- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
Ok, majd megnézem ezekkel a programokkal is.
Egyébként miután lehúztam az USB kábelt a telefonról, akkor láthatóvá váltak azok a könyvtárak, amiket előtte csak a számítógépről láttam. Biztos van ennek logikája, csak számomra nem világos, hogy miért van így
Más téma:
A telefon fényképezője rejtélyes számomra. Lámpafénynél (kint már sötét van) akartam fényképezni. A kijelzőn megjelenő kép tulajdonképpen olyan, mint amilyen valójában. De amikor exponálok és elkészül a kép, az már sötétebb. Viszont ha a vakuval készítek képet, na az meg aztán csont sötét! Mintha bállítaná a záridőt a vakuhoz, csak nem akkor süti el, amikor valójában vakuzik, hanem utána.
Nektek milyen tapasztalatototk van erről a témáról?
Az egy dolog, hogy nem egy csúcskamera van a gépben, de hogy még szoftveres is alátesz, így marhára lerontja.
Nem lehet ezt beállítani? A telefon "gyári" fényképező applikációját használtam. Esetleg egy másik programmal nem jobb fényképezni? De melyikkel? -
RVR400
veterán
Akkor a csoda szavak mást jelentenek Nálad, mint nálam. Ezek egyike sem közelíti meg a Snapi801-et. Egyedül talán a Rome esik a legközelebb, de az meg Umi, ami az utóbbi időben nem sok jót jelent. Az X5 a vicc kategória a 6580-nal, a csodától igencsak messze van. Az X5 Pro kisebb is, gyengébb is, nem egy ligában játszik. Persze, ha csak azt nézed, hogy az egyik is telefon meg a másik is, akkor ezzel az erővel egy S6 Edge-hez képest is sokkal jobb ez a 3, mert olcsóbbak.
-
attos71
tag
Ez gond, hogy ezeken a körökön már túl vagyunk...látszólag minden felmegy és működik szépen, de egy újraindítás, vagy ki-bekapcsolás után csak a PC-ről újra belépve hajlandó csak betölteni a rendszert...
Nem felejt el semmit, minden beállítás megmarad.
Ettől függetlenül sokkal rugalmasabb és gyorsabb lett a telefon, szinte bármikor megnézem 100MB fölött a szabad memória, gyors a Wi-Fi is, nem szakadozik le meg ilyesmi...Ezen felbuzdulva -mint már írtam is- az én 4 magos telómon is le kellene cserélni a ROM-ot valami használhatóra. Most akkor melyik KARBON jó a sok közül, ami ide be lett linkelve?Mert van itt pár száz MB-ostól a 2GB-ig minden fajta méretben...
-
-
RVR400
veterán
Ez le van takarítva 0-ra.
Nah, az EMMC Download For Costumer után már 9008, nem pedig 9006. Az EMMC Software download így végigmegy, látszólag meg is csinálja a partícionálást, aztán megint 9006 lesz a végén. Viszont ezután mit kellene csinálnom? Mert ha lehúzom a telót, és visszadugom, akkor mintha nem csináltam volna semmit sem.
-
aytukabozs
addikt
-
aytukabozs
addikt
Hát itt fölül elég sok mindent megbeszéltünk;
Nem kapcsol be a teló, a bootlogonál megáll,
ebben az állapotában adb elérés nincs (vagy nem volt bekapcsolva az adb),
így cwm-be bootolni sem lehet, billentyűkombinációra sincs recovery (se gyári, se custom).Azt kellene megtudni valahogy hogy van e bill. kombináció fastboot módhoz, de én nem találtam ilyen infót a neten. :/
No min siklottam el?
-
balogapu
újonc
-
balogapu
újonc
már épp kezdtem feladni amikor megláttam a hsz-od.jelenleg visszaraktam az eredetit de vicces hogy egy egyszerű passziánsz sem megy rajta...szóval borzasztó hálás lennék ha leírnád ezt a folyamatot...amúgy felraktam zip-ből az sd-ről a "c230w_t27" -et de az csak angol és japán volt...a cwm és twrp mindig úgy indul újra hogy az android system recovery jön be nem a cwm vagy twrp...
http://kepfeltoltes.hu/150329/phicomm_cuccok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
a képen van hogy miket töltöttem le eddig a telóhoz...
üdv. -
aytukabozs
addikt
Ez még az alca ot995-nél rögzült nálam szerintem, az ugye egy szolgáltatói teló volt tehát fontos volt hogy (amennyire lehet) ne legyen nyoma a mókolgatásnak.
Most meg ugye az az ok hogy egy idős nőé lesz, nem baj az ha minnél butább rajta a recovery, így ha valahogy véletlen belépne az illető kevesebb eséllyel kócol össze valamit
Más kérdés hogy a használatban levő telefonomon sem cseréltem le a reco.-t, erre igazi indokom nincs, mikor romot rakok fel úgyis gépközelben vagyok, tehát az nálam nem érv hogy a felflashelttel 'szabadabb' vagyok.
A TWRP-t szintén használtam már, de öreg vagyok és a megszokások rabja, nekem valahogy jobban kézre áll a jó öreg CWM
Mindegy, téríteni nem akarok, aki akarja flashelje fel őket, csak érdekesség képpen írtam le hogy működik bootolva is, hátha valakinek jól jön az infó.
-
pimi50
aktív tag
Ok, én is ezt használtam. Ami a flesselést illeti, ha már idáig eljut az ember, miért ne cserélje le a primitív recoveryt egy sokkal jobbra? Úgy tudsz backupolni és restorolni pc bélkül is. Egyébként én a TWRP-t használom, szerintem tetszetősebb és bővebbek a szolgáltatásai.
-
Sly0007
csendes tag
Root genius nem ment sajna iroot meg leakadt, nem indult újra a telefon, és nem tudott végigfutni...
Pedig arra rájöttem, hogy ha telefon build számán kattogtatok, akkor ad fejlesztői engedélyt, de még így sem rootolta ki a root genius
Kérdés akinek megy (bocs nemtudom a nickneved, és épp nem látom) hátlapi kamerára simán átvált? hol kell átváltani? mert lehet csak nem találtam meg...
Jövőhéten azért tuti újratesztelem... tetszett az a kitkatt rendszer.. -
djpoti
aktív tag
-
freeapro
senior tag
Azt ne editáld.
Ha megcsinálod a recovery-t és csinálsz egy backupot ezt fogod látni:-boot.img - ez a linux kernel szintje, ezt bootolja be normál inditáskor (power gomb) a bootloader, ez az ami 4 magosnál nem szabad lecserélni, 2 magosnál pedig a T30-as teljesítményt növel (úgy tudom)
-recovery.img - ezt bootolja be ha recovery-t indítasz (hang le gomb + power gomb)
-system.ext4.tar.a- ebben vannak a rendszer szintű androidos fileok, itt a system/app - ban vannak az .apk-k vagy a deodexelt file-ok, system/lib-ben a shared modulok (*.so)
-data.ext4.tar.a - itt vannak a felhasználó szintű file-ok: data/app -ban a letöltött apk-kEbben kézzel is tudsz garázdálkodni, ha "adb shell" paranccsal belépsz és ha rootoltad akkor a su parancsra root jogosultságot kapsz. Ekkor még irhatóan mountolnod kell a systemet, mert alapoból read-only és takaríthatsz.
Szerintem egyébként a gyenge teljesítményt okozó memóriahiány oka, hogy nincs swap file alapból. A T30-ban és a főzött romban van. A gyökérben van egy make_swap.sh, de nem csinál semmit. Töltöttem le rá külön applikációt, de azt se használt. Valami linux guru megmondhatná hogy kell csinálni én csak swap partíciót csináltam eddig telepítéskor.
-
freeapro
senior tag
-
Sly0007
csendes tag
Pandawill felszámol 10%-ot a visszatérítésért, de ráír 18 dollárt értéknek a cuccok 70%-a bejön vám nélkül (keresett 10%-ot amit plusszba fizettél) 30%-ának meg visszatéríti az áfáját, ez neki kerül 17%-ba mert 10-et te fizettél neki. aztán lehet számolgatni...
ui: az értékek saccoltak, nem biztos hogy 70% bejön áfa nélkül... de a családban eddig 5ből 5.
-
Sly0007
csendes tag
Arra megkérhetlek, ha ilyen telefonod van neked jól beállítva, hogy nézd meg nekem a hay day nevű kis farmos játék megy-e rajta egyáltalán, mert ha azután sem megy, hogy kigyomláltam a fölösleges cuccokat, akkor nincs is értelme szenvednem, mert telefonnak így is jó, csak örülnék, ha valahogy elindulna az a játék is, ezért szenvedek. (am a legújabb antutu is kifagy ez is normális ennél a telónál? )
-
Sly0007
csendes tag
Köszi hogy segíteni próbálsz.
Super SU-t feltettem: frissíteni kell az SU binárist.
Ez vagy normál: ekkor teker teker, majd kidobja, hogy Egyéb superuser app található a SuperSU-n kívül, ez problémát okozhat. Szóval nem akar menni sajnos...második esetén pedig újraindítja a telót recovery módban, és nemtom mit kéne csinálni..
-
Sly0007
csendes tag
Próbáltam, de nem sikerül. minden root ellenőrző azt írja ki, hogy rootolt a telefon, recoveribe is be tudok meni (igaz tudatlan vagyok hozzá, hogy ott mit is lehet csinálni) de az általad ajánlott app kiírja, hogy törli, aztán egy sikertelen művelet megjegyzéssel mégsem törli le. Mintha maga az app nem kapná meg a superuser jogokat.
-
Rodzser Mór
senior tag
Én kértem, hogy írjátok le, hogy mennyi a szabad RAM a telefonotokon. Erre nem reagált senki. Nem egy nagy feladfat ezt megnézni és beírni. Pedig nekem fontos lenne.
BEÁLLÍTÁSOK / ALKALMAZÁSOK / FUTÓ PROGRAMOK (alul a kék csíkon mutatja)
Meg jó lenne pl az Antutu által mutatott értéket is ha beírnátok. -
Rodzser Mór
senior tag
És működik jól?
Nálatok a youtube vidóeókat jól lejátsza a készülék? Nem lép ki belőle?
Nálam ez rendszeresen előfordul. Lehet,hogy valami olyasmit töröltem a telefonról, amit nem kellett volna. Kíváncsi lennék hogy egy rendszervisszaállítás után mit mutatna.Aztán lehet, hogy az az egyik oka, hogy kevés szabad RAM-ot mutat. De már szűzújan is ilyen volt. Nálatok mennyi a szabad memória?
Már korábban írtam, hogy a BEÁLLÍTÁSOK / ALKALMAZÁSOK / FUTÓ PROGRAMOK alatt van, hogy 0-10MB-ot mutat. Miközben az Antutu 50-70MB-ot. Gőzöm sincs, hogy melyik az igaz érték. Ha tényleg csak 10MB a szabad RAM, akkor gondolom, hogy emiatt lép ki egy komolyabb alkalmazás esetén, mint amilyen egy youtube lejátszás.
Szóval légyszi írja le mindenki, hogy nála mi a helyzet RAM ügyben. -
djpoti
aktív tag
Az igazsághoz hozzátartozik az, hogy Anyámnak van egy Phicomm FWS710 típusú 1magos készüléke, és az ehhez képest olyan fickós. mármint az op rendszerre gondolok. Android 4.0.4 van rajta és ég és föld a különbség.
nem tudom, mi lehet, ami ennyit megeszik az Android 4.3 -ban. Pedig egész jól ki van takarítva és mégis...Illetve kérdés még mindenkitől.
A g-senzor működik mindenkinek rendesen?
-
Laslie
tag
Köszi, ez segített. Sikerült vele root-oltatni a készüléket. Legalábbis azt hiszem. Az összes olyan alkalmazást, mely nem kellett sikerült így -ugyan nem eltávolítani, csak - letiltani. Így nem futnak, és gyors lett a teló. Bár jobb lenne, ha el is tudnám ezeket távolítani, de talán így is jó lesz.
-
Laslie
tag
-
-
Laslie
tag
Hm...
Hogyan tudom ezt root-olni? Jól sejtem, hogy rá kell töltenem egy másik rom-ot? Elolvastam az előző oldalon a leírásodat, le is töltöttem a rom2.zip-et amiben a T27-es rom van. Elvileg az új rom beírása nem okoz problémát. De előtte szeretnék egy másolatot készíteni az eredetiről vész esetére. Erről viszont nem találtam szájbarágós leírást. Megtennéd, hogy leírod, hogyan tudok másolatot készíteni, és probléma esetén visszatenni? Nem szeretném ha használhatatlan lenne a készülék.
Nem csináltam még ilyet, ezért kérdezek ennyit. -
theklikman
csendes tag
Köszönöm az infókat! Az enyém rootolva van. Hát például lassan hoz be dolgokat. Vagy ha egy alkalmazban megnyomom a kezdőképernyőt kell várjak kb 2-3 másodpercet amíg valami történik. Van egy ugyanilyen karakterisztikájú zte-m és az teljesen másképp viselkedik, sokkal fürgébb. Meg alapból 60 mb üres ramom van. Ez normális?
-
freeapro
senior tag
Hát ez érdekes. A #60-as hozzáaszólásban leírtakat próbáltam, nekem bootloader módba sem lépett be. Ezután a nandroid-al és a twrp app.-al próbáltam feltenni a recovery image-t (a linkről), én nem láttam semmi változást, de állítólag most működik minden játék ami eddig nem ment. Úgy látszik lelke van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Okos Otthon / Smart Home
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest