-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #25537 üzenetére
Hát nagyon remélem, hogy csak elállítottak valamit egy update-ben! Azért az durva vicc lenne, hogy egy tévét ami alkalmas rá és dedikált Netflix gombja is van a távirányítójának csak ugy direkt visszabutitanak, hogy ne legyen alkalmas a lejátszásra...
Remélhetőleg csak a Widevine-al lesz valami amit orvosolni fognak. -
luikay
aktív tag
-
TIT
veterán
válasz
Alien! #25487 üzenetére
Na neee,50 az új és 20 a bontott fél év garral legalábbis a 32pfk 6509-hez.
Bakker akkor 20-ért se éri meg megcsináltatni?
75-ért meg sok az fhd és 57 is sok a hd-hoz,elég baj,hogy ilyen szutykkat még gyártanak.
Mondjuk Axelt már 1 hónapja várom.
Marad a már 25 restart,mint 50 évvel ezelőtt amikor 5 perc volt míg bemelegedett,amúgy a philips 2008-ban is vacak volt,szegény 9603 2év után betojt,azóta is megy csak valamikor nincs kép. -
Gergol2
csendes tag
válasz
Alien! #25459 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom a 100-at én is sokallom. Futok még egy kört másik szervízzel, hátha ők javítanak nem csak cserélnek.
Félek az lesz a vége, hogy kell vennem egy másik Tv-t, ezt meg félreteszem és figyelem az ebay-t hátha felbukkan egy alaplap. Arról tudtok esetleg hogy az azonos típusú különböző méretű tv-k alaplapja azonos?Melyik típust érdemes most megvenni, ha a pfl6198- hoz hasonlót vagy jobbat szeretnék?
Előre is köszönöm a tippeket!
Gergol2
-
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #25459 üzenetére
Azt jól olvasom a linkeden, hogy nemcsak a 13-as, de a 14-15-ös évjáratúak is hullottak?!
Nem semmi, akár ez is állhat a hátterében, hogy az eladók nem merik a philips-et ajánlani.. Szerencsére édesanyámnak 6561-es UHD-t vettünk, azzal remélem nem lesz gondja, eddig lekopogom szépen muzsikál.
A 100Hz valóban érdekesen kihalt az LCD sorozatból, talán az OLED-re terelés miatt? Az én 2011-es LG 3D tévém is 100Hz-es volt, pedig nem csúcskészülék volt, érdekes. Mindenesetre több fronton is tettenérhető hogy vesznek vissza a gyártók..
-
Digitalis
senior tag
-
válasz
Alien! #25276 üzenetére
Én kérek elnézést, azt hittem a Nano az LG marketing
bullshitjeszlogene. De most, hogy a híreket olvasom, feltűnik Philips kapcsán is a nanoled, de a gyártói oldalon meg egyáltalán nem dobálóznak ezzel.
Mindegy, marketing. Lényeg, hogy a IPS Philips jó.
Edigital-ban múltkor láttam 65PUS7304-et, az is nagyon szép volt!Azt elhiszem, hogy a 8303-at megbámulják a haverok!
-
válasz
Alien! #25267 üzenetére
1. Egy 100hz-es, nanoledes IPS panel árban is köröket ver az átlag IPS TV-kre.
2. Nanoled-es IPS, és az erős kontraszt, meg a szuper fekete együtt? Melyik mesében?LG NANO90 - "It has an IPS panel with fairly wide viewing angles, but that comes at the cost of a low contrast ratio and mediocre black uniformity. It has a full-array local dimming feature which improves the contrast a bit, but its performance is quite disappointing."
LG NANO85 - "It has a low contrast ratio, poor black uniformity, and its bad local dimming feature could be very distracting at times."
LG NANO81 - "Sadly, people who enjoy watching movies in the dark may be disappointed with its low contrast ratio, bad local dimming feature, and uniformity issues."
LG SM9500 - "The contrast ratio is mediocre, as expected from an IPS TV, and the local dimming is bad at improving the dark scene performance in a dark room."
LG SM9000 - "Unfortunately, like most IPS TVs, it doesn't look as good in a dark room, as it can't display deep, uniform blacks.... Low contrast ratio."
LG SM8600 - " It has fairly wide viewing angles, but that comes at the cost of a low contrast ratio, and it has poor black uniformity and a bad local dimming feature, so its dark room performance isn't good."A Nanocell szvsz a konzolos gémereknek, sportközvetítést nézőknek lehet jó alternatíva, egyébként meg egy parasztvakítós marketingBS. Gyak. csak a drágább modelleknek elfogadható a feketéje, de annyi pénzért már kapható belépő OLED, vagy normális QLED.
Akkor meg miért válasszam a Nano-t?Egy IPS-es PUS7304, PUS8505 feketéje sem ér fel egy normális QLED-hez, de nem is Nanocell áron megy!
-
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #25073 üzenetére
Nanoled, 100Hz-es 8303:
Nem bántam meg, nekem tetszenek rajta a HDR anyagok, mintha lenne a képnek mélysége, kicsit a 3D-hez is hasonlítható az élmény persze nyilván más mértékben. De imádom. Ha őszinte akarok lenni, amikor felveszem kicsit a fényerőt akkor látható rajta némi bevilágítás, tehát nem teljesen homogén a kép, de normál módon beállítva nem látszik nagyon, nincsenek olyan hatalmas felhő foltok mint az LG IPS tévémen, az nagyon csunya. Nekem a 100Hz nagyon bejött anyum pus6561-esén is, többek közt ezért is vettem meg a 8303-at. Ami negatívumot tudok mondani, hogy beállítottam képet az ízlésem szerint, és igy egy-két filmnél sötét jeleneteknél nem sok mindent látni, de függ a filmtől is, van olyan film ahol végig tökéletes a sötét részeknél is.
-
chris-v
senior tag
válasz
Alien! #24981 üzenetére
Ha szabad kicsit offolnom a témához, nem elvenni kell tőle, hanem megtanítani, hogy mit csináljon vele.
Bár még kis "bolondok" szóval nem értenek meg mindent, de én inkább annak vagyok a híve, hogy nyomkodjon, forgasson amit lehet, és megtanítom majd mit hogy, mint elvenni és a végén lesz egy újabb technikai analfabéta.
Amúgy meg mindig az kell amit nem kaphat meg, szóval ha megkapja, már nem kell és nem lesz érdekesPersze a tv azért legyen inkább nem elérhető magasságba, hisz az nem arra van, hogy tenyérrel nyomkodják, vagy valamelyik kis játékot belecsapkodják
-
allein
addikt
-
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #24753 üzenetére
Egyetértek, irtam is h pontosan nem tudom mi a gond, (nálam a külső HDR videók is jól mennek) és azt is leírtam, hogy sajnos ilyen világot élünk hogy bughalmaz szinte minden OS, legyen szó akár telefonról vagy tévéről, utána kell nézni melyik a legkisebb kompromisszum. Mikor "fiatalon" vettem HiFit, DVD lejátszót akkor én is nyilván utánajártam mert szempont volt, és az 50-100ezres márkás helyett én is a 15k-s Dimarsont vettem, ami a zokszó nélkül ette az írott cd-ket, dvd-ket, mp3-akat drágább társaiktól eltérő módon..
Úgyhogy nyilván jó ha le van irva, és a tudatos vásárlók tisztán láthatják, hogy egy eszköz mennyire felel meg saját igényeiknek.
-
esicyhun
tag
válasz
Alien! #24737 üzenetére
Az kemény, ha külső lejátszóról sem jó a HDR, csak trükkök után..... Igazi fincsi szoftveres bugnak tűnik (nekem Android szaga van), csak azt nem értem, ez miért most derül ki. Ebben a fórumban is csak azt lehet olvasni, hogy minden szép és jó, utána meg csak nem.... Nagyon tetszene a 8545 (MM akciós), de megint egy olyan tv, ami majd 1x talán jó lesz. TCL-en is gondolkoztam, ott sem jobb mondjuk a helyzet, egyik FW ezért rossz, a másik azért. Akkor ott a Samsung Q60, ami pöttyet túlárazott, véleményem szerint egy alap tv, DV-t sem tud. Viszont 7000:1 a kontrasztja, tehát elvileg halószobiba tökéletes lenne. Csak egyszerűen durva, hogy 200000-ért ilyen kompromisszumokat kell kötni.
-
-
Kender23
aktív tag
válasz
Alien! #24637 üzenetére
Bogarat ültettél a fülembe
Philips 58PUS8505/12 4K ULTRA HD LED TV
Ennek majd 90 ezerrel kevesebb az ára a Telekomnál, mint a 65Pus8505-nek , és azért valljuk be az 58 inch - 146cm se kicsi, főleg ha 2.5m nézném, mert akkor ez nem a falra kerülne.
Most már csak élőben kellene látni a kettőt, Bp. Pólus Center környékén tudtok valami boltot? Mediaban lehet nincsenek.
https://youtu.be/FoWVvWdsiJY
-
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #24540 üzenetére
Köszi a tippet, akkor nézegetem ezeket is a HA-n, Jófogáson, stb. Az eddigi listát (6561 és 7502 körüli 100Hz modellek) kibővítem vele, de sajnos ritkán adnak el ezekből a jó kis típusokból. (és sajnos a jófogásnak is elég ratyi a keresője, és nagyon rosszul dobja ki a találatokat.) Asszem hónapokig fogok várni egy jó ajánlatra, de addig kihúzom a kb 15 éves, 32" HD Ready samsung-al..
-
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #24537 üzenetére
igen, van a családban egy pus7303 es hát nem láttam igazából semmivel jobbnak azon a Netflixen ugyanazt a filmet dolbyval, mint a 100Hz-es régebbi tévén. Viszont a 100Hz hiányát egyertelmüen eszreveszem. Lehet nekem valóban egy régebbi generációs lesz a befutó a hálóba, aztán jövőre meg jöhet a nappaliba egy oled majd.
-
blakey
titán
válasz
Alien! #24411 üzenetére
Az alacsony OLED-fény bőven a kalibrálási érték fölött van. Nem érzek kompromisszumot, olyasmi mint a "vivid" képopció, van, de minek, semmire sem jó. Nem marad ott a Kodi, rövid időn belül elsötétül illetve a TV-kbe épített képernyővédő jól dolgozik, értékeli, hogy nem "mozog" a kép és aktiválódik".
Ismerem a Q85-t OLED mellett nekem sem tetszik, de jól beállítva jó LCD-nek számít. -
blakey
titán
válasz
Alien! #24251 üzenetére
Nem feltétlenül HDR10-nél lenne különbség. A Mi Box arra jó amire való, nekem is van, szeretem használni, de ha több kell akkor a CoreELEC. HDR10-ben egy olyan megjelenítővel ami pl. nem foglalkozik a metaadatokkal (vagy kikapcsolható), ott nem fogsz látni különbséget, legalábbis szemre, egymás mellett talán valamit látnál és nem biztos, hogy egy LCD meg is mutatná. OLED már talán.
-
blakey
titán
válasz
Alien! #24249 üzenetére
Abban meg nem hiszek, hogy az s905x box a 8-ason tökéletes a 7-esen meg miatta szar a kép... - erre van egy példám, a Sony UHD Blu-ray lejátszóm DV képes, ha az LG TV-re kötöm akkor az LG minden SDR tartalmat HDR-ben jelenít meg, minden HDR-t Dolby Visionben, eleinte készülékre gyanakodtam. Rákötöttem egy Philipsre, ott minden jól jelenik meg, tehát ahány TV annyiféle HDR megjelenítési probléma adódhat. simán elképzelhető, hogy a TV szoftveres része sz@r de az is, hogy az ilyen.
S905X3-al előrébb lennél, az új kernellel sokkal jobb a lejátszás.Egyébként Dolby Vision téma van a Zidoo topikban is hiszen nemrég megjelent a Z9X ami a gyártó szerint DV-képes, nos, valóban, de… Ez nem Philips, LG, Panasonic, Sony (bár itt a DV butított) probléma hanem általánosan a DV profilokkal van a gond. Most már én is ott tartok, hogy inkább a HDR10+ nyerjen teret, az nem problémás , ha már azért jött létre, hogy "lenyomja" a DV-t.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Alien! #24245 üzenetére
Én is leírom még1x
ugyanezt csinálja a Dual Layer DV filmekkel a nem androidos tévé is, de pluszba meg is áll 5-10 másodperc múlva. Ilyen színnel indul pl. Gladiátor, First Man, Godzilla stb... Ha elindítom a Joker-t, ami SL DV, utána a színek helyesen jelennek meg az előbb említett DL DV filmekkel, de a lejátszás ugyanúgy megáll. Szerintem hardveres, vagy hozzá kapcsolódó zárt driver gond lehet, amit a Philips nem tud orvosolni és ezért nem is biztos, hogy valaha javítva lesz. Nálam a SL DV, HDR10, HDR10+ filmekkel nincs gond.
-
blakey
titán
válasz
Alien! #24245 üzenetére
Azt írod, hogy tisztában vagy a dolgokkal közben meg nem úgy tűnik. A DV problémás, nem a TV-den vagy egy másikon hanem gyakorlatilag minden eszközön és pont az a probléma, hogy ennyi profilt használ. Shield-en pl. pirosas volt a egész. Én gyakorlatilag soha nem használom a TV-ket mint lejátszókat, maximum Youtube és Netflix amit néha elindítok, minden mást külső lejátszóról etetek, nincs semmilyen problémám. DV-ből csak SL profile5-t töltők le ha netán arra "gerjednék", tehát alkalmazkodva ehhez a "hülye" szabványhoz nincs semmilyen problémám. A DL-es Dolby Vision lemezekkel sincs gond külső UHD lejátszót használva.
Persze ez az egész DV probléma pont nem érdekelne de ennek a tévének a HDR10/HDR10+ lejátszása is gáz. A legtöbb filmnél kese, fakó az SDR minőségétől messze csúnyább képet kapok, amit csak a színek/képmódosítók felhúzásával lehet szintre húzni, de úgy sem az igazi. - nem ismerem a TV-det de gyanítom, hogy szoftveresen is problémás és gondolom még a droid is beleszól ami szintén problémás DV szempontjából.
Külső lejátszónál (s905x) is hasonló a helyzet... - ideje új SoC-ra váltani, pl. egy S905X3-as lejátszóval gyakorlatilag hibátlan az összes HDR10, HDR10+, HLG anyag, DV-t nem tud CoreELEC alatt. S905X HDR10-re jó és arra is csak akkor ha a stoftver ebből a szempontból rendben van, még Le/CE-vel is adódnak gondo a régi, 3,14-es kernellel. -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Alien! #24240 üzenetére
Szia! A Saphi rendszerű TV-k (PUS6704, OLED754) ugyanezt csinálják Dual Layer DV filmekkel, de meg is áll a film 5-10 másodperc múlva. Értékelhető választ nem kaptam a Philips-től. Olga, aki válaszolt, nem egy műszaki zseni, de akitől informálódik, az se... Azt tanácsolta, hogy próbáljam meg a Kodi-t, vagy a VLC-t, miközben Saphi-s TV-vel kapcsolatban kérdeztem.
Erre reagálva megkérdeztem, hogy azokat fel lehet telepíteni a Saphi rendszerű tévémre? Azóta nincs válasz Olgától.
Normálisan csak a Single Layer DV, HDR10, HDR10+ filmek mennek a belső lejátszóval. -
blakey
titán
válasz
Alien! #24242 üzenetére
Ha eddig eljutottál akkor a választ is tudod. Többféle DV profil létezik és tudni kell, hogy az adott lejátszó mire képes. Jelenleg 3 DV-képes lejátszóm van, mindegyik eltérő profilokat ismer, a TV belső lejátszója a többet, tehát azzal olyat is le tudok játszani amit a másikkal maximum HDR10-ben. Ha ilyen jellegű problémáid vannak akkor inkább HDR10 vagy HDR10+ anyagokat szerezz be, azokkal nem lesz ilyen gondod.
Itt van, hogy hány féle DV profil létezik: -
blakey
titán
válasz
Alien! #24240 üzenetére
A Dolby Vision egy több profitból is alkotható HDR formátum, a licenc többnyire a gyári lejátszóra és a Netflixre vonatkozik. A többi lejátszón már nem ua. érvényes. Ha fontos a DV akkor olyan külső lejátszót kell használni ami ezt tudja vagy a TV saját belső lejátszóját. Ha Kodival valami nem megy de a belső lejátszóval igen akkor azt a DV profilt a Kodi nem tudja kezelni.
-
MadMancs
veterán
válasz
Alien! #23548 üzenetére
Van benne valami. Normál tv-film nézésnél ha valasztani kell jó hang + x panel és doboz hang + 100hz biztos hogy elsőt választom. 7503 passz milyen panel van, youtubeon 4K vidoknél ezt irja tech info: 3840 × 2160@30
De le nem cserélném. Nagyon szép hangja van és teljesen korrekt a képminőség. 4K, 4K HDR műsornál csak lesek milyen szép. De még SD, HD, FHD se lehet nagyon panasz. -
Mezcal
addikt
válasz
Alien! #23408 üzenetére
USB-ről kiírja a dolbi visiont, hdr10+ vagy csak hdr film, de a
ezt a filmet: Alita.Battle.Angel.2019.UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.DL.DTS-HD.MA.7.1.HEVC.HUN pár perc megy, megáll, majd egy idő után nem is játssza tovább.Ezt meg simán játssza: Alien.1979.INTERNAL.DC.HDR10Plus.2160p.UHD.BluRay.X265.DD5.1-HuN
-
MATEO6600
őstag
válasz
Alien! #23269 üzenetére
Furcsa, mert nekem a gyári YT app jó ha 2 hónap alatt 1x dobott fel reklámokat, most a napokban viszont masszívan elkezdte.
Egy 30p-es videó alatt van hogy 3* is jön a reklám. Pedig semmi nem változott.
Felraktam a Smart YT-ot, de szvsz egy halom trágya. Ugyan nincs reklám, de az appon belüli vezérlés túl darabos, irreszponzív. Menekültem is vissza a gyárira. -
NoMagix
addikt
válasz
Alien! #23271 üzenetére
Köszi ez érdekes!
Néhány alkalommal próbáltam telepíteni ezt azt, úgy ahogy itt egy páran leírtátok, de nekem nem ment, még a nyavalyás ikonokat sem tudtam kirakni app repo-val!
Elvette a kedvemet az egész szarakodás!Lehet ez a "Pie" javít majd valamit, de tartok tőle nem kell hatalmas dolgokat várni tőle!
Az EPG szerintem gáz, főleg a minden 7. sorban feltűnő tippek, rohadjon rá arra a műanyag lakat aki ezt kitalálta!
Csatornaváltásoknál állandó idősáv vibrálás!
Műsorinfó mindig le van maradva hol itt hol ott nem stimmel!
Órát miért nem lehetett kirakni pl. jobb felülre amikor csatornát vált az ember!
stb.. -
kchris78
veterán
válasz
Alien! #23214 üzenetére
igen igaz, ez a qDot meg hasonlók amik azért masszívan felette vannak a normál LCD-nek de ugyanolyan zsákutca lesz mint a 3D anno. Behozták az OLED-et helyette.. Egy dolog amit benéztem ebben, az a jelenleg kikapcsolhatatlannak tűnő "rolling black frame insertion" megoldás, ami még 60Hz esetén is ott van - menükben androidos képernyőn mindenhol.. Gondolom ezért 120Hz a panel hogy a 60fps-es frame-ek közé is beférjen egy ilyen vibrálást okozó dolog.. Ami biztos élesebbé teszi a képet de legalább lehetne kikapcsolni....(és akkor az OLED telefonokra fújtam hogy vibrál a 300Hz PWM miatt.)
-
MadMancs
veterán
válasz
Alien! #23165 üzenetére
Nálunk SW teszten volt 4 hétig. Hardwer ügyileg nem volt gond, csak SW nem kellett statisztikázni/modosítasokat javasolni. FW ket pendrive-on kaptuk. Sokszor volt hogy egy egy telepítése után jött a tv meg se makkant. Ilyenkor egy spec pent kellett csatlakoztatni ami feltett egy alap szoftvert, utána mehetett másik sw amivel tv lett tv ből.
De itt tudtam meg hogy a teljes 7000es széria 3D képes volt, csak szoftveresen volt letiltva. Master Fw, 3D bekapcs, utána normál sw, szervízmenübe szintén bekapcs és láss csodát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest