Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme, a Pixel Watch 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sly0007
csendes tag
válasz
aytukabozs #488 üzenetére
Ha valaki átnézte a kincsesbányát részletezhetné, mi mire jó, mertr mintha többféle rom is lenne benne. Biztos ami biztos lementem énis
-
Sly0007
csendes tag
Kis összegzés az eddigi tapasztalataimról, hátha valakit érdekel...
Egy ideje nyüstölöm ezt a telefont (4 magos) de meg kell vallanom, nekem eléggé olcsó húsnak a híg leve érzetem van. jb romokkal néha újraindul randomban, majdnem napi rendszerességgel. A kitkat rommal elég stabil, de ott is fagyott már be, hogy csak aksi ki-be segített, de ez nagyon ritka. Viszont itt hátlapi kamera nem működik, valamint a kedvenc játékom sem indul el valamiért. (Szerencsére közben megérkezett a tabletem mellé, így játszani tudok azon, telefonálásra nagyjából megfelel ez is.) Használat közben kb olyan érzésem van mint a régi sony vt19i-m volt, ami 1magos proci és kevés ram jellemzett, ebben elvileg 4 mag van, ram is több, mégse érzem rajta azt a száguldást. Egy dologban viszont veri az összes eddigi telefonomat: a gps-e pár másodperc alatt jelet fog, és nagyon pontosan navigál. Jelenlegi álláspontom: ha tudok szerzek majd egy új telefont (bár lehet kivárom a project ara-t) aztán ez a telefon "beszerelésre" kerül a kocsimba gps-nek. Ennyi pénzért gps-nek venni se rossz vétel.
Azért mindenkinek aki új telefon vásárláson töri a fejét, én azt javaslom, csak és kizárólag akkor válassza ezt a telefont, ha ennyi az erre szánt pénze, és valamit kell vennie. ha csak egy régi telefon cserélne le, amivel még egy ideig elvan, próbáljon még gyűjteni, és venni egy kicsit jobb készüléket. legalább 1gb memóriával.
Sly -
Sly0007
csendes tag
Elvileg rootolható ahogy régebben írták (nekem sikerült), azután szerintem talán visszarakható a másik rom (recoweryből nem próbáltam), de én már egyszer visszaraktam adb-ből is, ahogy itt linkelték szintén egy régebbi hozzászólásban.
Nekem sem megy a hátsó kamera, de ezzel még tudnék is élni (olyan szar a felbontása, hogy nem nagyon hiányzik), de a hayday sem indul el ezzel a 4.4-es rommal. Pedig szépen megy, és eddig még újra sem indult egyszer sem, ami egyik romról sem volt eddig elmondható.
Meg kéne tanulnom romot módosítani, és ezt a 4.4-es romot kicsit átvariállni...
Jah adb-ben a kaboon-os könyvtárban levő adb-t használtam, az nekem felismerte, és vissza tudtam vele tenni egy másik romot valahogy, de már nem emléxem pontosan.. -
-
Sly0007
csendes tag
Kis érdekesség:
Minap olvastam egy ilyen szöveget a 22 EUR-os értékhatárra: "Az ÁFA törvény 94. § (1) bekezdés c) pontja értelmében e jogcím alkalmazása esetén a termékimport 22 EUR összegig mentes az adó alól. Az említett összeg az ÁFA törvény 256. § (1) bekezdése szerint, a Magyar Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló nemzetközi szerződést kihirdető törvény hatálybalépésének napján érvényes, az MNB által közzétett hivatalos forint/euró devizaárfolyamot (252,19 HUF/EUR) figyelembe véve 6.000.- HUF értékhatárt jelent."Azaz ez a 30 dollár jelen árfolyamon kb. 8000 Ft azaz áfaköteles termék. Ha Elcsípik a határon kifizetsz kb. 2000 Ft Áfá-t (27%) és a posta vámkezelés címszóval kiszámláz 2000 Ft-ot. (Ez utóbbi 2000-et ha jók az infóim a pandawill sem téríti vissza vámbiztosítás esetén, mivel nem vám és nem is adó, hanem szolgáltatás költség. Hurrá. Viszont ha kötsz rá vámbiztosítást, akkor a pandawill ráírja, hogy mp4 lejátszó, és 10 dollár az ára, és jó eséllyel átcsúszik a vámon. ha nem kérsz biztosítást nemtudom mit írnak rá...
-
Sly0007
csendes tag
Az én eddigi véleményem: A teló 30 dollárért jó vétel, a paraméterei alapján, DE kell kis bátorság, bár kockázatot nem nagyon érzek, de mindíg lehet kivétel, hogy új romot tegyél rá, vagy legalább kihasználd a rootjogot, hogy a sok kinai vackot töröld, mert addig szinte használhatatlan a cucc olyan lassú.
Az új rommal pedig nekem pár naponta újraindul.
A telefon hangja is elég halk ezt is erősítenem kellett. Ha neten vagy adatkapcsolaton lóg, akkor az aksi se bír túl sokat. Szóval van hátránya bőven, viszont ha megnézed mit kapsz itthon ennyiért....
Mindenesetre én ajánlani azért nem ajánlanám a készüléket, főleg ha van még kb ugyanennyid, ahogy írtad, akkor én keresnék egy 1/4 gb-ost minimum, mert vannak azok is elég jó áron néha.
Jah és ha bukik a vámon, akkor 27% plusz a posta lehúz 2000-el a vámolásért, hogy ****** be! -
Sly0007
csendes tag
Root genius nem ment sajna iroot meg leakadt, nem indult újra a telefon, és nem tudott végigfutni...
Pedig arra rájöttem, hogy ha telefon build számán kattogtatok, akkor ad fejlesztői engedélyt, de még így sem rootolta ki a root genius
Kérdés akinek megy (bocs nemtudom a nickneved, és épp nem látom) hátlapi kamerára simán átvált? hol kell átváltani? mert lehet csak nem találtam meg...
Jövőhéten azért tuti újratesztelem... tetszett az a kitkatt rendszer.. -
Sly0007
csendes tag
Mégegy tipp azoknak akik nem állandó jelleggel akarnak adatot a telefonjukra:
Van egy Lama nevű kis program, amivel szépen be lehet szabályozni a telefont, én pl azt csináltam, ha itthon vagy munkahelyen vagyok, akkor 15 percenként 2 percre kapcsolódik wifire, ha máshol akkor ugyanígy de mobilnetre. Kellemesen lehet spórolni így az aksit... (értsd nekem negyedóránként bejönnek a leveleim, és ha kell persze kézzel be lehet kapcsolni a netet máskor is...) -
Sly0007
csendes tag
Mivel rootolt a telefon javasolnék egy app-ot: greenify a neve marketről letölthető, és annyit csinál, hogy amikor a kijelző lekapcsolódik a beállított appokat hibernálja következő képernyőindításig. Nem örökre mint a titanium, csak addig amig alszik a teló. Nekem ezzel duplájára nőtt az üzemidőm. persze azon nem segít, ha játszol, akkor ugyanúgy fogy, de aki telefonálásra akarja csak használni, annak végre nem kell naponta tölteni...
-
Sly0007
csendes tag
válasz
Rodzser Mór #283 üzenetére
Előre is bocsi ha evidens dolgot írnék le, de hátha valakinek segíthet...
Fóliafelrakásról: A lehető leg pormentesebb szobát válszd, ne legyen huzat, egyéb szélmozgás ha lehet.
Fogj egy enyhén benzines vattát, és töröld le az összes zsírfoltot a kijelzőről (magyarul töröld át) ezután monitortisztító kendővel, vagy hasonló olyan kendővel, ami nem ontja magából a port törölgesd át a kijelzőt, nehogy a vattáról szemcsék maradjanak rajta. Ha fénybe fordítod a kijelzőt, ne láss rajta semmi porszemcsét.
Ezután a fólia egyik végét kezd lehúzni, úgy 1-2 centit, majd a lehúzott részt (vigyázz, hozzá ne érj a felülethez) állítsd be a kijelződ megfelelő oldalához, ez a legnehezebb, ha nem a lyukak vannak kivágva, hanem a teljes felső rész (olcsóbb kinai telóknál előfordul) akkor én egyszer már azt is csináltam, hogy teljesen lehúztam a véfőfóliát, és a kijelző aljához állítottam be. Ezután fogj egy bankkártyát, és kezd el az illesztéstől levasalni a szélével a fóliát. (tolod rajta a kártya élét, és lassan engeded a fóliát rátapadni a kijelzőre. ha sikerült, akkor a törlőkendővel jó alaposan belülről kielé rásimogatod, és reménykedsz hogy minden buborékot sikerült kitolni alóla.Ezután csak egy kérdésem maradt, egy 13ezres telefonra megéri fóliát venni, vagy mire megkarcolod úgyis tönkremegy az aksi ér érdemesebb újat venni?
-
Sly0007
csendes tag
-
Sly0007
csendes tag
Közben nézelődtem és odáig megvagyok, hogy recoveri elment és van egy backup-om az alap romról. ez már majdnem teljes sikernek látom, csak most vagy kérnem kell egy kigyomlált romot, vagy nekiállni gyomlálni, és reménykedni, hogy nem sokszor futok bele olyanba, hogy fontos appot kapok le. A build számom ami a telón van: C230w_0000_4.3_1.0T06_1223 Ez normális és használható vagy érdemes keresni újat?
-
Sly0007
csendes tag
Üdv all!
Kérés: valaki nem tudná leírni pontosan, hogy 4 magos telóra hogy lehet egy normálisan kigyomlált jól pörgő jól működő romot ráhúzni? Linkek a szükséges programokhoz, romhoz és leírás az egyes lépésekhez... Recovery telepítés, biztonsági mentés új rom felrakás stb.
Másik téma: azt vettem észre, hogy az aksija elég szépen fogy mostanság a telónak. Ráadásul úgy, hogy a cellakészenlét fogyaszt a teló szerint legtöbbet, holott nincs benne sim kártya. A fogyást értsd: 7 óra alatt 50% úgy, hogy éjszaka volt, gyakorlatilag használatlanul feküdt az asztalon... Most vagy hibás az aksi, vagy ez is valami szoftverprobléma... Tapasztalt valaki hasonlót?
Előre is köszi a válaszokat, főleg ha valaki rászánja magát és ír egy összefoglalót az első részhez.
Sly
-
Sly0007
csendes tag
Pandawill felszámol 10%-ot a visszatérítésért, de ráír 18 dollárt értéknek a cuccok 70%-a bejön vám nélkül (keresett 10%-ot amit plusszba fizettél) 30%-ának meg visszatéríti az áfáját, ez neki kerül 17%-ba mert 10-et te fizettél neki. aztán lehet számolgatni...
ui: az értékek saccoltak, nem biztos hogy 70% bejön áfa nélkül... de a családban eddig 5ből 5.
-
Sly0007
csendes tag
Na van egy kis előrelépés, titanium backup pro változata végre kapott su hozzáférést, és fagyasztott végre pár olyan dolgot amit más eddig nem. És a superSu is mintha dolgozna, most egy ideje frissít és nem adta még be az ütközésről a hibaüzenetet... Most épp reménykedek. Márcsak az kéne, hogy milyen cuccokat lehet véglegesen eltávolítani, hogy ne is foglaljanak helyet. Illetve egy biztonsági mentés se ártana az alap romról...
Na még keresgélek mindenfelé infókért, de most talán elkezdett elmzdulni a dolog az eddigi semleges álláspontrólBár amíg ezt írom már percek óta csak frissít frissít a supersu.. lehet újra kell indítani a telót... lassan lejár az 5 perc...
-
Sly0007
csendes tag
Arra megkérhetlek, ha ilyen telefonod van neked jól beállítva, hogy nézd meg nekem a hay day nevű kis farmos játék megy-e rajta egyáltalán, mert ha azután sem megy, hogy kigyomláltam a fölösleges cuccokat, akkor nincs is értelme szenvednem, mert telefonnak így is jó, csak örülnék, ha valahogy elindulna az a játék is, ezért szenvedek. (am a legújabb antutu is kifagy ez is normális ennél a telónál? )
-
Sly0007
csendes tag
Köszi hogy segíteni próbálsz.
Super SU-t feltettem: frissíteni kell az SU binárist.
Ez vagy normál: ekkor teker teker, majd kidobja, hogy Egyéb superuser app található a SuperSU-n kívül, ez problémát okozhat. Szóval nem akar menni sajnos...második esetén pedig újraindítja a telót recovery módban, és nemtom mit kéne csinálni..
-
Sly0007
csendes tag
Próbáltam, de nem sikerül. minden root ellenőrző azt írja ki, hogy rootolt a telefon, recoveribe is be tudok meni (igaz tudatlan vagyok hozzá, hogy ott mit is lehet csinálni) de az általad ajánlott app kiírja, hogy törli, aztán egy sikertelen művelet megjegyzéssel mégsem törli le. Mintha maga az app nem kapná meg a superuser jogokat.
-
Sly0007
csendes tag
Én is hozzájutottam egy ilyen 4 magoshoz, de azon kívül, hogy fagyasztani tudok 1-2 kínai appot, nem sokat tudok rajta javítani. Amúgy nem katasztrófa, csak néha el el indul valami kínai cucc, ami frissitené magát, de csak hibaüzenetet dobál.
Amit szeretnék, hogy fusson rajta a hay day progi, de eddig ezt nem sikerült elérnem. valaki van akinél ez megy? (másod telónak használnám egy tablet mellé)
Esetleg valaki veszprém közeli aki már vágja a témát és vállalná, hogy helyrerázza kicsit a telót a kínai appokból?
Amúgy egy pozitívum van: 1 perc alatt helyet fog a gps-e ami elég jó teljesítmény.Sly
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest