- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vancha2
aktív tag
PHP-vel szeretném kiiratni az online látogatók számát, illetve a napi és az összes látogatók számát. MySQL adatbázissal lenne a legjobb. Nem tudja valaki, hogy hogy csináljam?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #198 üzenetére
Ja. A [link] weblap alapján telepítettem az Apache 2.2-t meg a PHP-t.
Az Apache alap weblapja (''It works!'') megjelenik jól.
A PHP teszthez ajánlott 1 soros PHP fájl (<?php phpinfo(); ?> ) is működik.
Az Apache DocumentumRoot: c:/Inetpub/wwwroot
A flux könyvtára ezen belül van: c:/Inetpub/wwwroot/torrentflux/html
És ebben az utóbbi könyvtárban az index.php
Viszont ezt nem hajtja végre az Apache/PHP, úgy kezeli mintha szövegfájl lenne és megjeleníti a tartalmát. -
jerry311
nagyúr
Ööö hello
Éppen telepítettem Windows 2000 Standard szerverre egy Apache-t meg MySQL-t meg PHP 5-öt. Viszont, nem akarja a PHP-s torrentflux-ot PHP-ként kezelni.
A teszt PHP fájl tökéletesen működik, a torrentflux PHP cuccai viszont nem. Csak üres oldalt kapok a weblapok helyett. Valami ötlet? Tippelem valamit kihagytam, ez az első Apache-PHP-MySQL telepítésem. -
Hujikolp
őstag
Annyira sok volt a gépemnek, h már ablakot sem tudtam normálisan váltani, minden 2.-ra dobta fel az ablakokat, az msn-es ablakot meg egyáltalán nem, csak ha az ikon-nál rámentem a megnyitásra, és utána a beszélgető ablakra. Nemérdemes ennyit vele szenvedni. Inkább vettem ugyanabbol a képből egy kisebbet, végülis az is megoldotta a szükségletet.
-
DeltaPower
addikt
php-hez létezik excel export class, azzal egy lépéssel közelebb kerülsz a megoldáshoz. bár aszem diagram és ilyen okosságok nem műxenek vele.
és volna egy kérdésem is:
apache 2.0.47+php 4.3.2 win szerver, semelyik böngészőből nem érem el. tűzfalak kikapcsolva, a szerver feláll rendesen, de még a docroot-ját sem érem el, timeout. furcsa hogy nem állítottam rajta semmit, pár napja még teszteltem rajta, most valamiért meggondolta magát.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
-
krokk
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #189 üzenetére
picit félreérthetően fogalmaztam az előbb.
Az excel fileokat le akarjuk váltani de nem pont olyan táblázatos formában kell hogy legyen megjelenítéskor. Sőt nem is olyan lesz. A tárolandó adatok a fontosabbak, máshogy egyszerűbben lesz megoldva. Meg az átfedéseket kell kiküszöbölni.
Viszont nyomtatási formában meg kéne maradni a régieknek. -
krokk
senior tag
üdv
Tanácsra és/vagy ötletekre lenne szükségem(nem feltétlenül csak php minden)
Lenne egy megvalósítandó projektem, elég sokrétű, ezért kisebb részletekben gondolkodom elsőre.
Céges cucc, nincs semmilyen program megvásárolva, így marad az ingyenes verzió ergó php és mysql kombó.
Namost amiket meg kéne valósítanom:
-excel fileok leváltása a weboldallal tehát sok sok táblázat (ez eddig nem probléma)
-a régi excel fileok formájában lehessen exportálni vagy nyomtatni az elkészült dolgokat ( ezt meg lehet rendesen valósítani? ill melyiket könnyebb egyszerűbb?)
Ez egy kirendeltség weboldala lenne kizárólag belső használatra, a központi webfejlesztő mondta hogy akár tartalomkezelővel is próbálkozhatok, joomla-t próbálgatom itt tegnap óta de elég körülményes. Erdemes evvel vesződnöm? vagy inkább kezdjem el magam írni az egész oldal?
Köszi előre is aki ír valamit. -
Lortech
addikt
válasz
Hujikolp #186 üzenetére
Ha 50-re felemelted, mit írt? Mert ha továbbra is a 8388608 byte-ot, akkor nem lépet érvénybe a beállítás. Nem indítottad újra a szervert, vagy nem a jó php.ini-t írtad át. Nem dísznek van a beállítás, működnie kell. Ha viszont 50-től is többre van szükség, azért nem ment, akkor az felejtős.
-
Lortech
addikt
válasz
Hujikolp #183 üzenetére
php.ini-ben meg kéne növelni a memory_limit kapcsolót, amennyivel szükséges. Az alap nálam is a 8M. De talán inkább optimizálni kéne a scriptet, hogy kevesebb memót használjon, amennyiben lehetséges.
A kód az egy http basic autentikáció, ahogy Tele von Zsinór mondta, és normális, amit leírtál. -
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #178 üzenetére
nemtudom.
if( isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) && $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] == $admin_nev && $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] == $admin_jelszo)
{
...
}else
{
Header(''WWW-Authenticate: Basic realm=\''Azonosítás\'''');
Header(''HTTP/1.0 401 Unauthorized'');
echo $header.''<center><h1>Sikertelen belépés!</h1></center>\r\n</body>\r\n</html>'';
exit;
}
És lenne még egy problémám:
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 6400 bytes) in E:\AppServ\www\l.php on line 26
Ez egy kép átalakító méreteiben, ha nagy átméretezi. Namost ez csakis localhoston menne elvileg, és az a bajom, hogyha túl nagy a kép, akkor kiirja ezt a hibaüzit. Hol tudnám átírni ezt a limitet? A php.ini-ben rákerestem a 6400-ra de semmi érdemleges, httpd.conf filébe is belekerestem, de semmi. Ötlet?
[Szerkesztve] -
raczger
őstag
egy elég érdekes dologba ütköztem. amit az oldalamra csináltam anno fórumot átalakítva egy másik oldalon akarom használni, nos ez sikeresen megtörtént, és jól is működött xampp-al php5 alatt, ám mikor felraktam egy php4-es tárhelyre (dataglobe) ekkor valamiért mindig olyat csinált, az összes fórumos oldalnál, hogy mikor elmegyek az egyik fórumos oldalról spontán kijelentkezik mindig, és nem tudom mi lehet ennek az oka, van aki sejti? vagy volt másnak is ilyen problémája?
-
Hujikolp
őstag
az miért van, ha van egy oldal (én csináltam) azonosítást kér, de3 ha elrontom, akkor még 2x feldobja. persze nem egymás után, magyarán, összesen 3x probálkozhatok. ez így benne normális?
-
Hujikolp
őstag
-
Hujikolp
őstag
válasz
DeltaPower #172 üzenetére
nem erre gondolok. A php ellenőrizne adott ''mappát'' h frissült-e a tartama. nem nálam van a mappa, külön másik szerveren. Ezért kérdezem, hogy hogyan tudnám leellenőrzni, van-e rá valami.
-
Hujikolp
őstag
hogyan tudom leellenőrizni, h egy adott link létezik-e vagy sem?
-
czappa
aktív tag
''A session['type'] kiiratásával kapod a bigyót?''
Igen.
A lényeg, hogy $_SESSION['valami']-nek adom ''A'' értéket, majd $valami-nek ''B''-t,
erre $_SESSION['valami'] értéke is megváltozik ''B''-re.
Csak azt nem tudom miért.
''Megvan a hiba! Sehol egy olyan, hogy a $_GET[''type''] értéke átadódna a sessionnak!''
Ezt nem értem, nem is kell a $_GET értéke átadódjon.
Tul.képp itt a get-es rész nem is fontos, csak azt néztem meg, hogy $valami-nek értéket adva $_GET['valami'] értéke nem változik (nem úgy mint $_SESSION['valami']-nél) -
czappa
aktív tag
Sziasztok. Egy érdekes jelenségre bukkantam, lehet, hogy ennek tényleg így is kell működnie, de... furcsa.
Na szóval van két fájl, c.php ás d.php.
c.php:
<?php session_start();?>
<a href=''d.php?type=alma''>link</a>
<?php
$_SESSION['type']=''körte'';
?>
és a d.php:
<?php
session_start();
echo $_GET['type'] . ''<br/>''; //alma
$type = ''bigyó'';
echo $_GET['type'] . ''<br/>''; //alma
echo $_SESSION['type'] . ''<br/>''; //bigyó????
?>
Tehát a c.php-ben: $_SESSION['type']=''körte'';,
a d.php-ben a $type = ''bigyó''; hatására az echo $_SESSION['type'] sor az írja ki, hogy bigyó.
Egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: Oszt' mé?
(php 5.2.2-t használok debian 4.0 alatt, a php-t xampp-al telepítettem)
mod.: Tehát komolyabbra fordítva a szót: úgy néz ki, mintha a $type és a $_SESSION['type'] ugyan arra az egy db változóra mutatna, ami furcsa. Szerintem a 2 változónak nem kéne, hogy köze legyen egymáshoz.
[Szerkesztve] -
-
szicsu
őstag
Sziasztok!
Kérdeznék egyet:
Lenne egy config fájlom és egy class-om.
Hogy tudom a config fájlban lévő változót felhasználni a class-ban? -
Random88
csendes tag
Kösz de kifejtenétek részletesebben hogy hogy tudnék form-mal egy bekérést csinálni, ami usertől kér be olyan érdekelne...
Leírná valaki a program kódot ? -
szicsu
őstag
Hi!
Én is egy kérdést intéznék hozzátok:
Több könyvben is olvastam, de nem kaptam egyértelmű választ.
Lenne egy Pear csomag amit használnom kellene csak még nem használtam és nem tudom hogy kell életrekelteni a pear telepítojét, ill hogy kell a csomagot élesítenem a gépemen (win és php 5.2 fut)
válaszokat előre is köszönöm -
Random88
csendes tag
Sziasztok!
Most tanulom a PHP-t, van egy PHP 24 óra alatt című ''gyüjteményem''.
Csak van egy kis probléma, vki megmondaná hogy van a PHP-ben a bekérés, ha van egyáltalán... Akármilyen érdekelne, csak valahogy lehessen bevinni külső adatokat -
sirtomi
tag
Sziasztok!
Egy másik domainről kellene fájlt olvasnom, de a cUrl nem működik. Session azonosítókkal azonosítja egymást a két program, de amikor meghívom a cUrl -al a másik domainen levő progit, az létrehoz egy új sessiont és onnantól vége az egésznek, mert nem működik az azonosítás. A másik oldali programról semmit sem tudok, csak egy url-em van hozzá amit hívogatok, url-ben megy az azonosító is.
Próbálkoztam fopen() -nel és fsockopen() -nel is, de azok meg timeouttal elszállnak, pedig lehet hogy ezek közül valamelyik jobb lenne.
Ötleteket, segítséget köszi előre is! -
zeix
senior tag
válasz
DeltaPower #149 üzenetére
Köszönöm működik!
-
DeltaPower
addikt
ha jól sejtem akkor neked vmi ilyesmi kell...
$i=0;
echo (''<table><tr>'');
while(...)
{
echo (''<td>ide jön a te tartalmad</td>'');
if($i==2) {
$i=0;
echo (''</tr><tr>'');
}
else $i++;
}
echo (''</tr></table>'');
megoldható elegánsabban is, de ennél egyszerűbb most nem jutott eszembe
[Szerkesztve] -
zeix
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #147 üzenetére
Köszi teljesen u.az mint az enyém formailag is.
Ezért nem szeretem használni ezt a fajta kiíratási módot:
echo(''<tr bgcolor=\'' valamikor belekeveredek... na de mindegy
csak az oszlopokat szeretném meg 3-szorozni
Legyen 3 oszlop a listázásnál ne csak 1.
A formát egyszerű megcsinálni de az eredmény soronként ugyanaz lett...
1általán, hogyan álljak neki?
Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
Miért kell ki-be ugrálni phpbe? Nem tisztább, szárazabb, biztonságosabb így:
<?php
$szinek[0] = ''ffffff'';
$szinek[1] = ''f8cd07'';
$szin = false;
/* mysql connect, query */
while ($sor = mysql_fetch_array($eredmeny))
{
$szin = !$szin;
echo(''<tr bgcolor=\''{$szinek[$szin]}\''>\n'');
echo(''<td align=\''center\''>\n'');
echo($sor[''meg''] . ''<br>\n'');
echo($sor[''nev''] . ''\n'');
echo($sor[''keresztnev''] . ''<br>\n'');
echo($sor[''hely''] . ''<br>\n'');
echo($sor[''cim''] . ''<br>\n'');
echo($sor[''ir''] . ''</td>\n'');
echo(''</tr>\n'');
}
?>
Tesztelni nem tudom, nem garantált a működés, meg egyáltalán a szintaktikai helyesség sem, de vmi ilyesmi. Ha így sem jó, szólj. -
zeix
senior tag
Sziasztok!
Lenne 1 kis problémám :)
az adatbázisból kapott adatokat szeretném kilistázni 3 oszlopban de valahogy eddig nem sikerült ...
ez itt a szimpla egy oszlopos listázásnak a kódja:
while ($sor = mysql_fetch_array($eredmeny)) {
if ($szin==''ffffff'') {
$szin = ''F8CD07'';
}
else {
$szin = ''ffffff'';
}
?>
<tr bgcolor=''<?= $szin?>''>
<td align=center>
<? if ($sor[''meg''] == '') { print ' ';} else { print $sor[''meg''];}?><BR>
<? if ($sor[''nev''] == '') { print ' ';} else { print $sor[''nev''];}?>
<? if ($sor[''keresztnev''] == '') { print ' ';} else { print $sor[''keresztnev''];}?><BR>
<? if ($sor[''hely''] == '') { print ' ';} else { print $sor[''hely''];}?><BR>
<? if ($sor[''cim''] == '') { print ' ';} else { print $sor[''cim''];}?><BR>
<?= $sor[''ir''] ?><BR></td>
</tr>
<?
}//ciklus vége
?>
Ehhez kérnék egy kis segítséget... -
_Petya_
őstag
Kipróbáltam, biztos nem UTF8 kell, mert úgy nem jó a hash (van egy ismert jelszó, és hozzá biztosan jó hash, azt próbálom előállítani, egyelőre kevés sikerrel.) Szerintem UTF16 kell, de ilyet megint csak nem találok sehol, csak fizetős oldalakat Biztos megint valami egyszerű dolog lesz, csak én nem találom meg ezeket soha.
Petya -
_Petya_
őstag
El tudjuk valahogy dönteni egy stringről, hogy milyen kódolású?
Petya -
cucka
addikt
egy form-ba írja be user a jelszót, ki tudja milyen kódolással, vagy lehet, hogy csv file-ból, vagy mysql-ből kerül be, tehát semmit nem tudunk abból, hogy a jelszó milyen formátumú
ha semmit nem tudunk erről, akkor szerintem nem tudod megoldani a feladatot, valahogy biztosítani kell, hogy a bemenő adatok mindig azonos kódolásúak legyenek. -
_Petya_
őstag
kifutottam az időből, sorry
Szóval, MD4 implementációt már találtam, már csak azzal van gond, hogy:
taking the user's password as represented in 16-bit, little-endian UNICODE
Ezt hogyan tudom megcsinálni? (egy form-ba írja be user a jelszót, ki tudja milyen kódolással, vagy lehet, hogy csv file-ból, vagy mysql-ből kerül be, tehát semmit nem tudunk abból, hogy a jelszó milyen formátumú) Ha jól tudom nem egészséges egy Unicode szöegre újból ráküldeni a konvertáló algoritmust...
szerk: cucka: én is ugyanezt találtam, az endianness nem gáz, csak a kódolás
Petya
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
Ismét kérdeznék:
Jelszó hash-t szeretnék generálni, mégpedig NT password hash-t.
Azt írják, hogy:
The Windows NT hash is created by taking the user's password as represented in 16-bit, little-endian UNICODE and then applying the MD4 (internet rfc1321) hashing algorithm to it.
Viszont: nem találok a PHP-ben MD4 kódolást, csak MD5-öt. Tehát a kérdés, hogyan valósítom meg a fenti műveleteket PHP-ban?
szerk: ja és most nézem, hogy az RFC 1321 az az MD5, és az RFC1320 az MD4. Meg van ez valósítva készen PHP-ben, vagy nekem kell megírni RFC alapján?
Petya
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Meg tudom csinálni, nem vészes, viszont én nem php-ban csinálnám, hanem egy rendes alkalmazást írnék rá.
Nem csak egy egyszerű link megnyitás egyébként, mert küldeni is kell adatokat, előtte pedig be kell léptetni a felhasználót, session cookiet lekezelni. Esetleg meg lehet csinálni hogy automatikusan megnézi a hirdetéseidet, meg azt is hogy mennyit lehet uppolni még aznap stb. Ezek már nem olyan triviálisak. Ha lesz időm, este megcsinálom, holnapra jövök valami eredménnyel.
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
szevasztok
lenne egy elképzelésem: egy ''uppolo parancsikont'' szeretnék létrehozni.
lényegében az uppolás egy link megnyitása, igaz? nos én nem kivánok minden linket naponta 2x megnyitni és ezért kérném a ti segitségeteket.
az ötlet, hogy ide irjak töle származik: [link] ö irányitott át ide
szoval adott egy pár link és kellene egy olyan file, amit ha megnyitok, akkor azok a linkek aktiválodjanak, ergo uppoljon nekem és lehetöleg könnyü legyen modositani, ha uj topik jönne hozzá a palettához, törölnék egy régebbi topikot stb stb....
mi kell ehhez? valaki meg tudná mutatni? tudom ott vannak a linkek az elején, de nem szeretnék ezzel oly sokat foglalkozni, hiszen én csak alkalmi user vagyok ezen térensegitségeteket elöre is köszönöm
-
cucka
addikt
szerver2-n a függvény kiírja a stdout-ra a visszatérési értéket. (paraméterezés megoldható url-ből pl.).
szerver1-en fopen-el megnyitod a szerver2-n található php oldalt (pl. fopen('http://szerver2/valami.php', 'r');, majd kiolvasod a visszatérési értéket, pont úgy, mint ha file-ból olvasnál. -
_Petya_
őstag
Hello!
Ismét lenne egy kérdésem. Adott szerver1 és szerver2 két szerver, apache és php belőve rajtuk. A szerver1-en futó php scriptből kellene elérnem a szerver2-n található megadott függvény visszatérési értékét. Lényeges, hogy a függvény csak a szerver2-n futhat, a program többi része a szerver1-en. Hogyan lehet ezt megoldani?
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
Tele von Zsinór #128 üzenetére
Köszönöm. A hiba az volt, hogy a PHP valamiért a roomNumber attribútumot roomnumber-ként olvassa ki. Kisbetűsre változnak a nevek...
Petya -
cidalain
veterán
sziasztok.
érdekes problémával találkoztam
adatbázisba szeretnék felölteni egy stringet. (két mezős tábla, az egyik a feltöltés idejét /datetime/, másik a stringet /text/ tartalmazza)
a stringem az kb 5000 karakterből áll, és csak elvétve tartalmaz szóközt, többnyire egybefüggő karakterhalmaz.
az a probléma hogy nem megy fel az adatbázisba ez a string. ha substriggel az első 1000 karaktert szereném csak akkor nincs baj, felviszi. 1500-at már nem (nem teszteltem pontosan mennyinél mondja be az unalmast...)
a text típusba elvile >65000 byte bevihető, az én 5000 karakterem ennek alatta van
a stringem nem tartalmaz extra karaktereket, csak angol ábc betűi, számok, pontosvessző, vessző, pont, és aposztrof karakterek vannak benne
mi lehet a baj? miért nem tölti fel a bázisba a stringet?
üdv, köszi -
_Petya_
őstag
Felhozom a témát, valamint itt egy példa kód, ami bemutatja a problémát: [link]
Kimenet:
Using LDAPv3LDAP bind successful...
<-emailcím->is the email address of the cn your requested
<-teljes név->is the cn of the cn your requested
is the rn of the cn your requested
Tehát a roomNumber üres, pedig az LDAP-ban benne van...
Petya
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Hello!
Van valakinek tapasztalata LDAP kezeléssel kapcsolatban? Egyelőre kiolvasni próbálok (person, organizationalPerson, inetOrgPerson a structural típusok), de néhány attribútum helyett üreset ad vissza, Ja, és posixAccount és SambaSamAccount object type-ról van szó. Pl. cn, uid, description attribútumokat kiolvassa, de pl. a roomNumber, gidNumber és hasonlók üreset adnak vissza, holott az LDAP-ban benne van az érték. Mi lehet a hiba?
Petya -
raczger
őstag
válasz
Tele von Zsinór #121 üzenetére
thx, műxik, de van egy kis gond:S
amit behelyez az elé még egy 0-át odarak:S és nem jövök rá hogy miért -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #121 üzenetére
Igen, ez tényleg működik. Az én megoldásom még régebbről maradt rám, az egy általánosítása a problémának, nem csak a módosítani kívánt sorból lehet adatot kiszedni vele, hanem a tábla másik sorából is. De jó, hogy leírtad, mert én erre a problémára is azt használtam.
-
raczger
őstag
köszönöm!
azthittem van valami egyszerűbb, de úgylátszik nemigazán:S -
Lortech
addikt
-
tkazmer
addikt
-
raczger
őstag
hy
lenne egy olyan kérdésem, hogy mikor pl valamit frissítek sql táblába (UPDATE table SET valmi='lol' WHERE id='1')
és én olyat szeretnék, hogy egy mezőhöz hozzáfűzök valamit. Mert PHP-ban van erre mód, ami a .= művelet, sql-ben próbáltam ezt, de nem ment, valaki nem tudja hogyan lehetne ezt sql paranccsal egyszerűen megoldani? -
vakondka
őstag
válasz
Tele von Zsinór #107 üzenetére
WAMP-ot használok...eddig nem volt vele gond...
-
vancha2
aktív tag
Mármint így:
<?php
$targy = $_POST[''targy'';
$szoveg = $_POST[''szoveg'';
mail(''cimzett@domain.hu'',$targy,$szoveg);
?>
Ha így csinálom, akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
Parse error: syntax error, unexpected ';', expecting '' in /nfs/extra/v/vc/vcsabi/wwwroot/mail.php on line 3
Akkor most hogy csináljam?
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
inkább ne állítsa on-ra.
nem véletlenül nincs már bekapcsolva alapértelmezetten.
bárhova rakja az oldalt tuti hogy nem lesz bekapcsolva ott.
érdemes már otthon produkciós környezetre beállítani a php-t, hogy megszokja az ember.
lehet tail-elni az apache logot és ott látszanak a hibák. -
vancha2
aktív tag
Van egy html űrlapom, annak a tartalmát szeretném elküldeni egy mail.php fájllal, de nem akar sikerülni. Így néz ki az űrlap:
<form method=''post'' action=''mail.php''>
<input type=''text'' id=''targy'' name=''targy'' size=''58'' />
<textarea id=''szoveg'' name=''szoveg''></textarea>
</form>
A mail.php:
<?php
mail(''cimzett@domain.hu'',$targy,$szoveg);
?>
Mi a hiba? -
vakondka
őstag
válasz
Tele von Zsinór #93 üzenetére
hihetetlen, de fent a szerveren megy a progi hiba nélkül
...viszont localhoston állandóan újragenerálja a session_id-t
pedig már azt hittem, hogy programozási hiba... -
raczger
őstag
válasz
Tele von Zsinór #103 üzenetére
köszi!
így hallásra ismerős a fgv, de még nem használtamegyébkéntmár este mikor nem tudtam elaludni megvolt egy ilyen szorzásos, összeadásos kiszámítás is, de akko inkább ezt használom, mert ez egyszerűbb
-
raczger
őstag
hy, nos van egy olyanom pl:
2007 // év
06 // hónap
26 // nap
22 // óra
34 // perc
mindegyik egy-egy külön változóban van benne, nos ezt szeretném megcsinálni időbélyegként, ám ez sajnos nem menne egyszerűen szorzáásal, összeadással a szökőévek miatt:S
hogy lenne ezt legegyszerűbb megcsinálni, hogy egy adott időpontot amit egy űrlapon megadsz, azt bevitelkor időbélyegben rakja beremélem értitek mit szeretnék
-
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #99 üzenetére
google://ez jó
Kíváncsi vagyok, mikor vezetik be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged