- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttower
aktív tag
Üdv
phpben létre lehet hozni olyan tömböt vagy változókat melyek minden oldalról elérhetők? Egy előre meghatározott szöveget kéne minden oldalon használni, viszont később ha módosítani akarom akkor ne kelljen mindenhol átírni. Az include() nem jó. -
DeltaPower
addikt
válasz
paramparya #896 üzenetére
de csúnyán beszélsz
-
tildy
nagyúr
Van erről valami könnyen emészthető doksi?
function XML_select($filename,$path, $attrib)
{
$doc = new DomDocument;
$doc->validateOnParse = true;
$doc->load($filename);
$xpath = new DOMXPath($doc);
$entries = $xpath->query($path);
$resultNode = $entries->item(1);
$nodes = $resultNode->getElementsByTagName( "*" );
for ( $i = 0; $i < $nodes->length; $i++ ) {
$output[$nodes->item( $i )->nodeName]=$nodes->item( $i )->nodeValue;
}
return $output;
}Ez így működik, ha utána így hívom meg:
print_r(XML_select($filename,'/rss/channel/item', 1))Ha /rss/channel/item/link-et akarom, akkor már nem ad vissza semmit.
Ha /rss/channel-t írok be, akkor meg hibaüzenetet dob. -
tildy
nagyúr
Igen, végül azzal sikerült, de nagyon megkutyulták ezt az 5ös phpban...
$itemnodes = $doc->getElementsByTagName( "item" );
$nodes = $itemnodes->item(0)->getElementsByTagName( "*" );
for ( $i = 0; $i < $nodes->length; $i++ ) {
print "nodename=".$nodes->item( $i )->nodeName;
print "\t";
print "nodevalue : ".$nodes->item( $i )->nodeValue;
print "\r\n";
}No mindegy
Most még azzal lesz jó nagy szívás, hogyha mindez függvénybe lesz rakva, aminek a feladata , hogy beadott paraméterek esetén megfelelően jelenítsen meg.
Pl ha azt adom meg hogy /channel/description/item , akkor az összes childot és értékét listázza ki , de ha így /channel/description/item/link, akkor csak a linket.
itemből sok van... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Én vagyok nagyon láma,vagy a phpbb nem képes arra,hogy a fórumozók képeket pakoljanak be a hozzászólásba?
Ha ezt nem tudja,tudnátok ajánlani egy olyan fórum motort,ami alkalmas erre?
Köszi! -
tildy
nagyúr
PHP5 + Domban otthon van valaki?
Sehogy nem akar összejönni, hogy egy elem összes childját listázzam. Nem a childok értékét, hanem a child nevét
-
dodopek
addikt
Igen,miután megírtam a hozzászólást,visszaolvastam.
Feldobtam az extra.hu-ra a phpbb-t.Megy a dolog,csak vmit elronthattam,mert a telepítés sikerült,a 2 mappát kitöröltem,a test hozzászólást látom.Tehát a forum megy.A bibi az, hogy bármire kattintok,404es hibát kapok.Nem tudok bejelentkezni sem,és semmi más.Mit ronthattam el?Hogyan javítsam?
Köszi az 5leteket!
Feltesz a forum egy olyan kérdést, hogy mi legyen a forum elérési utvonala.Ha semmi más nem lesz az oldalon,akkor oda indexet kell írni?Vagy a teljes címet?És ha egy oldalba fogom beilleszteni,akkor az oldalról inulólink kell?Mindíg teljes cím?
Előre is köszi a segítséget!
Dodo -
tkazmer
addikt
pl: keptarhelyem.hu
ha saját kell, akkor meg olvass vissza 1 hszt
fórumnak meg talán a phpbb felelne meg, elég egyszerű, és ingyenes. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.Két dolgot keresek.Egy képkezelőt, amibe regisztráció után bárki tölthet fel albumba szerkesztett képeket.A másik, egy könnyen használható php alapú fórum.Nem nagyon vagyok otthon a php-ben,tehát olyan kellene,amit nem sokat kell alakítgatni.
Előre is köszi a segítséget!
Dodo -
Hujikolp
őstag
válasz
paramparya #883 üzenetére
valami, amit a lapomra tudok rakni
-
paramparya
őstag
-
vakondka
őstag
Van egy tabulátorral tagolt txt fájlom, ebből szeretném kinyerni az adatokat és feldolgozni.
Arra gondoltam, hogy a file()-val beolvasom a fájlt, majd egy foreach segítségével split()-el szétszedem az egyes értékeket.
A gond az, hogy nem tudom a mit írja be határoló jelnek a split utasításba...
nyomjak egy tab-ot a billentyűzeten ?...vagy \t ???...egyik sem jó -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #875 üzenetére
egyrészt a print_r nem csak tömböket tud így kiírni, hanem pl. objektumokat is.
másrészt sokkal látványosabbat nem nagyon tudok elképzelni, már ha feltétel, hogy működjön bármilyen n dimenziós tömbre. -
Hujikolp
őstag
Hali!
Valaki tud nekem adni egy linket, amin letudok tölteni egy galéria kezelőt? Legyen igényes, ingyenesm egyszerű. A mappákat tudja kezelni, tubnail jó ha van, ha lehet minősítani a képet az bónusz. A mappákban lévő képet képes kilistázni és felismeri a bennük lévő képet.
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #870 üzenetére
a print_r eredményét rakd <pre></pre> közé
esetleg nézd a html forrásban az eredményt
(a print_r újsorokkal tördel, nem html tag-ekkel) -
Forest_roby
őstag
Igen, azt hiszem ez jo lesz!! En mindig for ciklussal irattam ki a tomboket,de ezt igy nem lehet.... thx!
paramparya:
ha ezt a progit a serverre kell telepiteni, akkor ez most nem megoldhato, mert egy ingyenes tarhelyen van tarolva a weblap amihez kell nekem most ez a tombos cucc....
De neked is koszi a valaszt!! -
paramparya
őstag
válasz
ha csak debug miatt kell, hogy olvasható legyen, akkor tegyél fel xdebug-ot, és var_dump ;)
-
raczger
őstag
válasz
vagyis nem egy tömböt szeretnél végigjárni? mert azt a foreach ciklussal megteheted
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Ki lehet iratni egy ismeretlen array-t szepen?
En a print_r fuggvennyel probalkoztam, de nem tetszik a vegeredmeny...
pl out:
Array ( [2007-12-01] => 41 [2007-12-03] => 22 [2007-12-04] => 26 [2007-12-05] => 17 [2007-12-06] => 27 )
vagy:
Array ( [78.92.xxx.xxx] => 87 [84.3.xxx.xxx] => 219 [84.206.xxx.xxx] => 14 [62.112.xxx.xxx] => 72 [89.133.xxx.xxx] => 22 [88.209.xxx.xxx] => 17 )nem vmi szemleletes.
vmi olyasmmi kellene, hogy:41...[2007-12-01]
22...[2007-12-03]
stb....Szoval, hogy lehet kiiratni egy ilyen array-t szepen?
Elore is koszi!
Forest
-
SEK3
tag
Hali,
segítséget szeretnék...szóval...
Az a gond, hogy a mysql-nél ha használok INSERT-et nem mindig a tábla végére szúrja be az új sort.
Hogy lehetne megoldani, hogy ómindig legalulra menjen? -
tkazmer
addikt
jpgraph-al készített grafikonnal adódott problémám:
A saját gépemen (php 5.2.3) kiválóan, színesben, gradient effekttel együtt megjelenik ez [link] a grafikon, azonban, mint látható, a linkelt oldalon csak kék színben teszi. A linkelt oldal szerverén 4.3-as php fut. A jpgraph verziója 1.21, tehát elvben jónak kellene lennie php 4 alatt. Lehetséges, hogy mégis a php verziókkal lenne a baj? -
cucka
addikt
válasz
DeltaPower #861 üzenetére
semmi vudu medzsik, a komponensek gyakorlatilag dobozok a weboldalon, pl. ha ki akarok listázni valamit, akkor csinálok egy listázó dobozt, a html sablonban pedig meghívom a listázó doboz objektumpéldányának a kiíró függvényét.
