- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
Eddigi legjobb megfejtés részemről:
(?:^|(?<!(?:href="))+(?<!(?:href=" )))((?:(?:(?:https?|ftp):\/\/)|(?:www))+(?:\w|\.)*(?:(?:\/[\+~%\/\.\w\-]*)?(?:[\?\-\+=&;%@\.\w]*)#?(?:[\.\!\/\\\w]*))?[^"]\b)($|(?!(/a))+)lookahead, és lookbehind regex keresőszavak voltak végül a megoldások
-
pittbaba
aktív tag
Ez már majdnem jó:
(?:^|[^"'>])(((https?|ftp):\/\/)+(\w|\.)*((?:\/[\+~%\/\.\w\-]*)?(?:[\?\-\+=&;%@\.\w]*)#?(?:[\.\!\/\\\w]*))?[^"]\b)Itt már csak annyi a baj, hogy ha space van a href=" valamilink.hu"> vagyesetlegitt</a>
akkor sajnos még mindig belenyúl. Ha biztonságorsa szeretném, akkor jó lenne a kacsacsőr+space karakterláncot is tiltani az elejéről, de valamiért nem megy, tudja valaki esetleg hogy tudok a felsorolás blokkon belül nem csak egy karaktert megadni?
(?:^|[^"'>])
Itt kellene hogy aposztrf+space és kacsacsőr+space karakterláncra is negáljon. -
pittbaba
aktív tag
válasz
cidalain #17409 üzenetére
Ez is megvolt, viszont az meg azért nem jó megint, mert ha a szövegben alapból van egy link ami jó hogy ott van, akkor azt nekem kicseréli az url-re.
Konkrétabban: Átveszek egy cikket máshonnan, tök jó, hogy tinymce-ben megmarad a formázás.
Van pl egy olyan hogy beillesztek egy táblázatot, abban benne van egy link, hogy jegyvásárlás, azt nem akarom, hogy törölje, illetve nem is akarom hogy hozzányúljon.
Viszont én rakok be egy youtube linket, vagy egy fotó linkjét, vagy csak egy hivatkozást a forrásra, azt jó lenne ha automatikusan átalakítaná.
Vagyis igazából a probléma tök egyszerű, csak a megoldás nem:Ha linkelve van egy szövegben az url akkor ne nyúljon hozzá, ha csupaszon van, akkor meg fusson le egy függvény
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok srácok!
Már a guta megüt, sehol nem találok jó megoldást a problémámra (nehéz is rákeresni), az kellene nekem, hogy egy szövegből az összes URL-t linkké alakíthassam, de úgy, hogy a már linkelt url-t ne alakítsa linkké.
Ha a szövegben alapból van már link, ilyenkor a:
<a href="http://pelda.hu">link</a> -ból
<a href="<a href="http://pelda.hu">link</a>">link</a> lesz.Mivel ezer másik függvény épül a dologra, nekem egy jól megírt reguláris kifejezés kellene ami felszippantja a szövegből az összes url-t, kivéve a már linkelt url-t.
Blog modult készítek, összedobtam fél óra alatt az egészet, erre meg már a második délutánom megy rá...
Most ha lehet abba ne menjünk bele miért nem takarítom ki előre a linkelt dolgokat, jelen estben nem jól megoldható előre takarítani, és gyorsabb is lenne ha a reguláris kifejezés lenne működőképes.
Neten található hasonló problémákból kipróbáltam kb 100-at de így ahogy én szeretném nem működik egyik sem.
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet, hogy preg_match
/[0-9a-z\.-_]+@([0-9a-z-]+\.)+[a-z]{2,4}/i
pattern illeszkedik
<strong>adara@inda.hu
stringre?Nem értem hogy megy át a < > karakter? sehol nem engedek neki ilyet.
Sorry ha itt off
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest