- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
x123456
aktív tag
válasz
Speeedfire #5231 üzenetére
Nekem az az & jel gyanús... nem lehet, hogy az adatbáziskezelőd megpróbálja az &tipus-t makro változóként értelmezni?
-
x123456
aktív tag
válasz
Speeedfire #5204 üzenetére
3x???
Az hogy lehet? Egy cookie tudtommal csak egy példányban létezhet adott oldalon...
Rosszul tudok valamit? -
x123456
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #5192 üzenetére
Ezt ismételgetem már ki tudja hanyadszor: "csomag felhasználása/megírása"
Szóval egyről beszélünk. -
x123456
aktív tag
Ö... izé... az örök kötekedő (úgy értem: én
) : OK, hogy a szabvány felületen az 1.0-s user nem tud átadni semmi hülyeséget. De mi van a rosszindulatú, de némileg szakértő userekkel?
Ja igen, most látom a zárójeles részt... szóval akárhogy töröm a fejem, mindig oda lyukadok ki, hogy ha engedni akarja valaki a HTML-t, akkor azzal együtt jár, egy tisztességes HTML v. BBcode ellenőrző csomag felhasználása/megírása is.
Rosszul gondolom? -
x123456
aktív tag
válasz
PazsitZ #5182 üzenetére
Akkor megint bele"szakértek"
A BBcode is HTML-ként jelenik meg, mire eljut a browserhez megjeleníthető formában.Te ugyan \[b\]-\[/b\] -t írsz a hozzászólásba, de ez legkésőbb, amikor megjelenik a hozzászólásod, már<b>-</b> -ként jelenik meg. Szóval az alapprobléma az valahol jogos.
(hogy lehet BBcode-ot tenni a szövegbe, hogy az ne interpretálódjon?)
-
x123456
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #5169 üzenetére
Ez igaz, viszont egy fórum v. hasonló szoftver esetében arra is kell gondolni, hogy a bevitt adatokat szerkeszteni szeretné a t. felhasználó, netán ragaszkodna hozzá, hogy 1:1-ben azt tudja szerkeszteni, amit egyszer beírt. Én ilyen meggondolásból írtam, hogy inkább a BB code-ot tárolnám.
Nomeg úgy vettem észre, manapság annyira nem foglalkoznak a szoftverek hardverigényével. -
x123456
aktív tag
Mondjuk tárolni a BB code-ot tárolnám eleve és csak a megjelenítéskor konvertálnék. De azt sem feltétlenül úgy, hogy egy string replace-szel kicserélem a BB code-ot HTML tag-ekre. De tény, ehhez is kell valami elemző, visszaforgató eszköz - akár már megírt, akár saját gyártású. Viszont lényegesen biztonságosabb, mint beengedni bármit egy megjelenítendő HTML kódba. (bocs, én csak mint ex rendszergarázda beszélek bele)
-
x123456
aktív tag
válasz
Speeedfire #5111 üzenetére
Mondjuk elméleti téren én is eléggé tudatlannak érzem magam, de úgy tudom, a C-beli struct az szimpla rekordszerkezetek leírására való eszköz az "ős" C-ben. Annak meg vajmi kevés köze van az OOP-hoz.
PHP részéhez egyáltalán nem tudok hozzászólni, azt csak hagyományos nyelvként használgattam, az OO része kimaradt, de java kapcsán nem igazán értem, mi bajod van a ponttal...OOP egyébként (bocs, kissé szaxerűtlenül fogalmazok) inkább elméleti dolog. Ahány nyelv, annyiféle megvalósítása van - mondom ezt olyan alapon, hogy először a Turbo Pascal 5.5-ben találkoztam valami OO kezdeménnyel, rögtön utána tettem egy kis Java-s kitérőt, majd a minimális Java ismereteim birtokában "bepróbálkoztam" az objektumorientált perl-nél is, amit kb. úgy adtam fel, ahogy most te a javaról írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Autós topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged