- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16199 üzenetére
valóban nem menő ma már, anno ilyen g-portal-os weblapok (inkább összeorigamizott html elemek) esetében használtak ilyet.
egy általános témájú weboldalhoz valóban nem szabad semmilyen zenét tenni, de azért egy ilyen misztikus, vámpíros, vagy mmorpg-s játék tematikájú fan-site alá ma is el lehet képzelni egy a hangulatnak megfelelő aláfestő zenét, persze alapból halkra véve. (nem tudom a kérdező, milyen típusú oldalhoz gondolta a lejátszót)
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Orionk #16185 üzenetére
Mert a zenei ízlés szerintem a legszubjektívebb kérdés ami létezik, és ami neked tetszik az biztos, hogy másnak nem. Ezért nem szabad ilyen felesleges elemekkel leosztályozni a honlapod. Illetve nagyon oldschool honlap alá zenét bevágni. 2014-ben már nem ajánlott. Nem láttam még olyan oldalt aminek ez hozta volna meg a sikert. Sőt ha megnézed nevesebb DJ-k oldalán se jön be egyből zene, pedig ők ezzel foglalkoznak.
-
kenwood
veterán
válasz
Orionk #16185 üzenetére
csak 4 ok a rengeteg kozul,hogy miert szigoruan tilos zenet rakni a weblapra
- eppen valami zenet hallgat a gepen es nem akarja,hogy egy total kaotikus valamive alakuljon
- nem szol nala semmi,de nagy hangeron van a hangfala es szivrohamot kap megnyitaskor
- munkahelyen van ,azonnal lebukik,hogy kummant.
- 5 oraja kuzd,hogy sikeruljon elaltatni a csecsemot,vegre osszejon,lelul a gep ele,megnyitja a lapodat es ... kepzeld el az arcat -
kemkriszt98
tag
válasz
disy68 #16196 üzenetére
Felvettem velük a kapcsolatot de egyelőre ők se tudnak megoldást :/ most ott tartunk, hogy írtak, hogy kipróbálták a scriptet és működik én meg írtam, hogy de nem
(persze bővebben)
Addig is kipróbáltam ami írtál... ez annyit segített, hogy a szokásos kivétel mellé a az stdoutx.txt -ben megjelenik ez az üzenet:
Status: 500 Internal Server Error
X-Powered-By: PHP/5.4.25
Content-type: text/html -
disy68
aktív tag
válasz
kemkriszt98 #16195 üzenetére
Az lehet inkább a probléma, hogy a php cli (command line interface) nincs jól bekonfigolva a szolgáltatónál, így nem biztos, hogy betöltődnek a megfelelő kiegészítők (nálad a mysql).
Próbáld ki ilyesmi formában futtatni: php -c /path/to/php.ini /path/to/script.php
A php.ini fájl helyét a phpinfo() megmondja neked. -
DNReNTi
őstag
válasz
kemkriszt98 #16193 üzenetére
Kíváncsi leszek mi lesz a megoldás, vagy valami nagyon triviális (fától az erdőt), vagy valami nagyon szolgáltató specifikus.
Az hogy direkt megy, cron-nal meg nem... fura.
-
kemkriszt98
tag
válasz
DNReNTi #16192 üzenetére
Én is ezt gondoltam.... azért nem localhost mert mikor kifizettem a szervert és küldték a megerősítő e-mailt ott azt írták, hogy ezt használjam localhost helyett, most megnéztem az e-mailt, portot nem adtak, azt írták, hogy külön dedikált szerveren van az adatbázis. Először én is arra gondoltam, hogy valamilyen adatot rosszul adtam meg így ki"CTRl + C" -ztem egy olyan kódból ami működik (nem cron-al, sőt ha ezt a fájlt nem cron-al futtatom hanem direkt URL beírása útján akkor nincs vele gond => nem írtam el
).
Amúgy kipróbáltam a mysql_connect() -et (tudom, hogy nem ajánlott). Ö nem adott ilyen szép hibaüzenetet de működni se működött...
-
DNReNTi
őstag
válasz
kemkriszt98 #16191 üzenetére
Hát ennek alapján már ott elvérzik a dolog, amikor a PDO objektumot létre akarod hozni. Hol futtatod ezt a szkriptet? Ha lokálisan, akkor van e engedélyed kívülről elérni az adatbázist? Ha online akkor miért nem simán mysql:host=localhost? A port default? Ha nem az is megadható: port=1234. A kapcsolatot ebben a formában tesztelted valamivel?
-
DNReNTi
őstag
válasz
kemkriszt98 #16189 üzenetére
var_dump()-al nézd meg a prepare után $send mit ad. Lehet elírtál valamit a lekérdezésben, tábla vagy mezőnevet pl. és így false lesz.
-
kemkriszt98
tag
válasz
Sk8erPeter #16183 üzenetére
Na szóval... kipróbáltam
parancsbólhelyettparancssorból futtatni.. minden jól működik... egyébként most, hogy hazaértem van kód is... remélem most jön az a rész, hogy egy pillantás alapján megmondja valaki a probléma okát és én megfogadom (megint
), hogy nem rakok fel kérdést kód nélkül...
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Talán itt lesz a kérdésem a legjobb helyen.
WP Woocommerce webshoppal dolgozom és az lenne a feladat, hogy a webshopból való megrendelést XML formátumba helyezzem el a szerveren egy előre megadott mappába.
Az exportálást még megoldom valahogy, de azt is automatizálni kellene illetve az exportált XML nem egyezik meg az elvárt formával, de tartalmaz minden adatot.
Nem megoldást, tippeket, ötleteket várnék.
Köszönöm
-
kemkriszt98
tag
válasz
Sk8erPeter #16183 üzenetére
Miután írtad már megértettem csak azért nem próbáltam még ki mert eddig csak egy telefon volt nálam... egyébként, hogy biztos legyen: cmd-be beírom azt a sort kicserélve az elérési útvonalakat (phpt gondolom a wamp mappájában kell keresnem) aztán enter ozt' lássuk mi lessz? A másik dolgot ( a cron tesztelését) is ki fogom próbálni (biztos ami biztos) de gondolod, hogy az nem elég, hogy egy error_log fájlba megkapom a PDO által hajított kivételt?
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16179 üzenetére
Miért ?
Nem kötöszködésből kérdezem.
Én amatőr vagyok, nem értek annyira hozzá és ezért kérdezem, mert szeretném megtanulni, hogy miért nem javallott. -
DNReNTi
őstag
válasz
tothjozsi96 #16182 üzenetére
Ez a könyv kérdés szerintem mindig szubjektív, eleve attól is függ most milyen szinten állsz, mit szeretnél megtanulni. Az hogy én nem kezdenék bele, nem azt jelenti, hogy tele van hülyeséggel a könyv. A könyvekből szerintem maximum gondolkodásmódot lehet elsajátítani, nincs olyan, hogy jó tananyag, mert minden egyes program más. Webalkalmazásokra ez pedig fokozottan igaz. Programozásban egyetlen jó tanulási módszer van: a gyakorlás. Természetesen kell egyfajta látásmód, egy bizonyos nyitottság és az alapok, valamit programtervezési minták ismerete. De egyetlen könyvtől se várd el, hogy miután elolvastad a 400 oldalt, te, vagy bárki megír egy e-bank felületet.
Menj el a boltba, lapozz bele, ha úgy látod tudsz tanulni belőle, mond számodra új dolgokat, akkor megéri, és számodra jó könyv.
De hogy a kérdésre válaszoljak: Nem, nem tudok könyvet ajánlani, őszintén szólva, programozás témában még egyet nem olvastam el.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #16175 üzenetére
"nem volt világos, hogy mit is kellene parancssorból futtatni"
Te magad írtad be azt a sort, amit le kellene futtatni, ezzel leellenőrizve, hogy az milyen eredményt ad. Nyilván azt a fájlt (is) nézd meg, amibe a parancs kimenetét beleirányítod."Amúgy annyira nem értek hozzá de gondolom osztott tárhelyen van..."
Ne gondold, hanem tudd.Osztott tárhelyre általában nem lehet beSSH-zni, de erre írtam az alternatív megoldást, hogy esetleg futtasd lokálisan, Linuxos környezetben (vagy virtuális gépen, Linuxos környezetben).
Amúgy magát a cron-működést (hogy jól csináltad-e az ütemezett feladat ütemezését) ellenőrizheted egy garantáltan működő paranccsal is, mondjuk csak annyit csinálsz, hogy echózol (hozzáfűzve) valami fájlba teszt gyanánt, aztán kész; ha ütemezetten megtörténik a beleírás, akkor láthatod, hogy ez a rész oké, csak a másik parancs nem fut le valamiért. Szóval kezdd el leszűkíteni a problémát.
-
tothjozsi96
addikt
Akkor tudsz jobbat ajánlani?
Tudom hogy a php.net-en fent van minden de nekem kéne egy normális könyv mert csak hétvégén vagyok itthon és hét közben pedig csak este érek rá, de akkor is max. 1-2 órát!
Valami tipp hogy mi ajánlott? -
DNReNTi
őstag
válasz
tothjozsi96 #16180 üzenetére
Lassan 5 éves a könyv. Éb bele se kezdenék.
-
tothjozsi96
addikt
Ezt a könyvet valaki olvasta már esetleg?
Hasznos?
[link] -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok ajánlani egy modern módszert arra, hogy egy weboldalon, ha megnyitod, akkor szóljon egy általad kiválasztott zene végtelenítve ?
Ne látszódjon lejátszó az oldalon, csak egy ikon látszódjon a weboldalon, amire ha kattint a user, akkor elnémul a zene és ha még egyszer kattint, akkor pedig újra megy.köszi szépen.
-
kemkriszt98
tag
válasz
Sk8erPeter #16174 üzenetére
Nem tudok írni, bocs
Egyébként tudom mi az a parancssor csak az nem volt világos, hogy mit is kellene parancssorból futtatni de ha géphez jutok megnézem...Amúgy annyira nem értek hozzá de gondolom osztott tárhelyen van... Azt tudom, hogy béreltünk egy szervert 1 euro/hó (+ ÁFA, Domain stb...)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
kemkriszt98 #16172 üzenetére
"Parancsból?"
Azt írta, hogy "parancssorból"... Tényleg nem tiszta, mi az a parancssoros felület/CLI?
Vágod, amit Windows-ban a cmd-vel hívsz elő, Linuxon defaultból a Ctrl+Alt+T-vel (Terminal)...
Ide kéne bedobni az általad előbb írt sort, és megnézni, mi a kimenete... Nyilván ha valami osztott tárhelyen van a cuccod, nem kapsz hozzá ilyen felületet, nem tudsz beSSH-zni, stb., de saját környezetben is kipróbálhatod, nyilván behelyettesítve az útvonalakat.Nyilván itt a lényeg az lenne, hogy az általad írt előbbi parancsot, meg a cron.php kódját lefuttasd "kézzel" (tehát nem cronnal), és megnézd, helyesen lefut-e, na meg kerül-e valami az stdoutx.txt fájlba.
Ja, egyébként azt sem ártana, ha megosztanád, hogy ezt most milyen környezetben próbálod tesztelni (osztott tárhely, VPN, saját szerver, mi ez?), nagyon nem mindegy, milyen útvonalakat használsz.
-
tothjozsi96
addikt
Egy kérdés.
A memcache értéknél ki lehet olvasni a "beküldés"' idejét is?
Tehát nem akarok hozzárendelni még egy kulcsot az idő miatt, csak érdekelne.Amúgy egy jelszó emlékeztetőben van szerepe a flood védelem miatt.
-
kemkriszt98
tag
válasz
Tele von Zsinór #16171 üzenetére
Parancsból?
Azt hiszem nem teljesen tiszta mire gondolsz? A cront lehet valahogy futtatni ? Vagy a PHP-t? -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
kemkriszt98 #16170 üzenetére
Ez jónak tűnik, ha futtatod (parancssorból!), akkor is hibádzik?
-
kemkriszt98
tag
válasz
Tele von Zsinór #16169 üzenetére
/usr/bin/php -q /home/artclubl/public_html/cron/cron.php >/home/artclubl/stdoutx.txt
Googlizott kód alapján... annyit változtattam, hogy az első részt kicseréltem (meg persze a php fájlom elérési útját) mert ahonnan származik ott azt írták, hogy windowshoz van és Linuxhoz googlizam ki a megfelelőt...
Egyébként a cPanel vizuális felületét használtam... -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
kemkriszt98 #16168 üzenetére
Akkor mutasd, a cront hogy állítottad be.
-
kemkriszt98
tag
válasz
PumpkinSeed #16167 üzenetére
Ok, de direkt URL-el miért megy? Azert gondoltam, hogy a Cron a hibás...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kemkriszt98 #16166 üzenetére
Gondolom akkor az adatbázishoz való kapcsolódással lesz a gond, mivel máshoz aligha akar kapcsolódni amire time out problémát dobna.
-
kemkriszt98
tag
válasz
PumpkinSeed #16165 üzenetére
Nincs ötletem, hogy milyen információ kellene de mond és adom
Egyébként ha erre gondoltál a kód 4 sorból áll...
1. PDO objektum létrehozása
2. Prepare ( egy update utasítás) 3. if
4. echo"siker"Bocs, hogy nem adok konkrét kódot de Nem vagyok otthon és szerverről előhalászni a kódot telefonnal elég macera ...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kemkriszt98 #16164 üzenetére
Elég kevés információt közöltél.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, megint adatbázis
De most egy kicsit más a helyzet, van egy működő
PHP kódom ami ha simán beírom az URL-t akkor működik... ha viszont beállítok egy cron job-ot akkor megtölti az error_log-ot "Connection timed out" üzenetekkel... -
disy68
aktív tag
válasz
norby10 #16159 üzenetére
A php a szerveren fut, tehát php-vel a szervert lehet nyomtatásra bírni. Ha ez a cél, akkor a php-vel meg lehet hívni külső programot, ami ezt intézi az exec() / shell_exec() függvények segítségével.
Ha a felhasználó nyomtatna, ahhoz javascript (ezzel csak a nyomtatási ablak jön elő), vagy a böngésző nyomtatás menüpontja és egy jól formázott oldal (css) használható, vagy php-vel generálsz egy pdf-et (mPDF) és a felhasználó azt tudja kinyomtatni - ez a legbiztosabb módszer arra, hogy mindenhol ugyanúgy nézzen ki a nyomtatandó oldal.
-
norby10
csendes tag
Sziasztok, létezik valami mód, hogy PHP-val nyomtassak?
-
DNReNTi
őstag
válasz
kemkriszt98 #16157 üzenetére
A phpMyAdmin helyett ajánlom neked a MySQL Workbench-et. Lényegesen kényelmesebb, gyorsabb, és okosabb mint a MyAdmin.
Nem beszélve arról, hogy egy adatbázis modell készítéséhez szvsz verhetetlen. Ingyen.
-
kemkriszt98
tag
válasz
DNReNTi #16156 üzenetére
OK, akkor hát elmesélem
Tehát abból kiindulva, hogy azokat az értékeket amiket ":" előz meg és később egy tömbben adunk meg (ha erre van valami szakszó osszátok meg velem pls ) nem kell idézőjelek közé írni azt gondoltam, hogy a többit sem kell...
Tehát e helyett (helyes) : SET status="xzy" ezt írtam SET status=xzy ...
Egyébként ez már megjártam egyszer, direkt phpMyAdminba írtam és ott hisztizett ... bár azért valahoyg tudathatná velem, hogy nem stimmel valami... azt értem, hogy a parancs végülis sikeresen el lett küldve ezért lépett be az if-be de azért mégis... -
DNReNTi
őstag
válasz
kemkriszt98 #16152 üzenetére
Meg ha megvan, tessen beírni, hátha valakinek segítség lesz majd hasonló esetben.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #16153 üzenetére
Ez csak félig vicc. A jó kérdésfeltevés félút a megoldáshoz. Sokszor az a gond, hogy nem érteni a kérdést, vagy hiányzik a kérdéshez maga a kontextus (forráskód, jsfiddle példa, whatever).
-
kemkriszt98
tag
válasz
PumpkinSeed #16153 üzenetére
Meglesz
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kemkriszt98 #16152 üzenetére
"Milyen jól diskurálok magammal
"
Legközelebb írd le egy papírra a kérdésed, majd ha nem tudod megválaszolni ugyanannyi idő alatt mint most tetted, akkor írj fórumra.
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #16151 üzenetére
Megvan
Milyen jól diskurálok magammal -
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98 #16150 üzenetére
Most jut eszembe, ezt a kódot nem próbáltam ki itthon mert nem akartam szöszmötölni az emailokkal...
-
kemkriszt98
tag
válasz
PumpkinSeed #16149 üzenetére
Igaz is meg nem is
A reggel megnéztem még1x és rájöttem, hogy nagy hülyeséget írtam a tegnap... Nézzétek el nekem... nem kellene éjjel félálomban kérdéseket kiírni
Konkrétan 2 helyen nem működött... az egyik helyen tényleg az elérési útvonal volt a baj.. elütöttem egy spacet...
Na de a másik azért furcsa mert elvileg a dolog csak akkor mehetne tovább ha az adatbázissal való macera sikeres... ennek ellenére mégis tovább fut de az adatbázisban nem változik semmi...Tehát... az oldalon festményeket lehet rendelni... a vásárló beteszi a kosarába, ekkor az adatbázisban a festményhez tartozó sorban a státusz "elerheto"-ről "kosarban"-ra változik és elmentem a vásárló ip-jét is...
Ez eddig megvan itt viszont ha az illető befejezi a rendelést az adatbázisban "kosarban"-ról "eladva"-ra kellene állítanom... na és ez nem működik... kódA gep_client_ip()-t StackOverflow-ról csórtam és teszteltem... jól működik...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kemkriszt98 #16148 üzenetére
Ha lokális volt az adatbázis akkor annak az elérési útjával lesz a probléma.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, egy általam legyártott oldalt felpakoltam egy szerverre (bérelt) és azóta azok a részek ahol a php kód változtatni akar az adatbázis tartalmán egyszerűen nem akarnak működni... megnéztem az error_logs fájlt... semmit nem ír... a Usert amikor létrehoztam bepipáltam, hogy all privileges... tanácstalan vagyok...
Szerk.: itthoni gépen működik úgyhogy a kód az (gondolom én ) jó...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tele von Zsinór #16136 üzenetére
Ja megvan, valamiért csak 30nak adtam meg az adatbázisban a helyet...
-
kemkriszt98
tag
válasz
DNReNTi #16144 üzenetére
Nekem is ez jutott először eszembe de nem igazán sikerült pedig vagy 5x átnéztem és közben vezettem papíron. Arra gondoltam, hogy nem tudok valamit erről a sorról amit tudnom kéne ...
list($width, $height) = getimagesize($filename);Aztán mikor láttam, hogy te is ezt javasolod átnéztem még1x... és persze, hogy 1 nullával kevesebb volt valahol
Azért kösz a többieknek is
-
norby10
csendes tag
válasz
kemkriszt98 #16142 üzenetére
Vagy checkold meg épp ezt: [link]
-
DNReNTi
őstag
válasz
Egyszerű matek.
Minden képet úgy mentesz át 100px magasra hogy a szélességét arányosan alakítod. Pl: van egy 1000x750px képed. A magassága 100px lesz az eredi 13.00%-a. A szélességet megszorzod 0.1333-mal és done. Az eremény: 130x100px. A képarány mindkét eseteben 1:1.3. Egyébként a neten tuti találsz ezer féle lib-et erre a feladatra, de megírni se nagy kaland. -
Edorn
senior tag
válasz
Egy lehetséges megoldás: http://www.leoamros.com/tudastar/kepek-meretezese-vagasa-aranyositasa
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, képeket kellene átméreteznem ... a dokumentáció alapján megcsináltam viszont lenne egy kérdésem... hogy tudnám egyszerűen megoldani azt a problémát hogy nagyon sokféle képméretem van és nekem csak az kötött, hogy a magasság 100px kell legyen a szélesség pedig úgy kellene változzon, hogy megmaradjon az eredeti arány...
-
DNReNTi
őstag
válasz
19.Norbika #16140 üzenetére
[16138]
Egyébként köszke.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elsők között találtam ezt a lib-et, de az istenér nem tudtam összefűzni a tcpdf-el, aztán sikerült letölteni egy olyat, ahol már össze van húzva az egész csak be kell tölteni az autoloader-eket és mehet. -
19.Norbika
tag
-
norby10
csendes tag
Sziasztok, mostmár sikerült megoldani az emailes cuccot csak az a baj, hogy a yahoo mail nem nem jelenití meg a képet ami html kóddal van beágyazva..
ës kipróbáltam más weblapról beágyazni képet es azt megjelenítette, de a saját hostról nem...
Valami magyarázat errE?
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #16136 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom hamarosan.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
PumpkinSeed #16133 üzenetére
Valahol levágod túl rövidre. Az egyik 30 hosszú (nem tudom, ez, hogy jön létre), a másik 40 hosszú, ez a helyes.
PeachMan: nem kell ide osztály, elég ez a beépített függvény: exif_read_data().
-
törölt tag
Van valami bevalt class a jpeg-ek exif kiolvasasara? Olyan adatok kellenenek, h mivel es milyen beallitasokkal fotoztak, gps koordinatak.
-
PumpkinSeed
addikt
Regisztráció: A jelszót sha1 titkosítással mentem az adatbázisba kapom ezt:
3d8e5f51db97c53e9773f1ff41b15d8835a5ce79
Majd bejelentkezéskor ugyan azt a jelszót sha1-re titkosítom amit a formban megadott majd kiolvasom az adatbázisból és
Formból kapott és titkosított:
3d8e5f51db97c53e9773f1ff41b15d
Adatbázisból kapott:
3d8e5f51db97c53e9773f1ff41b15d8835a5ce79
Mind a két esetben ugyan az a jelszó. De megnéztem adatbázisban ez van letárolva:
3d8e5f51db97c53e9773f1ff41b15d akkor mégis miért olvas ki mást?
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Word és Pdf fájlokat kellene olvassak PHP-val. Kicsit böngésztem a neten, de nem találtam egységes megoldást, viszont találtam pdf és doc fájlokhoz kiegészítőt, meg azt, hogy a docx alapból olvasható. Van ezzel valakinek tapasztalata? Tippek mielőtt nekilátok?
Köszi! -
norby10
csendes tag
Mostmár mükődnek a szöveg formázások csak a képeket nm jelenití meg se gmailse a Y!mail
-
CSorBA
őstag
válasz
DNReNTi #16123 üzenetére
Azért azt megnézném egy TinyMCE-ben szerkesztett email hogy mutat Gmail-ben, vagy Outlook 2003-ban.
Ha normálisan van beállítva, akkor teljesen jól. 3-4 éve írtam egy ilyen e-mail küldő modult, akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak, teljesen szépen jelent meg minden. Persze vigyázni kell olyan apróságokra, h. pl wordből/weblapról beillesztett szöveg ki legyen gyomlálva (pl felesleges divektől, stb).
-
DNReNTi
őstag
válasz
norby10 #16121 üzenetére
Persze, hogy lehet, célszerű a PHPMailer osztály használata, sok idegtől megkímél. A formázás már más kérdés, ha azt akarod, hogy minden kliensen és programban hasonlóan jól nézzen ki, akkor sajnos vissza kell menni 1998-ba, és az akkori "lehetőségeket" használni "formázásra". Itt lecsekkolhatod milyen formázási lehetőségeid vannak egyes programok esetében css-el.
Én csak akkor használok csak inline (!) css-t ha nagyon muszáj, jó kis 25 éves <table> <font> és társaik megteszik, az legalább kliensfüggetlenül jól néz ki (a lehetőségekhez képest) mindenen.
(#16122) PumpkinSeed
Azért azt megnézném egy TinyMCE-ben szerkesztett email hogy mutat Gmail-ben, vagy Outlook 2003-ban. -
norby10
csendes tag
Sziasztok, egy új témával vágnék közbe.
Az lenne a kérdésem, hogy ,hogy lehetséges emailt küldeni PHP-val , hogy az email tartalmát lehessen formázni is, mint pl.. a szöveget kövér/félkövér betűkkel írjuk, vagy épp képet teszünk a szöveg mellé
Pont úgy, mint a Yahoonál/Gmail..
Próbáltam szövegszerkesztővel amit be integráltam a weblapba de a yahoo nem jelenítette meg a HTML kódot amit a szerkesztő dobott össze.
Ha nem volt vmi érthetőő szoljatok!!
Előre is köszi!
-
kemkriszt98
tag
És meg is oldottam
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #16117 üzenetére
Mondjuk én szóba sem állok olyan szolgáltatóval, aki 5.4 alatti verzióval döcög. Az értelmesebb szolgáltatók naprakészek a frissítések terén. Verziók között választhatsz is. De az összes probléma könnyen orvosolható egy VPS-el is.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #16116 üzenetére
Az, hogy a PHP csoport melyiket supportálja vagy sem, annak nagyjából semmi köze a témához. Igen, széttöredezett. Ahány hosting szolgáltató, annyiféle verzió az 5.2-tól 5.5-ig.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #16105 üzenetére
Széttöredezni? Az 5.3 régóta nem támogatott, a következő kiadástól (pár hét) az 5.4-es ág is security-only lesz. Onnantól a teljes supporttal rendelkező két ág az 5.5 és az 5.6. Ha 5.2-vel kellett még mostanában szívnod, az nem a platform hibája, hanem a cégé (, szolgáltatóé, stb.).
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16114 üzenetére
Yess, végre valamit jól eltaláltam.
köszi
későbbre, amikor több időm lesz, akkor szeretném megtanulni, hogy php-s adatbázissal hogyan kell a nyelveket megvalósítani. Esetleg arra tudnál-e mutatni valami megoldást, ami neked már bevált ?, vagy majd Google val keresgéljek ?
köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16112 üzenetére
Most az idő rövidsége miatt ezt a statikus megolást választanám.
Ha jól értem, akkor ez azt is jelenti, hogy elkészítem teljesn egészében magyarul az oldalt. Ezután csinálok egy ENG és GER mappát a másik két nyelvnek és ebbe a másik két mappába teljes egészében belemásolom, amit magyarul megcsináltam ?
Amikor belemásoltam, akkor azokban az ENG és GER mappákban beállítom a hivatkozási linkeket, hogy újra elérjen minden css és js fájlt és ezután átírok mindent statikusan angolra az ENG mappában és mindent statikusan németre a GER mappában ?
Így meglesz 3 nyelven és mindegyik főoldalán a nyelvre irányuló linkek majd abba a mappába navigálja az internetezőt ?
köszi szépen.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Orionk #16111 üzenetére
Két módszert mondok a több nyelvesítésre.
A nehezebb: A szövegeket MySQL-ben letárolod, vagy valamilyen adatbázisban majd a nyelvválasztástól függően a megfelelő adatokat szeded ki az adatbázisból és töltöd be.
A könnyebb: Amihez nem kell PHP, 3 oldalt csinálsz 3 nyelven és linkekkel szabályozod, hogy hova menjen mikor mi.
-
Orionk
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16110 üzenetére
Szia !
Köszi. Ez is nagyon tetszik. Esetleg foglalkoztál-e már vele komolyabban ? Van-e forum, ahol lehet kérdezni, ha elakad az ember ?
Most például azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne ezzel a te ajánlásoddal megvalósítania azt, hogy 3 nyelven legyen az oldal.
A főoldalon mindig lenne 3 link, ami három nyelvet mutat és ha rákattint az ember az egyik nyelvre, akkor mindig újra betöltődik teljes egészében az oldal, vagy oldalak, mert ez slide-os webszerkezet és a betöltődés után olyan nyelven lenne, amelyiket kiválasztotta.
köszi szépen
-
Orionk
senior tag
válasz
DNReNTi #16108 üzenetére
Szia !
Köszi szépen.
Természetesen nem ilyen beadandóról van szó. A Egyetemi oktatás majd még csak hétfőn kezdődik elsején. A vizsgaidőszak meg még majd csak decemberben lesz.
Egy klubban, ahol a saját hobbimat intézem ott kell, hogy bemutassak 1-2 egyszerű weboldal lehetőséget, mert elvállaltam, hogy ingyen csinálok valami egyszerű weboldalt. Olyan emberek vannak a klubban, akik az informatikához nem értenek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én nagyon értek.
Csináltam már egy egyszerű weboldalt css-el és html-el, de az nem sikerült olyan dizájnosra, mint ez, mert teljesen kezdő vagyok. Ezért szeretném ezt gyors megtanulni és beüzemelni, hogy ezt is meg tudjam mutatni pár nap múlva. Elsőre tetszene nekik, hogy egymás alatt vannak az oldalak és így lehet navigálni.
Csak nekem kellene olyan rész is, ami egy külön oldalra visz, mert azt nem akarom, hogy végtelen sok oldalt rakok egymás alá, mert akkor nem fogja bírni a számítógép gyorsan megnyitni a nyitóoldalt, ha minden 1 lapon van.
Erre szerinted ?, vagy szerintetek lenne valami lehetőség, hogy külön oldalra vezető link legyen és ott is valami hasonó módszer legyen a navigálásra ?
köszi szépen.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Orionk #16107 üzenetére
Ha tanár lennék, és leadnál nekem beadandó munkaként egy ingyenes, netről bárki számára hozzáférhető cuccokból összeollózott anyagot, azon kívül, hogy kitagadnálak az előadásaimról, megbuknál az összes általam oktatott tárgyból.
De bízva abban, hogy a tanár nem ilyen:
Mivel beadandót kell készítened, gondolom azért valamilyen szinten már sikerült megismerkedned a HTML és CSS rejtelmeivel, ha mégsem, akkor ne is olvasd tovább, és törődj bele, abba, hogy jövőre újra fel kell vedd ezt a tárgyat.
1: Leszeded a bootstrap-et és elolvasod hogyan alkalmazd a weboldaladon.
2: Leszeded a már lentebb linkelt témát, és ráhúzod az oldaladra.
3: Feltöltöd a kívánt tartalommal.
4: Beadod, és reméled, hogy a tanárnak nem fog feltűnni, hogy bootstrap-et használtál, vagy ha feltűnik, akkor nem foglalkozik vele.Sok sikert.
-
Orionk
senior tag
válasz
DNReNTi #16101 üzenetére
Sziasztok !
Köszi az eddigieket (#16101) DNReNTi és (#16103) fordfairlane -nek.
Sokat segítettetek. Pont erre lenne sűrgősen szükségem, hogy egy ilyen egyszerű móddal megcsináljak egy ilyen weboldalt, amit mutattam.
Le kell tölteni ezt a theme-t és azután hogyan lehet egy ilyet beüzemelni ?
Szinte ugyanilyenre lenne szükségem, csak más szöveggel és háttérnek nem egyszínű háttér lenne, hanem fotót tennék oda.Tudnátok-e még időt szánni arra, hogy kicsit segítsetek.
2-3 napom van,hogy a suliban leadjak egy ilyen egyszerű bemutató oldalt.
köszi szépen
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #16105 üzenetére
Én személy szerint minden értelmes frissítést örömmel fogadok.
-
fordfairlane
veterán
Kiadták a PHP 5.6.0 -t:
Pár hónapja még egy 5.2.*-essel kellett szenvednem. Kezd nagyon széttöredezni a platform.
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16098 üzenetére
Nos akkor tisztázzunk alap dolgokat. A php állományok önmagukban nem futtathatóak, mint a html. A böngésző nem tudja futtatni, nem hiába szerver oldali nyelv. A php futtatásához kell egy környezet, ami képes futtatni. Jelen esetedben ez egy LAMP ( vagy WAMP win esetén ) környezet, név szerint a xampp. Ha a xampp-ot telepítetted és el is indítottad, akkor a localhost url-en egy xampp welcome page-nek kell fogadnia. A xampp controll panelben látható, hogy fut-e minden szolgáltatás ( php,mysql,stb )
A xampp default paramétere, hogy a htdocs mappába kell pakolnod a projekteket. Ez azt jelenti, hogy a htdocs mappába ne legyen más, csak az adott projekted. ( Ha mappákba rendezetten több projektet akarsz, akkor hosszabb távon célszerű vhost-al kicsit játszani. )
1. Nézd meg, hogy a xampp minden szolgáltatása fut-e, illetve egyáltalán elvan-e indítva.
2. Teszteld a localhost url-t.
3. Használd rendeltetés szerűen és kicsit olvass már utána mi is az a php -
kemkriszt98
tag
válasz
honda 1993 #16100 üzenetére
localhost/gyakorlas/index.html
a teljes elérési útvonal kell...
Szerk.: Lassú voltam
-
DNReNTi
őstag
válasz
honda 1993 #16098 üzenetére
19.Norbika azt akarja mondani, hogy a böngésződben ne fájlként hivatkozz a php-ra hanem localhost-on keresztül. Magyarról magyarra:
file:///E:/xampp/xamp1/htdocs/gyakorlas/valami.php
helyett:
http://localhost/gyakorlas/valami.php(#16099) Orionk
Egy ilyen oldalhoz felesleges bármilyen frameworkot használni. Kb az ágyúval a verébre esete lenne. Ez egy sima statikus weboldal, html, css, js (jq) kombóval nagyon könnyen megvalósítható. Könnyítés lehet a bootstrap. Másra nem igen van szükség.Update:
Most, így utólag, hogy a kódba belenéztem:
<link href="css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
Bingo. Így lenne ötösöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged