- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5190 üzenetére
Részben igazad van, de lehet használni kész libeket is. Olyanokra értem, amik tudják javítani a kódot, hogy ne legyen például lezáratlan tag, a Pear-ban is van hasonló, de ha jól sejtem az is megoldható, hogy egy DOMDocument objektumba betöltöd, amit akarsz, aztán megkéred, hogy csináljon belőle normális kódot. Pár hónapja kezdtem el kísérletezni a php dom objektumaival, eszméletlenül rossz kódot is szépen megevett, és utána tudtam elemezni xpath-kifejezésekkel.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Az utólagos szerkesztést többféleképp lehet megoldani:
- csak az eredetit tárolod - szerkesztés egyszerű, de minden oldallekéréskor konvertálni kell
- tárolod az eredetit és a konvertáltat is - hasonlóan egyszerű, gyorsabb, de több a helyigénye
- csak a konvertáltat tárolod, és szerkesztéskor visszaalakítod - azon az elven, hogy a szerkesztés egy viszonylag ritka művelet. megjelenítés egyszerű és gyors, szerkesztéshez viszont a visszaalakítást is meg kell oldanodAz említett időkorlátos szerkesztésnél tudom azt elképzelni, hogy kezdetben az eredetit tárolod, ám van egy cronjob, ami a lejárt időkorlátos postokat konvertálja. Megjelenítéskor figyelni kell, konvertált-e már, de azt hiszem, ez az arany középút.
Az, hogy "általában", még nem mentség arra, hogy ne foglalkozzam vele
Főleg, ha ennyire egyszerű dologról van szó. Általában az az elv érvényesül, hogy a tárhely olcsóbb, mint a CPU-idő.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Nyilván függ az igényektől is, de az 1:1 szerkesztést megoldhatod úgy is, hogy eltárolod az eredeti és a konvertált verziót is külön táblákba. Szerkesztésre betöltöd az eredeti, módosítatlan változatot a szerkesztő ablakba. Megjelenítéskor meg a már konvertáltat.
Ez főleg ott lehet megoldás, ahol időkorlátos a szerkesztés.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5167 üzenetére
Soha nem mondtam, hogy ne BB Code-ot használjon. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az önmagában nem oldja meg a problémát, amire a kérdés vonatkozott. Szerintem a kérdésből még az sem egyértelmű, hogy nem olyanokat használt-e már eddig is.
A DB-be beírás előtti konvertálás előnyeit meg már leírta Tele von Zsinór mester. Szóval ha fontos a hatékonyság, akkor ez sokkal kevésbé terheli az erőforrásokat.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5163 üzenetére
Én meg meg a te mondatodat nem értem.
Ahogy az előző hozzászólásban is leírtam. Attól, hogy a user BB code-ot használ bevitelkor, azt valamikor neked (az oldalnak) vissza kell fordítania HTML tagekre.
És ha a BB tag párosítatlan volt, akkor a belőle visszaalakított HTML tag is az lesz. És ha az eredeti probléma az volt, hogy a lezáratlan HTML tagek szétb@sszák a fórumot, akkor ez a probléma ugyanúgy fenn fog állni BB code-dal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Adobe Lightroom topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Mobil flották
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest