Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5190 üzenetére
Részben igazad van, de lehet használni kész libeket is. Olyanokra értem, amik tudják javítani a kódot, hogy ne legyen például lezáratlan tag, a Pear-ban is van hasonló, de ha jól sejtem az is megoldható, hogy egy DOMDocument objektumba betöltöd, amit akarsz, aztán megkéred, hogy csináljon belőle normális kódot. Pár hónapja kezdtem el kísérletezni a php dom objektumaival, eszméletlenül rossz kódot is szépen megevett, és utána tudtam elemezni xpath-kifejezésekkel.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Az utólagos szerkesztést többféleképp lehet megoldani:
- csak az eredetit tárolod - szerkesztés egyszerű, de minden oldallekéréskor konvertálni kell
- tárolod az eredetit és a konvertáltat is - hasonlóan egyszerű, gyorsabb, de több a helyigénye
- csak a konvertáltat tárolod, és szerkesztéskor visszaalakítod - azon az elven, hogy a szerkesztés egy viszonylag ritka művelet. megjelenítés egyszerű és gyors, szerkesztéshez viszont a visszaalakítást is meg kell oldanodAz említett időkorlátos szerkesztésnél tudom azt elképzelni, hogy kezdetben az eredetit tárolod, ám van egy cronjob, ami a lejárt időkorlátos postokat konvertálja. Megjelenítéskor figyelni kell, konvertált-e már, de azt hiszem, ez az arany középút.
Az, hogy "általában", még nem mentség arra, hogy ne foglalkozzam vele
Főleg, ha ennyire egyszerű dologról van szó. Általában az az elv érvényesül, hogy a tárhely olcsóbb, mint a CPU-idő.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Nyilván függ az igényektől is, de az 1:1 szerkesztést megoldhatod úgy is, hogy eltárolod az eredeti és a konvertált verziót is külön táblákba. Szerkesztésre betöltöd az eredeti, módosítatlan változatot a szerkesztő ablakba. Megjelenítéskor meg a már konvertáltat.
Ez főleg ott lehet megoldás, ahol időkorlátos a szerkesztés.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5167 üzenetére
Soha nem mondtam, hogy ne BB Code-ot használjon. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az önmagában nem oldja meg a problémát, amire a kérdés vonatkozott. Szerintem a kérdésből még az sem egyértelmű, hogy nem olyanokat használt-e már eddig is.
A DB-be beírás előtti konvertálás előnyeit meg már leírta Tele von Zsinór mester. Szóval ha fontos a hatékonyság, akkor ez sokkal kevésbé terheli az erőforrásokat.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5163 üzenetére
Én meg meg a te mondatodat nem értem.
Ahogy az előző hozzászólásban is leírtam. Attól, hogy a user BB code-ot használ bevitelkor, azt valamikor neked (az oldalnak) vissza kell fordítania HTML tagekre.
És ha a BB tag párosítatlan volt, akkor a belőle visszaalakított HTML tag is az lesz. És ha az eredeti probléma az volt, hogy a lezáratlan HTML tagek szétb@sszák a fórumot, akkor ez a probléma ugyanúgy fenn fog állni BB code-dal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Hardcore café
- Asztalos klub
- Gaming notebook topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest