- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
Hello! Van egy Codeigniterben készülő egyetemi feladatom.
Következő a probléma. Van egy form, ami meghív egy függvényt a controllerben, az csinál valamit, és a végén ugyanabban a viewben kéne megjeleníteni azt, ami a controllerben megtörténik logika. Addig megvan, hogy saját magát kéne megadni a form actionnak, de akkor hol kell meghívni a controller függvényét?
Köszi!
-
rootkiller
őstag
Sziasztok!
Van a következő URL: https://vm.mtmt.hu/search/slist.php?AuthorID=10040431&pr_on=1&Scientific=1
Ez egy példa, de a lényeg, hogy azt szeretném elérni, hogy az itt megjelenő első 5, vagy kevesebb esetén annyi találatot meg tudjam jeleníteni egy másik (WordPress) oldalba ágyazva.
Az oldalba az alapvető furcsaság, hogy egy ideig teker mire valamit megjelenít, így a következő kód üres eredményt ad:
<?php
$ch = curl_init("https://vm.mtmt.hu/search/slist.php?AuthorID=10040431&pr_on=1&Scientific=1");
curl_exec($ch);
?>Találtam doksikat, ahol definiálva van ilyen hogy &mode=xml vagy &mode=html opció de ugyanúgy nincsen eredménye a dolognak sajnos
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller #18659 üzenetére
Azt hiszem a do/while volt a ludas mert fordítva értelmeztem, azt gondoltam hogy akkor áll le ha true, pedig akkor fut tovább, false-ra áll le. Ennyi!
-
rootkiller
őstag
Megfejtettem a saját elképzelésem szerint. Amikor az eredeti klaszterközepekhez hozzárendelem az elemeket akkor számolok költséget. Ezek után generálok egy új klaszterközepet, amit véletlenszerűen valamelyik helyett felhasználok, majd ismételten hozzárendelek elemeket a klaszterekhez és költséget számolok. Ezek után összehasonlítok, és ha az új verzió jobb mint a régi akkor eltárolom a régi klaszterközepeket egy segédtömbbe, majd ezt felülírom az új klaszterközepekkel. Ezek után a while-ban a régi és az új klaszterközép tömbböt összehasonlítom hogy egyenlő-e.
A probléma hogy végtelen ciklust generáltam és nem tudom hogy hol. Itt a kód:
function kmedoid($xdata, $k){
// 1. kezdeti elemek kiválasztása
for($i = 1; $i <= $k; $i++){
$middle[$i] = $i;
}
// 2.
do {
// 3. hozzárendelünk minden elemet a legközelebbi klaszterközéphez
$originalCost = 0;
for($i = 1; $i <= 150; $i++){
for($j = 1; $j <= $k; $j++){
$actual = $middle[$j];
if ($xdata[$i] > $xdata[$actual]){
$distance[$j] = $xdata[$i] - $xdata[$actual];
} else {
$distance[$j] = $xdata[$actual] - $xdata[$i];
}
}
$whichCluster[$i] = array_search(min($distance), $distance);
$originalCost = $originalCost + min($distance);
echo $originalCost . "<br>";
}
// 4. véletlenszerűen választunk egy nem klaszterközepet: 0random
do {
$new = rand(1, 150);
} while (!in_array($new, $middle));
$newMiddle = $middle;
$newMiddle[rand(1, $k)] = $new;
// 5. kiszámoljuk a teljes költséget
$newCost = 0;
for($i = 1; $i <= 150; $i++){
for($j = 1; $j <= $k; $j++){
$actual = $newMiddle[$j];
if ($xdata[$i] > $xdata[$actual]){
$distance[$j] = $xdata[$i] - $xdata[$actual];
} else {
$distance[$j] = $xdata[$actual] - $xdata[$i];
}
}
$whichCluster[$i] = array_search(min($distance), $distance);
$newCost = $newCost + min($distance);
echo $newCost . "<br>";
}
// 6. ha s<0 akkor csere 0j 0rand-al és az az új klaszterközép
if ($newCost < $originalCost){
$lastMiddle = $middle;
$middle = $newMiddle;
echo "felülírva<br>";
} else {
$lastMiddle = $middle;
}
}
// 7. addig amíg nincs változás
while ($middle === $lastMiddle);
} -
rootkiller
őstag
Szevasztok!
Egy beadandó feladat keretein belül fejlesztek egy K-Medoid klaszterezési metódust, azon belül a PAM eljárást megvalósítandó PHP programot, ehhez kérném a segítséget.
A program nagyon egyszerű, adatbázisban van az iris adathalmaz első 4 oszlopa (150 soros ilyen minta adathalmaz). Ebből kiválasztja a felhasználó egy legördülő listából hogy az a-b-c-d közül melyik legyen az adathalmaz, illetve egy másikból hogy 2-3-5 klasztert képezzünk. Ez után jön egy submit, meghívódik egy másik php, majd az adott 150 elemnyi adatbázistartalmaz beleírja egy tömbbe.
Ezután jön a PAM megvalósítás:
1, kiválasztjuk a kezdeti klaszterközepeket:
nálam teljesen paraszt módon a tömb első k eleme lesz a klaszterközép2,
do
3. hozzárendelünk minden elemet egy klaszterhez:
van egy 150-ig futó for ciklus, ebben egy k-ig futó másik, itt minden klaszterközéphez való távolságot kiszámoljuk, letároljuk egy k elemű tömbbe, majd a tömb legkisebb eleméhez tartozó index lesz az adott elemhez rendelt klaszter sorszáma.4. véletlenszerűen választunk egy nem reprezentatív elemet, Orandom-ot
do/while-ben generálunk egy véletlenszámot 1 és 150 között majd a kilépési feltételnél ellenőrizzük hogy benne van-e a tömbben5. kiszámoljuk Oj és Orandom cseréjének költségét ami S
---na itt van teljes homály hogy mi a francot kéne---6. ha S < 0 akkor kicseréljük Oj-t és Orandom-ot, így megkapjuk az új klaszterközepeket
---ehhez sincs sok közöm---7.
while
ameddig nem történik változás
---minek a változására vagyunk kiváncsiak???---Ennyi a sztori. Nagyon nagy segítség lenne ha valaki hozzásegítene a megoldáshoz.
-
rootkiller
őstag
Nevetséges hibát oldottam meg ma. Adott egy függvény, kap két változót: év, hónap, ezekből visszaadja a hónap napjainak számát. Igen ám, de a post során 01-02...stb értékek lettek átadásra, az if-ben az összehasonlítás szintén 01-02-vel történik, aztán 08-09-nél lehal. Miért? Mert aposztróf nélkül oktális szám, ahol a 07 után a 010 jön. Miután megkapta az aposztrófot, működik a dolog. Yee
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller #18264 üzenetére
Megoldva...
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
A következő a gondom: egy mySQL adatbázisból listázgatok dolgokat ki táblázatba. Az tök oké amikor arról van szó hogy valamit a tábla kulcsát képező sorszámra vonatkozólag soronként kiíratom.
Viszont szeretnék csinálni egy lekérdezést ahol egy dátumra vonatkozó negyedóránkénti adatokat szeretnék betölteni egy táblázatba soronként, viszont nem tudom a problémát angolul a google számára megfogalmazni perpill.A lekérdezés egyébként a következő:
"SELECT *
FROM solar
WHERE (dt BETWEEN '" . $datum . " 00:00:00'
AND '" . $datum . " 23:59:59')"Köszi
-
rootkiller
őstag
válasz
modder #14892 üzenetére
Köszi!
Amúgy a Webes rendszerek programozása 1 c. tárgy előtt Programozási alapok 2 c. tárgy volt, ami JAVA-val foglalkozott, onnan az ismeret amit jelen esetben hibásan alkalmaznék.
Az volt az indíttatás hogy mielőtt nekiálltam átfaragni az oldalt if (empty($_GET['id'] { új_hozzáadás } else { módosítás } volt a szerkezet, nyilván form oldalon semmi/select-el, végrehajtási oldalon meg insert into/update-vel.Akkor fogom magam és kapnak új elnevezést ezek a paraméteres módosító függvények amik belekerülnek a controllerbe.
-
rootkiller
őstag
Sziasztok! A vizsgaidőszak leteltével nekiálltam befejezni és egy kicsit áttúrni az oldalamat jobbá és átláthatóvá. Lenne egy kérdésem amiről azt gondolom hogy a google részére nem tudnám megfogalmazni.
Van egy dolog amit úgy hívnak hogy polimorfizmus, ez az én értelmezésem szerint arra jó, hogy lehet több azonos nevű függvényem eltérő paraméterlistával. Az én esetemben vannak függvények azonos névvel új létrehozásra valamint módosításra, az eltérés annyi, hogy szerkesztés esetén szerepel a paraméterlistában egy $_GET['id'], triviálisan az adott rekordra vonatkozóan.
A kérdés pedig az lenne hogy a switch vezérlő szerkezet case ágában szükséges-e a függvényhívás előtt megvizsgálni azt hogy a GET tömbnek van-e id eleme és eszerint a megfelelő függvényt meghívni, vagy pedig egyszerűen attól függően hogy létezik-e id elem a megfelelő függvény fog futni?
Köszönöm!
-
rootkiller
őstag
Jelenleg azaz eset állt elő, hogy bejelentkezéskor meghívódik egy login.php, amely a $_POST['user'] -ből előállít egy $_SESSION['user']-t. Nos, később mikor a jelszómódosításnál meghívódik a changepw.php akkor ezt a hibát kapom:
Notice: Undefined variable: _SESSION in
-
rootkiller
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14803 üzenetére
Igazad van!
Másrészről úgy gondoltam hogy lesz neki külön mappa ahova csak ezek mennek, másrészről korlátozni kéne hogy jpg png only mehessen fel.
-
rootkiller
őstag
Azt gondolom, hogy még két dolgot kell megoldanom, és készen vagyok!
Az egyik az, hogy a főoldalra lehessen flyereket vagyis képeket felrakni. Az hogy miképpen tudok fájt feltölteni az megvan, ollóztam egy ilyen kódot:
<form action='uppic.php' method='post' enctype='multipart/form-data'>
<label for='file'>Filename:</label>
<input type='file' name='file' id='file'><br>
<input type='submit' name='submit' value='Feltöltés'>
</form>illetve
<?php
if ($_FILES["file"]["error"] > 0)
{
echo "Error: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br>";
}
else
{
echo "Upload: " . $_FILES["file"]["name"] . "<br>";
echo "Type: " . $_FILES["file"]["type"] . "<br>";
echo "Size: " . ($_FILES["file"]["size"] / 1024) . " kB<br>";
echo "Stored in: " . $_FILES["file"]["tmp_name"];
}
?>Azt szeretném tudni hogy tudnám megoldani hogy a kép egy bizonyos mappába mentődjön. Innentől kezdve bele kéne írni az adatbázisba a kép elérési útját.
A másik probléma azaz adatbázis felületre a bejelentkezés lesz, de ez majd csak később, ha a flyeres dolog kész!
-
rootkiller
őstag
válasz
Sk8erPeter #14799 üzenetére
Kösz Brian! Session lett belőle végülis, az pont jó lesz nekem!
-
rootkiller
őstag
Abba segítsetek nekem legyetek szívesek hogy az admin.php megnyitásakor a GET tömbbe beleíródik egy bizonyos változó aminek segítségével bizonyos tartalom megjelenik vagy sem. Itt a felhasználó ügyködik mindenfélét. Azt szeretném elérni hogy ha bármikor visszatér az admin.php oldalra ugyanúgy megmaradjon az a bizonyos specifikus tartalom, ne tűnjön el.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest