- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Általános megoldás kell. Megoldom ma is, minden esetben valahogy máshogyan. Viszont ha sikerülne korrekt módon, egyszerűbb lehetne pár munka visszaadása.
Azért 160GB darabolása az ajánlott méretre közel 800 szegmenst jelentene. Partnerhez viszont 200km-re ftp-n átment 3,5 óra alatt 10GB szegmensekben.
A mostani félkész fércműbe az előzőekben ajánlott valódi méret függvény szerintem jó lesz, így egyik irány megoldódik, de visszafelé a PHP szegmentálás lesz csak a nyerő. Na, azzal majd szenvedek ha nem lesz más melóm. (Lehet agyagosban.....)
Köszönöm Mindenkinek a segítséget, van már egy irányom amit kipróbálok. Ha újabb gondom lenne, jelentkezem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
nevemfel #21379 üzenetére
Köszi, most tuti 32-es fut. Meg sem kell néznem.
Mivel illik haladni a korral, a kérdésem azért volt, hogy merre menjek tovább. Ős passzív alaplapon nem fut 64, cserébe viszont szinte fogyasztása sincs. NAS helyett ideális volt eddig, Viszont lehet, ezt is cserélnem kell majd.
Ha a 64-es változat tutira tudja a nagy file-ok kezelését, akkor az irány már biztos, és téli szabad napjaimra a feladat adott. -
liksoft
nagyúr
Nem csak ott. Egy egyszerű könyvtár listázásnál letöltéshez sem jó méretet ad. Vagyis visszatérve az eredeti kérdéshez. Lesz nagyobb, vagy létezik bővítmény, vagy ennyi?
Köszönöm előre is!Mr. Y
Tudod, egy zip file simán lehet ma már 2GB-nál nagyobb. Ha a munkám után jó internetes lehetőség mellett elvárnám, hogy az ügyfél Nyíregyházáról Bp-re utazzon 50GB adatáért, nem én lennék a megbízott.Ja, és az ügyfeleknek időnként a folytatókötetes zip használata sem egyértelmű. Most az utolsó munkám HDD-n megy vissza, mert azért 1,4TB családi képek neten lassan mennének át. (Adatmentéssel foglalkozom, fingom nincs minek nekik ennyi adat, de az övék, és ragaszkodnak hozzá. Még fizetnek is érte! Talán nem jó magyarázat, de egynek elmegy.
)
-
liksoft
nagyúr
Sziasztok!
A PHP-ben 2GB file korlátot találtam. Át lehet ezt valahogy lépni, vagy későbbi változatban nagyobb lesz, vagy ennyi és kész? Mára ez a méret igencsak elavult....
-
liksoft
nagyúr
válasz
liksoft #21168 üzenetére
Példa:
http://ddns.zzzzzzz.hu/kiprobalom/fileup.php?torol=:konyvt1/Proba2/Vagyis a fileup.php torol paraméterben kapja meg az ő elhelyezkedésétől található könyvtárat (konyvt1/Proba2) / lezárással, : bevezetéssel, ahová a kiválasztandó file-nak kerülnie kell.
fileup.php:
<html>
<head>
<title>FILEUP</title>
</head>
<body>
<?php
$fileut = $_REQUEST['torol'];
if (stristr($fileut, ':')) {
$fileut = substr($fileut, 1);
// print($fileut);
if (file_exists($fileut)) {
print("<FORM ACTION=\"fileup.php\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\">");
print("<CENTER>");
print("Cél könyvtár:<INPUT TYPE=text NAME=\"torol\" SIZE=120 VALUE=".$fileut."><BR><br>");
print("Másolandó:<INPUT TYPE=file NAME=\"feltol\"><BR><br>");
print("<INPUT TYPE=SUBMIT NAME=\"elkuld\" VALUE=\"Mégsem\">");
print("<INPUT TYPE=SUBMIT NAME=\"elkuld\" VALUE=\"Létrehoz\">");
print("</CENTER>");
print("</FORM>");
};
} else {
$enable = $_REQUEST['elkuld'];
if ($enable == "Létrehoz") {
$felfile = $_FILES['feltol'];
$fileut = $fileut . $felfile['name'];
// print($fileut." -- ");
// print_r($felfile);
move_uploaded_file($felfile["tmp_name"], $fileut);
print("A file feltöltése megtörtént, zárja be ezt az ablakot.");
} else {
print("A file NEM került másolásra, zárja be ezt az ablakot.");
};
};
?>
</body>
</html>Működése: A meghívó program a könyvtár elé betesz egy : jelzést. Ha ez az első karaktere a könyvtárnak, akkor ki kell választani a file-t a FORM INPUT részében. A FORM visszahív magára, de ekkor nincs ott a kettőspont, így a megkapott paraméterek alapján már elkészíti a másolást.
VIGYÁZAT! Ebben SEMMI hibavizsgálat nincs, a kód alapszint alatti tudással íródott, így randa is! De megy, talán segít másnak.Szerk: kéretik nem leszólni, mert boldog vagyok, hogy működik! A finomítása meg lesz később.
-
liksoft
nagyúr
KÖSZÖNÖM! MEGY! (A finomítás ráér később, meg a szebb kivitel is. A lényeg, az alapot tudja!) KÖSZÖNÖM!
Viszont azzal még mindig bajom van, hogy "CSAK, mert annak ilyenkor így kell kinéznie...." De miért? Szerintem az INPUT egy olyan több típust is felvehető objektum, mely megadása és felprogramozása szükséges a feladathoz. A gondom csak az, hogy sehol nem találtam olyan leírást, hogy FILE esetén az objektum megadása: <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">. Példaprogramot sem találtam mely pici, a HTML és php részt egyaránt magyarázattal tartalmazná. Mindenhol csak részletek vannak, a HTML-nél a HTML, a php esetén a php rész. Megpróbálok egy picit összedobni, kirakni ide példának.
KÖSZÖNÖM, megy! (táncolós figura!)
-
liksoft
nagyúr
Köszönöm. Ezt már átnéztem, ezért írtam, valami nagyon nem tiszta, mert nem értem. A nevet megkapom, át tudom adni, megvan a cél könyvtára is, és a move_uploaded_file nem csinál semmit. Ha máshogyan kell, akkor abban kérek segítséget, ha ezzel, akkor a paramétereket cseszem el, vagy a környezetet, vagy a programot, vagy a metodikát, vagy.....
Harmadik napja próbálok egy típus nélküli vizsgálat nélküli copy-t A-ból B-be, és nem megy. Vagyis ha nincs működő kód "hülyegyerek" magyarázattal, akkor nem fogom megérteni. Én ott tartok, egy ablakot sem tudok megnyitni fix mérettel, de erről le is tettem, mert nem kell. De itt ugyanúgy logikai hibám van, amit nem tudok feloldani. Ez NEM PASCAL, azt könnyen olvasom, írom. Abban régen a 32000 soros program sem okozott gondot DMA kezeléssel, file műveletek közbeni zenelejátszással sem (amihez a teljes file-kezelőt át kell venni, mert a DOS egyszerre 2 file műveletet nem kezel, ráadásul DMA és interrupt kezeléssel.De ez itt totál más! Érzésem szerint objektumok tömkelege, melyek felprogramozását nem ismerem. Innen meg egyenes út a bukás.
-
liksoft
nagyúr
Szervusztok!
Segítséget kérnék. Kezdő vagyok, de NAGYON!!!!!
A gondom, hogy nem tudok file-t feltölteni. Valamit nagyon elnézek, vagy piti dolgon csúszom el. Ugyanakkor mivel tanulni szeretnék, nem a meglévőm mutatnám meg, én szeretném oda alakítani amit kérek.
A file kiválasztását <INPUT TYPE=file -ként próbálom (valami vissza is jön, de lehet nem jó) és az így kiválasztottat szeretném egy $xxxx változóban lévő könyvtárba tenni a serveren.
Kis magyarázatnak hozzá extrán örülnék. Köszönöm előre is! -
liksoft
nagyúr
válasz
supercow #21145 üzenetére
Aha. Közelről nézve Java, távolról már csak Script......
Csak a feszkót próbáltam oldani....
(Valamint ilyen szinten szerencsére még tudom. De innentől jön a tanulás, innen szép nyerni.- A DOS Pascal, Assembler azért ettől messze van. Ott azért régen sikerült még C++ alá is írni rutinokat. Régi szép idők..... Meg Z80 rendszerprogram írása....)
-
liksoft
nagyúr
Sziasztok!
Egy cikluson belül íratok ki print utasítással egy státusz értéket. Sajnos most egymás alatti sorokban. Létezik olyan, hogy "ugrás sor elejére" vagy "ugrás egy sorral feljebb"? Mert akkor ugyanott jelenne meg. Számomra a fontos, hogy megy a ciklus, semmi más.
-
liksoft
nagyúr
Most kerestem rá, és igen! Egy ilyen kinézet tökéletes, ha van feltölt, átnevez/töröl, könyvtár létrehoz/töröl/átnevez. A .. és könyvtárnév a navigációhoz már tökéletes.
Ahhoz, hogy szervizesként el lehessen távolról is érni szükség esetén a "szerszámos ládát", untig elég.
Igen, igazad van, egy nap elég. Pascalban nekem is az lenne, de a C-t pont azért nem szeretem mint a php-t. Tömör, időnként olvashatatlan. Valamint annyi utasítás van benne, hogy ha nem naponta használom, kimegy a fejemből. (Nem véletlen, hogy sok helyen a RISC procik magasan verik az "intelligenseket"
)
-
liksoft
nagyúr
Szép Estét!
Keresnék egy mini filemanagert. Amiket találtam, azok fullosak, vagy nem mennek.
Igény:
1. Ahonnan indul, az a root számára, vagy megadható mi legyen (jobb lenne).
2. Login+password. (Azonosítás nélkül ne indulhasson.)
3. File feltőlt, letölt, fent töröl, átnevez.
4. Könyvtárba belép vagy visszalép, létrehoz, töröl.
5. Persze egymás alatti sorokban láthatóak az elemek. (mint itt ezek a pontok)
Az nem érdekel, hogy van-e baloldalt tree vagy nincs. Ha egy txt file-ban kell megadni a név+password+root adatokat, az sem gond. Nem kell grafika, ikonok, csicsa (kiráz a hideg tőlük mint a hiénát az oroszlánkirályban....).
Vagyis FAPADOST keresek. Egy kritérium fontos, php 5.2 vagy előtte verzión menjen. Olyan érzés, mint régen DOS 3.0 alatt.Ha nem sort-olt a kiírás, még az sem érdekes!
Ilyen tökéletes lenne. Tud valaki ilyent?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- EAFC 25
- Witcher topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest