- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Benmartin #2518 üzenetére
Csak pontosítottam, egyrészt azért, mert érdekesnek találom a php viselkedését a null típusnál, másrészt mert marhára nem egyértelmű elsőre, hogy mit is csinál az isset(). (meg hogy mit is jelent az, hogy definiált-e egy változó vagy sem)
Amúgy meg tényleg nem függvény, csak függvényként lehet használni, mint ahogy az include-ot vagy a print-et. (ezek sem függvények) -
cucka
addikt
válasz
Benmartin #2495 üzenetére
Amúgy ez így nem teljesen igaz. (sőt, tulajdonképpen egyáltalán nem igaz
)
Az isset() nyelvi elem (figyelem, ez még csak nem is függvény) azt nézi, hogy a paraméterként kapott változó(k) értéke NULL-e vagy sem. Php-ban egy nem létező változó értéke mindig NULL, tehát ezekre az isset false-t fog visszaadni, ahogy az elvárható.Nade mi van, ha a változó definiált és értéke null? És ha egy tömb egyik eleméről beszélünk. Itt van pár érdekesebb példa, megjegyzésként odaírtam, hogy mit fog rá kiírni a var_dump.
<?php
$a=null;
var_dump(isset($a)); //FALSE
var_dump(isset($b)); //FALSE
var_dump($b===null); //TRUE
var_dump($a===$b); //TRUE
$t=array('ureselem' => null);
var_dump(isset($t['ureselem'])); //FALSE
var_dump(array_key_exists('ureselem',$t)); //TRUE
?> -
Bazsesz
őstag
válasz
Benmartin #1580 üzenetére
Így annyiban módusult, hogy 1-gyel tér visza a föggvény, nem 0-val a lekéréseknél.
De ha mondjuk beírok egy olyat, hogy [Q]21[/Q], és a függvényt próbaképp kicsit átvariálom, hogy térjen vissza úgy, hogy:
return strcmp($hszid,"21"); akkor 1-gyel tér visza akármilyen esetben, ha akármelyiket konvertálatom stringbe (a $hszid-t is, meg a "21"-et is, minden elképzelhető variációban (strval(), (string), settype(), trimmelve, anélkül).
Szal valamit vagy nagyon benéztem, vagy valami ond van a helyettesítésnél, vagy nemtudom. Most próbálok kicsit variálni vele, hogy mennyen 1-2 extra felesle bevetésével, hátha.
Majd írok fejleményeket.
w: Bazsi
-
fera
csendes tag
válasz
Benmartin #425 üzenetére
Van egy hivatokzás oldal.php?k=$valtozo ahol a $valtozo értéke egy olyan karaktersor, ami szóközt is tartalmaz. Később a $k változót akarom összehasonlítani egy másik változóval, de az a baj hogy az csak az első szóközig veszi fel a $valtozo tartalmát.
Szóval pl.:
$valtozo értéke: ''képek és videók''
utána jön a hivatkozás: oldal.php?k=$valtozo
ezek után $változót szeretném összehasonlítani egy másik változóval:
de az a baj hogy $k értéke ''képek'' nem pedig ''képek és videók'' -
cucka
addikt
válasz
Benmartin #420 üzenetére
ha van egy osztályod és abban az osztályban deklaráltál bizonyos elemeket(válozók, tagfüggvények), akkor osztályon belül $this->-el hivatkozhatsz
majdnem jó. osztály metódusában (vagyis függvényben) a $this az aktuális objektumpéldányt jelenti. a php támogatja a statikus változókat/metódusokat, azokra mondjuk így illik hivatkozni: self::$valtozonev
-
vakondka
őstag
-
föccer
nagyúr
válasz
Benmartin #262 üzenetére
Jó, vanna, akkor úgy mondom, hogy értelmezi.
Egyenlőre úgy tesztelek, hogy ha írtam egy keveset, akkor feltolom FW-re, firefoxban meg frissítek egyet.
Első, félig On kérdésem:
Ha van egy oldalam, amiben van egy legördülő lista, és van egy nyomógomb. Milyen kódot kell a htm-be illeszteni, hogy a gomb átadja a php-nak azt az infót, hogy miit választottak a listából?
Odáig eljutottam, hogy a htm-be kell egy ilyet pakolnom:
<form action=''kereses.php'' method=''post''>
A kereses.php-ban dolgoznám fel a kapott infókat.
Namámnost.
A nyomógomb kódja:
<input type=submit value=''Keresés indítása''>
Az elképzelhető, hogy a php-m kapni fog egy $POST változót, amiben benne lesz nekem az a szöveg (?) ami a listában ki lehetett választani?
Köszenet a segítségért
ps: Tudom, hogy láma vagyok, de kb tegnap elött vettem a kezembe a php és mysql hülyéknek nevű könyvet. A html kódot is a fontpage-ből lesem ki
üdv.: föccer -
föccer
nagyúr
válasz
Benmartin #258 üzenetére
MySQL fent van, be is konfiguráltam.
IIS szolgáltatást használnék, azt is felraktam még mielött a php felment volna. Felügyeleti eszközök Internet information service-ben kezdőlapnak megadva a kívánt könyvtár, valamint beállítottam a .php kiterjesztésre a php5isapi.dll-t, mint kezelő állományt.
Ezek ellenére semmi eredmény
Most megpróbálom azt, hogy ha feltolom freewebre a php-t, akkor a firefox lefutatja-e?
Üdv.: föccer -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Benmartin #220 üzenetére
Valószínű elütöttél egy számot és ezért nem tudta megoldani (főleg h a normál feladványok nem egyre redukáltak).Ha van megoldása a feladványnak akkor biztosan megtalálja a megoldást, viszont ha alapból hibásan van megadva akkor ezt nem kezeli le. Majd ezt megoldom meg azt is h beírás közben figyelje h ne lehessen elvben hibás feladványt megadni.
Kipróbáltam ''normál'' táblákkal. Mind 0.01 mp alatt készült el. A legnehezebb is megvolt 2 mp alatt. Én eddig egy olyan feladványt találtam ami 13 mp felett volt.
Mégpedig ezt:
+-------+-------+------+
| 7 x 8 | x x x | 3 x x |
| x x x | 2 x 1 | x x x |
| 5 x x | x x x | x x x |
+-------+-------+------+
| x 4 x | x x x | x 2 6 |
| 3 x x | x 8 x | x x x |
| x x x | 1 x x | x 9 x |
+-------+-------+------+
| x 9 x | 6 x x | x x 4 |
| x x x | x 7 x | 5 x x |
| x x x | x x x | x x x |
+-------+-------+------+
A neten csak egy olyan oldalt találtam ami megbírkózik ezzel a feladvánnyal.
Ha érdekel hogy hogyan is ''gondolkozik'' akkor leírhatom ide.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged