl.
-
debrejo
senior tag
Azért össze ne keverjük az ms szabadalmait az epül filozófiájával. Azért ott komoly dolgok lettek az asztalra letéve, nem a téglalap formájú dizájnt meg a külcsínt védték le...Azokat nem lehet a bíróságon esetlegesen megkerülni. Ms-nek fizetnék én is mint a pinty a 2 cég helyében.
-
RaveForce
veterán
Aha, látjuk mennyire innoválnak ezek a cégek, maximum a jogászaik.
én látom, az h te nem az csak a te hibád.... a hatalmas android után wp7re váltáskor valahogy lépten nyomon azt vettem észre, h jah ezt igy is lehet? jah, itt minden TÉNYLEG azonnal történik? jah, ez lehet ennyire kényelmes és egyszerű is?
de nincs innovácio, ugyan...
tudodmit maradj meg ink az androidnál, sőt, egyenesen a symbiant ajánlanám neked ezekután -
Blyan
félisten
Nekem is előbb volt Androidom, mint a WP7 megjelent volna, és akkor merre sz@rjak?
Most meg WP7-et használok és ÉN tisztában vagyok vele, milyen és mennyire használható vagy jó.
Ennyit erről.Szemellenzős? Ez jó vicc, főleg azt nézve, hogy Te vagy aki mindig, mindenkor az Android árnyékában fikázol minden mást.
A másik meg... nem tudom hol láttad, hogy védeném a szabadalmi rendszert, csak nem minden fekete vagy fehér.
-
Solten
őstag
A Micro$oft nagy Android fan lesz ha ez igy megy tovabb...
(#42) Youri: a helyzet meg katasztrofalisabbnak igerkezik: [link]
-
Youri
veterán
-
tDr1v3r
veterán
válasz
marihonalja #36 üzenetére
Ahhoz képest, elég sok okosságot mond... és kicsit többet tett hozzá a fórumhoz mint te.
-
Youri
veterán
Én Androidról tolom délutánonként, nem tudom ennek mi köze van a dolgokhoz, de biztos az Androiddal írt betűk csúnyábban jelennek meg.
gyulolettol frocsogo troll
Te vagy az, aki ha bárhol az MS-t bírálják, megjelensz és mindenkit minősítesz. Mintha te lennél a Bill Gates, de legalább a Ballmer.
És erre nem is pazarolnék több szót. -
moonman
titán
most nemazert, de MS az utobbi 10 evben megszamlalhatatlan innovativ cuccot fejlesztett, ugyhogy igen, van mire kolteni a licencdijakat. az, hogy nem jelentenek be havonta magical, incredible, unbelievable shiny cuccokat, nem azt jelenti, hogy nem toljak elore a technologia szekeret. a legtobb talalmany valamibe beepitve, kvazi eszrevetlenul kerul a user kezebe.
ajanlom nezegetesre az MS Research projektjeit.
-
marihonalja
csendes tag
válasz
Gadgetfun #26 üzenetére
Na az tényleg marhaság amit írtál. Nem kicsit, nagyon!
És persze mindig olyan dolgokról mennek a perek amikhez hatalmas innováció kell ugye, pl lekerekített forma, címjegyzékben vannak az emailek, meg a többi. Akkora innovációk ezek hogy ha ezt a fantasztikus rendszert régebb óta használnák az emberek, még botokkal ugrálnánk a fák között...
-
Blyan
félisten
ticcsákbe monnyonle?
Amúgy meg nem értem miért vagy felháborodva, a Google évekig szedte meg magát kényelmesen hátradőlve, vállat vonva a szabadalomsértések és a jogi fenyegetőzések miatt (nem az ő gondjuk, nem ők gyártják, fizessenek csak a gyártók, akik amúgy az ő malmukra hajtják a vizet), most meg előállt a nagy védelmező akcióval, amivel valójában csak a saját bödönét akarja még jobban kizsírozni és magasan tesz a partnereire (igaz, ezt nem nagyon így kommunikálták, mert fényes páncélt húztak).
-
Youri
veterán
Valóban, a másik egy másodvonalbeli gyártó, várhatóan kisebb jogászi erőforrással. De akár a HTC-t idevehetjük. A Motorola esetében persz jött a ticcsákbe monnyonle féle patkányság...
moonman: a te véleményed - pláne a 24. hszben található mindenkimagáhoznyúl látképed után - a legkevésbé sem érdekel...
-
Narxis
nagyúr
válasz
Gadgetfun #26 üzenetére
Aha, látjuk mennyire innoválnak ezek a cégek, maximum a jogászaik. A szocializmus meg annyira rossz példa ide, hogy nem is kommentálom.
(#24) moonman: engem nem érdekel a kis zöld robot, egyszerűen undorítónak tartom az egész perelgetési hullámot ami manapság oly divatos. Igen, szeretnék ingyen dolgozni.
-
Gadgetfun
tag
Igen, ezt divatos manapság itt sokszor hangoztatni, leírni, de attól ez még egy bődületes nagy marhaság. A szabadalom/értékesítés/eladás után járó pénzek az innováció hajtómotorjai, anélkül meghal az egész. Próbálták már azt amit mondasz, úgy hívták szocializmus, de nem működött.
-
moonman
titán
tisztaban vagy vele, milyen technologiakat licencelnek ezek a cegek a Microsofttol, vagy csak epp "akasszunkfelmindenjogvedot" hangulat van, mert bantjak a kis zold robotot? vagy te is szeretnel ingyen dolgozni?
a hirhez: meg kell hagyni, zsenialisan csinaljak, az Android hatan futtatjak fel a WP7-est, igy nem kell akkora tanulopenzt rakolteniuk, mint pl. anno az Xbox-ra. a WP7 pedig fel fog futni, amint az emberek talalkoznak vele eloben is, majd melle dobnak egy bizonyos Win8-at, nem fognak tudni eleget gyartani...
-
Narxis
nagyúr
Vicc kategória, hogy ilyenekért pénzt lehet szedni. Meg kell szüntetni az egész szabadalmi rendszert mert az innováció gátjai.
-
Blyan
félisten
Mihez képest? Az Android egyetlen dolgot adott oO7 által felsoroltakhoz, egy alkalmazásboltot, ezen meg mi volt akkor meló elterjeszteni (látom magam előtt, ahogy vért izzadtak)?
Másrészt meg, az Android térnyerése akkor lett igazán nagy, miután az olcsó, alsóbb szegmenst elárasztották készülékekkel - ami meg nem a Google érdeme volt, közel sem, hanem a gyártóké. -
oO7
őstag
elterjedtség: a WinMo az iOS előtt gyakorlatilag toronymagasan egyeduralkodó volt a PDA (okostelefon régi neve) piacon
appokkal való bővíthetőség: milliónyi alkalmazás volt WinMo -ra, fejleszteni is aránylag kényelmesen lehetett rá... ott is az Androidhoz hasonlóan (vagy még szabadabban) elérted a teljes rendszert a programokból... az egyetlen bibi a mostani rendszerekhez képest az volt, hogy nem volt marketplace... -
Picco
addikt
ertem en, nekem is volt UIQ-s SE-m, meg winmo is, de azert azoknak az elterjedsege es appokkal valo bovithetosege...durvan kezdetleges, mondjuk az SE w950i-met meg igy is imadtam
(#16) Blyan versenybeszallni ehhez kepest mar gyerekjatek
nem sikerulhet mindenkinek, akarmilyen piacot nezel, nincs olyan h mindenkinek sikerul
-
oO7
őstag
most akkor én is mondanám, hogy "nono, azert ez nem ilyen egyszeru"...
az okostelefon egy teljesen logikus és egyértelmű evolúciós lépés a régi PDA-k után... az iOS és az Android nem csinált semmi mást, mint hogy jó időben volt jó helyen... már előttük is épp kezdtek elterjedni az érintésre kihegyezett (ugyan 3rd party) UI-k WinMo -hoz, illetve az olyan PDA-k amikbe GSM modul is került... az okostelefonokat sokkal inkább a Palm-nak és a Microsoft-nak (és a többi "öregnek") köszönhetjük végső soron mint az Apple-nek vagy a Google-nek... ők csak annyit csináltak (főleg az Apple - ők voltak a szemfülesebbek), hogy amint a technológia lehetővé tette egy ilyen rendszer megalkotását és "relative olcsó" elkészítését, akkor kaptak a lehetőségen és már ugrottak is be a mobilpiacra mint nagy reformerek...amit talán nem volna célszerű elvitatni az Apple-től, hogy ők hozták ki azt a rendszert ami a kezdetektől fogva kifejezetten érintésen és nem stylus-on alapult... ők ezt bevállalták, meglépték... valószínűleg ha ők nem jönnek, akkor ez a folyamat bár lezajlott volna, de jóval lassabban...
kicsit más megközelítésből viszont akár igazat is adhatok neked, mert ha azt nem vesszük figyelembe amit mondtam és csak azt nézzük, hogy bejöttek a mobilpiacra és felkavarták azt és ezzel kikényszerítették a versenyhelyzetet és a fejlődést... szóval akkor akár azt is mondhatjuk, hogy nekik köszönhetjük az okostelefonokat, de szerintem ez azért így ebben a formában egy kicsit túlzás és féligazság...
-
Picco
addikt
válasz
RaveForce #11 üzenetére
nono, azert ez nem ilyen egyszeru.
gyakorlatilag amikor megjelent az android: az alma es a droid miatt nepszeru ennyire az okostelefon, tehat ok maganak az okostelefonnak az utjat alapoztak meg...alapjaban valtoztatva meg a vasarloi/mobilozasi szokasokat. na ez a nem konnyu. versenybeszallni ehhez kepest mar gyerekjatek
-
RaveForce
veterán
az ne zavarjon h ez nem a 6.5ös folytatása, hnem az alapoktol ujrairt és ujragondolt rendszer, kb a néven kivül semmi köze a régihez..
trollkodással meg élősködjön a többin
azért abba véletlenül se gondolj bele, h nem véletlen van az h, nem pereskedéssel akarnak válaszolni a ms-nak hnem egyböl fizetnek szo nélkül, mert jogos a követelés.. -
RaveForce
veterán
az androidot mennyire vették, amikor még egy éve se volt piacon?
az android idejében mennyire volt telitett a piac a next-gen platformokkal?
telitettebb piacra lépett-e be most a wp7?
sztem azért nem véletlen h már pár honapja megjosolták h 3 szerplös lesz a piac, köztük a wp7tel -
mrhitoshi
veterán
Tessék! Az M$ korrektül megold mindent.
"Ha kell valami Köc*ög, fizessél!" -
Youri
veterán
Nevetséges m$ képtelen egy normális ost, inkább nevetséges indokokkal sarcolja a jobbat.
-
David75
őstag
Jó mert így nem fújja fel őket a sajtó mint az apple-t és negyed annyi hater se jön ide fröcsögni a lé pedig dől rendesen.
-
RaveForce
veterán
nahát azért igy énsem aggodnék, h nincs akkora piacom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest