-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
válasz
RAiN91 #37871 üzenetére
Távirányító. A tv-n csak a plex kliens van, ahogy RAiN91 is írta. Plex kliens úgy néz ki tv-n mint bámelyik streaming felület (Disney, Neflix, stb..)
A raspberry pi-n fut a plex server, amibe szintén be lehet lépni. Torrent is tud futni rajta, amibe szinté be lehet lépni helyi ip-vel. Ezt megteheted telefontról, tabletről, vagy bármiről, amin van egy böngésző.
De a plex szerver futhat pc-ről is akár, akár egy laptopról is, így nem kell hdmi-n rádugni miden egyes filmnézésnél. -
Alien!
senior tag
válasz
RAiN91 #37868 üzenetére
coreelec+ android tv box pár külső hdd-vel egy filmezős NAS-nak tökéletesen megfelel, nálam így van összeállítva.
-
Alien!
senior tag
válasz
RAiN91 #37864 üzenetére
bár saphi-n nem tudom milyen lejátszók vannak (Plex, emby, Kodi - gyanítom egyik sem) én a helyedben hanyagolnám a belső lejátszót, mert az még androidon is rossz. alternatívák:
1. veszel egy tv boxot (xiaomi mi box, valamilyen s905x3 androidos box coreeleccel kb 20.000ért, laptopra fel egy plex szerver és/vagy smb megosztás és minden problémád megoldva
2. a 8gen i5 laptop bővel elég külön VGA nélkül is, arra telepíts egy Kodit, lődd be a képfrissítés szinkront a filmekhez, és máris gondtalanul filmezhetsz, akár 4k-ban is. Előfordulhat, hogy a kimenet 4K 30hz-ig működik majd, de filmekhez (24/25hz) tökéletesen elég. -
-
blakey
titán
válasz
RAiN91 #28112 üzenetére
A Netflix pl. sorozatoknál az utolsó évadra írja ki, hogy milyen, de az előzőek nem biztos, hogy olyanok. mindig figyelni kell az aktuális anyagot.
Ne fogadd el, hogy sz@r hanem járj utána, hogy mi okozza, lehet, hogy ey jó beállítás megoldja, de az is, hogy rossz a képalkotás azon a modellen. Ne várd, hogy itt látatlanul beállítsák neked a képet. azt neked kell megoldani. -
RAiN91
őstag
válasz
RAiN91 #28110 üzenetére
Azt írja rá a Netflix, hogy DV, lejátszás indításánál viszont a jobb alsó sarokban nem írja ki, hogy DV... Ez nem tudom miért van. Más filmnél, sorozatnál ki szokta írni a jobb alsó sarokban. Attól függetlenül eléggé rossz a kép, sötét képnél szemcsés az egész, és az átmenetek nem egyenletesek, sávosak. Fogadjam el?
-
dropi
senior tag
válasz
RAiN91 #27502 üzenetére
Én már azt is tudom, hogy mit fogsz megnézni először az új TV-n!!!! A Mel Gibson féle
Összeesküvés-elméletet -
dvogabi
tag
válasz
RAiN91 #27409 üzenetére
A helyedben dobnák rá egy huszast, és 7805-öt vennék...a 7505 meg mehet anyunak.( Persze nekem már volt ambis tv-m ezért ez kritérium, de ha van a tv-d körül 20 cm-es üres fal akkor érdemes.Nagyon jó sötétben, nem fárasztja a szemet, és jól is mutat.) És lehet a HDR is jobb a 7805-nél.
-
dino_m
senior tag
válasz
RAiN91 #27391 üzenetére
Van egy külső HDD, egy ilyenben. Laptopról ugyan az lenne, mint asztali PC-ről. Kellene egy media player, ami HDR dekóderes és mondjuk össze kellene kötni egy HDMI-vel, vagy BT vagy Wifi. És ahogy Alien! írta, kell a MadVR. Viszont a MadVR kicsit labilis, amolyan sufni feelingje van. De kísérletezgetni kell, hogy hogyan a legjobb számodra.
-
HagaNRG
őstag
válasz
RAiN91 #27150 üzenetére
Nézd, a kérdésed azért a világ mindenre kivetíthetjük és az emberek 99%-a bármire azt fogja válaszolni, hogy az első pár hónap után ráunt.
Sorolhatnám, autók, motorok, hajók, vasutakDe tényleg, viccen kívül. Az ember, amikor vásárolni kell, akkor be tud indulni a fantázia és a legtöbben elvakultan képesek pipálgatni az extralistát. Vehetsz akár egyszerű fűnyírót is. Nyáron unokatesóm elvittem magammal fűnyírót venni. Én megvadultam forogtam a csúcs gépek között és képes lettem volna a full-full high-end gépet is kifizetni és hazavinni, ő meg nem értette, hogy miért nem megyek inkább el egy hétre nyaralni a családdal az árából valahová, mikor ő a Tescoban pont majdnem ugyanilyen fűnyírót látott 40 ezerért múltkor és akkor nekem miért nem elég az.
Mások mobiltelefont vesznek 600-ért. Megint mások notebookot 800-ért. Aztán ott vannak azok is, akiknek bár csak a feleségnek kell egy autó, hogy az oviba hordja a gyerket reggel és délután haza és 2x1km a napi táv, de beül az autószalonba, elkezd pipálgatni és a végén hazavisz egy CLA Mercedest full-full extrásan, mert abból sem elég a 9 milliós "fapad", hanem kell a 15 milliós egyénileg felszerelt autó. Megint mások, újabb emberek okosórát vesznek, amivel futni lehet. Jó lenne bár a 9 ezres Honor Band is, de elkezdenek olvasgatni és végülis csak egy Apple Watch lesz belőle a végén. Mert ki tudja, nem lesz-e jó még másra. Megint mások csúcs-bivaly turmixgépet, vagy bármilyen konyhai szarságot vesznek, aztán sütnek-főznek- turmixolnak vele az első két hétben éjjel-nappal, a harmadik-negyedik héten már csak alkalmanként, aztán beüt a tavasz/nyár/ősz/tél, jön az újabb évszak, újabb hobbi és a csoda kütyü máris feledésbe merül és innentől kezdve már vagy csak egy lesz a többi hétköznapi használati tárgy közül, vagy elő sem veszik. De hidd el nekem, az az ember is rájön általában egy-két hónap után, hogy a tavasszal még vadul konfigurálgatott, válogatott spéci autóval kapcsolatban, hogy az extrák 99%-a fölösleges volt. Van, aki bevallja, van, aki túl büszke.
A csúcs-mobilos barátaim is érdekes módon még annyira sem kütyüznek a félmilliós telefonjukkal, mint én a budget kategóriás Huaweiemmel, de még amikor megkérdezem az ismerőst, hogy na és milyen a 800 ezres csúcs-designer laptop, az is csak hebegve adja elő, hogy hát, nagyon megérte és netezésre meg szerkesztésre használja. (Pedig ő is nagyon jól tudja, hogy krvára fingja nincs róla, hogy mi az a "szerkesztés", csak nem meri bevallani, hogy valójában csak azért kellett a noti, hogy a facebookot tekergesse rajta).
Szóval a kérdésedre a válasz, hogy hosszú távon is használják-e a tulajok az Ambilight-ot, valószínű ugyanaz lenne,ha átlag userek írkálnának ide, mint a fenti életképek esetében. De mivel itt nem hétköznapi tv-nézők írkálnak, így szinte biztos, hogy nem fogja senki évekig használni az Ambilight-ot, mert jövő ilyenkor megint akció lesz és megint kell majd az új, csoda, még jobb, még szebb, még LED-esebb TV mindenkinek- nekem is -
alaves
addikt
válasz
RAiN91 #27147 üzenetére
Az ambilight nagyon jó, szemet is kíméli, rengeteg beállítás van benne, még a fal színéhez is tudod kalibrálni. Az LCD hiányosságait is elfedi részben. OLED-hez forrásanyag függő, hogy mikor kapcsolom be. Szabványos beállítás is jó hosszú távon is, én a "természetes" beállítást használom (OLED és fényerő miatt félfénnyel). Az "élénk" pl. jó lehet videoklippekhez, a "futball" sporthoz, stb.
-
NoMagix
addikt
válasz
RAiN91 #27147 üzenetére
Lehet statikus színeket is beállítani, nem muszáj az ambi fénynek villognia!
Rakhatsz sima led szalagot+táp+kapcsoló az is világítani fog, de nem olyan mint ez és ezt csak a távról vezérled, akár a kijelző nélkül is!
Amúgy én is csak az ambi miatt vettem az első tévét, kíváncsi voltam milyen, a jelenlegi a 4. tévénk ambi fénnyel!
Igaz a mostani 7304 miatt kezd elmúlni a párás lila köd a szememről, de ez most más téma! -
migabi24
nagyúr
válasz
RAiN91 #27147 üzenetére
Nekem első ambis tévém, nagyon tetszettek a youtubeon látott videók, szerintem egy hasznos funkció, nem vakítás, nekem más nem kell ezután az biztos, filmezéshez a videó követést használom sokat hozzá tesz az élményhez, youtube-ról zenehallgatás-hoz a ritmus követést használom, az házibuli hangulatot csinál, esti tv-hez meg a sima fehér háttérvilágítás kellemes a szemnek és nem kell lámpát kapcsolni mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest