- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5989 üzenetére
Szóval, néhány doctrine_shame_(int).yml tipusú fájlt nem abba a könyvtárba tárolja ahol maga projekt születik. Jelen esetben: nem a E:..\jobeet mappában hanem a C-n egy távoli könyvtárba.
Ezekre csak addig van szükség míg SQL-be föl nem építi az adatbázis szerkezetét?
Ha továbbra is szükség van rájuk(YML), meg lehet adni valami értelmesebb mentési útvonalat? -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5987 üzenetére
Kösz. Most már működik.
Megoldás: Az Apache php.ini fált a C:\Windows könyvtárba másolni.
Néhány doctrine:shame fájlt nem a projekt mappájába ment hanem a C-n egy eldugott könyvtárba. Be lehet állítani, hogy hova írja ezeket a fájlokat?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5984 üzenetére
Ezt tudtam kiolvasni a fájlból:
Configuration File (php.ini) Path => C:\Windows
cmd-ben:
C:\Users\Brown>php --iniConfiguration File (php.ini) Path: C:\Windows
Loaded Configuration File: (none)
Scan for additional .ini files in: (none)
Additional .ini files parsed: (none)Ugye a Windows könyvtárban nincs meg ez a fájl.
Megpróbáltam azt, hogy ide bemásolom az Apache php.ini-jét aztán megkínáltam a cmd-t a következő paranccsal:
symfony doctrine:insert-sqlHibaüzenet (a sok közül) :
PDO Connection Error: SQLSTATE[HY000] [2002] Nem hozhatˇ lÚtre kapcsolat, mert
cÚlszßmÝtˇgÚp mßr visszautasÝtotta a kapcsolatot. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5978 üzenetére
Engedélyezve van a PHP.ini-ben mégis fennáll a hiba. A parancssorban nem láttam másik php.ini-t. Vagy nem tudom mit kellene néznem.
A többi fórumon is csak ezt tanácsolják: engedélyezd a pdo_mysql-t.
extension=php_pdo_mysql.dll engedélyezve van
>> doctrine Loading data fixtures from "E:\easyphp\www\jobeet\data/fixtures"
Couldn't locate driver named mysql -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5980 üzenetére
Ez a font nem rossz. Jelenleg most az csináltam, hogy minden bal oldali menüt lekicsinyítettem, aztán ha kell akkor csak rákattintok és előjön utána meg vissza ugrik. Így egy fokkal jobb már.
De tényleg jobb lenne legalább egy 1400-as szélesség. A magasság nem lényeges. -
n-tek
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #5972 üzenetére
chwon-t probálom, de nem sikerül. Hibaüzenet: Warning: chown() [function.chown]: Unable to find uid for 3435
kód:
mkdir($dir, 0777);
chmod($dir, 0777);
$owner = "3435";
chown($dir, $owner);
azért használom a 3435-t, mert a safe mode hibaüzenetben azt írja, hogy a 3435-ös uidnak nincs hozzáférése, a mappához amit a 33-as uid birtokol. Előre is köszönöm a segítséget. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5971 üzenetére
Azt írja ki, hogy:
PDO támogatása : engedélyezve
PDO driver : nincs utána semmi, gondolom nem engedélyezett.A környezeti változóknál egyébként (PATH) magam adtam meg a php elérési útját.
-
n-tek
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #5967 üzenetére
a tulajt hogy tudom beállítani? a php fájl futása során keletkezik a mappa.
lehet h nagyon hülye kérdés, de még kezdő vagyok. hogy tudom kikapcsolni a safe mode-t?
Köszönöm -
barnam_
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5951 üzenetére
Töröltem a thumb paddingját, a gdtumb-ban a float-t, a gdtumb a-ban a display-t átírtam inline-block-ra, de nálam (firebuggal és átírva a fájlokat is) új sorba teszi, nem jobb oldalra. Vagyis akármit csinálok, ha a gdthumb-ban a float-t törlöm, új sort kezd.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5949 üzenetére
Ja igen, itt az url: [link]
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5946 üzenetére
A .thumb osztályban biztos hogy csak ennyi van, mert ennyit írtam bele.
Viszont a plugin (GD Star Rating) CSS-e beleszólhat (holott a sémában úgy állítottam be, hogy ne vegye figyelembe.) Viszont abban nem tudom hol keressem
Feltöltöttem ide, hátha van aki okosabb nálam és megtalálja melyik osztály felelős érte -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5935 üzenetére
Hát ez szerintem nekem már nem kellene. Ennyire nem lesz bonyolúlt a rendszer.
RedSign: Ennyire szerintem nem.
Ami nekem az elképzelésem volt.
pl:
0 joggal rendelkező -> commentelés, oldalás, stb
1 joggal rendelkező -> tartalom beküldés + 0-ás jog
2 joggal rendelkező -> mindenValami ilyesmire gondoltam
//tartalom beküldése
if (isset($_SESSION[jog] and $_SESSION[jog] >= 2))
{
echo 'blablabla';
}
//tartalom módosítása
if (isset($_SESSION[jog] and $_SESSION[jog] >= 3))
{
echo 'blablabla';
}stb stb stb
Szóval nem akarom én túlbonyolítani, nem lesznek különböző csoportjaim. Aki csak ezt teheti, a másik meg csak azt teheti meg. Így maradok a sima session kezelésnél.
A későbbiekben más oldalakon ha szükség lesz rá akkor lehet belevetem magam. Addigra már az oop-vel is képben akarok lenni meg a symfonyval. -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5932 üzenetére
Értem! Akkor neki is ugrok!
Kicsit rugalmasabb, ha a felhasználók táblába jogosultságonként felveszel egy boolean (vagy mysql esetén tinyint(1)) értéket, és azzal jelzed, lehet-e olyat neki, avagy nem. Bejelentkezéskor mented sessionbe, és bármikor később eléred.
Ezt nem inkább úgy érted, hogy csinálok egy másik táblát, pl jogok alatt, és ott megadom nei egyeségel azt, hogy az:
1-es joggal rendszelkező ezt meg ezt teheti
2-es joggal rendszelkező ezt meg ezt
stb...Szerk.: Jelenleg így néz ki a felhasználó tábla.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5917 üzenetére
A firefox Web Developer kiterjesztése tényleg az egyik legjobb. Most Chrome-t használok, de a firefox-é jobb.
Upsz, most jöttem rá, hogy ez nem a Firebug. Azt használtam amíg firefoxt használtam. Majd ha kijön a 4-es róka kipróbálom azokat amiket mondtál.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5911 üzenetére
A PHP fájlt töltöm fel.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5906 üzenetére
Igen, ha lementem html-be és azt ellenőrzöm akkor helyesnek találja. De ha php fájlként ellenőrzöm akkor nem.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5900 üzenetére
Rosszul érzed.
Tisztában vagyok vele hogy csak html kódot olvassa ezért nem értem miért ír ki hibát a validátor.
Validator szerinti hibák:
Line 3, Column 61: DTD did not contain element declaration for document type name
Line 4, Column 13: there is no attribute "XMLNS"
Line 4, Column 53: there is no attribute "XML:LANG"
Line 4, Column 58: element "HTML" undefined
Line x, Column z: element "összes <tag>" undefinedA switch.php meghív egy osztályt melyben a következő fv. van.
function kapcsolat() {
echo "<p>info@kapcsolat.hu</p>";
}
Ha ezt elmentem html-be (<p>info@kapcsolat.hu</p>), akkor jó, de ha így, fv.-ként meghívom, akkor nem. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5884 üzenetére
helyes kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu" >
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style type="text/css" media="screen">
@import 'css.css';
</style>
<title>switch</title>
</head>
<body>
<a href="?t=kapcsolat">Kapcsolat</a>
<a href="?t=info">Info</a>
<a href="index.php">Főoldal</a>
<p> Minden jog fentartva.</p>
</body>
</html>PHP-ban:
<?php require('switch.php'); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu" >
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style type="text/css" media="screen">
@import 'css.css';
</style>
<title>switch</title>
</head>
<body>
<a href="?t=kapcsolat">Kapcsolat</a>
<a href="?t=info">Info</a>
<a href="index.php">Főoldal</a>
<p> Minden jog fentartva.</p>
</body>
</html>Ha az Info-ra kattintunk megjeleníti : echo '<h3>Információk:</h3>';
Tehát helyesnek kellene lennie és mégsem az.
-
LW
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5892 üzenetére
-
LW
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5889 üzenetére
Nem teljesen. Asszem php.net-en találtam ezt a pár sort ami cseréli a nem oda illő dolgokat.
$SafeFile = $_FILES['ul_file']['name'];
$SafeFile = str_replace("#", "No.", $SafeFile);
$SafeFile = str_replace("$", "Dollar", $SafeFile);
$SafeFile = str_replace("%", "Percent", $SafeFile);
$SafeFile = str_replace("^", "", $SafeFile);
$SafeFile = str_replace("&", "and", $SafeFile);
$SafeFile = str_replace("*", "", $SafeFile);
$SafeFile = str_replace("?", "", $SafeFile);Illetve még egy most előjövő problémával találtam szembe magam:
SELECT 1 FROM users WHERE 'ű' = 'ü'
A feltétel igaz, hogyan? -
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #5886 üzenetére
Ühüm, értem. Hát figyelj a lényeget értem belőle, és szerintem amennyit értek ez pont elég. Az összefoglalóban vannak kérdések és szinte mindre jó választ adtam. Ha meg nagyon nagy szükség lesz akk visszaolvasok
-
RedSign
tag
válasz
Tele von Zsinór #5843 üzenetére
Bármit lekérhet, ha nem az általam meghatározott paraméterek között szerepel a kérés, ha nem akkor hibaoldal és természetesen logolva a kérés. Ennél több mi kellhet még?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5845 üzenetére
Mindig tanulok valami újat tőletek.
-
RedSign
tag
válasz
Tele von Zsinór #5838 üzenetére
Én is ezt a megoldást használom...
...akkor ezek szerint nincs parám...
-
PazsitZ
addikt
válasz
Tele von Zsinór #5827 üzenetére
Ha jól sejtem erre gondoltál: [link]
-
v2izzy
tag
válasz
Tele von Zsinór #5827 üzenetére
De akkor a facebooknál miért nem jelenik meg a # karakter?
Érdekelne a leírás remélem megtalálod! -
maestro87
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5822 üzenetére
1. Akkor melyik topicba írjak ilyen kérdéseket?
Nekem a style meg minden egyéb (köztük a tartalom is: linkek, szöveg, dátum...stb.) az index.php-ban van. Nem tudom, hogy szokták ezt csinálni, nekem így van és eddig még működik.
2. Nekem nincs semmi féle szerver, meg kliens oldal. Nincs ilyen bejelentkező funkció sem, hogy adminként tudjam módosítni a tartalmat. Ezekhez még nem értek. Frissíteni egyelőre úgy szoktam a tartalmat, hogy mindig letöltöm az index.php-t, szerkesztem és vissza töltöm ftp-n.
Van egy dátum script az index.php-ban, és azt szeretném, hogy a banneron! legyen rajta. Mert jelenleg a banner mögött van, és csak akkor látom, ha teszek <BR>-rel sortöréseket (ilyenkor a banner alá kerül)
3. Köszi majd kipróbálom. -
válasz
Tele von Zsinór #5816 üzenetére
lehet, hogy chellos(?) vagy t-online -os előfizetés, de egyikről úgy hallottam, hogy nincs php. nem néztem utána.
-
válasz
Tele von Zsinór #5810 üzenetére
így tökéletes. de reméltem, hogy egyszerűbben tovább lehet küldeni.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5756 üzenetére
Igen, a fv.-ek egy fájlban vannak a switch meg egy másikban. Most átírtam mindent ShowKereses-re de nem működik.
Az action-ben leírtnak jó a szintaktikája?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5752 üzenetére
Valószínűleg includeolva van mert a többi 10 fv. működik. Mármint betölti azokat az oldalakat.
-
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #5751 üzenetére
Jaoké, azt nem tudtam, hogy ilyenkor a php4 másolatot készített az objektumokról. Ma is tanultam valamit
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5748 üzenetére
Ez bonyolult.
Joomla-hoz írom a "programot". A többi switch-elt fv. működik és azok mintájára építettem fel a sajátom.
Berakom a lekérdezés részt bár szerintem nem ott van a probléma mivel meg sem történik az átirányítás.function ShowKereses($targy) {
global $mainframe;
$db=&JFactory::getDBO();
$user =& JFactory::getUser();
if (isset($user->username)) {
$db->setQuery("SELECT count(*) FROM `#__tabla_nev2` WHERE `kategoria`=".$targy.";");
$total=$db->loadResult();$queryk = "SELECT *, (SELECT COUNT(sorszam) FROM `#__tabla_nev` WHERE ajanlat=`#__tabla_nev2`.sorszam) as licitdb, (datumig - current_date > 0) as fnap FROM `tabla_nev` WHERE targy LIKE '%".$targy."%';";
$db->setQuery($queryk);
$rowsk=$db->loadObjectList();Ez egyébként működött amíg nem raktam külön fv.-be.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5737 üzenetére
A PHP-ban is újonc vagyok.
2 hónapos -
Toma3757
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #5726 üzenetére
megvan köszi, \r\n el volt baja.... köszi még egyszer
-
Toma3757
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #5724 üzenetére
99 nem tudom mi (kbit?
)
Kész vicc.... -..-" cat asd.txt -> csak utolsó sor, másik mappa másik fájl, (több száz sor) azt lazán írja az egészet -..-" -
Toma3757
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #5714 üzenetére
Ajjajj... nekem még a cat is csak az utolsó sort adja vissza
de tényleg nem üres a file... -
Toma3757
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #5711 üzenetére
http://pastebin.com/g3Dm12xM
asd.txt:
http://pastebin.com/592LEDMWJa és ha apachen keresztül futtatom lefut, kiírja a teljes tartalmat...:/ nem módosítottam semmilyen beállítást, de nagyon idegesit
Ja és az is esélytelen hogy beolvassa, de csak az utolsó sorát látom konzolban, mert feldolgozni sem lehet a változó tartalmát...(gondolok itt, explode(),str_replace(),preg_match()) -
H.O.D.
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5698 üzenetére
Én speciel kerülöm a JS-t, mint asztalos a csomót. Még soha nem éreztem hiányát, sőt, a felhasználók sem.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Tele von Zsinór #5695 üzenetére
Most nem azért, de mutass egy olyan nagyobb oldalt, ahol minden megy js nélkül.
A böngészők js motorjait sem unaloműzésként hegyezik ki egyre jobban. -
attis71
tag
válasz
Tele von Zsinór #5672 üzenetére
Köszönöm!
-
csaresz002
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #5674 üzenetére
thx.ha haza erek megnezem,mert telorol vok
-
D@ni88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #5658 üzenetére
erről írhatnál valami pü-ben, mert totál nem vagyok képben
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Tele von Zsinór #5634 üzenetére
És azzzal hívjam meg a webmail indexét?!
-
PazsitZ
addikt
válasz
Tele von Zsinór #5635 üzenetére
000webhost-on úgy tudom engedélyezve van az is, mint jó pár dolog, ami máshol nem.
-
tildy
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5626 üzenetére
Nagyon nem, en is kezdo vagyok zendben, nem irja pontosan, hogy az adminba, vagy a applicationba rakta a controllert, nem irja, hogy a bootstrapban kell a classra hivatkoznod, vagy a sajat controlleredben, szoval...
-
válasz
Tele von Zsinór #5609 üzenetére
szia! igen. mysql -ben szeretném tárolni a dolgokat és oda képzeltem el a karakteralakítást, hogy később ne legyen vele problémám. konkrétan az ékezetes betűkre gondolok most, hogy van -e értelme átalakítani azokat is vagy teljesen felesleges?
-
válasz
Tele von Zsinór #5602 üzenetére
nem igazán akar működni. mondhatni semmit nem csinál. ENT_QUOTES is a végén van. csak a sima ' -t szeretném cserélni.
-
egyjotakaro2
tag
válasz
Tele von Zsinór #5592 üzenetére
Ó sikerült!
Kicsit át írtam az egészet, és ezzel a sorral amit adtál teljes lett az egész
Köszönöm szépen még1x, hogy ilyen gyorsan válaszoltál -
egyjotakaro2
tag
válasz
Tele von Zsinór #5592 üzenetére
Köszi a válaszod, de ezt a hiba üzenetet írja ki
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /mnt/ultraweb/n/xx/sddd/bbb/zdsg/delete.php on line 31
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5563 üzenetére
köszi, kipróbálom majd
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5553 üzenetére
viszont ha jól értem, átadom az üzenetet encode-al, majd a fogadó oldalon db-be írás előtt decode-olni kell, nem?
itt van az üzenet beviteli ablak:
<tr><td colspan=3><div id=gepelofelulet><input type=text size=80 id=uzi maxlength=1024><td><input type=button value='Üzenek!' onclick='chat_uzen();'>");ez meg a js-e részlete
function chat_uzen()
{
init("chat_ir_2.php?uzenet="+document.getElementById("uzi").value,"0");
document.getElementById("uzi").value="";
init("chat_olvas_2.php?uziszam="+document.getElementById("uziszam").value,"uzenetablak");
}ezt módosítom így:
function chat_uzen()
{
init("chat_ir_2.php?uzenet="+document.getElementById(encodeURIComponent("uzi")).value,"0");
document.getElementById("uzi").value="";
init("chat_olvas_2.php?uziszam="+document.getElementById("uziszam").value,"uzenetablak");
}(helyes így? nem nagyon vágom a js-t
pl a példában nincs a var neve idézőjelben, aki nekem írta ezt, az meg idézőjelezte... )
majd a chat_ir_2.php-ben $_GET["uzenet"]=urldecode($_GET["uzenet"]);
persze egyéb szűrő is van -
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5550 üzenetére
utánanézek majd, most én csak logolok oda sesion név és tartalom szerint
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5542 üzenetére
"Alternatíva lehet, hogy select * helyett csak azokat jelölöd ki, amik majd kellenek."
Az a baj, hogy így vagy 15-20 mezőt fel kéne sorolnom, az meg nem túl átlátható.
Igazából minden kell, csak ez a duplikált mező gáz, erre nem tudok megoldást, hogy lehetne szépen, úgy, hogy ne kelljen minden mezőt egyesével kiírogatni.A tárolt eljárásnak majd utánanézek, bár első körben nem biztos, hogy könnyű dologról van szó, és csak akkor érdemes ezzel foglalkozni, ha sikerül a view-t létrehozni a duplikált mezők nélkül - erre nem tudom, mi a mód.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5527 üzenetére
Egyelőre ezzel a kóddal az a gond, hogy úgy tűnik, a view létrehozásánál már problémázik azon, ha duplikálva van egy mező, erre ezt dobja:
#1060 - Duplicate column name 'kep_id'
Tehát a "kep_id" mező a problémás, de gondolom a "kutya_id" mezővel is problémája lenne, mert az is kétszer szerepel (van egy tábla a kutyák adatainak (név, stb.), és van egy külön a képeiknek, valamint van egy összerendelő tábla, ami ezeknek az azonosítóit összekombinálja; ezenkívül van még egy külön tábla a törzskönyveknek - de van olyan eset, hogy a törzskönyvre nincs szükség).
Hogyan tudnám megoldani? Alias-t használnék, de nem tudom, hogyan lehet megcsinálni azt, hogy minden mezőt kiválasztok, de egyes mezőknek más nevet adok a lekérdezésnél.
Vagy ezt csak az összerendelő táblában lévő mezők átnevezésével lehet megoldani?A "tárolt eljárás" alatt mit értesz?
---
(#5534) omega88: most nincs ötletem, az fsockopen()-t még nem használtam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5520 üzenetére
Na így már viszont érdekesebbnek hangzik.
Van egy lekérdezésem, mely az alábbi, szándékosan hagytam a PHP-s formában, hogy látható legyen, hogy paraméterezéstől függően változhat:$query = '
SELECT *
FROM tbl_img
INNER JOIN (
tbl_ossze
INNER JOIN tbl_kutya ON tbl_kutya.kutya_id = tbl_ossze.kutya_id
AND tbl_kutya.menupont = "'.$page.'" ';
if($data_needed == true){
$query .= 'INNER JOIN tbl_torzskonyv ON tbl_kutya.torzskonyv_id = tbl_torzskonyv.torzskonyv_id ';
}
$query .= '
) ON tbl_ossze.kep_id = tbl_img.kep_id
ORDER BY tbl_kutya.nev ASC ;
';Egy ilyen jellegű lekérdezésre már érdemes lehet VIEW-t írni?
Mindegyik lehetséges paraméterre (pl. a $page lehet jelen esetben négyféle!) külön meg kell csinálni a VIEW-t?
Amúgy ilyenkor mi a szintaktikája, hogyan készíted el a VIEW-t belőle? -
randras
veterán
válasz
Tele von Zsinór #5471 üzenetére
Igen, ez nagyon király!
Azért köszi!
Nem gondoltam, hogy van rá kész megoldás, habár a YouTube API létezéséről tudtam!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5460 üzenetére
A kivételkezelésre majd mindenképp átállok.
Nálad pl. nagyvonalakban hogy néz ki egy adatbázis-kezelésnél fellépő hiba esetén elkapott kivétel, és egyéb, az oldalon felmerülő hibák esetén dobott kivételek?
Tudsz mutatni egy pársoros gyakorlati mintapéldát, ha nem gond? Tényleg csak nagyvonalakban lennék kíváncsi konkrét példára.A PDO-t egyelőre úgy képzeltem el, hogy MySQL-lel, a régi lekérdezési parancsokkal együtt használnám, így állnék át - úgy olvastam, hogy erre is van lehetőség. Bár ha macerás, akkor inkább kihagyom.
Egyelőre ezeket találtam erről, még nem volt időm átolvasni: [php.net: MySQL Functions (PDO_MYSQL)], [dev.mysql.com: Using MySQL with PDO] -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5426 üzenetére
Módosítottam, de így is ugyan az az eredmény sajnos... a firebug nem jelzett eddig sem hibát, illetve annyi, hogy a válasz rész üres, ez nem tudom mit jelent.
Források, hátha segít...
valogat.php, ez felelős a tartalmak szortírozásáért
[link]tartalom.php, ez mondja meg melyik tartalom hogy "viselkedjen"
[link] -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5422 üzenetére
De ha ez így van, akkor nálam miért működik az elvárt szerint a fentebb írt kód? (több böngészőben is)
Mondjuk igaz, most a próba és az egyszerűség kedvéért csak egy pársoros, egy-egy képet tartalmazó HTML-fájlllal próbáltam ki. -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5408 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a címsorban nem látszik, így ergo valamivel biztonságosabb. Meg postolni egyszerűbb pl ékezetes karaktereket is.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5408 üzenetére
Ez rendben van, de ha van valaki annyira gyökér, hogy pl. regisztrációt, belépést GET-tel valósít meg, akkor az látszik az URL-ben, könnyebben visszakereshető a felhasználói név + jelszó.
GET-nek az is hátránya, hogy kevesebb adatot lehet vele átnyomni, plusz fájlok küldésére alkalmatlan. Emellett az URL encode & decode (elhagyása) jelenthet gondot.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5322 üzenetére
így már majdnem tökéletes is, viszont a felhasználónál hibát jelez az sql, akár h nézem nem látom a hibát
elseif ($_POST['tipus'] == 'felhasznalo') {
$tipus = 'szapar_felhasznalo';
$ertek = "fnev='".$_POST['fnev']."', email='".$_POST['email']."', jog='".$_POST['jog']."'";
$sqlJelszo = mysql_query("select jelszo from szapar_felhasznalo where fnev='".$_POST['fnev']."' jelszo='".$_POST['jelszo']."' ");
if (!$sqlJelszo) {
die('Hiba: ' . mysql_error());
}
if (mysql_num_rows($sqlJelszo) == 0) {
$ertek .= ", jelszo='".$_POST['jelszo']."' ";
}
}Az alap elv az h ha nem frissítem a jelszót, akkor azt békén hagyja, ellenkező esetben feltölti. Viszont hibát ír ki, csak nem tudom h feltöltéskor vagy lekérdezéskor. Azt lehagytam, hogy a jelszót miatt panaszkodik.
Hiba: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'jelszo='hash-kod" at line 1
nuendo: köszi, ahogy lesz egy kis időm leglesem -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5319 üzenetére
Fentebb linkeltem a forrást.
nuendo: megköszönném -
L3zl13
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5191 üzenetére
Mint mondtad: kérdés a célközönség.
A véletlen hibák kiszűrésére alkalmas egy WYSWYG szerkesztő.
Rosszindulatú hackerpalántákra nem. -
x123456
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #5192 üzenetére
Ezt ismételgetem már ki tudja hanyadszor: "csomag felhasználása/megírása"
Szóval egyről beszélünk. -
x123456
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #5169 üzenetére
Ez igaz, viszont egy fórum v. hasonló szoftver esetében arra is kell gondolni, hogy a bevitt adatokat szerkeszteni szeretné a t. felhasználó, netán ragaszkodna hozzá, hogy 1:1-ben azt tudja szerkeszteni, amit egyszer beírt. Én ilyen meggondolásból írtam, hogy inkább a BB code-ot tárolnám.
Nomeg úgy vettem észre, manapság annyira nem foglalkoznak a szoftverek hardverigényével. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5168 üzenetére
Na igen. Én is ez irányba gondolkodtam, csak kissé hadilábon állok a regexppel.
Így kapásból legalábbis egész biztosan nem próbálnám meg felvésni a szükséges pattern-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5142 üzenetére
Sajnos a crontab nem megoldható. Jó nekem az admin felület is, vagy ha új tartalom beküldésekor mennyi idő telt el az utolsó backup óta és aszerint készít egyet. Ezt még majd megálmodom.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5122 üzenetére
A login.php fileban nincs session_start().
mostmar van, es mukodik!
koszonom szepen!
nemreg kezdtem el csak php-val foglalkozni, aztan meg ugy vagyok vele, hogy inkabb 2x is legyen ott valami, mint hogy hianyozzon. -
j0k3r!
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5118 üzenetére
ezt:
array(0) {
}headerre meg azt irja: "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\teszt\login.php:21) in C:\xampp\htdocs\teszt\login.php on line 24"
(#5119) PazsitZ megnezem.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #5106 üzenetére
Mik a tapasztalataid azzal kapcsolatban, h a szolgáltatók mennyire rugalmasak e-tekintetben?
Mappa jogosultság módosítás nem tudom ebben az esetben mennyire lenne célravezető, végülis kerestem egy htaccess leírást (:
Tudna vki ajánlani egy jó könyvet, linkgyűjteményt .htaccesshez? Eddig is volt már rá szükségem (keresőbarát linkekhez) és most is, sőt úgy érzem még ezen túl is lesz ...
-
Ősember
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5095 üzenetére
a content rész egy egész oldal ahonnan szedi az adatokat a kód, de megoldódott a gond, csak azt nem tudom mi a magyarázat rá
itt trim(substr($content,$pos1,3) a 33-ast kitöröltem, tehát nem volt megadott hossz. ekkor rendesen szedett adatokat, de mivel nem volt vége, ezért túl sokat szedett és használhatatlan volt, ezért beirtam hossznak, hogy 8 és akkor kidobta az első 4 karaktert, utána 7-nél meg az első 3-at.
szóval meg lett amit akartam, köszi a segitségetSpeeedfire: 0-val mindenre "htt"-t dobozz... nem tudom honnan szedte
mindkettőtöknek még egyszer köszönöm
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5100 üzenetére
ezt nem is tudtam, minden nap tanulok valamit
bár ott nincsenek css fájlok amitől összeomlik az oldal, ha nem megfelelően van használva -
Ősember
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5087 üzenetére
ha megszánnál egy kijavitott kóddal azt nagyon megköszönném, mert rajtam ez kifog
=== próbáltam már, de az nem hozott változást.
a helyzet az, hogy ezt a kódot csinálta nekem egy srác, akivel időközben megszakadt a kapcsolatom, ezért próbálom megjavitani a hibásan működő részeitSpeeedfire: igen, eljut
ez volt az eredeti kód:
$pos1=strpos($content,'<dd class="info">')+22;
if($pos1==22)
{
$isAvailable=true;
}
else
{
$isAvailable=false;
$pos2=strpos($content,'<a',$pos1);
return trim(substr($content,$pos1,($pos2-$pos1)));
}ez jól működik, viszont ez a <dd class="info">-tól a következő <a-ig szedi ki az összes tartalmat, de nekem ennek a tartalomnak csak az első 3 karaktere kéne
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5085 üzenetére
már próbáltam ip-vel, domain névvel, semmi
most azon "dolgozok" h csinálok egy rss csatornát, amit a másikon beolvasok
Ősember: be megy amúgy az else ágba? írass ki minden egyes lépésnél valamit így látod mikor merre jár a ciklusodde lehet h a többiek tudnak rá valami okosabbat mondani
-
válasz
Tele von Zsinór #5068 üzenetére
Igen van jogom.
Speeedfire: Táblát akarok létrehozni, szóval nem kel/lehet kiválasztani. Amit beillesztettél, az benne van, csak ezt a sort másoltam ki.
-
bena_butus
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #5054 üzenetére
Uf. Hát ezt még nem teljesen értem, de azért köszi. Megpróbálok utánanézni, hogy mi micsoda, de tudsz egy pici magyarázatot is írni hozzá?
Amúgy a mktime-nál miért nem lehet 2007-et levonni az évből? -
zka67
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5051 üzenetére
Ja, igazad van
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5042 üzenetére
ellenőrzöm csak azt nem írtam ki ide
if (isset($_FILES['media'])) {
$i = 0;
while ($_FILES['media']['name'][$i]) {
if ($_FILES['media']['error'][$i] == 0){
$szeles = 400;
$magas = 300;
$datum = date("Ymd");
$rand = strtolower(random());
$fn = 'kepek/'.$datum.'-'.$rand.'.'.end(explode('.', strtolower($_FILES['media']['name'][$i])));
$fn2 = $datum.'-'.$rand.'.tn.'.end(explode('.', strtolower($_FILES['media']['name'][$i])));
img_resize($_FILES['media']['tmp_name'][$i],$szeles,"kepek/",$fn2,$magas);
move_uploaded_file($_FILES['media']['tmp_name'][$i],$fn);
}
++$i;
}
// automatikusan tovább léptet 5 mp múlva
//header( "refresh:5;url=?oldal=nezet&id=".$id."");
echo "<div id=\"siker\"><p>Sikeres feltöltés !<br />";
echo "Tovább ...</p></div>";
} -
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5034 üzenetére
üdv
a query ok, de én .-al próbáltam, de akkor már nem tudram kinyerni, mert "Resource"-ot írt ki, nem a tömböt adta vissza, vagy üreset.tehát előbb mysql_fetch_array, és utána összeadom őket?
vagy előbb összeadom és utána fetch-array? -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5024 üzenetére
ez így mennyire szép/elegáns?
if ((isset($_GET['page'])) and ($_GET['page'] == 1)){
$sor = 1;
}
elseif (empty($_GET['page'])) {
$sor = '';
}
else {
$sor = ($_GET['page'])-'1'.'0';
}a $sor értéke az 'ol start' értéke
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5015 üzenetére
már megijedtem h ezt sem tudtam leírni normálisan
én meg már szó szerint alig látok de ezt már azért is befejezem -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5013 üzenetére
ennyire nem figyelnék oda, h mit írok?
az else ágon nem kell semmi sem nekem, ha a $mit2 nincs deklarálva akkor márcsak azt kell a végéhez fűzni h mi szerint rendezze. vagy tévednék?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5010 üzenetére
a te scriptedből kiindulva sikerült megoldani a gondot
köszönöm a segítésget
function img_resize( $tmpname, $size , $save_dir, $save_name, $maxisheight )
{
$save_dir .= ( substr($save_dir,-1) != "/") ? "/" : "";
$gis = getimagesize($tmpname);
$type = $gis[2];
switch($type)
{
case "1": $imorig = imagecreatefromgif($tmpname); break;
case "2": $imorig = imagecreatefromjpeg($tmpname);break;
case "3": $imorig = imagecreatefrompng($tmpname); break;
default: $imorig = imagecreatefromjpeg($tmpname);
}
$x = imagesx($imorig);
$y = imagesy($imorig);
if(($gis[0] <= $size) and ($gis[1] <= $maxisheight))
{
$aw = $x;
$ah = $y;
}
elseif (($gis[1] >= $gis[0]) and ($size<$gis[0])) {
$aw=ceil($size/$gis[1]*$gis[0]);
$ah=$size;
}
elseif (($maxisheight<$gis[1]) and ($gis[0] >= $gis[1])) {
$ah=ceil($maxisheight/$gis[0]*$gis[1]);
$aw=$maxisheight;
}
$im = imagecreatetruecolor($aw,$ah);
if (imagecopyresampled($im,$imorig , 0,0,0,0,$aw,$ah,$x,$y))
if (imagejpeg($im, $save_dir.$save_name))
return true;
else
return false;
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #5007 üzenetére
ismét köszönöm
-
vakondka
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4999 üzenetére
Akkor mégsem írtam akkora hülyeséget...
Igazad van, akinek magyar böngészője van az tuti magyarul szeretné látni a weboldaltSzerintem ha benne van valahol hogy "hu" akkor mindent leegyszerűsítve:
<?php
$lang = getenv('HTTP_ACCEPT_LANGUAGE');
if (strstr($lang,'hu')) {
echo 'Ez magyar !';
}
else {
echo 'Ez nem magyar !';
}
?>múkodj!
-
vakondka
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4979 üzenetére
Sejtettem...
De a rendszergazda meg rám mutogat, hogy rossz a weblap...vagyis én csinálok valamit rosszul....
Pedig nem igazán sok mindent változtattam ezen az open source shopon...szinte semmit -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4965 üzenetére
Be van kapcsolva localhost alatt, de nem jelez semmit sem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4963 üzenetére
localhost alatt azonnal, szerver alatt kicsit tölt
mind2 esetben beillesztettem a kódot az első sorba, de semmi válzotás.
set_time_limit(30);
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4942 üzenetére
Akkor valóban emiatt nem jelzi.
Szerveren másik php van fent mint localhost alatt. localhoston az 5.3.0, ami a php manual szerint nem támogatja már a magic quotes-t
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4939 üzenetére
megjelenítéskor van a hiba, a szöveget rendesen eltárolja
sima echo meg is jeleníti, de amikor a geshit ráeresztem azt írja a mozilla, hogy az oldallal a kapcsolat megszakadt
szerveren meg belső hibát jelez error 500úgy néz ki összefog talán jönni
valóban az lehet a gond, h utólag akarom színezni és nem egyből feltöltéskorérdekesség: nem tudom h mi miatt lehet, de localhost alatt nem jelzi az escapelést, míg szerveren rendesen látszódik.
PazsitZ: néztem már azt is, jobban mondva a highlight_string() függvényt, de a sorokat mindenféleképpen számozni szerettem volna, így meg h van kész megoldás rá, akkor nem szenvedek vele
nekem elég lenne a php és a html is -
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4923 üzenetére
Úgy értve, hogy nem találja.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4920 üzenetére
akkor nem tudja értelmezni
szerintem az aldomain miatt lehet valami, csak még nem tudom, hogy mi, de remélem hamar rájövök mert ez így .... -
Orb1337
tag
válasz
Tele von Zsinór #4917 üzenetére
Igen, ez az osztálynév, windows xamppon jó, unix szerveren, ha csak az első betü nagy akkor ott is, hiba akkor van, ha több nagybetüt tartalmaz vagy _-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4916 üzenetére
Lehet h csak local serveren van ilyen gondom (wampserver), élesben ugye semennyire sem megy.
Pedig már ilyet is belőttem a htaccess-be:
RewriteRule .*\.(css|jpe?g|gif|bmp|png|ico)$ - [L]
de semmit sem használt, sem a
<base href="http://<?php echo $_SERVER['HTTP_HOST']; ?>" />Szóval megvagyok lőve teljesen
Ezért csináltam azt h az index.php feldolhozza a get-et és megmondja, hogy mi az elérési útja a css fájlnak és a faviconnak
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4910 üzenetére
konkrétan egy ilyenre:
elseif (isset($_GET['sorszam']) and ($_GET['oldal'] !== '/admin/[B]*[/B]')) {
$perjel = '../';
}ahol a get értéke /admin/valami szóval az admin mappa alatt lévő összes tartalomhoz
nem akarom az összes kifejezést felsorolni -
válasz
Tele von Zsinór #4869 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből
Még annyi, hogy ha kitöltöm, ha nem, akkor is továbbenged a form. Hogyan állítsam be azt, hogy ne mehessek tovább hibás beírás esetén?
-
válasz
Tele von Zsinór #4869 üzenetére
Ennyire egyszerű lenne? Kössz!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4864 üzenetére
és valóban, így már tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest