- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jofi81
őstag
válasz Tikakukac #99295 üzenetére
Ja, nekem is a bontó volt az első utam. Hátrament a srác, aztán közölte, hogy most nem talál ilyet, mert az összes autóból kiszedték már a ködlámpát. De ha van kedvem, ott egy konténer kábel ömlesztve, keresgéljek nyugodtan. Szerintem csak nem volt kedve ilyen aprósággal időt tölteni az időt.
-
mephi666
nagyúr
nekem olyan kérdésem lenne, hogy műszerfalnak a tetejét mivel lehetne "mattítani"? b zafinál ha süt nagyon a nap és bizonyos szögből esik a fény, szépen feltükröződik a műszerfal egy része a szélvédőre alulról és picit zavaró ez a "szellemkép"
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Jofi81
őstag
Tudtok segíteni abban, hogy hol/hogy találok csatlakozót G Astra ködfényszóróhoz? Kicseréltem, őket és akkor láttam, hogy az egyik kábelről le van vágva a csatlakozó, úgy van belekötve a lámpatestbe, hogy be van vezetve a gumi mellett. A Kauffer oldalán nézegetem, de nem találok. Így néz ki.
-
farkas-j
őstag
Gyertyát keresek B14XER motoros Meriva B-mhez. Sok helyen az A14XER motort ismeri csak a nyilvántartás. Használható a B14XER motorhoz az A14XER-hez ajánlott gyertya? Egyáltalán van különbség a két motor között, vagy csak a motorvezérlőkben fut más program?
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
senior tag
válasz corsa1.4 #99285 üzenetére
Ha egyszer a gyártó egy egy adott viszkozitáshoz tervezi a motort, akkor minek azon változtatni?
Persze van hogy el kell térni attól, általában extrém hőmérsékleti viszonyok között vagy normálistól eltérő terhelés esetén.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
mephi666
nagyúr
válasz mohabá 007 #99279 üzenetére
miért? lehet a motorba meg vazelint rak, hogy jobban csússzon a dugattyú
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
corsa1.4
újonc
válasz mohabá 007 #99279 üzenetére
Felesége autójába
-
Tikakukac
titán
-
corsa1.4
újonc
2012 es Z14XEP motorba 160000 km után 5w 40 olajat ajánlott a szerelő, akinek elég jő hírű műhelye van. Mást szerelő a feleségébe 10w 40 használ, sokan nem a gyári olajat használják .Mért ? Mi a tapasztalat?
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy G Astra Y17dt 2002 autónál valahogy megoldható az olajhúmérésklet figyelése? Gondolok itt egy kis órára amit az utastérben el tudok helyezni, csak nem tudom honnan tudnék jelet levenni neki. Ha nem akkor nem, csak egy kérdés!
Köszönöm!
-
AMD Power
titán
Vannak érdekes F Astra árak....
-
zgospel
őstag
válasz gzbotii #99270 üzenetére
http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/216/f17_valto_olajcsere
Itt van róla egy jó kis leírás. Hogy pontosan van-e itt különbség az F17 és a tiedben lévő között, azt nem tudom, de az alsó tömítés ugyanaz, szóval a leeresztés is gyanítom ugyanaz.
"Minden csavaron először csak pár menetet hajtunk ki, pár csavar után már valószínűleg megindul az olaj, ha mégsem, akkor a teknőt kopogtassuk meg, hogy leváljon a váltóról, majd ha megindul az olaj, akkor hagyjuk, hogy lecsorogjon a nagy része, ha lassan jönne, a csavaron lazításával lehet még rá engedni."Én is pont mostanában tervezem, 1 hete vettem meg pont az olajat és a tömítést, már csak szabadidőt kéne találjak hozzá
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
gzbotii
nagyúr
válasz mohabá 007 #99269 üzenetére
Szuper, köszönöm
Akkor ennek nincs leeresztő csavar, le kell venni a váltó alsó burkolatát?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz gzbotii #99248 üzenetére
Úgy van, ahogy írod, de kell még váltó alsó tömítés is.
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
gban
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz mohabá 007 #99260 üzenetére
Köszönöm szépen!
Melyik ajánlott típus?
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
flegga92
senior tag
Coupékkal óvatosan, én 5 éve akartam venni 1-1,4M között 1.8-as Coupét, hát a legtöbb egy lerúgott vödör csavar volt én el is engedtem. Most ilyen árban biztos ki lehet fogni már épkézláb darabot, de nehéz lesz. Érdemes FB csoporban keresni, hátha egy fanatikusnak van eladó, vagy tervezi.
Kabriók között viszont sokkal jobbak voltak hasonló áron. -
mephi666
nagyúr
-
gban
veterán
válasz mohabá 007 #99260 üzenetére
Ezzel kapcsolatban, a korábbi leírásod megnéztem de sajnos nincs benne: az 1.8-as motorok láncosak vagy szíjasak?
A gyereknek megtetszettek a Coupék...Postázást nem vállalok.
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #99257 üzenetére
le kell menteni ahhoz, hogy blokkolhassam a számot és hasonló neveket adok ezeknek
zafit holnap viszem át szervizbe, mert a klíma nem akaródzik hűteni... remélem, hogy csak a gáz kevés benne, vagy valami könnyen javítható cső szivárog... 12ezer a rendszer nyomáspróbázása és töltése (bízok benne, hogy nem valami komolyabb alkatrész döglött és nem lesz egy 0-val több a végösszeg)
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #99253 üzenetére
Vagy szaporítom a banlistát, amire eddig telemarketingesek kerültek van pár, akit nem sikerült sehogy lerázni és kitartóan próbálkoznak hónapok után is
-
mephi666
nagyúr
-
gzbotii
nagyúr
válasz mohabá 007 #99241 üzenetére
Mivel nem Magyarországon élek - ezt nem tudom innen megrendelni.
De ha jól nézem, akkor a gyári szám 19 40 182, 75W80.Gondolom a 2L bőven elég bele.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
mephi666
nagyúr
válasz nrg.960 #99245 üzenetére
úgy nézem F-ben ugyanilyen az első utastér világítás búra 30év alatt olyan szinten elöregedett az anyaga, hogy hozzáértem egyszer és átment rajta az ujjam... darabokra hullott, mire kivettem a helyéről, bontóból meg raktam be helyette egy másikat (füstszínűt)
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Édesapám autója rövidesen hozzám fog kerülni, ami egy Astra H Classic III típusú kombi Astra J A16XER motorral. Nagyon fapados, a csomagtartóban még komfortmodul sincsen.
Szeretnék bele kihangosítót a gyári rádió meghagyásával. Sima CD30 rádió van benne és nem a CD30 MP3, mit gondoltok, tudok majd rá AUX-ot varázsolni? Ha leszedem a középbox végén lévő pohártartót, akkor egyből ki fog derülni? Arra gondoltam, hogy az AUX-ra csatlakoztatnék egy bluetoothos egységet, amit a szivargyújtóról táplálnék.
Manuális tükrök vannak benne, ha ne adj isten ki van kábelezve az ajtókárpit alatt, akkor csak két elektromos tükröt kell szereznem, illetve egy új kapcsolót? Itt is úgy van, mint az Astra G-nél, hogy az elektromos tükör az alapból fűtött és a hátsó szélvédő fűtésével bekapcsol a fűtése?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
L1ZRRR
senior tag
16-17-es Insigniarol mit lehet tudni ami nyug-gyerek betegseg? es amivel kalkulalni kell mint hiba? 2.0 cdtivel.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Váltóolajat szeretnénk cserélni egy 2001-es C Corsa, 1.2 Z12XE, 55kW autóban. Tudna valaki segíteni azzal, hogy milyen jár bele egész pontosan?
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Aliról rendeltem H Astrához új bicskakulcs házat, tegnap szereltem volna át, de a toll részét nem igazán tudom a gombbal összehozni, nagyon minimális méret és helybeli eltérés van a gomb 3 körmén. Hozzá adott nyers tollal jó. Mindenképp le kell másolni, vagy van rá más megoldás is?
-
-
toompa
őstag
Üdv urak!
Asszony kocsijára vennék alufelnit, ha lehet gyárit. Opel Corsa D, 2007-es. Ha pontosak az infók, akkor 4x100-as, 35-38 ET, 56,6 agyméret. Ha lehet 15" felni kéne, mert nem kukáznám a meglévő gumikat.
Böngészem a hírdetési oldalakat, de nagyon ritkán találok olyat ami megfelelne a paramétereknek.
Most láttam egy garnitúrát 105ezerért. Oké hogy szépek, de ha lehet, nem adnék érte ennyit.
Én csinálok valamit rosszul vagy tényleg nincs választék ilyen paraméterekkel, ami jól is néz ki?
Hol érdemes megnézni, amit kihagytam volna?
A H Astrámra hetente szembe jön velem 16-17-es felni, batátságos áron.
Köszi ha van ötlet.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Fuh, ezzel megfogtál, rémlik, hogy talán Bosch, de nem esküdnék meg rá.
Figy, nem egy F1 motor, úgy vagyok ezzel is, mint az olajjal, hogy ha fele annyiba kerül a még mindig elsővonalas beszállító, akkor inkább cserélem kétszer sűrűbben.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Sanki
addikt
Z14XEP-hez ez a bosch gyertya jó lesz? (G Astra 2005 Hatchback)
BOSCH 0 242 229 699 gyújtógyertya
7zap most nem segít, nem találtam semmi konkrétat.Néztem Cromax-nál is, ott viszont csak a márkák közül tudok a kosárba tenni, de semmi konkrétat nem ír típusról.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz Bandeee007 #99192 üzenetére
Elvileg már a 2014/8. havi nem érintett az olajpumpa felszívó ág/csapágy hibával, ettől függetlenül, ha ilyet vennél érdemes azt a bizonyos tömítést cserélni. Én kicseréltettem (2014/6. havi A20DTE), a kiszerelt teljesen hibátlan, rugalmas volt, szemben a korai A20DTE tulajok teljesen merev műanyag hatásúnak leírt tömítésével. A tömítés csere és a 10ekm/olajcsere sem mindenható, van aki írja ennek ellenére is, hogy megfordult a 2/3-as csapágy és kuka a motor. Lehet védeni a tipust, de sajnos a rossz hír teljesen jogos, minden héten jelentkezk egy pórul járt A20DTH tulaj az insignia fb csoportban, persze ahol a baj ott a segítség, már vannak erre szakosodott cégek akiktől jó áron lehet komplett felújított blokkot venni.
Az eredeti kérdésre visszatérve: FL insignia esetén a motor gondok töredékei az FL előttieknek, itt már lehet csak annyi motor megy tönkre mint bármelyik másik tipusból. Én mióta követem az insignia csoportot csak egy 2014 után hibás motorról tudok, de az a fórumtag sem volt túl bőbeszédű és km, szerviz adatok nem ismertek.
Amit érdemes megnézni, amit bármelyik másik autón, kifejezetten erre a tipusra jellemző hiba ennél az évjáratnál már nincs, elvben már az intercooler és szívósor közötti turbócső is tartósabb mint a korábbi modelleknél. Amennyiben van az AFL fényszóró tud rakoncátlankodni, erre van olcsó szaki aki megoldja. Csomagtérajtó kapcsolót az érdemes vásárlás után cserélni mindegyik modellnél évjárattól függetlenül. Rozsda nem jellemző 2014-es esetén, de ha dobsz egy linket akkor meg lehet nézni alaposabban.
És bár van insigniám, 10-ből 9 embert lebeszélek róla, mivel jellemzően mindenki olcsón venne korai évjáratot aminél valóban sok a hibalehetőség. A B insigniát annyira nem ismerem, de motorikus hibáról ott nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Tikakukac
titán
válasz ArthurShelby #99225 üzenetére
Ja, hogy mazsolázgatunk. Szóltál volna hamarabb, hogy ez az irány.
Akkor persze, meg kell venni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Tikakukac #99224 üzenetére
"Hdd tudjam már, ha egyszer utaztam benne, hogy pl. mekkora a belseje pls."
Senkit sem érdekel a belseje, azt ő is megtudja állapítani. A kérdező a motorról kérdezett, föltett egy kérdést turbócső problémával kapcsolatban, hogy a 2014-es insigniáknál is fennállnak e. Te erre adtál egy egysoros választ (szar az autó), ami nem válaszolta meg a kérdést. Mi ez ha nem pufogtatás?"nyelvtanozgatunk, holott azt kéne itt pörgetni ezerrel, hogy miért is kéne venni ilyen autót"
Ez nem nyelvtanozgatás. Ez helyreigazítás, mivel minden tapasztalat/információ nélkül rossz irányba tereled a kérdezőt. Olyanban is okoskodsz, aminek nem néztél utána, amihez nem értesz, de tanácsot adsz."Látod, már azt is tudod mit olvasok. Csoda ez a PH..."
Kértem, hogy linkeld ide a tapasztalataidat, amiket elvileg leírtál. Ezt nem tetted meg (mivel nincs). Kiderült, hogy semmilyen tapasztalod, infód nincs az adott motorról, de nagyon a kocsiról sem, főleg a faceliftesről, amiről a kérdés szólt.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Tikakukac
titán
válasz ArthurShelby #99223 üzenetére
De ilyen nincs, nincs tapasztalatod vele.
vs.
Hdd tudjam már, ha egyszer utaztam benne, hogy pl. mekkora a belseje pls.Tippelek: a bele és külméret mindegyiknek egyforma, független a motortól Most ide kell valami bitang durván jót mondani, hogy miért nem is úgy van ez se és mint az élesztő bedagadtam a kocsiba vagy valami és amiatt egy szűk sz@r belül egy amúgy hombár óriási kasztniban
Opelfórum újabb autók terén (j astra, insignia, ...stb) halott. Ezt te is tudnád, ha ezeket a topikokat olvasnád.
Látod, már azt is tudod mit olvasok. Csoda ez a PH, a notis topikban a modi részbe is ebbe őrültem bele, mert mások jobban tudják mit tudok, de még azt is, hogy régen mit csináltam. Definiáljuk a halottat. Hsz. számokkal versengünk, user hozzászólás? Mi a mérce amitől valami halott?
Tökéletes példa lózungra/pufogtatásra.
És még tökéletesen igaz is, a gond inkább az, hogy most átmentünk abba, hogy nyelvtanozgatunk, holott azt kéne itt pörgetni ezerrel, hogy miért is kéne venni ilyen autót. Ott kéne nagyot lökni.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Tikakukac #99222 üzenetére
"Leírtam, olvasd el"
De ilyen nincs, nincs tapasztalatod vele. Linkeld akkor ide a tapasztalatod, én nem találtam.
Elvileg egyszer kipróbáltál egy gyenge szívós insigniát (valszeg 1.6), de ennek semmi köze a cdti-hez.Opelfórum újabb autók terén (j astra, insignia, ...stb) halott. Ezt te is tudnád, ha ezeket a topikokat olvasnád.
"Csak annyit mondok: nem véletlen vannak ezek oda árazva, ahova"
Tökéletes példa lózungra/pufogtatásra.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Tikakukac
titán
válasz ArthurShelby #99221 üzenetére
És, milyen tapasztalatod van dízeles faceliftes insigniával?
Leírtam, olvasd elOpelforumon ott vagyok, nem akarok máshova regelni, ott olvasok épp eleget más típust is, de azért köszönöm. A saját elég bő mintavételemet a 4 Opeles face csoportból pedig szintén tartom valamennyire. Ha ezek lózungok és puffogtatások akkor sajnos marha sok lózung és puffogtatás hagyja el a számat
-
ArthurShelby
addikt
válasz Tikakukac #99220 üzenetére
Tetszik a kötözködésed.
"mások jobban tudják helyettem, hogy mivel milen tapasztalatom"
És, milyen tapasztalatod van dízeles faceliftes insigniával?Én ellentétben veled követtem az insignia fórumot, és valós tapasztalatom van egy 2.0cdti a20dt motorral.
Az első évben gyártott insigniák sokkal rosszabb minőségűek, de folyamatosan javultak, a turbócső repedés problémát is megoldották még facelift előtt. A facelift utáni autókkal sokkal kevesebb gond van.
De ha ennyire tudod, regisztrálj ide, én az utóbbi 2 évben már nem követem. Viszont hiába szedsz föl ott többlet tudást, a bölcsek köve nem lesz náladA lózungok pufogtatását lassan minimalizálhatnád. Biztos sok mindenben tudod a tutit, de nem kéne mindenhez így hozzáállnod
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Tikakukac
titán
válasz ArthurShelby #99217 üzenetére
Azért nem kell ennyire kommenthuszárkodni, főleg mivel saját tapasztalatod nincs vele.
Hm, mindig meglep a PH, mások jobban tudják helyettem, hogy mivel milen tapasztalatom van Hdd tudjam már, ha egyszer utaztam benne, hogy pl. mekkora a belseje pls.
B insginia cdti-vel kétlem hogy lenne nagyobb probléma.
Nekem írod, hogy tapasztalati gond, erre bedobod ezt. Most akkor tudod vagy kétled?
Az pedig, hogy 1-1 kocsi kinél és hogyan megy, a classic T61-es mondókámat hozza fel. A kivételek jó dolgok, ha meg holnap beáll a motor akkor meg gondolom majd lesz pingvinezés.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Ez mond nektek valamit? Első fele alapjárat, második gázfröccsök. Amikor leesik a feszkó alapjáraton akkor beesik a fordulat is 600 környékére.. Csak az a kérdés, hogy ezt okozhatja a lambda vagy csak jól kiméri hogy szar valami?
Z16XE1
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
ArthurShelby
addikt
válasz Tikakukac #99193 üzenetére
Azért nem kell ennyire kommenthuszárkodni, főleg mivel saját tapasztalatod nincs vele.
Konkrétan B-L-A-C-K -nek volt tapasztalata 2010-es a insigniával, ami hacki87-nél él, egyik sem panaszkodott.
Nekünk konkrétan a20dt van a 2012es c zafirában, és jelenleg 250ezer van benne. A motorban eddig csak olajcsere volt, meg izzítógyertya csere.
B insginia cdti-vel kétlem hogy lenne nagyobb probléma.
A súlya az viszont továbbra is negatívum.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
mephi666
nagyúr
válasz ArthurShelby #99211 üzenetére
Viccen kívül szelektálásra is jó, mert távol tartja a p*csákat, akik külsőségekre és pénzre mennek 20 éve lehet, hogy másokhoz képest "igénytelennek" tűntem, de ezzel jópár felesleges kört megspóroltam nőket és haverokat tekintve is, akik lehúzasra mentek volna... lehet át kellene írnom a hirdetést, becélozva a fiatal korosztályt, kiemelve a kocsi előnyeit: "oké, hogy nem propelleres/4karikás, de fillérekből fenntartható/tankolható... esetleges hibái gyorsan orvosolhatóak, nem rohad le minden héten, megbízható... megmaradó pénzből meg lehet bulizni/csajozni"
-
Bandeee007
csendes újonc
válasz Tikakukac #99212 üzenetére
Rendben! Nagyon köszönöm a válaszodat! Amikor tudomást szereztem ezekről a gondokról kétségeim is támadtak a kocsival kapcsolatban. Pedig amúgy nekem tetszik, de érzelmi alapon elég nagy könnyelműség dönteni ilyen ügyben vagyis a magamrészéről biztosan. Több más márka is szóba jött, de ezzel akartam kezdeni a szemlét, lehet hamar végzek is vele.
-
AMD Power
titán
válasz ArthurShelby #99209 üzenetére
Amikor mi vettűk 2 éve a lakást 27 milláért kp-ra, majd 3 millióból felújítottuk, előtte elmentünk 700e nyaralni Egyiptomba egy hétre..... nekem is 200e Astram volt. Ez semmit nem jelent.
-
Tikakukac
titán
válasz Bandeee007 #99198 üzenetére
Nem a kínálatban értem aljának, hanem magát a típust. Nézd meg az Accordokat vagy a németeket rendes motorral. Nem véletlen annyi az.
A reakció a dögnehéz kasztnit, kívül nagy belül kicsi méretet, minimum necces motor miatt jár. Face plafonig van bontós 2 literes dögvészekkel.
-
mephi666
nagyúr
válasz ArthurShelby #99209 üzenetére
Jó, itt szerintem a "vízilabdás" szerintem a kulcsszó ...meg ha 25 éve volt F-je, mindjárt más
...nekem 2000körül ismerősömék jártak discozni gyakran zsigulival: egyik buli után mondták, hogy "nem alakultak a csajok, de majd jövő héten elkérik rokontól a TT-t" ...eltelt 1 hét, buli után kérdem őket, hogy meghozta-e a TT a sikert? ...dehogy
-
ArthurShelby
addikt
válasz mephi666 #99208 üzenetére
Sosem felejtem el, az egyik vízilabdás srácnak fehér f astrája volt (nem volt jó a kp-i zár, és nem is pittyentésre nyílt).
A barátnője szépségkirálynő volt (miss word hungary), és mára házasok.
Biztos kivétel, de jó látni ilyet is.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
mephi666
nagyúr
válasz ArthurShelby #99205 üzenetére
Jaja, csak hát nem egy csajozós gép waxolt fényezéssel mondjuk picit hasonlít már egy ferrarira... meg hát hely sincs benne annyi, mint pl a zafiban: abba 5személyes módban beférne a csomagtartóba egy komplett hárem... 2személyes módban meg 2 is
...mindegy, várok, lejjebb tolom majd hétvégén az árat: itt az év vége, érettségi, ballagások... hátha valaki kinézi a gyereknek
-
ArthurShelby
addikt
válasz mephi666 #99195 üzenetére
Ha egy normális családban az első kocsit vesz apuci a fiacskájának, akkor a 200ezer ft-os f astra tökéletes.
Olcsón fenntartható, a popsiját meg ugyanúgy elviszi (főleg a városban) mindenhova."arra a 3km-re luxus ez a kocsi, ugyan úgy ki vitt volna egy 200e Ft is"
Lehet, hogy ilyen normális családból kevés van, de szerintem ezt a réteget kéne megtalálnod.
szerk: félek túl rózsaszínben látom a világot.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
addikt
Azt tudjátok, h honnan érdemes rendelni váltó / kézifékkar szoknyát? Haver combo-jába kellene. Én az istennek se találom meg, h honnan rendeltem. Valami hazai "kézművestermék" volt azt tudom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-