- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
paramparya
őstag
Én pl. így képzeltem el, lehető legkevesebb adatredundanciával:
Ételek
-id
-név
-kategória
Hozzávalók
-id
-név
-mértékegység
Étel-hozzávaló
-étel_id
-hozzávaló_id
-mennyiség
Egy ételbe több hozzávaló is kell, egy hozzávaló több ételhez is kellhet, tipikus példa, mikor relációs adatmodellnél kapcsolótáblát használsz... -
td
senior tag
Egyszerre írtuk
Igen ám, de ha ez nem választható, pl. egy free szolgáltatónál, akkor mi a helyzet a MyISAM-mel? Itt most csak elviekben gondolkozom, nincs konkrétum semmi. Tehát adva van a file-rendszeres, gyorsabb lesz-e/lehet-e attól, hogy szétszedem?
Vagy pedig rossz helyen próbálok aranyat ásni. -
-
-
T|-|om megoldása jó lett kösz mindenkinek!
Más
MYSQLt telepítettem. A forrás:
<html>
<?php
$felhasznalo = $_GET['usr'];
$jelszo = $_GET['pass'];
print ''$felhasznalo $jelszo'';
$kapcsolat = mysql_connect( ''localhost'',$felhasznalo, $jelszo );
if ( ! $kapcsolat ) die( ''Nem lehet kapcsolódnia MySQL kiszolgálóhoz!'' );
print ''Sikerült a kapcsolatfelvétel<P>'';
mysql_select_db(''szoveg'') or die(''Nem lehet megnyitni az adatbázist: ''mysql_error() );
print ''Sikeresen kiválasztott adatbázis: \szoveg\<P>'';
mysql_close( $kapcsolat );
?>
</html>
A kimenet:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\valid.php on line 9
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
hasznalhat egyenlo szelessegu betutipust.
amugy ha nagysagrendileg jol allitja be a maximalis karakter/sorszamot, akkor azert nagy baj nem lehet belole.
amugy en hirekhez terveztem valami hasonlot magamnak.
lesz egy rovid hir, meg lesz egy teljes hir, es az oldalon csak a rovid hir fog megjelenni, meg 1 link a hosszuhirre.
Tyrael -
VladimirR
nagyúr
szuresnel igazad van, de ezutan ugyis tovabb szurom, ha kell (meg van ennek egy csunyabb valtozata is, tombokre), es igy egy korben letudom a stringvaltozok szureset, illetve a $_REQUEST tombbol valo kiszedest (lusta vagyok mindig beirogatni a valtozo neve ele azt is, hogy $_REQUEST
)
bar igazad van, lehet javiytanom kene ezen a hozzaallasomon
a br-eket pedig szerkesztes elott visszaalakitom, igy csak bevitelkor (1x) es modositaskor (2x) kell cserelgetnem
meg igy is gyorsabb, mint minden egyes megjelenites elott konvertalni
csak azt hittem, valami oka, pl nem illik beleirni ilyet a db-be
persze tusdom, ennek is megvan a hatranya (pl nem gondolok egyet, es <br /> -re, hanem <br></br> -re akarom cserelni holnaptol, akkor az addig bevitt adatok mar ugymaradnak, s csak az ujonnan bekerulok kapjak az uj format (ezert (pontosabban a visszaalakitas pontatlansaga miatt) van az itt ph-n, hogy ha r3-ban irt post-ot szerkesztesz, akkor a benne levo link szetesik (akkor lehetett megfigyelni, mikor az r3/r4 atallas volt, illetve meg mod-ok szoktak emliteni) -
VladimirR
nagyúr
szet van valasztva, az escape-elest mar a kod legelejen megcsinalom minden bejovo valtozora ha nincs beallitva a magic_qutes
foreach ( $_REQUEST as $key => $val ) {
get_magic_quotes_gpc() ? $$key = $val : $$key = addslashes( $val );
}
viszont erdekelne, hogy miert nem tanacsos az adatbazisba beirasnal az entereket br-re cserelni?
kiiratas elott kellene? nem lassu az ugy? (jo, tudom, akkora oldalaknal, mint pl az enyem nem szamit, de gondolkozzunk nagyban) -
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszönöm az eddigi sok-sok hasznos segítséget, sokat tanulok itt Tőled/Tőletek.
Ismét lenne pár kérdésem:
Molyolok a képgalériámmal, és lenne egy olyan lehetőség, hogy a képekhez kommentárt lehet fűzni. Csináltam erre egy egyszerű formot, név, email és komment mezőkkel. A gondom az, hogy a komment mezőbe beírt szöveg nem őrzi meg az ottani formáját megjelenítéskor - tördelésre gondolok főként. A beírt szöveget egyszerűen csak beömleszti az adatbázisba. Hogyan lehet megoldani a komment beírását olyan módon, ahogy pl. itt a PH!-n van... Azaz a sortörések maradjanak meg.
Ehhez kapcsolódik még az a kérdésem, hogy milyen biztonsági kockázatai vannak a fent vázolt megoldásomnak, van-e valami fontos, amire ilyenkor figyelnem kellene?
Mai utolsó kérdésem (ez nem tudom, hogy mennyiben MySQL ill. PHP kérdés): a hosszú ékezetes betűk nem jelennek meg helyesen. Az adatbázisba rendben bekerül, azonban kiolvasás után az ŐŰőű betűk helyett ?-ek vannak. Gondolom ez valamilyen kódlap gond lehet. Az oldal 8859-2-es kódlapot használ, az adatbázis UTF8-Unicode.ci-t. Ez így nagy marhaság? -
Redreamer
tag
[Tue Mar 07 21:25:42 2006] [notice] Apache/2.0.55 (Win32) PHP/4.4.2 configured -- resuming normal operations
[Tue Mar 07 21:25:42 2006] [notice] Server built: Oct 9 2005 19:16:56
[Tue Mar 07 21:25:42 2006] [notice] Parent: Created child process 1368
[Tue Mar 07 21:25:42 2006] [notice] Child 1368: Child process is running
[Tue Mar 07 21:25:42 2006] [notice] Child 1368: Acquired the start mutex.
[Tue Mar 07 21:25:42 2006] [notice] Child 1368: Starting 250 worker threads.
Szóval semmi para! -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem az id csak azért kellene, hogy tudjam, hány elem van a táblámban, mivel a navigáció felépítésekor így meg tudom csinálni, hogy az első elemnél ne lehessen visszafele lépni, az utolsónál pedig ne lehessen előre lépni.
Egy képgalériáról van szó egyébként, ahol a képek adatai vannak a táblában eltárolva, és az id-vel megegyezik a fájlnév. -
emitter
őstag
-
emitter
őstag
köszi!
a te megoldásoddal viszont még nem teljes a győzelem, mert csak elszedi a kijelölést, de vissza nem rakja
kicsit átírtam, most meg csak bejelöli az összeset, de vissza már nem szedi
(megoldottam a gomb-felirat változtatását is)
<SCRIPT LANGUAGE=''JavaScript'' TYPE=''text/javascript''>
<!--
function check()
{
chboxes = document.getElementsByTagName(''input'');
ch = document.getElementById(''select_all'');
if(ch.value == ''Mindent kijelöl'')
ch.value = ''Kijelölést megszüntet'';
else ch.value = ''Mindent kijelöl'';
for(x=0;x<chboxes.length;x++)
{
if(ch.value == ''Mindent kijelöl'')
{
chboxes[x].checked = ''TRUE'';
}
else chboxes[x].checked = ''FALSE'';
}
}
-->
</SCRIPT>
miért nem működik a dolog -
emitter
őstag
örök hála!
mod:
van ezem:
<a href='delete.php?path=$uDir&file=$fajl'>törlés</a>
az a bajom vele hogy a meglévő ablakba betölti a delete.php-t. Azt hogyan oldhatnám meg, hogy ne nyisson meg semmit, hanem csak szépen a háttérben törölje a fájlt
Meg mondjuk frissítse a művelet után a fájl-listát (szóval frissítse magát az oldalt, mint az F5)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
köszi, már találtam is egy működő listázó-scriptet
eddig egy baj van csa vele: bármit töltök fel (txt, png, c), ezt dobja (de azért feltölti a fájlt)
Warning: opendir(Uploaded_files/time_select.c): failed to open dir: Not a directory in /mnt/ultraweb/e/em/emitter/php/feltolt.php on line 55
(az 55. sor a scriptben van)
a script:
if ($k_azon = opendir($uDir))
{
$i=0;
while (false !== ($fajl = readdir($k_azon)))
{
if($i>2)
{
echo ''$fajl<br>\n'';
$i++;
}
else $i++;
}
if($i==2) echo ''Még nincs semmi feltöltve.<br>'';
closedir($k_azon);
}
az ifes ágazások, meg $i azért kell, hogy a '.' és '..' fájlokat ne listázza ki
namost, ez kilistázza szépen a tartalmat, de nem az összeset. Valahogy az a két '.' és '..' fájl (vagy kt) ''kihagyása'' zavarhat be, mert az első fájlt a kt-ban nem listázza
erre vmi gyógyír? -
emitter
őstag
köszi!!!
a move_uploaded_file()-lal működik! (mondjuk még most sem értem, hogy mi a szerver szempontjából a különbség copy és move köztelvileg a move még ''veszélyesebb'' is kéne legyen, hiszen a tmp-ből ki is trölöm, nem csak másolom
)
erre tudsz valamit mondani?
if(isset($_GET[ ''fTalloz'' ])) {...
ha _GET helyett _POST-ot írok, akkor sem jó (form-nál a method=post) -> egyébként mi a különbség a 2 között?
szóval a lényeg az, h azt szeretném kivédeni, h mikor a user elsőre lép a lapra, akkor ugye még nem töltött fel semmit, de lefut a script. ilyenkor ne töltse föl a ''semmit''ezért írták ezt az ellenőrző-részt más példaprogikban... működik is, ha a form-nál a method=get
ha viszont post, akkor nem műxikhogyan tudom az ellenőrzést megtenni?
-
emitter
őstag
ja, ez már sokkal jobb
/mnt/ultraweb/e/em/emitter/php/proba1.php
persze, jó a relatív út is, csak van (legalábbis lesz) olyan eset, ahol az abszolút kell majd
de azt sehogy sem értem, hogy tök más url-en levő fájlra is miért dob proxy hibát
akkor valszeg a szerverük van úgy konfigurálva, hogy ne lehessen abszolút utat definiálni -
chop
őstag
anno a php4.0.6-nal leragadtam, es abban meg HTTP_x_VARS-ok voltak, szo nem volt _GET-rol, _POST-rol es tarsairol. es a gepemen meg sima 4es php volt, a szerveren meg 4.4 vagy mennyi (es nalam register_globals=on). eleinte azt se tudtam mi a gond, csak az volt nyilvanvalo, hogy nem latja a valtozokat. aztan megoldodott a problema, igaz, a filemeretek masfelszeresere novekedtek, mindenhova be kellett irni, hogy milyen tipusu adatot var..
-
burgatshow
veterán
Én nem használom őket mert én is rühellem, de ha egyszer az volt a kérdés...
Egyébként meg akkor add meg egy a headerben elküldött kapcsolóval valahogy így:<form method=''post'' action=''a_formot_tarolo_file.php?kapcs=1''>
...
</form>
Így nincs probléma, illetve a a_formot_tarolo_file.php fileban pedig rögtön a legelején egy switch függvénnyel ketté választod.
switch($_GET['kapcs']) {
case 1:
amit ilyenkor tennie kéne
break;
default:
alap eset (a te esetedben a form)
break;
} -
mszilard
tag
Megy: adatokat kiszedem SELECT-tel egy táblázatba egymás alá! Melléjük kerül egy-egy input text field!
Namost ez így nem teljesen jó, mert egy másik adatbázisba be kellene írnom a táblázatba legyűjtött adatokat, és azt is ami a mellettük lévő input text-be írok be!
Így érthetőbb? -
L3zl13
nagyúr
Mindkettő ugyanazt az eredményt dobta, szóval a php.net-nek volt igaza...
Ps: Nem azt az eredményt kaptam amire számítottam. Sőt, nem is azt ami a php.net-en szereplő példák alapján kéne...
Kód:
$szoveg=''kis alma kis körte'';
echo strchr($szoveg,''kis'');
echo ''<BR>'';
echo strstr($szoveg,''kis'');
eredmény:
kis alma kis körte
kis alma kis körte
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest