- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
vic999 #19528 üzenetére
Azzal kezdted, hogy informaciot szeretnel nyerni. Mi a kerdes, mert az nem volt?
1. Valaszt varsz, hogy az ismerosod milyen iranyban induljon a fejlesztessel?
2. Az a kerdes, hogy a koncepcio ertheto e, es ez alapjan megvalosithato e?
3. Azt szeretned tudni, hogy itt a forumozok kozul valaki megcsinalna e?
4. Az a kerdes, hogy a forumozok tudnak e valakit, aki ezt megcsinalna?
5. Igazabol tokmindegy, csak mukodjon mar, van penz boven fejlesztesre. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
A tavoli szerver hozzaferheto szamodra?
Csinalj oda egy masik php fajlt, ami ott megnyitja a logodat, es visszaadja az utolso x bejegyzest. Es otthonrol ezt a php fajlt nyitod meg, igy a neten keresztul csak mar a keves info jon.
Bar mintha biker is igy ertette volna az adatkozlo scriptet. -
cidalain
veterán
válasz
zmb668 #19298 üzenetére
De ha t itt is az van irva hogy kotelezo
The action and formaction content attributes, if specified, must have a value that is a valid non-empty URL potentially surrounded by spaces.
Ha meg van adva, akkor muszaj erteket adni neki, ami egy nem ures ervenyes URL, es nem lehet benne space sem.
A kovi bekezdesben arrol van szo,hogy az action element egy submit button elementje, es ez esetleg ugyanaz mint az o owner formjanak, na akkor uresen lehet hagyni.
-
cidalain
veterán
válasz
Boryszka #19296 üzenetére
Akkor sem hagyhatod uresen, nem szabvanyos. Lehet hogy ez egy hanyagul konfiguralt home szerveren elmegy, de normal esetben nem jo.
Ha a fajlod akarmi.php, akkor ird bele nyugodtan ugyanazt az action-hoz
En pl a $_SERVER[PHP_SELF]-et szoktam hasznalni, ami ugye az aktualisan futo fajlnevet adja vissza relativ eleresi uttal. De mivel ez php valtozo, igy html kodba (pl nalad ez a resz html kod) kozvetlenul nem irhato, csak <? ?> koze.
Kicsit tovabbnezve a kodot, jotanacsok.
Elsonek kapcsolodsz az adatbazishoz, majd vizsgalod, hogy adott e meg felhasznalot, jelszot. Eloszor ezeket vizsgalnam, ha itt nem oke, akkor felesleges kapcsolodni a bazishoz.$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
if ($username and $password) {
Itt az if mindig tovabbmegy true-val szerintem
igy kellene $username=="" and $password==""if ($db = mysqli_select_db($con, 'test'))
{
echo "Sikeres kapcsolódás az adatbázishoz!";
}
else echo "Minden mező kitöltése kötelező!
Itt az else agnal megjeleno szovegnek koze sincs a feltetelhez. Ha else aghoz jut itt, akkor a "nem sikerult az adatbazishoz csatlakozni" szoveg kell. -
cidalain
veterán
válasz
Boryszka #19294 üzenetére
<form action = "" method = "POST">
Action = semmi.
Mit csináljon, a submitra? Post fejreszben továbbítsa az adatokat a hova? Sehova. Mert nincs megadva.oda az aktuális fájl nevét kellene megadni.
Illetve ez a fájl php kiterjesztésű ugye? Nem html, mert úgy nem jo eleve. -
-
cidalain
veterán
Hat nem tudom mibol latod hogy azok Stringek
Mivel Select COUNT van elotte (aminek adjuk ezeket az aliasokat), igy eleve nem lehet string, mert az SQL count szamot ad vissza. Egyertelmuen. Igy biztosan nem stringet osztunk stringgel, hanem szamot szammal.Az eredeti problemahoz:
Van ket ertek adatbazisban, es ki kell ezt a kettot iratni, megy egy harmadikat szamolni ebbol a kettobol.
Ehhez 4 SQL selectet hasznalni, es meg a szamitast is itt vegezni netto idopazarlas szerintem.
Select gyozelem szama
Select reszvetel szama
Az osztast meg php-val elintezni a kiiratas elott
Csokolom. -
cidalain
veterán
válasz
Tomancsek #19184 üzenetére
ha direktbe megnyitod böngészővel, akkor nem megy át a kód az apache szerveren ami értelmezi. és mivel a np++ban direkt fájeléréssel éred el a fájlt szerkesztésre, ezért a böngészőnek csak úgy tudja továbbdobni, nem a szerveren keresztüli elérési útját (hisz azt nem is ismeri a np++)
azt gondolom, hogy ennek az első pillanatban látszódnia kellett volna, a böngésző címsor elárulta mi a hiba. és, ha ide megfelelően beírod a hibajelenséget, talán egyből rá is mondtuk volna: a nem fut le a php kódom nem ugyanaz mint a a php kódom kint virít a képernyőn, ahelyett, hogy az eredményét írná ki.
-
cidalain
veterán
válasz
bambano #18475 üzenetére
oké, de a probléma lényege, hogy nincs "elkészült xml fájl"
Ez eleg nagy problemanode milyen tool-t akarsz letolteni ami milyen xml fajlt general milyen adatokbol?
Ez szerintem annyira specifikus (kezdve a hol es hogyan vannak a kiindulo adatok, majd hogy mi a kovetelmenye az xml fajnak) hogy ehhez biztos a sajat tudasodat kell adni, ez nem lesz keszen sehol. Az hogy az XML-t osszerakd, ahhoz meg akkor mar felesleges tool, mert ez a legegyszerubb resze: csak kiirkalni a sorokat fajlba
Aztan lehet hogy rosszul ertelmezem a feladatot. -
cidalain
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #18446 üzenetére
Szoval kb olyan a kerdes, mintha bolti eladot akarnal 2 het alatt vakbelmutetre kikepezni 2 het alatt... Szerintem nem lesz valami produktiv az ember 2 het utan.
De persze el fog tudni potyogni, csak minden feladat 80%-at a google-ozes fogja kitenni. Szerintem. -
cidalain
veterán
válasz
Thrawnad #18380 üzenetére
nem teljesen értelek pontosan. de ha igen, akkor:
SELECT * FROM bejelentkezesek
WHERE nap='$ma' AND honnan = '1'
ORDER BY mikor DESC
LIMIT 3ez a lekérdezés lekérdezi a bejelentekézeskből azokat az értékeket ahol a nap=$ma, a honnan=1; ÉS a listát mikor szerint csökkenőbe teszi ÉS visszaadja neked ebből az első 3 bejegyést.
eredményeképpen egy 3 elemű tömböt kapsz vissza, melynek mindegyik eleme egy egy sor tömb.
ha egy sorból semmi másra nincs szükséged csak a mikor-ra, akkor lehet egyszerűsíteniSELECT mikor FROM bejelentkezesek
WHERE nap='$ma' AND honnan = '1'
ORDER BY mikor DESC
LIMIT 3Ekkor egy 3 elemű töbmöt kapsz vissza, ahol mindegyik elem már konkrétan a mikor
lekérdezés után:
$mikorok = mysql_fetch_array($csekkolotabla);
$mikor_1 = $mikorok[0];
$mikor_2 = $mikorok[1];
$mikor_3 = $mikorok[2]; -
cidalain
veterán
válasz
The DJ #18279 üzenetére
Nekem multkor nem ment a CRON feladat (atkoltoztek uj szerverre, ujon meg mar nem futott automatikusan).
Kb 1 honapig zargattam oket, hogy oldjak mar meg, mert biztosan nem user error, mivel eddig ment... De legalabb ingyen volt.
Mondjuk mondd meg az ugyfelnek, hogy kicsit jobban vigyazzon az FTP hozzaferesere. Ne mentse bele a totalcommanderbe/winscp-be, mert az onnan siman kiszedheto... -
cidalain
veterán
válasz
Randomized #18186 üzenetére
akkor az urlap elment, es kiertekelesre kerul, mert az adatok bemennek a session valtozokba.
Namost vagy ebben a php-ban van gebasz az urlapfeldolgozas utan es nem tolti vissza hogy haho befejeztem, vagy a js kododban van valami gebasz. -
cidalain
veterán
válasz
The DJ #17955 üzenetére
Fuu ez kxxva kaotikus igy estefele. Na tobbek kozott ezert ruhellem a keretrendszereket. Mert olyan megrendelo jincs aki ne akarna belenyulkaltatni a kodba. Aztan lesznek azbilyen katyvaszok. Jo esetben csak 5 kulonbozo programozo takolt bele
Van viszont checkout.registration. kiprobalhatod a szkripted hogyha az elso sorba azt irod hogy page=checkout.registration.
Ebbe atirni, vagy mittudomen. Ez vaktaban lovoldozes reszemrol, ne vedd ugy hogy ertek hozza
<?php
$this->enabledForms['Virtuemart Registration Form'] = array('requestVars' => 'option=com_virtuemart&page=checkout.index',
'formName' =>"adminForm",
'ignore_condition' => 'task=logout',
'tagToPlaceCaptchaBefore' =>'<input type="submit"',
'verifyOnVars' =>'option=com_virtuemart&func=shopperadd',
'redirectOnfailure' =>JURI::base()."?page=checkout.index&option=com_virtuemart" ,//JFactory::getURI()->toString(),
'skipAJAXVerification' => false,
'isVertical' => false,
) ;
?> -
cidalain
veterán
válasz
The DJ #17951 üzenetére
Persze azt lattam hogy tpl-ek vannak de nem volt meg a regisztracio tpl-je.
De mar megvan, abba a teljesbe amit utobb kuldtel:
checkout/login_registration.tpl.phpEz az erdekes, hogy itt mi van, mert neked ebbe a tpl-be kellene valahogy belegyurni a captcha kodolos szart
Pontosabban az ebben levo regisztracio urlaphoz kellene kapcsolni.
Siman kellene benne lenninvalami formnak, es annak mas neve kell hogy legyen, nem adminForm
Fel tudod tenni mutiba ezt a tpl fajlt? -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
martin66 #17945 üzenetére
Szoval akkor
Ha structure = TEMPLATEPATH."/images/"Akkor valahol a TEMPLATEPATH-nak ennek kell legyen beallitva: "zpanel/hostdata/zadmin/public_html/domain/wp-content/plugins/Tevolution/tmplconnector/monetize/templatic-custom_fields/"
Vagy valami nagyon hasonlo.Mert ha nem ez van, akkor te ide varod a mappaletrehozast, de persze az nem ide hozodna letre.
Ha ez valahol van, akkor valami configban lenne, esetleg a wp-load.php-ban.
De egyebkent nagyon gyanus ez, hogy annak esetleg valtozonak kellene lennie.
Probald mar ki hogy eleje irsz egy dollar jelet:
$TEMPLATEPATH (minden elofordulasnal)Vagy probabol kikommenteled a structure = sort, es csinalsz egy masikat:
//$structure = TEMPLATEPATH."/images/";
$structure = "kurvaelet/";Hogy ekkor letrejon e a kurvaelet mappa a php fajl mellett. Ha igen akkor ez nem jog baj
Na jo:
Nem ertelmeztem csak javitottam par dolgot, meg atrendeztem az elso es az utolso sor valtozatlan, ugyhogy ezt a reszt eleg cserelni, minden mas az eredeti.require("../../../../../../wp-load.php");
$uploaddir = $TEMPLATEPATH."/images/tmp/";
if(!is_dir($uploaddir))
{
if (!mkdir($uploaddir, 0777, true))
{
die('Failed to create folders...');
}
}
$nam = $_FILES['uploadfile']['name'];
$upload = ''; -
cidalain
veterán
válasz
martin66 #17940 üzenetére
Van annak valami oka hogy van egy structure-od, amihez hozzaadsz egy tmp mappat, majd ugyanez a komplett cucc 6 sorral kesobb egy uploaddir?
En az elejere tennem az uploaddirt, es azt hivatkoznam mindenhol, a structure-t meg kiszednem a francba.
Masik kerdes:
Mi a TEMPLATEPATH?
A warning uzenet a php helyet jeloli, nem azt kell irhatova tenned. Hanem ahol az images/tmp mappa van.! -
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17928 üzenetére
Rakontrazok: de a net eleres is hogy menne mar el? Se laba, se farka...
Oke, megyek aludni. -
cidalain
veterán
válasz
martin66 #17922 üzenetére
Max filesize 2M kevesnek tunik.
Nem nagyobb veletlenul a kepfajlod mint 2 mega?
Meg az upload_tmp_dir vagy valami hasonlo lehet problema, mert az ideiglenes fajlfeltoltes temp az oda menne (ahonnan aztan a move_uploaded_file fuggyveny atteszi a helyere)
Ha nem akkor passz. -
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17908 üzenetére
Persze, nyilvan ajaxos autosave adatbazisba esetre gondoltam.
-
cidalain
veterán
válasz
don_peter #17905 üzenetére
Ez szerintem nem php jellegu kerdes.
Hacsaknem bejelentkezeshez kotott az iras, mert akkor lehetne a profiljanak adattablajaba valahova elmentegetni a cuccost.Egyeb esetben nem jarhato a szerverre mentes (ip azonositas nem jo, mert ugye ahogy irod valtozhat. Munkamenet azonositas szinten kiesik)
Lokalis mentes sutiben jarhato lehet, de az meg javascript szerintem.
Mindenkepp fajl alapon mentenem, memoria nem jo pc restart eseten (pl aramszunet)Egyebkent minden ertelmes ember kopizgatja ha hosszut ir. Sot a blog.hu megtanitott arra is hogy elkuldes gomb megnyomasa elott is csinaljak egy ctrl+c nyomast.
-
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17901 üzenetére
ja. szerintem is hiányzik valami infó.
-
cidalain
veterán
válasz
PowerBuldog #17898 üzenetére
Mondjuk ha konkrét megoldás kell, akkor az a minimum hogy konkrét alapot adj.
Tehát kellene a "meglévő XML".Másrészt az a struktúra "amit másoltál" az eleve egy normál XML struktúra.
Nem értem hol a feladat akkor, nem kell alakítani semmit sehova.update: "az XML már készen van". Készen kapod vagy te csinálod?
Ha te csinálod, akkor nem lenne egyszerűbb már eleve úgy csinálni ahogy kérik hogy kinézzen?
Tényelg nem hiszem el, hogy kell egy XML output akkor csinálsz egy másfajta XML outputot, majd csinálsz egy XML átalakítót. Mindezt úgy hogy nem értesz a PHP-hoz? Tényleg a legbonyolultabb megoldás kell?(úgy látom már megint szegény egyetemistáknak olyat kell csinálni amihez halovány lila dunsztjuk nincsen.
még jóhogy nem orvosi topic, mert ott gondolom olyan kérdések mennek, hogy hogyan kel vakbelet operálni egyszerűen úgy hogy nem akarjuk megtanulni az alapokat...) -
cidalain
veterán
válasz
Babetta-X #17849 üzenetére
A felhasznaloi oldal elemzese, csakis oldalszerkezet, design felhasznaloi elmeny alapjan lehetseges szerintem, ehhez meg nulla koze van a php-nak.
A HTML szerkesztes topic esetleg talan. A kinezet ugyeben meg inkabb valami grafikus, design topicban kellene korbenezni -
cidalain
veterán
válasz
disy68 #17836 üzenetére
Ki is fogom, koszi.
Aztan majd ha jutottam valamire beszamolok.
(A pelda phpinfobol generalt html-em azert kicsit kaotikus forraskodilag. Igazabol kell csinalnom egy tipikus html-t amilyet majd hasznalni fogok: div, table, img, p, h1-3 tagek lesznek csak meg linkek talan. Stilus kulon css-ben ha lehet) -
cidalain
veterán
Pont ezt próbáltam, és nem fordítja át maradéktalanul, hibátlanul a html formázásokat.
Eredeti HTML
Konvertált PDF -
cidalain
veterán
Nem ismer valamelyikőtök egy jó, (lehetőleg ingyenes) PHP alapú HTML to PDF konvertert?
Jó lenne, ha a html kép/táblázat/div formázásokat is rendesen ismerné.(Amit eddig próbáltam, az pl a float:right-ot nem csinálta meg, a képnek volt mindig kerete. Jó lenne ha nem kellene semmi specifikus beállítás a dokumentum létrehozáshoz, hanem minden dolgot a HTML-ből venne. tulajdonképpen azt szeretném ha a PDF output ugyanolyan legyen mint a HTML)
Azért lenne ez jó így, mert a HTML eleve készen van. Ha netán változik a HTML sablon, akkor automatikusan változna a PDF-ekben is.
Ha ez így nem járható, és mindenképpen bele kell programoznom egy layoutot a PDF konverterbe, akkor esetleg olyanra is adhattok tippeket (bár ez sablon változás esetén dupla munkát jelentene) -
cidalain
veterán
válasz
supercow #17821 üzenetére
Ha gomb-gondod van az egeren akkor a mikrokapcsolo-csere megoldas!
A milyen egeret vegyek topic osszefoglalojaban van egy tipus amit erdemes venni, es egy nev is hogy kitol. 500 ft a 2 db kapcsolo. Utana olyan lesz az egered mint az uj. (Ott egyebkent mast nem erdemes kerdezni, mert tenyleg jo egereket ajanlanak csak, 10e Ft-nal kezdodoen. Osszefoglalojukban azonban van par 5-10e kozott.)
De ha intellimouse-od van akkor az nagyon jo, erdemes gombozni, ha egyeltelen az a baja. -
cidalain
veterán
válasz
sztanozs #17796 üzenetére
Jaja. Te kicsit szakszerubben fogalmaztal.
De a lenyeg az hogy latni kellene a teszt kepeket, aztan arra ra lehetne mondani hogy igen ezzel erdemes foglalkozni, es milyen iranyban kell elindulni.
Vagy hogy hagyja a francba, mert mar-mar OCR szintu analizalast kellene irni hozza. Csak ez OPR lenne optical picture recognition -
cidalain
veterán
válasz
Creepkiller #17793 üzenetére
Hat ez macera:
Ami konnyites lehet, ha a nagykep mindig ugyanakkora, a kiskepek helye a nagykepen mindig ugyanaz, es a kiskepek ugyanakkorak (legalabbis az adott helyen levok). Mert akkor ki lehet merni, es egy adott algoritmussal kikapni a kiskepeket az input kepbol.Ha a nagykep mindig masfajta, a kicsik is osszevissza vannak, netalan meg kicsit elforgatva is lehetnek, akkor eselytelen. Rohadt bonyolult algoritmilus kellene ami pixelenkent nezi a nagykepet, es megallapitja hogy az adott pont vajon feher keret e vagy pedig a kimentendo kiskep resze e.
-
cidalain
veterán
Lokális szerveremen frissítettem a PHP-t 5.2.3-ról 5.4.45-re.
Az egész szerver úgy tűnik hogy belassult. lassabban töltődnek be az oldalak, ilyesmi.
Ez normális? (a régi PHP csak 20 mega körül volt, az új meg 44 mega) Létezik hogy a gépigénye megnőtt? vagy mi lehet a gebasz -
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17782 üzenetére
Az tény, hogy a körítés sokkal nagyobb...
No meg az ára -
cidalain
veterán
Szerintem nem.
De jonnek a keresztkerdesek:
Miert akarod sajat tarhelyre lementeni a pdf-etn mikor elerheto ugye mashol?
En max a kulso linkeket rendszereznem az oldalamon, es ha kell akkor az anyagot a kulso szerverrol mentenem le, amikor eppen szukseg van ra. Ennek veszelye, hogy neha eltunik egy-egy pdf az eredeti helyrol.
Amugy is figyelni kell a kulso pdf doksik sajat szerveren valo elhelyezesere: ha jogvedett anyag van a pdf-ben abbol problemad is lehetne... (Pl beszkennelt konyv) -
cidalain
veterán
válasz
TigerCat #17736 üzenetére
Lehet hogy a modulokkal szívás van, de arra vannak javítások.
Viszont ha a modulokkal x szívás van, akkor a saját rendszerrel n+1 x szívás lesz. Főleg ha egy ember tervezi és kivitelezi, akkor olyan zsákutcákba tud belefutni hogy ihaj, bármennyire is profi programozóról van szó. Saját rendszerhez én teamet grüdolnék 2-3 emberből. Ebből 1-et nagyon, kettőt közepesen jól megfizetnék, és rohadtul úgy vigyáznék rájuk, hogy egyszerre 2 ne akarjon elmenni a cégemtől, de végszükség esetén 1-nek mindig lennie kéne (akár all-in fizetés mellett is), legalább addig amíg a friss tagokat fel nem vértezi az egyedi rendszer sajátosságaival.
Egy egyedi fejlesztésű rendszer a megfelelő fejlesztési dokumentáció, és a fejlesztő nélkül semmit nem ér. (A doksit általában mindenki elhagyja, csak a nagy cégek követelik meg.) És ugye belátható hogy anélkül nincs továbbfejlesztés, hanem újra nulláról kezdődik minden...(#17740) Sk8erPeter:
nekem sikerült neki reggel félálomban leírnom azt a fasságot hogy css5, a html5+css3 helyett -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #17730 üzenetére
Illetve mi az oka, hogy nem lehet open source?
Egy embernek ez iszonyat meló nulláról. Még akkor is ha saját keretrendszert használ. Az meg nektek nem jó, mert ha 2 év múlva felmond, az utódja 1 évig csak a rendszert értelmezi, hogy a másik mit miért hogyan gondolt. Míg keretrendszer esetén ehhez elég 1 hónap.
Keretrendszer esetén sem megy egyik napról a másikra. Írtad is a tesztelést. Az egyedi kódnál nagyon sok tesztelés kell. Nyilván open-source rendszer esetén is, de mivel azt sokan használják, ezért már eleve előtesztelt rendszert kapsz, ami működik is.Bocs a keresztkérdésért, ha nem akarsz, ne válaszolj:
Miért dobtátok a külső céget, aki ezzel foglalkozott? Hanyag volt, vagy drága, vagy lassú? -
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17707 üzenetére
kikódolás után ez lesz belőle:
<p>dqwed</p><p><br></p><p><html></p>
szóval jónak tűnik. -
cidalain
veterán
válasz
Thrawnad #17670 üzenetére
Mit szeretnel? Tobb oszlopot/sort?
A table-nek nem csinaltal tr-t...
Ami nagyon faj:
A 01...09-et nem ugy generaljuk hogy ha a szam kisebb 10 akkor eleirunk egy 0-t.
Hanem: $formazott_szam = str_pad($szam, 2, '0', STR_PAD_LEFT);
Ahol a 2-es hogy hany karakteres legyen a szam, 0 hogy milyen karakterrel toltse fel ha kevesebb, az utso hogy melyik olyalon toltse fel.
Tehat a fennti atalakitas az 5-ost 2 karakterre alakitja ugy hogy 1 db 0-at ir a bal oldalra azaz 05 lesz belole.Ezzel kapasbol kimarad az if-then-else ag, egy kiiratas lesz, kevesebb a hibalehetosegn attekinthetobb.
Biztosan a teljes meretu kepeket akarod behivni kiskepekkent?
Az a 60 darab toltott vagy 3 percig a tabon. Ehhez celszeru lenne minden keprol egy kisfelbontasu masolatot kesziteni. -
cidalain
veterán
válasz
rantottsajt #17662 üzenetére
Azt kell meghekkelni akinek elmondjak
Vagy fel kell iratkozni a hirlevelre pl. -
cidalain
veterán
válasz
rantottsajt #17655 üzenetére
Minek a promokod, ha nem mondjak el senkinek?
Ha meg elmondjak akkor minek kitalalni? -
cidalain
veterán
Irj mar bele egy print $sql; sort, es akkor legalabb azt nezed meg hogy egyezik e a ket lekerdezes.
Ha igen akkor a vegeredmenynek is kellene, de legalabb a lekerdezesig jo. Ha nem akkor latod hogy ott mar elcsuszott valamelyik valtozo. -
cidalain
veterán
válasz
Sk8erPeter #17622 üzenetére
Kulonosen tableten/ mobilon vicces ez 2015-ben. Android alol eselytelen megneznem
-
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17614 üzenetére
ezt is értem. de amikor még írtam, akkor még a kérdező sem tudta mit szeretne pontosan, akkor meg repkedtek az átlagok
egyébként meg fogalmazzunk sport nyelven. a tempó azt mondja meg hogy átlagosan mennyi idő alatt futottunk le 1 kilométert. azaz nem átlagsebesség [km/h], hanem átlagidő [p/km]
nem tudom miért a futós programok nagy truvája az hogy nem távolságokat hasonlít össze adott időre, hanem adott egységnyi távolságokra mutat időt. hogy ez miért jó azt nem tudomráadásul ha futok sík terepen 8-cal 2km-t, majd hopsz felfutok egy 100 méter magas hegyre 2 km-t 4-gyel, akkor a végén kihoz egy elég buta perc/km számot, aminél totál nyilvánvaló hogy az elején gyorsabb voltam a végén meg lassabb.
-
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17601 üzenetére
értem én azt amit mondasz, de n szám átlagán a számok összegének n-ed részét értjük. Ha n=1 azaz 1 db szám van, arra is értelmezhető az átlag, ami ugye saját maga lesz.
így egy db távolság-idő páros esetén is lehet értelmezni az átlagidőt, bár nem sok értelme van átlagot számítani 1 db mintavételből...(#17603) MineFox54
Pontosan melyik kiszámítása a kérdés?
Edzésvégzés időpontja 2015-06-18 21:18
Edzés típusa Normál futás (edzés)
Edzésmunka ideje 00:54:21
Megtett távolság 10.33 km
Edzés sebessége 11.40 km/h
Edzés tempója 05:16 p/km -
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17597 üzenetére
hát dehogyisnem.
1 út x idő alatt => azaz átlagban x idő alatt tehető meg -
cidalain
veterán
süti kizárt, azt töröltem.
egyébként nem titok az EHF TV-ről van szó, UPC-sként sosem fogok tudni Digisporton klubkézilabdát nézni, EHF TV-n meg csak az nézheti élőben a meccset amelyik országban nem közvetítik élőben. Nem mellesleg az itteni stream nem 50×100 pixeles, és nincs benne béna magyar műsorvezetés, szóval még élvezném is. a böngészőnyelv tippet köszi, következő szezonban kipróbálom.(#17570) Sk8erPeter: Neked is köszi.
-
cidalain
veterán
Ha ez még így menne.
Múltkor akartam sportot nézni élőben, erre kiírta hogy itt nem lehet közvetítési jogi izék miatt. felmásztam egy usa proxyra, hogy majd azon keresztül, erre bakker akkor is azt látta hogy magyar vagyok. Ezután direkt rámentem erre, brazil proxy, és szintén magyar voltam. Nem tudtam átverni az oldalt, valahonnan mindig tudta hogy magyar vagyok, akkor is ha a proxy miatt az IP-m nem volt magyar.
Ezt mondja meg valaki hogy csinálják. Kiveszik az infót az OP rendszerből? Vagy mi? -
cidalain
veterán
válasz
Sk8erPeter #17538 üzenetére
ja, ott van neki a new mysqli....
de az előbb azt írta az admin meg megy neki, és ugyanezt használja kapcsolódáshoz
phpinfo - mert én is nehezen vettem észre csak -
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17534 üzenetére
Talan host problema lesz. Mintha kapasbol a connect nem menne.
Talalkoztam olyannal hogy a localhost nem akart menni. Probald ki a 127.0.0.1-gyel.
Ilyenkor franc se tudja miert a helyi oprendszerben hianyzik a localhost bejegyzes, vagy hibas. -
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17530 üzenetére
PHP verzioja a szerveren?
-
cidalain
veterán
válasz
MineFox54 #17497 üzenetére
ilyenre gondolsz:
https://www.google.hu/maps/dir/Szent+István+út+23,+Győr,+9021/Petőfi+Sándor+sugárút+3,+Szegedehhez nem kell ész mostanában. összecseszed a linket valami űrlap alapján, és rázúdítod a google maps-ra.. 98%-ban jól működik. (a maradék 2% térképhiba, pl ha x városban van Kölcsey Ferenc utca, mellette 5-10 km-re megy Y városban is van, de ott csak Kölcsey néven van a térképen, és te X város Kölcsey utcát keresed akkor az utca szoros egyezése miatt Y város Kölcsey utcára fog vinni.)
kellett nekem litániát írni, megelőztek
-
cidalain
veterán
válasz
creation #17450 üzenetére
nyilván nem ő rakta be így a hivatkozásokat, és az a kérdés hogy mi van ilyenkor.
(#17449) Mr Dini:
nem feltételeztem hogy láma vagy, de akkor pont félreértettem a kérdéstmindenképpen valahogy relatívra kell cserélni az összeset. ha csak 1 fájlról van szó, amiben sokszor szerepel, akkor ügyesen és gyorsan meg lehet oldani egy szövegszerkesztővel is (pl notepad++). ha viszont millóegy fájlban hatmillió ilyen linkhiba van, az eléggé cikis. nincs jó és gyors és kényelmes ötletem.
kérdés hogy a http://localhost eleve benne van a linkek előtt, vagy ezt egy konfig beállításból veszi és illeszti elé. utóbbi esetben könyebb a dolgod.
-
cidalain
veterán
válasz
Sk8erPeter #17429 üzenetére
igen, sejtettem hogy nem jó anyagot töltöttem le, mert nagyon nem olyan volt a struktúra mint a feltelepített verzióban...
a másik jó lesz, ebből a manual install kell nekem. Köszi
+1 kérdés: mit jelent az hogy "thread safe" meg "non thread safe" verzió? -
cidalain
veterán
PHP verzió frissítést hogyan kéne szakszerűen megejteni?
Eddig úgy használtam hogy vettem az Appserv package-ot aztán az feltett mindent ahogy kell, nem kellett gondolkodnom, és utána frissítettem az ini-ket ahogy nekem kellett.
Teljesen oké volt, de ebből már egy ideje nincs frissítés...
Szeretném a PHP verziót az aktuális 5.4.40-re felugrani a jelenleg gépemen lévő 5.2.3-ról.
(Apache-ot, adatbázist nem szeretnék frissíteni)Letöltöttem a php oldaláról az 5.4.40 source code anyagot.
Mi a péket kellene ezzel csinálni? -
cidalain
veterán
válasz
pittbaba #17412 üzenetére
olyan nincs hogy nem lehet
A: csak nem mindegy hogy dolgozol vele 2-3-4 órát, és a végén kapsz egy 30-40 soros kódot.
B: vagy előveszed a korábban ajánlott parasztmegoldást és 2 sorban lerendezed a problémát 10 perc alattmárpedig regex-szel el lehet bíbelődni. pláne ha nem megy álmodból felkeltve.
bármennyire is gány megoldásnak tűnik, én hirtelen biztosan a B verziót választanám. aztán ha nagyon zavar, és sok időm lenne megcsinálnám szépen (=úgyis úgy fog maradni, mert tökéletesen azt csinálja, csak nem szép) -
cidalain
veterán
hú ez így necces akkor már azért.
mert akkor így már gondolkodni kell hogy csak olyan linket alakíthat át, ami előtt nincs href=", és ami után nincs ", illetve azt is figyelni kell hogy nincs előtte <a ........> tag, és utána </a>hisz egy kész linkben is két helyen lehet link
<a href="link.hu">link.hu</a>
és mindkettőt ki kell szűrnöd ebben az esetben hogy egyik sem átalakítandó. -
cidalain
veterán
Na valami csak lesz belole...
Ha mas nem tapasztalat -
-
cidalain
veterán
válasz
Des1gnR #17383 üzenetére
látszik a kikódolt végeredményből hogy ott még jönne valami, hisz nem a </html> taggal végződik az anyag.
hogy ez most itt a hurl.it hibája, vagy esetleg a menetrendek.hu oldalon van valami gixer, amire nem gondolunk...
Update: Request makerrel is elküldtem egy kérést, ott is hiányzott a vége a válasznak. Gyakorlatilag pont innen kellene jönnie a lényegnek. Elképzelésem sincs mi lehet a gond.
Vagyis van, de nem tudom mi a megoldás.
Ha a volán keresőn csinálok egy keresést, majd megnézem a fejlesztői eszközökkel a forrást, akkor látszik hogy tényleg onnan jönne a lényeg.
Ha nem fejlesztői eszközökkel nézem, hanem View-source-szal, akkor viszont újratölt az oldal, és szintén itt van a vége, mint a példában.Vagy hiányzik valami paraméter, vagy valami session probléma lesz, amiről nem tudunk.
Innentől kezd nagyon elszállni a történet... -
cidalain
veterán
válasz
Des1gnR #17377 üzenetére
Ácsi!
Tedd fel Chrome-ra a Request Maker nevű bővítményt.
Csinálj a volán keresővel egy keresést, és utána elemezd ki. Minden benne lesz szerintem ami kell a sikerhez
Ilyen lett: Szolnok-Budapest keresést csináltam, minden mást alapértelmezetten hagytamBudapestet a legördülőből választottam, azért van gondolom utána ID, szolnoknál azért nincs.
Ez jó hír, mert az ID-ket a saját programodból nem fogod tudni megadni. Az EOV X-Y koordináták kérdésesek, mert Szolnoknál is ott van, nem tudom mi alapján kerül oda: Ha mákod van elegendő paraméter csak a HONNAN és HOVA és ezek alparaméterei nem szükségesek -
cidalain
veterán
elsőkörben nyilván azt, ami az űrlapban van.
viszont belenézve a forrásba, van egy valag rejtett űrlapmező, melynek értéke javascripttel töltődik ki. nyilván azt is át kell adni paraméterben.
szóval elsőkörben kell valami (=program, extension, akármi) ami lekapja az összes input mező értékét az elküldés előtt, még kliens oldalon.
ha ez megvan akkor megvannak a paraméter nevek, és értékeik is. ezalapján összeállítható az alkalmazásból a kérés.bepróbálkoztam a legegyszerűbb honnan=Szolnok&hova=Budapest paraméterekkel, de nyilván nem volt elegendő, innen lehet sejteni, hogy a kevésbé fontos paramétereknek nincs default értéke. így tényleg minden űrlapmezőre és értékeire szükség lehet, még a rejtettekre is.
-
cidalain
veterán
válasz
Des1gnR #17373 üzenetére
de nemértem akkor mi a probléma
simán lehet egy oldalt meghívni úgy is hogy POST-ban vannak a paraméterek, nem? emlékszem 1000 éve Delphiben csináltam ilyesmit.(igaz nem olyan egyszerű, hogy meghívod a
www.valami.hu?par1=valami&par2=akarmi linket)Esetleg ezzel tudsz szarakodni: [link]
A destination ez: http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/talalatok.php
Meglesed az összes űrlapelem NAME-jét, adsz nekik értéket, felveszed a paraméterlistát, aztán elküldöd.
Elvileg jön majd valami válasz. Ha az jó, akkor meglesed az oldal által küldött Request-et, aztán azt beépíted az alkalmazásodba. -
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17321 üzenetére
Nem tudhatod, lehet hogy az ketto muvesznev
-
cidalain
veterán
hát pont ezaz. én biztosan nem hagynám így elkanászodni a megrendelőt.
biztos lehet nemet is mondani egy felkérésre. van az a pont hogy valami értelmetlen. ez pont olyan szitu.
vagy bemondanék egy rohadt nagy számot + hosszú fejlesztési időt, aztán szívjon vele más. ha meg mégis elfogadják, na mondjuk akkor gáz van, de legalább lesz pénz, és van rá idő -
cidalain
veterán
válasz
Joci93 #17285 üzenetére
űrlap lehet a sima text beviteli mező is, az meg nem kötött. azt ír be amit akar.
az a baj hogy adott a tárhely, és nincs rajta adatbázis?
ha igen, én nem szarakodnék fájl alapú tárolással, elő kell fizetni egy normális adatbázisos tárhelyre. 10/év alatt már vannak. nem éri meg a vesződséget, amit nyerne a vámon a megrendelő elbukná a réven... -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Heimdallr75 #17270 üzenetére
En ugy veszem le hogy a lekerdezesek keszen vannak.
Tobb is van mindegyikre egy kulon kulcsszoval szeretne hivatkozni.
Csak a szovegszerkesztot nem ertem. Oda kene beirodnia a lekerdezesek eredmenyenek? De a szovegszerkesztonek nincs koze php-hoz.
Vagy wysiwyg editorrol van szo? -
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17198 üzenetére
Jaja, látom megy a jövőbelátó képesség. előbb megírtad a pontos problémát, minthogy megkérdeztem volna
az a beállítás nekem ON állapotban van (volt).Péternek is köszi, át fogom nézni az alternatív megoldásokat; és valóban, tényleg nem konstansról van szó
-
cidalain
veterán
Érdekes módon egyébként a lokális környezetemben nem csinál problémát, simán elmentődik a dolog az escape nélkül is. Éles szerveren meg ugye kiakad.
Beletéve az escape-et a localhoston belementődnek a \ jelek, viszont az éles szerveren meg úgy van ahogy írtad, nem mentődik el.
Akkor a kérdés a következőkre módosul: hol lehet ezt konfigurálni, vagy mi lehet elállítódva az én helyi szerveremen, ami ezt produkálja? Nyilván ez egy eléggé behatárolt helyen kell hogy legyen valahol.
-
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17193 üzenetére
ajjaj. nekem belementette az adatbázisba a \ jeleket is mint a huzat
$update="
UPDATE config
SET config_head_end_script = '".mysql_real_escape_string($_REQUEST[head_end_script])."'
WHERE config_lang = '".$ADMLNG."'"; -
cidalain
veterán
Sziasztok. Kis segítség kellene.
Űrlapon kersztül szeretnék Javascript forráskódot beszúrni adatbázisba.A forráskód tartalmazhat ", és ' idézőjelet is. A mysql_real_escape_string() függvény nem jó, mert akkor belementődik az összes \ a kódba, így nem fog normálisan működni a Script.
Vagy minden kiolvasáskor meg futtassak a kódon még egy str_replace(" \' "," ' ",$string); dolgot?Hogy kellene ezt kulturáltan megcsinálni?
-
cidalain
veterán
válasz
Kicsi Én #700 üzenetére
igenis tessék csak nagybetűkkel írni mindenhol a GET, POST, REQUEST és hasonló kifejezéseket.
mindenhol!
<form name='akarmi' method='POST' action='$_SERVER[PHP_SELF]'>$_POST['x']
$_GET['y']
$_REQUEST['z']demég a sessionváltozókat is:
$_SESSION['q']
nem nagy művészet, ugyanannyiba kerül nagybetűvel írni, és lám működni is fog (tény hogy ez lehet beállításfüggő, de a nagybetűkkel még sohasem, volt bajom)
-
cidalain
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest