- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
gyugyo79 #35094 üzenetére
végig olvastam amiket írtál
és ahova eljutottál az a lényeg semmi nincs bedugva nem lehet földhurok, csík meg van kérdés ez "természetes" vagy nem
ciripelés lehet a tápba nem OK valami, ezt nekik is hallani kel
nekem két alaplapot cseréltek majd kaptam egy komplett új tévét. A hibákat sose tudták megimételni mindig csak a videók alapján amit csináltam.
A szerviz vezető úrral anno én is beszéltem anno jó 40 percet első alkalommal, de neki az volt az érzése én nem akarom megoldani a problémát nekem meg az, hogy már olyan dolgokkal próbálta magyarázni a jelenségeket ami nekem közelebb áll a fictionhoz mint a science-hez amik ha meg állják a helyüket akkor csak az a végkövetkeztetésem szarul van megépítve a készülék.
Ettől eltekintve azt mondom végig korrekt volt a szerviz hozzáállása a dologhoz. A készüléket elszállító szerelő is azt mondta olyan nincs ,hogy én a vásárló járjak rosszul. -
Mikika
aktív tag
-
alaves
addikt
válasz
gyugyo79 #35081 üzenetére
A lakás másik részén is ilyen volt? Könnyen lehet, hogy valamilyen elektromos eszköz okozza, esetleg nemcsak a lakásodban, de lehet hogy a közelben valahol.
(CRT-s analóg időszakban nálam rádióadó közelsége okozott ferde csíkozódást, de csak teletext dekódert nem tartalmazó TV-n) -
blakey
titán
válasz
gyugyo79 #35074 üzenetére
No most itt van a videóból az a részlet ahol bemutatom, hogy a optimális és az optimális játékmód kapcsolgatásával tiggerelődik a csík mozgása. - ez valóban interferencia zavarra utal, amit akár a földhurok is okozhat, egy földhurok-leválaszt megoldhatja. De, első körben egyesével csatlakoztasd az eszközöket és úgy próbálgasd. Az nem számít, hogy másik készülékkel nem volt probléma, nálam is volt földhurok- probléma, sony érzékenyebb volt rá, Panasonic szerette, Philips, LG meg nem problémázott. A ciripelés is lehet külső hatás miatt, de nem feltétlenül a csatlakoztatott eszközök közül előfordulhat, hogy ugyanazon az elektromos-hálózati körön lévő másik eszköz okozza a problémát.
Itt meg az amikor kihúzom a HDMI kábelt - ilyet többet ne csinálj, működés közben nem húzogasd a HDMI-kábelt, kikapcsolt, készenléti állapotban "húzogasd". -
rainman72
nagyúr
válasz
gyugyo79 #35074 üzenetére
A függőleges csíkok az vertical banding.
Látszik rendesen a videón.
Grey teszten még jobban látszik de sajnos az is a [youtube-on] van
Erre nehezen gariznak sajnos.
Nálam kb 20 Philipsből egy se volt ilyen sávos.
Viszont Lg VA panel igen,de a Hisense oleden is van sajnos
Szóval nem egyedi viszont a Philipsre eddig nem volt jellemző ez a hiba.
A vizszintes viszont nem tudom olyat se láttam még
Mi ez a tipus?VA panelnek tippelném -
bnorci71
addikt
válasz
gyugyo79 #34969 üzenetére
csak, hogy értsem
akkor a kártya kódolását végzi el a CI modul és így gyakorlatilag mindegy, hogy az Conax vagy Crypto a tv felé a CI csatolófelület ugyan az csak a Conaxos kártyát nem rakhatom Crypto CI modulba és fordítva.
Pr-telekomanrab
és melyik az újabb, de az a fentebb leírtak miatt talán mindegy is nem?
Na meg egy ügyfeles miért nem tudja ezt egy szolgáltatónál hogy mindegy mit ad csak olyan kártyám legyen itthon, vagy olyan kártyát adjon hozzá. -
Digitalis
senior tag
válasz
gyugyo79 #30660 üzenetére
Igazad van, de akkor a dts pass bukó, meg elég körülményes oda navigálni. CE-n egyszerűbben is megoldható. Audió sávváltáskor a "hangtovábbítás engedélyezése" opciót kikapcsolom és hallható lesz a dts-sáv is a tlc sb-n.(persze pcm audioként) Ha meg pont kell a dts a 7.1 hw.dekóderes cucchoz, akkor a "hangtovábbítás engedélyezése" kapcsolót csak simán visszakapcsolom. Természetesen ha az sb nativ támogatná a dts-t, még ezt sem kéne csinálni... Másrészt, igencsak testre szabható a CE.
-
Kroni1
veterán
válasz
gyugyo79 #30473 üzenetére
Értem köszi! Akkor neked a shield és a pc is a tvbe megy és onnan megy egy arc hdmi a denonba igaz?
Csodalkoztam is, hogy egy olyan hdmi port ami a 4k 60hzes képet átviszi miert kevés az atmos hanghoz, mikor tv --> bar összekötés esetén csak a hangot kell atvinnie a kábelnek a téveből..
-
Hege1234
addikt
válasz
gyugyo79 #30411 üzenetére
köszi
ez így szuperül működik, egyből vált is a hdmi1-re
tesztelek párat és sztem batch-ba írok is scriptet a főbb funkciókraezt nálad is kiírja?
átváltani átvált hdmi-re
(Warning:
-ra gondolok)Starting: Intent { act=android.intent.action.VIEW dat=content://android.media.tv/passthrough/com.mediatek.tvinput/.hdmi.HDMIInputService/HW5 flg=0x10000000 cmp=org.droidtv.playtv/.PlayTvActivity }
Warning: Activity not started, intent has been delivered to currently running top-most instance.
végeztél -> exit ha shell -be vagy és
adb disconnect <tv_lokális_ipcime>:5555
ezt mindig el kell végezni?
nem maradhat bekapcsolva? -
Hege1234
addikt
válasz
gyugyo79 #30409 üzenetére
okés ez így megvan, engedélyeztem is a tv-n a felugró ablakban
[CODE]C:\adb>adb devices
List of devices attached
192.168.1.8:5555 device[/CODE]ezt viszont nem értem, hogyan kellene használnom
am start -a android.intent.action.VIEW -d
content://android.media.tv/passthrough/com.mediatek.tvinput%2F.hdmi.HDMIInputService%2FHW5
-n org.droidtv.playtv/.PlayTvActivity -f 0x10000000
-
Hege1234
addikt
válasz
gyugyo79 #30404 üzenetére
köszönöm!
nahh igen amit itt írsz a végén az már egy elég komplett okos otthon modell
ezekhez a kütyükhöz értem is, hogy home homeassistant használnak
beállítva, időzítve a saját szokásokhoznekem ez a típus van 70PUS8505/12
ha jól néztem ez 2020-as
ezen akkor csak a hdmi portok váltása nem működne? -
Hege1234
addikt
válasz
gyugyo79 #30400 üzenetére
uhhh ez nagyon jól hangzik
annyira jó kombókat lehetne összehozniés akkor így lenne az adb hdmi-n kersztül?
[hdmi-cec-to-adb]mondjuk nálam ezzel lenne gond sztem mert display port - hdmi kábellel van összekötve a tévé a géppel
ez már itt így nagyon off mi a topikja az ilyesmi témának?
-
gabber01
addikt
válasz
gyugyo79 #25891 üzenetére
Most amúgy ezt találtam a gyári specifikációk között. Eddig nem tudom hogy nem figyeltem fel rá:
Támogatott képernyőfelbontás
Számítógép-bemenetek a HDMI1/2 porton: max. 4K UHD 3840x2160, 60 Hz-en
Számítógép-bemenetek a HDMI3/4 porton: max. 4K UHD 3840x2160, 30 Hz-en, max. FHD 1920x1080, 60 Hz-en
Videobemenetek a HDMI1/2 porton: max. 4K UHD 3840x2160, 60 Hz-en
Videobemenetek a HDMI3/4 portonmax. FHD 1920x1080, 60 Hz-en, max. 4K UHD 3840x2160, 30 Hz-enCsak Displayspec-en nem értam miért írják, hogy Refresh rate: 100/120Hz
-
pitchman
csendes tag
válasz
gyugyo79 #25273 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. Nem várok nagy HDR élményt tőle. Inkább az érdekel mennyire bevilágítós fajta sötét részeknél? Én általában dark módot használok mindenhol, mert zavar a magas fényerő, de annál nincs idegesítőbb mint amikor foltokban bevilágít. Igazából melóra használnám meg netflixre, mivel a gyerek kitúrt a nappaliból
Nem várok tőle OLED minőséget, de ha pl összehasonlítanánk a philips 43-as HDR-es monitorával vajon melyik lenne a jobb?
-
alaves
addikt
válasz
gyugyo79 #25105 üzenetére
A pkg kényszerített teljes frissítés, USB2-ről (fekete belsejű), FAT32-re formázott eszközről megy. TV ki ---> áram dugó kihúz ---> minden csatlakozás kihúz (USB, HDMI, CI kártya) ---> pkg fájl tartalmazó eszköz bedug USB2-re ---> áram dugó bedug, elindul automatikusan a frissítés
upg fájl menüből frissíthető, beállítások maradnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest