- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Akkor miért nem vitatkozol?? Mert nem tetted meg.
Az, hogy próbálgatással kitalálod, az nem visszafejtés. Ettől még nem lesz törhető.valamint eljutottam egy listához is, ahol egy csomó md5-el kódolt karaktersorozat
Ez bármelyik hash algoritmussal így van, semmi köze ennek a törhetőséghez
Nem értem, miért kell ilyenekkel gagyizni egy programozás topikban. -
Lortech
addikt
A ph! valóban visszaküldi a jelszót, és kicsillagozza, de miért kéne ugyanígy eljárnod feladva az md5-öt? Mi a cél a jelszó mezővel? Hogy a módosult adatok visszatételekor ugyanazt a jelszót tegye vissza adatbázisba (ha nem volt jelszómódosítás) ?
Egy lehetséges megoldás, hogy az md5 hash-t rakod a jelszószövegdobozba, ha belekattintanak a szövegdobozba, lenullázod, form post előtt pedig javascripttel csinálsz md5 hash-t a jelszóból és ezt küldöd vissza ( van kész javascript algoritmus ).
Vagy például generálsz php-val egy random valamit a szövegdobozba (így lesz csillagod is), sessionbe elrakod, és ha ugyanazt kapod vissza, akkor nem változtatod a jelszót, egyébként igen. -
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
Phpmyadminnal lehet lekérdezést is exportálni excelnek. De egyébként xml, xhtml-be menti az is, az excel meg tudja nyitni. Nézz bele egy ilyen kiexportált fájlba, megírható szerintem kis időráfordítással, vagy kiszedni a phpmyadminból a rutinokat (libraries / export).. De ha van pear, akkor ezt is meg lehet nézni: [link] Úgy látom a phpmyadmin is ez utóbbit használja, ha adott.
-
-
Lortech
addikt
Ezek után ujjgyakorlat a c és a c++ (akárcsak fordítva), és rémüldözöl a php ''zagyvaságaitól''...
Jó is volna a Java programozóknak, ha így lenne. A legnagyobb szivattyúk a c++ nyelvben ott kezdődnek, ami a Javaban benne sincs. (Vagy úgy értetted, hogy pascal is, aztán java?)
PHP-ról meg az a véleményem, hogy kezdő nyelvként nem sokat tesz hozzá a programozóvá váláshoz. Ha valaki világ életében php programozó lesz, akkor ez lehet egy megoldás, hogy ezzal kezd és csak ezt. Bár jó kódot nem biztos, hogy írni fog.
De egyébként, ha normális nyelvekre térne át később, akkor szinte kezdhetné előlről valami típusos nyelven, ahogy azt php nélkül tette volna.
szerk: uff
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #313 üzenetére
Kieg: De csak akkor kérdezi, ha nem a JS-sel nyitottad a bezárandó ablakot.
-
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
válasz
Hujikolp #186 üzenetére
Ha 50-re felemelted, mit írt? Mert ha továbbra is a 8388608 byte-ot, akkor nem lépet érvénybe a beállítás. Nem indítottad újra a szervert, vagy nem a jó php.ini-t írtad át. Nem dísznek van a beállítás, működnie kell. Ha viszont 50-től is többre van szükség, azért nem ment, akkor az felejtős.
-
Lortech
addikt
válasz
Hujikolp #183 üzenetére
php.ini-ben meg kéne növelni a memory_limit kapcsolót, amennyivel szükséges. Az alap nálam is a 8M. De talán inkább optimizálni kéne a scriptet, hogy kevesebb memót használjon, amennyiben lehetséges.
A kód az egy http basic autentikáció, ahogy Tele von Zsinór mondta, és normális, amit leírtál. -
Lortech
addikt
Meg tudom csinálni, nem vészes, viszont én nem php-ban csinálnám, hanem egy rendes alkalmazást írnék rá.
Nem csak egy egyszerű link megnyitás egyébként, mert küldeni is kell adatokat, előtte pedig be kell léptetni a felhasználót, session cookiet lekezelni. Esetleg meg lehet csinálni hogy automatikusan megnézi a hirdetéseidet, meg azt is hogy mennyit lehet uppolni még aznap stb. Ezek már nem olyan triviálisak. Ha lesz időm, este megcsinálom, holnapra jövök valami eredménnyel.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #121 üzenetére
Igen, ez tényleg működik. Az én megoldásom még régebbről maradt rám, az egy általánosítása a problémának, nem csak a módosítani kívánt sorból lehet adatot kiszedni vele, hanem a tábla másik sorából is. De jó, hogy leírtad, mert én erre a problémára is azt használtam.
-
Lortech
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest