Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A játékoknak több változatuk is létezhet, úgy mint PS4 és PS5 verza, meg alap és fullos kiadás, és ezekhez tartozik egy-egy licenc. Amit meg tudtál vásárolni, az valószínűleg nem pontosan ugyanaz volt mint amit az előfizetés keretén belül behúztál, és ezért engedte.
Az ügyfélszolgálat esetleg tud segíteni, úgy, hogy leveszik a licenceket, vagy inaktiválják az előfizetésedet. Vagy pedig másik profilra tudsz vásárolni, és megosztással folytathatod a játékot. -
lsg
tag
válasz
Kendek
üzenetére
Azt tudtam, hogy lesznek még akciósak, csak amikor lejár az előfizetésem pont lejár ez az akció. A Days Gone meg most annyira beszippantott, hogy nem szívesen hagyom abba és várok vele 2-3 hónapot. Digital verzióm van, így nekem csak a store játszik.
És mivel a HZDt meg tudtam venni úgy is h korábban behúztam ps extra alatt azt hittem van vmi ismert hiba a rendszerben, vagy valami kiskapu amit nem ismerek (még).
Köszi a válaszokat. -
A licenc lejárta után fogod tudni megvásárolni, vagyis amikor majd inaktiválódik az előfizetésed, vagy kikerül a katalógusból az adott játék.
Esetleg megpróbálhatod az ügyfélszolgálattal (elérhetőség az összefoglaló alján) levetetni a account-odról a licenceket, de nem tudom, hogy megcsinálják-e. Vagy készíts egy másik profilt, és vásárold arra.
Amúgy lesznek még akciósak ezek a játékok, szóval nyugodtan játszhatsz addig az előfizetés keretében is. -
ImACeltic
őstag
Nem flexelésből, de engem az utolsó boss még egyszer nem nyírt ki, én meg Őt vagy 3-4x. Ha ennyit játszottál a játékkal, akkor már biztos szarásig fejlesztetted a hollowseeker-t. Ha dob a játék egy baszó ilyen fegyvert minden féle bónusszal, akkor nincs az az isten, hogy azzal ne tudd kinyírni.
-
lsg
tag
Sziasztok!
Előfizettem ps extrára, hogy kipróbálhassak pár játékot, nem tervezek hosszú távon előfizetni. A Days Gone nagyon tetszik, szeretném megvenni, mert most akciós de nem tudom sehogy sem. Próbáltam mobil appból, webröl és a konzolról is. Sehol sem látok árat, mert már "megvásároltam" (extra keretében kipróbaltam). Ugyanez van a Returnal és a Ghost of Tsusima esetében is.
Valaki belefutott már ilyenbe? Mi a megoldás erre? -
wolf13
őstag
-
jeni
félisten
válasz
noxon
üzenetére
pár sort olvass vissza, nekem is ma vonta le a számlámról az összeget.
adtam esélyt a Sony-nak,ha továbbra is gyatra lesz a kinálat akkor jövőre nem lesz hosszabbítás.
Gorgonka
This is Sony.a konzolra térve nem nagyon van rokoni,baráti körben Sony Playstaion.
1 kollégám van akinek PS4 van. a többiek meg Xboxon vannak.
ezért is támogatom a lemezes verziós konzolokat. -
noxon
őstag
Sziasztok!
Ma meghosszabbította automatikusan a ps plust vagyis essential aszem. Még ma nem használtam a PS-t. Nem lehet lemondani? Nem használom a szolgáltatást.
-
S e t h
nagyúr
-
törölt tag
Nem lesz Days Gone 2, de lesz helyette film.
-
jeni
félisten
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Áh, nem platinázok mindent. De vannak játékok, aminél alap a platina. Pl majd a GoW Ragnarök.
Minap ránéztem a Returnalra. Nagyon bejön a hangulat, de az a sok(k) halál meg az állandó előről kezdés elriaszt és felidegesít. Tudom, ez a roguelike ismert stilus jegye, ami nem nekem való. Elengedem. Most nekiállok a AC Valhalla-ának. A legendásan hosszú játékidejével a GoW Ragnarökig elleszek vele. Ez való nekem, meg az idegrendszeremnek. Bár ennek ellenére, az Elden Ring rajta van a kívánságlistámon.A farmolós része miatt, ami könnyebbé teszi a játékot. Majd a jövőben teszek vele egy próbát ha nagyon-nagyon akciós lesz, mert a képi világa páratlan és eszméletlenül bejön. -
vonSux
őstag
Bár már az arcképről beugrik, hogy ki szerint nonszensz és ki szerint szuper dolog a tlou-ért újra pénzt kérni, de mehetne egy táblázat az összefoglalóba erről, nevekkel, véleménnyel a sonyról, etc. Rendesen heti vallási kérdés lett a dologból.
-
ProEvoFan
nagyúr
Marvel Avengers
Tudom, sokan nem szeretitek ezt a játékot, de én teljesen jól elvagyok vele, így jó olvasni, hogy a jövőben is jönnek hozzá frissítések. [link] -
jeni
félisten
Az automatikusan megújuló éves PlayStation Plus előfizetés hol kapcsolható ki?
-
pumpido
csendes tag
most a ps storba Battlefield™ 2042 PS5 13495 ft egér és billentyüzetel lehet játszani vagy csak joystikal? elöre is köszönöm a válaszokat
-
RangerFox
Topikgazda
válasz
Lackooo84
üzenetére
Jó, akkor ellenpéldának ott vannak a CoD-ok, Fifák, F1, NBA, Tony Hawk, Wreckfest meg tökömtudja mik még, amik meg fizetősek (vagy az upgrade, vagy hogy a PS4 verza mellé nem jár automatikusan a PS5-ös is). A nagy cégek ezt csinálják, a kisebbek nem (mondjuk ők nem is 70$-ért adják a játékukat).
-
ImACeltic
őstag
válasz
Szabi®
üzenetére
A Definitive Edition más tészta kicsit, mert azok inkább ilyen Game of the Year kiadásoknak felelnek meg amikben minden féle kis dlc meg season pass szokott benne lenni. Persze a Mafia 1 remake-nek pont Definitive Edition a neve, nem is tudom mért. A kiadók kicsit rendet rakhatnának a megnevezések között.
-
RangerFox
Topikgazda
válasz
Lackooo84
üzenetére
De ez nincs így, a nagy stúdiók már tavaly is felárért árulták a next-gen verziókat, egyre ritkább az ingyenes upgrade opció, meg hogy PS4&PS5 verzió egyben van. Nem mondom, hogy ez jó, csak azt, hogy a Sony, EA, Activision, 2K meg társaik megtehetik ezt, mert ők a legnagyobbak.
-
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Pontosan erről van szó, és míg a Resi2-őt alapjairól újra alkották és csak 14 ropit kértek érte,az több mint baráti volt, pedig azért a Capcom sem az adakozásáról híres🤔 A TLOU-nál pedig szó sincs újra alkotásról, csak rá húztak egy szépítő filtert kb ennyi, és ezért elkérnek 27K-t vicc!
-
ProEvoFan
nagyúr
A Last of Us part 1 ps5re ha annyiba kerülne megjelenéskor, mint a Resident Evil 2 (14K) felújított változata, akkor a kutya nem szólna az árazása ellen.
-
válasz
Lackooo84
üzenetére
Azért a kettő nem teljesen ugyanaz. A PS4-es címek esetén a Pro és a PS5 patch-ek azok ingyenesek, és ezek feleltethetőek meg egy PC-s játék jobb grafikai beállításának. De az, hogy valamit átültetnek egy új motorra és kicserélnek meg feljavítanak egy csomó mindent, az nagyon nem ugyanez a szint.
Ebbe ténylegesen extra munkát tettek, és nem is keveset. Habár nyilván bőven elmarad attól, mintha egy teljesen új játékot készítettek volna, de az erős túlzás, hogy ingyen kellene adniuk. Viszont az is túlzás, hogy teljes árat kérnek érte. Szerintem ezzel van itt a legnagyobb baj. -
mkrisz12
tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy nem az adó diktál, hanem a vevő. Az emberektől függ minden, a gondolkodásmódjuktól..ezek a cégek csak idomulnak az igényekhez. Ha azt látják, hogy annyiért adják amennyiért nem szégyellik és viszik mint a cukrot, addig meg is teszik..Az oka amúgy az ego-ban keresendő: még, még, még...enyém a legújabb, a legjobb, a leglegleg..a cégek erre mentek rá, nem ők alakítják a világgazdaságot, hanem az emberek.
-
Szabi®
veterán
válasz
üzenetére
Ebben az érában, amikor már a telefonodhoz külön kell mindent megvenned, hogy használni tudd, én már semmin nem csodálkozom. Adhatná, de nem adja. Adhatna ingyen játékot is a gép mellé, mint "régen", de nem ad.
Megváltoztak a feltételek, ezek a cégek addig ütik a vasat, amíg bírják, és onnan szednek be minél több profitot, ahonnét csak lehet.
Javarészt a mai sokkal törékenyebb világgazdaság a felelős sok ilyen húzásért. -
zozika84
őstag
Na majd a mikrotranzakciókkal és NFT-vel teleb*szott TLOU multi után visszasírjuk még ezt a 27 ezret is

-
Szabi®
veterán
válasz
üzenetére
Fogyasztói globális piac alakult ki, volt légy, lett szar is. Nyilván azért ad valaki valamit pénzért, mert a piackutatás azt diktálta, hogy azt el lehet adni (pénzért).
A nintendot ha meg ilyen jól látod hogy ennyiért ad bármit, hogy még azért is fizetsz, ha a kirakatban ránézel a konzolra, nem értem a meglepődés tárgyát ... (jah az nem konzolgyártó elnézést)
Hál istennek nincs jogszabályba foglalva, hogy " - Márpedig azt meg kell venned! ". -
törölt tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Nem tudom minek kell idehozni màs konzolgyàrtót, miközben nem róluk van szó. De ha màr megtetted: Az utolsó MS fizetôs remaster a Gears Ulti volt, (ha jól emlékszem) a Nintendo meg Nintendo. Ôk mindent is dràgàn adnak, mindegy hogy remake vagy remaster, vagy hogy 20 éves cím.
Szerk.
Horizon is csak azért lett ingyen upgrade, mert megigérték, és népharag lett, mikor kiderült hogy a Sony inkàbb azt szeretné hogy fizess. Szemrebbenés nélkül behúztàk vola a 10$€-t. -
mkrisz12
tag
Amúgy meg lehet, hogy csak megvárják a megjelenést, hogy ne vegye meg kb mindenki a régit, és onnantól lesz upgrade..igen, csupasz seggünk a falhoz ér és felébredünk
-
mkrisz12
tag
Akinek megvan a ps4-es verzió, ha ingyen nem is mert nincs pénzük karitatívba bevállalni de legalább minimál upgrade árral elérhetővé illene tenni már csak hálából is. Megköszönni a rajongást, az elismerést, a támogatást amit már előzőleg kifizettek a játékosok. Sajnos ez nem fér bele az üzletpolitikába úgy néz ki. Rendben van, akkor majd akciósan, én ráérek
-
F-ECT$
titán
válasz
RangerFox
üzenetére
Ok, technikailag ok. De mit értek el vele? Ez nálam csak annyit jelent, mint hogy a Doom már elfut egy traktor fedélzeti számítógépén is. Technikailag érdekes, de attól még ugyanaz a Doom.
Mit nyert a játék a grafikán kívül azzal, hogy 80%-ban új a code base? Lettek új tárgyak, lettek új mozdulatok, lettek olyan zombi ölési módszerek, amik nem voltak meg az eredetiben?Nem vitatom, hogy az új égő ház mennyivel szebb, mint a régi, és valóban nem csak a régi modellt cserélték le nagyobb felbontásúra, hanem újra modellezték, de ez semmit sem ad hozzá a játékmenethez, és a remake attól remake, hogy az is változik.
-
F-ECT$
titán
válasz
Sliderxy
üzenetére
A pálya ugyanaz. A régi tereptrágyakat lecserélték újra. Ennyi. Attól még hogy több ág meg levél van a fán, attól az még csak egy fa. Vagy láttál olyat, hogy régebben csak 1 fa volt az adott pályán, a "remake"-ben meg 2 fa keült a helyére? (Olyan helyen, ahová el is juthatsz a játékban, nem csak a háttérben látszik.)
-
ImACeltic
őstag
válasz
Sliderxy
üzenetére
Most komolyan, az összehasonlító videót meg is nézi valaki?
Na igen, itt a baj, hogy vagy nem, vagy valamiért nem látják a különbségeket.F-ECT$
"A video game remake is a video game closely adapted from an earlier title, usually for the purpose of modernizing a game with updated graphics for newer hardware and gameplay for contemporary audiences."Én egy ilyet is találtam, amire ráillik a Part I, mivel az általam említett 3 feature szerintem gameplay modernizáció. Aki szerint nem, oké.
-
Sliderxy
senior tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Most komolyan, az összehasonlító videót meg is nézi valaki?
"És nem mondanám alkotásnak azt a folyamatot, amikor az új motorban mindent milliméter pontosan ugyanoda helyezel. Az max másolás."
A helyszínek azonosak, de a tereptárgyak változtak, kiegészültek újakkal.
Azért ez nem millimitér pontos másolás. -
F-ECT$
titán
válasz
RangerFox
üzenetére
Egy motor csere már akár indokolttá is tehetné azt, hogy remake-nek hívják, viszont ha ez az új motor csak annyit tud, hogy szebb lesz tőle a játék, akkor ez a játékosok szemszögéből továbbra is csak egy remaster. Ha lenne bármi olyan új gameplay elem, ami változtatna a játékmeneten, akkor fele ennyien háborognának, de ha betettek volna ilyet, akkor valószínűleg a pályákhoz, az azon található tárgyakhoz és ellenfelekhez is hozzá kellett volna nyúlni, de ez az eddigiek alapján nem történt meg.
Szóval lehet, hogy szigorúan technikailag véve lehetne remake-nek is hívni ezt, de akik nem most jöttek le a falvédőről, azok látják, hogy ez "csak" egy remaster.
És nem mondanám alkotásnak azt a folyamatot, amikor az új motorban mindent milliméter pontosan ugyanoda helyezel. Az max másolás.
(Ha irónia is volt az írásodban, akkor is helytálló a válaszom
) -
KKaresz45
senior tag
válasz
ImACeltic
üzenetére
Teljesen mindegy hogy minek hívjuk. Az igazi kérdés az, hogy mennyi az eredetihez hozzáadott értéke.
A továbbfejlesztett animációkat meg a dualsense támogatást én sem mondanám gameplayt érintő változásnak. Nyilván hozzátesznek az élményhez (mint a jobb grafika) de a gameplayt nem változtatják meg.
-
F-ECT$
titán
válasz
ImACeltic
üzenetére
Van:
remaster = doesn't change the story or gameplay significantly, but just updates the look.
remake = doesn't change the story, but significantly changes the gameplay.
reboot (or reimagine) = usually means a retelling of the story from the beginning. often changes the story. -
ImACeltic
őstag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ombre, az árat én direkt nem említettem az elmúlt pár hsz-ben, csak a számomra tényt, hogy ez több, mint egy remaster/grafikai tuning.
De úgy látszik megint be kell fejezni a témát mert többek ingerküszöbe el lett érve.
F-ECT$
Elég képlékenynek érzem ezeket a fogalmakat itt a fórumon, mint a remaster meg a remake. Van egyáltalán egy globálisan elfogadott álláspont erről? -
F-ECT$
titán
válasz
ImACeltic
üzenetére
Az remaster

A gameplay nem az animáció vagy a dualsense feature-ök, hanem ha jönnének új fegyverek, használható tárgyak, ellenfelek, változnának a pályák. Egyelőre viszont csak azt látni minden összehasonlító videóban, hogy minden pontosan ugyanott van, mint az eredetiben, csak szebb. Az AI fejlődés minimálisan módosíthatja a gameplayt, de egyelőre ez csak ígéret, és ha meg is valósul, akkor sem jelent akkora változást, hogy ezáltal átmenjen remake-be ez a remaster (of a remaster). Amivel egyébként nem is lenne baj, ha nem sulykolnák hogy remake, és nem 27k-t kérnének érte.
-
válasz
ImACeltic
üzenetére
Tyű hallod, TE tényleg ennyire bele vagy buzulva ebbe a játékba? Nem bántásból, de amit itt írogatsz, már nekem ciki, hogy ennyire próbálod az önigazolást keresni magadnak, hogy DE megéri a 30K-t bárki bármit IS mond...elsőre is megértettük,neked ez a mindenkori non plusz ultra, nincs is jobb ennél a játéknál a világ történelemben, még Ps8-ra is megfogod venni 100K-ért oké, egészségedre vedd meg, lapozzunk👍
-
ImACeltic
őstag
válasz
Jakesz
üzenetére
Azért a Naughty Dog nem arról híres, hogy üres ígéreteket tegyenek. Az új AI, a motion matching animáció technológia és a dualsense kihasználása pedig szerintem nagyot fog dobni a játékélményen. Persze akinek az a fétise, hogy csússzon-másszon, az nem lesz teljesen elégedett.
Nem tudom már ki írta, hogy ez inkább remaster. Hát inkább nézzétek a folyamatosan kiadott rövid összehasonlító videókat, amiben látszik, rengetek épület meg tereptárgy nem csak ráncfelvarrást kapott, hanem újra lett tervezve.
-
Kai_Rong
senior tag
Nekem PS3-on se sikerült végigjátszanom a The Last of Us első részét
Nagyon ígéretesen indult, de baromi gyorsan unalomba fulladt, mondjuk valószínűleg azért is, mert a survival zombi shooter műfajt nem igazán kedvelem. Persze mindig megkapom, hogy ez nem is az
-
F-ECT$
titán
válasz
lo_jo
üzenetére
Szerencsére a lootboxokra készül egy szabályozás, bár szerintem nem teljesen jó irányba akarják elvinni a dolgot, de a mostani helyzetnél jobb lesz.
Én 2 szabályt alkotnék: minden ilyen játékban kellene lennie egy "mindent megveszek" csomagnak X pénzért, és ha azt megvetted, akkor tényleg mindent kapj meg. Illetve ha elköltöttél X pénzt apránként, akkor automatikusan kapd meg az előbbi csomagot.
-
pr0bi
senior tag
válasz
lo_jo
üzenetére
Egyetértek de ez esetben nincs szó mikrotranzakcióról, szimplán kiadnak új generációra egy nagyon jó single player játékot. A rajongók, átlagemberek megveszik teljes áron, ismerve a sony üzletpolitikáját pár hónapon belül már akciózni fogják később még Plus-ba is beteszik. Nem fog összedőlni a világ, előre ki van ez találva.
Lootboxot soha nem fogom megérteni, egy forintot nem adnék digitális tárgyakért.
-
lo_jo
senior tag
válasz
pr0bi
üzenetére
Hát azért hosszú távon nagyon nem mindegy egy cégnek, hogy mennyi rajongó fordul el tőlük. Nézd meg az EA és a 2K példáját: évente adják ki a
sportjátékokatkaszinó szimulátorokat, amik gameplayben sokéves bugokkal vannak tele, de ők inkább az újabbnál újabb lootbox mechanikákat találják ki, tele van velük mindenkinek a hócipője, de a mérlegen mégis bőven pluszosba jön ki az egész pár nagy bálna miatt, akik mindent is megvesznek. Lehet ezt játszani egy darabig, majd az idő eldönti, hogy meddig.Félreértés ne essék, nem vagyok live service ellenes, megvan annak is a helye és módja, hogy ne legyen hátrányban senki, de mégis érezze a törődést az, aki beletolja a pénzt. Csak az említett 2 példa nagyon nem ez, akár FIFA, akár NBA, egyre kevésbé számít, hogy mennyire játszol jól és mennyire ismered az alap sport taktikáit, sokkal nagyobb hangsúlya van bizonyos játékmódokban annak, hogy mennyit költöttél, ez által mennyire jó a kereted.
-
pr0bi
senior tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
PS5-re még nem jelent meg, így a második résszel egységes arculattal meg az hbo sorozatot megelőzően ez egy jó húzás a sonytól. Jó húzócím miért kellene $10-ért adni ha $80-ért is megveszik? Miért kellene megvenned 3x is?
100% hogy a következő húzásuk az lesz, hogy megjelenik a 2. rész is PS5-re ray tracingel stb. ismét teljes áron. Szemétség de jól csinálják, ebből élnek. -
krx21
nagyúr
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Pont erről van szó...
Ezért nem kell feszülni rajta. Nem vagyunk egyformák.
Nálam pont fordítva: Egy Tomb Raider sehol nem ér fel nálam az Uncharted-hez és a Souls stílusút sem bírom, nagyon nem..
Nincs evvel baj...Ez a kiadás az újaknak és a fan-okank szól, nem kötelező, ennyi...

"Jaja 2x is, mert lesz majd Ps6Pro változat is belőle 😂"

#115903 marinea2 : Lehet én is...

-
válasz
krx21
üzenetére
Röhögni fogsz, nekem annyira nem jönnek be a játékaik, sőt tovább megyek, számomra pl egy Tomb Raider sokkal jobban bejön és szórakoztatóbb, mint bármelyik Uncharted, tényleg ezen kívűl és a TLOU kívül van más még amit letettek az asztalra? Nem igazán jut más az eszembe, ja még a Crash
Nem vagyunk egyformák, nekem a Souls stílusú játékok amik le tudnak kötni, mostanra más már nem igazán! Felőlem hetente kiadhatna a Naughty jàtékokat, az sem érdekelne 👍 -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Playstation 5 lemezes eladó!
- Moza R3 PC Csomag még egy év garanciával! (2027.07.17) Ajándék F1-es adapterrel gyári dobozában!
- PS5 Pro (2TB) szinte új, garanciás + FC26 kód
- OLCSÓBB LETT! Eladó: Playstation 5 + PlayStation VR2 szinte új állapotban!
- Új szériás (CFI -2116) PS5 Slim Digital 825GB eladó/beszámítás van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Van ahol meg kell húzni a határt

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nincs evvel baj...