(a listázó dobozt természetesen fel kell paraméterezni, hogy mit hogyan listázzon) -
cucka
addikt
válasz
DeltaPower #859 üzenetére
számomra a komponens-orientált dolgok sokkal jobban kézreállnak, mint a template-esek, de igazából ízlés kérdése.
persze egy komponens-orientált cuccban is szokott lenni valamiféle template, csak ott nem kell belőle ekkora faksznit csinálni. -
DeltaPower
addikt
nem jó, mert akkor nem tudsz IE conditional commentet használni css hakkhoz. az én template-kezelőm kiíratáskor automatán kitakarítja a ki nem töltött placemarkokat.
cucka: sokkal több előnye van, mint hátránya. pl. dizájn cserénél, update-nél csak bedobálom a helyőrzőket az új html forrásba, és mehet tovább az oldal.
-
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #856 üzenetére
Ez a rövid nyitótag, ugye?
igen, az, bár szerintem az is szabványos. Tudom, néhány tárhelyen valóban nincs engedélyezve.
mondjuk nálam adott, hogy nem nagyon fejlesztek ingyenes tárhelyre, így az esetleges problémákat/kéréseket meg tudom beszélni a rendszergazdával - pl. az extra.hu-n ez nyilván nem járható út. -
Tele von Zsinór
őstag
Igaza van annak, aki később válaszolt: nem regexpre gondoltam, hanem sima str_replace()-re. Még semmi benchmarkot nem csináltam, még kódom sincs, csak elméletben tervezgettem. A <?= $valtozo ?> azért nem tetszik, mert ennek a szabályos módja a <?php echo $valtozo; ?>, az előbbi meg szerverfüggő, hogy engedélyezve van-e. (Ez a rövid nyitótag, ugye?
)
-
válasz
DeltaPower #852 üzenetére
szerintem az ilyen placemarkoknak ajánlott html kommentet használni.
<!-- MEZONEV -->
ennek az az előnye, hogyha valamiért bennemarad a echozott face-ben akkor mivel html komment ezért nem jelenik meg, persze bizonyos esetben fejlesztés közepette lehet hátrány is.
-
cucka
addikt
válasz
DeltaPower #852 üzenetére
ok, megoldható php-s függvénnyel is a csere, a sebsséget az is lerontja. meg aztán tényleg nem látom annak előnyét, hogy még egy plusz réteget beraktok az alalmazáslogika és a megjelenítés közé.
-
DeltaPower
addikt
milyen regex? sztem ő nem regexes megoldást akar.
én olyan template rendszert írtam (egy prog.hu-s írás alapján), amiben ilyen placemarkokat (helyőrzőket) helyezel el a html kódban, pl. nálam [[MEZŐNÉV]], a lényeg hogy ne hasonlítson a szokásos html elemekre. de ugyanígy lehet pl {{{MEZŐNÉV}}} is.
van a php-ban az strtr() függvény, ami egy sztringben egy asszociatív tömb kulcsainak megfelelő részeket kicseréli a kulcshoz rendelt értékekre. a sztring maga a template, a kulcsok a helyőrzők, az értékek a beillesztendő szövegek. frankón lehet automatizálni, pl adatbázisból berántod a szövegeket a tömbbe. de manuálisan is feltölthető a tömb. -
nukewar
tag
válasz
Tele von Zsinór #849 üzenetére
a linkre bökve a phpinfo.php file kerül betöltésre, aminek tartalma:
<?
phpinfo();
?>ez nem fut le.
-
cucka
addikt
template-ből kétfajta van - egyszerű php-s vagy valamilyen template rendszerrel működő. alapjaiban véve mindkettő ugyanaz.
igazából arról van szó, hogy a program logikai részét és a megjelenítést különválasszuk. a logikai részben található a post/get/request feldolgozása, az adatbázis műveletek, stb., a megjelenítés részben pedig az, amit kirakunk a képernyőre.
például egy html oldal fejléce lehet egy template. itt található a doctype, a head, stb. ez egy php file, amiben sima html található. ha pl. az oldal címe (title) változó, akkor ott nyilván van egy kis php betét a template file-ban, ami azt kiírja. a template-et úgy tudod kirakni a képernyőre, hogy egyszerűen inclue-olod (vagy require, ízlés szerint).
lehet használni template rendszereket, pl. smarty, amik valójában ugyanezt tudják csak pepitában.
(#848) Tele von Zsinór - ezzel két baj van
- baromi lassú lesz az oldalad a sok fölösleges regexp miatt. egyébként sem értem, hogy a {{{valtozo}}} forma miért különb bármiben is, mint a <?= $valtozo ?> .
- ha mindenképp akarsz még 1 layert a php fölé a sablonodba, akkor használhatsz valamilyen előre gyártott sablonrendszert. -
Tele von Zsinór
őstag
Működés közben még én sem láttam, de mostanság készítek egyet
az én elképzelésem az, hogy {{{valami}}} módszerrel "változókat" rakok a tpl fileokba, és phpben feldolgozás-kiírás közt cserélem őket. Lesz (header|footer|info|stat|menu|...).tpl. De persze ez a profik szemében ugyanolyan béna lehet, mint kicsit korábban, amikor a session objektumomnak db-objektum referenciát adtam át, hogy azzal dolgozzon
-
Reiko
tag
válasz
Tele von Zsinór #845 üzenetére
Azt tudom mi az a template
csak mondjuk úgy, hogy még nem láttam működés közbe
szal, azért kérdezem, hogy kell ilyet csinálni ..kicsit részletesebben
thanks -
nukewar
tag
SZiasztok!
Most telepítettem fel az appservet, de a "PHP Information Version 5.2.3 " linkre bökve a phpinfo(); program nem fut le.
Eldalolná nekem valaki, hogy mi a rákért nem megy?
Köszi! -
cucka
addikt
igazából semmilyen nagy trükk nincs, session-ba el kell pakolni az aktuális nyelvet. nyelvváltásnál ezt cseréled, a komponenseid (menü kirakó, cikk kirakó, stb.) pedig az aktuális nyelv függvényében rakják ki a tartalmat. ha template-eket használsz, akkor meg nyilván azokat is meg kell csinálni többnyelvűre.
a megvalósítás leginkább attól függ, hogy az oldal hogyan van felépítve/megírva. -
Reiko
tag
Sziasztok!
Arról érdeklődnék, hogy milyen általános vagy egyedi megoldásokat ismertek arra, hogy egy dinamikus oldalon lehessen nyelvet változtatni?
Azaz van egy oldal, ahova hírek stb kerülnek fel, de át tudjak váltani magyarról angolra (természetesen az aktuális oldalon maradva)!
Mindenféle ötlet érdekel, majd úgyis válogatok
Köszi előre is -
-
cucka
addikt
a geolocation mondjuk 95%-os pontosságú (most mondtam hasból egy számot). statisztikánál érdemes és hasznos figyelni, de kereskedelmi weboldal megjelenítését erre építeni nem lehet.
mellesleg van rengeteg fullextrás ingyenes statisztika, nem látom, miért érné meg sajátot írni.
-
Ezek szerint ne is próbálkozzak házilag a weboldalamhoz ilyen statisztikát írni?
Akartam egy olyat, hogy minden látogató IP-jét berakja egy adatbázisba, meg azt, hogy mire klikkel az oldalon, és mikor. És minden héten (pl.) lementeném az adatbázist, és a PC-n kiértékelném egy szintén házi progival.
Ez akkor felejtős, a helymeghatározás pontatlansága miatt?Marad a gugli analitics, vagy az is pontatlan?
Köcc!
-
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #836 üzenetére
thx
-
tkazmer
addikt
2-nek az 1023-ik hatványa után miért írja azt eredménynek, hogy "INF"? Ja, és az 54-1023-ig tartó számokat 1.80143985095E+16 formában (ez épp ˇ2^54-en) írja ki, ezeket hogyan tudnám érthetőbb számmá átalakítani? (ja, és érdekes, átmegy az is_numeric fv-nyen, pedig ott a pont, a + jel és az E betű)
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #831 üzenetére
while ($sor = mysql_fetch_array($result)){
if (!empty($prev) && $sor['menu_sorszam']-$prev>1){
for ($i=$prev+1; $i<$sor['menu_sorszam']; $i++){
$lyuk++;
echo "<font style=\"color: red\">" . $i . "</font><br>";
}
}
echo "<font style=\"color: grey\">" . $sor['menu_sorszam'] . "</font><br>";
$prev=$sor['menu_sorszam'];
}így néz ki (remélhetőleg) helyesen az előbbi hsz-emben írt program lényegi része.
kb. arról van szó, hogy az adatbázisból a sor beolvasásánál eltárolom az előző értéket. ha az előző érték és az aktuális között a különbség nagyobb mint 1 akkor ciklussal kiírom a kettő közötti számokat, ahányat kiírtam, annyival növelem a lyukak számát, utána pedig kiírom az aktuális számot. -
Forest_roby
őstag
Tenyleg nem 100%-os... megprobalom kijavitani! THX!
[OFF]Egyebkent fura, hogy azt irtad, hogy nem erre valo a rekurzio, mert en vegig arra gondoltam, hogy ugy kell, nem is gondolkoztam mas megoldasban...
A ciklus belsejeben volt egy elagazas es tudtam, hogy ha az else agba megy bele, akkor utanna az if -be kellene rokton.... nagyon 'rekurcios'!while ($sor = mysql_fetch_array($result)){
if ($i == $sor['menu_sorszam'])
{
vmi;
}
else
{
vmi mas;
//innen vissz if -be
}
}En igy kepzeltem el, es ebbol jot az otlet, hogy akkor legyen rekurzio, ugy tudom visszavinni az if-be a futast goto hijjan....
na mindegy, biztos tapasztalatlan vagyok....[/OFF] -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #825 üzenetére
Mi lehet a baj?
hát főleg az, hogy nem érted, mire jó a rekurzió, mert erre nem. megoldható egyébként azzal is, de itt egy egyszerűbb megoldás.$prev=0;
$lyuk=0;
while ($sor = mysql_fetch_array($result)){
if (!empty($prev) || $sor['menu_sorszam']-$prev!=1){
for ($i=$prev+1; $i<$sor['menu_sorszam']; $i++){
$lyuk++;
echo "<font style=\"color: red\">" . $i . "</font><br>";
}
echo "<font style=\"color: grey\">" . $sor['menu_sorszam'] . "</font><br>";
}
$prev=$sor['menu_sorszam'];
}
for ($i=1; $i<=$lyuk; $i++){
echo "<font style=\"color: grey\">" . $prev+$i . "</font><br>";
}ez annyi számot ír a sor végére, ahány lyuk volt, tehát 1,2,5 input esetén az eredmény 1,2,3,4,5,6,7 lesz, 3 és 4 pirossal. nem próbáltam ki, szóval lehet hibás valahol..
-
cucka
addikt
az, amikor a júzer jelöli be, hogy melyik ország/nyelv kombót részesíti előnyben.
a geolocation, hostnévből kimazsolázás max. annyira jó, hogy ergonomikusabb user interface-t készíts, pl. az országok listájában előre veszed azt, amelyikről azt gondolod, hogy onnan jön a látogatód. -
Forest_roby
őstag
Hi!
Van egy kis problemam....
Az alap feladat az az, hogy van egy szamsorom amiben vannak lyukak, pl:
1,2,3,5,6,7,10,11
A cel az, hogy kiirassam ezt a szamsort lyukak nelkul, de ahol lyuk volt azt megjelolni vhogy, pl priossal kiiratni + meg utanna irni egy szamot.
A szamsor egy selectbol jon....Megmutatom a kodomat:
<?php
function rekurzio($d,$z){
if( $d == $z )
{
echo "<font style=\"color: grey\">" . $d . "</font><br>";
$d++;
return $d;
}
else
{
echo "<font style=\"color: red\">" . $d . "</font><br>";
$d++;
rekurzio($d,$z);
}
}
$query = "select ..... order by ...";
$result = mysql_query($query) or die("Adatbazis hiba: mysql hibauzenet:".mysql_error());
$i=1;
while ($sor = mysql_fetch_array($result))
{
$i = rekurzio($i,$sor['menu_sorszam']);
//echo "<font style=\"color: black\">---><i>" . $i . "</i></font><br>";
}
echo "<font style=\"color: black\">" . $i . "</font><br>";
?>Rekurzioval probalkoztam, ez tunt a helyes utnak. Ott bukik meg a dolog ahol van egy lyuk a szamsorban ( hol mashol ?!?!?! ).
Ha van egy lyuk, akkor szepen kiirja a lyukat es az utanna kovetkezo szamot de nem add visszteresi erteket a fg. igy a ciklusban az $i nulla erteket fog kapni es igy a kovetkezo szamot eleg hosszu uton adja meg, ami a kiiratas miatt problemes, lenyeg, hogy igy nem jo.par eredmeny:
pl:
szamsor lyukakkal: 1,2,3,4,5,6,8
vegeredmeny:1,2,3,4,5,6,7,8 //nem ir utanna meg egy szamot!!masik:
szamsor lyukakkal: 1,2,3,4,5,6,8,9
vegeredmeny:1,2,3,4,5,6,7,8 1,2,3,4,5,6,7,8,9 //...no comment...Mi lehet a baj?
Elore is koszi!
Forest
-
vakondka
őstag
Léteznek adatbázisok, aminek segítségével IP cím alapján meg lehet határozni a földrajzi helyet. pl: http://www.maxmind.com/app/lookup
Biztos van ingyenes is csak guglizni kell
kulcsszavak: geoip location, geoip lookup
Sok sikert !
-
tkazmer
addikt
Ismét a látogató országának meghatározásával kapcsolatban lenne kérdésem: jelenleg úgy határozo, meg a látogatót, hogy lekérem a gethostbyaddr fv-el a hostot, és a tld-t kikeresem egy tömbből. A probléma ugye az, hogy a .com, .org stb végződésű címeknél ez ugye nem nagyon működik. Mit tudnék azokkal csinálni?
-
Heló!
Újabb láma kérdés:
Flash-ből meghívott php kód változóját szeretném visszaadni Flash-nek, de nem mindig sikerül.
Így hívom meg a php kódot:
loadVariablesNum ("letezik.php", "0", "POST");
Így adja vissza a változót:
Print "_root.ccc=$kepekszama";
És ez a php kód:
<?php
$kepekszama=0;
$fajl="aa_".($kepekszama+1).".jpg";
while (file_exists($fajl))
{
$kepekszama++;
$fajl="aa_".($kepekszama+1).".jpg";
}
Print "_root.ccc=$kepekszama";
?>A probléma az, hogy ha ftp-ről letörlök fájlokat, és újra megszámláltatom, akkor a régi értéket adja vissza, és böngészőtől függően frissítés, vagy újraindítás után veszi csak észre a képek számának változását.
Nem tudom, hogy a meghívásnál van-e a gond, vagy a visszadaásnál, de ha beírom a böngészőbe a php file nevét, akkor simán működik, és jó értéket ad vissza, de csak frissítés után... He ezután újra a visszamegyek a főoldalra, akkor már az swf is jó értéket ír ki.
Ha az egész az ATW.hu-n van fent, akkor IE alatt tökéletes, FF alatt egyáltalán nem megy, opera alatt csak böngésző újraindítással veszi észre a változtatást, a végleges fizetős helyén meg IE, és FF alatt jó, Opera alatt ugyanaz, mint az atw-n.Szóval ez az egész nekem nagyon instabilnak tűnik, jó lenne, ha mindenhol menne minden böngészővel.
Hol lehet a hiba?
Kösszi! -
Hali!
Egy tök egyszerű kérdés, de nekem sürgős, és életmentő:
Egy változónak akarok értéket adni, ami egy file elérési útvonal lenne.
pl: $fajl=könyvtár/kép_7.jpg;
A 7-es szám nem fix. 7es, hanem egy változóból lenne kiolvasva.
Én így próbáltam: $fajl=könyvtár/kép_+$kepekszama+.jpg;
de ez mindig a kepekszama nevű változót adja vissza...Kösszi!
-
Celithrandi
addikt
ha valakinek lenne kedve tatoválásokról szóló weboldalat készíteni, akkor adnék hozzá tárhelyet meg .hu domaint
persze a készítőjé lenne a teljeskörő használat, vagyis lényegében az övé lenne az oldal, én az optimalizállást elvégzem, ha esetleg jönne fizetett hirdetést azt 50-50 ben lehet intézni, de igazából olyat keresek aki hobbiból szivesen csinálna magának egy ilyen oldalt.ha véletlen valakit érdekel dobjon mailt:
andrass182000@yahoo.co.uka tárhely pedig egy 8kendermaggal rendelkező minimál szinten leterhelt gépen lenne
THX
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #814 üzenetére
értem, köszi, kipróba.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #813 üzenetére
A session semmiképp nem halálozik el, majd csak annyi idő múlva, amennyi a szerveren a timeoutja. Legfeljebb a session cookie szűnik meg, amivel a kliens azonosítja magát, ezt a korábban említett session.cookie_lifetime-al tudod állítani (0 = ablak bezárásakor semmisüljön meg)
-
Louloudaki
aktív tag
köszi!
de ez még mindig nagyon fontos lenne: belépés után ha csak simán bezárom az ablakot, belépve maradok. szeretném, ha a session ilyenkor is elhalálozna, és legközelebb újra be kéne lépnem. -
Tele von Zsinór
őstag
Ha tudsz jobbat, ne tartsd magadban, tőlem ennyi tellett
Nem szeretném, ha a db objektum függne a sessiontól, épp elég, ha csak fordítva áll fenn a helyzet. Még azon is gondolkodom, hogy a session obj. csinálna saját db objektumot, csak az meg teljesen felesleges erőforrás-pazarlás.
Még semmi sem végleges. -
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #807 üzenetére
Most fogom megkapni, hogy rossz tervezés
öö, hát valóban elég furcsán oldottad meg a feladatotesetleg ha eléred valahogy a session objektumot a db objektumból, akkor a db destruktorában lekapcsolhatod a session-t unset-el (természetesen vizsgálva, hogy létezik-e még egyáltalán). nem próbáltam, de elvileg jó kéne legyen.
-
vakondka
őstag
válasz
Louloudaki #808 üzenetére
esetleg így ?
ini_set ( 'session.save_path', '/' );
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #808 üzenetére
A php.ini-ben ezekkel tudsz segíteni a gondjaidon: session.cookie_lifetime (legyen =0) és session.cookie_path (legyen = /). Ha nincs hozzáférésed ehhez a filehoz, akkor beszélj a szerveradminnal. Másik megoldás, ha a .htaccess fileba belerakod őket, valahogy így:
php_flag session.cookie_lifetime 0
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #806 üzenetére
akkor én nem tudom megadni, hogy a session az /-t használja és ne legyen külön /en stb és új bejelentkezés ezek szerint. no sebaj. ez nem fontos.
de a másik még mindig probléma, hogy ablak bezárás után is él a session, csak akkor léptet ki, ha rendesen kilép. ezzel mi legyen?
-
Tele von Zsinór
őstag
Most fogom megkapni, hogy rossz tervezés
A helyzet a következő: van egy adatbázis és egy session objektumom. Mivel nem szeretném, hogy egy script több szálon is kapcsolódva legyen ugyanahhoz az adatbázis-szerverhez, ezért a session objektum konstruktora vár egy referenciát az adatbázis-objektum egy példányához, ezt használja az aktuális session betöltésére a konstruktorában, majd a mentésre a destruktorában. Értelemszerűen a létrehozáskor a sorrend $db, majd $session, de a script végén ha a $db előbb szabadul fel, az gond. Megoldás lehet a session konstruktorának explicit meghívása, de amennyire lehet, szeretném automatizálni (mert ugye a programozó feledékeny
)
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #804 üzenetére
A session_destroy() megszünteti az aktuális sessiont, ezért dob ki. A mappás átlépésnél meg valószínűleg az a gond, hogy a session cookie-t a szerver a /en vagy a /hu mappához köti.
-
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #803 üzenetére
a választ ugyan nem tudom, de elárulnád, hogy egyáltalán hogy vetődött fel ez a kérdés? nem tudok elképzelni olyan valós problémát, ahol érdekes lenne, hogy szabadulnak fel..
-
Louloudaki
aktív tag
- van egy 2nyelvű oldalam, az angol a magyar fájljainak másolata egy az egyben a /en mappában. belépéskor $_SESSION['user_id']-t hozom létre. na most, ha belépek magyar változatban a fórumba, aztán átegyek az angolba, ott már üres a $_SESSION. fordítva ugyanez. hogy lehet ezt megoldani?
- másik, ha csak simán bezárom az ablakot, belépve maradok. az index.php elején van session_start(), de ha a végére teszek session_destroy()-t, akkor ha belépés után kiválasztom a topicot, vagy másik menüre megyek, kidob folyton. az index.php hívja meg a menüpontok fájljait, úgyhogy ez mindig lefut, ezért dob ki, csak nemtom mit csináljak. -
Tele von Zsinór
őstag
Ha van két objektumom (legyenek $a és $b, ebben a sorrendben létrehozva), akkor a script futásának végén van-e jóldefiniált sorrend a felszabadulásukra? Azaz számíthatok-e arra, hogy a sorrend $b $a (vagy akár bármi más), vagy ez random?
-
Jester01
veterán
válasz
hummerdikk #800 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest