- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaNyEe
aktív tag
Hi!
MySQL adatbázistervezési kérdésem volna.
Melyik megoldás a gyorsabb sokfelhasználós rendszer esetén:
- minden felhasználónak létezik egy saját táblája ahol rengeteg mennyiségű szöveges információt tárolhat.
- az összes felhasználónak létrehozunk egyetlen hatalmas táblát ahova a csomó szöveges infóikat pakolásszák és felvesszük mezőként a userID-t és indexeljük.Egyáltalán MySQL-ben van-e fizikai/logikai határa a táblák számának?
Tudom nem pont témába vágó, de ez a topic pörög a leginkább (:
-
SaNyEe
aktív tag
Hi!
Volna egy kisebb gondom.
Tetszőleges mélységű menü-t készítek, s ehhez tartozik egy tömb, ami objektumokat tárol.
A megjelenítés során egy rekurzív függvény írja ki a menüpontokat, egész addig hívja újra önmagát amíg a foreach-ből kapott elem tömb. Amennyiben nem az, akkor az li tageket kirakja és közéteszi az objektumból a kívánt információt.Szerkezetileg a tömb így néz ki:
$tomb[id] = objektum (ez a szülő)
$tomb[id] = másik objektum (szintén szülőelem)
$tomb[szulo_id][id] = egy szülőobjektum leszármazottjaAmikor statikusan kézzel létrehoztam egy ehhez hasonló példatömböt akkor minden szépen működött.
Amikor megírtam a tömb feltöltő algoritmusát akkor már nem jártam ekkora sikerrel. Hibaüzenet semmi, azonban az első olyan elemnél ami nem szülő szintű objektumot tárol egyszerűen megszűnik a feltöltés, s ugrunk a kiiratáshoz.
Az id-k és a szülőid-k nem tudják átfedni egymást, mindig egyediek, nem értem mi a probléma.
Teszteléskor csináltam olyat, h a gyermekekből kivettem a szülő_id-t és sorszámmal helyettesítettem akkor ment, akkor is ment, ha a szulo_id-t és az id-t kicseréltem, ekkor viszont nem tudom bejárni a kapott fát úgy ahogy a megjelenítésben szükséges lenneMegoldási javaslat?
-
SaNyEe
aktív tag
Hi!
Észrevettem egy furcsaságot a keretrendszerem működése során, igazából talán webszerver beállítási kérdés.
Van egy függvényem ami minden alkalommal slashel ha nincs magic quotes GET-et meg POST-ot is. A slashelés jól működik. Van egy másik fgv ami adatbázisba szúrja be az adatokat. Amikor beszúrom adatbázisba az adatokat akkor a slashek eltűnnek. Ez üzemszerű? Megnéztem az sql kódot, ott még szerepeltek a slashek, mire bekerült az adatbázisba már nem voltak rajt.Nem úgy kéne ennek működni, h slash add mielőtt dba-ba szúrok, s dba-ból olvasást követően eltűntetem a slasheket?
Nálam ki van kapcsolva a magic quotes, vagyis magától nem slashelne a webszero.
-
SaNyEe
aktív tag
Épp fejlesztgetem a saját keretrendszerem, s nemrég futott velem szembe egy hasonló gond, ám teljesen más végett.
A lényeg, h kimegy a formra $misi tömb akkor mondjuk a te esetedben textarea-ba bemegy egyrészt $misi aktuális eleme és emellett lesz egy hidden típusú mező ahová szintén bemegy $misi aktuális eleme.
Submitkor pedig ezeket a mezőket hasonlítod össze. Ettől nyilván van sokkal elegánsabb, gazdaságosabb megoldás is, de nekem a konkrét problémára tökéletes.Persze ez a megoldás azt feltételezi, h nem korruptálták a formot. Létfontosságú adatoknál ne csinálj ilyesmit, vagy igen komolyan ellenőrizd és szűrd a bejövő adatokat.
Bár erre külön fölösleges felhívni a figyelmet, minden formnál így van -
SaNyEe
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #5106 üzenetére
Mik a tapasztalataid azzal kapcsolatban, h a szolgáltatók mennyire rugalmasak e-tekintetben?
Mappa jogosultság módosítás nem tudom ebben az esetben mennyire lenne célravezető, végülis kerestem egy htaccess leírást (:
Tudna vki ajánlani egy jó könyvet, linkgyűjteményt .htaccesshez? Eddig is volt már rá szükségem (keresőbarát linkekhez) és most is, sőt úgy érzem még ezen túl is lesz ...
-
SaNyEe
aktív tag
Re!
Megnéztem a &-s részt, már látom a különbséget a C-s pointerezés és a PHP & közt. Köszönöm a linket, hasznos volt!
Más.. A keretrendszeremnek egy meghatározott mappastruktúrája van, s ha pl.: http://localhost/010_sanyi_frame/index.php-t írok be szépen elindul egy folyamat amit kontroll alatt tudok tartani.
Amennyiben a kedves címsorírogató elkezdi ezt átírni úgy, h http://localhost/010_sanyi_frame/css akkor a css mappa tartalma szépen magyarosan mondva kidobódik, ami számomra nem túl kívánatos. Eszembe jutott a favágó megoldás és egy olyan is (valószínűleg) amihez marhára nem értek. favágó, h minden mappába kerül egy index.php. Ez akkor vicces különösen amikor az oldalra tartalmakat vihetnek fel a felhasználók, de megoldható. A másik amire gondoltam, h .htaccess-el biztos jól meg lehetne oldani, ahhoz viszont egyáltalán nem értek. Egyéb 5let? vagy hivatkozás a htaccess-es idevágó részhez? (: -
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtem írni a saját keretrendszerem, s most értem a get, post, cookie-k slasheléséhez.
Írtam egy rekurzív kódot amivel be tudom járni a szükséges tömböket.
Aztán persze nem működött.Weben elkezdtem kutakodni, s találtam egy igen hasonló megoldást mint a sajátom.
A függvény hívási pontján ezt találtam:&$változónév. Erről szeretnék kérdezni, hogy ez micsoda, idáig nemigen találkoztam ilyesmivel, s weben is viszonylag nehezen tudom emiatt keresni.
Ha valaki egy rövidke leírást tenne róla, h mit csinál v. már kész magyar, ha könnyen emészthető akkor akár angol leírást linkelne az jó volna.Előre is köszönöm.
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok!
Postolással volna egy kis problémám.
Adott egy php lap. Mindenféle html rész előtt dolgozom fel a post, get, session tartalmakat.
A HTML részében az oldalnak található több form, mindegyik külön szerepel, nincsenek egymásba ágyazva, mindegyik saját submit gombbal.
Mikor betöltődik az oldal először, minden oké.Ha az oldalon valamilyen műveletet végeztem és egy formot submitoltam egyszer, akkor azt minden oldal újratöltésnél (ctrl+r vagy f5) újra postolja magától, pedig a form nincs kitöltve, submit gombját nem nyomtam meg.
A php kódban mindig az if(isset($_POST['bekuld'])){ utasításlista } felépítést használom.
Próbálkoztam azzal, hogy az utasításlista végén unsetelem az adott változót, de az sem segített.a formjaim általánosan így néznek ki:
<form action="xyz.php" method="post">
<input type="text" name="nev" />
<input type="submit" name="bekuld" value="beküld" />
</form>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest