- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
kesztió
aktív tag
válasz
RVR400 #37204 üzenetére
Nincs bennetek lakberendező véna.
A falra szerelt tévénél alap, hogy van falidugasz mögötte, 230 volttal, antennadugasszal, hálózati dugasszal stb. „Bármilyen külső forrás”-ra nem nagyon van szükséged egy okostévénél (a Set-top box vicc kategóriának számít a CI+ kártyák világában), de ha mégis csatlakoztatnál Blu-ray-t stb, a HDMI kábelt is illik a falban vinni. Audiokimenet kizárólag Bluetooth, vagy ha épp annyira vájtfülű vagy, hogy nem elég az AAC, akkor DTS Play-Fi. Nehogy már kábelrengeteg fityegjen ki egy TV mögül 2023-ban… -
kesztió
aktív tag
válasz
RVR400 #37176 üzenetére
A TV nem ront a minőségen, hanem egyenesen javít.
TV nélkül, azaz direkt telefonról:
1. Letöltés: 320K OGG Vorbis-szal a Spotify szerverről Spotify connect-en keresztül JÓ ESETBEN (mert Wifi-n keresztül megy a kapcsolat, nagy a ház és a telefont közben használod ezer egyébre),
2. Bluetooth-on keresztül küldés a telefonról a hangfalra SBC-vel kódolva, változó sávszélességgel (mert ugye a telefon nem ül egyhelyben).TV-vel (beépített Chromecast):
1. Letöltés 256K AAC-vel a Spotify szerverről Google cast-on keresztül (a valamivel alacsonyabb bitrate ellenére a minőség nem rosszabb, sőt, mert az AAC intelligensebben kódol, mint az OGG, és a bitrate garantált, mert vezetékes net van a TV-ben),
2. Bluetooth-on keresztül küldés a TV-ről 320K-s bitrate-tel (mert ugye a TV fél méterre van a hangfaltól).Külső Chromecast-tel:
1. Letöltés: a telefonéhoz hasomló teljesítménnyel (mert Wifi),
2. Bluetooth-on keresztül küldés: A TV-hez hasonló teljesítménnyel (mert fx pozíció, közel a hangfalhoz).Így indokolt a TV használata, ráadásul stabilitásban magasan veri az eredeti Chormecast-et.
-
kesztió
aktív tag
válasz
RVR400 #37143 üzenetére
Messze ez a legtutibb, nekem nagyon bevált az 58PUS8536-on, persze annyiba is kerül.
Magyarországon is kapható, de nekem értelmszerűen a romániai eredményeket adja ki a Google. Ne zavarjon, hogy dönthető, nagyon kénylemesen be lehet állítani precízre.
TILT TV Wall Bracket, Premium, VESA 400x400, 165 cm (65"), black | Hama -
rainman72
nagyúr
válasz
RVR400 #37143 üzenetére
[ez például]
Nézd meg a képeket.
Nekem ennek a 75s változata van,most egy 58PUS7805 van rajta.
Megmértem neked, a tv elülső része 14cm-re esik a faltól. -
rainman72
nagyúr
válasz
RVR400 #36992 üzenetére
Igazából a Philipsnek se lehet rám panasza a megvett 20+ és a segítségemmel eladott ettől jóval több tv alapján(közben volt 1db TCL mini led)
Itt egyszerűen az a gond hogy esélyt se látok arra hogy egy kicsit feljebb lépjek minőségben az itthoni fizetésekhez mérten rossz árazás miatt. -
Csabi1984
addikt
válasz
RVR400 #36649 üzenetére
Szia
Ha magas, kevés a fényerő akkor tudom a fényerővel probálkozzak, ha a színek túl erősek akkor tudom, hogy a színek körül nézzek körbe. Nem egy TV-vel volt alkalmam találkozni és igen egyik TV se tökéletes és tudom azt is, hogy van kalibració de általában ilyenkor akkor foglalkozik az ember ha nincs megelégedve a gyári beállításokkal. De nem erről van szó csak feleslegesen nem akarok szervizbe küldeni egy TV-t 2 hétre amíg ülnek rajta aztán azt mondják nincs baja.Gondoltam csinálok videót a jelenetről de vajon visszaadja-e a felvételen a jelenséget.
Ha azt mondjátok kilehet hívni a szervizt, hogy nézzen rá akkor azt teszem és ha azt mondja ez ilyen akkor elfogadom és veszek egy másikat
-
dni
őstag
válasz
RVR400 #36487 üzenetére
Vimu player? SMB-ről tud lejátszani, tud DV-t, ahogy látom Atmos Pass trougth is.
Én Jellyfin kliensen keresztül használom külső lejátszónak, de smb megosztással is jól működött emlékeim szerint. -
Alien!
senior tag
válasz
RVR400 #36509 üzenetére
pedig jobb az hidd el, és fillérekből össze lehet rakni, az én "nasom" így néz ki:
- x96 max+ gigabites tv box, rajta Coreelec-el
- külső rack 2db hdd-vel, usb3-al összekötve
- CE alatt a qbittorrent fut ami távmenedzselhető pc-ről és mobilról is. 1Gbites neten olyan 80MB/s-et tud tölteni. Plex és Emby is fut rajta, ezt kapják a tévék, illetve SMB megosztás is van (Vimunak pl) ezen a meghajtókra másolás oda-vissza 100-110MB/s.
- magát a boxot VNC-vel érem el.Kis tulzással fillérekből megvan, gyors és rohadt kényelmes. kb 10W a max fogyasztás, de pl csak 2,5 hdd-ket használva ez még lejjebb szorítható, így 0-24.ben megy, pont semennyire nem megterhelő.
-
chris-v
senior tag
válasz
RVR400 #36487 üzenetére
Kodi nem tudja az atmost? Pedig elvileg tudnia kellene. Itt van valami állítgatós videó is hozzá
Igen, a plex csak akkor megy ha van egy szerver oldal is. Van olyan router amire telepíthető, nem tudom a tied milyen.
De a legjobb megoldás, ha van egy PC, egy NAS vagy egy Raspberry pi amin fut a szerver oldali plex.
Ha fontos, hogy legyen atmos hang és mással nem jön össze, akkor lehet érdemes lenne befektetni egy Rapsberry pi-be, vagy csak egyáltalán megnézni pc-vel, hogy az atmos hang átmegy-e ott ahogy kell. -
Hmmm1
aktív tag
válasz
RVR400 #36429 üzenetére
Köszi, megnézem ezeket is akkor.. Store-ban gondolom fent vannak.
Ja akkor hanyagolom a Atmos-t, úgyis ritka, meg nem válaszható opció: d ez olyan mint a DTS, az is kb csak a angolon van mindig, ezeréve ilyen történet...
Bár Atmosnak másnak kellene lennie, a ha az adatokat nézem nyelvfüggetlen nem?És ha egy 100-150es soundbart nézek, ott már élvezhető lenne egyébként az Atmos? Kíváncsi lennék erre a térhangzásra. Atmossal és anélkül. Bár mondom moziban egyszer semmit nem érzékeltünk belőle, szerintem kevés olyan jelenet is volt a filmben, ahol erre igazán rámentek.:/
-
chris-v
senior tag
válasz
RVR400 #36348 üzenetére
Próbáltam már mindent. Többek közt ezt is, hogy a HDR javítást kikapcsoltam. Fakó színtelen mindenhogy. Kb mintha valami rossz sepia effekt lenne rajta.
Pl a zöld erdő valami fakó halványzöldes erdő csak. De a szereplő piros sapkája olyan élénk, hogy lemászik a képről. És külön-külön a színeket állítva se lesz jó sehogy, már azt is próbáltam. És azért érthetetlen az egész, mert bár más formátum de a dolby vision tartalom meg brutál szép.
Haza érek, frissítem a tv-t és csinálok egy hard resetet, aztán meglátjuk változik-e bármi is. -
Hebehebe
tag
válasz
RVR400 #36160 üzenetére
Új válasz a philipstől:
"Kedves András
Köszönjük, hogy kapcsoltatbalépett Philips Ügyfélszolgálattal.
Készüléke megfelelően működik kérjük állítsa be a fényerősséget és a színeket."Ma írok a fogyasztóvédelemnek, vagy bemegyek és megkeresem ezt a szerencsétlent aki ilyet mer írni 1 hónapnyi faszkodás után.
-
Kaba
veterán
válasz
RVR400 #35649 üzenetére
Majd kiszórnak néhány belépő és kevésbé keresett, rossz ár értékarányú készüléket. A keresett és jó ár értékarányú termékek addigra már elfogynak. Lesz előtte még Cyber November és egyes webshopok szokásuk szerint többször is tartanak BF-et, ezért akkor kell vásárolni, amikor valami jóáras és nem érdemes várni a "nagy" akcióra.
-
rainman72
nagyúr
válasz
RVR400 #35172 üzenetére
Kedvezményekkel csökkentett áron akár részlet akár egyben.
Vannak itt a forumon akik akár 80e kedvezményt is kaptak.
Am meg tudom,látom évek óta egyre rosszabb az árazásuk,tényleg csak a részlet fizetés miatt éri meg,illetve hogy hamar elintézhető akár online is a rendelés/hitel. -
-
bnorci71
addikt
válasz
RVR400 #34943 üzenetére
Amíg viszi a gyári és nincs gond semmivel, illetve, de normálisan lehet benne tekerni
Én vegyesen használom a lejátszókat, illetve pl. Kodinál nincs gond, hogy ezt azt a fájlt nem találja nem játssza le -nekem eddig mindent vitt- a gyári lejátszóhoz meg kel valami SMB megosztó, ha Oled topikba benézel a Plexxel/Serviio-val ez-az nem megy, szóval ott van szenvedés.
Jelenleg nálam Tv-n: Kodi, Plex, gyári lejátszó
HTPC-n Kodi, Plex, Serviio, Lg Media Share,
valami csak felismeri lejátsszaDegeczi
ha megy az SMB akkor nálam elég gyors azzal nincs gondomAlien!
nekem ha újra megnyitom a legutóbb lejátszottat megkérdezi folytatás vagy elejétől, de lehet mindig csak az utolsónál van ez. A beletekerés az tényleg gyalázat -
Alien!
senior tag
válasz
RVR400 #34943 üzenetére
Sokkal. Eleve médiatár kategorizálásra találták ki, lényegesen rendezettebb és kényelmesebb mint bármelyik másik önálló médialejátszó. Ajánlott abban az esetben ha nagyobb gyűjteményed van (és hálózatban esetleg megosztod) . Emellett visz szinte mindent, van beépített feliratletöltés (opensubtitles, supersubtitles), meg tonnányi egyéb kiegészítő. Külön gombkiosztást csinálhatsz alóla a távra, stb. A gyári lejátszó ehhez képest totál fapad.
-
vottokar
senior tag
válasz
RVR400 #34666 üzenetére
Természetesen neked is köszönöm ezúton is a vélemény nyilvánításodat. Eddigiek alapján elégedett vagyok vele. Sajnos nem volt igazán lehetőségem rendes összehasonlítgatásra, de próbáltam kihozni belőle valamit. A körülményeim ezt tették lehetővé. Sötétben való rendes üzemszerű tesztre még pár hónapig nem lesz időnk, majd utána mondhatok csak véleményt. Perpill. sajnos más dolgok foglalják le az összes időmet...
-
erdey_a
addikt
válasz
RVR400 #34610 üzenetére
ha újraindítod a filmet? nem. de több lehetőség is van:
1. a soundbar távirányítóján megnyomni a bekapcs gombot (de ezért kár a távirányítót használni, én is kiveszem belőle az elemet és elrakom)
2. a soundbaron megnyomni a bekapcs gombot (nyilván oda kell sétálni, de ha úgyis kimentem a szobából 15 percre, akkor ez a kitérő belefér)
3. tévét ki és be kapcsolni (amúgy sem túl bolygóbarát 15 percig bekapcsolva hagyni a tévét úgy, hogy nem nézzük)
4. az ultimatív megoldás, amit én csinálok ilyenkor: a tv menüjében 3 gombnyomással kiválasztani újra a kívánt audiokimenetet. -
rainman72
nagyúr
válasz
RVR400 #34509 üzenetére
Akár lehet
Viszont az ambi sokat segít a jobb kontrasztban és feketében.
Ez is IPS,az enyém volt.Illetve tudni kell fotózni is
Am pont most láttam egy ujracsomagoltat az eMagon 244-ért,de csak 2 év gari van rá.
Volt már sokszor hogy 250e alatt is 3 évet adtak sőt 190ezres Philipset is vetten úgy.
A hasonló árú Lg Nanocell-től sztem jobb képben,feketében főleg,illetve az op.rendszer us pörgősebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest