- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5190 üzenetére
Részben igazad van, de lehet használni kész libeket is. Olyanokra értem, amik tudják javítani a kódot, hogy ne legyen például lezáratlan tag, a Pear-ban is van hasonló, de ha jól sejtem az is megoldható, hogy egy DOMDocument objektumba betöltöd, amit akarsz, aztán megkéred, hogy csináljon belőle normális kódot. Pár hónapja kezdtem el kísérletezni a php dom objektumaival, eszméletlenül rossz kódot is szépen megevett, és utána tudtam elemezni xpath-kifejezésekkel.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Az utólagos szerkesztést többféleképp lehet megoldani:
- csak az eredetit tárolod - szerkesztés egyszerű, de minden oldallekéréskor konvertálni kell
- tárolod az eredetit és a konvertáltat is - hasonlóan egyszerű, gyorsabb, de több a helyigénye
- csak a konvertáltat tárolod, és szerkesztéskor visszaalakítod - azon az elven, hogy a szerkesztés egy viszonylag ritka művelet. megjelenítés egyszerű és gyors, szerkesztéshez viszont a visszaalakítást is meg kell oldanodAz említett időkorlátos szerkesztésnél tudom azt elképzelni, hogy kezdetben az eredetit tárolod, ám van egy cronjob, ami a lejárt időkorlátos postokat konvertálja. Megjelenítéskor figyelni kell, konvertált-e már, de azt hiszem, ez az arany középút.
Az, hogy "általában", még nem mentség arra, hogy ne foglalkozzam vele
Főleg, ha ennyire egyszerű dologról van szó. Általában az az elv érvényesül, hogy a tárhely olcsóbb, mint a CPU-idő.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Nyilván függ az igényektől is, de az 1:1 szerkesztést megoldhatod úgy is, hogy eltárolod az eredeti és a konvertált verziót is külön táblákba. Szerkesztésre betöltöd az eredeti, módosítatlan változatot a szerkesztő ablakba. Megjelenítéskor meg a már konvertáltat.
Ez főleg ott lehet megoldás, ahol időkorlátos a szerkesztés.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5167 üzenetére
Soha nem mondtam, hogy ne BB Code-ot használjon. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az önmagában nem oldja meg a problémát, amire a kérdés vonatkozott. Szerintem a kérdésből még az sem egyértelmű, hogy nem olyanokat használt-e már eddig is.
A DB-be beírás előtti konvertálás előnyeit meg már leírta Tele von Zsinór mester. Szóval ha fontos a hatékonyság, akkor ez sokkal kevésbé terheli az erőforrásokat.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5163 üzenetére
Én meg meg a te mondatodat nem értem.
Ahogy az előző hozzászólásban is leírtam. Attól, hogy a user BB code-ot használ bevitelkor, azt valamikor neked (az oldalnak) vissza kell fordítania HTML tagekre.
És ha a BB tag párosítatlan volt, akkor a belőle visszaalakított HTML tag is az lesz. És ha az eredeti probléma az volt, hogy a lezáratlan HTML tagek szétb@sszák a fórumot, akkor ez a probléma ugyanúgy fenn fog állni BB code-dal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest