Új hozzászólás Aktív témák

• berek21

őstag

Sziasztok. Pár sorban leírnám a történetem, talán más is jár hasonló cipőben.
    Az alany egy 2011-es Meriva B, 1.4 120 lóerő, 14NEL. 37000 km.
    A tünet az volt, hogy fogy a víz. Rövid utakon bemelegedés nélkül is deciliter mmennyiségben fogyott. Olajbeöntő kupak belső fele taknyos, kívülről a csövek, csatlakozók, blokk oldala tiszta. Miután a látható helyeken nem találtuk a hűtőközeg nyomát, már tudtam hogy bontás lesz. :O Olaj leereszt, és meg is volt a víz. Viszont a vízben (kiegyenlítő, csövek) nyoma sem volt olajnak, ezért a "hengerfejes" tippet figyelmen kívül hagytam. Pár nap robbantott ábra tanulmányozás után, döntöttem arról, hogy vezérmű láncig lebontom, és a vízpumpa környékén kezdek nézelődni. Előre beszerezve olaj, szűrő, generátor szíj, vizpumpa, és vezérműfedél tömítés, szelepfedél tömítés. Utóbbira nem is igen lett volna szükség, mivel a kis futásteljesítmény miatt jó állapotban volt. Biztonság kedvéért egy új kiegyenlítőtartályt is vettem. Szükség lesz még egy vezérlés illesztő szerszámkészletre is. Akciós volt 14k (csak az asszony meg ne tudja) :D.
    Hobbiszerelők vagyunk, ezért a műtét szombat reggel 8-tól, este fél 10-ig tartott. Szemből balról indulva minden jött ki. Szűrőház csövekkel, motortartóbak, generátor, klimakompresszor (csak félrehajtva mindkettő) feszítők, és bégül a vízpumpa. Ezen az oldalon minden rendben volt, tehát menni kellett tovább. Trafó, gyertyák, szelepfedél, ami így nézett ki.

GGázolajjal, ecsettel könnyen tisztítható. Végülis sikerült leszedni a vezérműlánc fedelet. Kiékeltük a tengelyeket, levettük a láncot, beállítottuk a fogaskerekeket, és végre kezünkben volt a tömítés. Összehasonlítottuk az újjal, és hamar meg is lett a hiba. Valszeg gyári hibás lehetett.

Remélem hogy másnak ilyen gondja nem lesz, de ha igen, errefelé is érdemes nézelődni.

Új hozzászólás Aktív témák