- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
OrangeBud #86748 üzenetére
"gipszkartonost"
Szintén zenész, én most fogom magam csinálni, egy komplett szoba lesz hosszában leválasztva, ilyen-olyan kanyarokkal. Érdekes meló lesz
Magamnak megcsinálom, másnak persze szakértelem hiányában nem.
Viszont tudok profi gipszkartonos brigádot, akik jók, láttam munkájukat, meg ismerem is a tulajt. Nálunk is volt felmérni, gondoltam azért kérek rá árajánlatot, de a 130ezres munkadíjra azt mondtam, hogy ennyiért én magam is megcsinálom, még ha nem is lesz olyan profi, de nem lehetetlen munka, sőt.
A munkadíj viszont bárkinél ennyi lett volna (körbeérdeklődtem), tehát amúgy nem drága, csak alapvetően drága mindenhol az ilyen jellegű munkáknál a munkadíj.
Az elérhetőségét küldöm privátban. Szerintem ők foglalkoznak festéssel és burkolással is, de meg kell kérdezni.
-
Exian
addikt
válasz
OrangeBud #83557 üzenetére
Praktikerben van alumínium szalag, az nem jó? Hőállónak írják.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
OrangeBud #62729 üzenetére
Na.. most beszéltem apuval .. , a Szabó " Suca " László aki esetleg foglalkozik ilyennel , hogy ért is hozzá . ., Munkácsy utcában lakik . Ha esetleg vele tudnál beszélni , ha beszélsz vele , mond nyugodtan hogy mi ajánlottuk . Mást nem nagyon tudunk aki kis haszonhoz értene úgy igazán.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
OrangeBud #62722 üzenetére
Vasárnap sajna nem nagyon
. Hol van az autó, vagy kié pontosan , megtudod mondani ? Megpróbálok utánajárni !
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását , sokat segítettetek , tényleg.. abban maradtam , hogy van egy szelíd kis hangcucc a kocsimban , ami nekem bőven elég , nem az autórombolóra kell gondolni
, + megveszem most a felnit , és gumit . És itt annyiban marad a történet ... , maximum a KM óránál egy égőcserét akartam még .
-
Szilofon
aktív tag
-
Exian
addikt
válasz
OrangeBud #59272 üzenetére
Egyik céges fotógépem ennek korai elődje, az S6500fd. Azt szeretem. A tied 8-ért nagyon korrekt szerintem, lenne felesleges zsebpénzem, tuti megvenném, mert a tükrös vázam vacakol
Valami meg kéne azért.
Persze a 7d-d mégszuperebb volna, csak hát...
Annyiért autót szoktam venni. Igaz, a 350D-met annak idején majd' 300ért vettem...
Amúgy ezek szerint ez Fujiéknál folyamatosan előjövő hiba, mert az én Fujim elemfedele sem csukódik rendesen. Nem hiszem el, hogy ezt nem vették ők észre 10 év alatt sem?!?! Ugyanazt az eleve konstrukciós hibás megoldást alkalmazzák soksok szérián keresztül? Érthetetlen.
-
-
-
nbl2
senior tag
-
Exian
addikt
válasz
OrangeBud #56168 üzenetére
"1.) Ilyen körkábel csupaszolót találok Pécsett?"
Én sima egyszerű "csupaszolót" (én inkább blankolónak ismerem) a tacskóban vettem ilyen párszáz forintért
Nem volt 500 Ft. Viccből vettem meg, na mondom, ez is az a fajta lesz, hogy első használatra megnyekken, de nem, egész jól bírja a strapát, és eddigi tapasztalom szerint nagyjából mindegy neki, hogy milyen vastag a kábel, persze, azért ne egycenti vastag kábelt akarj vele blankolni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
OrangeBud #56168 üzenetére
Csupaszoló.
Elektronikai boltban kapható ilyesmi, de a körkörös bevágás nem feltétlen jó dolog, mert könnyű belevágni a belső erek szigetelésébe is, ami nem egy jó dolog. Helyesen egy éles késsel hosszában vágjuk meg a kábelt, akkor alatta az erek nem kerülnek a kés útjába.
-
Exian
addikt
válasz
OrangeBud #53669 üzenetére
Valószínűleg, mert én munkahelyemen is DIGI-n vagyok és az otthoni netem is az, és a munkahelyem és az otthoni szerverem között VPN kapcsolat van, így azonnal észrevenném, ha bármelyik végponton gebasz lenne
De eddig nem vettem észre, pedig megy egy pár "real-time" szolgáltatás is (pl. SSH, meg ment rádió is), ami a legkisebb kiesésre is lehal.
Melyik városrészen vagy? Lehet, hogy nagyon lokális végpont hiba, vagy csak egy adott területen van probléma.
-
air
nagyúr
válasz
OrangeBud #53388 üzenetére
"Még annyi van ráirva az akksira NI-CD AA600MAH 3.6 V."Ezt például miért nem írtad oda az eredeti hsz-be. Látod mindjárt lett 1-2 hozzáértő, aki össze is veszik azon, hogy mivel lenne érdemes tölteni.
Miért kell beszólni, ha felhívom a figyelmed arra, hogy nem szolgáltatsz elég információt, amikor segítséget kérsz? -
-
Exian
addikt
-
válasz
OrangeBud #47693 üzenetére
Én is szoktam ilyen szépségekkel találkozni, de nem ilyen durvával...
Hát, ha eddig nem volt alaplapcsere, akkor most már valszeg az.
Nem mész vissza izmozni? Lehet érdemes lenne, mert az nem járja, hogy leszaggatunk alkatrészeket szerelés közen, aztán elsunnyogjuk.@Exian : Emberek szoktak nézni, hogy ilyen piszlicsáré ügyeket, mint kiszakadt aljzatok, mennyi megoldani. Szervizben azért is alaplapot cserélnek.
A kedvencem az a lapcserés gép volt, amire közölték, hogy döglött, közben az egyik RAM aljzat volt hibás, a másikba rakva a ramot, vígan pörgött. -
Exian
addikt
válasz
Hú bakter, ez szép... nemtudom, egyre-másra én is hajmeresztő dolgokat hallok, LÁTOK szervizekből visszakerült gépekkel kapcsolatban...
Legutóbb is volt egy aranyos szitu: kollégám jelezte, hogy elszállt a laptopja (beindul, venti felpörög, majd leáll, de nincs kép). Elvitte egy pécsi szervizbe, azok elküldték Szekszárdra, vagy hová, majd visszaküldték, hogy próbálták forrasztással meg egyebekkel javítani az alaplapját, meg hogy az északi híd környékén van a hiba... de javítani, azt nem tudják. Srác ideadta nekem a gépet, kollégával ránéztünk, és nyoma sincs forrasztásnak, sőt, még annak sem, hogy egyáltalán megbontották volna a gépet. És mint kiderült, az alaplapja hibátlan, a VGA kártyája a hibás, DE javítható. Szóval agyrém... és persze 1-1 ilyen meg sem történt műveletért lazán kiszámláznak 5000 Ft körüli pénzeket... ez a legjobb üzlet. Jobban járnak, mint ha megjavítanák. Pár ilyen gép naponta, és megvan a napi betevő.
Tényleg így kell, hogy működjön a legtöbb szerviz?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hát erre már keresztet vetettek... A beázás az látványos, de mitől lett recés a chip széle?
Egyébként vegyél ThinkPadet utódnak, abba beleöntheted a reggeli kávét, alul kifolyik. Plusz azt mérnökök tervezik, nem úgy mint a HP gagyi szériáit, mint pl. a dv5 benne 50 csavarral és 30 műanyag patenttal...
OP-ToTo: talán 10 éve telepítettem utoljára monitort, tuti nem ilyen gondja lesz. Kapj le egy "live" Linux disztrót, pl. a Chakra, azzal telepítés nélkül ki tudod próbálni, hogy milyen a kép.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
OrangeBud #32856 üzenetére
Az Jack-RCA kábel, igazából az a legolcsóbb, ha veszel kábelt és csatlakozókat rá, aztán megforrasztod. Ha nincs páka, akkor ott a vásár, vagy bármelyik TV-t árusító bolt. Ha szoktál netről rendelni, akár már 180Ft-ért is kapsz 1,5m hosszú kábelt (persze ez a tyúkbél kategória).
-
-
stuntmanmike
tag
válasz
OrangeBud #31591 üzenetére
Én ma a Rolandban néztem ki magamnak egy pulcsit. Meg is akartam venni mert féláron volt. Csakhogy a pultos eladólányka fogta összetépte a -50%-os címkét és azt mondta: "bocsi de erre csak 30% kedvezményt tudunk adni"... Kész, komolyan. Mindent megengedhetnek maguknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest