- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeapro
senior tag
Én nem értem, mit vársz tőle?
4" -os négymagos telefon Cortex-A7 -es magokkal. Ebben Snapdragon 200-as 8612 van, kb ugyanazt tudja mint az MT6582. Ezek ma a legtöbbet eladott telefon belsők a 64 bites ARMv8-as csodák elött. Ez a telefon ugyanazt tudja mint a többi hasonló alsó-közép kategóriás Android telefon. Ami játék elindul rajta azt szépen fut is. Játék PC-vel, konzollal, vagy izmosabb tablettel meg nem tud versenyezni, de az már nem is egy kategória vele. -
freeapro
senior tag
Szolgálatóváltás után megy a 3G is a 4 magos Karbonos rommal.
Most elégedett vagyok vele. -
freeapro
senior tag
Ez jó hír. Közben feltettem és is a Karbon-os KitKat-ot, mert egy játék nem ment fel a T30-as verzióval a kevés internal memory miatt (tényleg, 4GB Flash-ből miért csak 7-800MB internal memory marad?).
Picit gyorsabb, picit több a hely, de a közelségérzékelő és a 3G nem megy. A fórumon úgy láttam 3G-t senkinek sem megy... -
freeapro
senior tag
válasz
doggyfreesta #355 üzenetére
Én 2 táblagépet (tavaly, és tavaly elött) és 2 ilyen telefont rendeltem, nekem minden ok volt.
Vámbiztosítás is működött eddig. -
freeapro
senior tag
4 magoson nem lehet lecserélni a boot.img, mert nem lesz hátsó kamerád.
Szerintem mindenki beszél össze vissza, keverik a 4 magost a 2 magossal.4 magoson akkor jó a rom, ha van:
-hátsó kamera - ennélkül nem tudsz vele fényképezni
-közelség érzékelő (lekapcsol a képernyő ha telefonálsz) - szvsz enélkül lehet élni, ki lehet kapcsolni
-múködik a 3G - de Wifi-vel is lehet élni
-lefut az AnTuTu - mert ekkor stabil és futnak a játékokÁtolvastam az egész XDA fórumot, de teljesen működő megoldást nem láttam. Legtovább a saját boot.img + T30-as kínai belpiacos rom google play (gapps) + magyaritásával (locale more 2) jutottam.
-
freeapro
senior tag
Azt ne editáld.
Ha megcsinálod a recovery-t és csinálsz egy backupot ezt fogod látni:-boot.img - ez a linux kernel szintje, ezt bootolja be normál inditáskor (power gomb) a bootloader, ez az ami 4 magosnál nem szabad lecserélni, 2 magosnál pedig a T30-as teljesítményt növel (úgy tudom)
-recovery.img - ezt bootolja be ha recovery-t indítasz (hang le gomb + power gomb)
-system.ext4.tar.a- ebben vannak a rendszer szintű androidos fileok, itt a system/app - ban vannak az .apk-k vagy a deodexelt file-ok, system/lib-ben a shared modulok (*.so)
-data.ext4.tar.a - itt vannak a felhasználó szintű file-ok: data/app -ban a letöltött apk-kEbben kézzel is tudsz garázdálkodni, ha "adb shell" paranccsal belépsz és ha rootoltad akkor a su parancsra root jogosultságot kapsz. Ekkor még irhatóan mountolnod kell a systemet, mert alapoból read-only és takaríthatsz.
Szerintem egyébként a gyenge teljesítményt okozó memóriahiány oka, hogy nincs swap file alapból. A T30-ban és a főzött romban van. A gyökérben van egy make_swap.sh, de nem csinál semmit. Töltöttem le rá külön applikációt, de azt se használt. Valami linux guru megmondhatná hogy kell csinálni én csak swap partíciót csináltam eddig telepítéskor.
-
freeapro
senior tag
-
freeapro
senior tag
Egyébként én a T30-as kínai romot heggesztettem át saját boot img-vel és goggle markettel. Beletelt pár napba, de most szuper gyors, telefon is működik.
A közelség érzékelő sajnos nem megy, ezt egyszerűen kikapcsoltam telefonálásnál, és a 3G sem megy. -
freeapro
senior tag
Megjött a második telefon, ugyanúgy 4 magos, de ezt semmivel nem tudom gyorsabbá tenni.
Amit eddig csináltam:
-Az USB-s megoldások nekem nem működnek.
-Feltettem nandroiddal a TWRP-s recovery-t, backup, majd TWRP managerrel próbáltam a boot.img-t feltenni, az nem ment, zip-et vár.
-Feltettem a T30-a rom-ot, kár volt.
-próbáltam recovery-vel a boot.img-t kicserélni a backupban, de md5 hash hibával nem engedte.
-sok próbálkozás utan a nandroid és a twrp manager már azt írja, hogy nincs root access, cpu-z szerint pedig vanMostmár lassan megtaposom ezt a telefont. Valakinek valami ötlte, hogy mit csináljak?
ADB shell parancs egyébként működik, valami linuxos parancssal nem lehet gyógyítani ezt a telefont.
Ez a sok DU-s segédprogram használ valamit?
-
freeapro
senior tag
válasz
Rodzser Mór #231 üzenetére
Visszaolvasni se...
-
freeapro
senior tag
Hát ez érdekes. A #60-as hozzáaszólásban leírtakat próbáltam, nekem bootloader módba sem lépett be. Ezután a nandroid-al és a twrp app.-al próbáltam feltenni a recovery image-t (a linkről), én nem láttam semmi változást, de állítólag most működik minden játék ami eddig nem ment. Úgy látszik lelke van
-
freeapro
senior tag
Én is vettem egy ilyet a családba. Nekem 4 magos, de elsőre kicsit lassú. Tokot valaki tud hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged